Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
pist1221 #399 üzenetére
Én konkrétan ilyen esettel nem találkoztam még, de nem ismerem a mostani msi lapokat. A biosban az engedélyezés enable? Esetleg nem valami auto mód, hogy csak akkor működik, ha nem érzékel mást, hasonlóan az integrált videókártya auto/enable/disable állásához? Nem tudok róla, hogy lenne ilyen elmebeteg beállítás, de elég fura jelenség. Mégha erőforrásütközés probléma lenne, hogy ugyanazt az IRQ-t akarnák használni, akkor is meg kellene jelennie csak felkiáltójelesen.
-
pist1221
újonc
Sziasztok.
Nekem abszolute nem látja az alaplapi hangkártyát.Valamiért állandóan az Nvidia Hd audiot akarja használni ami nem is lenne baj ha lenne jack kimenet a monitoromon.
Az eszközkezelőben sem jelenik meg hiába törlöm vagy tiltom le az nvidiát.
Az egyik barátomnak átraktam a videokártyát a gépébe és neki is eltünt a realtek viszont megjelent az nvidia....vettem egy soundblaster play3 külső hangkártyát ami jól működik de bosszantó hogy nem tudom használni az alaplapit ami nekem teljesen megfelelne.
Alplap:MSI B450 tomahawk max
videokártya:asus rtx 2060 super 8gb
proci:ryzen 5 3600x
amibe átraktam gépbe kiprobálni az is msi b450 volt.
Biosba engedélyezve van,szoftverek a legfrissebbek.
B.U.É.K. -
Ponyo0918
csendes újonc
válasz
Bence toth12 #357 üzenetére
Szia. Sikerült megoldani ezt? 2 napja én is ezzel küzdök...
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
Visormail #393 üzenetére
Biztos hülye kérdés, de honnan lehet tudni hogy fel van települve ? Ha a Beállításokban a Hang szekcióban pl. szerepel olyan hogy "Hangszórók (Realtek(R) Audio)", az azt jelenti hogy felment a Realtek driver ? Egyébként mostmár minden rendben működik, még a gitáros progim is ( ASIO drivert használ ) tehát már csak elméleti síkon érdekelne :-).
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Olyan problémám van, amit már a #325 és #359 hozzászólásokban is leírtak, nevezetesen hogy amikor fel akarom telepíteni a Realtek drivert 2 lépcsőben akarja csinálni:1. Eltávolítja a meglévőt
Restart
2. Feltenné az újatNamost a 2. lépés soha nem következik be valamiért. Restart után a jobb alsó sarok hangszórója pirossal át van húzva, de utána nem sokkal újra visszaáll, és megint el akarja távolítani, így végtelen ciklusba kerülök.
Próbáltam az alaplaphoz ( GIGABYTE GA-B250M-DS3H ) kapott lemezről, a Gigabyte oldaláról és az itt javasolt linkekről is ( már amelyik működik, de pl. a GitHub -os már nem elérhető ), mindegyik ugyanúgy néz ki és ugyanaz a jelenség. A Windows Store -ból is próbálkoztam, az el is indult, de csak egy rém egyszerű felület, ahol engedélyezni vagy letiltani lehet a bemeneteket.Én egyébként semmi extrát nem akarnék elérni csak annyit, hogy a mikrofon-, vagy vonalbemeneten bejövő jelet halljam a hangszórón.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni!
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
A következő problémám van:
Alaplap: Gigabyte B460MD3H feltettem hozzá a legújabb hang drivert, új a windows, de nem ismeri fel a 2.1 rendszert. Csak sztereót talál. Most az egész gép új. Az előző gépben-winen minden flottul ment. Mit tudnék tenni?
Köszi. -
GhostManch
újonc
Sziasztok az volna a kérdésem hogy egy ideje hobbi szinten stremelek 2 pc-vel és előtte egy gépes voltam. Azt szeretném meg oldani hogy a Gamer gépen a hangot a fülesemen haljam de a streamergép is halja amit én a HDMI keresztül ami a Capture Card-ba megy. Eddig úgy oldottam meg ezt a Voicemeeter-t használtam így volt mindenhol hang rendesen de sajnos az utóbbi időben a streamer gépen recseg a játék hang a gamer gépen viszont nincs probléma. Esetleg valaki tudna rá meg oldást??
Utó irat: Amire még hosszas utána járással sikerült meg találnom hogy ha hangkártyát pakolok a gépekbe és akkor kapok egy nagyon fain hangot amit így a streamer gép is hal és is közvetlen a gamer gépen.
De nem tudom biztosra hogy ez a meg oldás be válhat e . Válaszokat előre is köszönö -
kimdzsong
csendes tag
Sziasztok a következő problémára keresem a megoldást. szeretném a realtek drivert csumira letörölni és újratenni. a windowsal már letöröltem és az eszközkezelőből is töröltem már vagy 10szer de nem akar eltűnni. a windows automatikus driver letöltés telepitést kikapcsoltam már. hiába törlöm le újrainditás után ott fityeg az eszközkezelőben. frissités után beakadt egy loopba és mindig törölte telepitette a drivert.
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Asus M2V alaplap Realtek alc660 Hd audiovezérlővel van problémám.
Próbáltam már vagy öt drivert, köztük azt is, amit a win10 telepít magának, de csak digitális SPDIF kimenetet mutat. Nem mutatja a hangszóró ikont és nem is ad ki analóg jelet a jack aljzatokon. Tud erre valaki bármilyen megoldást, azon kívül, hogy kivágom az ablakon? -
Storms
őstag
Üdv!
MSI B75-G43 Gaming lap
Windows 10 x64
A legfrissebb Realtek HD audio drivert felteszem, egyáltalán nem szól egyik hang kimenet sem. Sőt nem is érzékeli , hogy bedugom a jack-et. Próbáltam egyel régebbi verziót is de semmi. Amit a windows feltesz, sima HD hangkártya drivert azzal meg van hang. Most ez mi akkor?
A gyártó honlapjáról letöltött audió driverrel meg csak az egyik bal oldali hangfal szól, a másik nagyon nagyon halkan. -
pist1221
újonc
Szia.Ha az alaplapi videokártyát használom és letiltom az Nvidiat akkor müxik a realtek.
mindent frissítettem beleértve biost is.Az eszközkezelőben sem látszik a realtek csak ha teljesen kiiktatom az nvidiát.Valami nagyon összegabalyodik...kerestem kűlfőldi oldalakon megoldást ahol hasonló problémáról írtak de sajnos ott sem találtam sok használhatót. -
Raidon
őstag
válasz
pist1221 #377 üzenetére
Szia! Leírnád kicsit részletesebben? Eszközkezelőben látszik a Realtek? Win10-ed van? Lent tálca jobb oldalán van a Windowsos hangszóró ikon ott jobb klikk hangbeállítások megnyitása fent kiválasztod a realteket. Hangkártya drivert MSI alaplapod oldaláról a legfrisebbet tedd fel. Nekem is fent van az Nvidia high definition audio, de nem is volt vele gondom. Friss windows? Elsőnek amit fel szoktam tenni az a Chipset driver. Hangkártya utána VGA. Ha eszközkezelőnél nem látszik az lehet hogy baj ha az alap driver nélkül sem tünteti fel akkor viszont lehet a lap a hibás...
-
pist1221
újonc
sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémával.
adott egy msi b450 tomahawk max alaplap amibe raktam egy asus 2060 videokártyát
és valamiért csak a Nvidia high definition audio erölteti a realtek helyett...igazából nem is látja
a realtek audiót.Komolyan azon gondolkodom hogy veszek bele egy hangkártyát.
Próbáltam már letiltani,törölni de egyszerűen nem lehet,nem enged még választani sem hogy realtek. -
Visormail
addikt
válasz
donmackó #375 üzenetére
Melóhelyi gépen nekem is egyik nap szükségem lett volna rá és egyáltalán nem engedi állítani. A zöldnél csak első hangszóró és fejhallgató közt lehet választani, a rózsaszínűnél már nem is reagál sem bal, sem jobb klikkre.
A korábbiaknál ennyi kellett csak, egy jobbklikk bármelyik csatlakozóra, ilyen registry hackeket én nem próbáltam.
-
donmackó
addikt
Üdv!
Érdeklődnék hogy a retasking funkció már egyáltalán nem működik az újabb driverekkel? Egy win10-zel megáldott pc-n kellene nekem 2 sztereó kimenet, de a hátlapi csatlakozókat nem engedi átprogramozni (driver 6.9.9000.1 a tenforums.com-ról). Próbáltam az itt leírt módszerrel, de hatástalan. Látszólag megváltozik (a sound manager-ben átírja a nevét), de hang az nyista rajta.
Szerk.:Az előlapi csatlakozón működik az átírás, de nekem a hátsó kellene.
-
stracker06
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémával talákoztam, hogy a laptop nem ismeri fel a hozzá 3,5mm-es jack aljzaton csatlakoztatott mikrofont, vagy headset-et. (Egy Win10-et futtató Sony Vaio SVT 1312V1es típusú gépről van szó).
Minden tökéletesen működik, a gép beépített mikrofonja is, külső mikrofon csatlakoztatása után viszont nem történik semmi, tovább használja a saját, beépített mikrofonját.
Visszaolvastam itt a fórumon és minden korábbi javaslatot végigpróbáltam, ami a Realtek HD Audio illesztőprogramokkal volt kapcsolatos. Sajnos nem jártam sikerrel.A Realtek Audio Control szoftver el sem indul. Több illesztőprogramot (régi, újabb, annál is újabb) is próbáltam, de semmi sem segített, az sem, ha a Windows alkalmazás áruházából próbáltam letölteni a szoftvert, ugyanis a letöltés hibára hivatkozva el sem kezdődik.
Van esetleg valakinek tapasztalata, vagy ötlete erre?
Előre is köszönöm! -
Raidon
őstag
Sziasztok! Olyan gondom lenne ASUS B450F-Gaming alaplap Realtek audio driver van egy Fractal Design Meshify C-TG házam. Előlapi jack aljzatra rá van dugva egy füles próbáltam több félét is. De ha driveren belül beállítom AC97 előlapiról HD audió előlapira akkor olyan anomália van mintha tekergetnék fel és le a hangerőt... Ezzel lehet valamit kezdeni? van hagyjam nyugodtan AC97 előlapin a beállítást ott nincs semmi gond. Csak gondoltam mivel tudná elviekben a HD-t gondoltam megpróbálom...
Olvastam korábban, hogy a windows frissítésnél is voltak audio gondok.
Ötleteket válaszokat szívesen várok! -
Truman
senior tag
Amit így magamtól ki tudtam találni, egyfajta megoldás szerűségnek, az az, hogy a hangkártya zöld (FR/FL) kimenetét egy Y elosztóval összekötöttem ugyan azon hangfal szett sztereó bemenetére is. Így ha zenét akarok hallhatni, átváltom a hangfalat arra a bemenetre, illetve a Realtek Audio Controllt is stereóra állítom.
Így van hang a mélyládán is. De így ez elég kínlódós megoldás.
Nem is értem, miért kell így visszabutítani egy drivert. Előrefele kéne fejlődni nem visszafelé.
Szóval ha valakinek van valamilyen más működő megoldása az ne tartsa magában. -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Nem rég újítottam fel a gépet. ASUS P8Z77-V LE alaplapról váltottam ASUS TUF GAMING B460-PLUS -ra. Az a gond, hogy az új alaplap hangkártya driverében nincs mélyhang kezelés opció. (Legalábbis én sehol nem találtam). Ezzel az a gond, hogy ha böngészővel zenét hallgatok a Youtube -on, akkor meg se mukkan a mélyláda a Genius 5.1 -es szettemen. Próbálkoztam már a DFX -el de szintén süket marad. Érdekes hogy az AIMP zene lejátszó programban tökéletesen működik mindenféle beállítás nélkül.
El tudnám érni valahogy hogy az új alaplapomon is a régi kezelő felület jelenjen meg? Vagy milyen megoldás létezik erre, azon kívül hogy külön hang kártyát vegyek? -
Stifler85
csendes tag
Sziasztok következő a gondom Msi b450 tomahawk Max alaplap újra telepítve de nincsen hang a jackeken csak a tvh hdmin keresztül és nem tudom mit lehetne tenni mert nem értek hozzá
-
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Létezik még a realtek HD hangkezelője, win10 alatt?
Ti mit használtok, honnan szerezhetőbe? -
neongorack
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy eléggé összetett problémám és már halvány fogalmam sincs, hogy mit kéne tennem. Adott egy Asus Rog Strix B450F lap az ominózus Realtek HD Audio hangvezérlővel szerelve.Amit jelen pillanatban az Asus ROG SupremeFX kezel, egy cirka 2 éves driverrel....
A hiba a következő: 2 kimeneti csatornából, bizonyos alkalmazásokban csak 1 hajlandó megszólalni. Ami azért is fura, mert pl a rendszerhangok, illetve bármelyik játék, videolejátszó és az Aimp is kezeli szépen, de semelyik böngésző és a Spotify sem...
Az alkalmazások audiobeállításinál, alapértelmezettnél és Realtek hangfalnál sem történik semmi érdemleges sajnos.
Komolyan már hajlandó vagyok egy rekesz sört is felajánlani bárkinek aki segít megoldani ezt a problémát, mert rohadtul idegesítő (főleg azért, mert nem értem, hogy miért történik mindez)
MB: Asus Rog Strix B450F
Realtek driver verzió: 6.0.1.8468Előre is köszönöm, rettentően hálás lennék :\
-
Casillero
tag
válasz
Lacmaster #363 üzenetére
PCM nem jó, az már egy átalakított hang. Kimenetet a hangkártyánál digital/optical-ra kell beállítani. Mpc beállítások, belső szűrök, audió dekóder. Itt az spdif-nél kiválasztani, hogy milyen formátumok menjenek nyers digitális jelként. Így már az erősítő érzékeli a DD vagy DTS hangsávot.
-
Lacmaster
tag
válasz
Visormail #361 üzenetére
Szia! optikaival van összekötve! Alapértelmezettként a Realtek van beállítva...Lejátszóprogram pedig MPC-Hc ahol beállítottam 5.1-re
Az erősítőn csakis auto-n jön hang...Viszont youtube-os se tudok 5.1 teszttel kicsikarni semmit! Sőt ha sorround-ra megy a teszt akkor a front szól...De ami furcsa, mint ahogy írtam is, nincs 5.1 verzió a hangeszköz beállításánál csak sztereó/és különböző frekvenciák!De én azt gondolom vmi pc beállítás rossz mert semmire nem változik, nincs más opcióm!
-
Lacmaster
tag
Sziasztok! Kérdésem lenne...
Yamaha házi mozit vettem...5.0 hangfalat összeraktam a megadott helyenBeállítom és jelzi is ikonnal az 5 csatornát! Viszont 5.1 lejátszásakor, csakis 2 hangfalat mutat az erősítő illetve a Realtek "tulajdonságainál" is csak 2 csatornás lehetőségek vannak
Teszt hang oké, megy minden csatorna..Viszont én nem látom hogy átváltana 5.1-re ha olyat nézek
PCM az erősítő szerint a jel!
-
Figyu192
újonc
Sziasztok ! valaki tudna segiteni ? az a bajom hogy a realtek drivert leszedem , hogy legyen audio consolom . de a telepitésnél kéri , hogy inditsam ujra. meg is teszem . De utána megint csak ujra kezdi telepiteni az elejétol majd megint kéri az ujraindtiást . igy bele esek egy olyan korben , hogy megint ujrainditom é az elejétol indul a telepités . a consol sehol és csak a gyári windows driver van fent , ergo nem tudok eqt állitani semmit . vajon mi lehet a baj ? Egy gigabyte b360 m alaplapom van , a drivereket meg elég sok helyrol leszedtem már és semmi , koszi a választ srácok !
-
Visormail
addikt
válasz
Bence toth12 #357 üzenetére
Nem olyan új fajta drivert tettél fel amihez az áruházból kell telepíteni?
-
Bence toth12
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van , hogy nem tudom megnyitni a Realtek HD Audio Managert..
Se paranccsal , se pedig a mappából... Rendszer gazda ként sem megy..
Párszor már újra raktam a szoftvert , és ígyse.. Aktiválnom kellene a jack bemenetem ezért lenne rá szükség. Ha valaki tudna valami megoldást erre a problémára , nagyon megköszönném. -
sunnyface
kezdő
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, talán ez a topic a legtesthezállóbb a problémámhoz.
A probléma tömören:
Az egyik windows frissítés után a fejhallgatóm nem ad, semmiféle hangot.Hosszabban:
Tegnap este, a windows frissített, és a mai nap este a gépet bekapcsolva fülest felcsapva arra lettem figyelmes, hogy nem hallok semmi. Próbálkoztam az illesztőprogramokkal, törlés, telepítése, frissítése, de sajnos nem vezetett sikerre.
A típusa: HyperX Cloud Stinger Gaming, 2 jack csatlakozóval az előlapi panelre van csatlakoztatva.Annyit ki bírtam hámozni, hogy a mikrofon működik rajta, kizárólag hang nincs.
Esetleg valakinek valami ötlet, hogy lehetne életet(hangot) lehelni bele?
Előre is köszi,
sunny -
Thduil
csendes tag
Hali, nincsen hang csak fejhallgatón keresztül, egyszer csak elment.
Realtek verziója: 6.0.8899.1
A laptop: MSI GE73 8RE (két hetes)
Alapértelmezettnek van beállítva a Realtek.
Csináltam már pár driver újratelepítést, nem segített, több hangszórós a gép szóval a hangszórók sem romolhattak el egyszerre.
Kissé tanácstalan vagyok, olvastam a 313, 317, 319-es hszt, nem segített. -
stuka20
senior tag
Hali!
Valaki tudna segíteni, hogy ezt ismét elő tudjam hozni? Illetve még annyit, hogy a képen látható programmal tudjam állítani hogy most a hangfalról jöjjön a hang vagy a fejhallgatóról. Szépen be volt állítva eddig minden, csak egy program (vagy én) teljesen elállította.
Röviden: Ezt a videót követtem és valszeg emiatt állítódott el minden.
Illetve ezt is próbáltam, de nem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest