Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
Steve1207 #6498 üzenetére
Igazából nem értem a hazai Telekom hozzáállását, mert az Android tv-s app adott, ott van a cseheknél.
Qrva nehéz lenne abból megcsinálni a magyar régiós változtatot.Ígérték, hogy november végén (talán a 6:3 színes bemutatása napján) eljön legalább a telefonos appban a Chromesast támogatás. Nem jött, legalábbis nálam nem frissült semmi, és nem is jelent meg az ikon.
-
Luissimo
veterán
nekem is ezvolt az érzésem, hogy arrólbeszélsz, de azér titokban reménykedtem, hátha, azért kérdeztem meg
-
Steve1207
veterán
válasz
Luissimo #6496 üzenetére
PC továbbra is, ahogy több videós oldal esetében is. Ez van, de legalább kényelmes megoldás és 2mp alatt bármi kint van. Keresés is gyorsabb normál bill és böngésző mellett, átláthatóbb az egész videós portálokon. Ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás úgy sincs jelenleg.
Amúgy jön majd a Chromecast támogatás a TV Go app-ba, két hete jelentették be (szerintem ez csak pár hónap max). Azt viszont sajnálom, hogy natív android tv app-ról semmi hír, nagyon nem akar a hazai telekom nyitni efelé.
-
Fall-N
veterán
Nem értem mi lehet nálatok a gond.
Annyira nem erőforrás igényes a dolog, hogy így szaggasson.
Én meg vagyok elégedve eddig a Box S-sel, főleg a lassúcska beépített Android TV 5.0 után, ami Philips TV-n gyárilag van. Ott sem volt ilyen gond, pedig egy fapados MTK kétmagos valami van benne, meg kevesebb RAM (talán 1 GB?).
Az internet stabil rajta? Kábellel megy (USB-s Ethernet átalakító) vagy WiFi? Itt sem mindegy, hogy "N"-es a WiFi vagy "AC". Hálózati gondra tudok gondolni elsősorban, nem hardveres korlátra. Netsebességet mérted, hogy mennyi? Kodi és a VLC is elég jó program, nem hiszem, hogy pont mindkettő szarul futna. Nálam "AC" WiFin megy a box és nem akad semmi. Ami nagyobb erőforrás igényű videó sok volt a TV-nek az simán megy akadás nélkül most.
-
Steve1207
veterán
Hogy értve "nem talál"? Nálam teljesen úgy jelenik meg minden, ahogy a mappában van, igaz én csak simán hozzáadom a meghajtó megosztást és kész, ott van a főoldalon, megnyitom és ott az adott megosztott hdd vagy mappa. 60gb-os file-ig gond nélkül ment, de az is csak teszt miatt volt, hogy milyen a tényleges 4k hdr tartalom.
-
q13579
senior tag
válasz
tghwinner #6483 üzenetére
Szia,
Én hasonló problmékkal küzdök, nekem a kütyü eddig nagy csalódás...
A stream appok rendben vannak (netflix hbo, amit én használok), de a hálózatról történő médiatartalmak lejátszása botrányosan bug-os nálam... A korábbi raspberry-n futtatott KODI atomstabil volt, szépen kelezte az SMB-vel és az UPNP-vel megosztott médiatartalmakat is. Ez viszton iszonyat sokat szenved, befagy, hol megtalálja a forrást, hol nem... A legújabb, hogy bizonyos file-okat nem talál..
Próbáltam már VLC-t is, az meg rendre elkezd szaggatni fél óra után. Nem tudom mi a nyűgje, de piszok idegesítő, valószínű le is mondok róla és veszek bocsánatot kérek a raspberry-től... Arra is van hbo-hoz megoldás, csak kicsit fapadosabb sajnos, viszont minden más sokkal stabilabb.
-
Steve1207
veterán
SMB a fájlokra, TV Go pedig Chrome-ból kezelve simán kiküldhető a cast ikonnal (ugyanígy több videós oldal tartalma is, már amelyik támogatja). Annyi, hogy ilyenkor kicsit késik az egérkurzor a tv-n, mert van egy kis delay. Ennél egyszerűbb felállás szerintem nincs, bonyolultabb meg nem is kell
-
Steve1207
veterán
+1, én pl nem szeretek ilyesmivel szüttyögni sokat, smb-t egyszer beállítom, mappa megosztás, xy felhasználó hozzáférhet, Kodi-ban hozzáadom a meghajtót és egyből elérem mindig. A küldéssel, szinkronizálással csak az idő megy, pláne ha valami "szétesik". Plusz nem kell külön alkalmazás se, smb-t fájlkezelővel is elérhetünk egy telefonról, amennyiben szükséges, így több mindenre is használható.
-
Bozek
nagyúr
Én nem szoktam úgy streamelni, de a MiXplore fájlkezelőt használom. Ott csatlakozok a Win10-es gépre (rendszergazda jelszóval még megosztás sem kell) és lejátszom az adott tartalmat MX Player-rel (de akár lehet VLC-vel is).
Viszont az a kérdés, hogy mi a cél pontosan, mit akarsz streamelni? Mert annak függvényében lehet, hogy más megoldást tudunk javasolni.
-
Melack
veterán
Win10 alól ki mivel streamel a boxra? Mert mobilra megvan az app, ami jól is működik, de Win-re még nincs. Kinek mi vált be? Köszönöm a tippeket!
-
tghwinner
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy problémám, ami eléggé idegőrlő. Az eszköz online streaming esetén gyönyörűen működik (YouTube, Netflix, Kodi m3u streamek...). A számítógépemen fut egy DLNA szerver. Az okos tévénk ezeket LAN és Wifi oldalról gyönyörűen kezeli. Mi Box esetén megy a megosztott videótartalom 5-10 percig, majd leáll a program. SMB és DLNA megosztás esetén is ugyan ez a hibajelenség, VLC és Kodi alatt. Van amikor nem csinálja egy pár hétig, majd ismét előjön a hiba. Wifi jelerősség magas, a szoba túloldalán van egy Access Point. Neten nem találok róla semmi infót, csak hogy frissítsem az alkalmazásokat és a rendszer frissítést tegyem fel. Van, aki találkozott hasonló problémával?
A válaszokat előre is köszönöm! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
blessbygod #6481 üzenetére
"... a Brave-vel is teszek egy próbát." - jaja, arról én is jókat hallottam. Majd jelezz kérlek esetleg vissza!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
blessbygod #6478 üzenetére
Megpróbálhatod az AdGuard DNS-t. Egy kolléga esküdött rá, hogy egész jó, vagy felteszel egy "rendes" mobilos böngészőt ami kezel addon-okat (FF v. Kiwi) és akkor tehetsz fel uBlock Origin-t.
-
kzkz
őstag
Nem tudom, hogy van-e függősége, igazából csak egyszer indítottam el a silket próba céljából, de így csak akkor neteznék ha megdoglik az összes telefon és pc a házban
A firefoxot is próbáltam egyszer a fire tvn, de az rosszabb volt mint a silk, bizonyos oldalakat be se töltött emlékeim szerint.
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Nincs rootolva a készülékem. Milyen appokat ajánlotok reklámblokkolónak? Felraktam adguardot, de a böngészős weboldalakkal nem boldogul, amik tele vannak reklámmal. Vagy milyen böngészőt ajánlotok, ami blokkolná a tartalomból a reklámot?
Köszönöm! -
azbest
félisten
a silket nem próbáltam, nincsen amazonos függősége, ami hiányzik androidtv-n?
De a firefox for firetv az a hivatalos githubjukról elérhetőek apk-ként [link]
Még a rendes tévés menübe is kikerül.Kipróbáltam, működik is szépen. Egy bajom van csak. Nincsen a sima mibox 3 távirányítón olyan gomb, amivel beállításokat vagy fejlécet előhozhatnék. Alapból mobilos nézetet mutat teljes képernyőn. A gyári távirányítóval a firetv-n megszokott egér karika is megvan, lehet lépegetni, képernyőbillentyűzet feljön ahol kell. De nem tudom átváltani asztali nézetre így. Pedig firetv-n tuti, hogy van rá megoldás.
-
inos
csendes tag
Arra van ötlete valakinek, hogy a 1080p twitch streameket hogy nem birja kép fagyás, vagy app-ból átküldve szaggatás nélkül a mi box s? Valami bugos? Nem lenne hardveresen nagy kihívás pedig.
-
Fall-N
veterán
Én ma vettem egy Mi Box S-t, mivel a Philips Androidos TV-m Androidos része bemondta az unalmast. Nem lehet sehogy bejelentkezni a G fiókba*. Mondjuk ez egy 2015-ös modell így még csak Android 5 van rajta.
Eddig nagyon bejön az újabb Android és a sebessége is sokkal jobb, mint a TV natív Androidja. Feltettem rá az SYouTube-ot az is szépen működik. (Olyan mint a YouTube Vanced mobilra, ez is egy reklámmentes YT kliens.
*Az újabb Android TV rendszereken böngészőn keresztül kell hitelesíteni a fiókot, nem kell beírni az Emil/jelszó párost.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Levente1991 #6470 üzenetére
"Nem szeretnék egeret, mert egyébként nincs rá szükségem ... "
Vegyél olyan távvezérlőt, ami légegér is egyben.
Ezek az Android TV-s böngészők azért nem olyan tutik, mint a "rendes" mobilosak. -
Steve1207
veterán
válasz
Használd az utolsó nem fizetős verziót, csak kapcsold ki az automata frissítést és meg is van oldva.
Az említett FireTV-s Silk-et úgy emlékszem teszteltem anno, vagy xda-n találtam még a kezdetekben vagy portolt volt, de létezett belőle működőképes verzió egy éve, így érdemes lehet. Persze először a gyárit próbálnám, lehet az is megy már.
-
kzkz
őstag
válasz
A fire Tv 4k-n ez van. Lehet, hogy a mi box-ra is rávarázsolható:
[link] -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Pár hete volt róla szó, hogy a Puffin Browser fizetőssé válása miatt milyen más alternatívák vannak Mi Boxra. Valaki linkelt néhányat, amit feltelepíteni ugyan fel tudok, el is indul, de (lég)egér hiányában navigálni benne vagy beírni valamit már nem lehet.
Nem szeretnék egeret, mert egyébként nincs rá szükségem, tud valaki olyan, a box távirányítójával is kezelhető böngészőt, ami kiválthatja a Puffint?
Vagy jobban járok inkább a castolással?
Köszönöm előre is!
-
RocknRoller
aktív tag
válasz
notmiami #6465 üzenetére
Chromecast with Google TV.
Annyi csak, hogy ha akarsz rá külső tárat, akkor kb 10 ezerért kell venned hozzá usb C hubot (magasabb feszültségű töltőt), ami vagy fog működni vele vagy nem
amugy én is hezitalok rajta. Egy dolog ami visszatart az a HUB, hogy nem tudom melyiket vegyem, amivel biztos működni fog.
-
ElGatto
aktív tag
Üdv, kb. egy hónapja boldog mi box tulajok voltunk a mai napig.
Délután óta azt a hibát produkálja, hogy semmit nem lehet elindítani rajta.
Hibaüzenet nincs, csak egyszerűen nem indul sem a netflix sem a youtube.Találkoztatok már ilyennel? Mit érdemes megnézni?
help...
Köszi -
notmiami
tag
Jah én ezt nem tudtam. Azt láttam hogy Gearbesten "chinese version", de azt gondoltam, hogy pár honap mulva kijön a global verzio is. Írtad hogy tucatnyi verzió van, én eddig csak a Mi box 3, Mi box S-t ismerem. Az S már 2 éves modell, a Sticknél keveslem az 1Gb ram-ot. Szóval így 2021 közeledtével mi az alternatíva a Mi Box S után? Ami global/eu verziókat illeti? Köszi!
-
azbest
félisten
válasz
notmiami #6461 üzenetére
Szerintem már írtuk, hogy a kínai piacra szánt boxokra felesleges várni. Kínai nyelvű, nem androidtv alapú és nem érhető el rá semmilyen nyugati szolgáltatás. Tucatnyi fajta mibox létezik, de csak a nemzetközi piacra szánt hivatalos androidtv alapú változatok érdekesek nekünk. Arról semmi hír, hogy megjelenik-e nemzetközi változat. Még a sok hónapja felkapott 4k képes stick sincs sehoz - ez is ugyanolyan soc-ra épül valószínűleg.
Plusz megjelenés után sokszor bugosak még és szoftver frissítések után lesz jó.
-
Bunt
csendes tag
Sziasztok!
MI BOX-on egyszerűen az utóbbi hetekben nem tudok korábban működő, szabályosan feltelepített alkalmazásokat frissíteni a play áruházból!! Próbáltam újraindítani, fiókba kilépni/belépni, semmi. Közben a box tárhelyen elvileg 3,7GB szabad hely van! Miért lehet ez? Mi lenne a megoldás a teljes gyári visszaállítás előtt? Köszi. (android 9 van rajta)
-
notmiami
tag
Sziasztok!
Már írtátok többen, hogy 11.11-én jelent meg a Xiaomi Mi Box 4S Pro, érdemes megvárni a hazai forgalmazást, vagy nem éri meg a Mi Box S-hez képest? Mert ahogy néztem, majdnem ugyanaz, csak 8K képes, ami engem annyira nem érint. Inkább azért akarnék egy újabb modellt,, mert eleve Anroid 9-re készült, a Mi Box S pedig a 8.1-re (tudom, már az is frissíthető 9-esre, de pár ember írta, hogy voltak vele gondok). -
blessbygod
csendes tag
válasz
blessbygod #6459 üzenetére
Xplore-ban DLNA rész alatt látom a hálózatra kötött hdd-t, onnan megy is a lejátszás VLC-vel, de Kodi-val nem. Open with Kodi és bedobja az add sources-t.
-
blessbygod
csendes tag
Visszakötöttem hdd-t routerhez, majd nyomtam rebootot routerre és Mi box-ra is, most már látom Mi box-ról a hdd-t (Xplore-ból).
Kodi-ból próbáltam hozzáadni mint új SMB forrást, de "share not available"-t ír ki. Új network storage NFS hozzáadásnál, pedig nem csinál semmit (hibát sem ír ki).
Kodi-val próbáljam, vagy más lejátszóval, pl. VLC-vel? -
Keem1
veterán
válasz
blessbygod #6457 üzenetére
A MiBox nem tud shared drive-ot "létrehozni", így ami diszket rákötsz, arról csak a box maga tud lejátszani.
A routeren kell beállítanod, ha azt szeretnéd, hogy más is kezelje az eszközt.
Így, mivel jelen esetben a többi eszköz már látja a diszket mint network share, csak a Mibox-szal kell csak foglalkoznod.Miként próbálod meg elérni? Pl. Kodi -> Videók - > Médiaforrások résznél SMB-ként felvenni?
-
blessbygod
csendes tag
Sziasztok!
Wifis routerem van, amire usb-n át külső hdd van csatlakoztatva. Router támogatja az smb-t, ftp server-t, media server-t, ezek be is vannak kapcsolva. Az okostévék és a pc-k is látják a hálózati meghajtót, le is tudnak játszani róla. Mi Box S készülékem wifin át csatlakozik a hálózatra, de sajnos nem látja ezt a hálózati meghajtót. Ha Mi Box-ra kötöm usb-n át a hdd-t, akkor pedig a többi eszköz nem érzékeli hálózati meghajtóként.
Erre milyen megoldást tudnátok javasolni, hogy minden eszköz lássa a hálózati meghajtót és tudjon is lejátszani róla?
Köszönöm a válaszokat! -
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Közben úgy néz ki rájöttem ennek a hibának az okára. Olyan 1,5 óra után baromira felmelegszik a stick, és gondolom ezért butul el a kép. Ha semmi más nem megy a hálózatról, akkor is így jár idővel, és rövidebb idejű használatánál sem jön elő ez a hiba. Valamelyik nap nem tudom milyen indíttatásból, de megnéztem mennyire melegszik, amikor el kezd szétesni a kép. Hát a HDMI csatlakozó olyan meleg volt, hogy nem lehetett megfogni, de a műanyag burkolat is kellemetlenül meleg volt (saccra az is bőven 50 fok felett}... Neten keresgélve nem nagyon találtam ilyen hibajelenséget a Mi stick-re, viszont az Amazon Fire Stick-re igen. Esetleg más itteni felhasznalónál nem jött elő ilyen? Kíváncsi lennék, hogy egyedi jelenség-e, vagy típus "sajátosság".
Most majd kipróbálom HDMI hosszabbítóval, aztán hozzákötöm a TV tartó fém karjához, hátha az hűvösebben tartja hosszabb időtartam alatt is. -
Akelaus
senior tag
2021 tavaszára ígérik a Filmió alkalmazást Smart tv-re.
Facebookon futottam bele a válaszba.
Android okostelefon rá az alkalmazás nemsokára elérhető lesz.
Talán úgy kellett volna elindulni, hogy minden adott egyből.
Dehát...🙄
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HTML szerkesztés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Projektor topic
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest