- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
tghwinner
csendes tag
Megékezett a HDMI2AV HDMI-RCA átalakító, melyet tegnap gyorsan le is teszteltem, CRT TV-n. 576p50 kimenetet állítottam be, de megbirkózik a 720p-vel és a 1080p-vel is. 4K nem ment, de nem is lenne értelme. Eddig a HDMI-t átalakítottam VGA-ra, majd aktív VGA-SCART átalakítóval kötöttem össze a TV-re. A képminőség zajos volt, a képarány nem stimmelt.
A HDMI2AV képminősége... lenyűgöző! Közelebb ülve a TV-hez egész jól olvasható a felirat, főleg ha be van kapcsolva a nagyobb kontrasztos betűmegjelenítés. Nagyon sok 4:3-as VHS digitalizált anyagom van megosztva DLNA szerveren, így aggódtam, hogy az MPEG 50 FPS-el és a képaránnyal sikerül-e megbirkóznia. Jelentem, sikerül! 16:9 esetén szétnyújtja a képet, de a TV támogat 16:9 összenyomást, így ez a probléma is elhárítva. Jó vétel volt a Mi Box is, és az átalakító is. -
azbest
félisten
válasz
mozzer14 #5694 üzenetére
Ó, akkor nem csak a kínai webshopt írja össze-vissza. Közben egészen friss írást is találtam róla: [link]
Fel kell kötniük a gatyát, ha a firetv stickekkel akarnak versenyezni - ugye a legtöbb célpiacon az is jelen van hivatalosan. És árban nem jobb a mi stick, pláne a gyakori firetv akciók mellett.
Az fcc-nél kezdenek gyűlni az adatlapok, gondolom hamarosan tényleg megjelenik. -
wifi_user
újonc
Mobilmodemmel használom a wifi-t és valószínűleg emiatt gondoltam, hogy az 5G az a mobilos 5G és ezért nem is tudtam a hozzá tartozó jelszót. Mostanra beállítottam.
Az androidot is frissítettem és így hibátlanul megy az 5G-s network. A 2,4 Ghz-t azóta sem látja, de ez így már nem gond.
Köszönöm a segítséget!
-
<Adamsky>
nagyúr
Most vagy nem ezt vártuk (korábban mintha 2 Gbyte RAM-ról lett volna szó, és 4K-ról) vagy lesz egy okosabb / drágább verziója. Ez így nagyon csumpi.
-
azbest
félisten
válasz
wifi_user #5688 üzenetére
ne 13as csatornán legyen a wifi, hanem 1 vagy 6 vagy 11en. Direkt nincs 5GHz-es wifin net vagy csak el lett konfigurálva valami?
A routeren ne automatikus csatornaválasztás legyen, hanem add meg azt, az előbb említett három küzül, amit a szomszédok legkevésbé használnak.
[ Szerkesztve ]
-
wifi_user
újonc
Sziasztok,
A segítségetek kérném a következő probléma kapcsán.
A MI BOX S-em elkezdte nem felismerni a wifi-t. Egészen pontosan egy D-Link 825-ös wifi jelét. Érdekes módon a D-Link 5G-s wifijét látja, de amögött nincs net.
Szomszédok wiif hálózatát szintén látja. Amikor először előfordult reset-eltem, nagy nehezen sikerült felismernie és tudtuk használni, de a probléma újra jelentkezett és nem azóta sikerül orvosolni.
Előre is köszönöm a segítséget
-
válasz
Steve1207 #5677 üzenetére
Ha van vele tapasztalat, hogy mennyire lett stabil, akkor érdekelne, mert még nem frissítettem verziót a bugok miatt.
Az egyetlen ok, amiért előbb-utóbb mégis szeretném, hogy állítólag a netflix viszi vele az 5.1-et optikán."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
rekata
csendes tag
Köszönöm Nektek a segítséget! Megrendeltem a terméket.
Köszönöm a tippet a média megosztás bekapcsolásról, rákeresek majd, hogy miként van a beállítás és kipróbálom.
Még egyszer hálás köszönet! -
Keem1
veterán
Ez mind megy. Én nem laptopról, hanem dlna szerverről játszom le a lokális filmeket, de Windowsban is bekapcsolhatod a média megosztást. Egy fokkal racionálisabb mint az smb (kategorizálja, nem kell mappákban turkálni, nem kell megosztani egész partíciót, lehet keresni, műfaj szerint is - de ehhez a média felkészítése szükséges).
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
Teljesen eleget tesz a felsoroltaknak. Én nem hinném, hogy a 10gb-os fileok problémát okoznának. SMB szintén oké, sokan így használjuk és a felirat se probléma, pl Kodi-ban, jól lekezeli, szóval ez a lejátszó alkalmazástól függ.
A zárójeles megjelölést nem tudom, de szerintem idehaza csak eu-s modellek vannak a nagyobb üzletekben tuti..
-
rekata
csendes tag
Sziasztok! Keresnék egy TV okosítót és egyben médialejátszót.
Amit szeretnék: NETFLIX, Youtube, filmek lejátszása (mkv, avi) hálozaton keresztül laptopról.
Olvasgattam így tudom, hogy nincs LAN kimenet az eszközön. A laptopnál jelenleg a "videók" mappán smb megosztás van, jó lenne ha ezen nem kellene változtatni, de ha kell sem gond.
Valahol azt olvastam, hogy akadozhat a lejátszás, ha nagyobb fájlok vannak. Most néztem 10 GB a legnagyobb fájl MKV kiterjesztéssel. Ha egy film feliratos, akkor azt le tudja jól kezelni a box?
Véleményetek és tapasztalatotok szerint a fentiekre jó lenne a Xiaomi Mi Box S? Illetve az Árukeresőn nézegettem a készüléket és ez volt a pontos megnevezés: Xiaomi Mi Box S (PFJ4086EU) A zárójelben lévő jelzés zavar, mert sok helyen nem tüntetik fel.
Azért gondoltam egyébként a Xiaomi Box-ra mert nem szeretnék olyat rendelni Kínából vagy bárhonnan, amit még buherálni kell.
Előre is köszönöm a véleményteket! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Atomcsirke #5680 üzenetére
Kodi-s plugin-ről nem tudok, szóval marad a telefonos app. + Set Orientation (talán ez az, én még nem próbáltam, de itt többen használják) vagy - ahogy Akelaus is írja - böngészőből.
Viszont mindkettőhöz kelleni fog valamilyen egér (sima bt.-s vagy légegér). Pontosabban, létezik ugye a Puffin-nak és a FF-nak is TV-s változata, így nem muszáj az egér, bár a reklámok és a jobb kompatibilitás okán a telefonos FF-et részesítem előnyben
DE, ki kell mindet próbálni! -
Akelaus
senior tag
válasz
Atomcsirke #5680 üzenetére
Magára az androidos app-ra gondolsz, vagy az oldalra?
Kodi kiegészítő tudtommal nincs hozzá, csak Videa alá van.
Droidos app-ot fel lehet tenni, de ránézve az áruházban a képekre ez sem fog elfordulni vízszintes állásra. Szerintem. Tehát ehhez megint kell egy másik alkalmazás, erről többen már írtak itt.
Ha böngészőben szeretnéd, akkor érdemes másik böngészővel is megpróbálni, Puffin, Firefox, én ezeket használom néha a boxon. -
Atomcsirke
aktív tag
Hölgyek, urak, van valakinek ötlete, hogy videakid-et hogy lehetne kulturáltan bedrótozni a kütyü alá? Böngészőben megnyitva kezelhetetlen, pláne a gyerek számára. Sajna a Netflixes kedvenc animéit csak ott találtam meg magyar szinkronnal, és számunkra ezt életmentő lenne, mert a családtagoknak néha nehezen megy már esténként, félálomban a feiratolvasás! (= "Anya/Apa! Mondjadamitőkis!")
p.s. HDMI-n a monitor szabálytalan időközönkénti jelvesztésének van valami racionális magyarázata? Youtube, Netflix alatt, és csak a mediabox-al, ha bármi mást dugok az öreg DELL 27"-os HDMI portjára, nem produkál ilyen tüneteket. Firmware legfrissebb, több kábelt is próbáltam.
--- Lenovo P770 & Xiaomi Redmi 3s & Meizu M6 Note, Realme 6s ---
-
Steve1207
veterán
Jött frissítés a korábban felsorolt javításokkal.
.
-
Steve1207
veterán
-
7om
tag
Sziasztok, a xiaomi mi box s média box alkalmas programozott műsor rögzítésre vagy ahhoz a tv-nek is tudnia kell a programozott felvétel funkciót?Egy samsung UE37D5000-re lenne rákötve.
-
garkeol
csendes tag
válasz
<Adamsky> #5673 üzenetére
Kodiban állítottam be a videóhoz történő képfrissítést. Igen, ott, amit te mutattál.
OSD az én olvasatomban, ami a lejátszáskor megjelenik, ahol a gombok vannak. Ja, Aeon Nox Silvo a felület, ha számít.
Amikor beállítottam Kodiban a videóhoz történő képfrissítést, akkor 24Hz-nél az OSD kicsit szétesett. A gombok egy része kilógott a kép két szélén, a gombok alatti sávot (ahol a kezdő/vége/eltelt/film hossza idők látszanak) pedig csak félig lehetett látni. Valamint, 24Hz-nél a felirat pedig fel volt kicsit csúszva, nem maradt az alsó fekete sávban, kicsit belógott már a képbe.
Elsőre nem esett le, hogy a 24Hz-nél is külön lehet állítani a képernyő kalibrálást. Igaz, ez a Kodi menüből nem végezhető el. Úgy tudtam megcsinálni, hogy pause film lejátszás közben, majd az OSD panelen, a Szem ikonnál tudtam kiválasztani a képernyő kalibrálást. És így a 24Hz-hez is szépen hozzá lehetett passzintani a képet. Így már 24Hz-nél sem lóg ki az OSD panel és a felirat is jó helyre kerül (benne van az alsó fekete sávban, nem lóg be a képbe). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
garkeol #5672 üzenetére
"Viszont a bekapcsolt videóhoz képfrissítés meghozta a győzelmet."
Kicsit meg vagyok kavarodva. Ez most hol is történt? A Kodi-ban, vagy a box setup-jában valahol?" ... aminek még örültem, hogy a 24Hz-s filmeknél az OSD lejátszóban külön be tudtam állítani a képernyő kalibrálását. Így már a 24Hz-s filmeknél sem lóg ki az OSD alsó sávja ... "
Hmm... hogy függ össze a felírat a frissítéssel? És, mi az az "OSD lejátszó"?"A "Mindig" beállítással... " - ez gondolom a Kodi-ban van, ott ahol mutattam.
-
garkeol
csendes tag
Uraim!
Köszönöm a segítségeket, győzelem!
Becsületből mindent kipróbáltam, szépen sorban.
A box felbontás beállítása 1080p/50Hz-n volt, szóval nem ettől volt az akadás.
Megnéztem VLC lejátszóval, de azzal is akadozott.
Viszont a bekapcsolt videóhoz képfrissítés meghozta a győzelmet. És aminek még örültem, hogy a 24Hz-s filmeknél az OSD lejátszóban külön be tudtam állítani a képernyő kalibrálását. Így már a 24Hz-s filmeknél sem lóg ki az OSD alsó sávja és a feliratok is szépen a helyükön vannak.
Még annyi (talán hasznos infó), hogy nálam a videóhoz állított képfrissítés "Mindig"-re van állítva. Először a "Bekapcsoláskor/kikapcsoláskor"-ra állítottam, de mivel nem kapcsolom ki a boxot, így ezzel a beállítással nem történt semmi, a 24Hz-s filmeknél semmit sem csinált. A "Mindig" beállítással szépen váltogat az 50Hz-s és a 24Hz-s tartalmak között.
Ja, még valami (aztán ígérem, hogy befejezem az ömlengést), azt vettem észre, hogy a módosított beállításokkal láthatóan élesebb lett a kép, mind az 50Hz-s, mind a 24Hz-s tartalmaknál. Egy 480p-s DVD rip avi is olyan, hogy kiveri a szemeimet az élesség.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
garkeol #5669 üzenetére
csak tippelek, de lehet más képfrissítéshez külön tárolja a beállításokat a tévé és alapból általában van ilyen képbe bele zoomolás, régi buta analóg tévés időkből, aminek nincs értelme digitálisan, mégis minden tévé csinálja. És tévé típustól függően más más néven nevezik azt, amikor eredeti méretben, változtatás nélkül mutatja a tévé a képet.
-
garkeol
csendes tag
Köszi a tippet!
(Megvallom, utána kellett olvasnom, hogy mit jelent a kadenciahelyes lejátszás.)
Volt, hogy bekapcsoltam a videóhoz szinkronizálandó képfrissítést, de nem tartottam meg a beállítást, mert nálam az OSD alsó felét így levágja a kép. A kezelőgomb sor még oké, de alatta a kezdő/vége/eltelt/teljes idő sáv már félig le van vágva. Gondolom nem így kellene kinéznie, ha be van kapcsolva a videóhoz optimalizált képfrissítés.
Fura, hogy a Youtube és a Netflix rendben vannak, ott sosem akadt meg apró pillanatokra a kép és más kép hibát sem tapasztaltam. -
azbest
félisten
-
garkeol
csendes tag
válasz
magellaner #5664 üzenetére
Úgy rémlik, hogy ezzel is kísérleteztem már, de megnézem újra. Köszi a tippet!
Valami tuti a beállításoknál lesz, mert ha a HDD közvetlenül a tévére van kötve, akkor nem döccen. -
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérem!
Hónapok óta használom a boxot, egyetlen gondom van vele, hogy Kodiról játszott filmeknél akadozik a kép. Netflix, Youtube és egyebeknél nincsen döccenés, de a Kodin keresztül olykor alig észrevehetően, de döccen a kép egyet-egyet. Nem folyamatosan, de formátumtól és felbontástól függetlenül mindegyik filmnél csinálja.
Egy nem mai Samsung HDD fityeg a boxon, a box pedig hdmi-vel csimpaszkodik a tévén.
A box és a Kodi beállításait hetek óta nézegetem, állítgatom, de ezzel az apró film döccenéssel nem tudok mit tenni.
Valakinek ötlet, hogy mi lehet a gond vagy mi lehet a szűk keresztmetszet?
Előre is köszi a segítséget! -
AXisBOLD
addikt
válasz
Steve1207 #5661 üzenetére
igen, ahogy korábban beszéltük, nézem őket... de a bőség zavarában nehéz dönteni.
illetve hülyeséget írtam, composite nincs is rajta, azt még tovább kellene alakítani scartra, ami nem nagy ügy, 3-4 ilyen átalakító kallódik valahol itthon, de gondolom a képminőségre ezt se lesz pozitív hatással, viszont lehet mégis ezzel lesz a próba.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
amzso
tag
válasz
Tommy-1998 #5650 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
amzso
tag
Sziasztok! Hamarosan megérkezik az új 4K és HDR-képes tévém. A letöltött mkv filmeket hogyan a legcélszerűbb lejátszani Box S-en, hogy ne akadjon? Jelenleg egy külső HDD van rádugva egy USB hubon keresztül, de 1080p filmeknél is kicsit meg-megröccen a kép, amikor bufferel a HDD-ről, és attól tartok, hogy 4K-nál jelentősebb lesz az akadás. Ti milyen atombiztos megoldást használtok letöltött 4K filmekhez? Köszi
-
Steve1207
veterán
válasz
AXisBOLD #5647 üzenetére
Minőségben a component lenne a jobb a felsoroltak közül, ha nincs hdmi, amit az elejében is néztél (amúgy van component csati a tv-n?)
A másik sima "olcsóbb" lehetőség meg a composit vagy scart ugye, az minőségben azért visszalépés, viszont könnyebben beszerezhető csatlakozók, lehet variálni is, nálunk van még otthoni a régi időkből sok ilyen átalakító, így szerintem beszerezhető könnyebben vagy másnál is akadhat otthon.
De pl olyan átalakítók is vannak, hogy hdmi-dsub, ha csak a kép kell és akkor egy jack-kel meg az audiót kötöd össze (dsub, régi vga csatlakozó is van némely tévén). Szóval ez a vonal eléggé variálható analóg jeleknél, lehet össze vissza alakítgatni is, de minőségben közelében nem lesz.Az viszont biztos, hogy én nem nagyon költenék ilyenekre. Ezek a hülye kábelek nem gondoltam amúgy, hogy ennyire drágák manapság. Ha csak 1-2 nem válik be már elköltött az ember egy valag pénzt, a box-szal együtt meg már ott vagy, hogy 40k cirka kiesett a zsebből. Azért már lazán kapni 5 éves korrekt tévéket is.
Nincs egy tévé típusszámod amúgy? Én nem hiszem el, hogy nincs egy digitális csati akár egy 20 éves tévén is manapság. Ha nincs hdmi legalább egy kezdeti dvi? Annyira elképzelhetetlennek tartom.
.
-
Steve1207
veterán
válasz
AXisBOLD #5645 üzenetére
TV felokosítására azért én nem költenék majd 40k-t, ideiglenesen egy 500 ft-os sima rca-val összekötném, aztán kész.
Ali-n 3e körül vannak component átalakítók, tuti kivárnám, ha nagyon kellene, mint 15e-et fizetni egy eléggé halott technikáért, amit máshoz az életben nem használok és így is kérdéses, hogy jól működik-e majd, mert van panasz is mindenhol.
.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
korábban már írtam, hogy egy régebbi plazmára menne a Mi Box S, de itthon sajnos nem találok HDMI --> Component átalakítót, csak Amazon.de-n.
Ezekkel rendben működne szerintetek? A felbontás miatt aggódok egyedül, de ezért néztem scaleres típusokat.
https://www.amazon.de/dp/B00T75W692/ref=emc_b_5_tAurea mediocritas
-
Steve1207
veterán
Google dolgaiból kiindulva meglesz az a 80 dollár idehaza sajnos
Annyira nem siettetem őket, mert látjuk, hogy, amit kiadnak az hosszú távon támogatott, de a kíváncsiság azért hajt.
Nekem pl semmi bajom a felsoroltakkal, nem mondom, hogy a legstabilabb frissítés, de minden megy jól, amire használom. Egyedül a cc frissítést nem kell telepíteni és az is príma így.
.
-
azbest
félisten
válasz
Levcsavo2 #5637 üzenetére
A nemzetközi miboxon androidtv rendszer fut alapból és nem is cserélhető másra. 4k netflix nem probléma vele.
Mivel ez google eszköz így nem tud* airplay-t, hanem chromecastot módot tud. Az iphone-ra telepíteni kell a store-ból a google home appot és azzal lehet valószínűleg streamelni rá.
*: igazából a google play storeban van pár alkalmazás, ami állítólag tud airplay-t is. Csak általában ezek nem ingyenesek és el kell indítani külön. Valamikor mintha próbáltam volna pécés airplay-es programból ilyen androidtv programra küldeni képet és mintha ment volna. De valsz jobban jársz, ha simán a google homeból csinálod chromecast módot ehelyett. Persze, ha valamihez kifejezetten airplay kell, akkor próblákozhatsz ilyen appal.
(#5640) Steve1207
a google dongle tán 80 dolcsi körül lesz, ahhoz képest azért 50 dolcsi körüli ár már jobban hangzik. Csak ugye kérdés, hogy kiadáskor mennyire lesz stabilbtw, tán ma ment ki miboxS-re egy újabb béta verzió a tesztelőknek.
Ota3 beta0, Build 2604van aki szerint
1. USB and voice bug fixed.
2. Wifi issue fixed.
3. Ghosting issue fixed.
4. Bluetooth issue fixed.Más szerint meg nem fixed
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz
Másik rendszert nem lehet rá telepíteni, mert teljesen zárt, nincs külön fejlesztés és hasonló, mint telefonoknál.
(#5639) Misu2002: Na király, a legegyszerűbb néha a legjobb
Mi Stick: sok különbség nem lesz, kb ugyanazt fogja tudni az is. De érdemes pl a google dongle cuccot is megvárni.
[ Szerkesztve ]
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
"2. Valaki próbált már egy másik android alapú tv rendszert telepíteni rá, ami fut netflixel?"
Nem tudom, hogy milyen problémáról olvastál v. hallottál, de a gyári rendszerrel tökéletesen fut a Netflix. Ellenben ha megpróbálnád nyitni a bootloader-t, új rendszert telepíteni, akkor tutira buknád a Netflix-et, ill. a hozzá szükséges DRM kulcsokat.[ Szerkesztve ]
-
Levcsavo2
újonc
Üdv mindenkinek! Pár kérdésem lenne, mielőtt a Xiaomi Mi Box megvásárlása előtt.
1. Működik az Airplay, tudok castolni Iphone-al a tvre? Egyik haveromnak chromecast 2 készüléken megy, de inkább megkérdezem, hátha vannak akik már próbálták már.
2. Valaki próbált már egy másik android alapú tv rendszert telepíteni rá, ami fut netflixel?
Láttam van a termékkel problémák, vészesetben megpróbálkoznék egy másik rendszerrel, hátha ott kevesebb a gond (láttam erre példákat, de sokszor a netflix app nem működött az embereknek).
Köszönöm ha elolvastad és ha válaszolsz. -
Cr00py
senior tag
válasz
marquuard #5634 üzenetére
Az én elméletem szerint elem függő a dolog.
Próbaképp vettem ma a boltban 2-2 db olcsóbb (100ft/db) elemet is. Ezekkel nem működött.
Viszont van Philips elemem is, ami ugyan nem tölthető..de ennél kijelzi.
Varta tölthető elemeket használok alapvetően, ezekből 3 fajtát próbáltam, minden esetben mutatta a töltöttségi szintet.
Azt viszont nem tudom, hogy amennyiben lemerülne, azt jelzi-e a box, vagy sem.
Jelenleg 78%-t ír a box, pedig már régóta benne vannak. - Reális is, mert a töltőbe rakva 3/4-nél van a töltöttségjelző. -
Cr00py
senior tag
Üdv.
Van bármi oka, hogy a távirányítóban lévő elemek töltöttségi szintjét nem mindig jelzi ki a cucc?
Azaz 4 különböző elemmel próbáltam, 4-ből 2-nél mutatja, másik 2-nél pedig nem.
Van közöttük újratölthető, minőségibb, de olcsó gagyibb fajta is.
Teljesen random.. sajnos nem jöttem még rá, hogy mi alapján működik. -
tghwinner
csendes tag
válasz
<Adamsky> #5627 üzenetére
Ennek meg van az egyszerű oka: nem akarok tévére költeni
Egy számomra nem a legfontosabb szórakozási lehetőség. Ha néha megnézek rajta 2-3 hetente egy filmet, akkor nem mindegy min nézem?
A YouTube castolással szintén kényelmes rajta és nem zavaró semmilyen okból sem. Ennyi
-
attilav2
őstag
Végre méltóztattak frissíteni a Facebook Watch-ot, mostmár a második Android 9 frissítéssel rendelkező Mi Box S -en is működik, azaz végre lejátssza a videókat.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tghwinner #5626 üzenetére
Tényleg nem akarok a zsebedben turkálni, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy megérje "életben tartani" egy CRT TV-t ma, amikor már tényleg "gombokért" lehet kapni "lapos TV"-t. Ezekkel az átalakítókkal egyszerűen sose lesz olyan. Be kell látni, hogy itt a TV a szűk keresztmetszet.
Egyébként mikor AXisBOLD írta, hogy plazma TV digitális kimenet nélkül, akkor csak pilláztam. Azt hittem ilyen nincs is. Nem is értem, mi értelme lehetett anno egy ilyen készüléknek analóg bemenetekkel. Mit lehetett rákötni, ami kihasználta a HD felbontást (gondolom FHD-t nem tud)? -
tghwinner
csendes tag
válasz
AXisBOLD #5622 üzenetére
Egy HDMI2AV-t várok, rendeltem egyet, CRT TV-n használom a Mi Box-ot. Ha lesz tapasztalatom róla, beszámolok vele. Jelenleg a HDMI kimenetet átkonvertálom passzív VGA átalakítóval, majd egy VGA-SCART átalakítóval kötöttem a TV-re. Annyi a hátránya, hogy 720p ugrál a kép, 1080p-n szét van nyújtva, csak a képernyő teteje látszik. A 480p-s megjelenítést ritkán ajánlja fel, ezért ki se kapcsolom az eszközt. Remélem, a HDMI2AV nem okoz majd ekkora problémát a felbontás állításnál.
-
AXisBOLD
addikt
közben egy másik fórumban a hdmi to component átalakítót ajánlották, hogy azzal lehetne a legtöbbet kihozni, így ezt fogom keresni.
A MI box-ra visszatérve, egy Kodi telepítéssel, hálózat beállítással el is tudnám vele érni a Nas-en tárolt tartalmakat?
Mennyire ördöngösség ez, egyszerű beállítani?
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Egy régi plazma tv-t kellene felokosítani, hogy hálózatról elérjen egy Qnap Nas-t, képek, filmek, zene lejátszáshoz.
Xiaomi Mi Box S-t ajánlották, de a TV 15 éves, nincs rajta HDMI port (scart, A/V, component).
Van olyan átalakító, amivel biztosan működne a Mi Box ezzel a régi TV-vel?
Aurea mediocritas
-
Keem1
veterán
válasz
Misu2002 #5620 üzenetére
Nem akarom szétoffolni a topikot, de épp nemrég linkeltem a RasPi-s topikban egy nagyon jó tutorialt. Azt nem tudom, hogy csak Pi-vel lehet-e megcsinálni, de mivel azon "rendes" OS van (és elnézést azoktól, akik a hegeszthető, romolható routerekre esküsznek), így nyilván elég rugalmas a dolog ezen az eszközön keresztül. Nézz be abba a topikba, és keress rá a hsz-eim között. Pár napja volt. A DLNA-t (MiniDLNA) is linkelte már valaki, talán én is, de az régebben volt, a kereső segíteni fog.
Tényleg bocs a szűkszavúságért, de nem szeretném szétoffolni ezt, meg bant se nagyon óhajtanék[ Szerkesztve ]
-
Misu2002
csendes tag
Azt én is szeretném majd összehozni, hogy a lakásban lévő DLNA szerverhez máshol lévő eszközzel is hozzá tudjak férni. Jelenleg egy Linksys EA6900-s routerbe van bedugva egy pendrive, gondolom csak az általad említett Raspberry-s megoldással lehet megcsinálni a VPN-t meg a kiszolgálást. Van ezzel kapcsolatban esetleg tutorial valahol?
Előre is köszönöm!
-
Keem1
veterán
válasz
tghwinner #5617 üzenetére
Én is így kezdtem
Meglásd, te is tovább fogod bővíteni a rendszert
Nekem már nincs bedugva még a beltéri antenna se a tévébe. Nagyon kényelmes, hogy a Spotify (+ a Spotify Connect) segítségével a telefonról tudom irányítani a Miboxon a zenelejátszást (arra pedig a hangfalak vannak kötve), a BT-s távirányító király (a konyhából, ha csörög a telefonom, szempillantás alatt le tudom halkítani a zenét) - bárcsak minden távirányító BT-s lenne már. Aztán jött a saját DLNA (+egyéb) szerver (Raspberry Pi 4 + 1 TB Samsung SSD), hogy a géptől függetlenül, ahogy te is kitértél rá, zajtalanul tudjak lokális filmeket nézni. Aztán ez a szett lehetővé tette, hogy VPN-en keresztül, az otthontól távolabb is nézhessek DLNA-n filmeket (persze itt már a netsebesség nem teszi lehetővé a nagy bitrátájú filmek lejátszását). A Pi szerver (szintén akár mobilról is) lehetővé teszi a filmek instant letö... izé... kölcsönzését (), pl. úton hazafelé az esti filmet előirányzom, így popcorn vásárlás, esetleg valakivel egy gyors tali után, hazaérve már DLNA-képes a kiválasztott film. Otthon se kell lennem ahhoz, hogy letöltsem. Szignifikáns fogyasztás nélkü.
Szóval, ahogy látod, a Mibox tényleg zseniális, de önmagában nem mindenre elég, így az ember késztetést érez a további bővítésre. Ami nem baj, mert lazán lehet és a Mibox képességei (vagy inkább hiányai) adják az ötletet a fejlesztésre.
[ Szerkesztve ]
-
tghwinner
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam Mi Box S-et. Másfél éve vásároltunk egy 4K Smart TV-t, megirigyeltem a Cast lehetőséget, a Youtube TV alkalmazást, a DLNA szerver előnyeit. A választásom között az alábbi szempontok voltak a szemem előtt:
- Youtube TV (elsődleges szempont, rengeteg tartalmat fogyasztok innen)
- DLNA szerver kompatibilitás (erre a célra a gépemen lévő filmeket streameli az eszközre)
- Zajtalan működés, távirányító support
- Kodi OnlineStream repo (néha linerális TV adás nézésre)
- Netflix (ha esetleg a bátyám előfizet rá, ne csak 480p-ben működjön) vagy HBO GO
- Egyéb extra funkciók: TV adás ráheggesztés tunerrel vagy IPTV alapon (TVGO, DigiOnline, MyTV...)
Egy 70 centis CRT TV-n használom egy VGA átalakítással, már úton van a HDMI2AV átalakító.Nem bántam meg! Ágyból YouTube-ot nézni élmény, nem kell a gép előtt ülnöm. Esténként a filmjeimet nézem a gépről, így szoktam elaludni. Jelen esetben ezt az ágyból, távirányítón keresztül intézni tudom. A Kodi OnlineStream repoval megy a TV adás, a TV2 és az RTL sajnos az esti órákban eléggé leterhelt (17 órától 21 óráig). A CRT TV-n azért a betűk olvashatóságával vannak problémák (érthető okokból), de így ha esetleg egy lapos tévére költenék, akkor nem kell a Smart TV irányába elindulnom. Mondom én ezt, aki direkt a műholdas előfizetését száműzte a lakásból a népbutító tartalmak miatt. HDR és a 4K nálam nem jelent prioritást, úgyhogy megérte beruháznom rá.
-
Misu2002
csendes tag
Nagyon köszönöm mindenkinek a tippeket!
Box és antenna is lesz előbb-utóbb, aztán reméljük, valamelyik csak megoldja a helyzetet.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
szelim74 #5589 üzenetére
" ... az Aptoidban a vezérlővel elérhetetlen volt a Telepítés gomb. :)
Rádugtam az usb-s Logitech egeremet meg a Lenovo billentyűzetet és minden klappolt."
Szerintem neked nem a TV-s Aptoide van feltéve. Ha, az lenne, akkor nem kellene "egerészni".(#5605) Misu2002
Ha, nem csak alkalmi TV-zésre használod, akkor megéri. Ahogy előttem is írták, gyak. három lehetőség is van:
○ Android-os app egérrel v. "lég-egérrel"
○ Chromecast
○ Kodi alatt valamilyen plugin-el (van pár megoldás)
... én utóbbira szavaznék -
Steve1207
veterán
válasz
Misu2002 #5605 üzenetére
Én pl a belváros belsejében a másodikról be tudom fogni ezzel a 10-15 cm-es bont antennával az összeset (csak attól függően kell arrébb dobnom, hogy melyik kiosztás csatornáit nézném
). De sima tv-re ingyenes csatornákra szerintem jobb ez a megoldás, mint a beállításokkal vacakolni box-on vagy a felmerülő problémáknak utána járni, akár app frissítés vagy bármi.
.
-
Misu2002
csendes tag
válasz
Steve1207 #5599 üzenetére
Nagyon köszönöm! Kábelhez vagyok szokva, az antenna eszembe sem jutott, egy próbát megér, mondjuk X. kerület tégla társasház 2. emeletén nem vagyok optimista a beltérivel.
Ettől függetlenül szerintem benevezek egy boxra is a többi funkciója miatt. Köszönöm a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- Yamaha RX-V473 hálózat, airplay, 4k HDMI házimozi erősítő
- PHILIPS 43PUS8848/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- SAMSUNG (QE75QN85D) 190CM NEO QLED SMART PRÉMIUM LED TV! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest