Zyxel NAS 540: felhő otthonra

Hirdetés

A ZyXEL piacra dobta négyrekeszes Personal Cloud médiaszerverét, az NAS 540-et. A hálózati adattároló teljesen felszerelve akár a 24 TB-os kapacitást is elérheti, és az említett uPNP/DLNA kompatibilis médiaszerver funkciókon felül lehetővé teszi a felhasználók számára az adatmentést, (megvédve ezzel az állományokat a meghibásodástól fakadó adatvesztéstől) valamint a távoli fájlokhoz történő egyszerű, biztonságos hozzáférést, azok tárolását, szinkronizálását és megosztását.


[+]

A gyártó ehhez ingyenes myZyxelCloud DDNS-szolgáltatást is biztosít, így a felhasználó létrehozhat egy személyes linket, mely bármely internetkapcsolattal rendelkező számítógépet átirányít az NAS540-en tárolt adatokhoz. A zCloud 2.0 alkalmazás segítségével bármely Android és iOS eszközzel is hozzáférhetővé válnak a tárolt adatok, sőt nagyképernyős lejátszásuk is lehetővé válik. Emellett az ownCloud alkalmazással az NAS540-en tárolt fájlok Windows, MAC OS X, Andriod, iOS és Linux operációs rendszerű gépekre is szinkronizálhatók, mindemellett olyan népszerű felhő platformokkal is kompatibilis, mint például a Google Drive, DropBox, MemoPal.


[+]

Az NAS 540 FreeScale FS1024 1,2 GHz-es kétmagos processzorral és 1 GB DDR3 RAM-mal rendelkezik, továbbá a két Gigabit Ethernet LAN port, az USB 3.0-s port, valamint egy legújabb SDXC támogatással bíró SD kártyaolvasó is a NAS része. A 120 milliméteres halk ventilátorral hűtött rekeszbe legfeljebb 4 darab 2,5/3,5"-es, összesen 24 TB tárkapacitású merevlemez helyezhető, amelyek a JBOD-on felül RAID 0, 1, 5, 5 + hot spare, 6 és 10 kötetekben is használhatóak; a maximális átviteli sebesség olvasásnál 130 MB/s, írásnál pedig 48 MB/s.


[+]

A Zyxel NAS 540 bruttó 80 ezer forint környékén érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés