Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkWhite
újonc
Köszönöm , feltelepítettem a software-t, de úgy látszik még így sem érzékeli a hálózati kártya illesztőprogramját, mert se wifit se pedig lankábellel kapcsolódó internetet nem érzékel. Bármi ötlet? Sok beállítást wifi kereső programot próbáltam már, de nem segített egyik sem idáig.
-
Yuden.Yari
csendes tag
Sziasztok!
Feleségem notija (np300v5a-s05hu) beadta a kulcsot, szerintem tápáramkör hibás lesz. (A gép egyre sűrűbben random pillanatokban kikapcsol, mint ha megszűnne a villanya. Csak akkuval / akku nélkül / másik RAM + SSD / másik 3 oprendszer / sőt most már BIOS közben is. Túl nem melegszik, én csak valami táphibára tudok gondolni. )
Kit ajánlanátok ilyen szervizelésre? Akár boltot, akár bevált prohardveres szakit elfogadok. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Samsung NP350V5C notebookomba szeretnék egy SSD-t tenni és a meglévő HDD-t áttenném egy beépítő keretbe a DVD egység helyére.
Melyik típusú beépítő keret kompatibilis, amit érdemes lenne megvenni? -
Imco
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung XE500t-m ami nem indul.
Power után egyből az alábbi kép fogad. Uefi helyett win gombot ír az enyém, de egyébként ua. a hiba.
A bios spártai, semmi lehetőségem sincs. Nincs boot választás vagy F gomb kapcsolási lehetőség sem!
Márkaszerviz jó fej volt. 3000 Ft-ért megállapítja a hibát, majd javaslatot tesz a továbblépésre. /Ezt egyelőre kihagynám. /
Mit javasoltok?
Egyrészt a recovery partició elérésére, már ha van vagy az usb install elindítására!Bocs ha off vagyok. Akkor lökjetek tovább megfelelő helyre.
Mindennek tudok örülni!
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Nem hallgattam meg! Ahhoz el kéne autózni a szervizbe!
Igazából egy mondat kellett volna a megoldáshoz!
Ehelyett a samu központ 3-4 nap múlva ígért vissza hívást /kíváncsi leszek rá/, úgy, hogy érezhetően a diszpécsernek fogalma sem volt róla. Mivel nem garis a készülék a "gyors" megoldásért a márka szervizbe küldött.
Ott Szabó Judit ledarálta a hivatalos közlendőt. Érezhetően kérdezhettem volna hogy hol a power gomb a készüléken, akkor is 3000 a megállapítás és további + költség a megoldásra.
+ 1,5 nap után megtaláltam a megoldást. Sejtettem, hogy valami trükkös a megoldás.
Az ilyenek rombolják egy cég imaget.
Pedig a zoknim is samsung. Sőt! "prémium" ügyfél vagyok.
Szomorú!Üdv! Imco
-
fjanos951
tag
Üdv Mindenkinek!
Van a feleségemnek egy Samsung NP350e5x laptopja. A biosba szeretnék belépni, de már egy órája szenvedek és nem sikerül. Nyomtam már mindent, de tojik rá. Ehhez kérném a segítségeteket, hogy mit kell és mikor megnyomni? -
fjanos951
tag
Elnézést, közben megoldódott a problémám.
-
Stockbauer79
tag
Tiszteletem!
np300e5z-s08hu tulajként kérdésem lenne:
i5 2520m-re lett cserélve a procim(B950), mert decemberben meghalt a lapos, vitte magával a vinyót is.
Friss win lett telepítve(win7).
A gép komolyabb gpu használatnál lekapcsol teljesen/azonnal, pl Diablo 3-ban amint betölti a pályát.
De pl a 7 days to die megy vele.
GTA5-ben első robbanásnál dettó lekapcsol.
Milyen lehetőségeim vannak?just leave me alone
-
Stockbauer79
tag
Közben toltam egy gpu stressztesztet, közben néztem gpu hőfokot kb 10 másodperc után lekapcsolt. 81° fokos volt akkor.
A vga GT520mx, ezt eddig nem írtam.just leave me alone
-
Csorbi
addikt
válasz Stockbauer79 #3311 üzenetére
Mivel a két CPU TDP-je ugyanolyan (tehát nincs jelentősebb melegedés), így valószínűleg a hűtőfelszerelés/pasztázás nem lett túl sikeres. Újra meg kéne csinálni. Esetleg egy BIOS frissítést megnézhetsz, van-e újabb...
-
Mr.Knight
csendes tag
Sziasztok!
Samsung np540u4e képe szétesik amikor bejön az asztal. Videokártya hibának tűnik, de Elvileg ebbe a proci generál képet.
Van esetleg ötletek, hogy mégis mit kell cserélni benne?Meg hogy mennyi lehet?Kórrhhááázzz????
-
Csorbi
addikt
válasz Stockbauer79 #3314 üzenetére
Igen, gondolom külön kell pasztázni a CPU-t (ebben van a HD3000) és a GPU-t. Vélhetően utóbbira nem sikerült rendesen feltenni a hűtőt sem. CPU hőfokok hogy alakulnak stressz teszt alatt?
-
Stockbauer79
tag
Na mértem egy frisset. Alapon 54 fok, teszt alatt felmegy 87-re, majd venti felpörög és lemegy 78-79-re, ezt stabilan tartja.
A proci hűtése valamilyen módon össze van kötve a dedikált kártya hűtésével? Mert amennyit láttam az az volt hogy a prociról szedte le a hűtést. Vagy külön venti? Netán passzív hűtés?just leave me alone
-
DeltaPower
addikt
válasz Stockbauer79 #3318 üzenetére
Ha ugyanolyan a belseje mint az S02-nek (ami szintén dvga-s), akkor egy hőcső megy végig a vga-tól a cpu-n keresztül a bordához. Emiatt még az i3-as S02 is melegszik játék alatt rendesen. Sok mindent nem tudsz csinálni neki, ha a pasztázás rendben van és a borda is tiszta.
Szerk: ilyen hűtés van benne, a végén a vga, középen a cpu, ami így a vga hőjét is kapja...
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Yuden.Yari
csendes tag
válasz Yuden.Yari #3303 üzenetére
Erre valaki? Előre is köszi!
-
Elar
senior tag
Sziasztok.
Van egy 300NPE5x-a01 gépem. Most win10 van rajta, de nagyon lassú az egész.
A kérdésem: Azért mert nem szereti a win 10et és maradjak a win 7 nél?
Vagy
Tele van ventilátor szmötyivel, eléggé melegszik es ezért ilyen lassú?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
spywear
tag
sziasztok egy samu NP350E5C ről lenne szó a dvd íróba nem látja a lemezeket valaki valami ötlet esetleg link driver stb... köszi
Megbízhatóságom: Találat spywear felhasználónak 21 pozitív és 0 negativ értékelése van a régi fórumon! az új fórumon pedig 291 pozitív értékelés SZÁMOM:06203443021 Viberen is wats up is
-
forten
aktív tag
Hello.
Itt is megpróbálok informálódni...Van egy Samsung Np-R530 régi laptopom,ami sajnos alaplap hibás lett.Dél híd problémája van.Kérdésem,hogy esetleg másnál is fordult-e elő ezzel a tipussal ilyen gond,vagy csak én belenyúltam?
Természetesen alaplapot nem találok hozzá használtam,újonan meg brutál ára van,az egész nem ér annyit."Hol volt,hol nem volt..."
-
CrazyMax
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hozzáértőktől!
Édesanyámnak vettem egy Samsung P710 névre hallgató lapot. Használtan. Viszont. Win7 ultimate van rajta. De, azt le szeretném cserélni. Kérdés, hogy a win7 minden drivert fel ismer benne, vagy kell hozzá letölteni valahonnan? Vagy jobban járnék egy win 10-el?
Pl elvileg beépített webcamja is van. Azt is életre szeretném kelteni, mert alapból nincs telepítve.De a Samsung Magyarország oldala szerint ilyen laptop nincs is.
Google se túlzottan bővelkedik infókban.
meg valami driver doki progit akar rám sózni a net.Minden értelmes és érdemleges választ előre is Köszönök!
PC / XBOX 360 Slim / PS3 XD
-
DeltaPower
addikt
válasz CrazyMax #3325 üzenetére
Nálunk elvileg nem forgalmazták, azért nem találja a magyar support. Német supportban megtalálhatók a driverek modellkód alapján (a gép alján szokott lenni a kód, pl NP-P710-AA01DE vagy hasonló), vagy az R710 driverei is nagyrészt jók hozzá. Win10-hez ez szerintem gyenge.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
CrazyMax
tag
-
forten
aktív tag
Hello.
Azt honnan tudhatom meg,hogy egy adott laptopba cserélhető-e a processzor,mondjuk nagyobbra? (Samsung R540)
"Hol volt,hol nem volt..."
-
DeltaPower
addikt
-
forten
aktív tag
válasz DeltaPower #3329 üzenetére
Amit képet linkeltél azon sincs,ergó cserélhető.Köszi
"Hol volt,hol nem volt..."
-
djdawed
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy adott egy NP370-R5V S01HU laptop i3-3110M procival és azt letudnám-e cserélni i7-3540M-re? Előre is köszi a válaszokat.
-
DeltaPower
addikt
válasz djdawed #3331 üzenetére
Neked is azt tudom mondani mint a #3329-ben. Keresel egy képet az alaplapról, ha van rajta foglalat akkor cserélhető, ha nincs akkor nem. Az NP370-eknek elvileg forrasztott a cpu-ja, tehát nem cserélhető.
-
Ricsi.M
tag
Sziasztok! Kaptam Windows újra telepítésre egy Samsung NP300E5A notebook-ot és már azzal is gondok voltak, hogy elérjem a BIOS-t, na most az megvan, de valószínűleg nem nagyon volt hajlandó USB-ről bootolni, mert akármit állítottam semmit nem akart, csak lemezről. Jó, oké, akkor telepítsünk DVD-ről Windowst... na itt a bökkenő, a "Fájlok előkészítése..." résznél 1%-nál megakadt. Most hogy érjem majd el a BIOS-t, mert eddig is olyan nyűggel tudtam csak belépni (semelyik funkció billentyűre nem reagált, power+funkció billentyűk sem, FN gombbal sem, semmi, DEL, ESC...) hogy egy hard resettel újraindítottam és ott kiírta, hogy Speciális beállítások a javításhoz, majd onnan tudtam lemezről bootolni, de mivel az a Windows-hoz tartozott (Speciális javítási lehetőségek) ezért most az is megszűnt, a telepítés megakadt, nem tudok BIOS-ba belépni, bootolni lemezről szintén nem.. na innen hogyan tovább srácok? A héten meg kéne csinálnom és valószínűleg már eléggé tropa a DVD olvasója és azért akadt meg.. már egy órája itt áll és semmit nem csinál. Előre is köszi!
MR Informatik - IT üzemeltetés, rendszergazda, szerviz, weboldal készítés - www.mrinformatik.hu
-
efender
újonc
Samsung RC510 l é 5 3 billentyűk nem reagálnak. Ötleteket várok
[ Szerkesztve ]
-
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy Samsung NP300E5A laptopom, ami melegszik. Kitisztítottam, pasztáztam, még mindig meleg az Aida tesztje szerint. Valaki tapasztalt már ilyet?
-
DeltaPower
addikt
Mit jelent az számosítva, hogy meleg? Nálam most terheléssel 72 fok.
Elsőként a feladatkezelőben néznék szét, ha üresjáratban (tehát semmi nincs elindítva) is pörög a cpu, akkor valami malware vagy bedöglött háttérfolyamat a ludas.
Ha biosba belépve is magas a hőfok, akkor rosszul van pasztázva, rosszul lett felszerelve a borda, vagy a ventillátor haldoklik, de ez utóbbi könnyen észrevehető."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Vitaqo
senior tag
válasz DeltaPower #3337 üzenetére
Azt jelenti, hogy aida stabilitás teszt alatt 80 fok. A gép szűz, win10-el. Sajnos a biosba nem tudok belépni. Valami el van szúrva a beállításoknál. F2 megnyomás után is bebootol.
-
DeltaPower
addikt
Stabteszten nekem is 80 fokra áll be, de az nagyon nem normál üzem, arra van kitalálva hogy minél jobban felfűtse a procit. Simán windows alatt, terhelés nélkül 50-60 fok, attól függően hogy asztalon vagy ölben tartom. Akkor kezdj aggódni, ha nulla futó programmal is kijelzi az aida a throttlingot.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Samsung SG67-es, fehér Ú billentyűt lehet valahonnan szerezni? Nekem elég esélytelennek tűnik. Köszi.
-
DeltaPower
addikt
-
seger
addikt
Np530u3c alaplapja valakinek eserleg?
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
UE32M5002AK | UE32M5002AKXXH készülék, adás menüpont ki van szürkülve, azt írja nem elérhető.
Nem tudok csatornákat keresni.
Mi lehet a baj?
Köszönöm a segítséget.ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
DeltaPower
addikt
válasz szaboi6512 #3343 üzenetére
Eltévedtél, ez itt a laptopos topik, tévék nem tartoznak a témához.
-
szaboi6512
őstag
-
GaLus21
csendes tag
Sziasztok!!
Véleményetek szeretném kérném van nekem egy Samsung-NP300E5X-AO1 laptop csak már nagyon lassú és szeretnék egy ssd-éd beszerelni szerintetek érdemes!!!
-
scarab
csendes tag
Sziasztok,
van egy NP350V5C Samum, remek gép, imádom, a fél világot bejárta velem, és még mindig menő a configja . Namármost így 7 év után a képernyője elkezdett ugrálni. Szépen ritmusosan kb. kiszámíthatóan (órajelre??), fel-le (ezt a hozzászólást is kész kínszenvedés begépelni), ilyenkor a kép is megakad, de közben a háttérben folynak a dolgok, pl. az egér-kurzor mozog, videó "folyik".
Mi a tippetek, mi lehet ez?
Illetve gyanítom, szükségem lesz egy remek szerelőre Budapesten, kit tudnátok javasolni?
Előre is köszi! -
AntalTarjan
újonc
Üdv kedves tagok!
Olyannal küszködök párommal, hogy a samsung 300E modell kijelzője magas fényű képet ad, azt szeretnénk, hogy a kijelző vagy zöldes vagy sárgás képet adjon, mert a gyári fehér fény vakít! Hol lehet a Kelvint szabályozni? Van rá külön program? VAn benne nvidia chip alaplapi és intel hd 4000 videó kari van a gépben.Sehol sem találtunk ilyen szabályzót, sem a vga kezelő szoftverében! A boltban sem tudtak segíteni.
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Egy samsung nt800g5m x79s laptop mennyit ér használtan?
Rákerestem de nem találtam sehol.
Nem magyar billentyűzetes. -
saucelori
tag
válasz AntalTarjan #3348 üzenetére
Ha még aktuális, akkor a helyedben megkérdezném őket, foglalkoznak laptop kijelző kalibrálással is, hátha ez megoldja a problémát.
-
seger
addikt
Hello.
Nc110-ben cserélt már valaki ssd-t?
Kicseréltem, de bios nem látja.
Win telepítő látja, de nem lehet rá telepíteni?
Mi lehet a megoldás? -
kromatika
veterán
Sziasztok.Samsung NP940X5N notin szeretnék sw update-,t futtatni.A gyári oldalon ami fent van [link] le töltöttem. Szoftver néven van fent és sw update ként jön le.Az a gond hogy mikor telepiteni akarom mindig ez bukkan fel a rendszer le tiltotta ezt a programot forduljon a rendszer gazdához.Hiába futtatni rendszer gazda ként,és ki kapcsolom a defendert,és a windows biztonságot is teljesen,akkor sem engedi.Win 10 home 64 bit van a notin.Tudna valaki ebben nekem segíteni? Valamint kérdezném hogy támogatja e ez a noti a sima M.2 sata ssd helyett az M.2 NVME ssd-ket.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
namito
csendes tag
Sziasztok!
Samsung NP300E5X notin eddig 32 bites W7 volt. Felrakhatok rá 64 bites w10-t? -
ricsi99
addikt
NP300E5X-T01HU
A gyári bios frissitö program nem lát se frissebb se semmilyen bios verziót
Honnét lehetne letölteni hozzá biost ill ,hogyan lehetne manuálisan frissiteni /menteni a biost?
2 napja szivok vele...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
őstag
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Van egy régi np300e5a notebookom, és sehogy se tudok belépni a BIOS-ba, évek óta. Mikor kéri, hogy nyomjak F2-t lenyomom, tölt, majd bootol a felrakott rendszer. Mit kéne csinálni? BIOS reset? Nincs alaplapról rajzom, így nem tudom, hogy hogyan kéne.
-
törölt tag
Sziasztok! Lenne egy gyönyörű samsung np300v5a-A01hu tipusú notim.4gb ram,640gb hdd,I3 procival.Akku is működikKèpet kèsőbb tudok csatolni.Milyen árban fut egy ilyen szèpsèg?
-
regvoltrossz
aktív tag
Sziasztok. Van egy régi Samum. Annó cseréltem benne procit is jobbra meg ilyenek. Évente nem sokat használtam az asztali mellett. Szinte csak a nyaralásokra, kirándulásokra vittem magammal. Most viszont március óta kényszerből 200km-t ingázok és mivel a word, excel és társai még szépen futnának ezen is jött az ötlet, hogy hdd-t ssd-re cserélni és akkor a vonaton is tudnék dolgozni, tanulni. Csakhogy az a baj, hogy a csavarok az istennek nem akarnak megmozdulni egyet kivéve. Valami miatt beleszorultak az évek alatt és inkább szétnyíródik a csavarfej, minthogy megmozdulna bármivel is próbálom. Ismétlem annó többször is volt már szétszedve,és úgy emlékszem nem téptem meg összerakáskor. Mitől szorulhattak be ezek a hülye csavarok, és valakinek van-e ötlete hogyan tudbnám szétszedni mégis?
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest