Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Drenadar #33689 üzenetére
A telekomos rendszer is ebbe tartozik? Az elvileg "nem meghívásos" nem?
Amúgy nem persze... de arra gondolom későbbi s lenne mód, ha úgy van (legalábbis leírásokat amit olvastam ott javasolják is, hogy nem kell azonnal kérni, csak ha tényleg kell).Tehát ha jól gondolom akkor nem kötelező, telekomos akció keretein belül vagy (mégis?)?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
https://youtu.be/LcBQYTYtJGk?t=208
Hm, érdekes, ezek alapján egyes bankoknál már van változás, a kártyáról való utalásnál, és vagy hitelkártyánál...
Viszont a felsorolásból kimaradt a takarékbank... azzal tudja vki mi a helyzet számítanának fel díjat (revolutra utalásnál?)?
-
törölt tag
Erről mit tudtok? Van vkinek vmi tapasztata?
https://www.vg.hu/cegvilag/2021/07/az-utazasi-piacot-is-meghoditana-a-revolut
Jövőbeli tervek...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz balinlin #33766 üzenetére
Aha... akkor a telefonkönyv alapján nézi ki az ismerős? És ott nem kell elfogadni semmit/ megjelenik ismerősök listjában, ha van revolutja, mint pl viber-nél is jelzi, kinél van fent kinél nem?
"A küldő egyenlege is látszólag csökken, pedig csak kb zárolt lesz, lehet a másik oldalon is így jelenik meg."
egyébként ilyen zárolás van? Mert én azt olvastam a tranzakció azonnal végbe megy, minden esetben. Maximum, ha nincs vmi elfogadva, visszaigazolva/igény rá, akkor visszaküldi a rendszer.Itt a kérdésre vki tudja a választ/tapasztalat esetleg?
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ott elvileg a meghívó kapja... max megosztja.
+ kötelező fizikai kártya, ha jól értem, és 3x-os vásárlás... kicsit más a kettő...Persze, nem kivitelezhetetlen, csak pontosítás miatt...
-
törölt tag
válasz focvis #33795 üzenetére
"miközben magyar állampapír vásárlásra nem ad semmit."
Ezt pont múltkor kérdeztem meg a takarék bankba, utalás kapcsán, ez nem minősül vásárlásnak. Végül is, ha az államkincstárhoz utalsz, akkor az utalás valóban, egyik számláról másikra... és külön lépés a vásárlás... így érthető vhol.
Viszont a revoluttal kapcs, mai napig nincs még infóm... itt meg úgy látszik mindenki máshol van...
-
törölt tag
Pedig nem kizárt. Az utalás, fogadás, és könyvelés között telik el idő... könyvelés után kerül jóváírásra ugyanis a számládra. belföldön ez néhány óra szerencsés esetben (nem azonnalival, hanem hagyományossal). Mivel kötegelve, pár óránként, vagy óránként küldik el az utalást... azt a másik fél feldolgozza könyveli, utána jelenik meg a számládon... külföldi bank esetén ez tovább tarthat gondolom.
-
törölt tag
válasz vnorbi #33882 üzenetére
Ez nem biztos, hogy olyan jó ötlet, vagy kifizetődő hosszú távon... picit olyannak tűnik, mint pl magas állásnál részvényt venni...
Ha eleve euród van, az más, tészta...
De ezt pénzügyekhez jobban értő szakik már sokszor felvetették, hogy megtakarítási céllal, nem biztos, hogy a legoptimálisabb stratégia. (nyilván más, ha eleve van adott devizád, és vagy magas váltásnál visszaváltod forintra.)
De ezzel így, nem feltétlenül nyersz.
"az a brókernél van és ott fial. "
jobb esetben[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én sima utalásról írtam.
AFR az ha jól tudom a "5 másodperces" utalás igaz?
Revolutba nem tudom hogy megy, de Mo-n egyik bankból másikba (saját számla, hagyományos utalás), könyvelés, stb után jelent meg az összeg a számlán. Előre semmit nem írtak jóvá. Ez mondjuk hétköznap volt.
De mondjuk ha pl telekomhoz befizetsz egyszámlát ott is van átfutási idő. Hiába érkezett meg azonnal.
-
törölt tag
Infó:
Magyar számlán lévő huf-ból csak akkor tudsz vásárolni, ha azt a huf számlára küldöd. (kell hozzá egy csomó dolog, pl a számlaszámod (kincstárnál) - hosszú szám, neved, és az azonosítod. ): De ha felhívod őket, vagy megnézed a honlapon akkor találsz plussz pontosabb infókat + segítenek, nagyon segítő készek, telefonon is. (nyilván rendelkezésre állási időben, ilyenkor nem tudom hogy van)Vagy másik lehetőség, hogy befizeted saját számládra, a forintot, pl megyeszékhelyen.
Forintból, ezek után lehet euró-t venni. Tehát ez két lépésben oldható meg. Közvetlenül nem tudsz devizára utalni náluk forintot. Viszont, ha majd kikéred az eurót, azt a forintbottal ellentétben csak utalni tudják - ehhez, érdemes egy deviza számla, forintra nem tudom tudják-e. (no meg akkor forint érkezne, nem euró).
- De ez nyilván kevésbé jó a váltási vélhető árfolyam miatt...
"- A Revolut kártyás vásárlásnak milyen költsége van? (Néztem az összefoglalót, de nem találtam erre vonatkozó infót)."
Elvileg semmi. Legalábbis egy szintig biztosan.Csomagokról infó (le kell tekerni ott írja, úgy látom van korlátlan/részben):
https://www.revolut.com/hu-HU"- Van-e valamilyen kockázat a Revolut használatban?"
Mint mindenhol itt is van. Leginkább, hogy zárolhatják a számládat... de nyilván feloldható, ha együtt működő az ember (elvileg).Szerintem nem a legjobb ötlet, egyből a 0-ról, egy nagy összeggel indítani...
-
törölt tag
Valószínüleg igazad van, eu-n belül elküldi az állam kincstár az eurót. Azt, hogy miylen módszerrel küldi, nem tudom.
Ő egyébként forintot kérdezett, elsősorban, azért írtam le. Persze, lehet közvetlenül euróval is vásárolni. Csak ott nincs készpénz forgalom, még megyeszékhelyen sem, csak utalás. (vagy esetleg app, de azt nem próbáltam, még viszont van itt, aki már igen).
Lényegében lehet Revoluttal, igen, van is aki így vásárol itt a topicban.
De ahhoz is nyilván kell egy forintszámla /kártya amivel feltöltöd a revolutot, vagy forinttal, vagy euróval, vagy váltanod kell.Visszautalásnál pedig, ha nem a revon akarod csak nézegetni, vagy levásárolni az euro-t, akkor kelleni fog egy euros számla szám is.
"Lehet féleertettem amit írtál, ezt MÁK-hoz történő utalás előtt kell megtenni. A lényeg, hogy MÁK--nál nem tud EUR-t venni."
DE tud. Tölts le pl egy befektetés, vagy újra befektetés formot, ott van olyan opció, hogy forint váltása euróra.
Az már más kérdés, hogy ez megéri-e mennyire, vagy sem. Valószínüleg a revo jobb áron vált. DE mivel ezzel sosem foglalkoztam, vagy forint vagy euró volt, így nem próbáltam ki.Lényegében, igen ha már eurót utalsz a kincstárnak, az jobb, opció. (pl előtte átváltod, revo-val a forintod). De ettől még létezik a másik verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
8756 hely van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként ezek a meghívó kódok, ezek kinek állnak rendelkezésére? mindenkinek, vagy csak egy egy kiválasztottnak/régi regisztráltnak?
-
törölt tag
Akkor az valótlan infó, hogy csak akik jól fizető ügyfelek? Ezek alapján... Vagyis akkor mindenhol jár a meghívónak a 10.000 nem csak egy körnek?
"Gondolom lehet külföldre küldeni meghívót,a ft-os követelményeknek eleget lehet tenni más valutában is."
Ha a feltételek között van xyz tartózkodási hely vagy ilyesmi akkor nem hinném. Telekomos akcióban pl ez le van írva. Revolut más akcióiban nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezt akár be lehetne rakni az összefoglalóba ezt a https://martincsekzsolt.hu/revolut-minden-amit-tudnod-kell/
-
törölt tag
"Ha a Revolut nem is számol fel díjat levételnél, de az ATM valamennyi összeget felszámolhat. Ez ATM-enként változó, akár ingyenes is található (de ez országonként is eltérhet, van ahol egyáltalán nincs olyan ATM, ahol ingyenesen lehetne felvenni készpénzt más bank kártyájáról)."
Nálunk ha jól tudom, akkor ez nem probléma, vagyis, nem számít fel az ATM semmit, vagy igen? Mi a tapasztalat? (nyilván az ingyenes határon belül kérdezem).
-
törölt tag
Ádám spec dolgozik. Vállalkozást alapított, a már meglévő cége mellé. A youtube az csak plusz neki. Bár hónapok óta nem is foglalkozott vele, inkább a klubjával, meg előadásokkal abból jön be jobban gondolom...
Egy ideig én is néztem... csak aztán meguntam
De nyilván vannak olyanok, akik csak úgy kitalálnak ezt azt, és az még jobban is pörög általában... no meg a hülyeség...Youtube-os is kétféle van aki dolgozik van is vmi értelme... és akit említettél - utobbinak kevésbé van értelme... de lehet ideiglenesen nagy nézettsége, mert pl a hülyeségre vevőek az emberek... társadalom egy része min...
Más:
Ezt nektek is meg kellett adni, jól értem, gondolom?
"Úgy tűnik, még nem küldted be az adószámodat. Pár perc az egész.
Általában azokban az országokban van adóilletőséged, ahova adót fizetsz, vagy ahol az év legalább 6 hónapjában fizikailag tartózkodsz."
"Miért kell beküldenem ezeket az információkat?
A CRS (közös jelentéstételi szabályok) értelmében a Revolut köteles információt szolgáltatni az ügyfelei pénzügyi számláiról közvetlenül az adóhatóságnak.
Nem minden ország érvényesíti a CRS normáit, így ha a beküldéskor nem látod a listán azt az országot, amelyben adóilletőséged van, akkor nem kell beküldened az adott országra vonatkozó adózási információidat.
Mindemellett az amerikai FATCA (a külföldön vezetett számlák adóügyi megfeleléséről szóló törvény) értelmében kötelesek vagyunk információkat szolgáltatni "
-
törölt tag
válasz kenesei1982 #33949 üzenetére
Ha van saját számlád esetleg hozzá tartozó bankkártyát, akkor csak befizeted a számládra, és onnan már tudsz utalni. Direktbe, nem fog menni, mivel nincs bankhálózata Mo-n, és lehetőség sincs sehol "befizetésre".
Esetleg ha van államkincstár számlád, osa befizetni, és onnan elutalni... bár az nem tudom mennyire kifizetődő megoldás...
"Ha nagy összeg, és nincs customer history-d"
Ez a nagy össze, kinél mennyit jelent? nagyságrendileg? Mennyi még a normál szokványos? pl új esetén.
"Lefotózom, rákattintok arra a gombra ami továbbvinne, de azt írja dokumentum nem található. Többször is próbáltam, de nem ment tovább."
Megfelelően fotóztad? keretből nem log ki, nem tükröz, nem homályos? stb? (Akkor nem tudom, esetleg próbáld később)
Nekem amúgy olyan kérdésem lenne, hogy ugye regisztrálsz egy bankkártyát, ami a neveden van, és azzal töltesz fel.
De mi van, ha pl egy másik néven lévő kártyával töltenék fel? (Tehát a revo, és a bankkártya, neve különbözik)
Azt engedi, azzal nincs gond? Vagy inkább nem ajánlott..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem értelek. Alapból írja, hogy max 5 ember hívható meg, vagy itt olvastam volna(?).De úgy rémlik, mintha app-ba. Nálunk, még senki nem használja, így nyilván családon belül érdemes, és így kifelé haladni, ami nyilván újabb lehetőségeket generál, kapásból 10 hely az már, csak 2 személyt számítva.
Ráadásul mivel, telekom előfizetés is van. Így még azt is rendelkezésre áll. Igaz az egyelőre korlátos, de lehet az is meg meg ujjul majd... mivel állandó partneri kedvezményeknél van, így gyanítom
Amúgy meg úgy vettem ki célszerű egyszerre lezavarni a feltételeket, és akkor nincs gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gixxergabi #33964 üzenetére
én ált végig naggyal szoktam. Az ékezetekre nem bukott ki, szóval az átment... akkor lehet ezzel is, csak nem annyira ajánlatos.
Még egy kérdés, regisztrációkor kérdi mire szeretnéd használni, ott be lehet jelölni többet vagy csak egyet? ha többet akkro hogy? én egyikre mentem, és tovább lépett... vissza már nem tudtam, csak újra kezdéssel. aztán inkább hagytam mentem előre... Lehet ezt pl utólag módosítani, pontosítani?
kérdi, mindennapi használat,t nyaralás stb vagy 5-6 iylen volt egymás alatt...
-
törölt tag
válasz kuksa90 #33968 üzenetére
van ilyen. Nálam nincs tiltva alapból. legalábbis szürke...
#33971) ledgeri
Aki régen regisztrált, az a Londoni banknál van (de nem bankként). Aki újonnan regisztrál, illetve, régebbi regisztráló, azoknak meg lehetősége van a Litván Revolut banki számlára, és annak hozzáféréseire áttérni. Utóbbi egy magasabb szint, védelmet élvez. további szolgáltatások stb.De egyébként lehet ezt ütemezetten automatikusan is végzik. Szerintem ez lehet nálad is, legalábbis, erre tippelnék.
"#33973) Manitou"
Nálam durvább volt... és nem is esett le sehová... a képernyő közepén volt egy fekete folt... a többi része jól működött... még egy darabig... aztán cserélve lett a kijelző.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Regisztrációkor nem igényeltem fizikai kártyát, hol tudom ezt az app-ban megtenni?
tableten a főoldalon mutatja "teendők", de telefonon ezeket a kis kártyákat meg "Neked ajánljuk" nem mutatja.szóval hol tudom telefonon igényelni a fizikai kártyát? milyen menüpont merre kell keresni?
-
törölt tag
asszem megtaláltam.
-
törölt tag
31. szilveszter is ünnep, ahogy 1.-e is, sok hely nincs nyitva, vagy korlátozottan. Nem tudom honnan jön ez a normális ország dolog... kb mindenhol így van/lehet. Esetleg Kínában nem (bár ott sem feltétlenül).
-
törölt tag
válasz SyMbioTe #33999 üzenetére
Tök mind1 mennyi van hátra... nekem a mastercard kártyám cserélte a bank, mert váltottak, és mindenki pár hónap alatt kapott helyette visa-t. Pedig még két év lett volna kb.
"annak a fejtegeteset azert keruld, hogy egy kartyaval tobb accountot is toltogettetek rendszeresen..."
Gondolod, ha cél írásosan ránéznek, nem fogja kidobni?
Egyébként Cetelem hitel kártyával mi a helyzet? Az ingyenes feltöltés? Visszatérítés, már gondolom nincs jól sejtem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MadMancs #34013 üzenetére
Rákérdeztem én is erre, amúgy ez épp kb tavaly, vagy tavaly előtt volt, Decemberbe jött meg, és onnantól volt 3 hónap, amíg még a régi kártyát is lehetett használni, utána automatikusan deaktiválódik a régi. Én kb csak a vége felé aktiváltam az újat (használtam először). Amúgy ingyen cserélték.
Elvileg az volt az ok, hogy a visa az olcsóbb, jobb konstrukció lett a banknak, a mastercard, meg nagyon megdrágult, ezért csak magas/extra számlákhoz adják a továbbiakban.
Tehát ez egy központi döntés volt. De igazából a számlámat is cserélni kéne, mert régi, lezárt számla, de épp ezért olcsóbb mint a maiak. Már párszor mondták módosítsuk De idén ennek is vége lesz a fúziók miatt...
"Hagynám is ott a bankot ahol szó nélkül limitálnak. "
Azt nem tudom van-e különbség. Amire használom végül is ez is megfelel... csak más a hangulata az mc-nek ugye... de mind1, nem ez számít"Most is van VISA kártyám egyik banktól, és mai napig tapasztalatom hogy több külföldi kereskedő nem fogadja el csak MC, AE stb. "
Hm, érdekes... hát ha jól értem, és emlékszem egy cikkben azt írták az mc, az euró alapú, a visa, meg dollár, nem értem mi gondjuk lehet vele... Ahol én használtam ott nem volt. Régen volt ugye, ez a dombornyomott téma is, pl a maestro az nem volt dombor nyomott, azt kevésbé fogadták el neten. Visanél meg talán a Visa elektront...Most Revolutnál is, Visa volt választható. De jó lesz az is Csomaggal, lehetett volna mastercad is, de annyira nem lényeges...
A lényeg, hogy pénzügyi dolgok állnak mögötte, gondolom a kártya társaság meg változtatta a díjszabásait.
#34016) pictigjis
És mi van akkor ha egy névhez tartozó kártya, de két külön kártya/szám? Akkor nem lenne gond, ha két acchoz lenne hozzárendelve (úgy értem, egyik egyik számlához, másik másik számlához). Nyilván akkor 2 személyhez (felnőtt).
(#34019) jbl
Ezt én is néztem Ilyent használnak a gazdagok, vagy az Emirátusokban Ehhez a kártyához, egyébként a Dubai arany kiadó aranyból lévő automata dukál#34021) MadMancs
A plusszhoz lehet rendelni, most is. Standardhoz viszont csak visa van, jelenleg is. Pár napja rendeltem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Manitou #34022 üzenetére
Várni kell, míg ellenőrzik hogy valós személy vagy. Utána fog menni... erre onnan jöttem rá, hogy első alkalommal, nem kértem kártyát, és mire eljutottam a feltöltésig, már aktiválták az accot, ellenőriztek.
A másodiknál már ismertem a dolgot, és sokkal gyorsabban haladtam, és én sem tudtam fizetni. Kis idő múlva jött az üzenet, hogy engedélyezték, eltörölték a limiteket, most már tölthetek fel, újra próbáltam és ment valóban. Igaz, én mindkét esetben utólag kértem a kártyát.
itt is volt különbség tableten azonnal megjelent a tenni valók/neked ajánljuk.
Mobilon csak később belépéssel 1-2 nap eltérés.így keresnem kellett hl van a kártya rendelés menü...
-
törölt tag
válasz Manitou #34026 üzenetére
Nálam az azonosítás pár perc volt, másiknál is negyed óra lehetett talán max. Igaz ez nem ünnep napon volt, és még talán nem is hétvégén, de az nem biztos... A lényeg, hogy elég hamar jött push üzenetben (esetleg nézd meg ha belépsz újra). Úgy rémlik a regisztrációd, ekkor már létezik, mikor a feltöltéshez jutsz. Csak míg nem engedélyezik addig nem tudsz feltölteni.
Ami azért érdekes, mert itt vki azt írta neki fél napig tartott az ellenőrzés... nem tudom az hogy letehet...
A lényeg, ha visszanézel elvileg nem lesz gondod Még majd az emailt is meg kell erősíteni, ezt is telefonon tudod csak app-ból. (vagy ha tabletra raktad, akkor azon belül, pc-ről megnyitva az emailt nem jó).
Emailt, az jó, kérdés... jött pár email, de hogy erre küldtek-e azt nem tudom fejből... push üzenet viszont biztos van/lesz.
-
törölt tag
válasz Manitou #34030 üzenetére
Akkor még nem zárult le a folyamat.. válasz egy ingyenes csomagot, és a kártyás résznél, pedig a virtuális kártyát. Ez után be kell majd tölteni-e a főoldalnak.
Maximum pihenteted, a dolgot (mondjuk ma elvileg ünnep/hétvége van). És később rá- rá nézel. Feltölteni később is tudod, kártyát, csomagot módosítani szintén.
-
törölt tag
(regisztrációkor)
"Néhány személyes adat megadását követően, mint a név és lakcím kérik az e-mail címed és a fő okát amiért használni fogod a Revolutot."- Itt ti egyébként mit választottatok? És ezt lehet utólag módosítani változtatni/bővíteni?
Én mindennapit, mivel egyelőre utazásra nem használom... de majd tervben lenne, és vagy váltás.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andrás47 #34037 üzenetére
" mert ha jól tudom OBA már van rá, "
Nincs.https://fintechzone.hu/megszolalt-az-orszagos-betetbiztositasi-alap-a-revolut-bejelentese-kapcsan/
https://fintechzone.hu/revolut-bank-a-fintechshow-n-megszolalt-a-revolut-es-az-mnb-is/
Általában nyugdíjasoknak külön számlaszám konstrukciók vannak kedvezménnyel, gondolom bármelyik banknál, ott lehet érdemes megnézni első körben. Kiegészítésnek jó lehet a Revolut mellette, egyenlőre.
#34041) ACE-
Én ezt a kettőt találtam ezzel kapcs, az első napra készebb, a második, az régebbi, kommentek alapján 2020 óta létezik. De ott van szó erről is mint opció... bár nem tudom mennyire lehet még releváns.
-
törölt tag
válasz freelancer68 #34045 üzenetére
Nem lenne célszerűbb kikapcsolni az automatikus frissülést? Vagy minimum a bétára ne frissüljön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest