- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
válasz
syler123 #634 üzenetére
Nálam a Pandora hektikus volt, a beállításaival is sokat kellett szórakozno, úgyhogy egy hónap után az is ment a levesbe
Én sem beszélni russia, de nagyjából kihámoztam a fordító segítségével és itt a fórumon is akadt segítség bőven
A patchez kell csak amúgy az orosz, a telepítéshez van angol nyelvű leírás
-
mckay
aktív tag
válasz
syler123 #551 üzenetére
nem, a Pandorabox verzió került fel
erre volt lentebb alapos leírás belinkelve, máshova nem mertem menni
nekem ez az első nem gyári rendszer egy routeren
kezdetnek jó lesz
:-)egyébként ha restartol, az nem gond, nem kritikus környezet, otthon vagyok
sőt, igazándiból még élesbe sem tettem, egyelőre csak AP
majd valamelyik éjjel... -
Zirowe
nagyúr
válasz
syler123 #542 üzenetére
Na, tegnap ujraraktam a strangeorange minimalt (az optimal szamomra tul szetcseszett), az alapjan amit irtal az openwrt topicba (firstboot, majd reboot), megmaradnak a beallitasok.
A wifi erosseg azonos, mint a pandoraboxnak (1216 volt fent, strangeorangebol pedig most a 1696).
A repository hibas volt, tegnap rosszat raktam be, ami egy meg furabb minidlna-t telepitett, nem megfelelo fuggosegekkel, ezert ma ujraraktam megint, masik repositoryval felment rendesen, bar mast nagyon nem lehet mar felrakni., 372kb maradt.Minidlna, samba es transmission rendben, gyakorlatilag annyi a kulonbseg a pandoraboxhoz kepest, hogy a sok kinai szar nincs benne, bar azert ebben is van par felesleges dolog (cpu limiter, ngrok, aria2, masodik skin, stb), amik elhagyasaval tobb szabad hely lenne
-
Zirowe
nagyúr
válasz
syler123 #539 üzenetére
Lattam az openwrt topicban, hogy most mar rendesen megy neked a strangeorange.
Megtudnad mondani, hogy a wifi fulon van-e scan gomb?
Mert nalam ez hianyzott.Amugy, ha jol ertelmezem a prometheus egy portolt asus fw, mint a padavan.
Ha tenyleg az, akkor inkabb keruld messzire, mert eleg hulladek.
A sajat asusomon ruheltem a gyarit, ment is ra a tomato majdnem rogton. -
Zirowe
nagyúr
válasz
syler123 #534 üzenetére
Sima pandorabox.
De amugy is furak ezek az fwk, mert a full reset eseten se felejtenek el mindent fw csere eseten se.
Plusz a pandoraboxon a minidlna tul sok helyet foglal es eddig meg nem sikerult normalisan telepitenem.Sima openwrt jo lenne, de eddig csakma pandorabpxnak volt normalis a wifi.
A breedet en feltettem, nem volt para, azota parszor mar jol jott.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #531 üzenetére
Ahogy látom a hiba nem bennem / a készülékemben van
Hi there!
First of all: Big thanx for your work.
I got very quick a working device, following your instructions and using your resources.BUT: When i configure the router, after a reboot, all work is gone since their is no persistence in storage.
Can you or someone help out?
These are my mounts:
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on /rom type squashfs (ro,relatime)
proc on /proc type proc (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)
sysfs on /sys type sysfs (rw,nosuid,nodev,noexec,noatime)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw,nosuid,nodev,noatime)
tmpfs on /tmp/root type tmpfs (rw,noatime,mode=755)
overlayfs:/tmp/root on / type overlayfs (rw,noatime,lowerdir=/,upperdir=/tmp/root)
tmpfs on /dev type tmpfs (rw,nosuid,relatime,size=512k,mode=755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,mode=600)
debugfs on /sys/kernel/debug type debugfs (rw,noatime)
/dev/mtdblock6 on /mnt/mtdblock6 type squashfs (ro,relatime)Another thnx in advance,
Sven
-
mckay
aktív tag
válasz
syler123 #479 üzenetére
Ehh, azt hittem rosszul látok, azért kérdeztem ilyen bárgyún.
Most ez komoly, hogy tegyek fel egy dev firmware-t, hogy feltehessek egy ssh firmware-t, hogy feltehessek egy openwrt firmware-t?
Jesszusom, out of box, mondhatom.Jól van, neki durálom magam, mit veszthetek ugye, csak 9 ezer volt...
Hanem azt még árulja el valaki, hogy a végén mit kapok?
Lesz annak az openwrt-nek böngészőben futó felülete, vagy azt még mókolni kell bele?
Lesz neki DLNA funkciója, vagy azt még mókolni kell bele? -
mckay
aktív tag
válasz
syler123 #477 üzenetére
Uhh, köszi-köszi, kedvesek vagytok.
Slyer, Kenand,
köszi a linket, ha hazaértem, megpróbálom feltolni.
De egyébként hogy is? Van valami spéci boot-mód, vagy a működő router menüjében simán kiválasztom hogy upgrade?Hudyfiu,
és külön köszi a gyári romot, remélem nem lesz rá szükség, de jó érzés, hogy ez is van. -
hudyfiu
senior tag
válasz
syler123 #239 üzenetére
Az a hivatalos oldal elvileg viszont régebben ha openwrt-t tettem akkor inkább ezt használtam:
http://dl.eko.one.pl/luci/chaos_calmer/ramips/
Gargoyle miatt szoktam erre az oldalra csak azt már nem frissítik.
Itt Január 23 ami az "mi mini"-re való (openwrt) és ebben van webes (luci) felület is.
Mondjuk csak érdekességként írtam be ezt, ha valakinek kellene.
Csak valahol olvastam hogy javították a wifit de azt már nem tudom hol.
Kár hogy nincs olyan grafikonos kimutatás luci-ra rendesen mint gargoyle-on, csak amiatt nem használom már...
Pedig amit tudtam már kipróbáltam sztem
-
hudyfiu
senior tag
válasz
syler123 #237 üzenetére
Úgy tudom javították a nagyobb hibákat...
A pandorának nem ez az alapja?
Láttam páran azt is használják csak még lusta voltam kipróbálni.
Itt vannak friss rendszerek rá:https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=306678#p306678
letöltés: https://mega.nz/#F!4Uh2wSDI!1HGl8pNv1gTBdHKKutWraw
Amúgy most látom hogy 3,5 MB amit küldtem szval így tuti nincs benne webes felület sem.
-
mike99.hu
csendes tag
-
mike99.hu
csendes tag
válasz
syler123 #202 üzenetére
A mostani gigabites routeremmel kábellel akár 80 GB/sel tudok másolni a saját NAS szerverről.
Az lett volna az elképzelés hogy azért teszem be pluszba AP-nek a Xiaomi routert-t hogy a laptop ac-s wifijén ezt megközelítő (legalább 50 GB/s) tudjak másolni a szerverről kéepeket/videókat a laptopra (ne kelljen mindig bedugni a kábelt és ezzel korlátozni magam).
De úgy veszem észre hogy ez felejtős. Ha lanon tud 10 MB/s-ot akkor a wifi csak ennél kevesebb lehet. -
repvez
addikt
válasz
syler123 #164 üzenetére
Ezeket a beállitásokat megoszthatnád,hogy hogyan hol állitottad,melyik szoftver.az se baj ha van kép ha kinai lenne a menü.
Egyébként nekem a szoftver frissítés nem talál újabb firmwaret.most a 2.2.17 van rajt az oldalon meg 2.6.xx van stabil verzioban.vagy ez csak azért lehet mert angol?
Bár az enyém gyárilag az. -
válasz
syler123 #142 üzenetére
Nekem holt átlagos ilyen kábel van rajta. A két villára rá van kötve (persze nem csak rácsavarva, hanem szigetelve stb stb, nem részletezem) és kész. Nem tudok mit mondani, egy óriási kerülőt csináltok ezzel. A gyári adapter megeszi az itteni feszt meg frekit is, ezért elég csak a csatlakozó olyanná tétele mint ami itt kell.
-
Szoszo94
őstag
válasz
syler123 #129 üzenetére
Nekem jó is lett az adapterrel, földelt konnektorba is belement simán.
Port forward pedig a 192.168.31.1 (fejből írtam, nem tuti) oldalon asszem' az advanced fül alatt lesz, de többet tudnék mondani ha otthon lennék. Mindenesetre van rá lehetőség, kutakodj!
(syler természetesen ez a rész már nem neked ment válaszként)
-
wocsok17
tag
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #108 üzenetére
Kapásból pl első probléma:
Upgrade the device with Xiaomi's development firmware via USB stick:
Download the file named miwifi_r1cm_firmware_047a3_2.x.x.bin
Azon a linken egy kínai vacak oldal jön be, találok is developer firmware-t, de azt amit kér konkrétan nem. Aztán másikkal fene tudja hogy jó-e, van-e root jog stb... -
wocsok17
tag
válasz
syler123 #100 üzenetére
Ha feltölteni nem akarsz akkor jó. Legalábbis nekem a nagy elég jó, az én sávszélességemet kihasználja, bár az nem nagy. Fel nem tölt, de még nem találtam olyan torrentet amit észrevették volna hogy letöltötte. Nem tudom hogy csinálja de nem látszik hogy letöltöttem, viszont vissza sem oszt, de letölt.
-
Hát pedig ha nem megy itt nem lesz ebből semmit mert úgy kidobom innen a szerelőt mint a sicc. Vagy vissza az eredeti.
Nem poénból használom ezt a routert én nem kértem, hogy olyat hozzanak ami miatt nem lehet majd használni a sajátot. Az fix, hogy nem tudja azt amit ez. Ráadásul az USB háttértárat is használom mobilnetről is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest