Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
boxos23
aktív tag
Hali.
Valaki aki használt már AMD Phenom2 x2 be 555 procit, ami 4 magosítva van és stabilan megy a 4 maggal, meg tudná mondani, hogy kb meddig tuningolható ez a típusú processzor(léghűtéssel).
Most alulfeszelve (vid:1.4V) 1.385V 3.5Ghz megy stabilan. ~4ghz meglehet.
Adatlapomon le van irva milyen deszkám, hűtőm, ramom, vga-m, van a cpu mellé.
Előre is köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Köszi a válaszokat.
Próbáltam már drágább olcsóbb pasztát, egyenletesen véknyan de nem használt.
Kivettem vissza tettem de sana ez sem használt.
Olyan meleg lett egyszer a proci hogy az alaplapon található 4pin 12v-os csatlakozó ami a proci környékén van, megbarnult sőtt majdnem megégett.
A tápon ezt a csatlakozót ki is kellet cserélnem.Az lehet hogy hiába cseréltem ki a tápn a csatlakozót, a lapon kicsit égett és nem érintkezik rendesen, ez által nem kapna elég feszültséget??? -
boxos23
aktív tag
Van egy asus m2n68 amse2 lapom, benne egy athlon 6000+. Valaki tunda magyarázatot adni arra hogy miért melegszik a proci ok nélkül,
Bármit csinálok legyen az pl youtube zene halgatás, fölmegy a hőfok és kikapcsol a gép.
Hogyan tudnám kiszűrni azt hogy miért melegszik föl ennyie? Mindegy milyen hűtőt teszek rá akkor is felforr.
Nem értem miért????
Köszi a válaszokat előre is. -
boxos23
aktív tag
Mit tegyek ha a procim nagyon melegszik??,
Nem teudom a biosban a faszt lentebb venni mert nem lehet, és a frekit is hiába veszem visza a szorzóval akkor is ugyanaz a mhz marad.
Asus m2n68 amse2 amd athlon2 x2 6000+ gyári hűtés.
Nem igaz hogy a feszt sehogy nem lehet szabályozni, vagy a frekit visszább fogni???
Valami progit tud esetleg valaki??
A multkor már linkeltek be de az nem segit hiába állitom nem csinál semmit. -
boxos23
aktív tag
Hali
Gyors segítség kéne.
Egy olyan progi kellene amivel windows alól tudom állítani a cpu vcore-t mivel a bios-ban csak hozzáadni lehet elvenni nem
A lap egy asus m2n68 am-se2 (am2,am2+, am3)
a proci egy athlon 64 x2 6000+
kicsit meleg szegény és még ujj hűtésre nem volt kedvem költeni ezért kéne a feszt és a freki visszább venni és nem is melegedne annyira.Remélem van ilyen program amivel ezt meg lehet oldani, az
easytunekilőve, és az amd overdrive is.Nem működnek valamiért.
Várom a segítséget és köszi.[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Hali.
Valaki tud olyan progit amivel windows alól tudom a cpu vcore.t állitani??
Alaplap biosába nem találom Asus m2n68-am se2 vs Athlon 64 x2 6000+ comboról lenne szó.
Valaki segitsen mert eléggé melegszik a proci és egy kicsit visszább szeretnék venni a feszültségből meg ha kell az mhz-t is csak működjön rendesen.[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
válasz Alister71 #9489 üzenetére
Láttad a feltöltöt képet?
Szerinted tutira hibás lehet a hőfok szenzor?
Alap biosban nézve 25fok
aida: cpu:24
cpu1:0
cpu2:0
cpu3:0
cpu4:0 ezek tudom azért nullák mert nyitottam a +2 magot.
terhelve ott a képen látszik 1 óra prome95 small fft vel. Stabilan 1.385v 18x200=3600mhzx4 alulfeszelve mert a cpu vid:1.425v -
boxos23
aktív tag
A múltkor beszéltünk itt arról hogy lehet nem jó a hőfok érzékelőm mert a procim fura hőfokot mutat.
Néztem a haverom fx8120 prociát és az övé 18 23 fokos volt(thermaltake frio hűti)
gondoltam hogy lehet hogy mégis jó az enyém hogy 25 fokos alapon(lehet jól mér)csináltam egy Prime95 tesztet egy óráig futott és ez a vége.
Nekem a cpu fesz 1.385v van adva, és 1.425v a core temp szerint a vid (kétmados állapotba)
tehát ha azt nézzük feszt nem emeltem hanem alulfeszeltem a cpu-t.
Max Temp
70o CelsiusNominal Voltage
0.875-1.40VMax TDP
80 Watts (4 maggal talán 120w körül van)Akkor szerintetek jók ezek a fokok vagy nem ?
A Ház elég szellős SharkoonT28 cpu hűtő Asus Silent Night -
boxos23
aktív tag
válasz csucsbicep #9457 üzenetére
Mindegy attól még használható a lap (pótolni valami mással ami talán jó értéket mutathat?)
Legfejebb megálok itt a tunigal mert nem tudom nézni a hőfokot.
Viszont a memóriákat még egy kicsit meghúzom
Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
válasz csucsbicep #9453 üzenetére
4 maggal néztem egy itb-t.
Ami azt jelent hogy 4x3600mhz 1.385v fesz.
És 23 fokról 41fok volt a max 10 kör lemet az itbvel, ha jól emlékszem.
de ott csak a cpu hőfok volt a magok hőfoka nem .[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Na valaki a fentebbi kérdésemre Választ esetleg??
-
boxos23
aktív tag
Valakinek van AMD Phenom II x2 555 procija???
Ha két maggal használom 3800mhz azt irják a hőmérséklet figyelő progik hogy 18-20fok magonként alapból.
Ha 4 maggal használom 3600 mhz-n akkor a cpu 23 fok
a magok hőfokát egyesével pedig nem irja ki.Azt mondták hogy ha nyitom a 2 zárt magot akkor megzavarodik a hőmérés, na most zárjam vissza és látni fogom az értékeket.
De akkor is ugyanazt a kevés értékrt mutatja.
Egy Asus Shilent Night hűti a procit, szoba hőmérséklet kb 23-27 fok van bent.(nem kint van a hóba)Ez mitől van hogy tudok normális értéket nézni??? A bios is ezt irja.
[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
válasz boxos23 #9402 üzenetére
AMD AM2/AM2+/socket F(1207)/1207+
Ez az am2+ lyuktáv az alaplapon?? ha ennyi az am3 é is akkor jó a hűtés, de azt még nem találtam meg
Még annyi hogy ami gyárilag van az alaplapon az nekem nem kell azt leszedem mert a hűtőhöz más fajta van.pfffff nem tom hogy irjam
Valki nagy guru jöhetne és segithetne ebben[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Lehet rosszul tettem fel a kérdést, a lefogatókkal kapcsolatban.
Van egy Asus Shilent Night Hűtőm Ami jó 478, 775, amd939/940,amd am2-höz van egy csomó tartozéka azt szeretném tudni hogy ez rámegy am3 -ra is??
A lyukméretek ugyanazok am2-nél mint am3-nál mert akkor rámegy, van olyan lefogató ami oda illeszekdik.
Valaki segitsen
Köszi -
boxos23
aktív tag
AM2,AM2+ ugyan az lyukméret ugyanaz a lefogató jó az AM3 ra??
tehát ha nekem AM2 hűtőm van az jó AM3 ra is?? -
boxos23
aktív tag
xeon 3210 quad ez jobb mint az E8400???
Mondjuk a tdp-je 105w az E8400 65w de teljesítményben jobb lenne? -
boxos23
aktív tag
válasz Alister71 #9330 üzenetére
Nem gyári lenne hanem a mostani hűtőm mert az kompatibilis az am2 re
Asu[link]s Silent NightHa ez elég ahoz hogy a 4 maggal féken tartsa a phenom x2 555BE procit akkor cserélem az E8400 et.
Nem tudom tuningal elég lenne e ez a hűtés??
Még annyi hogy tuning nélkül is veri 4 maggal az E8400-et??? -
boxos23
aktív tag
Azt kérdezném még hogy valaki használ e Phenom x2 555 BE cpu-t 4 magosítva??
Mennyire melegszik?? A gyári hűtése birja hűteni rendesen???
Mert le szeretném cserélni az E8400 cpu-m de ijesztő a 65w fogyasztás után, 120w fogyasztás?
Mennyire gáz ez a proci??
Azt mondják az E8400-et veri ha megy a négy mag??
Érdemes lecserélni a jó intelt??Én csak játékra netezésre és film nézésre használom??
Játéknál számit a 4 mag?? -
boxos23
aktív tag
Köszönöm a gyors és érthető válaszokat.
A szorzót már lejeb vettem most jelenleg 2700mhz-n megy a kicsike,de még mindig kazán.
A feszkót még megpróbálom lejeb venni ha megtalálom hogy hol kell.Mert a biosban nem enged csak két lehetőséget választni.
Esetleg erre valami progi nincs mint pl az easy tune 5?? Ami nekem nem jó mert kékhalál volt vele
Valami máss?
Köszi -
boxos23
aktív tag
Hali.
Az öcsém gépébe van egy asus M2N68-AM SE2 lap és gy Athlon x2 6000+ 2x3100mhz cpu (AM2) gyári hűtőjével.
Semmi tuning csak netezik a gyere,tudjátok a (Facebook)
Egyszer gondol egyet a cpu és felmegy 70-75 fokra, a hűtés felpörög és a gép leáll.
Ezt mi okozhatja???
Paszta van alatta rendesen ahogyan illik.Nem poros nem csapágyas a hűtő sem.
most is hogy irok nektek 2900-3000rpm körül mozog, és 49 50 fokot mutat a cortemp progi.
Valami ötlet.[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Szerintetek melyik cpu a jobb.
AMD Phenom II X2 555 BE 2x3.2ghz(négymagosítható) MSI 785GM E65 lappal.
vagy
Intel pentium core 2 duo E8400 2x3ghz gigabyte P43T-ES3G lappalmind a kettőhöz 4gb 1600mhz kingmax hercules nano memória van és egy HD6870 1gb vga.
Egyébként cserélném az én intelem az amd-re lapostól csak nem tom megéri e?? Nem kell ráfizetni.Személyesen cserélném egy kis teszt után.
Állítólag az amdt már most is 4maggal megy hibátlanul.Meg még annyi hogy az msi csak 1333mhz memót kezel, de adtól belerakhatom az én 1600mhz memóriáimat csak annyi hogy 1333mhz-n fognak menni. igaz?
[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
ezt irta nekem egy srác a hirdetésemre.
Helló! Elcserélném egy Q8300(bontatlan) procit a te procidra + 35kért
Ez nem tiszta fialás.
-
boxos23
aktív tag
Megéri a csere adom az én E8400c2d procim meg +10k és adnak nekem egy q8300c2q procit. Ez megérné??
-
boxos23
aktív tag
Hali.Megéri elcserélni az énE8400 c2d procimat egy Q6600 c2q procira?? A q6600 jobb mint az "E8400 megédi a csere.Ja jobban játékra kell nem munkára.De ami lényeg hogy az 4magos és gyorsabb lenne a gép... Választ várom előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Intel® Core™2 Extreme Processor QX6700
(8M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)Mit szóltok ehez a procihoz sokkal jobb mint egy c2d E8400 ???
-
boxos23
aktív tag
Valaki válaszoljon már
-
boxos23
aktív tag
63 fok az sok nekik????
-
boxos23
aktív tag
Hali
Egy kérdésem lenne,
Egy Intel Pentium 4 3.2ghz HT-s Procinak kb mennyi az ideális hőfoka?? -
boxos23
aktív tag
az intel vagy az amd procik jobbak ??
-
boxos23
aktív tag
Van egy ilyen alaplap asrock ALiveNF6G-DVI ez a proci jó lenne bele AM2 Phenom X4 Black Edition - 4 magos processzor??
-
boxos23
aktív tag
válasz darál0w #1089 üzenetére
akkor jobb játéra a q8200?
ezt máshol találtam !!
Nem elég a magok számát összehasonlítani. Ott van még az órajel, tuningolhatóság, cache, ár stb.
a q8200 ugyan 4 magos, de ami nem használ ki 4 magot, ott sokkal lasabb az e8400-nál. Az e8400 2 magos, 3ghz-es, de tuninggal könnyen megy 4ghz-en is. 6 mega cache van benne.
A q8200 2,33ghz-es, jó ha meg 3,2-3,3 ghz-en tuninggal, mivel csak 7-es szorzó van benne. Az alaplapnak sokkal magasabb fsb-t kell bírni a tuningjához, és akkor még az is számít, hogy milyen minőségű az adott proci példány.Ha mindenképp lga 775-ös proci kell, akkor a helyedben egyiket sem venném. 2 magosból ha játszani kell, akkor egy pentium dual core e6500 körüli is elég, ha munkára, akkor a cache miatt jobb az e8400, 8500. De ha munkára, pl videovágásra kell, akkor meg már jó lenne a 4 mag, viszont abból a kis cache miatt a q8000 széria nem jó. Vagy q9 vagy a régebbi q6 kell. a 9-es sorozat jobban tuningolható, de pl a q6600 is könnyen meg 3,2-3,6ghz-et megfelelő alaplappal és hűtéssel.
[ Szerkesztve ]
-
boxos23
aktív tag
Sziasztok.A kettő közzül szerintetek melyiket vegyem meg ???
-Intel® Core™2 Duo Processor E8400
(6M Cache, 3.00 GHz, 1333 MHz FSB)
- állapot: használt, hibátlan
- működési frekvencia : 2 x 3 GHz
- L2-cache (gyorsitótár) : 6 MB
- FSB: 1333MHz
- TDP: max. 65W
- gyártástechnológia: 45nm
- Socket LGA775
- revision/stepping: E0
- Spec code: SLB9JCore2Quad Q8200
4 processzormag
4M Cache
2.33 GHz
1333 MHz FSB
64bit
45nm -
boxos23
aktív tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni hogy most egy Intel pentium dual core E2200 procim van és ezt ha lecserélem egy Core2Quad Q8200 -ra amit 25000ft vennék az javitana a gépen valmait? meg ez a proci megér ennyit használtan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest