Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balazs84
csendes tag
Sziasztok
En ma 2016.03.20an frissítettem, most felment a frissítés sajnos a zcloudot nem tudtam kikapcsolni ezért töröltem. Arra figyeljetek hogy sajnos nem törli a .thumb könyvtárakat, pc-föl keresés utan sikeresen tudtam torolni kézzel. A file frissítése nem tudom hogy sikerult e megoldaniuk, de majd azt is figyelem.
-
pikar
tag
Na mégegyszer, mert lejárt a szerkesztési időkorlát
Sziasztok!
Tegnapig meg voltam elégedve ezzel a NAS-al.
Ez a fw volt rajta 2015. Maj 22. V5.04(AATB.0)C0
Tegnap láttam, hogy kijött hozzá ez a fw. 2015. Dec. 23 V5.10(AATB.1)C0
Megnéztem, mit javítottak, és belevágtam a frissítésbe, hátha mégjobb lesz.
Letöltöttem, kicsomagoltam és a webfelületről belinkelve felraktam.Majd restart.
Ez után ért a meglepetés. Minden OK., de az automatikus frissítés jelezte, hogy új fw érhető el.
Megnéztem mi is lehet az, hisz most raktam fel.
Egy 2015.12.31-i fw-t javasolt. V5.10(AATB.2). Erről semmit nem találtam a neten és ezek szerint csak online lehet telepíteni.
Hát egyszer élünk, felraktam ezt is. Restart.
A doboz működik, de igen fura dolgai vannak.
-100%-os processzor terhelés. Nagyon belassult.
- eddig 3-szor leállt a windows filesharing és csak restart után állt helyre
- mintha lassabb lenne a LAN fájl transzfer (eddig megszokott 70-90Mb/sec helyett 30-40Mb/sec)
- és ami a legbosszantóbb: a myzyxelcloud alkalmazás rejtélyes okból önálló életre keltés akaratom ellenére elkezdett dolgozni. Az összes médiát tartalmazó könyvtárba létrehozott egy .thumb nevű rejtett könyvtárat, melyet feltöltött thumbinal jpg képekkel, amiket a médiákból vágott ki. Iszonyú processzor munkával.Erre persze sok ideig tartott rájönni, mert alapból nem használom ezt a myzyxelcloud szemetet, ki is volt kapcsolva, most mégis problémát okozott, ezért töröltem is. De ez így egy vicc!!!
Kérdés, hogyan lehetne eltakarítani az általa okozott károkat? A sok könyvtárat és jpg állományt.
Illetve az új fw(ek) ezek szerint hibásak? Vagy csak én b...tam el valamit? Persze downdrédelni nem lehet.
Köszi
-
pikar
tag
Sziasztok!
Tegnapig meg voltam elégedve ezzel a NAS-al.
Ez a fw volt rajta 2015. Maj 22. V5.04(AATB.0)C0
tegnap láttam, hogy kijött hozzá ez a fw. 2015. Dec. 23 V5.10(AATB.1)C0
Megnéztem, mit javítottak, és belevágtam a frissítésbe, hátha mégjobb lesz.
Letöltöttem, kicsomagoltam és a webfelületről belinkelve felraktam.Majd restart.
Ez után ért a meglepetés. Minden OK., de az automatikus frissítés jelezte, hogy új fw érhető el.
Megnéztem mi is lehet az, hisz most raktam fel.
Egy 2015.12.31-i fw-t javasolt. V5.10(AATB.2). Erről semmit nem találtam a neten és ezek szerint csak online lehet telepíteni.
Hát egyszer élünk, felraktam ezt is. Restart.
A doboz működik, de igen fura dolgai vannak.
-100%-os processzor terhelés
- eddig 3-szor leállt a filesharingés restart után állt helyre
- mintha lassabb lenne a fájl transzfer (eddig megszokott 70-90Mb/sec helyett 30-40Mb/sec)
- és ami a legbosszantóbb: -
Balazs84
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen nast és a transmission kliensbe beillesztetném a nas video könyvtárába már felmásolt és régen letöltött torrenteket. Ezzel nincs is gond, az elérési út helyes is de újra letölti a kliens, ellenőrzés és seed helyett! De miért???
-
Csacse
tag
Sziasztok! Van még valakinek tesztje az eszközről? Főleg az érdekelne mennyire terheli a torrent. Másik topicban írták hogy torrentre elég karcsú a vas. A Hp g8 at ajánlották árban kicsit több mit a zyxel új ára. Ami jelenleg 61 ezer.
Köszi
-
tvamos
nagyúr
Azon gondolkodom, hogy lecserelem kierdemesult Synology DS212j-met egy ujabb, immar 4 lemezes eszkozre. Ket jeloltem van, az egyik a Synology DS414SLIM, a masik a topic targya. Ez a Zyxel jobban tetszene, az ara miatt, de bizonytalan vagyok, a Synology-ban jobban megbiznek.
Amire hasznalnam, hazi media szerver, hazi fenykepek, videok tarolasa, archivalas... talan fajlmegosztas...
Szeretnem a mostani Synology-mat egy masik foldrajzi lokacioban elhelyezni, es az erzekeny adatokat azon is tarolni, automatikus szinkronizalassal. (De jo nekem a heti inkrementalis backup is.)
Valami ilyesmi... -
czupy84
csendes tag
Sziasztok!
Honnan sikerült nektek ilyen olcsón beszerezni?
Mert amit én találtam a legolcsóbb jelenleg ~66000 HUF. Vagy van valami titkos forrásotok ?Szerintetek ennyiért is megéri?
Köszi a válaszokat.
-
Garalab
csendes tag
válasz
Avicularia #31 üzenetére
Szia, semmi 3rd party alkalmazás nem került rá, csak ami a gyári csomagok között is elérhető. Fun_plug sem kellett, mert simán elég volt a natív telepítés, mondjuk kísértetiesen hasonlít az elérhető appok listája az FFP által nyújtottakéra, ez eddig fel sem tűnt
jelenleg ez a natívan elérhető apk lista:
Mind gyorsan és egyszerűen telepíthető, de némelyik belső konfigjához azért kell dolgozni vmennyit. Gyakorlatilag FW-ből hivatalosan is elérhető FFP (majdnem...).
Közben észrevettem, hogy nem itthoni az ár, bár igazából majdnem mind1, ha van gari, és ingyenes szállítás
De persze csak vicc volt, ha veszek, akkor is másik típust, szeretek kísérletezni.
-
Avicularia
veterán
Köszi a részletes leírást. Nekem 325v2-öm van jelen pillanatban és 100/10-es netet épp hogy ki bírja hajtani, de a proci 100%-on pörög ilyenkor. FFP-t telepítettél a NAS-ra? Egyébként itt akciós a NAS, 50K bruttóban, de svéd bolt, szóval nem releváns otthon [link] Karácsony előtt is le volt árazva kb. egy hónapig.
-
Garalab
csendes tag
válasz
Avicularia #29 üzenetére
Szia, egyelőre én is, mint sokan mások, várom a digi 500-as upgrade-jét (megrendelve egy hónapja, de mégcsak meg sem kerestek....), jelenleg "csak" 100-on ketyeg a net, de azt gond nélküli kihasználja a NAS (12MB/s). Transmission-t használok rajta, 20 letöltés/40 feltöltés, egyszerre max 40 aktív, no speed limit (le 100, fel 30 mbps). Minden szálon terhelve kb. 40-50% proci terhelés mellett elboldogul a fent említett mennyiséggel (néha, ~15-20 percenként felugrik 100%-ra kb fél percig, de akkor sem áll meg az élet, pl. a stream-elt film nem akad, valsz hash-t ellenőriz, és azt számolja). Szóval nem hiszem, hogy a 200 nagyon megállítaná, meg ha már csak főként seed-elsz, és nem megy 1-2 letöltés, akkor szépen lemegy 20-30% köré (max). 500-nál /gigánál meg nem biztos, hogy lesz annyi nagy sebességű leech, vagy seed, hogy ki is használd a rendelkezésre álló sávszélességet
Én is csak a nagyobb garantált feltöltés miatt kértem az 500-at. Több párhuzamos le/feltöltéssel (aktív szállal) sztem nem érdemes terhelni, mert szét seek-eli a vinyókat, és a miatt lassul be. Sajna a Transmission (is) helyfoglalásos kliens, szóval, ha elindítasz pl. egy 100GB-os sorozat letöltést, akkor azt először szépen befoglalja, és csak utána indul a móka, a foglalás idejére a többi letöltés nem igen mozdul, de szinte az összes kliens ilyen. Van beépített BT kliense is, meg vmi harmadik is, a beépített kaki, fele sebességet sem hozza, és a procit is szétterheli, illetve max 10 szálat enged, ami kevés, mert nem tudsz eleget seed-elni. A harmadik SW-t (vmi pyLoad, vagy mi a neve) be sem tudtam rendesen állítani, minden restartnál újra inicializálta magát, de ez lehet a beta miatt is, szóval egyelőre az is felejtős. De a transmission jól megy, van hozzá windows-os kliens is, amivel jól konfolható, nagyon pozitív, hogy pl. jól működik távolról is, szal a buszon/ebéd közben/kocsiból, stb... telóról beteszed a letöltést, és mire hazaérsz lent is van (persze ez függ a mérettől és a sebességtől), de baráti. RSS feed-et még nem lőttem be, de remélem az is menni fog. Kicsit mókolni kell a Transmission-el, de ez egyszeri setup, és nem több, mint 5 perc (már annak aki csinált már ilyet, némi linux ismeret sem árt
) 50k-ért (gondolom nettó, ha bruttó, akkor veszek én is még egyet backupnak
) sztem jelenleg nem találsz jobbat. Lőttem egy tesztet is, csak infó jelleggel, ez most kb 10-11MB között jött 100 Mbps-es hálón, de közben asszony is youtube-on lóg
szal sztem a max csövet kihasználtuk.
-
Garalab
csendes tag
Sziasztok, kb egy hónapja nyúzok egy ilyen NAS-t. Volt előtte alja és teteje is (Shuttle, D-LINK, Synology, de volt dolgon QNAP-al is) Mivel a rendelkezésre állás is fontos lett, ezért döntöttem egy gazdaságosabb 4 lemezes mellett. 52e+áfa-ért jutottam hozzá, szal az ár igencsak barátságos, olcsóbb, mint a korábbi Synology NAS-om volt. Aki azért vesz NAS-t, hogy terabájtokat mozgasson percek alatt az rossz helyen jár, ezek az eszközök nem erre valók
feltettem a béta FW-t, amit egy német fórumon kaptam, az eredmény meggyőző, single drive (USB 3.0-rá pakolt külső vinyó), és raid6 is 80-90MB/s közötti írást tud, hűvösebb lett a proci, és ezáltal még halkabb lett (bár a 900rpm-en forgó halk 12 cm-es venti eddig sem volt hallható csak kb 30 centiről, de most még egy picit hlakabb) 2TB-os lemezek felett a RAID 5 szimpla matek miatt felejtős, sajnos a normál vinyók hibaaránya túl magas egy 3TB/lemetes raid5 tömbhöz, szóval marad a raid6.
3 darab USB 3.0-és portja van, és korrekt a backup lehetőség, tud automata oda-vissza másolást, menet közben cserélhetsz vinyót, stb...szóval ilyen szempontból sem marad el a drágább versenytársaktól. USB3-ról RAID6-ra másolás (eszközön belül, tehát nem megy át CIFS-en, meg a hálón) hozza az USB-re kötött eszköz max sebességét. 130-150MB/s-et mértem WD RED USB 3.0 tok kombóval írásra és olvasásra egyaránt, az írt lemezterülettől függően. Tehát aggathatsz rá külső vinyókat, dögivel
Tökéletesen kommunikál az alá kötött APC és egy FSP UPS-el is, és tekintve, hogy ezek a NAS-ok softveres RAID-et használnak, erre szükség is van.
A Link Aggregációt még nem próbáltam, de sztem mostanában nem is fogom, azzal elvileg hozná jelen FW-el is a ~140-160MB/s-et RAID6-ban.
Az új FW még béta, és van is benne hiba rendesen (pl. a twonky server néha kiakad, ha új vinyót dugsz az USB-re, ilyenkor le kell állítani, aztán vissza, meg pár ilyen apróság, dehát nem véletlenül nem adták még ki hivatalosan)
Összességében én kellemesen csalódtam, ér/teljesítményben egy nagyon jó kis eszköz. Persze sok jobb, vagy gyorsabb NAS is van, főleg a négylemezes mezőnyben, de azok alapból dupla ennyibe kerülnek, a magyar vásárló (mint én is) meg eléggé árérzékeny, főleg ha a különbségből kijön 2*3TB-nyi vinya
-
Nightfall75
tag
A feljebb is belinkelt tesztben már 70 MB/s körüli az írási sebesség RAID5-ben, miután feltették rá az 5.02 firmware-t, ami ráadásul még csak béta. A korábbi 5.01 firmware-rel nekik is csak 40MB/s körüli tempót tudott.
-
törölt tag
Persze hogy bonyolultabb, ennek ellenére meglepődtem, vagy inkább csalódtam, hogy 80 ezerért ennyit lehet várni. A többi hálózati elem kapacitását ne keverjük ide, mert ez a 48 MB/s a cikk szerint a maximális írási sebesség, amikor minden körülülmény ideális.
Visszanézve látom, a #8-at arra írtam, hogy a 48 MB/s egy átlagos merevlemez sebessége. Lehet, hogy arra gondolt az illető, hogy ennyiért egy átlagos NAS-nak ekkora a sebessége.
-
Ursache
senior tag
válasz
#72042496 #23 üzenetére
Zyxel bőven elmarad a Synology névtől. Nem csak Ethernetről van szó, gondold meg: szabvány (ethernet), különböző operációs rendszerek, eltérő architektúrák, más könyvtár szerkezet (file system), SMB, NFS, router, switch mit bír, esetleg bridge... etc... Nem csak annyiról van szó, hogy bedugjuk, és másol. Gondolom ezen is valami (ki)belezett linux fut... azt mennyire hatékonyan tudják megírni a fejlesztők a Zyxelnél. SATA-SATA kapcsolat azért kicsit egyszerűbb "egyhardwaren" (direkt egybeírva) belül.
-
merkucyo
aktív tag
Nem régen vettem egy Zyxel 310S-t csak azért, hogy belecuppanjak ebbe a NAS-os világba mert kíváncsi voltam.
A 310S messze nem egy felső kategóriás gépezet, de az ára is igen barátságos és meglepően használható. Otthoni használatra ezért sokallom a 80ezres alapárat ami HDD-vel ilyen 120ig könnyen felhízhat, szerintem aki felhőnek keres NAS-t az harmad ennyiből is ki tudja hozni a dolgot és nem lesz felhasználói élményben kevesebb mint ez .
-
bteebi
veterán
Egész szimpatikus, és még az ára is elmegy. A 48 MB/s-es írás kicsit tényleg vékonyka (és mi van akkor, ha a gyakorlatban ez csak 35-40 MB/s, ami időnként még be is lassul?), de az olvasási sebesség rendben van. A Cypresss által linkelt Synology NAS mondjuk még jobban tetszik, de annak már azért elég vaskos ára van sajnos...
Amúgy a NAS-okban a HDD méretkorlát csak firmware (BIOS) kérdése?
-
freemanone
addikt
A második tesztet pont most nézegettem én is, és ezek után már csak a gyenge minőségű software-re tudok gondolni a sebességek kapcsán, hiszen a tesztben mellette lévő Synology 20%-al többet teljesít írás terén fele annyi memóriával, ugyanazzal a SoC-al.
szerk: Ezért is az a politikám a frissítésekkel kapcsolatban, hogy majd más kipróbálja én csak a frissítés javított változatát szoktam felpakolni. Sajnos ez nem csak itt figyelhető meg, egyre több cég csinálja ezt.
Viszont legalább törődnek vele és idővel javítják a hibákat! Abban pedig egyetértünk, hogy még így is a legjobbak SOHO NAS-ok terén! -
kekegsm
őstag
Tesztek:
https://blog.notebooksbilliger.de/test-und-gewinnspiel-zyxel-nas540-4-bay-nas-system/http://www.computerbase.de/2014-12/zyxel-nas540-und-qnap-ts-431-im-test/
(#14) freemanone
Nagyon jó a Synology, a baj az, hogy kapkodva, félkészen adják ki hozzá mostanában, és ez egy fontos, működő NASnál eléggé problémás. Pl nálunk a cégnél az utolsó frissítés után elszállt a fájlrendszer naplózása. Azaz pl fájltörlés esetén nem tudom visszakeresni, hogy ki és mikor törölte. Ez otthon nem gond, cégnél azért gáz. A support egyetlen javaslata az volt, hogy mentsem le az adataim, és telepítsem újra őket. Sokszáz terabyte-ról van szó...Ettől függetlenül még mindig a legjobbnak tartom a Synology-t ebben a műfajban.
-
törölt tag
válasz
freemanone #14 üzenetére
Akkor csak jó irányban tapogatózom!
-
törölt tag
válasz
Avicularia #10 üzenetére
Én is csodálkoztam rajta, azért is kérdeztem hogy a processzor miatt lehet-e.
(#11) freemanone: Nekem kétlemezes is elég lesz, és éppen a Synology 414-es kistestvérét, a 214-est nézegettem.
-
kekegsm
őstag
Ironizáltam...
(#9) Reggie0 :A lineáris írás esetleg, de az átlagos az nem. Az átlagos az az igen kicsitől az igen nagy fájlokig minden+seeking+titkosítás (mert ugye egy NASnál az is van)+az átviteli felület által okozott késleltetés (pl Samba)
Ez utóbbi kettőt is hozzá kell számolni, mert bár egy PC-be helyezett SATA winyón nincs ilyen, itt egy NASról beszélgetünk. Méghozzá kifejezetten egy otthoni NASról, amit általában max 2-3 ember használ, és a használók nagytöbbsége filmet néz róla, meg zenét hallgat.
-
freemanone
addikt
4 bay-es NAS-ból gyorsabbat ilyen áron nem fogsz találni. Egyébként 48MB/s írási szerintem teljesen vállalható.
(#7) Cypresss: Igazából még olcsóbban is van..... viszont ez is alsóhangon +50k a cikkben említett modell árához képest. Valamint nem nagyon tudok mondani ebben az árban _MINŐSÉGI_ terméket, ahol a sebesség írás/olvasás terén is hozza a gigabites háló maximumát. Azon kívül a Dlink-nek jut eszembe a DNS-345 ami egy teszt alapján még ennyit sem hoz és árban ugyanott van.
-
Avicularia
veterán
325v2 van nekem, még az is gyorsabban tud írni, nem hiszem hogy ez tényleg csak ennyit tudna.
Legalább egy hónapig akciós volt felénk, 50K volt az ára, most ment vissza 70re. Le akartam cserélni a 325v2-t rá, de úgy gondolom nem nyújt annyival többet mint amennyivel drágább még 50K-ért is. Legalább is otthonra. -
törölt tag
Nem azért, de nekem két teljesen átlagos, sőt, inkább már átlag alatti merevlemezem van, és nagy fájlokat stabilan 100 MB/s fölött írok rájuk. Ráadásul ez gyakorlati érték, nem egy elméleti maximum. Ha ez a ketegória nem tud többet, akkor tényleg egy kicsivel feljebb kell nézelődnöm, de annyiért meg már építek egy külön mini PC-t amelyet NAS-ként használok.
A linket köszi, érdekességnek jó volt.
-
törölt tag
válasz
freemanone #2 üzenetére
Igen, az írást. A 48 MB/s nagyon vékonynak tűnik.
-
törölt tag
Az utolsó előtti mondatig nagyon tetszett. Éppen valami ilyesmit tervezek venni, de ez mitől ilyen baromi lassú? A processzor lehet a gyenge?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- PlayStation 5
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 2TB Kingston SSD M.2 NVMe NV3 garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest