- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Green174
csendes tag
válasz
Bence01 #115998 üzenetére
Én az outletben vásároltam 65ks9000 nagyítóval néztem át
mert én sem bízom bennük.De máshol már nem kaptam. 2év teljes kőrű garit kaptam a boltól.Ha beszarik elviszik és ha 30nap alatt nem tudják megcsinálni biztosítanak másik készüléket az vásárolt értékében. Napi 8-10 órát megy átlag.Nem bántam meg,minden nap tátót szájal nézem
Nem tok betelni vele pedig már 5 hónapja meg van.
-
válasz
hardverlog #115971 üzenetére
Ezt nem írtad, csak azt, hogy mennyi lehet a használt ára!
Egy biztos tök mindegy, hogy hivatalos forgalmazótól vagy outletes boltból lett vásárolva, 300K alatt nem fogsz kapni használt 60KS7000-et!
Újat meg szerintem egyáltalán nem, vagy csak horror áron!Bence01-pedig nem fogsz kapni csak outletest sajnos! Vagy választasz az újabb szériából ha ennyire nem bízol az outletes boltokban, pedig semmi baj azokkal mint azt korábban írtam nem 1 készüléket vettem már ilyen helyről!
-
Bence01
tag
válasz
stilo18 #115991 üzenetére
Huh ekkora vitára nem számítottam. Ezek fényében inkább a kis különbség miatt lehet a gyengébb, de biztos forrásból származó garis MU8000 lesz az outletekben nem bízom, boltban meg már nem láttam sehol KS7000 ből,. Esetleg külföldön valami shop? Bécs még személyesen is játszik.
-
stemplar07
őstag
válasz
gyeniko #115996 üzenetére
köszi, de ezt nem nagyon vágom, a Q szériánál száloptikán megy a külső boxból (1db) minden lan/hdmi/optikai/ stb,.. és ott a box maga az agy is ..legalább is így tudom..
a KS/MU-7-től a lan/1db usb/Ci kártya a tévén, és minden más a boxban (4HDMi/optikai /2USB/rf ek), és onnan egy kábellel a tv-be megy a jel .. -
gyeniko
őstag
válasz
stemplar07 #115995 üzenetére
Szerintem az oprendszer a TV-ben lakik. Én azt olvastam, hogy az Evolution Kit-et nem erőlteti tovább a Samu.
-
stemplar07
őstag
PuMbA
már kérdeztem itt ,de senki nem válaszolt , ha tudod ,vagy valaki más
a KS/MU szériánál lévő külső TVboxról, abban ,,lakik,, az op rendszer az alaplappal ? vagy a Tv-ben ? illetve lehet-e ezt upgradelni később, ahogy azt a régebbi ku modelleknél már kapható az evolution kit .. -
-
stilo18
addikt
válasz
stemplar07 #115981 üzenetére
15%-al magasabb a kontraszt arány, számomra ez még nem jóval alacsonyabb különbség.
Az árkülönbség, amivel drágább volt a KS8000, az nem ekkora szám volt százalékban...
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #115987 üzenetére
A KS8000 a régi 1.0-ás tesztekkel készült, míg az MU8000 az az 1.1-es tesztcsomaggal és ezért ki is van emelve az összehasonlítás elején, hogy a KS8000 pontjai körülbelüli átszámított értékek
-
warren29
aktív tag
válasz
stemplar07 #115984 üzenetére
Most nézem a Q9F-et.
Elkeserítő.Picture quality: 7.6 (KS9000 8.2)
Contrast: 5065:1 (KS9000 6820:1)
Gray unformity: 6.5 (KS9000 7.8)
Black uniformity: 6.5 (KS9000 9.7)
-
stemplar07
őstag
válasz
PuMbA #115986 üzenetére
ebben igazad van :-) de..
ha harc legyen harc :-)
MU8000 7.7 Picture Quality
KS8000 8.2 Picture Quality
Samsung QLED Q9F/Q9 7.6 Picture Quality
akkor ezt kkhhhhmmm ezt mire véled ?ps. a véleményemen nem változtat , KS-t kellett volna vennem ? na majd jövő héten választ adok, egy barátom megrendelte a 75KS8000-t alaposan megnézegetem s beszámolok.. a Motion Blur ról is :-)
-
PuMbA
titán
válasz
stemplar07 #115981 üzenetére
Viszont az MU-k elmosódása kevesebb, ami azért többet ér kicsivel, mert KS-nél színesebben nézheted a nagyobb elmosódást
-
warren29
aktív tag
válasz
stemplar07 #115984 üzenetére
mondjuk az érdekes, hogy szerintük a KS8000 (7000) nagyobb kontrasztot tud mint a KS9000 (8000).
-
warren29
aktív tag
válasz
stemplar07 #115982 üzenetére
Ebben a pillanatban vettem észre, töröltem is.
Akkor amikor az én tv-m adataira vagyok kíváncsi az rtings-en mindig a KS9000-et nézzem?
Eddig mindig a 8000-et néztem. -
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #115980 üzenetére
rosszat néztél mert az usa MU8000 az EU MU7002 :-) fentebb van a helyes adat ..
sajnos mindenképp rosszabb a teljesítmény és ez látható is ,képminőségben ,és egyáltalán HDR-ben meg teljesen ... a KS javára ... de ez üzlet, ahol, nem mi járunk jól, hanem a gyártó .. de mindez semmi amit az LG csinál TV gyártás ürügyén -
stemplar07
őstag
válasz
stilo18 #115979 üzenetére
[link]
rtings Mu9000usa = Mu8000 euNative Contrast : : 6023 : 1 (valóban magasabb mint az MU7002 de azért jóval alacsonyabb mint a KS8000)
HDR Real Scene Peak Brightness : : : 424 cd/m2 (( : 471 cd/m2 ks8000)
SDR Peak Brightness : : 402 cd/m2 ((: 511 cd/m2 ks8000))nem sajnáltam le az MU-t hisz 65MU7052-m van, és kedvelem .., de 30 %-al vissza vettek minden adatából az MU szériához képest ...hogy a Q szériát el lehessen adni kva drágán ..
-
stilo18
addikt
válasz
stemplar07 #115959 üzenetére
Az MU8000 6000:1-hez natív kontrasztot tol ki, SDR-ben 1068 cd/m, HDR - ben 610 cd/m körül..
Azért annyira nem kell lesajnálni őket
-
stemplar07
őstag
válasz
FollowTheORI #115966 üzenetére
ez mind igaz , de a KS kontraszt/fényerő viszonyai SDR/HDR-ben sokkal jobbak , mint az MU szériáé , és mégsem kerülnek irreálisan sokba (most már ) mint a Q széria . Tehát ha még lehet kapni Best Buy kategória ..
-
PuMbA
titán
válasz
Angel112 #115974 üzenetére
Ezek a TV monitorok ilyenek, kisebb problémákkal tarkítottak
Külön TV, külön monitor vagy egy PC TV vevővel a legtöbbször jobb megoldás, de ha TV monitor kell, akkor nincs mese van párszor érdekes működése. Firmware-t esetleg frissíthetsz rajta, ha van a hivatalos honlapon. De vigyázat, mert áramkimaradás esetén vége a cuccnak.
-
Angel112
csendes tag
Sziasztok.abban kernem a segitseget hogy vettem egy t24e390 tv-monitort.osszekotottem a pcvel hdmivel es amimor megy a tv es bekapcsolom a gepet a tv szaggat megall az adas.szerintetek
Csak a hdmivel csinalja -
Bence01
tag
válasz
FollowTheORI #115966 üzenetére
Na így már világos, de az furcsa hogy a mu7000 vs mu8000 -ben nincs sok különbség. MU7000 re vegyesen olvastam, hogy 10bites vagy 8. MU8000nél pedig mindenhol 10 bitet írnak. Ebben a sorban egyébként egy sony xe8505 hol lenne? Azt írják kicsit sötétebb a képe de hasonló, csak mert most az még olcsóbb mint ezek.
-
hardverlog
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #115970 üzenetére
De én nem outletes boltban korábban vett használt árat kérdezek....hanem hivatalos magyar forgalmazónál vett ilyen tv későbbi használt árát.
Ugyanis mind újban mind használtban nagy különbség van ezen tvk áraiban. -
-
hardverlog
aktív tag
Használtban 60KS7000 milyen ársávban jó vétel?
-
warren29
aktív tag
válasz
Ennyiért ajándék.
Ha nem lenne itthon a 65KS már mennék is érte. -
PuMbA
titán
válasz
hardverlog #115964 üzenetére
".sajna nem volt képes a tv a kapott jelből jobbat kihozni"
Ez egyértelmű, mert a TV adások 80%-a nem a minőség felső szintje
Egy jobb TV nem tud jobbat kihozni egy olyan TV adásból, amiből már egy régebbi vagy rosszabb TV-n is kihozza a maximumot. Ezek a TV-k csak a mozgásfelbontásban és a kisebb elmosódásban mutatnak javulást TV adás esetén, de ahhoz meg sportot kellett volna nézned rajta.
-
válasz
Bence01 #115965 üzenetére
Az hogy sem oda sem vissza nincs akkora kölönbség... szóval ez nem olyan látványos, mint ha sima DVD után a 4K filmet nézne valaki.
De a KS széria jobb mint az MU... KS8000>KS7000>MU8000>MU7000
És ehhez még azis hozzájön amúgy, hogy a 7000 meg a 8000 széria mindkettőben nagyon közel van, ugyanazok a panelek, csak picit más a körítés, bevonat. De kb 95%-ban ugyanazt tudják... szóval a 8000 csak akkor éri meg, ha nincs nagy felára. például.
A Quantum Dot a színhelyességet növeli elsősorban, szóval az adott szín (pl piros) az sokkal stabilabb és közelebb lehet az etalonhoz, meg jobban is szabályozható (árnyalatok)... ezt szabad szemmel ritkán fogod észrevenni... főleg ha nincs mellette a másik. Ennyivel jobb a KS... meg a Q sorozat.
-
Bence01
tag
válasz
N.YCityBoy #115962 üzenetére
Ez jó pont ezen gondolkozom, de látom itt sem egyértelmű. Előbb az volt, hogy az mu8000 kicsit jobb is, mint a KS7000, most meg, hogy kullog utána. Hol itt az igazság?
-
hardverlog
aktív tag
válasz
PuMbA #115961 üzenetére
ez nem azért volt elmosott, mert elmosottan akarták, azért ennyit kilátok én is belőle...sajna nem volt képes a tv a kapott jelből jobbat kihozni...nyilván elosztott adás kábelon más, mint otthon, megértem és persze a fényviszonyok is mások mint otthon.
Ami a 4K tartalmat illeti: az hogy én letöltsek egy Harry Pottert, meg Marvel hülyeségeket 4K-ban, nekem azzal nincsen megoldva a 4K történet. Pár olyan film biztos van szinkronosan, ami nem ilyen repkedős gyerekes szarok, de a többség vagy nem szinkronos vagy ilyen számomra nézhetetlen.
UPC és a 4K pedig jelenleg annyira más halmaz, hogy egyenlőre öröm, ha a hd az fhd, nem valami felkonvertált SD, amit fhd-nek akarnak eladni -
junior11
veterán
válasz
N.YCityBoy #115962 üzenetére
Ez így van, viszont ha úgy vesszük, a KS széria utódja a Q széria, csak sajnos az árazása már "OLED" szint, minőségben viszont nem. Az MU széria quantum dot nélküli UHD tévék.
-
válasz
Igen, ezt a KS szériát anno nagyon eltalálta a Samu, a mostaniak csak kulloghatnak utánuk🤣
-
PuMbA
titán
válasz
hardverlog #115958 üzenetére
"Amit éreztem, hogy az adás hátterében futó tartalmat csúnyan elmossa, nem látszanak a részletek...egy külső helyszínről jelentkezett be egy bemondó az m1 hd-n és bizony mögötte a fák nagyon mosott lombkoronájúak voltak...előtér okés, a többi gyengécske."
Ez nem olyan egyértelmű. A riportok egy részében a háttér direkt elmosott, mert nagy rekeszt használnak a kamerával felvételkor, hogy ne a hátteret nézd, hanem a riportert, egyfajta kiemelésképp. Ugyanúgy, ahogy fényképezőgéppel is lehet elmosott háttért csinálni, kamerával is
A másik pedig, hogy ha az MM-ben a TV adás 10-20-30 felé történő elosztással történik a sok TV miatt, márpedig ez a legvalószínűbb, akkor az adás minősége láthatóan rosszabb lesz, tehát ha nem vagy benne biztos, hogy egy dedikált elosztatlan kábelt dugtak be a TV-be, amit néztél, akkor megint kérdéses a valós körülmények megléte.
"Szóval jó tv-k ezek, de a jelenlegi kábel tv helyzetben azt kell mondjam még engem cserére nagyon nem győztek meg...ha majd netán lesz 4k adás és sok 4k magyar szinkronos film, na akkor talán (nem konzolozok, így neke ez a pont kiesik). "
A legtöbben tényleg nem kábel TV-re veszik, hanem FullHD és 4K filmekre, akár YouTube-on is, ahol millió számra vannak, valamint játékokra PC-n vagy konzolon.
-
stemplar07
őstag
válasz
hardverlog #115958 üzenetére
kb 100 db HDR10 BD van ,,forgalomban ,,( szinkronnal DD/DTS-HD) már, és napi 1-2 db+ elérhető ...
itt találod a frissülő listát...a szinkront is megoldják kb 2 nap múlva fent is van ..(+az eredeti DTS:X/Dolby Atmos ) de álltalában a forced felirat is passzol hozzá, ha nincs szinkron, akkor már 200 felett..
[link]Netflix 150 feletti 4K tartalom .. igaz kevés a magyar felirat ( de bezzeg román az minden filmnél van )
ahogy fejlődik a sávszélesség , remélem észbe kap pár szolgáltató IP tv 4K ügyben, mert aki most kimarad ,az lemarad .. -
stemplar07
őstag
SAMSUNG UE 75 KS8000 quantumdot ----------
692.990 Ft..még 2 napig.. kb 1,6 millán nyitott 2016-ban
Hát igen ez TV és vétel ennyiért itt látható hogy mennyire visszavettek az MU7-8 szériából ..amint megjelent a Q széria ..
((rtings KS9000 =Ks8000 EU ))
Native Contrast : 6820 : 1 (!)
HDR Real Scene Peak Brightness : 471 cd/m2
SDR Peak Brightness : 511 cd/m2MU8002 MU7002 eu
Native Contrast : 4723 : 1
HDR Real Scene Peak Brightness : : 417 cd/m2
SDR Peak Brightness : 385 cd/m2és a végére iderakom az LG SJ850V ,,no-no cell,, -t kedvenc vesszőparipámat ....( negatív értelemben )
Native Contrast : 1379 : 1
HDR Real Scene Peak Brightness : 243 cd/m2
SDR Peak Brightness : 215 cd/m2 -
hardverlog
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltam az MM-ben, gondoltam megnézem a mai felhozatalt. Amiket megnéztem az az MU7000, MU8000 és MU9000 volt, ha jól tudom MU-ban ezek a csúcsok.
55 colban 315, 355 és 385 volt az áruk.Külső: D8000 és ES8000 tulajként az kell mondjam, hogy a káva nem lett vékonyabb és ami nekem picit csalódás az a káva és talp anyaga, kinézete, olyan fémes de mégsem...kicsit olyan érzès, hogy tegyünk úgy mintha nagyon jó lenne de csináljuk ezt meg olcsón. Hát szó se róla sikerült, csak egy D8000hez szokott szemnek ez picit gagyi...gagyibb. Annak idején ahhoz szoktunk hogy egy tv főleg ilyen drágán a szoba dísze, na ez egy D8000 vagy ES8000nél szépen meg is valósul, a fenti modelleknél van kis hiányérzetem....lehetett volna minőségibb kinézetű az a káva és talp.Persze lehet a fő ok az, hogy matt és nem fényes, akkor elnézést, de nekem a fényes minőségibb érzetet ad.
Távirányító: hát megmondom őszintén hogy nem tudtam sírjak vagy nevessek ezen a távon. Komolytalan...kicsi..rossz anyagból...nem értem miért...illetve értem, spórolás. Aki látott pl. C, D, ES szériás 7,8 és 9es sorozatú távokat az tudja miről beszélek. Ez az MU táv olyan mintha egy gyereknek készült volna a szobájába egy 32 colos tvhez. Nagyon nem jön be külsőleg...használata szerintem rendben van, de nyilván 10 perc kevés ehhez.
Connect box: ugyes dolog, de ha a Q szériában komplexebb, akkor az MUban ez így nem az igazi, kisebb is a Qhoz képest és kevesebb dolog is kapott helyet rajta. A haszna meg picit eleve kérdőjeles, hiszen a tápkábel továbbra is közvetlen megy a tvbe, ahogy minimum még a connect box kábelének is mennie kell, azaz minimum 2 kábel, most az hogy a kábel tv kábelja és egy hdmi meguszható vele ennek nagy jelentőségét nem érzem...főleg hogy így nem közvetlen kapja a kábel tv jelet a tv, talán ez sem szerencsés. Ami meglepett hogy a connect box a tvhez egy vékony kis optikai kábelen ( ha jól értettem az eladót) kapcsolódik a tvhez, az hogy ez nem jelent jelveszteséget ez meglep.
Kép: gyári demó videó elképesztő, le a kalappal...igen, ebben nagyon erősek ezek a mai tv-k, csak ugye a baj az, hogy szinkronos 4k filmek kevés, 4k kábel tv adó nulla. Igy ez szuper.és mutatja mit tudhatna a tv, de sajna marad kábel tv-n is a fhd, hd tartalom. Na ezekben már vannak bajok...m1-m4 voltak hdban az MMben, nézhető,sőt,de ég és föld a.demóhoz képest. Amit éreztem, hogy az adás hátterében futó tartalmat csúnyan elmossa, nem látszanak a részletek...egy külső helyszínről jelentkezett be egy bemondó az m1 hd-n és bizony mögötte a fák nagyon mosott lombkoronájúak voltak...előtér okés, a többi gyengécske...meg merem kockáztatni, hogy kábel tv hd adásban a régi csúcsmodellek jobbak. Nyilván nehéz MM fényviszonyok mellett tesztelni, szinte csak kiemelt és természetes képmódban volt jónak mondható a kép, normál és filmben túl mosott, túl életlen és színtelen volt.Szóval jó tv-k ezek, de a jelenlegi kábel tv helyzetben azt kell mondjam még engem cserére nagyon nem győztek meg...ha majd netán lesz 4k adás és sok 4k magyar szinkronos film, na akkor talán (nem konzolozok, így neke ez a pont kiesik). Ami.pedig a.külsőt beleértve a távot.illeti ez rossz irány, ne menjen el ilyen irányba, az elődök sokkal szebbek voltak.
Samsung párti vagyok ettől független, mert a kiállított márkák közül ők tetszettek legjobban és persze a Q Samsungok. -
Pocford
csendes tag
Sziasztok!
Egy UE40EH5300 típusú Samsung Smart TV-hez keresek Wifi adaptert. A kérdésem az lenne, hogy csak a gyári WIS12ABGNX típus jó hozzá, vagy egy akármilyen usb-s wifi adapterrel is működik?
-
amdboy
senior tag
Sziasztok! Van egy Samsung UE40H6400 sorozatszámú 3d led tv-m. Minden ok vele kivève egyetlen dolgot. Mikor hírtelen megváltozik a fènyerő a tv-ben az adás közben halk "ciripelő" hang hallatszik. Ez valami egyèni hiba lehet, vagy esetleg szèria hiba? Esetleg vakaki találkozott már efèlèvel? Kb 1,5 èves a tèvè garancia sajnos már nincs. Válaszokat köszi.
-
gamegod
senior tag
aki a Samu MU6102 szériat használja az dobjon már egy pm-et. érdekelne hogy muzsikál ps4-el a cucc. esetleg képpel, videoval illusztrálva. köszi
-
stilo18
addikt
-
vacs
veterán
Samsung 43" UE43MU6102 4K UHD Smart LED TV - bestbyte.hu
118 109 Ft
Máshol nagyon akcióban is kb 137-től indul, tehát kb 20 000-el kevesebb itt!
A Samsung oldala szerint hivatalos forgalmazó!
Az árukereső szerint most is 150K a best-byte-ban, pedig csak 118, szóval tényleges akció!
-
Bence01
tag
Ez az akció most megmozgatta a fantáziámat.
Érdemes egy 55MU8002 -t újjonan vennem vagy jobban járok ha vadászom tovább a használt 55ks7000 -et?
Lényeg továbbra is a képminőség, ahogy néztem az MU8002 már 10 bites ugyan úgy. -
stilo18
addikt
válasz
NavySeal #115931 üzenetére
Tegnap hoztam haza, első blikkre tetszik, sajnos csak fél órám volt nyomkodni.
Pár nap múlva írok róla hosszabban.
Én most, hogy egy ku6000 - et cseréltem erre, örülök, hogy nem fizettem még többet a Sony - ra.
Van különbség persze, jobb a kép mint a 6-osnak.
De nem annyival, mint amit nekem a plussz ~200k Ft dobott.
-
air76
tag
Samsung UE55MU7002 a Mediában 314 959Ft!Az elég jó...🤑
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #115930 üzenetére
Lehet. hogy ezért.
[link] -
NavySeal
senior tag
MU8002 mennyire ajánlott? Sony XE9002 a másik jelölt, de 55"-ban 70k van jelenleg a Samu javára. (330k vs 400k)
-
stemplar07
őstag
[link]
Samsung UE65MU7052TXXH 468 495 Ftez komoly ...
-
Nagyboconádi
csendes újonc
Sziasztok.
Filmeket külső vinyòròl szoktam nèzni, kb 3 havonta ùjra kell formàznom mert ez a "vàratlan hiba lèpett fel" szöveg szokott visszaköszönni. Formàzàs utàn pedig lejàtsza.
Tv: Ue32j5500
Vinyò: Western Digital
Tapasztalatok? -
morge
tag
válasz
FollowTheORI #115921 üzenetére
Van még 4 év garancia. Akár hogy esik a fény rá, mindig zöld.
-
Batib
őstag
válasz
hunderbörd #115925 üzenetére
Amennyiben USB-n csatlakozol rá akkor lejátsza az srt-t? Az én tévém és az én általam használt serviio is régebbi. Esetleg itt érdeklődj: serviio forum
Addig is állítsd probaképpen más Samsung szeriara a profilt, ha lehet. (nem ismerem ezt a verziót)
Most más nem jut eszembe. Talán más 6102 tulaj tud segíteni. -
Batib
őstag
válasz
hunderbörd #115923 üzenetére
Milyen tv? A serviio verzioja? Biztos hogy azonos a fájlnév a filmével? Én általában copy pasteval szoktam átnevezni az .srt-t hogy biztos legyen.
-
hunderbörd
tag
válasz
Batib #115751 üzenetére
szia,
nekem is hasonló a gondom. Megcsináltam azt amit írtál (azzal a különbséggel, hogy nekem automatán felismerte a TV típusát). Az .srt-t így sem ismeri fel sajnos.
Kell valamit a feliratok menüben beállítani? Vagy számít az valamit, hogy a notebookon melyik programmal nyílik meg alapértelmezetten a felirat (most azt írja, hogy a fáljtípus Windows Media Player (.srt)).Köszi
-
-
morge
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok, hogy 1 éves tv-n ez a jelenség van, ha fekete-fehérre állítom akkor is zöld, kb 1 hónapja. De nem minden képkockánál látszik, és főleg bal oldalon zöldül be, a többi széleken még elenyésző. Mi lehet a probléma, valaki találkozott már ilyennel?
[kép] -
Skyhigh
aktív tag
válasz
F_Gergely #115915 üzenetére
Itt egy hivatalosnak mondható válasz a Chatről:
Ebben az esetben, ha Ön az oldalon feltüntetett viszonteladótol vásárol és a termék nem Magyar Samsung által forgalmazott, lehetőségünk van az esetet felül vizsgálni, viszont ilyenkor mindig a viszonteladóval szükséges egyeztetni, hogy a Magyar Samsung termékét szeretné Ön megvásárolni.
A tanulság: ha webshopból rendelsz akkor jelezd hogy mindenképpen a rendelésnél, hogy Magyar Samsung terméket akarsz.
-
Ranbo
tag
válasz
Scooby #115913 üzenetére
többször rendeltem már online a MM-tól,
van amikor küldik ezt a nyomtatványt van amikor nem.
most utóbb épp nem küldtek.
azonban ez elérhető a cég honlapján:MM ÁSZF 1 sz melléklet elállási nyilatkozatminta
a vége felé van ez a lap.
gondolom más cégek honlapján is fent lehet.
mindenesetere ezt kinyomtatva érdemes várni a futárt, hátha szükség lesz rá.
-
-
Skyhigh
aktív tag
válasz
F_Gergely #115915 üzenetére
Ez csak azt jelenti, hogy a Samsung Magyarország hivatalos partnere, de ez nem jelenti azt hogy az adott cég csak és kizárólag a Samsung Magyarországtól szerzi be a Samsung termékeket.
Azt meg mi sosem fogjuk megtudni, hogy kizárólagos szerződése van-e a Samsung Magyarországgal, mert ha igen akkor szerződést szegett.Egy dolgot megtehetsz, jelzed a Samsung ügyfélszolgálatnak, (lehetőleg Chat-en vagy emailben, esetleg tértivevényes levélben), hogy a az adott típust a Samsung Magyarország honlapján nézted ki és azon keresztül jutottál el a kereskedőhöz ahol megvásároltad, mégis azzal szembesültél, hogy nem tudod beregisztrálni, tehát nem a magyar piacra szánt készüléket adtak el neked. Ezzel átverve érzed magad, mert direkt magyar piacra szánt készüléket akarsz, hiszen neked fontos a kiterjesztett garancia.
Elmondhatod nekik, hogy szóban jelezted a partnerüknek, de ők elhajtottak és a Samsunghoz irányítottak és te most átverve érzed magad, mert ezt a típust megvehetted volna olcsóbban is olyan boltból ahol köztudottam nem magyar piacra szánt készülékeket értékesítenek. -
F_Gergely
őstag
Azt nem értem ha a Samsung a hivatalos honlapján is megjeleníti ezeket a partnereket, akkor a náluk vásárolt TV miért nem regisztrálható be a Samsung-nál?
Ez azért igy elég megtévesztő.... -
-
Scooby
aktív tag
Mivel a múltban sok kérdés volt a 14-nap elállásról, gondoltam kirakom ide egy mai sajtóközlemény darabkáját, ami a 14 napos internetet történt vásárlás elállási jogáról szól. Remélem megfér itt, ha nem akkor kérem, hogy a topic gazda törölje a hozzászólást.
"Tizennégy napon belül visszaküldené a hibás terméket? Nem mindegy, mit ír a webáruháznak!
A fogyasztó interneten rendelt meg egy laptopot 140.000 Ft-ért, de miután bekapcsolta, látta, hogy az rosszul jeleníti meg a karaktereket és a színeket. Visszaküldte ezért azt egy hét múlva és levelében mindössze annyit írt, hogy a termék hibás. Később szembesült csak azzal, hogy ő hiába a pénzt szerette volna visszakapni, a webáruház javítani vagy cserélni volt hajlandó a terméket.
A fenti esetben a webáruháznak igaza volt!
Ugyanis, valóban a fogyasztókat megilleti – bizonyos kivételekkel, mint például a felbontott számítógépes játékok CD- vagy DVD lemezei vagy éppen a fogyasztók egyedi utasításai alapján elkészített termékek – a tizennégy napos, indokolás nélküli elállás joga, ha internetről vásároltak. Ez azt jelenti, hogy meggondolhatják magukat az átvételtől számított tizennégy napon belül, és visszaküldhetik a terméket, ezt saját költségükön kell megtenniük. Ebben az esetben a vállalkozásnak meg kell térítenie a fogyasztó által kifizetett teljes összeget.
Közel sem mindegy azonban, hogy a fogyasztók hogyan és mi módon érvényesítik e jogukat, hiszen, ha nem figyelnek oda, akkor könnyen úgy járhatnak, mint a fenti esetben a vásárló. A jogszabályok szerint ugyanis a fogyasztó vagy az erre kifejezetten rendszeresített nyilatkozatminta útján vagy pedig egyértelmű, kifejezetten az indokolás nélküli elállási jogra vonatkozó írásos nyilatkozata útján gyakorolhatja ezt a jogot. Ha azonban a fogyasztó másként fogalmaz, azt úgy értheti a másik fél, hogy nem ezt a jogát érvényesíti (amely alapján rögtön a pénzvisszafizetésre lenne jogosult), hanem a termék hibája miatt tesz panaszt (amikor viszont a hiba miatt elsősorban csak ingyenes kijavítást vagy kicserélést követelhet). Ez azért lényeges, mert hiába interneten történt a vásárlás, attól még ugyanúgy megilleti a fogyasztót a tizennégy napos indokolás nélküli elállási jog mellett a termék hibája miatti szavatossági fogyasztói jogok is. Ezek közül érvényesítheti csak valamelyiket, és ezt kell mérlegelni annak a fogyasztónak, aki olyan helyzetbe kerül, hogy az átvételtől számított tizennégy napon belül romlik el az internetről megrendelt termék.
Értelemszerűen ebben az esetben a fogyasztó dönti el, hogy melyik jogát kívánja érvényesíteni, tény, hogy jobban jár azzal, ha rögtön a teljes összeget kéri vissza (azaz az indokolás nélküli elállási jogát érvényesíti végül). Természetesen ez is esetről esetre változhat: ha a fogyasztónak megfelelő az ingyenes javítás vagy csere, úgy bejelentheti ezt az igényét is, de utóbbi esetben számítania kell arra, hogy a kifizetett pénzt csak és kizárólag akkor kérheti vissza, ha az ingyenes javításnak vagy cserének a webáruház nem tudna eleget tenni. A fentiek miatt fontos tehát, hogy a fogyasztók egyértelműen fogalmazzanak akkor, amikor hangot adnak az adott vállalkozással szembeni igényüknek. Az is nagy jelentőséggel bír, hogy – mivel a fogyasztót ilyenkor erre nézve bizonyítási kötelezettség terheli – mindig írásban jelentsék be a fenti igényüket, lehetőleg e-mailben, hiszen az bizonyítható.
Végül, de nem utolsósorban az szintén fontos, hogy az átvételtől számított tizennégy nap múltán is a fogyasztók még a termék hibája miatt panaszt tehetnek a vállalkozásnál, méghozzá két évig (amelyet az átvételtől számítunk ugyancsak). Ilyenkor az úgynevezett hibás teljesítés miatt tehát elsősorban kijavítást vagy kicserélést, ennek hiányában pedig vételár-leszállítást vagy a teljes vételárat lehet kérni."
-
Bence01
tag
Annyi kérdésem lenne, hogy a KS7000-re megjött frissítésben a HDR10+ is? Kezeli a dinamikus HDR adatokat? Ezt a formátumot a beépített lejátszója viszi rendesen? Mert egy darabig azzal kell beérnem a gépem gyenge a 4k-hoz, meg a média lejátszóm is egy régebbi darab.
-
-
Bence01
tag
válasz
N.YCityBoy #115906 üzenetére
Igen, volt egy ilyen sejtésem. Ezért is tartom megbízhatóbbnak ha magánszemélytől veszem. Ha nála már elment egy darabig hiba nélkül normális környezetben akkor jó is lesz.
-
-
Bence01
tag
válasz
N.YCityBoy #115899 üzenetére
Akkor a KS7000 fele kanyarodok. Sajnos nem új, ilyen outletes boltokban láttam, de ott adnak hozzá 1 év garit. Illetve magánszemélytől is láttam eladót.
Azt nem értem, hogy ezekben a boltokban miért van olyan sok pixelcsíkos?
Eredetileg azt is javítanák garanciában nem? -
stemplar07
őstag
válasz
N.YCityBoy #115900 üzenetére
bizony , jobb, de olvasgatva az sem acélos ... kontraszt/fényerő/fekete/local dimming stb ...tekintetben ..
esküszöm az 65MU7052-t beállítottam a film módot hidegebbre , illetve a kiemelt módon kicsit feljebb húztam a színeket (mivel ezt csak UHD/HDR módban használom ) ezen kívül semmit nem is állítottam , és jó ..
Az SJ-n szinte minden filmen,/TV/hdr/4k állandóan állogatni kellet...és mégsem volt jó ..a többi dologról ne is beszéljek .. ((kontraszt/fényerő/fekete/local dimming )) -
stemplar07
őstag
Jut eszembe ezeknél a ,,tvboxos,, Samuknál a proci/alaplap a boxban leledzik ? vagy a TV-ben ? Gondolok itt a későbbi upprgade kit lehetőségére ... és egyáltalán miért nem abba tették a lan bemenetet ,Ci kártya , +egy darab usb-t , amit az MU 7-8 szériában ilyen felemás módon oldották meg, vagy azért, ha a tv box elromlik , azért lehessen azért valamit használni ?
Lehet láma kérdés de ezeket nem értem ..
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest