-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
-
sajtos75
tag
Hali! Van egy Samsung MU6122 TVm. Beállítottam mindent. Köztük a Wifit is. Használom a képernyő tükrözést. Volt egy érdekes dolog. A szomszéd akart bejelentkezni a TVmre. Hogyan? A Wifimet 101% ,hogy nem tudja mert még én is papírról olvasom a jelszót. Elég hosszú. Ráadásul az SSIDt sem tudhatja mert nem sugárzom nevét. Akkor hogyan?
-
veber0937
tag
Hi
Samsung tv-n a gyerekzárat csak a menüből lehet feloldani, vagy úgyis hogy ha csatornára kapcsolsz és ott írom be a kódot, nem találok ilyen lehetőséget sehogy?
-
-
akibor000
aktív tag
sziasztok.
van egy 5éves samsung ue32eh5000wxxh nevű led tvm. napi szinten használva volt uj kora ota.
pár napja bekapcsoláskor nagyon sötét,árnyképes volt a képe. de láthato volt közelröl. gondoltam h poros,lekaptam a hátulját kifujtam kompresszorral,porszivoval. összeraktam, sokkal jobb lett a kép,majdnem olyan mint uj korában. következö bekapcsoláskor már csak hang volt,kép nem! mi lehet a hiba? tudtok e segiteni? köszi,robi -
válasz
GEPESZ66 #114383 üzenetére
Értem, akkor gondolom arra gondolsz a Samsungtól vennél még + garanciát ami kitolja... az ajánlott hogy összesen 3 év legyen.
3 év alatt annyit fog avulni meg esni a TV árak, hogy szerintem nem éri meg felette a plusz pénz, no meg kifizetnéd a TV árát majdnem újra.
Bár ez a tévé árától is függ... nyilván egy fél milliós tévénél már nem igaz ez, és ott el lehet gondolkodni esetleg 4-5 éven is. Ha nincs tervezve annyi idő alatt csere, pl most vettél egy csúcs 4K HDR tévét, vagy OLED-et... ott megérheti a 4-5 év is simán, biztos ami biztos alapon, ki tudja mikor mi döglik meg benne 5 év alatt.Szóval szerintem kb 3 év összes gari bőven elég és megéri, esetleg 4 max és akkor már tényleg tuti be vagy védve.
Bár őszintén szólva van a családban 2009 meg 12-13-as Samsung tévé is és egyikkel sincs semmi gond, szóval azért ha kibírják az első 1-2 évet probléma nélkül, akkor onnatól szvsz (saját tapasztalat alapján) már nem lesz gond és mennek amíg el nem avulnak teljesen minden téren. -
GEPESZ66
veterán
válasz
FollowTheORI #114378 üzenetére
Tescoban vettem,2 év garancia megvan már,beregisztráltam.
-
-
-
anorche1
őstag
ku6400 -on hogyan tudom biztonságosan eltávolítani a rákötött usb -s hdd -t? Persze, a tv kikapcsolása nélkül.
-
mpo
veterán
válasz
tucsok. #114376 üzenetére
A barátomé sem jó, mert Bluetooth nélküli, csak vezetékes billentyű vagy egér csatlakoztatható hozzá.
A sima távirányítóval gépelni (nyilak, meg enter) kínszenvedés.
A Samsung azt írta, hogy csak vezeték nélküli bill.-t és egeret gyárt, más gyártó vezetékesével nem biztos, hogy működik.
Van a tv ára, ehhez hozzá kell adni a bill. vagy egér árát is.
Magamnak csak Bluetooth-os tévét választanék.
Ez persze nem szűkítési szempont az arukereso-nél.
De a link, amit adtam, ott igen. -
válasz
GEPESZ66 #114377 üzenetére
Ha csak 1 év van az adott tévére akkor érdemes 2-3-at venni... ha van rá 2 év... akkor csak olyat ami ahhoz ad még hozzá 1-2 évet... ilyen meg ritka azt hiszem.
Szóval nem mindegy hogy a Samsung által adott mellé van, vagy az után hozzáadva még... csak a hozzáadottat éri megvenni.
A párhuzamos felesleges, a legtöbb helyen meg ilyet árulnak.
Még esetleg ha félsz hogy összetörik, vagy bármi ilyesmi, pl gyerek miatt vagy olyan környezet miatt... akkor valami biztosítással esetleg megérheti, persze ezis pénztől is függ.
-
GEPESZ66
veterán
Érdemes-e 9000Ft-ért 1 év,vagy 12000 Ft-ért 2 év garancia hoszabbítást venni?
-
mpo
veterán
válasz
Intel fan11 #114373 üzenetére
Én sose szerettem a Bluetooth-t, de az egy szabvány, mint az USB.
Az USB 3.0 is lefelé kompatibilis a 2.0-val.
A BT-ben is van verzió, gondolom a tévében van az újabb. -
Intel fan11
őstag
A használt Bluetooth-eszköztől függően kompatibilitási problémák léphetnek fel. (Előfordulhat, hogy a csak mobilokhoz tervezett fejhallgatók a környezettől függően nem működnek.)
Ezt találtam. Valszeg az xb30 csak mobilra van kitalálva! Csak igy ez elég parasztvakítás mind tv és mind hangszóró részről!
-
mpo
veterán
válasz
enemi #114369 üzenetére
Megszámoltam 42 összesen, ha a filmes csatornákat kiszedném, mert nem nézem, akkor 29 marad.
Szigorú vagyok, de nincs olyan csatornám, ahol magyar politikus, celeb, hírek, híradó, időjárás jelentés van.
A Spektrum és a Natgeo 15 percenként, a Sporttv (csak a nevében az) néha utolér a gagyi reklámmal, a többi nem.
Az ujjam a MUTE gombon van és közel van a PreCH is.
Csak az a tévé hangvezérléses amit a feleségem néz. -
enemi
senior tag
Aham...értem. De reálisan hány csatornát nézel? Amit aktívan szoktál nézni? Sőt a set-top boxomon törölve is van ami nem érdekel. Ezzel a programmal tök egyszerű,hiszen le fel huzigálod őket arra a helyre ahova szeretnéd őket. És akármilyen abc sorrendbe is rakod őket a neveiket hiába duruzsolod a távirányítónak nem fog oda kapcsolni...
-
mpo
veterán
válasz
enemi #114367 üzenetére
Ezt írtad:
egyszerűbb azt mondani,hogy "vän" minthogy "händridsziksztifór"...
Ha sok a csatorna és átszámozod kedvedre őket, lehet, hogy lesz amelyik 164-dik lesz és akkor mégis ki kell mondanod, hogy "händridsziksztifór".
Mi lesz ha még többet ad a szolgáltató?
Sokáig tart az átszámozás, meg az új rend kitalálása, ráadásul lesznek nagy számok.
Az én módszerem, meg gyors és akkor is működik. -
GEPESZ66
veterán
A televízió hátulján 2 db USB csatlakozó van.
Az egyik 0.5A, a másik 1A.
Az 1A-esre a HDD-n kívül a pendrive is rácsatlakoztatható, vagy csak a HDD?
Szeretnék venni Trust Veza billentyűzetet.
Gondolom a vevőjét a 0.5A-re dugom rá, s akkor a másik marad a pendrivenak. -
mpo
veterán
válasz
enemi #114361 üzenetére
Nem akarok senkit meggyőzni, de az ABC remélhetőleg nem sűrűn változik.
A szolgáltató néha változtatja a kínálatot, betesz-kivesz-áthelyez-átszámoz és frissítés után nekem van könnyebb dolgom.
Egy számot sem kell megjegyeznem mindegy, hogy hány darabot teszek a kedvencekbe, amiből csinálhatnék többet is.
A számozós módszer hány darabig működőképes?
Hangvezérléssel is annyi? -
Lacus_84
senior tag
-
mpo
veterán
válasz
tucsok. #114347 üzenetére
A tv kiválasztásánál ezek a szempontok nem elhanyagolhatóak:
- a minimum-maximum méret (a nézési távolság is fontos és el is kell helyezni)
- FHD vagy UHD (az UHD-t közelebbről kell nézni, ha tényleg UHD minőségű a tartalom)
- kiépített WIFI legyen-e benne (nem csak a helye)
- Bluetooth kell-e (hangszóró, fejhallgató)
- az ár (most 5 millió a legdrágább Samsung tv, a Sony 21 millió)Használhatod ezt itt a szűkítésre, [link] rendezésre (népszerűség, olcsók, drágák), de leginkább a műszaki jellemzőkre.
Ha megfelel két-három típus, akkor a különbségeket itt megválaszolják.
Sajnos a Samsung hamar leveszi az oldaláról a tv-t is, (a boltokban van, náluk már nincs) így a hivatalos műszaki jellemzőket nem mindig lehet kideríteni.A magyar oldalakon nincs igazán szűkítési lehetőség (pl. megjelenés éve), emiatt műszaki cikket itt szoktam keresni, pedig nem tudok németül, de a Google is segít.
Ha német tudás nélkül a bal oldali jellemzőkre ütsz, érteni fogod mire szűkíthetsz.
A Samsung smart tv-re már leszűkítettem:
[link]Porszívókeresésnél volt nagyon hasznos ez az oldal.
-
mpo
veterán
válasz
Intel fan11 #114354 üzenetére
Nincs ilyen tévém, de van két különböző Samsungom.
1. Töltsd le a kézikönyvet, gyorsabban keresel benne
2. E-manualban is kereshetsz.
3. A Samsung oldalán a támogatást megnézed.Ezt találtam angolul.
[link] -
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #114275 üzenetére
Eŕre vki vmit?
-
-
Zοltta
senior tag
válasz
FollowTheORI #114339 üzenetére
Egyáltalán nem ugyan az főleg panelilag. 40 - 50 Av panel 43 vagy Av vagy IPS ,de ez lurti. én ez miatt vettem 40 est.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Chrome
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest