Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mindenestől eltörölné a Nuvia dizájnokat az ARM
- OLED TV topic
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
blue_23
senior tag
Szerintetek miért ilyen magas a CPU (Tctl/Tdie)? Ez valós érték lehet, avagy hardverinfóval van valami?
Maghőmérsékletek nem olyan magasak, GPU is maximum 70 fokos volt.
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Ryder62
őstag
válasz KAMELOT #25397 üzenetére
i7 11700K Be quiet Dark Rock 4 hűtővel.
A hűtéssel alapból szerintem nincsen baj, játékok alatt 80 fok fölé nem láttam még menni a CPU hőmérséklet.
De a Unity mikor renderel 100%-on járatja a procit és ha olyan fázishoz ér a folyamat felmegy a hőmérséklet ilyen magasra.
-
Ryder62
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet egy adott program processzor használatát korlátozni? Unity renderelésnél 94-95 fokra felhevíti a procit. És még nyár sincs.
-
Pityu.
nagyúr
válasz vezeralmos2 #25393 üzenetére
Az a baj,hogy ezek csak számok.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Pityu. #25391 üzenetére
De hogy lássuk azt is hogy VALÓJÁBAN mennyit fejlődött intelnél a tehcnika, ugyanolyan 4700MHz-es frekvencián a 13700k 8c/16t 35%-al gyorsabb, mint a 2018-ban kiadott 9900k.
A 9900k 12800 pontot ér el 4700MHz-en. Szerintem így is nagyon jól látszik a fejlődés! Főleg hogy a 9900k több fogyasztás mellett tudja a kevesebb pontszámot.#25392solfilo
Láttam én is a cikket, sajnos a csúcs i9-ek sok embernél hűthetetlenek, igen.[ Szerkesztve ]
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
veterán
válasz vezeralmos2 #25389 üzenetére
14900-ról jut eszembe ez a vs topikban linkelt cikk, wccftech, szóval óvatosan.
#25390 Sidorovich
Bekérdeztél a többi 7700 tulajhoz? Mit mondtak?[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Pityu.
nagyúr
válasz vezeralmos2 #25389 üzenetére
Sajnos fogyasztói Társadalom van ahogy írtam ahogy látom a hardverek egyre felgyorsuló kiadását sokszor csak órajeleket emelnek kis körítéssel,hogy mindig megvegye az ember mert új cuccot de gondolom anyagokat is kispórolnak meg nagyobb szuflához nagyobb hő párosul. Szépen hangzanak az előző generációshoz hány xy százalék többlet de szerintem ez nem igazán fejlődés,csak ki kell adni valamit...
-
Sidorovich
senior tag
válasz vezeralmos2 #25387 üzenetére
Valószínűleg igazad van. Tegnap rendeltem egy Noctua NH-L9a-AM5 hűtőt, ma megjött. Összeraktam ezzel, a hozzá kapott pasztát alkalmazva, az eredmény ugyanaz, terhelésre 95 fok.
Kipróbáltam BIOS-ban a PBO beállításainál azt, hogy Enhanced módnál 70 fok limitet állítok be. Így 70 fokos a CPU.
Cinebench 2024 mutlicore teszt alatt csendes ventilátor profillal a gép csendes, 70 fokot tartja, a pontszám: 898
Elvileg 1050 körül van ennek a CPU-nak rendes hűtéssel a pontszáma. 17%-al lehetne erősebb egy jóféle toronyhűtővel normális méretű és jól szellőző gépházban gondolom, de cserébe így SFF gépben is csendes, és 70 foknál nem megy feljebb tényleg. Később játszom még a többi beállítással, undervolttal.
Az előző gépem nagy volt, azt gondoltam túlzás, hogy a gépház kb. egy szélcsatorna legyen és a CPU hűtő meg magas és több mint 1 kg. Úgy tűnik, egyáltalán nem az.[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Pityu. #25388 üzenetére
Igen, sajnos ebbe az irányba megyünk!
Arról nem is beszélve hogy AMD-nél a forrasztás minősége is sokkal rosszabb, és az azonos chipek minősége között is nagyobb a szórás, mint intelnél.
Melegedés szempontjából is AMD oldalon jelenleg rosszabb a helyzet, mert egységnyi szilícium felületre vetítve sokkal forróbbak a lapkák, ezért ugranak azonnal thermal limitre.
Habár ezzel a 400 wattos 14900KS-el az intel is utolérte ezt a szintet. Nem túl baráti.És még pár éve panaszkodtak hogy milyen forró a 9900k. Az új csúcsprocikhoz képest jeges.
-
Pityu.
nagyúr
válasz vezeralmos2 #25387 üzenetére
Magyarán akkor az a nagy fejlődés az xy gyorsabb processzorokkal,hogy feljebb húzzák magasabb órajelekre így meg fűt ezerrel?
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Sidorovich #25384 üzenetére
Hali
Ismerősöm nemrég rakott össze gépet ugyanilyen procival, csak ő Prime lapot vett alá, neki is hasonló hőfokok jöttek ki egy Burst Assasin hűtővel.
A hűtőddel valszeg semmi baj, gyárilag sajnos ennyire túl van húzva a processzor hogy azonnal thermal limitre ugrik.
Biosban a Curve Optimizerrel adj neki negatív CO-t, az segíteni fog rajta.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
veterán
válasz Sidorovich #25385 üzenetére
Kérdezz be a proci topikjába, amennyire tudom a magasabb hőmérséklet az itt nem feltétlen gond, hanem gyárilag így készültek. De nem követtem ezt, nem tudom hány fokig normális, stb, kérdezd meg inkább a többi tulajt.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Sidorovich
senior tag
válasz Sidorovich #25384 üzenetére
Szétszedtem, így néz ki a CPU és a hűtő alja:
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam egy SFF gépet egy 12.6 literes Fractal Design Ridge gépházba, a főbb komponensek:
CPU: AMD Ryzen 7700
Alaplap: ASUS ROG STRIX B650E-I GAMING WIFI
Hűtő: Be Quiet! Pure Rock LPA tünet az, hogy a CPU baromira melegszik, BIOS-ban AMD Eco 65W-ra állítottam, és így is Ryzen Master tesztben kb. azonnal 95 fokra ugrik. A CPU hűtő ventilátora forog.
Lehetséges, hogy a CPU hűtő nem érintkezik megfelelően? Esetleg a gyárilag alkalmazott paszta rossz? Mire tippelnétek? A csavarokat a backplaten meghúztam. -
kenwood
veterán
válasz hobizoli #25378 üzenetére
Azert nem mondanam feleslegesnek, mert sok tinypc eseten sem a tap, sem a hutes nem birja el a nagyobb fogyasztasu, hagyomanyos procikat.
Biostol fugg, de mindegyikben beallithato. Az alaplapra integralt kimenetet szeretned hasznalni egy masodik kabellel, vagy az a terv, hogy az igp a videokartya kimeneten kuldje a kepet?[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
hobizoli
nagyúr
válasz Istvan2020 #25379 üzenetére
akkor mar miert nem 14gen-t nezel?
14600kf kb ennyi arban es 2 generacioval ujabb es ugyanugy 20 szalas CPU + magasabb az orajele istöbb drón kell ;P
-
Istvan2020
aktív tag
Sziasztok
Kérdezném, hogy I7 12700Kf procit szeretnék venni, ennek a procinak is vannak melegedési problémái?
Vagy van e egyáltalán gond a 12 es szériával?
Egyenlőre egy H610 chipsetű lapban menne, jövő héten kapna egy normálisabb lapot -
KaYaK
tag
Sziasztok,
Valoszinu elég láma vagyok de azért megkérdezem:
Adott egy 14900k proci jelenleg van dedikált videokartya a gépben. Hogyan aktiválom biosban az integrált uhd770 prociban levő grafikus vezerlot mert sehol nem találom a biosban a lehetőséget?
vagy elsőnek ki kell venni a dedikált videokartyat?valaszotokat előre is köszönöm!
élni és élni hagyni...
-
Pityu.
nagyúr
válasz gaborbol #25371 üzenetére
Szerintem ami régen S volt az most T mert az S az energia takarékos. Csak pl az i5 8500 az 65w alapból a i5 8500T az 25w míg a i5 4460 84w az i5 4460S 65w viszont itt alap órajelben van 300mhz különbség másban nem nagyon. Lehet maradok ennél a cuccnál aztán ha a microsoft szarakodik váltok linuxra
-
veterán
válasz blue_23 #25372 üzenetére
a 7700X-es videóban, amit linkeltem, nincsenek akkora droppok, mint nálad, a maximum is magasabb, mint amit írtál.
Proci topikjában próbáltad? Hátha játszik ott más is ezzel a játékkal.
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)ez a teszt is arra utal, hogy ha igazak a youtube-os videók, akkor nálad is jobban kellene mennie a játéknak.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
vezeralmos2
senior tag
válasz blue_23 #25372 üzenetére
Nekem 5800X3D volt, sokáig egy Prime b450 plus lap volt alatta. Áramszünet miatt kifagyogatott a biosa ennek az olcsóbb lapnak, szóval később vettem alá egy b550-est, a drágább lappal kétszer annyi mikrolaggom lett ugyanabban a játékban szóval elköszöntem az AMD-től.
13700k lett, a csúcs FPS ezzel minimálisan kevesebb, de atom stabilan tartja mindenhol a frameket. DDR4 Strix lap van alatta.[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
válasz vezeralmos2 #25370 üzenetére
Kis FPS drop nem zavarna, ha nem lenne ilyen alacsony alapból.
-
gaborbol
őstag
válasz Pityu. #25367 üzenetére
Csak a konkret procit neztem amit irtal, ott gyakorlatilag alig van kulonbseg kozottuk, nalunk a gepparkban sosem volt S-es proci igy arrol kokret tapasztalatom nincs csak . A 8500 Vs 8500T-rol pont volt eleg sok mivel en raktam ki ezeket a gepeket ujkent, es mar szedem is be oket a ceges kornyzetbol.
Ha mar meg lett emlitve fentebb a intel 1335U, szerintem jo proci. Van nalam egy Dell Precision Workstaion laptop ezzel szerelve, az eleg batran pofozgatja ultra performance beallitasaon. de szereti!
[ Szerkesztve ]
-
blue_23
senior tag
Sziasztok!
Valamiért lényegesen alacsonyabb az FPS Total Warhammerben nálam, mint a neten találok.Úgy gondolom amit választottam jobbakhoz tartozik, ezért nem értem a nagy különbséget:
GPU: MSI RTX 4080S Supreme X
CPU: AMD 7800 X3D
RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL32 Renegade
Alaplap: GIGABYTE B650 GAMING X AXPéldaként a következő videóban 158 - 98 FPS között mozog 2k-ban, miközben nálam 1920x1080 felbontáson 128 - 43 között: [RTX 4080]
Hőfok: CPU max 73, GPU max 68Szerintetek mitől lehet?
-
gaborbol
őstag
Nagyon minimalis kulonbseg lesz csak, par szazalek.
-
gaborbol
őstag
válasz Pityu. #25363 üzenetére
Igen, ugy ertem. Nem a vege kevesebb, hanem a sima bongeszobe ugyan azokkal az appokkal es bovitemnyekkel atulve egy geprol a masikra, meg tudom mondani, hogy melyik a T.
Mar az elso naptol szembeotlo volt amikor egy cegnel kiraktunk 80 db gepet, 60 db volt 8500-zal szerelve 20 meg 8500T-vel. Amint atultem a Dell Micro-ra ugyan az mozdulatsor erezhetobben lassabban toltodott-mozgott ugyan azok az appok, ugyan azok a weboldalak a bongeszobe, ugyan az az aztali szkenner meg nyomtato ... Nem is vettunk egy darabot sem beloluk 2023-ig pont ezen okbol.
Itt is van a video rola, a 13500T procis Dell micro-t demozom, es elorantok egy 8500T microt es mondom is, hogy sajat tapasztalat alpjan 20-30%-kal lasabb volt a valo eletben. Az uj 13500 es 13500T kozott viszont nincs erezheto kulonbseg, kib@szott gyors, es ami a legmeglepobb, hogy az 7410 All in one 13500T talan a leggyorsabb PC amit valaha lattam, egyszeruen nem hiszem el mit muvel. Nem a teszprogramokba, hanem ahogy nyitod a bongeszot vagy barmit, mondom ugy hogy egy i9-14900k elott ulok.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz Pityu. #25359 üzenetére
Naluink a cegnel van eleg sok Dell 3060 SFF ,MT es Micro is. Sajat tapasztalat alapjan 8500-as desktop kb 20%-kal gyorsabb a 8500 procival a 8500T-hez kepest. Nem teszt progik alapjan, hanem amikor atulok egy geprol a masikra. A T melegedik is rendesen es nem is barjak addig a micro-k mint az asztalik.
-
Pityu.
nagyúr
válasz vezeralmos2 #25360 üzenetére
Ahogy láttam turbó órajelben 600mhz alap órajelen meg 900 megahertz de a végéből veszít csak nem a simával ellentétben?
-
-
kenwood
veterán
válasz solfilo #25352 üzenetére
Nincs olyan, hogy egyforma. 1335u melle nem szerelnek ertelmezheto dedikalt gpu-t. MX550 az egyetlen opcio, de az alig erosebb az IGP-nel, igy sok ertelme nincs.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
veterán
válasz margithid #25353 üzenetére
Ja bocs, azt hittem játékra kell, mert azt emelted ki a linkelt oldalakról, meg a beépített GPU erejéről is érdeklődtél.
Netezni, multimédiára szerintem bőven jó akkor az olcsóbbik. Ha hordozva lesz, akkor az U legyen szerintem, ha asztali gépként használod, akkor meg a H, abban azért mégiscsak több a kakaó. Persze függ az akkutól is.solfilo
-
margithid
veterán
Nem jatekra kell, hanem átlag felhasználásra.
Nekem a régi 3770 is jó volt még, de lassan lejár a Windows 10 támogatás, így váltottam. -
veterán
válasz margithid #25350 üzenetére
Jól értem, hogy notit akarsz venni játékra? Vedd amelyikben erősebb a videókártya, vagy ha az egyforma, akkor a H végű procit vedd, később üti bele a fejét a TDP limitbe.
Az ilyen cpubenchmark féle oldalak nem sok mindenre jók, téged is félretájékoztattak. Intel oldalán összehasonlítva mindenben erősebb a H, több mag, nagyobb órajelek, nagyobb TDP, erősebb IGP, stb.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
kenwood
veterán
válasz margithid #25350 üzenetére
Az u procik ultrabookokba valok. A hosszu uzemido az elsodleges. Termeszetesen jatszani is lehet rajta passzianszot,aknakeresot.
Nem tudom, milyen oldal ez, de szamomra teljesen elkepzelhetetlen, hogy ez 50%-ot verjen egy 9750H-ra.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz margithid #25348 üzenetére
Teljesen kizart,hogy egy 15 wattos (azonos generacios) proci akar csak megkozelitse a 45 wattos parjat.
Azert a 16000 vs 23000 mar onmagaban beszedes.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Lézerparaszt #25346 üzenetére
a DLSS -hez nem proci kell, hanem a vgan levo tensormagok.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
gejala
őstag
válasz Lézerparaszt #25344 üzenetére
Simán elég neki a 9900K. De a 2080 Ti-től nagyon messze van a 4060, a 4060 Ti van a közelében.
A programozó gondolom a ReBAR támogatásra gondolt (az csak 10. gentől van), de nagyon jól megleszel anélkül.[ Szerkesztve ]
-
Lézerparaszt
őstag
Sziasztok! Egy I9 9900k proci megbírkózik bottleneck nélkül egy 4060-nal full HD felbontáson? Calculator szerint 27-34% bottleneck, user értékelés szerint egyáltalán nincs, és YouTube videók alapján mivel a kártya kb egyenlő a 2080 Ti-al, így simán bírja. Sőt, van egy programozó ismerősöm is, ő meg úgy tudja hogy valami technológia miatt minimum 10-es generációs Intel kell neki.
A játék nem játék! Hypperkarma#2958
-
shteer
titán
válasz Curtain #25337 üzenetére
Intel® Dynamic Tuning Technology (Intel® DTT) is part of Intel Adaptix (TM) Technology.
DTT is system software drivers configured by the system manufacturer (also known as OEM) to dynamically optimize the system for performance, battery life, and thermals.DTT contains advanced AI and ML-based algorithms to enable these optimizations for performance, thermals, and battery life. OEMs configure the software specifically for their systems. DTT is not intended to be an end-user based software since altering the system manufacturer settings may result in risk to system operation.
Enyém is megkapta, de még nem tettem fel.szerintem jónak tűnik..
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Lehet tudni már hogy a 15.gen Intel procik LGA1700 fgolalatra jönnek majd ki,vagy alap lapot is kell váltani hozzá?
-
Curtain
senior tag
Az alaplapom szoftver támogatási oldalán megjelent egy Intel DTT nevű driver. Ezt érdemes feltelepíteni? Mire jó egyáltalán?
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
Tibis77
csendes tag
Sziasztok.
Ha egy új processzor(5800x3d) kerül az alaplapba olyankor át kell nézni a bios beállitásokat?
Vagy ez függ más dolgoktól is?Köszönöm a segitséget.
-
shteer
titán
válasz razorka777 #25333 üzenetére
Nm. Feszültségszabályzással is tud működni a fordulatváltás, a legtöbb lap tudja - próbáld ki, ha a hűtést ellátja, be tudod állítani vagy nem zavar a hangereje, használd
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz razorka777 #25331 üzenetére
Nem valószínű, hogy jó 1200-hoz
115x / 1200 : 75x75mm
1700: 78x78mmszerintem jónak tűnik..
-
razorka777
veterán
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék, mert elbizonytalanodtam.
Rendeltem egy Artic Alpine 17 proci hűtőt az 1200-es lapomhoz, de a gyártó oldalán kizárólag 1700-eshez írja a kompatibilitást, máshol meg azt olvasom, hogy 1200-hőz is jó.
Én úgy látom a méret stimmel, de szeretnék egy megerősítést a hozzá jobban értőktől.Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
margithid
veterán
Fogyasztásban melyik proci a jobb választás?
AMD Ryzen 7 5800H vagy Intel Core i7-13620H?
Utóbbi tényleg 100 Watt felett is fogyaszthat?
Amd meg max 45Watt? -
juaNiko
csendes tag
Sziasztok!
Olyanban szeretném kérni a segítségeteket, hogy játék közben rendszeresen kifagy a gépem, és az eseménynaplóban ez a hibaüzenet szerepel:
2024. 04. 11. 21:44:30
Súlyos hardverhiba történt.
A hibát jelző összetevő: Processzormag
Hibaforrás: Machine Check Exception
Hibatípus: Cache Hierarchy Error
Processzor APIC-azonosítója: 0
További információ a részletek nézetében.Illetve ez:
2024. 04. 11. 21:44:35
A SCEP tanúsítványigénylés inicializálása (igénylő: Local system, közvetítő: https://AMD-KeyId-907d65e9b562315997dd5ad086b2b7598957b92c.microsoftaik.azure.net/templates/Aik/scep) sikertelen:
GetCACaps
Módszer: GET(172ms)
Fázis: GetCACaps
The server name or address could not be resolved 0x80072ee7 (WinHttp: 12007 ERROR_WINHTTP_NAME_NOT_RESOLVED)Kettő féle Win10-el, illetve Win11-nél is fennáll a probléma. Próbáltam a TPM-et clearelni, illetve biosban letiltani, de semmi változás. Valakinek esetleg lenne további ötlete?
Konfig: Gigabyte B450 Pro, Ryzen 3600x, RX 5700XT
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
-
heavygrip
senior tag
válasz Donqatto #25324 üzenetére
Most építetted össze a gépet,vagy már régóta?
Ha rég akkor lehet a paszta száradt meg, ha most akkor nézd meg hogy jól fekszik e fel a hűtő.
50fok idleben irreálisan sok. Nincs háttér folyamat közben, hány %os a kihasználtság? Esetleg hwinfo képet tudnál e csinálni?They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
válasz heavygrip #25322 üzenetére
Az még kimaradt, hogy simán alakulhat ki 5-6 foknál nagyobb különbség a rossz és jó minőségű paszta között. Hamarabb veszít hő átadó képességéből a gyenge minőségű paszta, akár már 1év alatt is.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
heavygrip
senior tag
válasz kenwood #25320 üzenetére
Nem feltétlenül arra céloztam hogy az általam felsorolt paszták annyit hoznak.
Ha már fel le szedi a hűtőt normálisat tegyen rá. Nekem 5-6 fokot számított a gyári VS mx4 paszta ugyanazon hűtőn. Lehet kukacoskodni hogy nem sok,de jó volt látni hogy egy random játékban nem 69 fokon ment a proci hanem 63-64.Lehet rosszul van a hűtő feltéve, ez az első amit nézzen meg, aztán jöhet a rendszer hűtő/ház meg kérdőjelezése.
Szerk. Később is meghálálja magát a minőségi paszta. Sokkal könnyebb leszedni a hűtőt is meg a pasztat is ha minőségi.
[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
kenwood
veterán
válasz heavygrip #25315 üzenetére
Azert egy gyari paszta meg mx4 kozott nem lesz 30% difi, szerintem 10 se nagyon.
Ott mas is lesz (hibas felszereles, extrem rossz hazbelso stb ...)Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
hokuszpk
nagyúr
válasz makszutov.hu #25313 üzenetére
igen, csak amikor idle van a proci, akkor keves tranyo dolgozik ( a proci nagyresze le van kapcsolva ) aminek kovetkezteben minimalis az ellenallasa.
-
hokuszpk
nagyúr
oke, ezek a procik ha nem piszkalod, akkor a csucson 141W -ig is elmennek. ( oke a 3600 nem, de ugyanaz a chip, mint mondjuk a 3800X ) ha leosztom mondjuk 1.4V -vel, akkor 100 Amper jön ki. Ha meg 1.2V -vel, amennyire le szokott esni a fesz, akkor 116A.
namost nyugalmi allapotban az 1.5V melle korulbelul 1-2A tarsul, akkor a "nincs" helyett mondjuk azt, hogy minimalis.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
heavygrip
senior tag
válasz Donqatto #25310 üzenetére
Az az 50 fok sok. Gyári hűtővel is 30 fokon kéne idle ben lennie. Megérne egy újra pásztázást, lehetőleg egy normális minőségűvel. MX 4/Grizzly kryonaut. Ami gyárilag a hűtőn van enyhén szólva is Sz*R.
Hétvégén vagy jövő héten attól függ mikor lesz rá időm majd be pattintom a 3600ast, megnézem mit adni neki egy b450m K.
[ Szerkesztve ]
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Donqatto #25310 üzenetére
a magas fesz normális, nem az öli meg a cpu -t, hanem az Amper ; rendes esetben ilyen fesz mellett nincs Amper ; az AMD azzal magyarazta a dolgot, hogy ha hirtelen terheles jon, akkor legyen tere a fesz esesnek, amig az alaplapi vrm korrigal.
nemtom a 3600 -hoz melyik hutot adjak, ha nem wraith maxot, akkor erdemes lecserelni.
azt nezd meg, az alaplapod tud-e offsetet ( a B350 Prime pl. csak azt tud ; a 3600 -ra meg nemmukodik a curve optimizer ) és döntsd el, mennyi időt szánsz a tesztelésre.[ Szerkesztve ]
-
Donqatto
csendes tag
válasz hokuszpk #25309 üzenetére
Értem, de alapból 50fokon megy a cpu, igaz a gyári hűtővel, de akkor is soknak érzem
Ryzen 5 3600 az alany, amennyire tudom ezek szeretnek kicsit melegedniIlletve a feszültség sokszor felugrik majdnem 1,5Voltra. 1,47 volt talán a ax
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ Itt is van pár pozitív értékeslés!
-
-
Donqatto
csendes tag
Sziasztok, honnan tudom, hogy alul kell feszelni a CPU-m? És ha alul kell, mekkora értékre és mit kell beállítani? ASUS ROG B450 lap
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ Itt is van pár pozitív értékeslés!
-
eldoble
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- Intel Core i7-11700F 8-Core 2.5GHz LGA1200 Box (BX8070811700F) - Garancia: 2027.01.23 -ig
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest