-
PROHARDVER!
kódnév: perseus utolsó módosítás: 2019.11.01
Új hozzászólás Aktív témák
-
dioka7
senior tag
Na én holnap reggel repülősítem magam, de úgy tuti jó lesz. Holnap jelentkezem az adatokkal. Viszont én sem hiszem el, hogy ennek így kell működnie. Azt elhiszem, hogy ha használom, akkor jobban merül, mert nagyobb kijelző, erősebb hardver....stb. DE amikor nem használom, akkor maximum egy minimálissal kellene többet fogyasztania a több sávos wifi miatt pl, mint mondjuk apám Redmi 5 plus-a vagy az én régi redmi note 5-öm. És ez, azokhoz képest 10x annyit fogyaszt. Majdnem ugyanúgy merül, mint amikor pl böngészek vele. Ez nem normális. És én is ugyanazokkal a kiegészítőkkel használom. Okosóra, bt-fm transzmitter kocsiban, bt head set, SIM kártyák, stb. Holnap írok!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #997 üzenetére
Hangyatoknyivel nagyobb csak a kijelzo, es en a linkelt kepernyokepekkel eppen azt mutattam, hogy a mix2 volt, hogy tobb, mint 8 orat tudott, de atlagosan is 7 ora koruli volt a SOT.
Itt?
Itt, meg orulok, ha 4 orat ossze tudok hozni vele.
Ez nagyon nagy kulonbseg, es igazabol nehezen emesztheto.
A telefonjaimat raadasul ugyanott, es ugyanugy, ugyanazokkal az eszkozokkel hasznalom. (Pl. Okosora, bluetoth az autoban, stb.) -
Capox
csendes tag
Sajnálom akinél ilyen akku idők vannak. Nekem más a tapasztalatom. Global rom és a mix 2s-hez képest sokkal többet bír.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #993 üzenetére
Ez teljesen jogos, de akkor is, a mi mix 3 amoled kijelzovel, ujabb androiddal, takarekosabb soc-kal nagysagrendileg a felet tudja, mint a mi mix 2.
Nem sim kartya, meg minden nelkul kellene tesztelgetni, hanem egyszeruen hoznia kellene minimum az elodok akkufogyasztasi ertekeit, es senki sem (koztuk en sem) rinyalna, meg morgolodna. -
HUTCHDB
nagyúr
Ez tenyleg hulyeseg.
Nekem az s9 plus bekacsolva maradt veletlenul miutan kivettem belole a sim kartyakat es 2 nap mulva 90 %-on allt.A rendszerrel valami nincs rendben itt ez tuti.
Nekem is ma alig volt hasznalva es 42 %-on allok.
Pl. iphone xs max ilyesmi hasznalattal boven 90 % kornyeken allna... -
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #989 üzenetére
Az végig be!
-
dioka7
senior tag
Na kérem. Hazaértem és a mai nap újabb kérdőjeleket tolt az arcomba. Ma SIM kártya nélkül volt a készülék a zsebemben. Szóval pont mint egy átlagos napon, ugyanazokon a helyeken jártam vele, csak ma nem használtam. Délig a BT és a wifi ki volt kapcsolva (bár a grafikonos képen bekapcsoltnak jelöli), délben bekapcsoltam ezt a 2 dolgot. Egészen pontosan 11:45-kor. 11:45-kor még 100%-ot mutatott a kijelző (legalább a wifi nem merített ezek szerint), de a grafikonon egyenletesen merülőnek mutatja, szóval ezt nem is értem. Na mindegy. Miután ezeket bekapcsoltam, mindössze 2x néztem rá a kijelzőre, ez látszik is a képen. Tehát reggel fél 8kor vettem le töltőről és délután ~17:10-ig mindössze 8 perc kijelzőidővel sikerült SIM kártyák nélkül 13%-ot merülnie. BÁr igazából 11:45kor még 100%ot mutatott, szóval 5,5 óra alatt merült ennyit inkább. De legnagyobb fogyasztónak a "cella készenlétet" jelöli még SIM kártya nélkül is. Ezt pl nem is értem... Persze a segélyhíváshoz is kell hálózat, de hát ne b@&#>˘!ssza már meg. Há' noooormáááális???
Vélemények?
1
2
3
Kicsi érdekesség, hogy apám redmi 5s plussza úgy ment le 77%-ra ugyanazokon a helyeken, ugyanazokon a wifi hálózatokon, hogy 2x fél órát navigáltam vele, és így másfél óra SOT van benne. Tehát a cella kommunikáció is ugyanazokkal a tornyokkal kellett, hogy folyjon. Ja és persze ugyanzokkal a SIM-ekkel.
Szóval valami ötlet? -
zezoka
őstag
Valami minőségit szeretnék, amitől nem lesz bazi vastag!
Kb a gyári méretűeket láttam én is ebay-en, csak a kamera körül kerettel. Csak látszólag szépek, csak valójában kérdéses. Meg volt egy csomó olyan, ami nagyon vastag... Meg persze ilyesmik, meg egyéb "anyag" szerűek. Na asszem nincs mese, párezret rászánni, azt' be kell rendelni 3-4 fajtát!
Flipeset nem akarok (bár az a Mirror-os megfogott, de gyakorlati haszna nem sok lenne nálam, AOD-t is kikapcsolom), védőfóliát utálom, meg nem is lehet úgy, h a két széles is szép maradjon. De egy case az kell előbb utóbb.
-
zezoka
őstag
Sziasztok! Egy hete használom és imádom!
Gearvita oldali 49x dolláros kuponosat sikerült kifogni még január végén.
Valami frankó tokot használ valaki? Gyári kicsit kevéske, meg a kamera épp szintben van asztalon... Alig merem lerakni.
-
dioka7
senior tag
-
dioka7
senior tag
Szia. Én 1A-es töltővel szoktam tölteni, elvileg a lassú töltés kevésbé árt az aksinak. De van QC2.0-s töltőm is, azzal is megy. Mindennel is megy. Meg most úton van 10db micro USB-Type C átlakító 1,4 dollárért. Mert type C kábelem csak 1 van, micro USB meg ~77db. Jah, a kocsiban egy Roidmi van, azzal is tölt. Szóval tényleg mindennel is
-
yeppy83
csendes tag
Azért még lenne egy lehet buta kérdésem
Szeretném ha a töltés flottul működne. Ehhez kaptam egy QC 3.0 töltőt egy usb C kábelt és egy töltőpadot.
Szeretném ha úgy működne, hogy ha akarom akkor C-re dugom ha akarom akkor padra teszem ha akarom a kocsiba töltöm.
Ehhez mit kéne vennem mert gondolom az előző telefonok töltői kábelei szivargyújtós töltői nem jók...
Venni kell a kocsiba QC 3.as töltőt meg usb C kábelt hozzá ?
Illetve ha padot vagy a telót akarom használni egy másik töltővel akkor oda is is QC töltő kell ? -
-
retesz147
addikt
Azok az ébresztések végtelenül rengetegek.
Amit csinálnék: holnap, ha tényleg nem lesz benne SIM, akkor fél napig full offline (se wifi, se bt, se sync, semmi), délben ha van időd, visszakapcsolnám wifi, bt, sync bekapcsolása, de SIMet továbbra se tegyél telóba.
Így 1 nap alatt ki tudod zárni, hogy a SIM hiba, vagy valamelyik app online miatt ébresztget. -
Karavik
veterán
-
TpS
őstag
A fejlesztői beállításokban van ilyen, hogy "Képernyő zár kihagyása". Így dupla koppra már a főképernyőn vagyok, nálam nincs pin, ábra, semmi. Úgy emlékszem külön nem állítottam ujjnyomatot sem, így viszont bármelyik ujjamra felébred a telefon, és a főképernyőn vagyok. Cserébe semmilyen védelem nincs rajta. Már ha erre gondoltál.
-
dioka7
senior tag
Ha nem ironizálsz, akkor a comviq a szolgáltató. A feltöltéskor ezt kell választani, így lesz 50korona a kártyádon + 500MB net. Nyilván, ha 100kr-ért töltöd, ami ~3200Ft, akkor 2GB netet kapsz és így tovább. A lényeg, hogy az amigos-on belül válassz összeget. Ha 30 napon belül feltöltöd, akkor összeadódik a net és újraindul a 30 nap, ha nem, akkor 30 nap után elveszik a net és drágább lesz a percdíj. (Így feltöltve hálózaton belül ingyenes (ez nekem jó, mert az asszonynak is svéd kártyája van
), hálózaton kívül, vagyis bárkit hívva (külföldre is, vagyis a magyar számokat is) 1 kr a percdíj. ~32Ft. De ha magyar vezetékest hívsz akkor 0,5kr. Ezzel szemben a telenor nekem rosszabb. Mert mobilt ritkán hívok és a nettel együtt bőven drágább.
-
yeppy83
csendes tag
A gomb megfordítást megtaláltam, mondjuk elég fura helyen és néven, de igen így hogy mutattad megvan.
Sose találtam volna meg úgy hogy gombok tükrözéseA home screen-es résznél meg mivel nem használok ujjlenyomatot így nem tudom azt megcsinálni amit mondasz... Lennie kéne valahol egy olyannak, hogy képernyő zárolása: nincs mint lejjebb a régi telón van, itt viszont nincs. És ha nem muszály nem állítanék be ujjlenyomatot...
-
-
yeppy83
csendes tag
Sziasztok.
Végre ma nékem is meggyütt a cucc...
Viszont van egy két dolog amit nem értek és/vagy én vagyok a hülye de nem találom.
Az alsó navigációs sávot hol tudom megfordítani, mert bal kezesként nekem nem nagyon esik kézre a menü/kilép/vissza kombináció... és az elmúlt 5 telefonomnál minden gond nélkül meg tudtam változtatni.
Itt nem megy.
Illetve a képernyő lezárását, hogyan tudom eltüntetni ? nincs olyan opció, hogy "nincs" kód/pin/húzga/alakzat/ujjlenyomat meg minden, de olyan hogy feloldom a telefont a gombbal és rögtön a menübe találom magam hát nincs...
Valakinek már volt dolga ezekkel ?Előre is köszi.
-
dioka7
senior tag
Hát ez elég rossz hír. A svéd kártyán olcsóbban beszélek, mint a magyaron és minden 1500Ft feltöltéshez jár 500MB ajándék net, ami nem is veszik el, hanem összeadódik. Szóval azon megy a net. A magyar meg a bankos sms-ek miatt van benne, meg engem azon hívnak.
A fentiek miatt mind a 2 kártya van aktívan használva. Ha kiveszem pl a svédet, akkor fizetnem kellene a netért. Ami elég nevetséges, hogy a telenornál ebben a pillanatban az 500MB 900Ft, amíg a svéden meg megmarad a pénzem és ajándékba kapom a netet....
A telenorhoz majd beballagok és kicseréltetem. Hátha javul valamit a dolog.
Ha megérkezik a céges előfizum, akkor a svéd kikerül és egy új telekomos lesz benne. De a 2 kártya akkor is marad.
Nálam van még apám Redmi 5 Plus-a. Holnapra átrakom abba a kártyáim és a MiMixet offlineba rakom. Kíváncsi leszek... -
kano
nagyúr
Használ valaki átlátszó szilikon tokot? Milyet és honnan szerezte be?
Köszönöm! -
lge73x
tag
Próbáld meg egy SIM-mel, meglátod teljesen megváltozik a készenléti időd. Fontos, vedd ki fizikailag, nem elég csak lekapcsolni menűből.
Telekom SIM csak egymagában 0,3-0,5% per óra, ha bennevan a SIM2 ben a Telenor kártya is 2-3% per óra.
Full térerő, város közepen 4G-n (kb -87 dB)! A fenti idők, természetesen kikapcsolt képernyő mellett értendőek! -
dioka7
senior tag
válasz
kelzsoca #939 üzenetére
Szia,
Ma wifi mentes napot tartottam a munkahelyen. Mind amellett, hogy valószínűleg igazad lesz, ami a térerőt illeti, azt meg tudná valaki mondani, hogy a grafikonos képen, miért mutatja azt, hogy a wifi végig be volt kapcsolva, mikor én kapcsoltam ki a saját jobb kezemen lévő hüvelykujjammal? És amikor hazaértem, akkor kapcsoltam be. Délben volt egy ki-be kapcsolás, kb 20 percre, amig ettem és az irodában ültem. Mikor hazaértem, csináltam néhány screenshot-ot, alább láthatod. A nyíllal jelölt időpontban átállítottam, hogy ne használjon 4G-t sem, csak 3G-t. Mivel a wifi ki volt kapcsolva, ennél lejjebb már nem venném, mert akkor meg nem tudnak jönni-menni a képek.
1
2
3
4
5
6
A 2 sim kártya közül az egyik (telenor) másfél-2 éve lett cserélve, a másik régebbi (kb 3 éves), viszont külföldi (svéd), nem igazán tudom cserélni. Nincs is senki nevén, ott nem előírás és amúgy is feltöltőkártyás, nem tudom azt cserélik-e. De ha igen, akkor sem járok arra egyhamar.Szóval lehet ezzel valamit kezdeni, azon kívül hogy töltögetem a telefont?
-
retesz147
addikt
Én a céges wifire tippelek. Nálam is ez van. Céges wifin a telóm (Mix 2S) merül mint a Titanic, ébresztgetések tömkelege. Elmegy deepsleepbe, de szinte azonnal ébred is. Nem értem miért. Más wifiről ez nem jellemző.
Sajnos én is küzdök a telóval merülés terén (2%/óra kikapcsolt kijelzőnél). Bekapcsolt kijelzővel majdnem jobban bírja
-
dragonfx
veterán
hát én megnéztem a telot kézbe lurdyba. hát nekem nem gyere be.vastag olyan fura hatást kelt.
-
-oli-
aktív tag
Most már kivárom...csak legyen még türelmem a P10 lite-hoz (szemétdomb)
-
TpS
őstag
A kínai rendelésnél a megadott követési szám nem azt jelenti, hogy fel is adták, és ott az ünnepeket annyira komolyan veszik, meg rákészülnek, hogy nálam már előfordult, hogy az ünnep kezdete előtt 1 héttel se foglalkoztak már érdemben a rendelésemmel, ezt sajnos be kell kalkulálni, ráadásul náluk rengeteg ünnep van, és mind legalább 1 hetes.
-
-oli-
aktív tag
3× rendeltem ilyen cuccot kínából: először, utoljára és soha többet
-
-oli-
aktív tag
Gearvita-ról rendelt már valaki? Én hülye megrendeltem, 2 hete 'in transit', teló sehol...Ha rámegy a vám meg az áfa, drágább lesz, mint itthon
-
kelzsoca
félisten
Arra gondolok, hogy a készülék két torony között "ugrál" folyamatosan fel-le jelentkezik az adótornyokra, így terheli a gsm részt, ami jelentős energiafogyasztást jelent, korábban már találkoztunk ilyen jelenséggel, nem is egy esetben.
Esetleg egy napon kipróbálhatnád azonos használattal, de repülőgép üzemmódban, hogy akkor mit mutatna.
A SIM kártyák 1 évnél régebbiek? -
-
dioka7
senior tag
Még 2 dolog. Okosórához a MiBandage-t használom. Ez lockolva is van.
Nekem az az észrevételem, hogy a zsebemben merül nagyon sokat. A reggeli waze-s kör után 88-90% körül szokott lenni. Ami fél óra navi+BT zene után sztem jó. Viszont utána észrevehetően merül a zsebemben. Nem egészen, de majdnem ugyanazzal a meredekséggel esik a töltöttség, mint a navigálás közben, ha megnézem a grafikont. Ezért kérdeztem volna, hogy milyen beállításokkal/appokkal használja kano.
Holnap BT mentes napot tartok, holnapután wifi mentest. Hátha valamelyik lesz a hibás. -
dioka7
senior tag
válasz
kelzsoca #928 üzenetére
Ok: Szinkronizál a gyári gmail app (2 emaillel + mennek a fotók a felhőbe (de leginkább csak hétvégén fotózok)), a whatsapp, a viber, a messenger. Ebből a vibert szinte sosem használom, legtöbbet a whatsapp megy, utána a messenger. Ezen kívül olvasok indexet, gyári böngészővel ph-t, és munka előtt és után 2x20-30 perc waze+spotify (offline).
Egy nap így néz ki: Felébredek, max 5-10 perc valami game, általában 1 soccer stars meccs, utána fél8-tól 8ig:waze+spotify 30perc, utána max 5 perc index, ezután eltelik a nap, eközben maximum 20 perc whatsapp és messenger (összesen), kb 10 perc index és haza ismét waze+spotify. És hazaérek olyan 40-45% töltöttséggel. Ez mindösszesen maximum 1 óra 30 - 1óra 40 perc SOT. Ezek után nagyon maximum 1 óra van még benne. De 20% alá nem szívesen engedem.
Cégnél van wifi, de sokszor kimászkálok a hatókörből (ami meríthet), illetve van okosóra ami ugye egésznapos BT + a kocsiban a spotify is BT-n szól.
Fényerő automatikus és 2 simmel használom. Ezek közül csak az egyik van 4G-n. -
kissady
tag
Hát én ezt megcáfolnám. Samsung Galaxy S3 órával is működik. Meg is lepődtem, mivel a Mi Mix 2s készülékemnél is minden NEM csak Xiaomi termék hozzá volt adva, és feloldotta a kijelzőt.
Annyit azonban hozzátennék, hogy azon a fülön nem engedélyez semmit, kizárólag egy Xiaomi termék hozzáadása után
nem értem miért.
-
dioka7
senior tag
Látom neked az 5-6 h SOT megvan. Leírnád (akár privátban is), hogy milyen beállításokkal használod?
- Mennyi WIFI
- Mennyi BT (okosóra, headset, etc.)
- Mennyi adatkapcs
- Milyen fényerő (automata vagy kézi)
- Mi az a 2-3 app, ami napi szinten legtöbbet megy
- Mennyi SIM (1 vagy 2)
Én most járok 2h SOTnál ma + telefonáltam 1,5 órát és ma már rátöltöttem egyszer 57%-ot, és egyszer 17%-ot. És most 80on áll. -
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #919 üzenetére
Hát nem is arra gondoltam
hanem, hogy akkor nem csak nekem merül mint a barom, hanem másnál/teszteken is.
-
kano
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #922 üzenetére
Átlag azért megvan az 5-6h sot nem extrém felhasználással.
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
N.YCityBoy #920 üzenetére
A Mix 3-nak nem 3 óra a SOT-ja, ha erre gondolsz.
-
Nagyon tetszik a készülék és a teszt is jó lett, viszont ez a 3 óra SOT elszomorító
-
dioka7
senior tag
válasz
tibcsi0407 #909 üzenetére
Hát az akku időt itt sem dícsérik agyon...
-
tibcsi0407
félisten
Elméletileg jobb a vétel, de gondolom az általános árnyékolása is más a készülékháznak.
Az élettani hatásaira szerintem nincs bizonyíték, eleve ez a mérési eljárás is elég elavult állítólag.
Itt ezt írja:ALL cell phones must meet the FCC’s RF exposure standard, which is set at a level well below that at which laboratory testing indicates, and medical and biological experts generally agree, adverse health effects could occur. For users who are concerned with the adequacy of this standard or who otherwise wish to further reduce their exposure, the most effective means to reduce exposure are to hold the cell phone away from the head or body and to use a speakerphone or hands-free accessory. These measures will generally have much more impact on RF energy absorption than the small difference in SAR between individual cell phones, which, in any event, is an unreliable comparison of RF exposure to consumers, given the variables of individual use.
-
válasz
tibcsi0407 #912 üzenetére
De van valami érteleme, hogy ennyire nyomatja? Jobb így a vétel? Vagy csak nem tudják megoldani, amit a Samu meg az LG meg a többi nagy megold?
-
Ez a cikk mennyire valós? Nem találok ilyen adatot hirtelen a Xiaomi oldalán...
Szerk.: Közben megtaláltam, tényleg annyi...
-
tibcsi0407
félisten
Értelmes, valóban mindenre kitérő, nem sablonos és halál unalmas (MA) teszt: [link]
Az alkalmazásindítási sebességért nagy respect jár a Xiaomi-nak. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Szabcsizz #895 üzenetére
En XS MAX-ot csereltem le mi mix3-ra, eppen egyik oka a kamera volt.
Szerintem a mix3 sokkal jobb kepeket keszit belteren mint az iphone, radasul sokkal szinhelyesebbet is.
Ebbol a szempontbol erdemes az itteni fotos szakmai topikot felkeresned, lathatoak az eredmenyek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Mi Mix széria a hármas modellel sem okozott csalódást, a kialakítás ismét egyedi, a teljesítmény kifogástalan, az ára pedig mérsékelt.
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest