-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
tamáspapa
aktív tag
Hali. HA Revolut számláról pl Erstés számlára utalok összeget, mennyi az átfutási idő? Mikor jelenik meg az erstés számlán?
-
GAbre
veterán
válasz
viktorhu #48895 üzenetére
Igen félre mondtam=egyszerűsítettem bolttal,általánosságban írtam,mivel revolut csakis bolti vásárlásra ad védelmet(ha magánszemélynek küldesz pénzt,arra nem vonatkoznak ilyen szabályok)
Alin nincs ilyen:Az oké,hogy ha nem leírásnak megfelelő,akkor neki kell fizetnie visszapostát,de ez esetben se ő nem fizeti,se előre nem adja oda a posta árát.És csak ennyi van,hogy adjak nyomkövetést,nincs ingyenes cím írat,és még ali supportot se lehet elérni chaten,se így se a szokásos szavakkal nem kapcsol embert csak robot van:
Reminder: Please provide the tracking number within 10 calendar days on your dispute detail page. If you fail to response or provide returning tracking number before the deadline, the payment will be released to the seller.
Ennyi van nekem kell fizetnem,olyan 10ezer körül,hogy aztán visszakapjak 10+3-at.
Ilyenkor se igazán éri meg,mert 3x többet fizetek,és semmi se garantálja,hogy visszakapom a postát is.Ki az a hülye aki bukik ennyit,3000Ft helyett 13000et kb... -
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Most csöppentem bele a Revolutba.
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem van kriptom a Coinbasen. Van értelme onnan átküldenem ide a kriptot? Lenne valami hátrányom belőle?
Igazából kezdetlegesen elakarok kezdeni tőzsdézni és gondoltam, hogy akkor már legyen minden egy helyen.
Illetve mennyire biztonságos ez a Revolut? -
viktorhu
veterán
Az Ali nem bolt, ők közvetítenek a bolt és teközötted, és a policyjük szerint a boltnak joga van visszakérni a terméket. A choice termékeknél ilyenkor le tudsz tölteni egy címiratot, amivel ingyen van a visszaküldés, ha nem ilyen kereskedőtől vásároltál, akkor te fizeted a postát.
-
4Grider
nagyúr
válasz
MrPeekaboo #48891 üzenetére
Az autópályákon elég sok helyen olyan gyorsfizetéses technológia van, ami nem vár a bankod engedélykódjára, a terhelést negatív egyenlegbe is elvégzi. Így lehet megoldani, hogy egy másodpercen belül visszaadják a kártyádat és húzz tovább. Ennek a kártyatársaságok részéről feltételei vannak (pl. fénykép minden bankkártyáról), amit az érintésmentes fizetéssel még nem tudnak megoldani.
-
GAbre
veterán
válasz
#33802016 #48886 üzenetére
Alin reklamáltam először,ez volt a megoldás,hogy küldjem vissza,és visszakapom az árát(no appeal,vagy más solution,csak a cancel max),ezeket a képeket is csatolták,+beszélgetèst,amiben mondtam eladónak,hogy fizesse ki futárt,és visszaküldöm,mert nekem nem éri,meg feladni.
Többieknek ,még csak jelzem,hogy mennyire jó ùgy vásárolni,hogy DIREKT revoval veszel kétes oldalról,hogy majd szükség esetén,revo megvéd...
Lásd anno volt 1 kamu oldal vettem 4k hordozható kijelzőt,kaptam 1 nagyítòs boxot, hál istennek volt paypal,és ott reklamáltam is,és érdekes módon visszakaptam az árát, return nélkül...
Ilyet se láttam még paypalon se,hogy küld vissza több pénzért,hogy végül -al zárt egyenleted legyen.Ez olyan,mintha ügyvédhez mennèl fel jelenteni valakit, tökmindegy,hogy 5000 vagy 500ezer összegben,ha ügyvéd 10-15k-t vagy 1millát kér.
Nyilván mindenki rohan és végigviszi az ügyet....
Noxy:
Tehát,ha van lehetőség,mint paypalnál is reklamálni,akkor mi köze hozzá?
Mert megadta a lehetőséget....
És semmi se garantálja,hogy ha van opció a boltnál reklamálni,akkor a bolt helyesen cselekszik.
Remélem csak ez esetben van pehhem,hogy senki se cselekszik helyesen.
És máskor megvéd revo,és nem várja el,hogy 2-3x-os pénzen küld vissza...
Otp-nèl pl igazad lenne,ott is lehet ilyen miatt reklamálni.
De ott annyit csinál a bank,hogy egy kedves kis kérést tesz,hogy ad már PLS vissza pénzt.
(jah és nem mellesleg mikor ez volt akkor is 1 óra kellett hozzá,meg 3 ügyintéző,hogy erre rájöjjenek és megcsinálják,de bárcsak ennyi érthetetlen dolog lett volna abban az ügyben is...)
Attól aki direkt átver,meg ne várd vissza a pénzt....
Még 1 félre utalásnál se mindenkiben volt/van annyi,hogy kérésre visszaadja pénzt. -
Noxy
veterán
válasz
zsamiatt #48888 üzenetére
Több mint 10 éve vásárolok az eBay-n, Alin, stb.... több ezer $ értékben, de soha nem vertek át. A hibás, sérült terméket meg mindig visszatérítették, vagy újra elküldték. (Nagy tételben vettünk üvegfóliát telefonra ha a 10-s csomagban 3 törött volt, újra küldtek 10 db-t) 100 $ felett meg nagyon megnézzük mit, honnan, kitől rendelünk.
-
zsamiatt
őstag
Ezt nagyon rosszul látod szerintem. Egyszerűen vannak boltok amiket te magán emberként egy személyes hadseregként nem tudsz bevenni. Sajnos én is többször küzdöttem Alival rossz helyre ment csomag miatt stb. Többször lezárták a vitát ott is és elhajtottak a bizonyítékok ellenére. Végül is a revo adta vissza a pénzt a csalás miatt. Egyébként meg a bankok biztosítva vannak erre az esetekre és sima csalásként fogják lekönyvelni. Az a gond, hogy az ali és az eladói sokszor semmilyen felelősséget nem vállalnak (feltételezem bőven vannak a neten még hasonló cégek)
-
Noxy
veterán
miután átvágós terméket árul.
Nem értem hogy miért a Revolutnak kellene a károdat megtéríteni?
Ha pld a jófogáson átvernek, akkor az OTP térítse meg, mert mert onnan utaltad a vételárat? Sztm ennek semmi köze a Revoluthoz.
Revolut térítse meg azoknak is, akik elhiszik, hogy pld ~3.5$ csak a 65w USB töltő 4 port-l, vagy uan ennyiért már kapnak 2TB pendrive-t vagy SD kártyát.
Tapasztalatom meg az,, hogy tévedésből US dugóval küldött kapunyitónál választhattam hogy a költségük terhére vissza küldöm, és visszautalja a vételárat, vagy marad nálam de akkor csak 50% térítenek. Az utóbbi lett. Az US dugót meg EU-ra cseréltem. -
GAbre
veterán
válasz
Moleman #48883 üzenetére
Mindíg van rossz tapasztalata az embernek ügyfélszolgálattal.Van,hogy hibázik az ember mögötte,van,hogy érthetetlenek.
Én is mondhatnám,hogy mekkora 1 köcs*g a revolut is,szendvedtem itt 1 ticket benyújtással tegnap,meg tele van hibákkal.
Erre ma visszaírtak,hogy szabály szerint vissza kell küldeni az olyan terméket,ami nem felel meg leírtaknak.
Hiába adtam le ticketben is,hogy 3000Ft-os rendelést egyszerűen nem éri meg 6-10ezerért vissza küldeni.Eladó kötelessége lenne fizetni alin,de nem hajlandó kifizetni,előre meg higgyem el,hogy fog nekem 3000Ft-ra, 10+ezret fizetni,miután átvágós terméket árul.
És még csak megbeszélés/opció sincs,csak kényszerít eladó 1 olyan helyzetbe,ami bőven értelmetlen.(neki nem az,mert így kénytelen elengedni az ember a dolgot,és mehet neki a pénz...)
De persze,hogy nem tetszik,de igazából nem vártam mást tapasztalataim alapján.
Ettől még nem fos a revolut,csak tudom,hogy rá se lehet számítani.... -
törölt tag
Tényleg? Arra nem emlékszem. Nekem az maradt meg ahogy a revolutról lebeszélik az embert, olyan példákkal, amin a fejem fogtam. meg a kb szavankénti vágások, amin szintén fogtam a fejem és nagyon irritáló volt, hallgatni.
Hét elején váltottam Revoluton akkor 1-2 forint különbség volt kb, nem néztem pontosan. Váltóban több lenne. Revolut elég nagyra nőt, a névleges több mint 1 millió ügyféllel (kitudja mennyi aktív persze ebből). Sok előnye van, nem csak a váltás még ingyenes számlával is.
De mai napig ismerek olyant, aki inkább pénzváltóban vált. Vagy rendes forintos kártyával fizet külföldön és meg van elégedve az árfolyammal (amin persze nem vált, csak tájékoztatja a bank, de nem érdekli odavan írva.).
Elvileg bankközepet ad a Gránit, de nem teszteltem. Amíg ingyenes addig, egy jó választás, utána mérlegelni lehet a díjakat, itt viszont nem kell foglalkozni adó bevallással. Revolut viszont, jobb kamatot ad pl prémium előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek euróban. Van pro és kontra is - ez ugye új elem, revoluttól. Voltak cikkek, ahol összehasonlították Revolut, wise Gránit váltás milyen összegnél melyik jobb. De más banknak is vannak váltós csomagjai. a Fent említett Ersténél is talán. Ennél a banknál olvastam, hogy pushért is kérnek pénzt, egyes csomagokban. Nem tudok olyan haza bankról, ahol ilyen felmerült volna még. Olyan van, ahol kötelező sms, biztos bevétel forrás volta miatt, pl Raiffaissen min. egyes csomagok.
A Gránitot nem hívnám neve nincs banknak, annál jóval több már, ha így haladnak néhány év alatt beérthetik a Revolutot is akár. Azért gondolhatják ezt, mert nem találkozni a nevével minden sarkon. Legtöbb ember meg mit ismer? OTP, MBH meg a többit ami szembejön vele. Nekem Revolut nélkül pl Gránitom sem lenne.
Utóbbi években azt látjuk, hogy a hazai bankok is valamilyen formában igyekeznek felvenni a versenyt. Ennek az eredménye, az ilyen termékek megjelenése. A perselytől kezdve, váltáson át sok mindent másolnak.
#48880 GAbre
hogyan zárhatom le Revolut fiókom#48883 Moleman
Máshol sem tudják mindig pontosan. Takaréknál csak egy nagy paksaméta után tudta megmondani, hogy pontosan arra a számlára mi vonatkozik.""prémium ügyfélszolgálati munkatárs"."
Nem érthet mindenhez. -
Moleman
addikt
Ja igen, ha kedvezményes nyitás volt, akkor figyelni kell, pl én is 1 év +1 nap után szüntettem meg a CIB számlámat, hogy ne kelljen visszaadni a 40 ezer ft meghívást.
De azzal egyetértek, hogy nem korrekt, hogy ködösítenek, de az OTP-től nem is lehet többet várni, fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak.
Egyszer egy hitelkártya kiszállítását akartam átkérni egy másik fiókba, az ügyintéző addig szerencsétlenkedett, hogy sikerült kukáznia a kártyát, ezért újra kellett gyártani, de azt is elkottázták, ezért 1 hónappal rövidebb lett a lejárati ideje, mint amúgy kellett volna... Azt a hiányzó 1 hónap érvényességet soha senki nem fogja kifizetni, az életképtelen középkorú ügyintéző néni meg azóta is "prémium ügyfélszolgálati munkatárs". -
GAbre
veterán
válasz
Moleman #48881 üzenetére
Ki tudja,nem bankolgatok nagyon,eleddig volt revolutom,meg ez az otp-m és kész.
De inkább megkérdezem,minthogy aztán kamillázzak,hogy 5000 vagy többet kell még azért adnom,mert nem akarok már számlát valahol.
Annyit mondott a csaj,hogy ilyenek lehetnek,hogy figyelembe vett kedvezmények vagy vmi.
Mint gránitnál gondolom,hogy ha 2 éven belül offolom számlát,akkor a kapott 10 vagy 10+40et vissza kell adni.Nem számítok nagy összegre,de tudjam,hogy mire számítsak...
De ez a nagyon zavaró,hogy a bank "ködösít",és belekényszerít valamibe,amiről nem ad infót előre.
Ezért is szoktam végigolvasni papírokat és körülnézni,hogy nincs-e benne olyasmi,ami visszaüthet. -
Moleman
addikt
De miért járna költséggel a számlamegszüntetés? Leginkább nekik kell visszafizetniük az 1 évre előre kifizetett kártyadíjat.
Sok számlámat szüntettem már meg, egyedül a budapest bankos értékpapírszámla megszüntetése járt volna plusz költséggel kb 20 évvel ezelőtt, de ott az ügyintéző javasolta, hogy hagyjam figyelmen kívül a fizetési felszólításokat, aztán majd elévül.Egy idő után tényleg nem jött több felszólítás.
-
GAbre
veterán
válasz
sopruk #48863 üzenetére
Örömmel hallottam otp-ben ezt:
Kérdés:
Mivel,és milyen költséggel jár,ha megszüntetem számlám?
Válasz:
Kb se tudja megmondani,csak akkor amikor elkezdjük!
"Slusz poén",hogy ha elkezdtük,visszatáncolni már nem lehet megszüntetési eljárást....
Kicsit idegesítőbb ez,mint,hogy esetleg néha megkeres a bank,azután is,hogy már nem vagy náluk.De ezeket még az ingyenesség miatt meg lehet érteni.
Bár revolut se különb,mert ismerős meg akarta szüntetni a számlát,de elvileg nem lehet,és még csak belépni se tud már,hogy megpróbálja újra.
Mivel nem az én dolgom,meg ingyenes,nyilván nem igazán foglalkoztam/zik vele.
Csak úgy megjegyzem halkan.
#48879 Oliverda
kb 10 éve nem voltam külföldön,se nyaralni,nincs ilyenekre pénzem -
Oliverda
félisten
-
kirkri
addikt
válasz
kirkri #48873 üzenetére
Úgy tűnik csak nekem nem megy. A feleségem Revolutjáról kiküldve ugyanannak a személynek a bekérőt, simán ki tudja fizetni kártyával az összeget. Lehet, hogy limithez van kötve? Már 2x50e forintot kértem be így a napokban, a harmadiknál futottam bele ebbe a problémába.
Update: Közben megtaláltam, van limit a kártyás kiegyenlítéshez. "Kártyás fizetéssel legfeljebb heti 250 GBP (vagy ennek megfelelő összeg más pénznemben) fogadható." -
GAbre
veterán
válasz
#33802016 #48872 üzenetére
Mondjuk nekem az is fura,hogy szóba is került a gránit bank is(igaz már 2 hónap+ a videó is).Már régóta nem nézem,hanem alapból revoluton váltok,mert váltással olcsóbb,mintha Ft-ban maradok.
De gránitnál jobb a váltás usb-ben is,meg euróban is.2-8Ft-okkal/valuta.
Pedig itt is mondták már,hogy már nem a revolut az isten váltásra.De nekem akkor is fura,hogy ennyire lettek vetélytársak,hogy 1 nevenincs Bank is már jobb ajánlatot tud adni valutára is. -
kirkri
addikt
Sziasztok!
Használja valaki a fizetési hivatkozással történő pénz kérést?
Eddig a linkre kattintva a címzett simán bankkártyával tudta rendezni a fizetést, de most már nem dobja fel a kártyás felületet, hanem a linkre nyomva csak Revolut fiókból lehet rendezni az összeget.Egészen két nappal ezelőttig ment rendesen, de most már csak így működik nekem.
-
törölt tag
válasz
#33802016 #48871 üzenetére
Bankmonitor -Róluk is meg van a véleményem, elég megnézni ezt a videót... Gáz.
Itt épp a Revolutot ekézik és a nézőt is azt érzem sokszor, hogy hülyének nézik. A vágás meg egy katasztrófa. egy mondatot nem képesek elmondani vágás nélkül. -
törölt tag
válasz
Oliverda #48867 üzenetére
Téged ezért fizetnek
Mindenki tudja, hogy nem szakmai motivációja van a mondandódnak. Olyan ez, mint ha most valaki jönne károgni a Revolutra, hogy 2015-2016-ban milyen zárolási cikkeket olvasott. (kit érdekel, 2024-ben).
Évek óta van, semmi gond nincs vele, ahogy a revoluttal sem.
Nekem meg az Erste nem szimpatikus, (még ajánlással sem) még sem írok vele, mindent tele.
#48870) Moleman
Én meg takaréktól kaptam, emailt hónapokkal zárás után, nah puff. -
Oliverda
félisten
válasz
Moleman #48868 üzenetére
A linkelt topikban leírtam: Nekem az nem fér bele, hogy egész hétvégére lerohad a fél bank mert áramszünet van az irodaházban. Továbbá az sem, hogy másfél évvel a szerződés megszüntetése után a számlámmal kapcsolatban hívogatnak telefonon. Egy kupleráj az egész cukormázba csomagolva. A fejétől (vagyis a inkább a vejétől
) bűzlik a hal.
-
Oliverda
félisten
Soha többet. Olcsó húsnak híg a leve. Sokkal inkább a bankmonitoros Erste vagy valamelyik tisztességes bank hasonló ajánlata. Egyébként ez a téma ide tartozik.
-
törölt tag
Van, írtam pm-et. A kártya 1890ft Sztár és Bajnok csomagnál. Revoluttal nagyon jól összekombinálható. Van deviza része is 650 ezres váltási kerettel, de Revoluttól eltérően 9-17 között lehet váltani, csak előre váltásnál él a középárfolyam. A számla és dombornyomott deviza kártya jelenleg ingyenes, akciósan kb 1-2 évig.
Ebből a szempontból Revolut kényelmes, de ha valaki sokat vált jó kiegészítés lehet, csak forintszámla is kell mellé pl Sztár, aminek nincs feltétele, csak éves kártyadíj van.
MOST bankkártyával - nem lehet igénybe venni a nyitási és ajánlási akciót. Meg nem is ajánlja fel a rendszer. Nyitási akció, csak szelfisre érvényes.
Bár az nem túl jó nekem,hogy nem tudsz Pesten kívül kp-t berakni :S
Igen, ez egy hátrány még, ha valakinek ez fontos. És nem megoldható másképp. -
sopruk
senior tag
Kb 2019 óta használom, ótépéről váltottam (nagy örömmel
) , ami csak a pénzt vitte, itt legalább kis kamat is van, ha van valamennyi lekötve...
Bár nagyrészt csak a Revo-t töltöm vele, de nem volt még vele gondom.
MOST bankkártyával kb 1390 az éves kártyadíj 2. évtől, azt viszont nem tudom, hogy a 40k számlanyitási bónusszal együtt működik e. Emlékeim szerint a bankos topikban talán azt mondták, hogy vagy egyik, vagy másik, de utána kell nézni... (amikor én nyitottam, akkor még nem volt, csak az ajánlási bónusz) -
GAbre
veterán
Mellesleg van valakinek tapasztalata gránit bankkal hosszútávon?
Neten jókat írnak róla,ingyenes számla és kártya is van,és ott is jár ajánlásra 2x10k.+számlanyitáshoz elvileg 40k. -
törölt tag
válasz
st6969 #48859 üzenetére
Nem tudom egyiptomi fonttal, hogy váltják, de közel keleten az euró és a dollár 1nek számít (legtöbb helyen), nem tesznek feltétlenül különbséget. 1 euró vagy 1 dollár saját pénzben más ára van. Érdekes, hogy volt, olyan, ahol helyi pénzben jobban jött volna ki, de a többségnél az euró vagy dollár volt a jobb, picivel. Számolgatva.
Van egy Revolut Community blog, fórumon ott érdemes utána olvasni tapasztalatoknak.
-
st6969
őstag
válasz
Tybike81 #48855 üzenetére
Szia, ha tudod, hogy hétvégén mennyit költesz, akkor annyit azért válts, hogy ne legyen felár. Én nem váltottam semennyit (így nem kellett maradékot visszaváltani sem), bár vasárnap fizettem, de mivel céges út volt, így a váltás költségét is térítették. Ellenben, akartam kivenni Egyiptomi Fontot a szálloda automatájából Revolut kártyával, de az nem sikerült. Az okát nem tudom, mindig visszaadta a kártyát, hibaüzenet nem igazán volt, amiből rá lehetett volna jönni a problémára (talán üres lehetett), így kp nélkül "éltem túl" az 1 hetet. Ami ott kisebb fajta csoda, de mivel fuvar volt minden nap, így taxira nem kellett költeni, enni meghívtak, vagy a szállodában ettünk, egyedül a londiner tartotta a markát baksisért, meg az út közepén kunyeráltak, egyéb helyeken pedig tudtam Revolut kártyával fizetni gond nélkül (piramis, pláza, hotel, reptér). Ez Kairóban volt.
-
-
Tybike81
őstag
Sziasztok, új vagyok még a Revolut világában
Most készülök Egyiptomba és kérdésem, hogy-hogy lenne érdemes használni kint a Revolut-ot? Legyen rajta forint és használjam, vagy nyissak egyiptomi számlát is és váltsak át? -
vnorbi
aktív tag
Nagyjából mindegy, hogy kell-e önállóan adóbevallást készíteni, a Revolut Megtakarítási Számla az ügyfél szempontjából előnytelen termék. Vagy magas havi díjat fizetsz egy egyébként éppen csak versenyképes EBKM-ért, vagy ha ingyenes csomagban vagy, akkor alacsony az EBKM.
Ha valami más miatt már eleve Ultra csomagban vagy, és/vagy nem akarsz más szolgáltatóval bajlódni, akkor éppen kihasználhatod, de jelenleg vannak ettől jobb lehetőségek máshol, ha a kamat mértéke számít.
-
törölt tag
Litván adót vonja le. Itthon még van ezzel teendő igen.
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Belefutottam a Revo új hírlevelébe, miszerint ha nyitok takarékszámlát, akkor akár 4.75%-os¹ éves kamatot kaphatok EBKM-mel. Az 1-es hez pedig ez van írva:
¹ Minden megtakarítási ráta bruttó értékben van feltüntetve. Az adót az adótörvények szerint vonjuk le.Ezek szerint nem kell ezek után kamatadót fizetni? Kell a NAV felé jelenteni bármit is?
Köszi előre is!
-
GAbre
veterán
válasz
Oliverda #48850 üzenetére
Nem akadok el,csak nem értem miért nem működik megfelelően,vagy csak nálam ilyen?
Az 1 dolog,hogy nyelvek között vált a böngészőben a revolut oldal.(De nyílván érthető marad).
De ha mondjuk reklamálsz,hogy nem azt kaptad,amit rendeltél,akkor miért az a 2 opció,hogy nem kaptam meg vagy visszaküldtem?Így alapból már hazudsz,ha úgy nézzük...
+ még bosszantó az,hogy 2x kell megjelölni melyik kifizetésnél akarok reklamálni.A számlaszámos rész miatt is csak azért írtam,hogy nyilván így a jó,csak ugye,ha mégse,akkor levonnak pénzt,és gondoltam más megerősíti,hogy jó lesz.
-
GAbre
veterán
válasz
Oliverda #48846 üzenetére
Tök logikus CSAKIS OTT LEHET JÓ!Gépen lehet szar ezek szerint...
Mellesleg ott is szar!
És NEM mellesleg kényelmesebb gépről!
Jah és +ba ha 2 percig nem írok,mert várok supportosra,akkor kibax és logolhatok újra be.
Visszaszámláló,figyelmeztetés nélkül.....
De ez csak hab a tortán... -
GAbre
veterán
Komolyan miért ilyen fos minden?
Az ok,hogy angolra rakom a nyelvet,de 1-2 pont után magyar lesz ha ticketet akarok nyitni....
Meg,ha kiválasztottam melyik tétel alatt akarok reklamálni,utána megint ki kell választanom még1x a tranzakciót...
De mi ez?
Rámegyek,hogy nem a leírásnak megfelelő,erre ez a 2 opció van és más nincs....Vagy csak nálam csesződik el minden?
-
Orgi
addikt
válasz
TrollBalint #48841 üzenetére
Normál OTP... 2 órája függőben a tranzakció.
-
Orgi
addikt
Használta valaki ezt a bankkártyás fizetési link küldését nem Revolut ügyfélnek? Kipróbáltam, de már egy órája függőben van a megbízás, pedig itt fizette ki előttem rögtön kollégám, ennek van egy ilyen átfutási ideje? Mert amúgy tök hasznos funkció szerintem... Kifizettem vmit kollégám helyett és így akartam beszedni a pénzt tőle.
-
törölt tag
válasz
viktorhu #48838 üzenetére
Nem, tudom, mivel én nem használom ezt a szolgáltatást. Vagy olyant kell megkérdezni, aki használja vagy könyvelőt.
Tegnap észrevettem, hogy arról viszont már van igazolás, hogy létezik ezt a számla és a tiéd stb. (ha kellene valamilyen ügyintézéshez). Régebben ez sem volt, Wise topikban olvastam anno, hogy valakitől kértek hasonlót wise kapcsán, hitelfelvétel vagy pályázat. Lehet hasznos információ azért írtam le.
-
-
GAbre
veterán
Üdv!
Magyar számlára történő ingyenes utalást próbáltam revolutból,de nem vette be iban számot,azt írta baj van vele.Viszont rendes számlaszámot bevett.(3x8 # van a helyén,de bic/swift kódot ugyanúgy meg kell adni)
Akkor már nem iban számlaszámot vesz be a rendszer?Akkor meg nem érte minek a kód!
Illetve korábbi mentett utalások maradtak iban címmel,de most ha fel akarok venni,már rendes számlaszám névvel van.Szóval gondolom ok,csak mielőtt küldenék inkább kérdezek.Illetve jelzek: összefoglalóban ez hibás:
Az átutalásról további információkat itt találhattok, utaláshoz szükséges adatokat pedig itt.
Első link nem létezik,második link meg 1 randomnak látszó hozzászólás. -
Oliverda
félisten
válasz
GyufTheHun #48829 üzenetére
Ehhez én biztosan nem Revolutot használnék. Első körben az OTP-t kérdezném meg, hogy ekkora összegre tud-e adni egyedi árfolyamot (pl. a Raiffeisen tud). Emellett a Revolut sajnos már nem ad olyan kedvező árfolyamot, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy ilyen helyzetben megérné vele szívni.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Az sem mellékes, hogy az OTp-s kártyád napi limitje mekkora.
-
UberMutant
őstag
válasz
tudd igazolni a pénz eredetét, és több nap alatt tudod csak feltölteni, első nap csak pár százezer fog felmenni.
-
Moleman
addikt
válasz
Friss regisztrációval ekkora összeg kérdéseket vethet fel, de amúgy működik.
-
GyufTheHun
újonc
Sziasztok!
Másik fórumban kaptam tippet nagy összegű forint dollár váltásra és utalásra, hogy revoluttal csináljam. Revolut regisztráció, prémium előfizetés és 21 millió forint átváltása működhet OTP-s kártyás feltöltéssel? Köszi előre is a választ!
-
emcee825
csendes tag
TBSZ esetén a 0. év a befizetésről és kereskedésről szól, tehát az egész 0. évben lehet befizetni, azaz külső forrást bevonni.
1-5. évben pedig csak kereskedni lehet a TBSZ-en (vagy egyben megszüntetni és sávosan SZJA-t adózni a nyereségből, de most nem ez volt a kérdés). Ez annyit jelent, hogy a bent lévő pénzzel gyakorlatilag azt csinálhatsz, amit akarsz. Vehetsz, eladhatsz, pihentetheted is. Tehát ha egy osztalék fizető részvényt vásárolsz, akkor annak az osztaléka jóvá lesz írva a TBSZ számlán, amin ez szabad pénzként jelenik meg és befektethető. ETF-ek esetén inkább az acc (visszaforgató) típus javallot TBSZ esetén, nem dis (kifizető).
Röviden ennyi. Bővebben pedig vannak olyan oldalak, ahol nagyon részletesen le vannak írva a dolgok, pl.: Szendrei Ádám, stb.
-
bardi
senior tag
válasz
axioma #48812 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget a témában. A tervem az lett volna, hogy minden hónapban a félrerakott pénz egy részét osztalékot fizető részvénybe rakom, amit meg visszaforgatok bele, nem nagy összegek, de valami a semmi helyett. Tbsz ha jól értelmezem erre sajnos pont nem jó, első évben kell minden vásárlást letudni. Szochot elvileg nem kéne fizetnem utána, de ha USA alapból ennyit levon, annyi haszon se lesz, mint amit elképzeltem.
-
cSuwwi
senior tag
Ujjlenyomattal oldom fel mint írtam, egyszer be lett állítva aztán többet nem kellett. Ezer féle appban nem ugyanazt használom, ki emlékezett arra hogy itt 6 karakteres, mert nem egyértelmű a belépésnél (nincs hat pötty, beírhatsz bármit legalábbis androidon). Nehézkés a módosítása ha elfelejti az ember, ezért írtam hogy érdemes megjegyezni/leírni, mert ha elfelejti az ember hogy éppen itt mi, akkor szívás van.
Hogy ebből hogy jutottál el odáig hogy nem akarom használni az rejtély...
-
cSuwwi
senior tag
Fuh, megizzadtam a belépéssel az appba.
Tegnap egyszercsak kampó, nem indul az app, azonnal bezárul (android). Cache/adatok törlése után se, töröltem az ujjlenyomatot is, úgy se, maradt az újratelepítés, úgy már elindult.
Jelkódot kér, na mondom fasza, ki emlékszik már erre (ujjlenyomattal lépek be). Elfogad 4 karaktert is, a legtöbb helyen az vagy 5 karakter, végigpróbáltam mindent, semmi. SMS küldés... 6 órával később meg is jött az sms. E-mail megjött, de kattintva megint semmi. Feladtam.
Ma újra nekifeküdtem, ugyanez. Aztán egyszercsak feldobta hogy akkor szelfit akar, mondom ok, feldolgozza majd semmi. Újraindítás utána valami elborult képes captcha (válasszak állatot ami tojást rak, és az összesen dinoszauruszok meg elefántok)
A sokadik e-mail megerősítésre végre bedobta, hogy azonosított, adjak meg új jelkódot (6 karakter), na bazz...Note to future: felírni, mert tortúra újra belépni ha gond van.
Raiff kártyával szoktam feltölteni, de 15k felett hitelesítést kér, ezért 14999-el töltöttem, korábban volt hogy egymás után 5x, mert kellet a topup. Pár napja már elutasította a bank, mondom fasza. Beírtam más nagyobb számot, akkor inkább hitelesítek, erre simán elfogadta hitelesítés nélkül a 40k-t is. Ki érti ezt.
-
válasz
qqcqqc #48808 üzenetére
Hol találom a konyhaszekrényben a pirospaprikát?
Ahány gyártó, annyi féle beállítás. Samsungon pl. beállítások / alkalmazások / Revolut app / Akkumulátor. De van más helyeken is, pl. beállítások / akkumulátor / Háttérbeli használat korlátai / Alvó alkalmazások / Sohasem alvó alkalmazások . Néha kicsit átláthatatlan nekem is... -
Orgi
addikt
válasz
zsola400 #48813 üzenetére
Érdekes, szintén Unicredites vagyok, nálam minden befizetésnél kér jóváhagyást viszont gond nélkül működik mindenhol, Revoluttal is. Nem tudom számíthat-e, de nekem még a régi fajta nem dombornyomott piros bankkártyám van, amit már nem adnak, de ha lejár még hosszabbítható.
A jutalom meg nem adása miatt live chateltem velük tegnap este (tök hamar kaptam élő embert, 5 percet sem kellett várnom), mondták hogy ők nem látnak hibát és nem tudnak mit tenni, mondtam hogy nem tudom ezt elfogadni mint válasz, ha én elvileg mindent jót csináltam, ilyenkor a live chates ad egy űrlap-linket, amit kitöltve átkerül a panaszkezelési részükre a kivizsgálás, most annak várom az eredményét.
-
zsamiatt
őstag
válasz
TrollBalint #48815 üzenetére
nekem úgy rémlik, hogy a részvény kibocsájtási helye számít.
-
UberMutant
őstag
semmiképpen nem éri meg tbsz nélkül amcsi részvényt venni, mert nem eég, hogy szjat fizethetsz még a forint szándékos gyenegítése miatt is fizetsz egy zsák adót. akár az a fura helyzet is előfordulhat, hogy veszteséges pozícióért is adóznod kell, mert forintban számolva látszólagos nyereséged keletkezett.
ha jót akarsz és nem akarsz adóbevallással sem vacakolni, csak tbsz-re vegyél bármit és azt ne törd fel a lejárat előtt.
az hogy lightyear, interactive brokers már csak egyéni preferencia kérdése. revolut nagyon felejtős. -
bardi
senior tag
válasz
UberMutant #48806 üzenetére
Köszönöm, utána nézek ennek. Igazából nem aggódok emiatt, csak nem teljesen világos mi a helyzet. Elvileg usa-val valami egyezmény megszűnt, ami miatt kell több adót fizetni, viszont a revolut meg nem usa cég.
-
bardi
senior tag
Sziasztok!
Ha revoluton veszek amerikai részvényt, ami osztalékot fizet, akkor jelenleg csak az 15%-ot kell fizetni rá, vagy azon felül a szocho-t is? Ez a része nem teljesen tiszta még nekem. -
kapasz
tag
válasz
MrPeekaboo #48802 üzenetére
Jól működik a Revolut az olasz autópályákon minden tekintetben. Egyszer egy automata kúton nem fogadták el, de ez nem általános, inkább kivétel volt. A zárolást gyorsan feloldják, ez nem a Curve. Azt nem érdemes automata kútnál használni.
-
MrPeekaboo
senior tag
8 beleültette a bogarat a fülembe, így meglátogattam a jó ATM-et és a Visa-val is ment a pénzfelvétel. Most megnéztem a kiadót és ez egy régi példány, a másik meg paypass-os. De inkább azt feltételezem, amit ti is írtatok, hogy kiürítik hamar az EUR-t, mert egy plázában van, ahol nagy a forgalom, így azért nem ad ki. Szerencsére fals beterhelés nem volt eddig. Köszi mindenkinek az infókat!
Ha már szóbakerültek a kártyák, akkor olaszországi autópályadíj, automata benzinkút és bolti vásárlás kártyával tapasztalatokat szívesen olvasnék. Benzinkútnál úgy hallottam előre beterhelnek egy nagyobb (mekkora?) összeget, aztán azt pár óra/nap után felszabadítják vagy a különbözetet visszatérítik.
-
Van egy kis problémám a feltöltéssel, azóta, amióta van revolutom. Hátha tud valaki valami tanácsot adni.
Unicredites kártyáról szeretném feltölteni az egyenlegem. A kártya hozzá van adva a revolut fiókban. Índítom a biztonságos hozzáadást, feljön az Unicredit ellenőrző oldala. Megjön az Unicredit appba a push up, engedélyezem a tranzakciót. Itt vissza kerülök a revolut app-ba, ami közben zárolta magát, újra beléptet. Az ellenőrző oldalt már bezárta, újra a biztonságos feltöltést látom. A főoldalon látom a feltöltést függőben, majd pár perc után elutasított státuszba kerül. Általában 6-8 próbálkozás után sikerül a feltöltés.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Androidos tablet topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- LG LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Home server / házi szerver építése
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest