- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garalab
csendes tag
válasz
Avicularia #31 üzenetére
Szia, semmi 3rd party alkalmazás nem került rá, csak ami a gyári csomagok között is elérhető. Fun_plug sem kellett, mert simán elég volt a natív telepítés, mondjuk kísértetiesen hasonlít az elérhető appok listája az FFP által nyújtottakéra, ez eddig fel sem tűnt
jelenleg ez a natívan elérhető apk lista:
Mind gyorsan és egyszerűen telepíthető, de némelyik belső konfigjához azért kell dolgozni vmennyit. Gyakorlatilag FW-ből hivatalosan is elérhető FFP (majdnem...).
Közben észrevettem, hogy nem itthoni az ár, bár igazából majdnem mind1, ha van gari, és ingyenes szállítás
De persze csak vicc volt, ha veszek, akkor is másik típust, szeretek kísérletezni.
-
Garalab
csendes tag
válasz
Avicularia #29 üzenetére
Szia, egyelőre én is, mint sokan mások, várom a digi 500-as upgrade-jét (megrendelve egy hónapja, de mégcsak meg sem kerestek....), jelenleg "csak" 100-on ketyeg a net, de azt gond nélküli kihasználja a NAS (12MB/s). Transmission-t használok rajta, 20 letöltés/40 feltöltés, egyszerre max 40 aktív, no speed limit (le 100, fel 30 mbps). Minden szálon terhelve kb. 40-50% proci terhelés mellett elboldogul a fent említett mennyiséggel (néha, ~15-20 percenként felugrik 100%-ra kb fél percig, de akkor sem áll meg az élet, pl. a stream-elt film nem akad, valsz hash-t ellenőriz, és azt számolja). Szóval nem hiszem, hogy a 200 nagyon megállítaná, meg ha már csak főként seed-elsz, és nem megy 1-2 letöltés, akkor szépen lemegy 20-30% köré (max). 500-nál /gigánál meg nem biztos, hogy lesz annyi nagy sebességű leech, vagy seed, hogy ki is használd a rendelkezésre álló sávszélességet
Én is csak a nagyobb garantált feltöltés miatt kértem az 500-at. Több párhuzamos le/feltöltéssel (aktív szállal) sztem nem érdemes terhelni, mert szét seek-eli a vinyókat, és a miatt lassul be. Sajna a Transmission (is) helyfoglalásos kliens, szóval, ha elindítasz pl. egy 100GB-os sorozat letöltést, akkor azt először szépen befoglalja, és csak utána indul a móka, a foglalás idejére a többi letöltés nem igen mozdul, de szinte az összes kliens ilyen. Van beépített BT kliense is, meg vmi harmadik is, a beépített kaki, fele sebességet sem hozza, és a procit is szétterheli, illetve max 10 szálat enged, ami kevés, mert nem tudsz eleget seed-elni. A harmadik SW-t (vmi pyLoad, vagy mi a neve) be sem tudtam rendesen állítani, minden restartnál újra inicializálta magát, de ez lehet a beta miatt is, szóval egyelőre az is felejtős. De a transmission jól megy, van hozzá windows-os kliens is, amivel jól konfolható, nagyon pozitív, hogy pl. jól működik távolról is, szal a buszon/ebéd közben/kocsiból, stb... telóról beteszed a letöltést, és mire hazaérsz lent is van (persze ez függ a mérettől és a sebességtől), de baráti. RSS feed-et még nem lőttem be, de remélem az is menni fog. Kicsit mókolni kell a Transmission-el, de ez egyszeri setup, és nem több, mint 5 perc (már annak aki csinált már ilyet, némi linux ismeret sem árt
) 50k-ért (gondolom nettó, ha bruttó, akkor veszek én is még egyet backupnak
) sztem jelenleg nem találsz jobbat. Lőttem egy tesztet is, csak infó jelleggel, ez most kb 10-11MB között jött 100 Mbps-es hálón, de közben asszony is youtube-on lóg
szal sztem a max csövet kihasználtuk.
-
törölt tag
válasz
Avicularia #10 üzenetére
Én is csodálkoztam rajta, azért is kérdeztem hogy a processzor miatt lehet-e.
(#11) freemanone: Nekem kétlemezes is elég lesz, és éppen a Synology 414-es kistestvérét, a 214-est nézegettem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Wd blue 750gb 2.5 hdd
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest