- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
insight
aktív tag
válasz
undercover #140898 üzenetére
Én is ezek között filóztam, rommá néztem ezeket a típusokat, mielőtt választottam - de én a gyengébb sorozatot nagyobb képátlóval kompenzáltam. Ha te csak és kizárólag 55"-öst nézel, és telik a büdzséből a Q80 vagy Q82-ra, akkor azt vinném.
A Q70T és Q60R között teljesítményben, képminőségben NULLA érzékelhető különbség van, vedd az olcsóbbat - de a Q8x már laikusként is láthatóan egy magasabb szint, én arra mennék rá. -
Yerix
tag
válasz
undercover #140898 üzenetére
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d00d11ecd7
55Q82RAT-ot nem ismeri az oldal. De a maradék hármat össze tudod hasonlítani.
https://www.hazi-mozi.hu/hdmi-2-1-tv-k-melyeken-mar-reszben-mukodik/
Itt meg meg tudod nézni, hogy HDMI 2.1-ből melyik mit támogat tud.
-
undercover
őstag
Lenne pár kérdésem a végső kiválasztáshoz
QE55Q60R az kb ugyanaz mint a QE55Q70T? Sőt talán a 60R szebb képet is add annyi, hogy a 70T nem tudja a hdmi 2.1-et. De van közte 80k huf ami nem kevés itt a 60R győzz gondolom vagy nem?
A másik meg a QE 55Q82RAT pedig jobb mint a 55Q80TA? Csak itt is hdmi 2.1-et nem tud a Q82. De itt is van a kettő között 70k ami rengeteg.
Szóval nem tudom ebből a 4 db TV-ből mit válasszak. 250-350-ig ha jól tudom nincs is más TV ami jobb lenne ezektől és még lehetne kapni.
Nekem nagyon fontos lenne az, hogy ár/érték arányban jót válasszak. QE55Q60R vs QE55Q82RAT versenyben sokkal jobban járnék a Q82-vel vagy szó-szó? Tudom lehet csak én parázok rajta, de ha egyszer megveszem ez nem 2 évre szólna. -
-
Peace
nagyúr
Én meg nem is láttam a Q70 talpát. Biztos szép.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Scarletiel #140890 üzenetére
Tömeggyártás... van hétfői, meg pénteki széria is
55-ös volt az enyém, és itt fórumon is volt pár tulaj, akinél jelentkezett a probléma. De a hibaszázalék biztosan elég kicsi. -
insight
aktív tag
Valaki tapasztalt olyat, hogy a tv kb 5 perccel a bekapcsolás után halkan recseg-ropogni kezd? Műanyagos hangja van, és kikapcsolás után is folytatja picit. Egészen biztos voltam benne, hogy ez a bemelegedési-lehűlési folyamat, de valahogy túl ütemesen csinálja, egyszer balról, egyszer jobbról. Ez hiba, vagy normális?
-
Klitschko
tag
55 collos q82-esre írják a ferdét. Az jó lenne ha nem mindegyik.... Van itt valakinek?
-
Klitschko
tag
Az jó hír ha Nálad nem. Hol vetted, ha nem titok?
Köszi.
-
Klitschko
tag
Q82R-nél: sokan leírták, hogy ferde az állványon bal oldal 8 cm, jobb 8, 5 cm ....
Gond van tehát, ha nem falra teszed.
Elméletileg csak a talp különbözik, a Q80 az fém vagy részben fém, a Q82 viszont teljesen műanyag és ferde
. Ki kell ékelni .... hihetetlen.....
-
Peace
nagyúr
válasz
undercover #140881 üzenetére
Én sokkal inkább a Q82R-t választanám.
-
insight
aktív tag
válasz
undercover #140881 üzenetére
kevesebbet nem fog tudni, és lehet, hogy jobban fog kinézni (pl fémszínű káva, stb) Én Q75T-t akartam Q70 helyett, pont ezek miatt. Aztán lett belőle Q60R, de ez már egy másik téma :-D
-
insight
aktív tag
válasz
undercover #140879 üzenetére
az ilyen speckó regionális kiadás, simán lehet, hogy valamilyen - nálunk irreleváns - tuneralkatrészt kispóroltak belőle. Illetve az ilyenekhez sokszor szebb fémtávirányító jár, nem az alap fekete. Én egyébként vadászok majd egy fémet, mert sokkal jobban tetszik, mint a fekete.
-
Peace
nagyúr
válasz
undercover #140875 üzenetére
Hajjajjj!!! Jobb bizony! Itt csak Q80 van, 82-es nincs, de azért a lényeg átjön: [link]
-
Peace
nagyúr
válasz
undercover #140872 üzenetére
Ha 55 elég, akkor ez: [link]
-
Peace
nagyúr
válasz
undercover #140872 üzenetére
Méret?
-
undercover
őstag
Üdv! Kicsit tanácstalan vagyok
Szeretnék új TV-t vásárolni csak fontos lenne pár szempont.
Először is az, hogy 4K legyen, utána az, hogy jó legyen benne a HD tartalmak felskálázása, jó HDR-t tartalmazzon, és ha konzolt hozzá csatlakoztatok jó legyen gaming szempontból is.
Ugye a legfontosabb probléma az anyagiak. Szeretném ha ár/érték arányban jót választanék. Szóval 200-300 körül ki mit ajánlana?
Sajnos a Q70R-ről lekéstem mert nem nagyon lehet kapni már. Azután a Q60T úgy tudom az nem olyan acélos? A 80T az elég jó csak az drágább szóval maradt volna a Q70T meg a Q80T? A segítséget nagyon megköszönném a kedves fórumtársaktól. -
-
insight
aktív tag
Mi a tapasztalatotok az Intelligens móddal? Azt hittem, túl gyenge a fényereje a tévének, nem volt egyenletes a megvilágítás és a kontrasztok sem igazán tetszettek, amíg ki nem kapcsoltam ezt a módot... azóta gyönyörű kontrasztos a kép és egyenletes a háttérvilágítás.
Van esetleg tippetetek, hogy melyik részfunkciójàt érdemes bekapcsolva tartani? -
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Létezik, hogy a samsung TU7000 és 8000 közti különbség a csatlakozók száma, távirányító, ambient mode?
Játékos szempontbol nincsen? a TU8000 nél 10 alatt az input lag 4K 60hz nél.
Köszi ha valaki ért hozzá -
Csabi1984
addikt
válasz
Scarletiel #140858 üzenetére
Nálam a fényerő -5 tőé 5 ig állítható még 10- ig se lehet menni
-
gyeniko
őstag
válasz
dave_gahan #140857 üzenetére
Szerintem nem 100%-os az autós párhuzam, mert annak, aki néz HDR-t, ez nyilvánvalóan minden esetben előrelépés és nem ütközik szabályokba. A nagyon erős és/vagy gyors autó a szabályok betartása mellett felesleges, ezért előbb-utóbb "kinövik" a userek. A gyorsulásnak egyedül az előzésnél van ténylegesen jelentősége. Egyszer régen tuningoltani akartam az egyik autómat. Szívó motoros volt, minden furmánnyel együtt +15-20 LE-t lehetett volna húzni rajta., ez max. 0,2 mp-et javított volna a gyorsuláson. A szerelő megkérdezte, hogy miért kell nekem ez a 0,2 mp. Akkor azt feleltem, hogy az előzéshez kellhet. A válasz ikonikus volt: "ha neked erre a plusz 0,2 mp-ra van szükséged az előzéseknél, akkor mielőbb írj végrendeletet!" És mennyire igaza volt, nem szabad a tűzzel játszani, mert nem lehet mindig szerencséd.
-
PuMbA
titán
válasz
Scarletiel #140858 üzenetére
"Én a HDR-t csak azért nem értem, mert mindenhol azt írják, hogy első dolog vedd le a fényerőt mondjuk 6-7-re ha sötétben nézed."
Ez csak SDR-re vonatkozik HDR-re nem
HDR-en full háttérvilágítás kell.
-
Scarletiel
senior tag
Én a HDR-t csak azért nem értem, mert mindenhol azt írják, hogy első dolog vedd le a fényerőt mondjuk 6-7-re ha sötétben nézed. Namost VA panelt sötétben nézel a fekete miatt. Namost a HDR akkor jön ki ha 50-es fényen nyomod a fényt. A hibák akkor láthatóak jobban ha nagyobb a fény. A fekete kevésbé lesz fekete ha nagyobb a fény. Szóval számomra ez ilyen teljesen paradox dolog. Mondjuk a Gran Turismo Sport meseszép HDR-el, kb mintha a valóságot nézném replay-ekbe.
Azóta tapasztaltam a "halo" effektet kicsit zavar, de egy választásom lenne, az meg az oled innen. Azt meg beégés miatt nem akarok így együtt élek vele. -
dave_gahan
aktív tag
Azt írtam, h "a mindennapi használatban kellően kompromisszummentes..."
Nyilvánvalóan nem a technológia létezését kérdőjelezem meg...
Mindig van/lesz jobb és jobb. Egyszerűen nekem már a sima HD adások is kellően fényerősek (sőt, bizonyos beállításoknál túlságosan is), a HDR videók pedig nagyon látványosak a Q60R-nél szintén, olyannyira, hogy az 1000-2000 nitnek nem látom különösebb értelmét, amikor az alacsonyabb érték is már pazar eredményt mutat. Lehet, hogy a Q70/80/90 még szebbet, de nem gondolok kompromisszumra miközben épp leesik az állam.
Ez olyan, mint pl. az autók esete. Perpill egy 2 literes 170LE-s dízelt hajtok, dinamikus, bőven a megengedett sebesség felett képes (kompromisszumok nélkül) tartani az utazósebességet. Létezik 2, 3, 400 lovas motor is, meg ami 4-5 másodperc alatt van 100-on, csak minek?
Attól még tisztában vagyok vele, hogy kereslet mindig is lesz az utóbbiakra is. Faterom Trabantja
, na az volt kompromisszumos a 80-as években, a 90-es években pedig az 1.4-es Astrája, pedig az már egy minőségi ugrást jelentett. De klíma nélkül mégiscsak kompromisszumos volt.
-
Pug
veterán
válasz
dave_gahan #140855 üzenetére
-
dave_gahan
aktív tag
A HDR videó nyilván zsírhalom meg minden, de nekem már a normál HD adások is kellően fényerősek.
Nyilván a Q70R jobb valamivel, aztán a 70-esnél pöpecebbek a 80-as, 90-es modellek, ezeknél pedig mondjuk már a belépő szintű oledek is, a csúcs pedig az oled tapéta a falra...A 2-300 ezres kategória felett az arányok azonos technológián belül elenyészőek (léteznek, csak nem arányosak az értük elkért árral). Nagyobb ugrás csak VA-IPS-OLED vonalon van - illetve ezek különbözőségéből fakad.
Ezek a tények viszont attól még nem változtatnak azon, amire utalni szerettem volna, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére a mindennapi használatban a Q60R egy kellően kompromisszummentes készülék. -
gyeniko
őstag
"Természetesen mindenki kihasználja az említett modelleknél a magasabb fényerőt..."
Pontosítva: mindenki mínusz "gyeniko".
Néhányszor megnéztünk egy-egy YT videót HDR-ben. Filmet vásznon nézünk, TV adásban nem tudok HDR-t, játszani nem játszunk. Lehet, hogy vannak többen is így ezzel... -
Pug
veterán
válasz
dave_gahan #140852 üzenetére
Természetesen mindenki kihasználja az említett modelleknél a magasabb fényerőt...
HDR, you know...200K környékén ettől még továbbra is kifejezetten jó vétel, de ettől még továbbra is egy kompromisszumos készülék (ugyan ez áll az RU8000-es 55-ös modellre)
-
dave_gahan
aktív tag
Kb. másfél hónapja beruháztam egy Samsung QE55Q60R készülékbe. Néhány tapasztalat, ha vki még dilemmázik új tv vásárlásával kapcsolatban.
Bár a tesztek alapján a Q70-est, vagy 80-ast jobbra taksálják, el nem tudom képzelni, hogy vki ki is használja az 1000-2000 nites fényerőt, számomra ez a Q60-as is kellően fényes.
Ami még kellemes meglepetés volt, az az SD adások felskálázása. Csodát nem kell várni, de egészen tűrhető a kép! Természetesen a full HD és 4K tartalomról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.
Az oprendszer kellően gyors, átlátható, az újfajta távkapcsolót kell még jobban kitanulni az alapfunkciókon kívül (néhány dolgot jobb lenne egyből elérni, semmint a menüben bóklászni).
A hangrendszernek sajnos nincs subwoofer-e, tehát nem 2. 1, hanem csak 2. 0, de ezt tudtam. Ezzel együtt egészen rendben van a hangja.
A külső tetszetős, de semmi extra. Prémium ez is, de van azért prémiumabb. : ) Pl. vékonyabb keret, ilyesmi. De így is díszíti a nappalit.
VA panel annak minden jóságával, de oldalról nézve sincs semmi gond, kb. 45 fokban is abszolút rendben van. Ja, még vmi, lehet szerencsém volt, de nincs felhősödés.Előnyök:
- Kép, 120 Hz-es VA panel, színek, kontraszt, hang, mozgásmegjelenítés (sport), felskálázás, kezelhetőség, oprendszer, gyorsaság, Freesynch, 2 tuneres PIPHátrányok:
- Nem akkora dráma, de tény, léteznek valamivel elegánsabb külsővel rendelkező tv-k (bár a készülék sztem így is tetszetős). 2.1-es hang faszányosabb lett volna, de nem akartam plusz 60-70 ezret kifizetni a Q70R-ért.Ezzel a pozitív kritikával szeretném kicsit tompítani a visszatérő fotelvéleményeket, miszerint a tv harmatos, csupán mert a QLED-ek világában a belépőszintet képviseli. Sztem minimálisan drágábban (~ 200 ezer Ft) minden paraméterében szuper technikát kap az ember a valóban belépőszintet jelentő tucatszériákhoz képest. Viszont további másfél-kétszeres áron már nem kapunk annyival jobb paramétereket (vagy ha igen, a kihasználtságuk már véleményes). Persze nyilván ízlések és pofonok.
Összességében csak ajánlani tudom ezt a modellt, pöpec ár/érték arányú. Tény, hogy tv vásárláskor alaposan utána kell olvasni, mert amit a gyártók művelnek évről évre az nonszensz.Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy azonos típusszámon/sorozaton belül rendszeresen visszafejlődés történik. Ráadásul egy sorozaton belül is variálás van a panel-méret-Hz vonatkozásában. Óriási a kavarás, észnél kell lenni.
-
mpo
veterán
válasz
Peace #140847 üzenetére
És akkor még ott van ugye a kábelen a 4K téma is.....
Minden kábelen van (médialejátszó, AVR, PC a másik szobában, ezen vannak a filmek, kivéve a tévé, az 5 GHz-es WIFI-n. A router 2 méterre a tévétől.
Megy a 4K ezzel a módszerrel. Nincs másolgatás!
Még egy laptop is kábelen van, de ez itt lényegtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest