- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #146596 üzenetére
775.. 😂
-
mpo
veterán
válasz
Csomád #146594 üzenetére
A tévé megjelenítő és nem lejátszó.
Internetezésre is alkalmatlan.
Az a "két nagy hangszóró" ami benne van, az sem a csúcsok csúcsa.
Most jut eszembe, ha házimozid van, akkor meg kötelező a lejátszó, mert nem a tévéből kell ráküldeni a hangot (HDMI-ARC), hanem a lejátszóból az AVR-be, onnan meg megy a kép a tévébe. -
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #146593 üzenetére
Akkor átlag 9,5 óra, nap.. 😂
-
Csomád
lelkes újonc
Köszi a választ.
Nekem megfelelő házi mozi hangrendszerem már van.
Teljesen megfelel.
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy egy Sam. Q6580T média lejátszójánál tudhat-e többet egy fejletteb Dune HD lejátszó. Vagy bőven elég ami benne van a TV-ben, mert a megjeleníteni úgyse tud többet. -
Sonex79
aktív tag
válasz
wallace 234 #146591 üzenetére
Az mit jelent? Óra?
-
wallace 234
őstag
Nem tudom, hogy valaki már észre vette, hogy a smartthings alkalmazásba az információra kattintva, ki írja a panel megjelenités idejét.
-
wallace 234
őstag
válasz
Sonex79 #146587 üzenetére
Meglepően jó a betekintési szöge, persze itt is paneltol függ a dolog. Amerikai modell, meg kapta az ultra betekintési bevonatot, de az meg a kontrasztot eléggé vissza vette. Kép feldolgozó proci is elég jól sikerült, sávosodást elég jól sikerült csökkenteni. Oled betekintési szöge verhetetlen.
Gigicuci#146586
TCL nek jön a zéró távolságu mini ledes háttér világítása kíváncsi vagyok, hogy az mit produkál! Ők már a 3. Generációnál járnak e téren. -
Csomád
lelkes újonc
Üdv mindenkinek!
3 hete vásároltam egy Sam.Q6580T Qled TV-t. A kérdésem az, hogy érdemes lenne-e hozzá vásárolnom egy komolyabb minőségű, mondjuk egy Dune HD Pro Vision 4K Solo média lejátszót??? Tudna-e többet nyújtani film nézés terén, mintha csak simán pendriv-ról nézném a filmet.
Azért is gondoltam erre az opcióra, mert ISO fájlokat, és hangban pedig A DTS 1509 -es hangot sem képes lejátsza le a TV. (ezt mondjuk az elötte lévő LG plazma sem tudta.) -
Gigicuci
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ #146580 üzenetére
Úgy néz ki, hogy most lesz a legközelebb az OLED tv-hez feketében és betekintési szögben a Samsung LCD. Hogy ez a te személyes megítélésed szerint elég-e, az ki fog derülni hamarosan, de papíron ígéretes.
Valahol olvastam olyat is, hogy még közelebb lesz fizikailag a háttérvilágítás a képernyő síkjához, ez is jótékony hatással lesz a betekintési szögre.
-
adamstray
újonc
Sziasztok!
Lett egy Q60-m.
A kérdésem a következő, és eléggé gyermeteg.
Mikor infót kérek egy műsorról, akkor azt a szalagot, nem lehet a kép aljára varázsolni? Mikor a szám sor előjön, akkor ott ott a lehetőség az fel tenni felülre, ez az info bar-nál miért nincs?
Nekem LG után ez idegesítő, hogy fent van.Persze megszokom, de hátha.
A másik, hogy alapból a négy irányú karikának a távon, miért nincs funkciója? Nem lehet odatenni valamit?
Köszi -
-
lacqa
tag
Sziasztok!
Ha ki szeretném használni a PIP funkciót a Q80T, van egy Vodafone boxom most ugye egy HDMI kimenettel egy HDMI splitter jó lehet nekem? Gembird DSP-2PH4-04 HDMI Dual port passzív fekete adapter. Esetleg erre gondoltam
Köszi -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gigicuci #146569 üzenetére
Én, pl vennék Samsung tévét, ha végre OLED szintű tökéletes feketéje lenne és a betekintési szög is bárhonnan nézve ugyanaz lenne.
Számomra a tizen a legjobb rendszer, az LG agyonsztárol webos-se egy katyvasz, utálom a magic szar távirányítóját is. A Samsung távját sokkal jobban szerettem. Ettől függetlenül a világ legjobb távirányítója az Nvidia Shield pro-nak van, az valami fenomenális, hogy mennyire rámentek a megtervezésére, hogy kézben tartsd akkor is, ha nincs rá szükség, ehhez elég volt egy triangle dizájn.
----Jelenleg 77-es CX tévét használok majd 1 éve, de azonnal lecserélem, ha kijön a sony új 83 oled tévéje. Már volt egy panelcserém, mondanom sem kell mekkora szopás volt egy papírvékony kijelzőt ide-oda rakosgatni. a két szerelő mellé, még át kellett hívnom a szomszédot is, fogni a kijelzőt, mert különben ketté tört volna.
Így néz ki egy LG OLED 77-es CX hátulja. Már összerakás után... -
tillatrilla
senior tag
Üdv mindenkinek! Megpróbáltam sorozat nézést a tv saját böngészőjéből. tv2.hu... nem volt vele gond,míg az első reklám el nem kezdődött. Sorozat hangja halk volt,így adtam neki kakaót. Erre valami telekomos reklámnál majd felrobbant a tv,olyan hangos volt...azt hittem stroke-ot kapok...Először azt sem tudtam,mi történt,azt hittem,hogy eldobta a netet,de nem így volt.
Néztem az nmhh oldalát,gondoltam panaszt teszek azonnal... Asztali pc,saját böngésző+hdmi kábel,így reklám nélkül néztem tovább.
-
wallace 234
őstag
-
matex
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek, kipróbálom a javasolt módosításokat!
-
junior19
senior tag
válasz
matex #146573 üzenetére
Bár nem ismerünk, így nem tudjuk milyen az ízlésed. Mi az ami neked jó.
Nem látjuk a készüléket, milyen képet ad ezekkel a beállításokkal, így hogyan lehetne tanácsot adni a beállításokra?
Több fontos adat hiányzik még(gamma, színhőmérséklet).
De pár tipp, amiket kipróbálhatsz, azután ahogyan neked tetszik.
Tv adás esetén vagy bármilyen sdr esetén a kontrasztot levetted 35-re. A gyári alapértéken 45 sem vágja a fehéret a készülék, így ezt teljesen felesleges volt csökkentened. Ha ezt visszaemeled 45-re és inkább a fényerőt csökkented 15 környékére, akkor a csúcsfénysűrűség kb azonos lesz, s dinamikusabb lesz a kép. Így a kontrasztjavítót is érdemes kikapcsolni.
Élesség maradhat 0-án, digitális jelnél nincs élesítés, akár ki is vehetnék a gyártók, csak akkor egy opcióval kevesebb lenne benne. Csak hamis kontúrt ad a képhez.
A színteret Automatikus opciban kellene használni. Natívban a panel saját színterét használja, ami lényegesen nagyobb, mint az sdr színtere. Még a hd és sd anyagnak is más a színtere, bár nincs nagy különbség közöttük. Most így viszont neked mindent túlszaturáltan jelenít meg, ha rendesen működik.
Persze ha így tetszik, akkor használd így. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
matex #146573 üzenetére
Hali.
Én PC-n használom a Q80T-t és én azt vettem észre, hogy a 0 élesítés már kicsit homályos a Win-ben. Én 9-esen használom.
De ez azzal jár, hogy bizonyos játékokban az élek fordulásnál villódznak ami néha elég irritáló.
0-ás élesítéssel persze csökken ez a dolog de nem tűnik el teljesen.
Lehet csak nem nézem elég távolról a TV-t.A 30-as fényerőt már sötétnek találom és a meleg szín sem a legjobb választás mert a fehér színből narancsos árnyalatút csinál. Az nekem Normálon van.
A többi nekem is ez a beállítás.
-
-
matex
aktív tag
Egyelőre a QE55Q80T készülékemen a következő beállításokat találtam számomra megfelelőnek az adott forrásokhoz: [kép]
Ha van valakinek ötlete, hogy melyiket érdemes megváltoztatni, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a TV-ből, akkor azt szívesen fogadnám. Köszönöm!
-
Fyodor
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Bő 1 hónapja vettem egy 55" -os samsung Q80T tv-t.
Kikapcsolt állapotban időnként halk sípoló hangot hallok, ami a tv belsejéből jön. Nem túl zavaró de azért ha csend van a szobában, akkor hallható. Kb. 10-20 percig csinálja, utána abbahagyja, majd pár óra múlva újra elkezdi.
Tegnap kihúztam a tápkábelt a tv-ből, majd újra visszadugtam, később, amikor bekapcsoltam a tv-t egy halk durranás/pukkanás szerű hangot hallottam. Ezt a következő bekapcsolásnál is megismételte, majd kicsit igazgattam a tápkábel csatlakozóján, és azóta nem volt durranó hang. (Megfelelően volt bedugva a tápkábel elsőre is) ezt leszámítva hibátlanul működik a tv.
A kérdésem az lenne, hogy ez természetes ezeknél a tévéknél, vagy esetleg érdemes visszaküldeni, vagy foglalkozni vele?A másik kérdésem az lenne, hogy t home set top boxot használok, és ha fél napig/1 napig nem használom a tv-t, akkor bekapcsolás után mindig külön a menüben be kell kapcsolni a set top boxot, mert magától kikapcsol érdekes módon. (Ismerősöm samsung tévéje ugyanezt csinálta) Korábban LG tévém volt, ugyanezzel a set top boxal, és annál soha nem kapcsolt ki, ott a tv bekapcsolásakor azonnal indult a set top box is, és nem kellett külön kapcsolgatni.
Van e esetleg valami beállítás/megoldás erre, hogy ne kelljen folyton külön kapcsolgatni a set top boxot, vagy a samsung tévéket így kell elfogadni?
-
rajzol01
tag
Sziasztok,
[link] erre valaki? Vegyek média lejátszót? köszi!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234 #146559 üzenetére
-
adamstray
újonc
Sziasztok
43Q60T ajánlott vétel? Vagy jó lehet a 8502-is?
Van minőségben különbség?
Köszönöm -
-
Gigicuci
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ #146558 üzenetére
Márciusban! Én is varom.
A Samsung Magyarország oldalán már fel lehet iratkozni az értesítőre amin szólnak ha rendelhető. 2-3héten belül itt lesznek az első tesztek is. Nemsokára megindul a QN90A infó áradat...mivel technológia váltás, így nagyon fogja tolni a Samsung.
-
Kleroo
veterán
válasz
Kleroo #146555 üzenetére
Fél óra próbálgatás után a megoldás:
Kb 1 terányi cucc van rajta. Pár sorozat is, tehát közepesen sok mappa. Feltűnt, hogy bármit másolok rá mappástól, nem lát benne filet. Egyet viszont véletelenül pucéren a rootba tettem, ami látható volt. És voila, bármit rootba másolva, látja, lejátsza. Sok logikája nincs....de ha vkinek ilyen problémája van, akkor ez a megoldás
-
Kleroo
veterán
Mire allergiás a Q82R fileok kapcsán?
4terás vinyót szoktam rákötni, UHD tartalmakat nézve.
Eddig csak annyi nyűgöm volt, hogy amin kizárólag DTS hang volt, akkor nem volt hang. Mostanság kb minden film amit rápakolok, még csak meg sem jelenik a file.
Nem hang/kép/lejátszás hiba, hanem meg sem jelenik a file. (ugyanúgy mkv konténer mint eddig az összes)Mit nem csíp a TV ami miatt kapsából ignorálja? Melyik Codec? Úgy vettem észre még a DOlbyVisiont is megeszei, mert van HDR fallback.
Akárhogy nézem minde HEVC/X265 5.1 profile.
Lövésem sincs mi a baja.
Egyiknél sima ügy, másiknál a mappába lépve nincs file. -
PuMbA
titán
válasz
tillatrilla #146553 üzenetére
Le kéne játszania, de egyébként a TV2Play-en minden TV műsort megnézhetsz online, szóval nem kell letöltened
-
Madoc
veterán
válasz
NvidiaRTX #146549 üzenetére
Passz, képet kellett először beküldeni, majd egy technikus rábólintása után felhívtak hogy elviszik. Ma jött egy szál szervizes, egy teli kocsival amiben ugyancsak tv-k voltak. Ugyanilyen szürke fekete folt lett majdnem középen. 2,5 hónapos a tv.
Jövő hét közepére igérte hogy hozzák. -
PuMbA
titán
-
zolnagy
őstag
Samsung 40mu6402 TV-m van úgy 2,5 éve. Kezdetben örültem, hogy a szoftvere gyorsabban működik, mint az előd szintén Samsungnak, de mostanában kezd megőrjíteni ez az állítólagos okos TV. Mostanában naponta nézem a Netflixet a TV-n és kb 1 hét után használhatatlan lesz az alkalmazás, nem tölti be a filmeket.
Internet kapcsolattal minden rendben. Ha kilépek az appból, nem segít. Ha kikapcsolom, nem segít. Egyedül az segít, ha 1-2 percre áramtalanítom a TV-t. Utána minden rendben müxik még 1 hétig kb, aztán kezdődik elölről...
Olyan a jelenség, mint a régi windowsoknál, hogy csak az újraindítás oldotta meg a problémát.
Ez a dolog amúgy nem csak a Netflix appnál tűnt fel, hanem pl a böngészőnél is, csak azt nem használom ilyen gyakran.
Frissítve természetesen a legújabbra van a SW.
Az már a vásárlás után feltűnt, hogy ez a TV nem kapcsol ki úgy, mint a régi, azaz, hogy ténylegesen elmegy olyan alvó állapotba, hogy a fogyasztás mérhetetlen lesz (nem hallani relé kattanást sem). Ez kikapcsolás után több órával is közel10 W-t fogyaszt.Szóval az a kérdésem, hogy meg lehet-e hekkelni ezt a gány gyári sw-t? Ismert-e rá vmi 3dparty sw, ami rendesebben meg van csinálva?
A TV képe egyébként jó, azt az itteni ajánlásokra vettem anno, de legközelebb biztosan több figyelmet fordítok a SW-re. -
Celtis
veterán
-
Mauzes
addikt
válasz
ΞΔGLΞ #146536 üzenetére
Ez a kommentem esetleg hasznos lehet.
-
Gigicuci
senior tag
válasz
ΞΔGLΞ #146536 üzenetére
Akkor a 2019-es Q90R ha egyáltalán még kapható, ha nem akkor marad a 2020 Q95T jobban szerepel a teszteken mint a 8K-s tesói. De valószínűleg nagyon komoly ugrás lesz (kontrasztban mindenképpen) a 2021 QN90A, miközben árban nem lesz sokkal drágább. (az bevezetéskori árukat összehasonlítva természetesen)Tényleg érdemes lenne várni most.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Jorgi Kormi #146523 üzenetére
Feltettem egy kérdést, egy szóval nem írtam, hogy nekem kell Samsung. Ajándékba akarom venni a szüleim 50 év házassági évfordulójára a legjobbat.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
wallace 234 #146531 üzenetére
Hát a háló mellett egy ilyen labdát teniszpályán.....
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
wallace 234 #146532 üzenetére
Nem mintha soka számítana kb 2 hetes TV max annyi gari esik ki.
-
Engikrisztus
tag
Sziasztok!
Adott egy qe55q82 tv.Olvastam más qled típus tesztjében,hogy a saját média lejátszója nem visz bizonyos fájlokat,amit meg is tapasztaltam. Különösebben nem aggasztott,mert van külső lejátszóm,viszont megjött Murphy és úgy néz ki bedöglött.Kérdésem,hogy van esetleg mód utólag letöltött alkalmazással,hogy lejátszon pl divx és egyéb fájlokat?A tesztben a Plex-et írták,de nem tudom az miként működik.Nálam csak külső hdd-s lejátszás megoldott,ezek a hálózatos dolgok nem.Köszi,ha valaki tud segíteni. -
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #146529 üzenetére
Csak az oled topikba szétszednek, egy ilyen dolog miatt, figyelmeztetnek. Itt nem szólnak érte
de gondolom ezt nem tudtad ki hagyni 🤣🤣
-
Sonex79
aktív tag
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
wallace 234 #146525 üzenetére
Vagy az oled topicban qledet ajánlani.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
wallace 234 #146527 üzenetére
Ezt a szervizes ipse mondta aki kicserélte a kijelzőt.
-
wallace 234
őstag
válasz
Jorgi Kormi #146523 üzenetére
Sony jó csak sok elhibázott, döntést hozott, azt ma már ha nem lenne oled, akkor már eléggé gondban lenne. Samsung topikba Sonyt ajánlani, kb olyan mint Sony topikba Samsungot ajánlani.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Samu (55" 7502) tvm kettő sorozat közül az egyiket nem hajlandó lejátszani. Címben egyik web DL,másik web DLRip. Nfo leírásában is találtam különbséget. Mi nem tetszik neki? Audio 160kbps,vagy valami más?
-
Mauzes
addikt
válasz
wallace 234 #146518 üzenetére
Csakhogy a 8k-s téve a tesztek alapján elvérzik a Q95T mellett, pl fényerő, így a magasabb ára ellenére semennyire nem éri meg (8k-s tartalom híján).
-
wallace 234
őstag
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234 #146516 üzenetére
Ezt, hogy érted, hogy a csúcs se igazából csúcs?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Melyik most a Samsung legcsúcsabb és legújabb 4K tévéje 85 coll méretben? 8K nem érdekel, nincs rá anyag, akkor meg minek...
Elvesztem a sok számozás között. -
pdave
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ügyfélnél van egy Samsung TV (egyelőre típust még nem tudok mondani, 65" ívelt, kb 5 éves), amin a wifi eléggé akadozva működik, inkább nem mint igen. Random felkapcsolódik a hálózatra, és egy darabig megy, aztán ledobja.El szokott ezekben romlani a wifi adapter? Ha igen, cserélhető értelmes áron?
Korábban működött gond nélkül, az AP-k Ubiquiti AP Pro-k. -
Sonex79
aktív tag
Annyit beszélünk a HDMI kábelről, hogy a végén még veszek egyet, pedig nincs is szükségem rá.. 😀
-
Jany69
csendes tag
Köszönöm mindenkinek.
-
törölt tag
Na most figyeljen mindenki... új felfedezést tettem
Olyan problémám volt, hogy az ue55f8000 tv-m rengetegszer csak úgy magától újraindult, teljesen véletlenszerűen... volt hogy 1x2x, de volt hogy reboot loopba került vagy 10x sorozatosan egymás után, aztán egy időre abbamaradt......így ez kicsit zavaróvá kezdett válni
Gondoltam biztos idős korú már szegény TV és mivel használtan vettem meggyőzve éreztem magam, hogy kicsit átb*sztak és ezért volt eladó ez a jó kis tv (gyönyörű kép és tényleg prémium minőség)
sok-sok fórumot (angol, német olasz....) olvastam és különböző elméletek születtek, hogy mi lehet a baj (érintkezési hiba, tápkábel, táp hiba, szoftveres bug, alaplap hiba stb...) de semmi nem oldotta meg a problémát...
NOS egyszer csak nagypakolás után a fiókba raktam a tv saját távját. Általában chromecastot használok és ha telefonról indítom a lejátszás a chromecast bekapcsolja hdmi-n a tv-t... és a hang optikán megy a házimoziba így a hangot a házimozi távjával állította.....és ezek után teljesen véletlenül arra lettem figyelmes, hogy befejezte az újraindulásokat .....arra a tapasztalati felismerésre jutottam tehát, hogy a tv saját távja adhat valami olyan jelet amitől a tv újraindul....nincs más magyarázat. Azóta a fiókban van a tv táv
Gondolná ezt valaki ??!! -
mycso
veterán
Sziasztok, adott egy Samsung UE55NU7402UXXH tv. Valami 700-800mb saját tárhelye van. Nyilván vannak rajta gyári alkalmazások, amiket nem lehet eltávolítani.
Ma a YouTube nem akart működni, valami olyasmit rinyált az alkalmazás kezelőben, hogy nem sikerült frissítenie, mert nincs elég szabad hely.
Ez így is van, viszont semmit nem enged törölni.
Hova tűnt a hely? -
Paadoxon
csendes tag
válasz
Jany69 #146490 üzenetére
Hello!
Nekem egy 2TB-os Silicon Power Armor van csatlakoztatva, minden gond nélkül kezeli.
A link csak tájékoztató jellegű
Silicon Power Armor A65 külső merevlemez, 2TB, Ütésálló/Vízálló, USB 3.0, Fekete - eMAG.huDe szerintem bármelyik normál HDD-t kezelik. Ami lényeg: legyen rendes kábelhossz, mert ha húzza az USB portot, akkor az nem jó jel és nem mindegyik hosszabbító jó.
Illetve nekem az SSD-t nem szerette, valamint a 2 HDD is csinált furcsaságokat. (Q70). -
wallace 234
őstag
válasz
Rusher4587 #146501 üzenetére
HDCP és a hdmi verzió 2 külön dolog! Ne keverjük össze! HDCP 2.2 egy másolásvédelmi fájlformátum, és többek között a hagyományos Blu-ray lemezek HDCP 2.2 általi, másolással szembeni védelmére használják. Míg a hdmi verzió azt jelenti, hogy a hdmi 2.1 es szabványnak meg felel. Itt egy kis olvasni való![link]
-
mpo
veterán
válasz
Rusher4587 #146501 üzenetére
Kevered a HDMI és a HDCP neveket.
-
Rusher4587
tag
Akkor valami csúnya félretájékoztatásba, vagyis parasztvakításba futottam bele többször is, MERT:
-A MM-ban vett inakustik Premium High Speed kábelre konkrétan rá van írva, hogy HDCP 2.2, eleve erre hívatkozva nyomták tegnap a kezembe!
Holott ez elméletileg ugye csak 4K/60Hz-t szereti.
-Az imént az Euronics-ban meg azt mondták a TV-sek a HAMA Ultra High Speed-re, hogy CSAK hdcp 2.0-át támogat, miközben öles betűkkel szerepel rajta, hogy 8K/60 - 4K/120!
Imádom a kereskedőket...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest