- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amazon Kindle
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam, de nem derült ki, hogy itt akkor tudunk-e linket olyan firmware-hez is, ami felmegy a testvérére, a MIWIFI 3-ra?
Az is ilyen, csak 4 antennás.Nem rossz a gyári szoftver, csak nem értem, hogy miért nem tudok SMB megosztást csinálni rajta. Vagy DLNA megosztást.
Vagy csak rosszul csinálok valamit?
-
mckay
aktív tag
Én tegnap vettem észre, hogy véletlenül 9V adapterrel ment eddig a Xiaomi Mini.
Abból vettem észre, hogy kezembe került a gyárilag hozzáadott 12V, és gondoltam, rend a lelke mindennek, beüzemeltem.
És amikor kivettem a konnektorból az ugyanolyan dugójú adaptert, akkor látom, hogy 9V.Gond nélkül ment...
-
mckay
aktív tag
Gondoltam, visszajelzek: 10 napja stabil a Pandorabox, nálam nincs semmi gond vele ezen a vason
De ha már itt vagyok, kérdezek is valamit
:-)Lehet ezzel a vassal elérni azt, hogy a Port 0 és Port 1 ethernetek külön vlanban legyenek, és ne lássák egymást, de persze internetezni tudjanak?
A switch menüpontban találtam vlan sorokat, és ott taggelni meg untaggelni meg offolni lehet.
Be is állítottam így, de nem jó: valóban nem látja a vlan1 a vlan3-t, no de internetezni sem talál ki a Port 0 (vlan3) !!!Mit csinálok rosszul?
Ha visszateszem a Port 0-t a vlan1-be, akkor persze okés... -
mckay
aktív tag
válasz
syler123 #551 üzenetére
nem, a Pandorabox verzió került fel
erre volt lentebb alapos leírás belinkelve, máshova nem mertem menni
nekem ez az első nem gyári rendszer egy routeren
kezdetnek jó lesz
:-)egyébként ha restartol, az nem gond, nem kritikus környezet, otthon vagyok
sőt, igazándiból még élesbe sem tettem, egyelőre csak AP
majd valamelyik éjjel... -
mckay
aktív tag
válasz
syler123 #479 üzenetére
Ehh, azt hittem rosszul látok, azért kérdeztem ilyen bárgyún.
Most ez komoly, hogy tegyek fel egy dev firmware-t, hogy feltehessek egy ssh firmware-t, hogy feltehessek egy openwrt firmware-t?
Jesszusom, out of box, mondhatom.Jól van, neki durálom magam, mit veszthetek ugye, csak 9 ezer volt...
Hanem azt még árulja el valaki, hogy a végén mit kapok?
Lesz annak az openwrt-nek böngészőben futó felülete, vagy azt még mókolni kell bele?
Lesz neki DLNA funkciója, vagy azt még mókolni kell bele? -
mckay
aktív tag
válasz
syler123 #477 üzenetére
Uhh, köszi-köszi, kedvesek vagytok.
Slyer, Kenand,
köszi a linket, ha hazaértem, megpróbálom feltolni.
De egyébként hogy is? Van valami spéci boot-mód, vagy a működő router menüjében simán kiválasztom hogy upgrade?Hudyfiu,
és külön köszi a gyári romot, remélem nem lesz rá szükség, de jó érzés, hogy ez is van. -
mckay
aktív tag
válasz
woodworm #471 üzenetére
Ohh, hát egy guglin talált tavalyi miui.com fórum beszélgetés szerint tényleg nem támogatja.
De itt lentebb volt róla szó.
Ehh, mellé nyúltam?Akkor most tényleg tehetem fel az OpenWRT-t.
Nem akartam, mert egy jól használható out-of-box cuccot kerestem a sok tp-link helyett.
Nem nyertem.Ha lesz időm, majd azért megpróbálom felül flesselni, ahogy írtátok.
Remélem nem szúrom el.Üdv.
-
mckay
aktív tag
Körülnéztem az Androidos applikációban, hátha ott. Végülis az időzítés menü is csak ott volt, PC-n nem. Nos, ott is van alul Storage menü, és látszanak a pendrive könyvtárai, sőt, kijelölést is enged, s amit kijelöltem, azt jól eldugottan még Share-elni is engedi. Hurrá. De ez mit is jelent?
- DLNA eszköz nem látja továbbra sem.
- Windows látja, olvasni és írni is tudok bele.
Ezek szerint samba megosztásra gondolnak. És jogosultság? Most akkor mindenki törölhet kénye-kedve szerint?
Basszus, már megint a TP-Link jut eszembe, a pár ezer forintos router menüjében lehet szabályozni a jogosultságokat...De legfőképpen: DLNA/UPnP kellene! S nem találom...
-
mckay
aktív tag
Hogy lehet ezen a DLNA-t vagy a SAMBA megosztást beállítani?
Mint a Luca székével, úgy haladok ezzel a routerrel. Persze nekem van kevés időm rá, nem feltétlenül a router a hibás... De most is értetlenségbe szaladtam bele.
Azt mondja a router menüje (2.8.91 firmware), hogy Storage, azon belül négy részre van osztva a képernyő, de egyik sem egy tulajdonképpeni menü! Egyetlen kattintható van, az a Download Clien. Mondom nofene, ezt is túlbonyolítják, de legyen. Kattintok, erre ide visz: [Donload Client] De ebből semmit nem értek! Oké, Gugli fordító, rájöttem, hogy honnan szedem le a [Client] programjukat, de település után menthetetlenül kínai karakterekkel beszél hozzám. Semmit nem értek!
Csak ki akartam volna jelölni egy nyomorult könyvtárat, hogy hirdesse UPnP gyanánt. Vagy akár SMB gyanánt. Mindegy, csak már csináljon valamit. De nem bírok vele.
Huhh, kezd ez már nagyon drága lenni nekem... Egy TP-Link lehet, hogy nem ilyen jó térerejű, de ott az Wan és a Share beállítással 5 perc alatt kész van az ember...
Ti hogy csináltátok?
-
-
mckay
aktív tag
Szia!
No, megjött a Xiaomi router, kicsomagoltam, bekapcsoltam, és nem kissé csalódás a böngészős felülete. Sovány. És lassú. Aztán eszembe jutott, hogy mit írtál, hogy a telefonos appban van több lehetőség, például a wifi időzítése.
Nosza lekaptam a Play áruházból, kissé kinyomta nálam a biztosítékot, mert csak akkor volt hajlandó működni, ha 1) internetet kap a konfigurálandó router és 2) reggelek egy accot a webes szolgáltatásukhoz.
Oké, megküzdöttem, és tényleg van egy app, amiben konfigolni tudom a routert. Például állítgathatok wifi jelszót, vpnt, és a hőn áhított wifi időzítést is. Szuper.Be is állítottam, hogy éjfélkor kikapcs, reggel bekapcs.
És jött az éjfél, és a wifi nem szűnt meg.Gondoltam, hogy megnézem, hogy a router szerint hány óra van, de nem találok ilyen opciót az appban.
Gondoltam sebaj, majd beállítom próbából, hogy egész nap csak 10 percet legyen wifi, és amúgy meg 23 óra 50 percen keresztül ne legyen wifi.
De nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy egész nap volt wifi.Gondoltam béna vagyok, nem indítottam újra, vagy nem mentettem el a konfigot.
Áram kihúz, visszadug, app, és látom, hogy be van állítva az időzítés.Most akkor ez már milyen?
És nem, nem szeretnék pandorát, openwrt-t.
Csak egy shoppingolható routert, aminek értékelhető a térereje, időzíti a wifit, és megfizethető.
Mellényúltam? -
mckay
aktív tag
oks
már tegnap is próbáltam, de rá kellett jönnöm, hogy az április fizuig nincs ennyi a kártyámon
pedig tényleg jó árban van
(éljen a svájci frank hitel, ami persze most már forint, de attól még ugyanúgy szívás)néztem a boltokban, ennyi pénzért ilyent lehet venni:
[DS-LINK DS-WDR3000ND ]
de ennek a dobozán azt írják, hogy 2,4ghz VAGY 5ghz
és még usb-je sincsszóval nemsokára megrendelem ezt a Xiaomi cuccot, hurrá, csak egy kérdésem még lenne:
- ebben van olyan, amit egy-két drágább routerben láttam, hogy a wifi-t időzítetten kikapcsolja?
hogy mondjuk be lehet állítani, hogy 22-06 óra között ne szórjon wifitthx
-
mckay
aktív tag
a router és a TV között nekem is madzag lesz, hogy ne legyen gond a DLNA-val
de most akkor arra gondolsz, hogy erre a routerre tettél/tennél openwrt-t, és akkor ez a router tud egyszerre DLNA-zni meg torrentezni is (PC bekapcsolása nélkül), és hogy ez így együtt megterheli szegénykét?
nem, nem ez a cél nálam, sőt, én még csak openwrt-t sem szeretnék rá tenni!
szeretnék venni egy ilyen routert, kikeresni a gyári menüjében az angol nyelvet, jól bedugni rá egy nagy usb-s diszket, amit előzőleg feltöltöttem filmekkel, és aztán az okostévém menüjében megkeresni mint DLNA szervert és mozizni
ennyi a terv
egyáltalán nem szeretnék openwrt-vel, sőt, még csak firmware frissítéssel sem foglalkozni -
mckay
aktív tag
értem, ez jó hír
de hogy érted, hogy közben ne menjen torrent? a LAN-ban egy másik gép ne futtasson torrentklienst ezer szállal, vagy úgy érted, hogy a router tud torrentezni, és ő maga ne torrentezzen?
egyébként próbáltad filmmel, UPnP-vel? például egy 720p filmet simán visz? esetleg 1080-ast is?
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Mi a tapasztalat az USB portját illetően?
Nekem share célokra kellen, UPnP (néha SAMBA) eléréshez - elég gyors?Köszi minden infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Energiaital topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Kerékpársportok
- Autós topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest