- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Felújította prémium rendszerchipjét a Qualcomm
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
kódnév: perseus utolsó módosítás: 2019.11.01
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1430 üzenetére
?
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1428 üzenetére
Hátha találsz valami hasznosat
Chrome Betat használok, Gmail klienssel.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1419 üzenetére
Na, mondtam én
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1406 üzenetére
Szerintem itt lesz a kuka elásva.
Próbáld meg Intelen.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Roland861010 #1402 üzenetére
Ugyanazon a gépen próbálod, mint előtte?
Ryzened van?
-
Atomgeszi
nagyúr
"Meg hát le van némítva a telefonom 2 éve. Nekem ne csipogjon össze-vissza. Jelez az óra, aztán tudom, ha keresnek. Másnak meg a környezetemben nem is kell tudnia... Szóval ez a 2 nálam a "nélkülözhetetlen" kategória.
"
+1.
Igaz, nekem ennél már több éve van némítva, csak rezgés. Amióta meg kijött a MiBand, első dolgom volt venni, aztán Band2-t, aztán meg BIP-et.
A kedvencem, amikor buszon, villamoson, orvosiba váróba, vagy akárhol, csipog az az átkozott telefon, mert jön a messenger. Vagy épp azt hallod, hogy elküldte, karika, telt karika, olvasta, megnézte, és mindegyik hangjelzéssel, hogy mindenki tudja a környezetében, hogy ő neki MOST üzenete jött. Fára mászok az ilyenektől. A "lopott telefonhoz nem jár fülhallgató" a másik kedvenc.
-
Atomgeszi
nagyúr
Most ez a trend. 1-2 év múlva meg már hajtogatni kell.
Néztem a Mi9 is már 90% feletti kijelzőarányt képvisel a cseppnoccs miatt. Ha ott nincs csepnoccs, akkor meg nem lenne ekkora kijelzőarány. Persze, ha mondjuk csinálnának kisebb méretben, akkor is tarthatnák ezt a kijelző arányt. De hát mindig a számokkal kell kitűnni.
Amúgy nekem is jobb fogni a kisebb telókat, ezek a nagy sílécek mindig ki akarnak bukni a kezemből.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #1027 üzenetére
De legalább a cseppnoccs, ha el is tünteted kevesebb értelmes dolgot takar ki(notif ikonok pl.) (Bár örülnék, ha ezt is elhagynák
Mi8-on meg RN6P-n is ez zavart. Hiába lett hideolva, a rohadt ikonokat akkor se tudta jelezni, mert egy konkrét ferihegyi reptér leszállópálya foglalja el a helyet felül. Bár anyámnak nyugodt szívvel odaadom, fél évente ránézek a telefonjára, akkor kitörlöm az aktuális 30 notif ikont, ami felhalmozódott, mert mindig elfelejti megnézni őket, még a frissítést se tölti le. Szóval itt legalább még csak néznie sem kell.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ForRedGlory #248 üzenetére
Nem, én is ugyanúgy elmondtam a negatív véleményem, hogy nincs rajta jack, se infra, és még az akksi is kicsi, ha házon belül nézzük pl. egy Note 7-el (azon már van mondjuk cseppnoccs, akkor az már lehet stílusos? - ja mondjuk az nem volt kirakva, mert még nincs belőle global). Kaptam is a hideget meleget, elfogadtam, hogy nem mindenkinek fontos ez, és másnak belefér, hogy 3x áron pár dologban kompromisszumot kell kötni, mint mondjuk egy midcost telóban ezek mind megvannak.
Viszont mondjuk ezt a kínaisságot nem értjük, hogy mitől lesz kínaibb, mint a másik?
Már a Mi4c, Mi5, Mi6 is hozta a finom érzetet, ha megfogtuk. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ForRedGlory #245 üzenetére
Most komoly, hogy 0.03 mm kávától lesz valami kínaibb?
Vagy pl. a mindenhol fellelhető cseppnoccs miatt lesz stílusosabb, mint egy slider telefon?
Vagy attól, hogy ebben legalább van optikai zoom is? Esetleg egy gyorsabb hátlapi ujjlenyomatolvasó?Mondjuk ez tényleg abszolút szubjektív vélemény, hogy valami ettől lesz kínaibb.
Ennyi erővel a i5,i6,i7 még kínaibb? Vagy az Appleööbb? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ForRedGlory #236 üzenetére
És a vánplusz mi?
-
Atomgeszi
nagyúr
Nem mondtam, hogy tökéletesek. Viszont az akkori kötelezőt hozták mindenben.
Viszont,ha beírom kimovilba a kritériumokat, kivétel nélkül régebbi telókat hoz csak ki. Érdekes."az emberek egy részének semmi se elég jó, nem tudnak kompromisszumot kötni,"
Itt arról van szó, hogy egy flagshipnél ilyennek fel se kellene merülni, hogy kompromisszum, vagy csak nagyon minimálisan(mondjuk 2sim vagy 1 sim + sd - erre megoldás alapból a nagyobb tárhelyűt venni - itt van lehetőség a választásra - de pl, NFC, jack, vagy nagyobb akksi lehetőség nincs is). De nem az, hogy olyan nincs benne, ami a low/mid cost telefonokba ott virít. Ez régen máshogy volt.
És itt arra céloztam, hogy míg a harmadannyiba kerülőbe , kiegészítők, hurcibáló cuccok nélkül tudod azt elvégezni, amit itt csak plusz eszközökkel és _szerintem_ ennek nem így kellene lennie.
Persze kinek ez kinek az. De ami tény az tény, hogy szerintem jóval kompromisszumosabbak a mai telók, főleg ennyi pénzért, ahova már felkúsztak. -
Atomgeszi
nagyúr
Nem, szerintem az a nem normális, hogy házon belül töredék áron a kis redmikben nagyobb akksi, infra, jack is van. Persze abban nincs NFC, nincs OIS, nincs épp aktuális csúcs SOC.
Szerintem, egy flagship telefon nem a kompromisszumról kéne szóljon, ami a kisebb modellben benne van, és a gyengébb SOC is röhögve elviszi fluidan a MIUI-t. A kamera annyival nem gyengébb egyáltalán.
Manapság a flagship teló tényleg csak az aktuális legerősebb SOC-ról, meg kijelzőről szól, ja meg a leica, meg triple camera. Minden más feature szinten visszalépés, vagy külön magadnak kell megoldjad(typec átalakító, qi powerbank,type c füles, type c infrastb)
KB olyan, mintha egy prémium autóból kihagynák a hátsó elektromos ablakot, mert amúgy se használja az üzletemberen kívül más, max az anyóson ül, miközben a lowcost autóba meg virít a hátsó elektromos ablak, mert arra főként családos hétköznapi embereknek van szükségük? És,ha a menő üzletember is beülteti hátra a gyerekeit, akkor tekergethessék kurblival?
Pont ez az, hogy a 3x áron, tudjon annyit, mint a low vagy mid kategória, csak éppen jobban.
"Aki jack dugóval, elöl elhelyezkedő ujjlenyomat olvasóval, arcfelismeréssel is feloldható telefont keres, akkor azt is talál, korábbi szériában is (adott esetben alig több, mint 14x7 cm-es kivitelben). "
Talált igen. De már 2 éve egyik flagship sem tartalmazza ezeket.
Szóval , aki egy mindenes telefont keres, jelenlegi egyik sem alkalmas arra a kifejezésre,hogy minden benne van. Főleg ennyi pénzért. -
Atomgeszi
nagyúr
Mert a régi csúszkás telefonok sorra haláloztak? Sőt ott még szerintem ilyen "táv" sem volt, hogy a billentyűzet ne karcolódjon. Itt meg még erre is figyeltek.
Szerintem, ha valaki nem satuban összefogva próbálja kinyitni, hanem úgy használja, mint egy normál ember, a csúszka általi karcolódás esélye nagyon minimális.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
ruzsabazsa #80 üzenetére
Igen lehet(ha jól emlékszem a másik topikban írta valaki), csak lerakni nem lehet. Bár szerintem xiaomi fórumon egy ticketet megérne, és beleraknák ezt a funkciót. Mondjuk kérdés, hogy mennyire agresszív a mágnes, hogy vajon véletlen is sikerül-e összecsukni, aztán lehet magyarázkodni, mé rakod le az asszonynak.
-
Atomgeszi
nagyúr
Egyébként meg amit észrevettem, hogy a tesztképeket igen fenntartásokkal kell kezelni.
1-2 hét után, de főleg 1 hónap után, miután ismered a szenzor képességeit, fényévekkel jobb képeket lehet lőni, ha egy kicsit utánaállítasz a fókusz után, hol a fénynek, hol a fókusznak, hol HDR hol nem, ha egy kicsit törődsz a témával azért változik a helyzet.Kedvencem MM-ben volt a Huwaei standnál az ottani dolgozó, aki bőszen mutogatta, hogy sötétben milyen jó képeket csinál a Honor 8. Mondom és ezek automata beállítások? - Áh nem. Mondom és gondolom állvány is volt hosszú záridővel? - Persze. Aztán megveszi csóringer ember a Honor nyóccat, próbálja fotózni gyertyafénynél automata beállításokkal a macskát és csodálkozik, hogy where is cat?
Szóval igazából simán lehet százszor értékelhetőbb képeket csinálni, mint mondjuk egy teszt erejéig, ahol azt se tudod, hogy mi mit csinál.. Még profi géppel is nehéz hihetetlen jó képeket csinálni, ott is elkészül pár 10 db az adott témáról, mire a fényképész kiválasztja a legjobban sikerültet.. Az meg, hogy egy mobil kamerától, első fotóra azt várjuk, hogy első kép tökéletes lesz, szerintem kissé túl van misztifikálva.
-
Atomgeszi
nagyúr
Arcalapon felold, ha mondjuk nem szemtől szemben vagy?
Kicsit vicces hajuldozni autóban, biztos azt hiszik, hogy valami kitérő fényhullámok ellen küzdesz..Egyébként ezen van kijelző felold gomb? Mármint zároltképernyőre?
Mert Én sokszor csak megnézem az értesítéseket, anélkül, hogy feloldanám, arcalapúval meg egyből oldja a fő képernyőre, és lehet megint lehúzni a statusbart..
-
Atomgeszi
nagyúr
Nyilván jó, de eléggé behatárolja a töltés közbeni használatot.
Kb. mindenki megmagyarázza, hogy ja - nem is kell jack, mert van átalakító, meg amúgy se merül le, és , ha épp mégis?
Nem is kell nagyobb akksi, mint 3000, mert úgyis van nálam power bank
Nem is kell infra, mert amúgy se használtam csak évi 2x - de akkor lehet életet mentett épp.
Ja hát nem is kell OIS, mert hát az EIS is szuper..
Ja hát nem kell előlapi ujjlenyomat-olvasó .. Ja, potyára emeljem fel mindig az asztalról, autós tartóban meg tapicskoljam a hátulját látatlanban, esetleg, ha olyan a tartó még vegyem is ki..Ha mindig mindenbe csak helyeselünk a gyártók_sokszor hülyeségeiben_, és elfogadjuk a régebben többféle módon is megoldható dolgokat, azzal csak saját magunkat csapjuk be. Persze elismerem, hogy sokan megvannak nélküle, de valakiknek ez fontos.. És egy flagshipnek főleg nem arról kéne szólnia, hogy kompromisszumot kötünk, ha már egy Xiaomi Note 7 is tud 4000mAh akksit, jacket, infrát, töredék áron, nem töredék kamera képességekkel és ugyanúgy smooth rendszerrel, max nem lesz SAMOLED, meg csiszicsuszi. Cserébe ott a ronda notch vagy cseppnotch, mert valamivel azt is kell "innoválni"..
-
Atomgeszi
nagyúr
Kamerán még úgyis fognak csiszolni, bár tény, hogy lehetne jobb, a nappali képeket bőven hozza a Mi5, Mi6..
Infáért és jack-ért nagy fekete pont. Egyébként gyönyörű.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest