-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
Ja és még egy kérdés. Kell vennem hosszabb HDMI kábelt és ha már van a tv-n 2.1 port akkor ilyen kábelt is vennék.
Ez a kábel szerintetek jó ár érték arányú?
https://kabelvilag.hu/Gembird-Premium-HDMI-2-1-8K-60Hz-kabel-3m -
jozsi252
veterán
válasz
frigoo #148142 üzenetére
Köszönöm a linket, akkor innen fogok én is nekiindulni a procedúrának. A legutóbbi 5-6 évbe minden monitorom kalibráltattam és azért sok különbség van. Nem fontos hogy egy 7-800k-s EIZO legyen, egy 200k-s Predator-nál is észre lehet venni a különbséget.
wallace 234
Gondolom ha olyan médialejátszóm lenne amin van optikai kimenet, plusz lenne házimozim akkor nem lenne érdekes hogy mi nincs licenselve a Samsung-nál. Menne épp az a hangsáv ami van a filmen.
Most az az igazság hogy a képminőség jobban érdekel, így a hang most másodlagos számomra. -
PuMbA
titán
válasz
wallace 234 #148143 üzenetére
DTS most is ugyanannyi van, mint eddig, csak a streaming előretörése és a Blu-ray lemezek hátraszorulása miatt van a mai helyzet.
-
frigoo
aktív tag
válasz
jozsi252 #148141 üzenetére
Nekem még ugyan nem volt kalibrált megjelenítőm, én az rtings ajánlásai alapján lőttem be, majd finomhangoltam magamnak, most elégedett vagyok. (https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q80-q80t-qled/settings) A teszt kitér rá, hogy film módban a szinhelyesség korrekt, így én onnan indultam és ahogy mondod, kikapcsolt képjavítók. De majd adja magát....
-
jozsi252
veterán
válasz
wallace 234 #148139 üzenetére
Nincs házimozi rendszerem így egyelőre még nem olyan nagy veszteség ez számomra.
frigoo
Én a NAS beépített médiaszerverét használom. Megkérdezhetem hogy mik azok a beállítások amiket érdemes megcsinálni? Gondolom a képjavító funkciókat érdemes kikapcsolni mindenképpen, de ezen kívül a képbeállításokat hogy érdemes belőni? Rtings vagy hasonló oldalakon van olyan beállítás összegzés amit ha belövök színhű(bb) lesz a kép mint gyárilag?
A géphez Acer Predator meg Nitro monitort használok és ezeket én bekalibráltattam Oázisba. Érdemes lenne bérelni ilyen kalibrálót és bekalibrálni vele a tv-t? -
frigoo
aktív tag
válasz
jozsi252 #148136 üzenetére
Nekem is hasonló cserém volt,(55F6650-65Q80T) rendben lesz! Nekem nagyon tetszik, pörgetem konzollal, netflix 4k hdr tartalmakkal, a fekete kis állítgatás után nagyon szuper, mozgasmegjelenítes kiváló. Hálózaton keresztül dlnan (serviio) etetem, nem találkoztam olyan tartalommal, ami kifogott volna rajta.
-
jozsi252
veterán
válasz
wallace 234 #148137 üzenetére
Igen tudom ezen is gondolkoztam, és akkor NFS-sel elérem a Syno NAS-t. Na mindegy ez már annyira nem lényeges dolog mint a TV kiválasztása. Ebből a szempontból a KU6400 világbajnok tv volt mert ha jól rémlik nem futottam bele az évek alatt egy olyan filmbe se amit ne vitt volna. Igazi mindenevő volt a beépített lejátszója neki.
-
jozsi252
veterán
válasz
wallace 234 #148133 üzenetére
Köszönöm!
Kíváncsi vagyok nagyon a képminőségre hogy milyen előrelépés lesz a régi tévémhez képest! KU6400 volt a régi.
Köszi a tippeket a YT videókra, csak kíváncsiságképpen szeretném megnézni őket nem a hibákat fogom vizslatni. Nyilván akkor van értelme jobban tesztelni ha egy film alatt is kitűnik egy hiba.
Nagyon kíváncsi vagyok hogy a beépített médialejátszó mit tud. Hálózatba van kötve egy Synology NAS amin a filmek vannak, és azon van mindenféle nekem a sima SD-től a 4k-s HDR filmekig.Amúgy ha egy adott filmet nem játszik le DLNA-n akkor van rá esély hogy a filmet rámásolva pendrive-ra ugyanúgy nem fogja lejátszani? Mivel ugyanaz a médialejátszó csak nem DLNA-n jön az adat hanem usb-n.
-
gduck
addikt
válasz
peteralbert7 #148134 üzenetére
Hát ez akkor rossz hír, ugyanis ha a VTV box beállítását (Beállítások/TV bemenet) bárhogy állítod, semmi nem változik (saját tapasztalat). Szóval jelenleg az egyetlen megoldás a TV-n tiltani a HDMI-CEC funkciót
-
wallace 234
őstag
válasz
jozsi252 #148132 üzenetére
Sok szerencsét! Sok YouTube teszt videó van, de én inkább azt mondanám, hogy kapcsold be és ha jó a kép akkor felesleges, tesztelni! Amúgy YouTube keresőbe be írod, dirty screen test, ott a sok videó! Vannak hibák amit normál esetben nem látsz, de ha ilyen tesztnél ki szúrod a szemed azt fogja keresni. [link]. [link]. Itt van pár link.
-
jozsi252
veterán
Kicsit mára már besokalltam ettől a tv vásárlástól hogy mi legyen, plusz éjszakai is már agyaltam rajta hogy 55"-os OLED vagy 65"-os QLED legyen.
Nemrég végül eldöntöttem. Megrendeltem a Samsung QE65Q80T-t. Köszi a segítséget mindenkinek aki pro kontra érvekkel írt itt illetve privátban.
A tesztek olvasása után sajnos arra jutottam hogy az OLED-nél nagyobb esélyem lehet rossz panelt kifogni mint QLED-nél. Illetve OLED-nél meg hiába kapok jó panelt, "vigyázni" kell rá a beégés miatt. Bár tudom hogy kicsi rá az esély, de attól függetlenül előfordulhat. Nem mintha a Samsungot nem kaphatnám meg "rossz" panellel, de talán itt kisebb az esélye neki.Van olyan kép vagy yt videó ami arra hivatott hogy a panelt leteszteljem? Ha igen akkor kérhetnék esetleg egy linket?
Köszönöm!
-
gduck
addikt
válasz
peteralbert7 #148129 üzenetére
Nincs véletlenül Vodafone TV box hozzákötve? Annak frissült most kedden a szoftvere és azóta elég furcsám működik a HDMI-CEC funkciója...
-
PuMbA
titán
válasz
peteralbert7 #148129 üzenetére
Automatikus frissítés is ki van kapcsolva?
-
fauv
őstag
válasz
peteralbert7 #148120 üzenetére
Egyenlőre 3x kapcsoltam ki és még nem kapcsolt vissza, de ugye eddig 10 ből 1-2 szeri alkalom volt az újra bekapcsolás, így még várni kell.Reménykedem
-
sandró60
addikt
válasz
Jaffar1976 #148123 üzenetére
Konnektorból kihúz kb 1-percre.Csodákra képes
-
Jaffar1976
újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A problémám: van egy samsung UE55Mu6451 tvém. Eddig jól kapcsolódott miden bluetooth eszközzel. Airpods, és most nem akar csatlakozni. A másik samsung Tv minden jól működök.
A frissítésen is tul vagyok. Esetleg valakinek valami megoldás? -
szrobi66
aktív tag
Végigolvastam a fórumot, írjátok ezt a "panellutrit", ezek szerint nekem szerencsém volt, kb egy hónapja kihoztam a telekomtól egy 65Q80T-t, és hibátlan, tökéletes, elképesztően szép a képe, a fekete, tényleg leg fekete (el sem tudom képzelni, ezt hogy tudná másik tv űberelni). Volt bennem egy félsz, mert sérült volt a doboza, de korrekt volt a futár, bejött velem kibontani, és mondta, hogy vissza viszi, ha sérült a tv, de szerencsére perfect... Ps4 pro-val használom (amíg kapható lesz ps5) 95%ban,néztem rajta pár 4K-s filmet, de tényleg tökéletes...
-
rainman72
nagyúr
Az alzan van sok Samsung model jóárasítva!
-
peteralbert7
tag
Sziasztok.Van egy MU7002-es tvm és pár napja magától bekapcsol.Szinte mindent próbáltam,gyári visszaállítást is,távirányítót is cseréltem,letiltottam a külső eszközökön a hozzáférést stb...A tv kábellel van a neten,PS,erősítő,NAS csatlakozik hozzá,na meg a gyönyörű vodafon box.Van valakinek ötlete,esetleg hasonló problémával találkoztatok már?Köszi előre is.
-
-
benczeb
aktív tag
válasz
rainman72 #148114 üzenetére
Köszönöm.
Abban tudnál segíteni, hogy ha nem ez, akkor melyik 50"-es Samsung ajánlott max 200k-ig. Igazából a 20W hangszóró lenne jó, a bluetooth, wifi, és sebes legyen, valami modern procival. A gyerek fog 90%-ban youtube mesét nézni rajta, 10% pedig hbo go.
Nem fontos, h vékony legyen.
-
Csabi1984
addikt
Akinek még van 3D-s TV-je mit jelent a 3D perspektíva menüpont a kép beállításokban?
-5 ; +5 ig módosítható. Valahogy azt tapasztaltam ha pozitív felé viszem a számot akkor erősebb a 3D hatás. -
rainman72
nagyúr
válasz
benczeb #148110 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatot még ne várj az AU8000-ről,egy hónapja jelent meg.
Annyit lehet tudni az rtings korai hozzáférésű tesztből hogy jóval kevesebb a kontraszt mint a TU8000-nek és a fényerő is maradt 300nit
Amiben jobb talán az kialakítás jóval keskenyebb mint az előd,airslim néven kb 26mm vastag. -
wallace 234
őstag
válasz
jozsi252 #148112 üzenetére
Ahhoz képest hogy a Samsung igyekezett, butitani őket, még így is jobbak lettek mint az idei ADS panelos tvk, amiknek a kontrasztjuk elég gyenge, magas fényerővel probálják, menteni a menthetetlent. Amit néztél oled szintén kifutó, az idei oledeknél is sikerült visszább venni a fényerőt. Ha oledbe gondolkodsz akkor mi hamarabb. De ha 65 coll kell akkor viszont Q80T. Mindegy lcd vagy oled mindkettőnél ott a lehetőség, hogy pocsék panelt kapsz!
-
jozsi252
veterán
válasz
Celtis #148103 üzenetére
Focit nem nézek csak F1-et szoktam. Közbe a tévémet is elvitték úgyhogy most még jobban rá kell állnom a keresgélésre. Szeretnék a Samsung 65"-os vonalon maradni, viszont nézegettem azért LG OLED55CX3LA teszteket és elég meggyőző az a tv. Viszont ugye csak 55"-os.
wallace 234
Rtings tesztet töviről hegyire átnyálaztam és tényleg egy nagyon jól sikerült széria a Q80T csak máshol is azért lehet olvasni azt amit itt néhányan említettetek hogy szerencse kell a panelhez. Viszont ha kifogod akkor nem lesz vele gondod. -
frigoo
aktív tag
válasz
wallace 234 #148104 üzenetére
Köszönöm a tippet, kipróbálom! Amúgy bitang egy tv, jó minőségű forrás esetén elképesztő amit tud. Nekem a mozgásmegjelenítéssel semmi gondom nincs, sd tartalom esetén sem.
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! Gyakorlati tapasztalatot keresek a Telekomnál is kapható Samsung UE50AU8002KXXH TV-vel kapcsolatban. A 6 éves TV-nk kezd kiöregedni (baromi lassú lett), és elérkezett az idő cserére. Samsungot szeretnék max 200k-ig. Látom, h ez 2021-es modell - ami jó, mert 6 évnél előbb nem szeretnék váltani. Általában veszek egy aktuális modellt, és megy, amíg nem válik használhatatlanná.
Bárki esetleg tudna tapasztalatot megosztani?
Köszönöm!
-
atty_hor
tag
Sziasztok!
Átlag TV fogyasztás, RPI-KODI így HDMI CEC létszükséglet, Netflix, PS3.
A városomban jelenleg ez a két TV amit megvennék:
Samsung UE43AU7102KXXH 160ezer
Samsung UE50TU7102KXXH 140ezer
Melyik éri meg jobban?
Vagy keressek mást?
Ha jól látom ezekhez nem az okos távirányítót adják, de esetleg lehetne vele használni, ha vennék egyet?
Előre is köszönöm! -
V.Szabee
tag
Sziasztok,
Van nekem egy régebbi ue40es6100-es TV-m. Most először szeretnék bluetooth hangeszközt társítani, de sajnos nem sikerült. Olvastam, kerestem neten, h elvileg hogy lehetne megoldani, de elakadtam ott, hogy a szervíz menüben nekem valamiért nincs "engineer option". Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond, hogy tudnám ezt az egészet megoldani?
Előre is köszönöm!
[kép] [kép] -
wallace 234
őstag
válasz
jozsi252 #148101 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a Q80T! Nálam nincs gond a tv adásokkal! Valóban voltak gondok, de már jött rá pár frissítés! Így nem hiszem, hogy amit vennél rossz lenne. Rtingsen nem mindig mérvadó. Mert az EU s modellek különböznek! Nincs egyforma tv! Így lehet, hogy valakinek gondja van vele, míg másnak nem. Q70A vissza lépés lenne!
frigoo #148102Sajnos panel lottó mindegyik kategóriába van, egyszerűen meg tudod nézni, hogy ips panelt kaptál vagy nem. Sötét jeleneteknél finoman meg kopogtatod a panelt és ha villan akkor VA panelt kaptál! Tavalyi Q80T modellek közt volt Auo gyártmányú VA panel is. A tiéd QE65Q80T 6 különböző panel verzióval adták ki, elvileg mindegyik VA panel!
-
frigoo
aktív tag
válasz
wallace 234 #148097 üzenetére
A 65Q80T esetén is beszélhetünk panellottóról? Ott is előfordulhat ADS panel, nem csak az olcsóbb termékosztályban. Én is most cseréltem egy 55F6650-et 65Q80T-re és azt tapasztalom, mintha nem lenne olyan fényereje és feketéje mint a réginek nappal, amikor besüt a nap a szobába. Néha olyan IPS fílingem van vele kapcsolatban. Lehetséges lenne, hogy nem VA panellel szerelt tv-t fogtam ki?
-
jozsi252
veterán
válasz
Celtis #148099 üzenetére
Ez a fő bajom hogy nagyobb részt olyan véleményeket olvasok amiket te is írsz. Ritkán szoktam nézni sima tv adást (műholdas upc) de azért szoktam, főleg dokumentumfilmeket. Lehet hogy ezt a Q80T-t elengedem és inkább Q70A-t veszek.
A 65"-ból nem akarok engedni, illetve szeretnék a Samsung vonalon maradni továbbra is. Nagyon izgatja a fantáziám ez a AU9000-es széria, bár ha veszek akkor inkább QLED-nél szeretnék maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest