Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• neongorack

senior tag

Sziasztok!

Lenne egy eléggé összetett problémám és már halvány fogalmam sincs, hogy mit kéne tennem. Adott egy Asus Rog Strix B450F lap az ominózus Realtek HD Audio hangvezérlővel szerelve.Amit jelen pillanatban az Asus ROG SupremeFX kezel, egy cirka 2 éves driverrel....

A hiba a következő: 2 kimeneti csatornából, bizonyos alkalmazásokban csak 1 hajlandó megszólalni. Ami azért is fura, mert pl a rendszerhangok, illetve bármelyik játék, videolejátszó és az Aimp is kezeli szépen, de semelyik böngésző és a Spotify sem...

Az alkalmazások audiobeállításinál, alapértelmezettnél és Realtek hangfalnál sem történik semmi érdemleges sajnos.

Komolyan már hajlandó vagyok egy rekesz sört is felajánlani bárkinek aki segít megoldani ezt a problémát, mert rohadtul idegesítő (főleg azért, mert nem értem, hogy miért történik mindez)

MB: Asus Rog Strix B450F
    Realtek driver verzió: 6.0.1.8468

Előre is köszönöm, rettentően hálás lennék :\

• neongorack

senior tag

Sziasztok!

Lehet, hogy volt már róla szó, de azért hátha valaki csípőből rávágja a megoldást.
    Hátlapi analóg audio kimeneteknél 2 csatlakozót használok, de akárhogy próbálom meg szóra bírni mind a 4 hangszórót (Kvadrofon) böngésző alatt nem hajlandó szólni a hátsó 2.
    tesztelve: Edge, Firefox, Chrome.
    Aimp3-ban és bármilyen videólejátszóban szépen megy az összes, de az istenverte böngészőkben nem akarja az igazságot. Pedig mindenhol Kvadrofon opcióra van állítva.

lap: Asus Rog-Strix B450F-Gaming
    driver: Realtek Audio Driver V6.0.1.8468 for Windows 10 64-bit.(WHQL)

win teszterben is ad hangot a rear, illetve a Realtek szoftverében is pozitív a hangteszt.

Kérlek segítsetek, mert már a hajamat tépem, és az benne a legszebb, hogy ezt az előző lapomnál is eljátszotta, csak az Via HD audio volt. Valahogy megoldottam, de már nem emlékszem, mi volt a kulcsa, no meg az win7 alatt volt még.
    Előre is köszönöm. :)

Új hozzászólás Aktív témák