- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0R
csendes tag
Egyszerű megítélésű ügy, a chargeback eljárás formanyomtatványán az első pont:
Kijelentem, hogy a reklamációban vitatott tranzakciókat nem én hajtottam végre.
/I certify that I did not performed/authorized the listed transaction(s)./
Szerinted honnan tudta volna, hogy átverték és kikerültek a kártyaadatai? Ha tudta és nem tiltotta azonnal a kártyát és nem jelentette a kártyakibocsátó felé, az más kérdés.
Sajnálom, hogy minősítés nélkül nem sikerült válaszolni. -
N0R
csendes tag
Chargeback tipikus esete, furcsa lenne, ha nem adna helyt neki a Mastercard/Visa. Eddig 2x kezdeményeztem chargebacket, jóváírták mindkét esetben, ez pont az ilyen helyzetekre lett kitalálva. Mindkét ügyben volt ügyfélhitelesítés a tranzakció során, ez irreleváns a chargeback esetében. A lényeg, hogy nem azt kaptad a vásárlás során, amit meg akartál venni, vagy nincs a tranzakció mögött tényleges teljesítés. Első alkalommal egy cipőt akartam megvenni egy látszólag lengyelországi webshopban, a fizetés már Hongkongban zajlott le és 2 db gagyi napszemüveget postáztak Kínából. A másik esetben egy Microsoft felhő szolgáltatást vásároltam, de nem azt, illetve nem úgy kaptam, mint ahogy hirdették. Fontos, hogy tudd igazolni, hogy felvetted a kapcsolatot a kereskedővel, próbáltad rendezni vele a vitás helyzetet, de nem volt rá nyitott, vagy érdemben nem reagált, vagy húzta időt. Legalább két e-mail váltás legyen. Maga az eljárás kb. 30-60 nap, a Revolut csak a végén írta jóvá az összeget, de volt egy hitelkártyás chargebackem, ott a kártyakibocsátó bank megelőlegezte a kártyatársasági döntésig, de nyilatkoznom kellett, hogy elutasítás esetén a megelőlegezett összeget beterhelik és így is okés nekem. Szóval hajrá! Veszíteni valód amúgy sincs.
-
Moleman
addikt
Tegyük hozzá, hogy jó esetben 1-2 nap. Nekem most épp 5 napba telt, mire megérkezett egy HUF utalásom.
Van magyar bankszámlám több banknál is, de én is mindig Revolutról utalok, mert egyrészt csak ott tartok szabad számlapénzt, másrészt nem akarok utalási költséget fizetni.#52856 gban
Revolutról bármilyen magyar számlára történő forint átutalásnak nincs költsége - feltéve, hogy magyar regisztrációja van az illetőnek. -
pictigjis
őstag
ez nem jó megoldás, mert a virtualizált kártyaszám nem egyezik meg a fizikai kártya számával
dubajban is jellemző, hogy előzetesen zárolják mondjuk az első éjszaka árát, de ebből a fizikai kártya használatával csinálnak a terminálon végleges terhelést a bejelentkezésnél. értelemszerűen ez csak akkor működik, ha a kártyaszámok egyeznek
-
pictigjis
őstag
oké, de a telekom árát nem lehet esim-szolgáltatókhoz hasonlítani. annyit biztosan tudok, hogy most márciusban, amikor dubajban voltunk, a revolutos esim kb. kétszer annyiba került (volna), mint amennyiért egy neten talált másik szolgáltatótól vásároltam 5 GB/30 nap adatot
-
azbest
félisten
tippre amúgy valami ismétlődő fizetési mód lehet, amit használnak ha kisebb összegeket rendszeresen töltünk róla. A külön banki megerősítő is csak akkor jön fel nekem, ha szokásosnál nagyobbat akarok tölteni rá. Régebben, más kártyás témánál beszélgettünk már a fórumon arról, hogy van pár érdekessége az ismétlődő fizetési módnak, ahogyan azt úgy általában a kártyatársaságok, bankok kezelik lejárat után.
-
ACE-
addikt
Köszönöm a lebalfékozást, de azért megosztanék veled még pár dolgot.
1. A kártyám nem szerepel(t) lejártként, mivel még nem járt le, de az új megérkezett már aktiválva lett, így a régit már inaktiválták. Így az általad említett funkció sosem volt ott...
2. A Google Pay működik, de én mindig is az automatikus feltöltést használtam, és azt meg nem lehet vele...
3. Nem gondolnám, hogy ha egy pénzügyi szolgáltató rendszerében hibátlan adatokat megadva, a 3DS azonosítást elvégezve egy régi már törölt kártyára érkezik tőle a bankomhoz a terhelés, akkor az User, vagy Banki hibas lenne, de javíts ki ha tévednék.Sőt továbbmegyek, a Revolut ÜFSZ még meg is jegyezte, hogy az általad vázolt megoldás sokszor nem is működik, ezért törölni kell a régi kártyát, és hozzáadni az újat... De persze ekkor nekem már rég törölve volt.
Szóval a jövőre vonatkozóan csak tanácsolnám, hogy azért, mert Te amit használsz az működik, ne nézd le azt, aki egy másik általad esetleg még ismeretlen funkciót használna.
-
xy.zsolt
őstag
Egyáltalán nem akarok beszélgetni róla....csak bedobtam egy példát.
Két mobilom lesz a bankos app-ok miatt....téma részemről lezárva.Sok példát tudnék mondani arra ki az egy bites manapság (pláne covid óta) de pl a nyitott bl-t használókat nem sorolnám oda, sőt....
Na, lapozzunk szerintem
-
pècsimunkás
addikt
-
Ka_
csendes tag
Látom az olvasásértés nem az erősséged. Másik telefonon is próbáltam működő kamerával és nem tud azonosítani. Mindig visszadob elejére, és újra kérni a selfie-t is, amit már azelőtt többször is elfogadott, hiszen többször is tovább engedett igazolványt fotózni. És még csak egy indokot (konkrét hibaüzenet) sem ír, hogy MIÉRT nem sikerült az azonosítás. Fintech cég...
#52325 esbii22: "Mindenki másnál jól működik". Akik a support oldalakon meg a redditen és hasonlóan helyeken írnak, azok pedig mind hazudnak. Akkor most már legalább tudod, hogy nem mindenkinek működik.
De rendben, ennyi, én is lezártnak tekintem a témát. Felesleges tovább rágni. Most már tudom, hogy itt mindenkinek működik, úgyhogy nyilvánvalóan én vagyok a hülye.
-
Ka_
csendes tag
Csak a userek adják a userbázist, ami nélkül kitörölhetik. Tele a support oldaluk kamera és/vagy azonosítási problémákkal. De nem baj, a lényeg, hogy iPhone-ról tökéletes.
A kamera (a másik telón, amiről próbálom) működik, éles a kép, van fókusz, keretben van, és nem fogadja el. Innentől kezdve nem tudom, hogy nekem mit kellene tennem az ügy érdekében. Tudom, vegyek ájfónt.
Mindegy, ez van.
-
Noxy
veterán
-
vacs
veterán
Úgy tűnik mégsem ment át neked?
Én pontosan tudom, hogy nem közvetlenül az Apple volna le a pénzt, de mint írtam minden cikk címében ez olvasható, magában a cikkben jobb esetben már le van írva mi történt!
De átlag Pistát ez pont nem érdekli, tőle az Apple volta le jogtalanul a pénzt!
És az Apple részéről semmilyen hivatalos közlemény nincs, ez megint elég ciki.Friczy tökéletesen leírta
-
Friczy
senior tag
Ha én az Apple-lel állok kapcsolatban, azt se tudom, ki a partnere, és a partner az Apple nevében von le jogtalanul pénzt, akkor ez akkor is az Apple felelőssége, ha nem közvetlenül ő hibázott. Ez a dolog egyik oldala. A másik pedig az, hogy az Apple utólag sem adott semmiféle magyarázatot a hibára, sem arra, hogy hogyan kerüli el ezt a hibát a jövőben. Ez pedig elvárható lett volna.
Ettől még nyilván nem kell félni az Apple-től, én se cseréltem le a cuccaimat, és továbbra is használom a Payt napi szinten, de ez más kérdés. -
vacs
veterán
Google Pay-el nem is volt baj, de Apple Pay-ből vonogatnak néha csak úgy.
-
-
-
zsamiatt
őstag
szerintem ezt kicsi kisarkítod. Inkább arról van szó, hogy korábban a revo szinte mindenre IS jó volt, most meg erősen bekorlátozott, hogy mire is alkalmas vagy hogyan érdemes használni. Mindenki pénzt akar keresni de nem mindegy a "te" felhasználásodnál, hogy hol akar keresni.
-
Friczy
senior tag
Nekem volt már olyan kártyás vásárlásom, ahol a Revolut megerősítést kért. Szóval van olyan, hogy kér, van olyan, hogy nem. Ugyanezt a saját bankom is csinálja kártyás fizetéskor, hol kell neki jóváhagyás, hol nem (van, hogy ugyanaz az eladó, és az összeg is hasonló) Az, hogy tőled nem kért, nem cáfolja, hogy esetenként kér.
-
zerodot
aktív tag
> Ez milyen szolgáltatás, hogy enged mínuszba menni?
A normál debit kártyás bankszámla is átmehet mínuszba, ez bármelyik banknál előfordulhat. Pl. ha a kereskedő nagyobb összeget terhel be, mint amennyit eredetileg zárolt. Vagy duplán terhel valami hiba miatt. Vagy pl. fizetős Revolut esetén az előfizetési díj is mínuszba viheti, ha épp nincs elég fedezet a számlán. -
pdr755
aktív tag
Fogalmam sincs hogy miért ment mínuszba.
Nézd meg a kartyaknal a beállítások között hogy nincs e egy vagy több kártyára beállítva hogy csak a HUF zsebet használja. Angolul "spend from" alatt van gondolom a magyarnál is vmi hasonló. (Kártyák ott utána valamelyik kártyát kiválasztani és ott beállítások) -
-
mexel
veterán
Nem ellenőrző kód. Ha használni akarom az egyszer használatos kártyát, és meg akarom nézni a kártya adatait akkot csak úgy engedi ( ujjlenyomat olvasás után) hogy még küld egy mailt is hogy igazoljam egy klikkeléssel. De ez macera mert ki és belép, mailba belépni, és utána ennek ellenére nem mindig mutatja meg.
Az lenne a kérdés hogy ezt ki lehet kapcsolni? ha már bent vagyok az appban miért nem nézhetem meg az egyszer használatost? -
round3r
csendes tag
Nem Magyarországon élek, hónapok óta ezt dobálta és pont akart valaki regisztrálni a családból. A 10 és 200 euró közötti jutalmat lehet úgy is értelmezni hogy bármi a két összeg között. Nem néztem utána annyira mint vmarci21 fórumtárs az akció részleteinek. Nyilván akkor úgy is álltam volna hozzá ha látom a százalékokat meg hogy 5 részre van bontva. A megélhetésem nem ezen fog múlni.
-
vmarci21
tag
Nem tűnik valószínűnek, hogy a Revolut megkérdezi, milyen marketing kampányt akarsz látni a meghívás alatt. Magyarországon most éppen fix összeggel futtatják ezt, máshol meg (már) nem.
A több összeges, véletlenszerűen kapsz valamit tűnik az újabbnak, mert az első említés amit találtam róla az 2023 szeptembere, akkor briteknél próbálták ezt, míg ami most még mindig van nálunk, hogy fix összeg minden meghívás után, az már legalább 4 éve létező dolog. Igazából ez volt a második variáció, a meghívó és a meghívott is kap x összeget verzió után. -
vmarci21
tag
Magyar regisztrációval szó sincs €-ról.
Tehát akkor logikusan nem magyar regisztrációja van.Amúgy megkeresve a Revolut oldalán ezt a 10 - 200 eurós meghívásos akciót:
Reward change: 1% - €200, 3% - €100, 10% - €50, 26% - €25, 60% - €10
Tehát 60% esély van a 10 euróra, elég valószínű hogy ezt kapod.. -
axioma
veterán
na igy me'g jobb hogy nem revo-n probaltad, mert a nem maganszemelyek szamlaja tud olyan lenni, hogy kulfoldi beerkezo utalasbol dijat szed, kevesebb er oda a ceges szamlara... maga a revo utalas ingyen, de osszessegeben adott esetben nem orulnel ha ennel tobb hianyozna a megegyezetthez kepest a celszamlan
-
pictigjis
őstag
elhiszem, hogy jó ismerősöd, de attól még ebből szerintem senkinek (nekem legalábbis biztosan) nem az jött le, hogy ez a bizonyos unicredites számla az aranykereskedőé
Utána elutalom unicredites számlára a pénzt (konkrétan aranyat veszek meg később autót is).
és amúgy teljesen mindegy is: az eszmecsere arról alakult ki, looping-e az, ha a revolut számára költséget jelentő kártyás feltöltés után egyből ugyanabban a devizában indul ingyenes utalás, és a revolut szempontjából nagyon is tűnhet annak. ezért kerülendő megoldás -
axioma
veterán
Bocs, nem kotekedni akartam, de nezd a kerdezo szempontjabol. Revon akar latni euro kp-t, es a bankjat nem belekeverni. Erre annyi valasz hogy vegyen emap-ot a kp-bol kincstari kirendeltsegen az nem az altalad valoban javasolt kiskapus megoldast jelentette.
En is szoktam kincstaros megoldast javasolni adott esetben, nem az a gond, kiskaput mondjuk kevesbe, de ha az elso tanacsodra vesz emap-ot akkor meglepodik hogy instant buko 1% es utana tud csak azt csinalni vele amit akar (ertsd, ingyen utalni).
Amugy nem is feltetlen ez (osszegfuggo) a legolcsobb, mert sok helyen van ingyen dev.szla (aka'r fszla nelkul) es fizetos ugyan de parezres dev.kartya, onnan mar feltoltheti (eur, usd tuti megy, hasznaltam mar). -
-
-
Szeptember 10-ig kéne mindent teljesíteni? Akkor ezt hagyjuk a fenébe, visszamondjuk. Igazából nincs szüksége rá az asszonynak, csak a bónuszért csinálta volna meg. Katyvasz ez az ászf. Én is 1 évben párszor használom, ha kell plussz készpénz valamelyik szakinak, de kijött volna egy 8GB-os ddr5 ram belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest