Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toto00
tag
Sziasztok!
Régebbi riasztó rendszerek, mint a crow runner, bosch solution telecom-jai működnek digitális telefonvonallal is? (Telekom vonalas telefon) -
Toto00
tag
Nem oldotta meg. Most csak a kezelő van a panelre dugva, de azon kívül h kap tápot, világítanak a gombok, meg az 1-es szám és semmi más reakció.
Az előző kérdés arra irányult, hogy okozhatott az valami maradandó hibát, h a pir helyére dugtam a kezelőt, a kezelő helyére meg pir-t? -
Toto00
tag
Sziasztok! Crow runner 4 kezelőpanelje telepítés végén nem reagál, csak az 1-es szám világít. 2 nappal ezelőtt asztalon programoztam fel, tökéletesen működött. Mi lehet a baj?
-
Pizzafutar
aktív tag
Sziasztok,
Van egy régi Paradox Esprit 728+ riasztó központom két darab 616-os LED kezelővel. Sok éve nem volt használva, próbálom újra üzembe helyezni. Ott akadtam el, hogy mindkét kezelőn világít a TRBL, MEM, 5 és 6 hat gomb. Az 5 és 6 zóna a kezelőhöz tartozó nyitás érzékelő, ha kinyitom az ajtót elalszik. A többi zóna működik, a ledek jeleznek. Telepítő módba be tudok lépni.
Mi lehet a probléma? -
Rav3n02
senior tag
SOS szükség lenne riasztóra
VEZETÉK NÉLKÜLI - komplett rendszer
- 2db nyitásérzékelő és 2 mozgásérzékelő kell csupán plusz a kezelőpanel és a sziréna. (ha GSM jelzés is lenne....)
Keret: 70.000 forint
Létezik egyáltalán egyáltalán ebben az árkategóriában a Fisotechen kívül bármi? DSC-nek lehet ilyen szettje esetleg? Fisotechről még véleményt se találok sehol, de ránézésére valami brutál gagyi kínai cumó lehet...
-
amaximus
csendes tag
-
lappy
őstag
válasz
amaximus #835 üzenetére
PGM kimenet
A behatolás jelző központnak egy programozható kimenete, mely lehet vezérelhető, vagy állapot visszajelző is. A vezérelhetővel, melyet aktiválhat akár a billentyűzeten vagy távirányítón keresztül, működtethet egy garázskaput vagy redőnyt, stb. Nyílván ehhez a fogadó elektronikának, jelen esetben garázskapunak, rendelkeznie kell vezérlő bemenettel. Az állapot visszajelző funkcióval különböző vezérléseket valósíthatunk meg, mint például villogó LED az élesített állapot visszajelzésre, vagy világítás kapcsolás zónakövető állapottal -
amaximus
csendes tag
válasz
amaximus #771 üzenetére
Érdeklődnék, hogy szoktak-e a PGM-re kötni bármit pl. bővítés kapcsán?
(Paradox 1728EX v2.1). Van rajta egy vezeték ill. a PGM késleltés sem 0.
Egyszer volt egy plussz kezelővel bővítve a rendszer.Ha beállítottam 0-ra a PGM késleltetést, akkor élesítés után nem lehetett hatástalantani. Úgy kellett üvöltő riasztó mellett áram lekapcs, doboz kinyit, akku sarkokról lehúzni.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
A házikónkban elő van készítve a riasztórendszer, minden kábel be van húzva. Ehhez kellene választanom egy riasztórendszert, ami
- nem lenne távfelügyeletre kötve, ezért
- az eseményekről netes / app értesítést szeretnék kapni
- van 2 krva rossz macskánk, akik az érzékelők elé nem tudnak felugrani, de konyhaszekrényre / asztalra / pultra igen. Jó lenne ha kisállatbiztos lenne
- pont a macskák miatt külső szirénát nem raknék be
- egyébként zöme Office dolgozok
- rokonokkal és normális szomszédokkal vagy körbevéve, akiknek tudok szólni, hogy lessetek már átA nyílászárókon redőny / zsaluzia.
Igazából ha olcsón, saját kivitelezéssel megoldható akkor belevágnék, ha nem, akkor hagynám
Köszi
-
AtaWrc
aktív tag
Ajax riaztó rendszert használ itt valaki?
Mik a tapasztalatok vele ?
Szimpatikus lenne, a vezeték nélküli szerelés.
Teljesen alap családi ház, öt mozgásérzékelő, két nyitásérzékelő, elég lenne.
Köszi. -
mano42
aktív tag
Sziasztok. Be kéne üzemeltetnem egy ilyen Fisotec kínai riasztót. Amit nem kapok a telepítési útmutatóban, hogy hogyan lehet egy zónát delay zónára állítani. Csak távirányítóval tudom kiriasztani, mert ha mozgást érzékel instant beriad. Valami ötlet?
-
krx21
nagyúr
válasz
fireman123 #826 üzenetére
A "Mérnöki törlés szükséges" opció be van kapcsolva. A riasztóközpont telepítő menüjében a "020" szekció "5" opció.
Ha ezt az opciót a telepítő bekapcsolta, szabotázs és egyéb riasztások esetén, vagy bizonyos hibákat követően a riasztóközpontot csak telepítői programozásba belépés majd kilépés után lehet élesíteni.
A telepítői programozásba belépéshez telepítői kód szükséges.Illetve az ajtónál lévő érzékelőt ellenőrizni kell, hogy miért küldött szabotázs jelzést, mert az utalhat az érzékelő vagy a kötés meghibásodására.
-
fireman123
őstag
Sziasztok, teljesen laikus vagyok és az alábbi problámám adódott egy DSC riasztóval (pontos típusát nem tudom mivel az előző tulaj szereltette fel kb. 3-4 éve, annyit sikerült kinyomoznom hogy valami NEO széria):
Otthon voltunk és a bejárati ajtó nyitott állapotban volt mert szellőztettünk.
Amikor becsuktam az ajtót szabotázs riasztás aktiválódott, a sziréna nem szólalt meg hanem csak a telefonomom lévő app adott hangjelzést.
A kezelőn most világít a "~" jel és kiírta, hogy "Törlés szükséges", a kezelési utmutató szerint úgy lehet törölni, hogy élesítem a rendszert majd feloldom, ....no ez az ami nem sikerül, miután beütöm a kódot azt írja ki, hogy "System Has Failed To Arm" azaz nem sikerült a rendszer élesítése....és itt elkadtam mert emiatt nem tudom a törlést végrehajtani.
Van ötletetek, hogy mit csináljak? -
Nyiaz
aktív tag
Sziasztok, Olvasgatom szorgalmasan a fórumot, de csak szükségem lenne némi tanácsra. Olyan vezeték nélküli érzékelős, GSM/4G rendszert keresek, amit én magam is be tudok szerelni.
Van olyan ami kellően megbízható? -
ice9
tag
Sziasztok. DSC1616-hoz létezik olyan kommunikátor ami 3G/4G adatkapcsolaton keresztül mobilos alkalmazással (Android) lehet kezelni? Beriasztás, kiriasztás, értesítések stb.
Másik megoldás, hogy kicserélem az egész központot és NEO szériát rakok be. Azzal a meglévő (vezetékes) kezelők, érzékelők tudnak működni?
Ill. ahogy láttam az app támogatás megszűnt Ápr. 7.-ével ami ugye nem a legjobb omen. -
kisninja
őstag
Hát vagy le van merülve az új akku is vagy ki van égve az izzó. (Az izzó szakadását jellegzetes hang-, a hangszóróét jellegzetes fényjelzés, az akkumulátor hibáját együttes hang- és fényjelzés is kíséri.) Esetleg egy reset a szirénán...
1. kikötöd az akkut
2. Lekötöd a a dc+ csatit vagy lehúzód az egész sort.
3. akku vissza
4. dc+ csati vissza. -
lina.hb
friss újonc
Sziasztok!
Mi azt gondoltuk okosak leszünk, így utólag már nem biztos.
Paradox rsz., LCD kijelzővel és telefonról is kezelhető. A Signal sziréna régebbi, és emlékeim szerint az akku is régebbi volt, mondjuk 3 éves. Nyár elején - olvasgatva a sziréna önteszt - rendszeresen, mélyebb hangon ezt mondja: tüdüdü... Ilyen már volt, emlékszem, akkor akkut cseréltek. Nosza, telefonos kezelőn kiiktat a sziréna, fedél levesz, akksit lefotóz, újat megrendel.
Új akksi megjön, ekkor sziréna ismét kiiktat a telón, akksi behelyez, visszazár... A teló pár percen belül zártnak mutatja a zónát. Próbarisztás ok. Ekkor azt mondja a sziréna: tüdüdü... anyukád.... jó biztos fel kell töltenie az akksit.... de eltelt 48 óra és még mindig mondja. Elrontottuk az üzembe helyezést, vagy egyszerűen nem az akksi volt a gond? Ötlet?
Igen, visszaolvasva láton, hogy nem kötöttük ki a riasztóból a bell-t.. nem is terveztük szétberhelni, de ha ez a módja, és így működni fog talán... -
-
Sziasztok
Hátha van itt egy szaki aki meg tudja mondani hogy a Paradox C705 RFID kulcs hány kHz.
Miért kell? Mert rendelnék ilyen frekvenciás levonót amit a telefon tok hátuljára ragasztanék.
Ajtókat nyitok vele és ha otthon hagyon a kis kulcsot akkor szívok egész nap.
Telefont meg még soha nem hagytam otthon.
A tekercset meg nem tudom a chip-pel együtt kivenni mert bele van úgy ragasztva, hogy egyet már tönkre tettem
Van egy másik hely ahol az ajtók 125khz-es tag-ekkel nyílnak ott ezt megoldottam de erre a paradox-os kex tag-ekre még nem.
Köszi a válaszokat. -
-Gerzson-
aktív tag
Sziasztok,
Paradox riasztóm van. Talán evo192.
Erkélyen le kell csavaroznom az infra sorompó egyik dobozát átmenetileg mert egy polc tartót csak így tudok felrakni.
Kérdésem: Ha megszólal a sziréna a szabotázsvédelem miatt akkor azt le tudom állítani a kezelőn a kódommal? -
fjudors
aktív tag
mert nem jól keresed
ps2023 kár, hogy nc
ilyesmi kéne nekedde házilag is ki lehet önteni epoxival.az iparinak nagyobb a működési távolsága
szerk:
látom, eljutottál ide -
garga01
őstag
2 darab Honeywell DC311E készlet van, 2 vevő és 2 nyomógombbal. Ebből az egyik gomb van jelenleg is csengőként használva. Nagyon össze van építve a nyomógomb, annyira tudtam szétszedni, hogy a gomb részét kipattintottam, ehhez lehet 2 vezetéket forrasztani. (A másik nyomógomb, ami csengőként megy, az már át van így alakítva, hogy a vezetékes kapcsoló megmaradjon, arra van kötve így.)
Szóval a kapcsoló kivezetése az megvan. Kerestem Googleben, reed csövet árulnak sok helyen, de kiöntött/tokozottat nem találtam.
Még az az opció van, hogy egy kiálló részre felszerelek NO reed-et, és ahogy nyílik ki a kapu felette fordul a mágnes és az indítja be. Csak ilyen volt korábban egy hagyományos "iskolai" csengővel, és gyorsan megadta magát a reed. Habár azt úgy kaptam, liftből volt bontva. Egy riasztóhoz való ajtó/ablaknyitás relével lehet jobban járnék, van ezekből ajánlott márka/típus, hol érdemes venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest