Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbyte1024
veterán
Sziasztok. Uraim ezt érdemes megvenni? vagy esetleg nagyon gagyi?
Samsung UE65TU7002KXXH Crystal UHD 4K Smart -
válasz
ΞΔGLΞ #141832 üzenetére
Ha lenne annyi pénzem,akkor én is vettem volna olyat
De mivel nem volt így 243k-ért 55Q70-ért nem volt ár értékben jobb vétel még mindig azt gondolom. Következő már OLED lesz és azt csak filmezésre használom. Csak most nincs időm filmezni sem,így teljesen felesleges egy OLED. Kikapcsolva a QLED is teljesen fekete
Én már nem a beégés miatt aggódom,hanem a panel lottó miatt. Némelyik jobb más rosszabb. Aztán meg cserélgessem a panelt. Meg a szoftver sem jó az LG-nél. Vannak hibák. Azt is lesni. Se időm,sem energiám erre.
Egy telefon is lassan fél milla. Egy jó tévé is fél milla. Kicsit elszálltak az árak. Aztán laptop,PC,Soundbar,Hangfalak....
Sony meg van amit androiddal árult. Nem is értem miért. Azért nem vettem Sonyt és lett helyette QLED. -
evitiguF
senior tag
Ez igen jó ár egy nagyon jó TVért!
-
Peace
nagyúr
válasz
ΞΔGLΞ #141836 üzenetére
Botrányos mennyiségű beállítás van ezekkel az új tv-kel! Én bevallom, besokalltam tőle rendesen. És meg is lett az eredménye, mert majdnem 1 évig teljesen rosszul volt beállítva a játékmód is.
Régi kis LG-t egyszer belőttem youtube videó alapján aztán használtam. Itt meg már a fejem is megfájdul a gondolattól, hogy vajon elmászott-e bármi beállítás. Egy ideig nézegettem, hogy ha Netflix-et nézek, akkor megmaradtak-e a beállítások, ha játékot indítok, akkor stimmel-e minden. De egy pár alkalom után elengedtem, mert csak idegeskednék. De szerencsére minden esetben megvoltak az elmentett értékek.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A képminősége dobozból kivéve, eleve fantasztikus. LG-vel napokig el kellett szórakozni a beállításokkal, hogy hasonló legyen, mint a leváltott A9G-én. A mozgásmegjelenítése példaértékű, de szerencsére az utolsó frissítéssel a CX-ről is elmondható már ez. Engem a legapróbb kis röccenés is kit tud hozni a béketűrésből és, pl a mai napig meglévő Q6 FAM tv, amit a kisebbik lányaim kaptak meg, annál soha nem volt ilyen probléma, de a 82-es QFN tévémen se.
Tehát a sony-n sincs ilyen röccenéses, akadásos baromságok, de LG-n van, de mint írtam az utolsó frissítéssel teljesen jól megcsinálták. És hiába, hogy a sony-ban ugyanaz a panel van, valamit mókólnak vele sony-ék, tehát nem az eladók mert azok csak kirakják, ami miatt, ha egymás mellett van az áruházban, olyannak tűnik, mintha a sony mellett lévő ugyanaz a demó nem 4k-ban, hanem 720-ban futna az LG tévén.Emiatt aztán el kell szórakozni a beállításokkal, amire alapból figyelhetne azért az LG a gyári kalibráláskor. De ez az én saját véleményem, egy A9G, de még az A8G után is.
Utóbbi a gyengébb hardvere miatt használhatatlan, mint tévé. Lassú, akad, kifagy a droid rendszer rajta nagyon gyakran, de a képminősége annak is brutálisan jó már dobozból kivéve. -
Deck
titán
válasz
grabber #141831 üzenetére
"Tényleg jó a gariztatásuk,csak meddig lesz ez így? Bármikor mondhatják,hogy nem cserélik(mert benne van a garancia papírba,hogy nem kötelesek) akkor meg cumi van és nem lesz panel csere."
Hát ez az. Ha fix lenne ez akkor szívesen venném de így ennyi pénzért tuti nem.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
grabber #141831 üzenetére
77-es cx-et vettem két hónapja, ne tudd meg az asszony milyen brutális statikus logóval ellátott hülye sorozatokat bámul rajta mindennap több órát és semmi ilyesmi nincs, hogy beég. Nagyon jó már a védelem a legújabb szériákban, logó védelem, pixeltolás és az lg nem fogja azt mondani, amíg van garancia, hogy nem. Egy kis banding miatt is már hozzák az új panelt. Nálam is volt, cserélték is volna azonnal, de eltűnt, ekkor mondta a szerelő, hogy várja még vele, mert ez elfog tűnni, de ha mégis látom, kicseréli a panelt akkor, amikor akarom. A garancia meg onnét indul újra.
Nekem nem a szívem csücske az LG kép és mozgásban, de ha garanciáról van szó, akkor az lg nem tököl. Sony oled-je (nekem) egyszerűen mindenben jobb. -
QLED-et nálunk is mindenki használja. Nem kell azon aggódnom,hogy hanyas fényerőn hagytam a tv-t. Hiába vennék OLED-et család többi tagja nem is tudná mi a különbség. 1-2 év és lehet itt lesz a Samsung OLED-je,amire kíváncsi leszek. Addig meg tudom,hogy sötét jelenetek nem olyan jók,de minden más meg igen. Főleg a nyugalom. Nem azon kell stresszelnem magam,hogy a következő panel jobb vagy rosszabb lesz,mert az új panel nem garancia,hogy jobb is lesz. Itt bekapcsolom és csak megy a tv és ennyi :)
ΞΔGLΞ: Ha vennék én is LG-t,de mintha a Panára mondanák hogy filmezésre jobb. Tényleg jó a gariztatásuk,csak meddig lesz ez így? Bármikor mondhatják,hogy nem cserélik(mert benne van a garancia papírba,hogy nem kötelesek) akkor meg cumi van és nem lesz panel csere. Én meg ott maradok rossz panellal. Aki a képminőséget akar OLED-et vesz. De én nyugalmat,mert idők sincs filmezni. Sorozatokhoz,meg pont hogy a háttérben menjen a tv arra nem OLED való. Samsung telefonom van oleddel. Beégett a waze ikonja. Elfordítom a telefont most már,hogy a waze ne ugyanott égjen be. TV-nél nem akarok ilyenekkel szenvedni. Nekem nem ér annyit és másnak sem.
-
ORCA58
addikt
válasz
lala666 #141825 üzenetére
Én is azt hittem!
Megtaláltam az egyik teszett. A 65"-os teszt [link] Magyarul "A TV nagy valószínűséggel a kínai BOE ADS LCD-kijelzőjét használja (a Samsung saját szimbóluma: 65B6AU0T). Az ilyen típusú kijelzők paraméterei nagyon hasonlítanak az IPS panelekre."
"Az ANSI kontrasztaránya mindössze 1035: 1 volt"
Sajnos a SAMUNG hosszú évek óta variála a kijelzőkkel. 10 év 3 C650-et küldtem vissza, mert nem SAMU kijelzője volt, és azok sokkal rosszabbak voltak. 3 féle panellel gyártották, és azt hogy melyik, zárt dobozban nem lehetett megmegállapítani. -
Deck
titán
válasz
grabber #141824 üzenetére
Pont ezt olvastam. Meg Amúgy is a tv legyen értem és ne fordítva. Sokat játszom Nioh 2-be is van már 700 órám és van hud-ja rendesen pl.. Vagy a többi játék amiket nagyon szeretek és sokat mentek. És emelett más még használja a tv-m a családban ha nem vagyok itthon (játék, film, youtube) + használom PC monitorként is néha mert így is van felokosítva. Tehát nem dísznek van véve, főleg ennyi pénzért.
Szóval nekem továbbra se felel meg. VA tv-k pl amim van az is brutál jó és továbbra is maradok VA vonalon.Tényleg olyan szerencsés lennék, hogy nálam beégne.
-
Krisz0630
senior tag
Sziasztok!
TV-t keresek maximum 49-50 colos méretben. LG Nanocell TV-met viszik a hétvégén, májusban vettem, de csalódás számomra.
Szeretnék egy komolyabb tv-t, aminek elég jó a feketéje/kontrasztja, illetve a HDR ér is benne valamit.
Q80T ajánlott? Legtöbbet PS4 Pro menne rajta, később persze PS5, illetve Netflix.
-
insight
aktív tag
Ti használjátok az Ambient mode-ot? Szerettem volna a saját fotóinkat használni hozzá, de a legutóbbi frissítés óta valahogy nem tudom kiválasztani a saját fotókat.
Gondolom összefügg a dolog azzal, hogy a Samsung Cloudban megszűnik a Galéria, és Microsoft OneDrive-ra váltanak - azonban a tévén OneDrive-ot sem tudok választani, lehet, hogy csak simán lebutították az egészet?
-
-
kbyte1024
veterán
Uraim segítséget szeretnék kérni!
SAMSUNG UE65TU7002KXXH Crystal UHD 4K Smart TVSAMSUNG UE65TU7102KXXH Crystal UHD
Melyiket javasolható? -
ORCA58
addikt
Teszteket keresgéltem a TU8500 -as szériáról. Találtam is mind a 4 méretről. Érdekes, hogy a 65"-osban is és a 43"-osban is IPS panel van, így a natív kontrasztjuk 1000:1 körüli. A maximális fényerő viszont azoknál sem nagyobb mint 300 nit. Sajna linkeket nem tudom, mert bár elmentettem a könyvjelzők közé, de tegnap meghalt az a gép, ahova tettem.
.
-
Draken
őstag
Sziasztok!
Kinéztünk egy tv-t: Samsung UE43TU7102
Aki rendelkezik ilyennel, mennyire van vele megelégedve?
Sok minden nem lenne rákötve, mivel másodlagos tv-nek szánjuk a hálóba, T-s STB lenne az egyedüli, ami rajta lógna.
Köszi! -
pepe_g
tag
Valaki esetleg?
-
Danecay
addikt
Üdvözlet!
Vásároltam egy UE55TU7200K típusú készüléket. Érdekelne, hogy van e esetleg arra mód, hogy a gyors elérésű gombokat (Amazon, Netflix) át lehessen állítani más alkalmazásokra, pl. Youtube? Egy kis trükközéstől sem riadok vissza
Más: Első bekapcsolás után magától felajánlotta a TV, hogy összepárosítja magát a beltéri egységgel így a TV távirányítójával is lehet vezérelni a beltérit. Működött is de aztán majd valamiért nem. Gondoltam újra párosítom de nem találom a beállításokban a lehetőséget. Leírna valaki, hogy hol találom és, hogy milyen néven keressem?
Más: Pár nappal a vásárlást követően, a menüben barangolva észrevettem, hogy elkezdett vibrálni a háttérvilágítás de tovább nyomkodás után, vagy a TV kikapcsolás után, már nem is emlékszem pontosan, megszűnt. Ez a következő napon újra előfordult de azóta nem. Neten olvasgatva találkoztam már ilyen jelenséggel a 7-es szériára vonatkozóan. Mennyire gyakori az ilyen jellegű meghibásodás? Mármint nem, hogy nálam milyen gyakran jön majd elő, hanem, hogy itt a 7-es széria birtokosai mennyire találkoznak ezzel a jelenséggel?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Joci??
senior tag
-
Deck
titán
válasz
Peace #141810 üzenetére
Családon belül megvennék tőlem ha cserélni szeretnék. (gari lejárta után nem nagyon szeretek használni semmit)
De látom semmi értelmes lehetőség nincs vagy csak én nem találtam. A te tv-dnek amúgy tetszik a kontraszt aránya és hogy fald. Az idei modellek meg.. 3000-es kontrasztal.. -
Joci??
senior tag
-
Deck
titán
Lassan 2 éve lesu a Q7FN-em és lehet vennék egy másik tv-t helyette de nem követtem mik jelentek meg. Tehát rosszabb ne legyem és mindenképp fald-os legyen. Van ilyen? Oled-en is gondolkoztam de én félek yhogy beégne nálam amilyen szerencsés vagyok..
-
MaidenFan
tag
Sziasztok.
200 ért van most egy ilyen tv QE50Q60T
Olyan kérdésem lenne hogy félnem kellene a beégéstől ennél a készüléknél?
Itt a PH-n volt teszt mondjuk az R-es tv volt de ne hinném hogy sok különbség lenne a kettő között.
Jelen pillanatban ezek között gondolkodom:QE50Q60T UE55TU8502
Meg érné a Q60 és látványos különbség lenne a 8502-höz képest?
Tanácsot és segítségét szeretnék kérni hogy melyik érne meg?
Köszönöm a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest