Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HTPC (házimozi PC) topik
- Több bérgyártóhoz viheti a készülő fejlesztéseket az NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
havri1 #49162 üzenetére
"Számításaim szerint lassan elérem az éves adómentes limitet."
Pár éve körbejártam a témát, akkor még ezzel foglalkozó adószakértő sem pedig a nav (azóta sem jött válasz). Nem tudott rá egyértelmű választ adni. Az a limit a kártyás vásárlásokra és a tőzsdékre vonatkozhat. Annyi változás történt, hogy azóta van ki/be utalás a Revolutnál. Az a kérdés, adóhatóság minek veszi, melyik kategóriának a Revolutos dolgokat. Az éves limit, havonta a minimálbér 10% ha jól emlékszem, tehát nem lehet egybe sem számolni.Nálunk egyszerű a dolog, mert össze kell számolnod a vételt (befektetés) és a nyereséget. Ha ez forintból forintba történik még egyszerűbb is. 2-3 éven beül eladva kapsz a tőkédre adókedvezményt (azt nem kell fizetni). Utána viszont a tőke után is adózni kell.
Vannak itt kriptos topikok, meg kripteuszt ajánlom.
Egyébként, jobb felső résznél lehet megnézni a statokat.
-
törölt tag
Megnéztem ezeket a Revpontokat.
Lehet venni is, le is írják, a bevezetőben. Standard esetén más opció nincs is, aktiválni kell, feltétel része. Fizetős csomagnál lehet nem kötelező. 10ft ér egy pontot, felkerekítésnél. És 5000 ft után jár 1 pont bankkártyás vásárlásnál. Meghívásra kapni 500 pontot és vannak egyéb akciók. Van üdvözlő akció is 3000 pontot kapni, cserébe 90 napon belül kell 150 db. kártyás vásárlásnak lennie.
-
törölt tag
-
törölt tag
https://revb.hu/revolut-revpont-magyarorszag/
A pontok számlálásához vajon frissíteni kell az appot vagy anélkül is számolja, csak nem látni?
A Revolut elérhetővé tette a RevPontokat Magyarországon is. A vásárlások után kapott pontokat később extrákra lehet beváltani.
Számos ország után Magyarországra is megérkezett a Revolut hűségprogramja, a RevPoints, amely díjazza azt, ha valaki a Revolut kártyáját és szolgáltatásait használja. Ezek a pontok később beválthatók különböző értékes szolgáltatásokra, kedvezményekre.
-
törölt tag
Erre figyelj: Az új minimum szintet jelentő Android 9.0 (P) verziót 2018. augusztus 6-án adta ki a Google, ezt még ma is az androidos telefon 8,66%-a futtatja.
Googlepay
Egy boltban is letudod zavarni, legfeljebb kétszer kell sorba állni, vagy önkiszolgáló kasszánál egyszer, de kétszer fizetszTudom, ez nagyon off, de azt vajon nem lehet megcsinálni, hogy a fizetésnél megkérdezze, hogy melyikkel szeretnék?
Azt nem tudom, de ami be van állítva, elsődlegesnek azt fogja használni.Ami még érdekes, hogy barátném fiókjában a teendők listájánál dátumnak hosszabb időt ad meg, talán 26-át, most épp nincs mellettem, nem emlékszem pontosan..
Akkor lehet neki egy másik promo van(?)Binance-re utalás egyszerűbb olcsobb lehet, mint kártyával vásárolni, de azt is lehet, csak van egy szép felár.
-
törölt tag
Akár egymás után otthonról is megcsinálhatod. pl online vásárlás, előfizetés, állampapír vásárlás, számlabefizetés, telefon feltöltés. Én egymás után csináltam anno és nem volt gond vele, pár perc alatt.
De bolti vásárlás is jó, csak az összeg legyen minimum meg, nem kell 3 boltba menni sem, csak legyen 3 tranzakció. (ami nem jó, ajándék kártya, szerencsejáték hasonló).
"Így most nem tudom, van-e értelme még elkezdenem, vagy mostmár várni kellene egy újabb promóra..
"
Ha még nem kezdted el én várnék. Ha már belekezdtél, és van számlád vagy folyamatban akkor még gyors csináld végig, ma.Lehetnek fennakadások regisztrációnál pl személyazonosság ellenőrzésekor, ritkán. De volt aki ilyen miatt bukta, mert közben letelt a promo időszaka. Folyamatosan van új, összeg szokott változni, kb augusztus a csúcs. Nyári időszakban jobb, télen minimális.
Több éves megfigyelés alapján. -
törölt tag
"Másik revolutos bankszámláról töltöttem rá pénzt. Nem fogadta el."
Nem szokták elfogadni, bankok sem, a befizetést, sem a bankom belüli utalást, kivéve, ha munkáltatódtól jön, mint feltétel teljesítést. Revolut csak saját számlát vagy kártya hozzáadását tekinti elfogadottnak, más Revolutos témát nem. Egyébként sem lehetne két Revlutos fiókod, de pl Wise kártyát hozzá lehet adni, azt elfogadja összekapcsolásnak. DE már csak este 20:59 körül így van erre lehetőségetek, ha addig nincs meg, akkor úgy veszi a rendszer, mintha el sem kezdtétek volna.Ha nincs semmilyen számlája sem forint, sem deviza, sem bankkártyája. De van esetleg Wise, Zen akkor annak a kártyáját használva is müködik a dolog. (Wise jelenleg nem ad virtuálist, csak fizikai rendelés esetén, ha jól tudom akciós jelleggel szokott csak virtuálist adni, fizikai nélkül). - de majd vki leírja az aktuális állást.
Szerintünk meg elég egyértelműen fogalmaznak.Töltsenek fel pénzt egy másik bankszámlájuk összekapcsolásával vagy bankkártya használatával.
Ha Revolutról küldesz, bármit csinálsz akkor nem kapcsolsz össze vele semmit. Különösen nem a saját számláját a saját számlájával, mert csak egy revolut fiókja lehet mindenkinek.
Az időkorlátot is nézve, csak bármilyen más bankkártya jöhet szóba. Utalás már nem menne végbe, estig, Revolutra, (kivéve instant euró, ha külföldi számla tudna ilyent, de gondolom az nincs.)
Legszélsőségesebb esetben más nevén lévő kártyával is megpróbálhatod, de az kizárást is eredményezhet, a kampányból.
Előbb is kérdezhetted volna. Nem az utolsó pillanatban.
-
törölt tag
Mit kell tenniük a barátaimnak?
1. Hozzanak létre egy Revolut-számlát az egyedi ajánlási hivatkozásoddal.
2. Igazolják a személyazonosságukat – sikeresen át kell esniük az ügyfél-azonosítási ellenőrzésünkön (KYC, azaz Know Your Customer).
3. Töltsenek fel pénzt egy másik bankszámlájuk összekapcsolásával vagy bankkártya használatával.
4. Rendeljenek fizikai Revolut-kártyát (kézbesítési díjat felszámíthatunk).
5. Hajtsanak végre legalább 3 vásárlást az új Revolut-kártyájukkal – mindenki legalább 1 250 Ft értékben tranzakciónként. Bizonyos tranzakciók kivételt képezhetnek. Kérjük, olvasd el a teljes általános szerződési feltételeket, hogy tisztában légy a tranzakciókra vonatkozó szabályokkal. (Tipp: a barátaid végrehajthatják a vásárlásokat a virtuális kártyájukkal is, amíg a fizikai kártyára várnak.)
6. Minden szükséges lépést a promóció vége, tehát 2024. június 18. 20:59 GMT előtt kell végrehajtaniuk.
Még van időd, hajrá
-
törölt tag
válasz
tototos #48964 üzenetére
Revolut (web): 395,26
Correkt váltó web: 391
Portfolio euró árfolyam: 396,602Én most ránéztem ez jön ki. 1 eur -> hufra.
Nem rég néztem az appot, pont váltás miatt, és 395,47 -ehhez hasonló összeget írt, https://www.mnb.hu/arfolyamok ami ránézve az MNB középpel lehet egyező, hasonló(?)
Amikor elkezdtem beírni egy összeget váltáshoz, viszont már kisebb összegre ugrott automatikusan. Az ingyenes keret feletti vagy jóval feletti összegnél váltásnál adta ki az amit eredetileg írt korrekció nélkül.Tehát van valamilyen sávos megoldás, már a revolutnál, ami a prémium felé billen, annak kedvez.
Egyébként Tavaly, tavaly előtt váltottam a correktnél, ott nem számoltak fel költsége,t kezelést. Lehet terület függő pl főváros vidék.
"az ilyen esetekben mindig megtéríti a bank az összeget, ha az esetet időben jelzi az ügyfél."
A Wise még mindig nem bank... -
törölt tag
Vajon #48931 zsola400 hszét is leugatja majd az ügyeletes, hogy csúsztatások vannak benne? (de legalábbis, csak a valóság egy része).
Vagy csak én vagyok valamiért kitüntetve ennyire a figyelmükkel?
-
törölt tag
válasz
pictigjis #48925 üzenetére
oké, töröljétek a hozzászólást nyugodtan. "a bármilyen oldalon" megkérdezték a wizzairt. A másikat tapasztalat alapján írta valaki. Ha hazudik akkor hazudik, engem nem érdekel sokat.
kinyilatkoztatsz, ne vedd zokon, de nekem nincs Isten komplexusom, hogy kinyilatkoztassak bármit. Én csak idéztem és összefoglaltam a cikket.
Információkat sem fogom megosztani, teljesen felesleges.
Továbbiakban kérlek, ne reagálj a hozzászólásaimra köszönöm, megértésed.
-
törölt tag
válasz
4Grider #48921 üzenetére
A cikk szerint korábban: prepaid, azaz feltöltős bankkártya volt. (de így is elfogadták egy ideig) Aztán tiltották, közben a Revolut változott és a kártya is. Most juthattak el odáig, hogy újra engedélyezik. Viszont van még egy csavar, Apple/Google payel lehetett fizetni, ha Revolut volt mögötte akkor is.
korábban is, jegyet lehetett vásárolni a Wizz Air járataira Revolut kártyával. Sőt, valójában működött a Revolut kártyával történő fizetés is, illetve elfogadták a Google Pay és Apple Pay fizetéseket is a fedélzeten, akkor is ha mögötte Revolut kártya volt.
Több vitát is generált ez a szabályozás, legfőképpen azért, mert a Revolut kártyáira prepaid, azaz feltöltős bankkártyaként hivatkoznak, holott 2022-ben a Revolut Bank UAB lecserélte az EU-s ügyfelek korábbi (valóban prepaid) kártyáit és jelenleg már csak debit (betéti) bankkártyákat adnak ki.
A cikk szerint, nem csak a Revolut, hanem más fintech kártyáját sem fogadták el, preferálták.
#48922 SzGee
Akkor a többi bank, debit kártyáit sem szabadna ezen oknál fogva. Én úgy olvastam, fizetős kapuknál is úgy müködik, hogy levonja az összeget - akár mínuszba terhelve a debit kártyát, lefotózva, dokumentálva. Nem várnak banki engedélyre, hogy gyors legyen az áthaladás. Ha így müködik autópályán, fizetős kapuknál, levegőben sem kellene akadálya legyen. -
törölt tag
válasz
vmarci21 #48910 üzenetére
„A Wizz Air megerősíti, hogy egy próbaidőszak erejéig engedélyezte a Revolut kártyák elfogadását a fedélzeti fizetések során. A légitársaság figyelemmel kíséri az eredményeket, és ennek megfelelően alakít majd üzleti stratégiáján.” – áll a légitársaság hozzám eljuttatott, hivatalos kommunikációjában.
Azt nem tudni, hogy ez a “próbaidőszak” pontosan mit takar, meddig tart, illetve mitől függ, hogy a jövőben megtartják-e ezt a lehetőséget.
Az viszont ismert, hogy az összes Wizz Air járatot érinti, így most lehetőség van végre fizetni a Revolut debit kártyáival a fedélzeten.
-
törölt tag
Nekem magyar cég is úgy volt vele, talán szabályzat is rögzíti, hogy a fuvart a vásárló köteles állni. Végül anno kiegyeztem velük, hogy küldjék el a hdd-t és odaadom a futárnak a rosszat azzal a lendülettel. Így nem kellett 2x mennie.
Kínából nem szoktam rendelgetni, de jellemzően azt hallom, hogy visszatérítik az árat és a cucc is marad vagy újra küldik.
Ez a gond a netes vásárlással, van amikor már nem éri meg, mert annyival nem olcsóbb, akkor már személyesen is eltudok menni egy üzletbe hasonló vagy jobb áron.
Ilyen vásárlás visszatérítés, már paypalnál nincs úgy tudom. Revolutnál meg lehet prémium előfizetés esetén.
-
törölt tag
Tényleg? Arra nem emlékszem. Nekem az maradt meg ahogy a revolutról lebeszélik az embert, olyan példákkal, amin a fejem fogtam. meg a kb szavankénti vágások, amin szintén fogtam a fejem és nagyon irritáló volt, hallgatni.
Hét elején váltottam Revoluton akkor 1-2 forint különbség volt kb, nem néztem pontosan. Váltóban több lenne. Revolut elég nagyra nőt, a névleges több mint 1 millió ügyféllel (kitudja mennyi aktív persze ebből). Sok előnye van, nem csak a váltás még ingyenes számlával is.
De mai napig ismerek olyant, aki inkább pénzváltóban vált. Vagy rendes forintos kártyával fizet külföldön és meg van elégedve az árfolyammal (amin persze nem vált, csak tájékoztatja a bank, de nem érdekli odavan írva.).
Elvileg bankközepet ad a Gránit, de nem teszteltem. Amíg ingyenes addig, egy jó választás, utána mérlegelni lehet a díjakat, itt viszont nem kell foglalkozni adó bevallással. Revolut viszont, jobb kamatot ad pl prémium előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek euróban. Van pro és kontra is - ez ugye új elem, revoluttól. Voltak cikkek, ahol összehasonlították Revolut, wise Gránit váltás milyen összegnél melyik jobb. De más banknak is vannak váltós csomagjai. a Fent említett Ersténél is talán. Ennél a banknál olvastam, hogy pushért is kérnek pénzt, egyes csomagokban. Nem tudok olyan haza bankról, ahol ilyen felmerült volna még. Olyan van, ahol kötelező sms, biztos bevétel forrás volta miatt, pl Raiffaissen min. egyes csomagok.
A Gránitot nem hívnám neve nincs banknak, annál jóval több már, ha így haladnak néhány év alatt beérthetik a Revolutot is akár. Azért gondolhatják ezt, mert nem találkozni a nevével minden sarkon. Legtöbb ember meg mit ismer? OTP, MBH meg a többit ami szembejön vele. Nekem Revolut nélkül pl Gránitom sem lenne.
Utóbbi években azt látjuk, hogy a hazai bankok is valamilyen formában igyekeznek felvenni a versenyt. Ennek az eredménye, az ilyen termékek megjelenése. A perselytől kezdve, váltáson át sok mindent másolnak.
#48880 GAbre
hogyan zárhatom le Revolut fiókom#48883 Moleman
Máshol sem tudják mindig pontosan. Takaréknál csak egy nagy paksaméta után tudta megmondani, hogy pontosan arra a számlára mi vonatkozik.""prémium ügyfélszolgálati munkatárs"."
Nem érthet mindenhez. -
törölt tag
válasz
#33802016 #48871 üzenetére
Bankmonitor -Róluk is meg van a véleményem, elég megnézni ezt a videót... Gáz.
Itt épp a Revolutot ekézik és a nézőt is azt érzem sokszor, hogy hülyének nézik. A vágás meg egy katasztrófa. egy mondatot nem képesek elmondani vágás nélkül. -
törölt tag
válasz
Oliverda #48867 üzenetére
Téged ezért fizetnek
Mindenki tudja, hogy nem szakmai motivációja van a mondandódnak. Olyan ez, mint ha most valaki jönne károgni a Revolutra, hogy 2015-2016-ban milyen zárolási cikkeket olvasott. (kit érdekel, 2024-ben).
Évek óta van, semmi gond nincs vele, ahogy a revoluttal sem.
Nekem meg az Erste nem szimpatikus, (még ajánlással sem) még sem írok vele, mindent tele.
#48870) Moleman
Én meg takaréktól kaptam, emailt hónapokkal zárás után, nah puff. -
törölt tag
Van, írtam pm-et. A kártya 1890ft Sztár és Bajnok csomagnál. Revoluttal nagyon jól összekombinálható. Van deviza része is 650 ezres váltási kerettel, de Revoluttól eltérően 9-17 között lehet váltani, csak előre váltásnál él a középárfolyam. A számla és dombornyomott deviza kártya jelenleg ingyenes, akciósan kb 1-2 évig.
Ebből a szempontból Revolut kényelmes, de ha valaki sokat vált jó kiegészítés lehet, csak forintszámla is kell mellé pl Sztár, aminek nincs feltétele, csak éves kártyadíj van.
MOST bankkártyával - nem lehet igénybe venni a nyitási és ajánlási akciót. Meg nem is ajánlja fel a rendszer. Nyitási akció, csak szelfisre érvényes.
Bár az nem túl jó nekem,hogy nem tudsz Pesten kívül kp-t berakni :S
Igen, ez egy hátrány még, ha valakinek ez fontos. És nem megoldható másképp. -
törölt tag
válasz
st6969 #48859 üzenetére
Nem tudom egyiptomi fonttal, hogy váltják, de közel keleten az euró és a dollár 1nek számít (legtöbb helyen), nem tesznek feltétlenül különbséget. 1 euró vagy 1 dollár saját pénzben más ára van. Érdekes, hogy volt, olyan, ahol helyi pénzben jobban jött volna ki, de a többségnél az euró vagy dollár volt a jobb, picivel. Számolgatva.
Van egy Revolut Community blog, fórumon ott érdemes utána olvasni tapasztalatoknak.
-
törölt tag
Litván adót vonja le. Itthon még van ezzel teendő igen.
-
törölt tag
válasz
viktorhu #48838 üzenetére
Nem, tudom, mivel én nem használom ezt a szolgáltatást. Vagy olyant kell megkérdezni, aki használja vagy könyvelőt.
Tegnap észrevettem, hogy arról viszont már van igazolás, hogy létezik ezt a számla és a tiéd stb. (ha kellene valamilyen ügyintézéshez). Régebben ez sem volt, Wise topikban olvastam anno, hogy valakitől kértek hasonlót wise kapcsán, hitelfelvétel vagy pályázat. Lehet hasznos információ azért írtam le.
-
törölt tag
válasz
MrPeekaboo #48796 üzenetére
Atm hiba is lehet pl kifogyott, hibás valami. Lehet utólag beterheli és visszatériti az atm
volt rá példa
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #48777 üzenetére
Nem szokták kommentálni.Titkos. Ez a legidegesítőbb benne.
48778 rákérdeztél már náluk vagy csak a meghívód?
kapasz, ez azt jelenti, hogy nem mindenkinek van akció. Vannak akiknek van és azon belül is különböző mértékben 1000 vagy kevesebb összegtől 20.000ig Eddig ez votl a legtöbb amit láttam. Volt még 3 hónap prémium opció, ha meghívsz valakit.
És ki is dobhatnak ebből a programból, de akkor meghívó linked sem lesz. Nem tudok róla, hogy bármit, bármikor is be kellett volna kapcsolni. -
törölt tag
Csak a meghívó kap, a meghívott nem. Maximum osztozhatnak (ez meg ugye nem "szabályos"). Ha nem látja a meghívó, akkor ott gond van. Vagy lezárták a promóciót nála, vagy technikai hiba van. Amíg tart a 20 napos periódus addig foglalkoznak vele érdemben. Utána még kisebb az esélye.
Noxy, nem függhet ezektől a beállítástól, mert kapcsolatba lépni nem tudsz a meghívottal és csak korlátozott információkat látsz pl hol áll teljesítésben.
tobias40, már 3x1250 ft
-
törölt tag
Nyitásnál, a linken keresztül kell regisztrálni. Ajánló link. Ott kellett megadni a telefonszámot. Ez után szokott jönni sms ami nem lényeges. Az egy sima linket tartalmaz, csak a letöltéshez. Ha meg volt az ajánló linken a telefonszám megadása utána, letöltheted a revolut appot szinte bárhonnan regisztrációkor (belépés) ugyan azt a telefonszámot kell megadni, mint az ajánló linknél. Ez után látnia kell téged, mint meghívottat.
Ha úgy gondolod, mindent rendben csináltál írj te is a Revolutnak. Ilyen típusú az ajánló link, így kezdődik: https://revolut.com/referral/?referral-code=
Él még az ajánlás program ismerősödnél? Nem kezdődött közben egy új ciklus?(Nekem is, most dobott egy 20.000 ajánlást
Ha nincs magyar bankkártyád, Reolutra csak utalni tudsz. Az pedig sokba kerülne. Mindenképp hasznos egy magyar bankszámla, kártya Revolut feltöltéséhez.
Ha Lengyelországba mész, attól függ, mikor vásárolsz, használod, hétvégén felár van. Emiatt előre váltás mindenképp megéri, részben legalább. Ami nem kell később visszatudod váltani. Manuális váltásnál akkor váltod, amikor szerinted jobb az árfolyam, nem épp aktuálison vált. Ha csak hétköznap leszel külföldön nincs nagy jelentősége.
"- külföldön élő rokonom ha nyit egy Revo számlát, akkor egy bizonyos értékhatárig ingyen tud utalni nekem haza?"
Nem. Legfeljebb Revo azonnali "utalásban". Külföldi Lakcímmel, ő forintot ingyen nem tud küldeni, utalásként magyar bankba. De revoluton egymás között bármilyen pénzt tudtok ingyen utalni, egymás Revolutjára. Revolutnál tudsz fogadni Frankba is pénzt -
törölt tag
válasz
szabi__memo #48372 üzenetére
Ilyen a telekomnál nincs? mennyivel jobb lenne ha ők vonnák
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #48355 üzenetére
Azt nem tudom vissza tudod-e kérni Revoluttól, de nálam Telekomnál volt hasonló. Csoportos beszedéssel + kártyás fizetés. Írtam nekik és jóváírták a folyószámlán, nem kellett köv hónapban fizetni (telekomnál).
-
törölt tag
válasz
gangstagergo #48332 üzenetére
unikreditnél minden rendben?
-
törölt tag
-
törölt tag
Igenez így van. Google fióknál meg is találtam a walletet, mivel lefagyasztottam használat után épp azt írja, nem, nem elérhető. Majd kiderül, hogy feloldás után az lesz-e...
De ajánlotta, hogy töltsem le a walett appot. Én is úgy vettem észre integrálva van. Gyakorlatilag semmit nem kellett vele csinálni hozzáadás után.
-
törölt tag
válasz
tyielow #48293 üzenetére
Ez a rohanó világ, nincs 3 mozdulatra sem idő...
Revolut helyében egy nyilatkozatot kérnék a tulajdonostól, hogy neki úgyis jó, aztán ha történik valami, csak azt kellene elő venni.Ez a Googlepay fizetés hogy müködik? Nem is kötelező hozzá a wallet letöltése? Integrált a rendszer?
Elég volt csak beállítani, hozzáadni stb. És már ment is. Nem találtam ilyen appot a telefonon, sem GPAY, Sem Walett -
törölt tag
válasz
csibe1 #48209 üzenetére
Biztos a posta oldala volt?
Nekem is küldtek decemberbe vártam is tőlük, erre nézem.fr valami a vége... Netflix is talán jött, de az nincs
Gls és egyebek is. ilyen külföldi számot fel sem nagyon veszek. nagyon találékonyak.
Cv kód önmagában nem baj, arra találták ki, hogy akkor fizikailag a tiéd a kártya, nálad van. Revolut egyszer használatos, vagy virtuális erre kiváló. A posta rendszere, meg azért (ha valós) nem kamu, megbízhatónak gondolnám, de egyszer sem fizettem még náluk online. Egyszer megnéztem a posta oldalán egy kamu csomag kódját, nem volt küldemény
-
törölt tag
Tegnap feldobott egy ugyan erről szóló magyar cikket.
A Sky News beszámolója szerint csalók telefonhívásokkal közel százmillió forint értékben loptak el pénzt két Revolut-felhasználótól.
A Promotions.hu cikke kiemeli
Bár a csalásra fény derült, nem történt kártértés, mivel az áldozatok nagyot hibáztak. Könnyű lenne elítélni őket ezért, de bármikor kerülhetünk hasonló helyzetbe -(B) naivnak lenni ugyanis nem bűn.[(/B)/B]ez meg egy mai videó ahol otpnél probálkoztak többek között.
Nincs itt különösebb látnivaló.
-
törölt tag
A csalók a fintech cég csalás elleni osztályának alkalmazottainak adták ki magukat, és azt állították, hogy gyanús tevékenységet észleltek a számlákon, majd arra kérték őket, hogy közösen futtassák le a többlépcsős belépési folyamatot.
Azt hiszem ez no komment kategória, itthon is próbálkoznak ilyesmivel, évek óta. És sikerrel járnak hazai bankok esetében is. Az ügyfél megadj az adatokat, leürítik a számlát. Még olyan verzió is van, ahol ja nem vagy a K&H ügyfele, nem baj Átkapcsolunk az OTPhez.
Nálunk Nem fognak hívogatni a Revolut nevében, vagy nem reális, mert ilyen tevékenység nincs. Angliában viszont ezzel a klasszikus módszerrel, ott is érhettek el eredményt.
Ja és a hazai bankok sem fizetnek ilyen esetben, mert a felhasználók maguk utalják el a pénzt, nem történik lopás. Ezért olyan nagy arányú a káreseteknél a felhasználókra eső arány, statisztikailag nézve.
Bár a csalásra fény derült, nem történt kártértés, mivel az áldozatok nagyot hibáztak, hogy hittek az őket felhívó bűnözőknek.
Beleértve ebbe az önarcképet a számlához való hozzáféréshez, az sms-ben kapott kód beütését, valamint az ismeretlen eszközről való bejelentkezés engedélyezését az erről szóló e-mailre válaszolva. - felhasználó együttműködésének köszönhetően.
Az esetből pedig az lehet a tanulság, hogy bármennyire meggyőzőnek is tűnjön egy ilyen hívás, ne dőljünk be, mert a bankok és a Revolut sem kéri el ügyfeleinek személyes adatait és a biztonsági azonosítókat.
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #48191 üzenetére
Szerintem egy tranzakció hajtható végre legalábbis, szerintem egyet engedélyeznek, de azt később is tudják érvényesíteni. Ha egy új kérést indítanak már nem. Legtöbbször újat indítanak. DE nekem már el sem fogadják, egy virtuálist használok erre a célra korlátozva, esetleg fagyasztva.
noorbertt, lehet még nincsenek tájékoztatva? Vagy annyira friss, hogy a cikk jött előbb?
Érdekes dolog, ez. A szigetnél támogatók lesznek, pont infrastruktúrával. Angliában is már müködik ilyen. Figyelni kell majd a híreket. -
törölt tag
-
törölt tag
A magyar törvényekkel nem csak előny lesz, hanem +kiadás is pl kötelező adók, kártyára, utalásra. Ami pedig a garanciát illeti a betétedre, az európai standard, nem magyar szabályozás, egységes az egész eu-ban. Központi ellenőrző szerv pedig a központi bank, ami jelenleg már közvetlenül is felügyeli. A magyar fiókkal pár dolog lenne csak változás:
- lenne egy fizikai fiók
- nem kötelező, de valószínüleg lenne magyar ügyfélszolgálat
- fordulhatnál az mnbhez, ami semmivel nem jelent többet, mert ha a felhasználó a hibás, ugyan úgy nem fogsz semmire jutni, csak magyar nyelven. (jelenleg, hazai bankoknál 3/4ét a költségeknek az ügyfelek viselik a "lopásoknak", mert nem a bank hibája. pl. )
- adóbevallásnál nem neked kell, mert küldik mint hazai bank megtakarításnál, egyéb adós tevékenységnél
- esetleg készpénz befizetés a fiókban.Ennyi előnyt lehet felsorolni, cserébe drágulna sok minden pl lenne éves kártyadíj, lenne utalásnak díja
és így tovább.Nekem jelenleg rendszerrel sincs bajom. Adatokat sem kértek be, személyi cserénél is simán ment minden.
Neked konkrétan melyik hazai törvény hiányzik?
Revolut esetében?
-
törölt tag
Egyébként, akkor miért nem az otp webkártyát használod? Ott nincsenek ilyen aggályok
"Én külföldi székhelyű webáruházból sem szoktam rendelni,"
Ebbe nem olyan nehéz befutni, nem csak amazon, meg kínai oldalak "külföldiek".
Emag lehet "hazai", de még elérni sem lehet őket már pl telefonon sem. -
törölt tag
Azért legyünk őszinték itt a topikban nagyon kevés ember lehet akitől kértek. Nálunk sosem fordult elő. Szerintem másnál is ritka lehet. Sok olyan tényező lehet, ahol vki kivétel mégis. De ennyi erővel a bankod is bármikor kérdezhet egyébként. Egy többnyire elméleti dologról beszélünk.
Magyarországon a 2017. évi LIII. törvény szabályozza a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló előírásokat.
A törvény 10.§ (2) bekezdése alapján a szolgáltató az ügyféltől – kockázatérzékenységi megközelítés alapján – a pénzeszközök forrására vonatkozóan információt kérhet, valamint ezen információk igazoló ellenőrzése érdekében a forrásra vonatkozó dokumentumok bemutatását is kérheti. „A szolgáltató az (1) bekezdésben meghatározott adaton kívül – kockázatérzékenységi megközelítés alapján – kérheti a pénzeszközök forrására vonatkozó információk rendelkezésre bocsátását, valamint ezen információk igazoló ellenőrzése érdekében a pénzeszközök forrására vonatkozó dokumentumok bemutatását.” – forrás: Raiffeisen Bank Zrt. Pénzmosás elleni tájékoztatás.
Azért az vicces, hogy az Otp is az EKB és európai uniós jogszabályok alapján is müködik. De egy ugyan olyan működési elv alapján lévő más eu-s banknak már nem adsz., ha lesz saját leány bankja, fókja, akkor hirtelen adsz? (közben lényegében a költségek változnak, szolgáltatás minősége annyival nem fog javulni).
-
törölt tag
-
törölt tag
A kriptó még mindig spec dolog és egyre jobban fogják ellenőrizni. Van olyan cég aki külön abból is él, hogy biztositsa az átmenetet mert ismeri mindkét oldalt (banki és kripto pl kripteusz ilyen cég) Most, mondhatod, hogy átlagembert 1000 vagy ennél kevesebb € ért csesztetnek, miközben másnak bőröndökben áll otthon és csak meg vonja a vállát, hát nem tudom hogy került oda (valós történet). Ettől ez még nem lesz Revolut specifikus eset.
Egy Otpnél bemész a fiókba, fizikailag lát az ügyintéző, eltud kérni mindent stb. Revolutnál, ilyenre nincs lehetőség. Wise topikba is írhatnál ezzel a lendülettel. Még vissza is küldik a pénzt a feladóhoz vagy zárolva tartják.
-
törölt tag
Az az összefoglaló, nagyon elavult, akkor még banki licenssel sem rendelkezhetett a revolut, amikor az íródott több éve, nincs frissítve, legalább 2-3 éve követem már kb a topikot, az még bőven az előtt íródhatott... Ennyi idő alatt rengeteg dolog változott. Amit linkeltem az egy sokkal frissebb, folyamatosan frissített oldal, összefoglaló helyett, inkább azt ajánlanám neked.
-
törölt tag
-
törölt tag
Azért azt elég nehéz kétségbe vonni, hogy sok csalás megelőző rendszert vezettek be és március 11-.től életbe lépő új afszben is fókuszban van, ez a téma. És nem csak a Revolutnál, más bankok is elkezdtek ezzel foglalkozni. Mert ugye a leggyengébb láncszem a felhasználó.
Tökéletes biztonság soha, sehol nem lesz. A forbsnál is kiderült, hogy nem a revolut rendszerében volt a hiba. ezt a cikket amit linkeltél nem ismerem, de nem lepne meg, ha idővel itt is kiderülne, hogy sok más tényező is közrejátszódott.
Nekem egyébként a biztonsággal eddig sem volt gondom. Nem kell automatára állítani a pénz feltöltést, a bankkártyát lehet korlátozni. Ennyi. Telefon nem kell mindenféle hülyeséget telepíteni, meg fb-n sem kell mindenféle, jaj láttad mi történt az ismerősöddel dologra rámenni.
Általánosságba véve semmi gond a Revoluttal. Ha neked bajod van vagy szerinted rossz irányba mennek a dolgok szüntesd meg nyugodtan, vagy ne használd.
A korábbi felhasználó kérdésére visszatérve, a Revolut nem jó kedvében, meg hóbortból kér adatokat, hanem törvényi kötelezettség miatt.
#48143 UX
Nagyjából ugyan azok a szabályok, mint itthoni banknál. ha nem kapnak adatot, ott is zárolni fogják a számlád előbb utóbb.#48145 UX
Ez is törvényi kötelezettség x évig megőrizni. -
törölt tag
Az összefoglaló meglehetősen oldtimer, sok az elavult dolog, rég újra kellene írni.
A Forbs történetek, pedig, nem a Revolut oldaláról indultak ki, hanem az alma egyik sebezhetőségét kihasználva, kombinálva a felhasználók kényelmességét és egyebek. Ezeket, nem érdemes alapul venni.
Azóta minden bank , beleértve a revolut is, jó pár szabály változtatást, biztonsági funkciót, vezetett be, fejlesztett ki. Legújabb afsz ami hétfőn lép életbe, már ilyen visszatérítések esetén is ad lehetőséget, adott esetben.Nincsenek általános rossz tapasztalatok, a működést illetően, ha valaki normálisan használja.
Ha viszont információt kérnek, és nem vagy együtt működő abból lehetnek gondok, ez mostanában wisenál jellemző (információ kérés). A visszautalást a forrásnak utalják.Vállalkozói dolgokra van külön revolut. Magán dolgokra is. Ezt pl szét kell választani.
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #48121 üzenetére
Nem biztos, hogy jó dolog ez az automatikus sms kód beírás.
-
törölt tag
Gergely_1234, nem fogják beleírni az adóbevallásodba, mert nem küld ilyen adatot a revolut, nem fizeti be az adót egyebek, mint egy magyar szolgáltató vagy bank. Korábban kamatok kapcsán volt erről szó, Litván szabályok alapján fizetik meg az adókat.
Az információkat viszont lekérhetik elküldhetik nekik. Mesterséges intelligenciát is már használhatnak ezek feldolgozására.
Volt már olyan akinek inkasszót raktak a Revolut számlájára, pl a német állam. Erről lehetett hallani.
Ha megtakarításról van, szó, lehet jobban jársz az állampapírral, az kockázat mentes /alacsony kockázat.
A tőzsde hosszútávról szól, inkább és kockázatosabb is. Állampapírnál nincs adózási kötelezettség, adó mentes, a lakosságnak. -
-
törölt tag
válasz
nyesteb #48063 üzenetére
Nemzetközi utalásnak, számít, eleve 3-5 nap míg megérkezik (jelenlegi promoban, én meg sem kísérelném). Mert mire megérkezik, már letelt a határidő. Előbb intézd el, hogy legyen kártyád, jobban jársz. Mint felesleges ezreket, vagy még többet fizetni utalásra (van minimum díj, gondolom, utalandó összegtől függetlenül).
A későbbiekre, meg a közös számla - opciót lehet érdemes Revoluton.
-
törölt tag
válasz
freelancer68 #48061 üzenetére
Tegyen és nem tegyenek.
-
törölt tag
válasz
nyesteb #48058 üzenetére
Nem mehet. Világosan leírják "kapcsold össze a bankkártyádat, vagy a bankszámládat". Az, hogy más utal neked fizetési kérelemmel egyiket sem teljesíti.
És ha nem akarjátok elveszteni a bónuszt, akkor igyekezzetek, mert néhány napon belül lejár az akció. És kezdődik egy új.
Limit hiba, okozhatja Revolut oldalán is. Volt régebben ilyen eset, amikor a hitelsítesi folyamat elakadt valahol. Banki oldalról, pedig az internetes jelszó, limit és hasonlók okozhatnak gondot, ha valaki még sosem vásárolt a bankkártyájával.
-
törölt tag
válasz
freelancer68 #48023 üzenetére
Én egyik fórum társ üzenetét másoltam be. Nem a hírre írtam. A hírt olvastam, nem releváns, mert a fórum társ hozzászólásában, egy értelmezés van leírva.
egyszerűen meglepődtem, hogy valaki használt ilyen funkciót, vagy felmerült benne revo revo viszonylatban.
Más bankkártyára küldésben, nincs semmi új.
-
törölt tag
válasz
freelancer68 #48011 üzenetére
Tudom, hogy van ilyen szolgáltatás, és használták többen. de más bank számlára küldtek vele. Nem Revolutra. Nem merült fel bennem, hogy valaki akár csak elgondolkodott azon, hogy vajon Revolut kártyára is megy? Mert arra van más jobb megoldás.
#48012 sambenez
"Úgy tűnt abból amit írtam aggódóm?"
"Arra az esetre" ezt írtad. Tehát felmerül, mint valós eset, nálad vagy valakinél. -
törölt tag
válasz
KIA Ceed #47991 üzenetére
Igen, feltéve, hogy van elég fedezet, euróból. Ha nincs forintból fogja váltani a Revolut (vagy amit még talál, kripton kívül, nem zsebben). A Atm miatt egész számokban gondolkodj, mert címleteket ad ki. Így nem biztos, hogy pont 75.000 forintnak megfelelő összeget tudsz felvenni, lehet kicsit kevesebbet, pl, keret átlépése nélkül. Vagy minimálisan átléped a keretet.
A pénzfelvételt viszont forintban fogja a Revolt számolni, a limitet nézve.
-
törölt tag
válasz
KIA Ceed #47989 üzenetére
1. Semmit csak leveszed eurós atmből (csak5-10-20-50 eurósokat tud pl kiadni, kerek számokban gondolkodj).
Csak otp eurós atmből vegyél fel, az ingyenes biztos.2. Érdemes előre váltani, mert akkor tudod milyen árfolyamon váltottál és nincs hétvégi felár sem, ha hétvégén vennéd fel véletlenül.
-
törölt tag
Nekem pár éve volt utalásom magyar cégnek, nem jelezték, hogy bármit levontak volna. Magán személynek sem.
Ha van levonás, az levelező bank lehet esetleg, nem a Revolut oldaláról.
Vagy a ügyfél oldalán (aki kapja) annak a díjcsomagjában van olyan tétel, ami beérkező utalások esetén (külföld) felszámításra kerül. Kérdés, minek minősül a Revolut által küldött pénzed. Szerintem egyébként nincs váltás. -
törölt tag
válasz
Zsocy155 #47847 üzenetére
Valószínűleg a linkes feltöltés/fizetés más kategóriába esik mint a "top up" amikor hozzáadott kártyával töltesz fel, saját magadnak a számládra. Erről itt még senki nem írt ilyen tapasztalatot, legalábbis, én nem emlékszem, ilyenre.
Neked akkor nem azért számolnak fel, mert uni kártyád van, hanem mert más módszert használsz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Musk szerint a Tesla humanoid robotjai már jövőre a Marsra indulnak
- Revolut
- Prémium funkciókat kapott a Sony új WF-C710N fülhallgatója
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Motoros topic
- További aktív témák...
- GARMIN kerékpáros szett
- Thinkpad X1 2-in-1 Gen9, FHD+ IPS érintő -500nit-, Ultra 7 155U, 16GB, 512GB, 4G LTE, gyári gar -ADP
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- Ubiquiti UniFi U6-PRO access point, WiFi6 (802.11ax), IP54
- iPhone 11 Pro Max 64Gb 100% Akkumulátor Újszerű állapot
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest