- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano42
aktív tag
A távirányítós ébresztéssel kapcsolatban... nekem is néha előfordul, hogy nem ébred fel a rendszer, de ha 2-3 szor megnyomom a gombot a távirányítón feléled. Off: Sztem aki egy all-in-one rendszert akar ebből kihozni az csalódni fog. Ha el akartok szakadni a pc-től akkor nagyjából mindenre céleszköz kell. Torrentezésre Nas, olvasásra e-book, netezésre tablet vagy chromebook, filmnézésre egy androidos box vagy valami Raspberry pi megoldás stb. (ha hbo go, netflix fontos akkor inkább androidos box, akár a Mi box. Ebben az árban verhetetlen, akinek ennél több kell annak nvidia shield vagy egy korszerű android tv.)
-
Kroni1
veterán
Szerintem nagyon bugos a rendszer! Az, hogy a Play Store-ból szinte semmi se elérhető nem is zavarna, a legfontosabb dolgok mennek. HW minőséggel nincs baj, SW már annál inkább.. Nagyon jó lenne a rendszer, de nálam se megbízható a működése. Most éjjel direkt kiléptem kodiból, a főképernyőn hagytam, és reggel mégsem tudtam a TV távval életrekelteni. Továbbá mikor életrekel néha akkor sem épül fel a CEC kapcsolat. A Vorke Z6+-on élvezhetetlen a droidos rendszer, itt azért jobb a helyzet, de volt h áramtalanitani kellett.
Ez a halálom, ha egy rendszer ennyire nem stabil. Még szerencse, h webshopos rendelés volt, megy vissza a gubacsi útra! Pedig én örülnék ha egy rendszer végre tudná droidon rendesen futtatni a KODI-t, mert a CE-n nekem sokminden hiányzik ami meg droidon megvan..
-
hartyi
tag
Sziasztok!
Tegnap én is beszereztem egy ilyen játékost. Elsőre vegyesek a tapasztalataim. Mindenki azt írja, hogy mennyire jó, hogy minőségi... hááát én a távirányítójától (hol fontos ugye, hogy minőségérzete legyen az embernek) nagyon nem vagyok elájulva. Az anyaghasználat még ok, de a gombok működése messze van a jó minőségérzettől. De ezen túl tudom tenni magam.
Ez az első Android TV eszközöm és a lebutítás szintje elsőre némileg sokkoló, de majd megszokom. Torrentezésre is szeretném használni, ezért egy USB HUB-ot tettem rá, amin van LAN port is. Elsőre működött, ez mindenképpen pozitív. Szépen felismerte a rádugott egeret és 1 TB-os NTFS-re formáztott vinyót. Kodi felment, kicsit zavart, hogy a korábban használt skin nem elérhető (mondjuk ez inkább verzió problémának tűnik), a sebessége azért messze van a PC-s verziótól, de ettől nem is vártam sokat.Amit viszont nagyon nem értek, hogy a Kodi telepítése után elkezdte frissíteni a beépített alkalmazásokat. A Play-ben az látszik, hogy mindegyik letöltés/frissítés alatt van (vagy 10 alkalmazás). De ebben az állapotában bennragad. Otthagytam egész estére, reggel semmi változás. És hiába indítok újabb alkalmazás letöltéseket a Play-ből az beáll a sorba és el sem kezdi a telepítést. Próbáltam úgy is, hogy kézzel leállítottam a futó frissítéseket (plusz kikapcsoltam az automata frissítést) és csak külön elindítottam a Transmission letöltését, de ott is csak teker, hosszú percekig sem történik semmi. Hálózat tuti van, mert a Youtube, Netflix megy szépen. Találkozott valaki ilyen problémával?
A Transmission-nal (LAN-on) egyébként milyen letöltési sebességre számíthatok? Nem kell, hogy szakítson (persze azért ne 1-2 MB/sec legyen ha lehet), inkább a seed miatt szeretném erről megoldani. Tud majd írni egyáltalán az NTFS-re formázott vinyóra?
-
Kroni1
veterán
A KODI saját képernyőkímélőjét érdekes kikapcsoltam, de így is csinálja. Amúgy valóban, ha kilépek a Kodiból akkor a képeket váltogatja és nem megy el a kép, vszleg tényleg a Kodival lesz a gond. De asszonynak meg a kislányomnak hiába is mondanám, hogy mindig lépjenek ki filmezés után, ez nálunk kb. kivitelezhetetlen lenne sajnos.
-
azbest
félisten
szerintem az a kodi saját képernyőkímélője. Ha sokáig inaktív a távirányító, akkor meg elmegy aludni a távirányító. És akkor egy gombnyomás után várni kell pár másodpercet, hogy feléledjen.
Kodiban meg lehet elállítottál valamit a felbontás környékén.
Android alatt ismert, hogy vannak tévék, amivel az automata felbontás választás nem jó, ezért érdemes megadni konkrétan hogy melyik módban legyen.
-
Kroni1
veterán
Sajnos semmi köze nincs hozzá, ha a kodiban maradok fekete kép és csak a saját RC éleszti..
Most viszont valamiért a KODI átált egy nagyon alacsony felbontásra, pedig fhd van beállítva. Áramtalanítás után sem javult a helyzet. azt hiszem kissé bugos még ez a cucc, pedig nagyon tetszene a tudása..
-
Kroni1
veterán
Minden ötletnek örülök. Egyenlőre elég érdekes a dolog. Beállitottam mindenhol ahol tudtam, hogy ne menjen alvóba, mégis fekete kijelző fogad ha Kodiban hagyom. Amint felélesztem a saját távval, (mert csak azzal tudom) a CEC-en a TV távirányítója is eléggé rapszódikusan kezd el működni, vagy megy vagy nem..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Megvettem a Mi Box S-t, feltettem azt a pár progit amit használnék: KODI, Spotify, Tune IN. Habár a képe valóban kicsit gyengébb Kodi-n mint CE alatt, de eddig tetszik, Chromecast tükröztés szépen megy, ezen belül a Google Fotók diavetités is, Netflix is szuper, a CEC is működik a tv saját távirányítójával, szóval amire vettem arra jó lesz szerintem!
Viszont van egy gondom:
A rendszerben az alvó állapot letiltva, a KODI-ban is úgy állítottam be, hogy ne menjen aludni, és szeretném Kodiban maradva hagyni, hogy a gyerek tudja inditani a mesét egyszerűen. De hosszasabb pihenés után (vagy tévé kikapcsolás után?) mégis fekete képernyő fogad és nem lehet feléleszteni a tv távirányítójával, a CEC is inaktív!
Csak akkor ad képed megint ha a saját távirányítóján megnyomok valamit. Én nem állítottam be jól mindent, vagy ez ilyen?! Remélem nem, CE alatt nem kellett eddig soha második távirányító...Illetve mégegy kérdés: A felbontást 1080@60-Hz-re kellett állítanom a droid rendszerben, mert ha auto-n volt akkor valamiért FHD TV-m ellenére csak 720p-re állt be, és a KODI-ban csak 720p-ben indultak a filmek, hiába volt ott az 1080p kiválasztva.. Ez másnak is így van?!
-
azbest
félisten
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Mai napon a mi box 3-am elkezdte azt játszani, hogy bármilyen programban nézek filmet vagy videot a lejátszás nem folyamatos meg-med akad, a pontosabb szó hogy belassúl. A hang nem, de a kép igen és elég zavaró. Legyen szó netflix, hbo go, my tv. Valaki tapasztalt hasonlót van esteleg valami megoldás? Az újraindítás nem segített.
Köszi előre is.
Üdv tajati! -
Kroni1
veterán
Igen, ezért is szeretem a netflixet, ott ez ki van szűrve.. Már elegem van, hogy a gyerek a reklámok szövegét ismételgeti. Olvastam valahol, hogy az USA-ban azok a gyerekek akik netflixen nézik a mesét átlagosan 240 órával kevesebb reklámot néznek, azaz egy TV elé ültetett gyerek ott 10 napig csak reklámot néz évente! Nálunk se sokkal jobb a helyzet szerintem, ami eléggé elszomorító..
-
Kroni1
veterán
válasz
#88470784 #3106 üzenetére
Köszi az infót mindenkinek! A TV-m 2011-es LG smart 3D, korábban ment a streamelés és a youtube is, mára ott tartunk h egyik se megy! Ugy látszik rá akarnak kényszeríteni a cserére, de rohadtul nincs kedvem, ugyhogy asszem du beugrok a Lurdyházba, 20-ért nem tűnik drágának a box s, remélem be fog válni. Gyerekeknek szeretném ha angolul néznék a netflixen a meséket, és nem a reklámokat néznék, mert a tvben szinte több a reklám mint a műsor..
-
törölt tag
A google fotókban megjelenik a cast gomb és azzal tudod küldeni a tv-re plusz video is megy nem csak fotók.
-
Kroni1
veterán
A google photos-os képeket tudja diavetíteni a Mi box? Valaki azt irta, hogy neki nem ment..
-
Kroni1
veterán
Persze tiszta sor, tudom hogy a CE alapja is a KODI. Még anno az első Raspberry-vel szerettem meg az Openelec - Libreelec, stb rendszereket, azért is ragaszkodnék ehhez, asszony legalább ezt már tudja kezelni.
A Vorke Z6+ boxomon androidos rendszer volt gyárilag, na azon egy fabatkát sem ért a KODI, használhatatlan volt. Ezért nem is keresgéltem tovább droidos rendszerek közt, de gondolom egy mi box már más tészta. -
azbest
félisten
A coreelec-en is kodi van
Lehet pár spéci addon nem elérhető vagy máshogy működik, mert androidon fut, nem pedig linuxon, de amúgy ugyanaz a kodi.A kínaiak végre rájöttek, hogy kell megcsinálni a kadenciahelyes lejátszást, ha legközelebb jön ki publikus frissítés a box rendszerére, talán már beleteszik. Mondjuk a netflix nem használja ki, de a kodi igen.
-
Kroni1
veterán
Akkor jó, már kezdtem azt hinni, hogy itt a KODI valami bonyolultabb módon működik, vagy ilyesmi.. De ha olyan mint a Coreelec akkor az nekem jó, talán még a kadenciahelyes lejátszás se fog annyira hiányozni ha lesz helyette rendes Netflix-em, most arra nagyon rákattantam!
-
azbest
félisten
gondolom megszokás kérdése. Vlc-hez azt hiszem kell egy másik program, ami a hálózatot tudja böngészni, mert maga mintha nem tudna ilyet.
Kodin is csak annyi, hogy felveszed az smb megosztást és kész. Semmi extra. Persze, aki előnézeti képeket, meg tartalomat, szereplők kiírását is akarja, annak fel kell építtetnie az adatbázist és lehet a fájlok nevét is megfelelően kell ehhez elnevezni. De szimplán csak megnézni valamit nem kell semmi extra erőfeszítés.
távirányítóval mondjuk nem hiszem, hogy kényelmesebb egy hagyományos fájlkezelő app + vlc, aki ezt használja, az szerintem egérrel és billentyűzettel vagy villentyűs másik távirányítóval használja.
-
Kroni1
veterán
Köszi!
Azt hiszem akkor nekem egész jó lesz egy ilyen, 5Ghz-en remélhetőleg nem is lesz gond.. a 4K igazából nem is fontos, mert egy FHD LG TV-n nézném, de hosszabbtávon se feltétlenül kell, mert ha TV-t cserélek abban ugyis lesz már Netflix app, a hálózati lejátszára meg max. visszatérek egy CE-s boxra.
Egy videóban azt mondja a faszi, hogy a VLC-vel nézi hálózatról a filmeket, mert a KODI-val körülményesebb.. Ez tényleg igaz? Miért? Én szeretem a feliratletöltő plugineit, meg a Kodi felületét, ha lehet inkább azt használnám SMB-vel vagy NFS-el.
-
azbest
félisten
válasz
IamGabor #3088 üzenetére
vigyázz, ne keverd a mibox 4 nevűt a nemzetközi mibox S -sel. A kínai verziós boxokon nem androidtv rendszer van, hanem kínai módosított android.
(#3087) Kroni1
a folyamazos bekapcsolva hagyás a legjobb. Azoknak vannak általában problémái, akik a távirányítóval altatásba teszik. Ha folyamatosan megy, akkor nem jellemző, hogy kijöjjenek azok a hibák, amire általában panasz van.A 4k másolásvédelem néha akaratoskodik, de ez valószínűleg attól is függ, hogy milyen kijelzőre van körve. Például netflixezés előtt megnézem a drm info appban, hogy hdcp2.2 módban van-e, mert ha nem, akkor az lg monitoromat ki-be kapcsolom, s újra megnézem... hogy legyen 4k. Ha hdcp1.x módban sikerül a kézfogásuk, akkor fullhd, ha unprotected akkor meg hibát ír ki a netflix.
Ha 1:1 bluray ripet nézel, akkor annak kell gyors hálózat, ahhoz már tuti kell az 5GHz wifi... ha esetleg az nyűgös, akkor 4 dolcsi körül kapni kompatibilis 100-as usb-lan adaptert kínából Elvileg routered teljesen jó 5ös wifire..
-
IamGabor
tag
válasz
Gubek-Einste #3092 üzenetére
Szuper, köszönöm mindenkinek!
-
-
IamGabor
tag
válasz
Gubek-Einste #3089 üzenetére
Köszi, akkor ez már nekem elég is. Gondolom KODI vagy VLC jó erre a célra.
-
-
IamGabor
tag
Sziasztok!
Ha USB - ről szeretnék filmeket nézni,akkor ezt a Mi Box 4-el meg tudom tenni? NTFS - t kezeli? (nagy méretű file ok végett)
Köszönöm!
Gábor -
Kroni1
veterán
Köszi!
Nálam van egy ASUS AC66U B1 dual router, 1000-es Digivel szóval 5GHz-en is tudnám etetni, az eddig próbált droidos boxaim viszont már FHD alatt is csúnyán elvéreztek, 720p volt a maximum ami ment akadás nélkül.. Ahogy látom ez sem egy tökéletes box, de az ár érték arányt nézem lehet még talán elfogadható kompromisszum.
A 0-24-es bekapcsolt állapotot nem tudom mennyire bírja, a boxot jelenleg igy használom.
-
azbest
félisten
A wifi sebessége attól is függ, hogy milyen körülmények közt használod. 5GHz-es AC wifi azért ajánlott 4k-hoz. De egy jobb 2.4-esen is elmehetne, ha nem zavarnák a szomszédok vagy más 2.4-es eszköz.
Az olcsó noname boxokhoz képest az a különbség, hogy hivatalos androidtv rendszer van rajta és a másolásvédelmeket támogatja, ami ahhoz kell, hogy a netflix működjön.
Ismer cecet a mibox.
-
Kroni1
veterán
Már látom, hogy az S a 4-est jelenti, és gyakorlatilag ugyanaz mint a 3-as frissebb droiddal...
Viszont lenne még két kérdésem mielőtt veszek egyet:
Ezek a MiBox-ok Wifin tényleg képesek 4K-ban streamelni? Ha jól tudom a Netflix-nek elég a 25Mbps, de nem kevés a wifije mondjuk SMB-n mkv streameléshez?! Az olcsóbb TV boxokkal ez probléma, gondolom ez kicsit jobb minőségű, gyorsabb akkor?
A TV saját távirányítójával teljesen használható? Tehát a hozzá kapot RC-t el is tehetem ha folyamatosan bekapcsolt állapotban akarom tartani?
-
Kroni1
veterán
válasz
Steve1207 #3080 üzenetére
Én is ezek közt örlődöm most, mert a Coreelec-en nem megy a Netflix és azt is szeretnék...
Lehet első körben megpróbálom majd a MiBox-ot, mert azt egyszerűbb itthon beszerezni szerintem, de még nem tudom mennyire lesz megfelelő.
Amúgy a Mi Box S és a Mi Box 3 miben különbözik?! A 3-as ahogy látom drágább, többet is tud valamivel?!
-
qqzs
őstag
Ma reggeli szenvedes. Az ambient modban nem tudja a google photos albumunkat megjeleniteni a sima cc-n ez siman megy.
Meg megprobalok egy resetet ha elmondjatom azt hogy kell aztan tenyleg megy vissza egy normal cc ez meg marad dd+ filmekre.
Menubol a reset vagy van valami hardreset? -
Steve1207
veterán
Sziasztok,
szeretnék valamilyen tv okosítót a közeljövőben és nézegetem a Box S-t. Szeretem a Xiaomi cuccait, van rengeteg féle itthon, de ez a tv box kérdéses, nagyon sok panaszt hallok rá. Még azért visszaolvasok itt is majd bőven, meg körbenézek pár fórumot kint.
Megér egyáltalán 18-20e-et vagy érdemesebb rákölteni és egy Fire TV-t rendelni helyette? -
infectedmann
őstag
(#3070) Levente1991, (#3071) xviktorx
-
azbest
félisten
válasz
jambiyya #3072 üzenetére
Nekem ugyanúgy látja a samba megosztást. Előtte a béta és rc verziókon is végigfrissítettem, mostmár a stabil kiadás van ráfrissítve.
Próbáld esetleg resetelni az adatait, hogy tiszta lappal kezdjen. A settings - appok részen kiválasztva ott kell legyen, arrafelé ahol az uninstallállás is szokott lenni. Persze így újra be kell állítani mindent kodiban
-
xviktorx
tag
válasz
infectedmann #3068 üzenetére
Másik alternatíva a sport közvetítésekre. Felteszed a google böngészőt, majd megnyitod a http://www.sport247.live/en/home linket. Itt is minden féle sport közvetítést találsz több nyelven. Egy kicsit gáz az első elindítás mert sokszor be kell zárni egy sportfogadási oldal linkjét, de ha más sikerült elindítani akkor nem is szaggat.
-
Levente1991
tag
válasz
infectedmann #3068 üzenetére
Szia!
Kodi médialejátszóba telepített Cherry TV repóból elérhető a sport365.live addon. Ebben többféle kommentárral - sokszor előfordul magyar is - található sportközvetítés. Jelenleg én is ezt használom, bár eléggé szaggat sokszor, de jobb mint a semmi.
Más alternatívát én is szívesen fogadnék, ha tud valaki.
-
Levente1991
tag
válasz
donjohnson #3067 üzenetére
Köszönöm! Eddig más launchert használtam, de az eléggé körülményes volt, belassította a boxot, nehezen tudtam visszalépni a menübe belőle. Ez jónak tűnik.
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Tudom, kapni fogom az ívet, hogy ott a Google keress rá stb., de létezik olyan alkalmazás Mi Box-ra/Android TV-re, amin mindenféle sport közvetítést lehet nézni X előfizetési díjért? Angol kommentár nekem tökéletesen megfelel. Kb. csak sportot nézek a TV-ben és már olyan szívesen visszaadnám a set top boxot a szolgáltatónak.
A legjobb lenne egy olyan felhasználó tapasztalata, aki használ is ilyen szolgáltatást.
-
donjohnson
addikt
válasz
Levente1991 #3066 üzenetére
tedd fel a sideload launcher-t és látni fogod a nem android tv-s alkalmazásaidat is azon belül.
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
Apk-ból felraktam a boxra a Google Drive-ot, de telepítés után nem jelenik meg az alkalmazások között. Van valami beállítás erre hogy megjelenjen? Ha nincs, milyen launchert ajánlotok erre a boxra, ami mutat mindent? Melyik a legjobb? Nem vagyok otthon ezekben. Köszönöm!
-
-
qqzs
őstag
Na most talaltam olyanokat higy factory reset meg nyomkodni a home gombot meg nyomkodni a home es back gombot egyutt. Hat honapos postok. Azota se javult meg? Ja meg valami betaban mar jol van. De az meg mar azota nem beta es meg se jo
Ezen csak netflix van de ha jol tudom az gyarilag. Semmi app nincs csak netflixre kell az egesz box merz cc-n nincs dd+ hang ezen meg van. De ez igy szivas. Ambient se megy rajta sajat albumokkal mint a cc-n.
Igy most visszaraktam a cc-t ez meg akkor kapcsolom be ha filmezni akarok dd+ hanggal -
törölt tag
Nekem még soha nem volt arra szükségem, hogy kihúzzam vagy újraindítsam. Mondjuk nincs is semmi extra telepítve rá, csak netflix, hulu, hbo now, abc, cbs, fox appek. 0-24-ben készenlétben van, azonnal ébred.
Nálad mindig ilyen volt? Nem telepítettél valamit ami után ezt csinálja?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
donjohnson #3056 üzenetére
Jézusmáriaúristen, nehogy 12e-ért vegyen vki okoskonnektort, amikor ennek a negyedéért is van Kínából!
(nagyon bevált pl. a Blitzwolf SHP2 $10 környékén) -
qqzs
őstag
válasz
donjohnson #3056 üzenetére
Most ugye viccelsz.... Azt akarod mondani hogy ez ilyen gyarilag hogy taviranyitos kikapcsolas utan ujrainditas kell?
-
donjohnson
addikt
1. olcsóbb: hálózati dugalj kapcsoló, hogy ne kihúzni kelljen, hanem kapcsolgatni.
2. drágább: TP-Link HS110 okos kapcsoló, ezt be rudod programozni, hogy naponta mikor kapcsoljon ki meg be, illetve wifi-ről, mobilnetről tudod vezérelni telóval. -
tomigonzo
aktív tag
válasz
gyugyo79 #3048 üzenetére
nem off, de offra vettem ne bombazzuk itt set a szokasos panaszaradatot
)
Szoval ertem en amit irsz, de ne probald mar meg nekem kortekent eladni a genmodositott almat
ez az android tv kb ugyanazon az alapokon nugszik mnit barmelyik tv-s okosito, medialejatszo kutyun futtatott android rendszer. Amig alapbol olyan reszei futnak az oprendszernek kotelezoen a hatterben aminek a semminel is kevesebb koze van a zavartalan mukodeshez egy ilyen eszkozon (lasd csincsang karakteres beviteli mod, meg karakterkeszlet es satobbi tokomtudja f.szsagok) addig addig ebbol fa kereku biciglit sem fognak faragni, akar nyitott a forum, akar tesznek a felhasznalok tapasztalatara es/vagy velemyere.
En nay remenyeket fuztem az Android Tv oprendszerehez amikor anno jopar eve mar lassan felroppent a hir, (biztos azert mert ott vol jo peldanak egy hasonlo alapokon nyugvo es jol mukodo rendszer, aka fire tv2, jo annak bivaly hw ja van /volt akkor). De mikor meglettam elso nap a MIBoxon, hogy mik futnak a hatterben, memoriaban, akkor rogton leesett, hogy ez nem esett messze a fajatol (sajnos).
Sz.rbol ugye meg meg lehet probalni varat epiteni, de na..
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest