Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
Mostanaban atalltam a plexre, nagy megelegedesre. De sokszor a film elindulasa utan tudom csak beallitani pl h eredeti kepet adjon es ne vmi lebutitottat. Ezt valahol be lehet allitani, hogy automatikusan az eredetivel induljon?
-
DarkByte
addikt
válasz DarkByte #3496 üzenetére
Apropó, Steam-en kívüli játékok stream-elésére nem feltétlen kell Moonlight. Az OSOL-al nekem pl. simán megy az Origin-es Mass Effect-el játszadozás a TV-n Steam Link-en át. Nem is olyan bonyolúlt belőni. Működik a játék felett a Steam overlay is, és a Steam Controller integráció is.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nekem a Mi Box 3-mon sajnos elég gyengén ment a Steam Link és a Moonlight is. A stat display szerint konstant 4% frame loss, és az audio is szaggatott. Teljesen mindegy hogy 4K/1080p, 60/50Hz és 8/10bit kimenetek módok bármilyen kombinációjára raktam, vagy hogy a kliensben milyen stream-elési opciókat állítottam be. Próbáltam 5GHz WiFi-vel és Ethernet-el is (USB-Ethernet adapterrel), ugyanaz sajnos.
Steam Controller-el Bluetooth-ön összelinkelni is egy kisebb fájdalom, USB port-jába dugva a vevőt sem működik jól.A Samsung TV-m Tizen OS-es Steam Link app-jával ugyanezzel a forrás géppel (lásd adatlapom) tökéletes, ráadásul a Steam Controller vevőjét a TV USB portjába dugva elsőre ment. Egyedül annyi volt a kitétel, hogy a TV Ethernet kábellel legyen a hálózatra kötve, mivel csak 2.4G-s WiFi van a TV-ben és azzal használhatatlan volt.
Én nagyon nem tanácsolnám hogy game stream-elésre vegyél ilyen box-ot. Amint lehetőségem lesz és értelmes áron találok, személy szerint cserélni akarom Shield TV-re. Egyéb dolgokra elmegy, de alapvetően minden app-ban jelen van hogy van valamennyi stutter jelenség, ha nagyon figyelek.
Az is nevettséges szerintem hogy HDR képesnek van hirdetve a kütyü, de az Android TV-s YouTube app alatta képtelen 10bit-es módban videót dekódolni. Pedig ez lenne az egyik leg alapabb dolog egy Google OS-es hardveren. Hack-elt YT app van rá ami tudja, de megint csak a smart TV YouTube app-jával ez elsőre és szaggatás mentesen megy 4k60 10bit-el. Kodi alatt szépen megy a HDR, csak akkor meg ugye minek az Android TV rész. Arra egy Raspberry Pi 3-mat is vehettem volna, Kodi van arra is, ahogyan a Valve által kiadott Steam klienst is megoldották már hogy fusson rajta, teljesen tökéletesen.
Igazából elhasználgatom így is a box-ot filmezni és sorozatozni, de többet nem kell tőle várni.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
A Steam volt akinek nem volt jó. Én amikor néztem nekem pld. jó volt de másoknak meg amikor nézték nem.
Ezért biztosra ne vedd. MiBoxal én nem is tudom már tesztelni, de lehet majd ír más is, hogy most milyen.Shielden most is jó a SteamLink app. Meg igazából a Steamhez hozzá lehet adni nem Steames játékot vagy akár alkalmazást is és a képet + vezérlést átadja ugyan úgy azokhoz. De ha nem BP módba van a Steam (beállítható, hogy nem váltson át) akkor a Windows is használható bármire a Linken át csak akkor bill+egér is kell a boxba és akkor meg már a Steamhez nem hozzáadott bármi indítható használható ...
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
TX 3 Mini boxot szeretném lecserélni, egy Xiaomi mi box-ra.
Steam link-et használnék, olvastam itt, hogy többeknél is működik rendesen.
Kodi lenne ami még fontos, ennek nem olvastam utána, de gondolom ez is sima ügy.Amire viszont a keresőben nem volt találat, az a Moonlight nevű app.
Ezt használja valaki? Vannak olyan játékok a PC-n amik nincsenek meg Steamen, azokat ezzel az appal tervezem streamelni.egyenlőre ≠ egyelőre
-
Zoty4
őstag
Sziasztok, igaz most nfl holtszezon van, de storeban levo nfl streamelo programnak megszunt a tamogatasa ebben a regioban?
Nem lehet ezt kikerulni valahogy hogy mukodjon az nfl gamepass? Raer szeptemberig -
törölt tag
válasz tamas.nick #3490 üzenetére
De miért az asztalt küldöd át miért nem castolsz?
-
azbest
félisten
válasz tamas.nick #3488 üzenetére
mármint mi fagy le?
Az asztal tükrözését próbálgatod vagy átküldeni akarsz online tartalmat. Esetleg helyi videót akarsz átküldeni rá cast módban valahogy? Mivel és hogyan próbálod.
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Mi Box S-et és gondjaim vannak a Chromecast-tel.
Telefonon szépen működik, de Windows alól nem megy, a kapcsolat létrejön, megjelenik a kép, de azonnal le is fagy. Két laptopról is próbáltam, ugyanaz a helyzet. Van, hogy a Box kiírja, hogy megszakadt a WiFi kapcsolat.
Frissítéseket kipróbáltam, routerhez közelebb vittem, 2.4 és 5GHz-en se működik a Cast.
Mit tudnék még kipróbálni? -
-
törölt tag
Nekem nem jön vissza az ajánló mibox s-n, mit csinálok rosszul segítsetek
-
gyugyo79
addikt
De pld. a MiBoxon komoly dolgokat is buksz ha rootolsz persze lehet, hogy téged pont nem érintene mert nem használod olyanra amit bukni lehet vele.
De amúgy elvileg pont többek között a Xiaomi - n se lesz a reklám nem kikapcsolható ha lesz. Legalább is ez olvasható azokban a külföldi hírekben amiket én láttam. -
Keem1
veterán
válasz donjohnson #3470 üzenetére
Valahogy ezt nem tudom megérteni. Ha valahol ingyen tartalmat veszek igénybe (ph), érthető hogy vannak reklámok.
Na de azon az eszközön, amiért fizetünk?! Sehogy sem fér a fejembeHa az én boxomon megjelenik, tuti rootolom és a hosts fájlban blokkolom.
Ahogy telefonon is. Mivel soha nem veszek, soha nem vettem semmit reklám által, így nincs rossz érzésem a blokkolás miatt. Számomra a reklámnak nincs hozzáadott értéke, nem gyűlölöm, de teljesen semleges nekem.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #88470784 #3475 üzenetére
"különben nem tennék oda az eltávoltási lehetőséget"
Szóval MiBox S -en mert működik ahogy kell (bár az, hogy a tied jó nem egy reprezentatív minta szerintem és mivel a cikben is " some Xiaomi and" vról írnak ezért akár másnak S is lehet bugos) azért van ott a lehetőség DE MiBox -on meg más eszközön ahol nem ott nem azért tették oda csak viccből ... értem én kérek elnézést.
Bár ha elolvastad amit linkeltem láthatod, hogy bugos és nem mindenkinek működik amit majd a google javít ...[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #88470784 #3473 üzenetére
Kikapcsolni én is kitudom és elhiheted, hogy én is arra, gondoltam, hogy ezért van ott az a lehetőség
Csak nálam nem marad úgy csak egy ideig aztán vissza kapcsolódik. Tehát nem rögtön hanem egy idő elteltével és tudok nyomkodni két android TV-s eszközt 1 MiBox meg egy Shield TV és mind a 2 ezt produkálja ...
link[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz #88470784 #3471 üzenetére
Nálad kikapcsolva marad?
Nálam shield tv-n is vissza kapcsol meg a MiBoxon is amit láttam.
Reklám nincs csak app ajánló, meg amíg ott marad alul nem annyira gáz nekem mert csak MrMC - ből van kirakva 5 sor így nagyon nincs szem előtt, csak azért érdekel mert van akinek kikapcsolva marad az állítása szerint.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz donjohnson #3470 üzenetére
App ajánló van a fő oldalon de kilehet kapcsolni, mint a többi ajánlást pl a netflix, hbo go, youtube ajánlásokat.
Nem nevezném reklámnak kb olyan, mint a play stroban az app ajánlások. -
donjohnson
addikt
Android TV-re is jönnek a reklámok
nektek már vannak reklámok a főoldalon?ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
törölt tag
Ez egy streambox nem torrentezésre tervezték.
-
azbest
félisten
Az oreo frissítés után közvetlenül volt egy bug mibox3-on, ami miatt nem látta a külső eszközöket. De arra már régen kijött a fix és frissítés.
A formázás kapcsán valami zavaros dolog amit írt, mert belső tárhely kiegészítéseként való megformázásra tudok tippelni Egyébként bármilyen pendrive vagy sd kártya teljesen újraformázható, win alatt például az sd formatter programmal. De persze bármilyen normális particionáló program le tudja takarítani, csak picit sejteni kell, mit csinál az ember.
Asztali webböngésző nem cél, hogy menjen rajta, nem számítógéphelyettesítő eszköz. Akinek pécé kell, annak pécét kell venni, vagy olcsóbb régebbi használt laptopot. De az nem képes médialejátszás terén arra, amire a mibox. Persze van akinek a médialejátszás is csak a dvdrip torrentezést jelenti, neki jó lesz a régi laptop is.
A billentyűzet és egér is azoknak fontos, akik nem okostévéként használják, hanem pécé helyett akarnák, vagy esetleg telefonos appokat tesznek fel rá, amelyek hivatalosan nem támogatottak. Az okostévés megoldások távirányítóra vannak optimalizálva, hogy azzal kényelmesen legyenek használhatóak.
-
djhir
tag
A közeljövőben szándékozom egy ilyen box-ot venni, de most kicsit elbizonytalanodtam elolvasva egy vásárlói véleményt:
"Nekem nagyon nagy probléma, hogy a számítógépről pendrive-ra vagy winchesterre mentett videó-, kép- és hangfájljainkat nem képes a készülék lejátszani. Csak azokat az adathordozókat tudja ugyanis kezelni, amelyeket maga formattált. Ráadásul az általa formattált adathordozókat a számítógépünk már nem tudja kezelni, és később sem lehet már az eredeti formátumukra maradéktalanul visszaállítani. Az olyan közismert szoftverek, mint pl. az EaseUs Partition Master legalábbis nem képesek erre. Részbeni visszaállítás (és ezzel külső számítógépen történő alkalmazás) éppen lehetséges, teljes mértékű visszaállítás viszont már nem. Az eleve várható, hogy az internetezés terén nyújtott lehetőségek lényegesen elmaradnak egy külső számítógép által nyújtott lehetőségekhez képest. Billentyűzet csatlakoztatása nélkül kínlódás vele dolgozni. Ebből a szempontból az is gond, hogy a készülék csak egyetlen USB csatlakozóval rendelkezik."
Szerintetek ez valós probléma? -
hartyi
tag
válasz chrisx1 #3451 üzenetére
Hát szerintem nem leszel elégedett az eredménnyel. A store-ból letölthető több fajta kliens is (Transmission mellett), de alapértelmezetten csak a készülék belső storage-jére tud letölteni vagy meg kell formázni egy külső meghajtót, mert NTFS-re nem fog tudni letölteni. Én a belső memóriára próbáltam anno, de irgalmatlan lassú volt, plusz a kliens kezelése is rettentő körülményes volt. Ezért is vittem vissza végül.
-
pimpi001
tag
hali. kerdes. milyen bluetooth fejhallgatot lehet csatlakoztatni az mi box-hoz? barmilyen jo vagy van kifejezetten csak erre valo?
tboypimpi#2319 ---Az idő nem vész el csak átalakul XP-vé--- :D
-
gyugyo79
addikt
válasz Degeczi #3456 üzenetére
Az egy nagyon érdekes dolog, hogy honnan szedik azokra a hangot, mert ha megnézed az nfo -t pld az aranyéletből van E-AC3 meg AC3 is 640 kb/s -es viszont az HBO a tv-be 384 kb/s -el adja az adások alatt.
THOR 0.8°W >> 11843 >> HBO HD ez nem változik adásonként csak, hogy 5.1 vagy 2.0 stb ...[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz gyugyo79 #3455 üzenetére
Tavaly ment az utolsó Aranyélet évad, az első pár epizódot hetente fölrakta vki a HBO adásból rippelt változatban: az szuper volt, nem csak utcai- de pl. még egy éjjel erdőben játszódó jelenethez is sokat adott hozzá a hátsó hangsáv.
Aztán ez megszűnt, csak a HBO Go-ról származó verzió maradt, jócskán elmaradó hangzással, hiába a Prologic, az nem ad valódi, diszkrét hátsó csatornákat. Egy kamaradarabnak, pl. a Terápiának mindegy, de lényegében bármi másnál komoly hátrány a csak sztereó hang.
Érthetetlen. -
gyugyo79
addikt
válasz Degeczi #3454 üzenetére
Ha olyan lesz mint ami az adások alatt van és miért lenne jobb akkor olyan nagy veszteség azért nincs. Ha az erősítő tud egy Dolby Pro Logic-ot vagy jobbat akkor azt bekapcsolva is majdnem ugyan azt kapod kb ... és nem csak a szinkron nem az igazi mint a lemezeken hanem az eredeti hang se az pláne, hogy hiába az ac3 hangsáv az adás alatt ha csak 2.0 ott is sok minden. Főleg a sorozatokból.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Képesek, csak sztereó: én is ezen döbbentem meg az ingyenes próba indítása után...
Nemhogy a filmek, de még a legtöbb sorozat is teljesen más élmény (lenne) 5.1-ben. A sávszélesség nem igazán magyarázza, mert max pár száz kbit különbségen nem múlik semmi, és a Netflixnek sem gond az 5.1.
-
gyugyo79
addikt
Ha lenne az HBO GO -n 5.1 akkor képes lenne. Pld az Hbo hd-s tv adások alatt ami van azt kezeli ->átadja az erősítőnek. Ha az be lenne a streamek alá rakva akkor ugyan úgy kezelné ...
De ha szánnának még egy kis sávszélt bármire az jobb lenne ha a kép minőségre menne elsőbb még egy kicsi és csak utána a 5.1 hangsáv mint opció.
-
sagit
veterán
Sziasztok
Mi box 3-ból ki lehet szedni HBO GO - val 5.1 hangot? Vagy az HBO képes lenne sztereóban streamelni?
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
chrisx1
tag
Sziasztok!
Tesómat rábeszéltem egy ilyen kütyüre, de sajnos úgy néz ki, hogy amire ő szeretné, arra nem használható! Szóval az öcsém keresett valamit, amit lejátszónak tud használni, és közben a torrenteket is tölti. Én mondtam neki, hogy vegyen miboxot, mert az volt a véleményem, hogy erősebb ,mint az álltalam használt raspberry pi, és gondoltam a telefonomra tudok telepíteni utorrentet, akkor arra is. Hát úgy látom, hogy nem! Egyszerűen mintha minden ,ami torrenttel kapcsolatos el lenne zárva ettől az eszköztől. Kodit raktunk rá, gondoltuk majd az alatt megy a torrent letöltés is, de zsákutca, vagy valamit rosszul csinálunk. Kerestem külföldi oldalakon is valami leírást, de semmi. Esetleg ha tud valaki segíteni egy leírással, vagy saját tapasztalatokkal, azt megköszönném!
Üdv!
Krisztián
-
azbest
félisten
válasz Levente1991 #3448 üzenetére
persze hogy lehet külön az 5GHz-est megadni. A wifi beállításoknál külön nevet is lehet adni nekik a routeren, így nem kérdéses, hogy melyik eszköz mire kapcsolódik fel. Most is lehet mindkettő aktív, csak alapból azonos a nevük.
[ Szerkesztve ]
-
sinak
tag
válasz Levente1991 #3448 üzenetére
Meg kéne nézni, hogy a WIFI milyen csatornán van. Lehet, hogy túl sokan vannak rajta így érdemes lenne arrébb rakni. Az alapbeállítás az automata ami általában azt jelenti, hogy középre rakja leginkább az 5-ös 6-os csatornákra 2.4 Ghz esetén. Érdemes vagy az alsó vagy a felső szélre rakni, tehát 1,2 vagy 12,13 ott általában kevesebben vannak.
Ha ez nem jön be akkor amennyiben a Telekomos routered tudja (nem ismerem, nem tudom) akkor aktiválni a duál Wifit azaz, hogy egyszerre adjon 2,4 és 5 Ghz-es sávban is. Ekkor simán mehet a Box 5 Ghz-en a többi eszköz pedig 2,4-en és megmaradnak azonos hálózatban.
Bár ha nem játszol hálózatról UHD tartalmakat akkor maradhatsz a 2,4-en is HD-ig tökre elég.
Ha egyik módszer sem jön be akkor BOX alaphelyzetbe állítás hátha valami a szoftverben akadt össze, de nem zárható ki a hardveres gond sem. Ha hardveres akkor is még megvan a lehetőség beszerezni egy USB-ETHERNET adaptert amivel szépen tud működni.
-
Levente1991
tag
Nem használok semmilyen bluetoothos eszközt és routerem is csak egy van, az 5GHz-es hálózatra váltást meg tudom oldani valahogy csak és kizárólag a boxra vonatkozóan? Nem állíthatóm be úgy, hogy mindenütt 5GHz legyen, mert van egy mindennapi használatban lévő laptop illetve egy okostelefon a birtokomban, ami még ezt nem támogatja, csak a 4.2-t.
Elnézést a tudatlanságomért, de hálózati témákban nem vagyok otthon.
-
azbest
félisten
válasz Levente1991 #3445 üzenetére
Ha bluetooth eszközt is használsz a boxszal, hangszóró vagy füles és 2.4GHz-es wifire kapcsolódsz, akkor az lerontja a hálózati sebességet. 5GHz-es wifire kapcsolódj a boxszal.
Ha a hálózatodra van dugva egy másik router, mert kevés volt a lan port valahol és okosban akartad megoldani switch vásárlás helyett, akkor lehet az is oszt ip címeket. Az pedig összezavarhatja a boxot.
Esetleg a telekom bénázik valamit a dns szerverekkel megint. Nálam google dns van használva, így nem tűnik fel. Pár napja a netflix nem működött fél napon át telekomos neten keresztül (más neten, vpn-en át ment).
[ Szerkesztve ]
-
Akelaus
senior tag
válasz Levente1991 #3443 üzenetére
Tegnap megvolt a frissítés, kicsit döcögős volt nálam utána az újraindítás. Örülök, hogy a kis kínai kezek dolgoztak és dolgoznak rajta.
Lustaságom felvetett egy kérdést: van arra valami megoldás, ha a box-hoz csatlakoztatok egy pendrive-ot/külső winyót, azt elérjem pl. a számítógépről is, hogy hálózaton másoljak, töröljek róla?
-
azbest
félisten
válasz Levente1991 #3441 üzenetére
Ha sagemcom kábelmodem, akkor így néz ki, ki kell venni a dhcpv6 -osnál a pipát. Talán 192.168.0.1 címen lehet elérni, ha nem, akkor lehet rá van írva a routerre.
Újraindítani a miboxot, esetleg elfelejtetni a wifit és újra beadni, ha továbbra is kapaszkodik a régi címéért. De, ha más kapcsolatod van, azon is hasonló lehet.
Nem rossz a pi, annak is megvan a helye. Minimál szervernek most is megy nálam. Régen azon videóztam is. De nekem távirányítóval sokkal kényelmesebb az appokat használni, kodi androidtv-re is van. Nameg netflix, primevideo és hbo go hivatalos app is van rá. Nekem a youtube is kényelmesebb és átláthatóbb androidtv-n a miboxszal.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Levente1991 #3436 üzenetére
Nem lehet, hogy ipv6 kavar be? A box wifi részén nem látom, hogy lehet-e tiltani, mert én már router oldalon kikapcsoltam múltkor, amikor több eszközöm is meghülyült tőle. "Kellemes" meglepetés, amikor a szolgáltató egyszer csak aktiválja figyelmeztetés nélkül, de persze a router felületén a megfelelő pipa kivételével (ipv6 dhcp) megoldódik, bár némelyik eszköz egy darabig akkor is még használja, míg le nem jár az érvényessége.
Ja igen, a 11 feletti csatornákat nem szereti a mibox, mert usa-ban az nem használható, így kihagyták belőle. Bár úgy nem is kapcsolódna.
Ha az androidtv beállításokkal nehézségekbe ütközöl, akkor lehet a pi-vel a libreelec-kel is küzdeni fogsz. Az "alternatív" rendszereknél pedig jól kell beállítani a videoramot és a kodi paramétereit. Youtube csak libreelec alól menne addonnal, mert a pi desktopon gyenge ahhoz, hogy böngészőből használd. A pi-vel nincs chromecast mód sem, hogy azzal küldj át online tartalmat mondjuk telefonról vagy képeket. Hacsak nem valami linux alatti szolgáltatásokat akarsz használni, akkor nem vagy beljebb a pi-vel.
[ Szerkesztve ]
-
kefe13
tag
S re jött up, csinálja
-
jambiyya
őstag
válasz Levente1991 #3436 üzenetére
Ami miatt váltanál, konkrétan nem érdemes (kivéve az alternatív operációs rendszerek kipróbálását).
Wifi miatt még csak nem is kell sokat visszaolvasni: a router beállításainál keresgélj: csatorna pl. -
törölt tag
Új frissités érkezett a mibox S -re.
-
Levente1991
tag
Sziasztok!
A legutolsó két frissítés óta bár hiába ígért mindkettő Wifi-stabilizálást, folyton azt írja a box, hogy olyan wifi hálózathoz csatlakozik, amelyen nincs internet, holott ez nem igaz, mert a telefonom és a laptopom is ugyanezen a hálózaton van, és maximális jelerősséggel, kifogástalanul működik.
Mit tudok tenni ezellen?
Illetve érdekelne a véleményetek azzal kapcsolatban, hogy érdemes lenne-e a Mi Boxot lecserélni bármilyen Raspberry Pi-re? Elsősorban Kodi médialejátszóként használnám 1080p-s felvételek lejátszására, alternatív operációs rendszerek kipróbálására, internetezésre, YouTube-ra, stb. Ha igen, akkor milyen külső perifériát - egér, billentyűzet - érdemes hozzá venni a zavartalan és kényelmes használat érdekében? Honnan érdemes beszerezni, hogy mindent egybevetve 25-30 000 forintból kijöjjek?
A váltással kapcsolatban pro és kontra érdekelnének az érvek.
Köszönöm szépen előre is!
-
azbest
félisten
válasz icecave #3432 üzenetére
A 3as változatra utóbbi időbe sok béta verzió ment a tesztelőknek, most szerintem egész stabil a kinn lévő friss rendszer. Az S változatra most kezdik kitolni a frissítéseket, a 3asnál is javított dolgokat.
Mindkettő majdnem azonos hardverre épül, csak az S-nél más wifi modult kapott (nem jobb vagy rosszabb, talán ez volt olcsóbb) és más távirányítót. A 3-asra 8.0 az oreo verziószáma, míg az S-re 8.1, bár nem tudom bármi észrevehető különbséget jelent-e ez. Van esély arra, hogy majd mindkettő megkapja a 9-es rendszert is. Viszont az S relatíve friss a piacon, míg a 3-ast már szerintem nem gyártják. Szóval - szerintem - az S-re esélyesebb, hogy hosszabb ideig lesz még támogatás, bár eddig a 3-ast sem hagyták hátra. Más kérdés, hogy mennyit bénáztak a 7es android bétákkal, sosem lett stabil kiadás és a 8as is sokáig döglődött, mire aktívabban elkezdtek javításokat kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bounty123 #3431 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még kell néznem, mik a különbségek, pl. az S és a 3-as között, nekem igazából sima 1080p-s filmek lejátszására kell, felirattal, pc-ről megosztva vezeték nélkül. Nem venném a legújabbat,ha felesleges ehhez. Az is elég,ha pendrive-ról lejátsza.
[ Szerkesztve ]
-
bounty123
őstag
válasz icecave #3428 üzenetére
Sokkal többet tud egy Chromecast-nál. A PC-ről való lejátszás nem probléma, pl. megosztod windows-os fájlmegosztással (SMB protokoll) és látni fogja a Box. Én egy NAS-ról osztom meg vele a filmeket és az Archos lejátszót használom, a beépített feliratokat is tökéletesen kezeli, külsőket is, sőt le is tud rögtön tölteni hozzá a netről feliratokat. Ennek egy Chromecast a közelében nincs, nem is erre való, inkább mobil appokból való média indítgatásra/megosztásra, pl. youtube, spotify, fotók.
Ja és persze egyből kapsz egy Chromecast-ot is, hisz ezt a funkciót is tudja.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Gondolkodom egy mi box-on vagy egy mi box S-en.
Netflix, youtube, stb nem érdekelnek, pusztán a PC-men lévő mkv fileokat szeretném felirattal lejátsszani a tv-n, wifin keresztül (nem okos tv természetesen).
Ezt meg lehet oldani vele? Még egy chromecaston gondolkodom, nem tudom, melyik lenne a jobb megoldás.
A válaszokat előre is köszönöm! -
mano42
aktív tag
Odébb szó volt erről, most itt a válasz is... [link]
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Úgy tűnik xiaomiék elkezdték árulni a mibox3-ashoz adott fajta távirányítót végre. Talán nyakukon maradt egy nagyobb készlet a boxok kifutásával.
Szóval aliexpressen 10 dolcsi körül úgy tűnik eredeti xiaomi bt hangos távot is kapni. Akinek megette a kutya, annak jól jöhet. Az utóbbi időben csak bénább másolatokat lehetett kapni.
Sok feedback is van az árusnál, de persze más árus is van, csak figyelni kell, ne gagyit vegyen az ember.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Ernesto78 #3423 üzenetére
Én 2 hasonló korú házaspárnak ajándékoztam a BOX -om (még a "sima" nem S változat) és mióta van HBO GO app azóta azt is használják addig meg csak a PLEX -et meg YT -ra néha. Egy kapcsolós elosztóba van nekik bedugva, ha kell bekapcsolják a CEC miatt a TV átvált rá használat meg a távjával ha be van minden állítva pofon egyszerű kb. belépnek az alkalmazásba elindítják ami érdekli őket és megnézik. Ha már nem használják kikapcsolják az elosztót így a Tv vissza kapcsol a Tv bemenetre ...
Így nem jön elő náluk az se, hogy alvásban marad stb és szeretik is.[ Szerkesztve ]
-
Ernesto78
aktív tag
Üdv!
Gondolkozom Mi box S vételén, ezért most itt olvasgatok.
Édesanyámnak szeretném venni a tv-hez, hogy nézhesse az HBO GO-t.
Igaz ő közeledik a 70 év felé, így érdeklődnék kezelhetőséggel kapcsolatban, mennyire lehet megtanulni a kezelését?
Másik szobában van a router és gondolom 5GHz-en lenne csatlakoztatva. A tapasztalatom a jelerősséggel, hogy nagyon jó így biztos nem lesz lassulás a wifin. -
marci.szf
csendes tag
Sziasztok!
Egy tapasztalatot osztanék meg, lehet segít másnak is aki a box lassulásával fagyással küzd.
Két boxom van az egyik a hálóban csak a tv-re kötve, és egy másik a nappaliba hdmi erősítőn. A hálóban található gond nélkül működik míg a másik a használat után a következő indulásnál teljesen belassult használhatatlan volt. Csak a restart segített rajta akkor is néha csak a tápkábel kihúzásával vált működő képessé. Próbáltam mindent ami eszembe jutott, gyári beállítások visszaállítása, alkalmazások tiltása, telepített alkalmazások eltávolítása, egyenként vissza aztán majd megmutatja melyik után jelentkezik újra. Semmi eredménye nem volt, csak annyit tudtam meg, hogy a szűz rendszeren is újra lassul.
Aztán kínomban engedélyeztem a CEC-t és varázsütésre megjavult! Most három napja tökéletesen működik. -
pimpi001
tag
hali. skacok 4k tartalom vinyorol valo lejatszasahoz milyen lejatszot javasoltok? vlc? vagy van jobb? mert ugye eggy film ebben a felbontasban kb 40-50 giga... szal melyik lejatszo ami kezeli az ekkora adatot normalisan?
koszijah es a 8-as android van fenn az mi box-on de reggel kiirta hogy van frissites. erdemes most felrakni vagy ez megint elb**sza ?
[ Szerkesztve ]
tboypimpi#2319 ---Az idő nem vész el csak átalakul XP-vé--- :D
-
gyugyo79
addikt
válasz janky1216 #3419 üzenetére
Mert sok alkalmazás nem váltja.
Példa.: Boxod alapból 60Hz -en megy mert az általad amúgy használt stream tartalom hoz az jobb meg néha amikor játszol is de az HBO GO -n a tartalmat 50Hz -en szeretnéd nézni ...Vagy 50hz -re van rakva a BOX de amikor játszol azt 60 Hz -en szeretnéd és nem akarsz ezért mindig a beállításoknál állítgatni.
-
mano42
aktív tag
Valaki írt egy appot a Shieldre amiben bármilyen feltelepített vagy system appnak be lehet állítani custom refresht. Működik a Mi boxon is.
https://forums.geforce.com/default/topic/1105215/shield-tv/-apk-refresh-rate-tool/1/
-
DarkByte
addikt
Nekem a Kodi frissítés óta random kilép Más esetleg nem találkozott ezzel a gonddal?
-
gyugyo79
addikt
válasz spetya72 #3415 üzenetére
Mobilról átküldöd caston a boxnak (a mobil kliensbe kiválasztható a box ha egy hálózaton vannak) ha már átküldted amiket lejátsszon a mobil kikapcsolható ..
Kodi vagy más szinaptikusabb alkalmazás és smb/nfs -n felcsatolod a mappát ahol a zenéket tartod.
Esetleg DLNA.Ha van PLEX a Synologydon akkor az is van mint lehetőség.
Elforgattathatod az alkalmazást van erre is app de még utána sem tudom milyen távirányítóval használni.
Én a Kodi (fork) és PLEX -et használtam/lom pld. de nem vagyok egy nagy zene hallgató ezért nem sűrűn ...
[ Szerkesztve ]
-
spetya72
tag
Sziasztok.
Syno Nassal használom ai MI Boxot. DS Video, és DS Photo alkalmazások remekül működnek, de valamiért a DS Audio nem kompatibilis vele. Megpróbáltam USB-n telepíteni, ami ment is, csak el van fordulva az alkalmazás. Létezik erre megoldás, vagy tudtok olyan progit amivel kiválthatnám? -
janky1216
csendes tag
válasz infectedmann #3410 üzenetére
Sziasztok!
Van különbség a kettő között!
Az előző:
1.Improves wifi stablity and connectivity for random disconnect issues.
2. Fix for wake up problems.
3. Fix for Netflix red artifacts on exact frame.
4. Improves stability for bluetooth remote disconnect issue.A friss:
1. Improves WiFi stablity and connectivity for random disconnect issues.
3. Fix red artifacts when playing some video.
4. Improves stability for Bluetooth remote disconnect issue.
5. Added Auto frame rate switching feature -
infectedmann
őstag
Nekem is ismerős volt ez a changelog, mert mintha az előző frissítésnél is ugyan ezeket olvastam volna
Vajon ki fog e valaha derülni mi ez az update. -
azbest
félisten
válasz infectedmann #3407 üzenetére
valami zavart érzek az erőben, mert elvileg az 2550 -esként az előző nagy publikus updateben voltak ezek.
Azóta OTA6 Beta1 -ként jött valami fekete popupot javító 2562 volt, de mintha ez lenne a verziója a mostani publikusnak is. Talán véletlen publikusba is kitolták ezt... nem értem
-
jambiyya
őstag
válasz infectedmann #3407 üzenetére
Az előzőnek is kb. ez volt, először nem is értettem mi ez megint.
-
infectedmann
őstag
Mai 638.1MB-os update changelogja:
This build contains some bug fixes and Improvements:
1. Improves WiFi stablity and connectivity for random disconnect issues.
3. Fix red artifacts when playing some video.
4. Improves stability for Bluetooth remote disconnect issue.
5. Added Auto frame rate switching feature. -
sinak
tag
Milyen frissítésről van szó már napok óta? Én hiába nyomogatom a frissítés gombot semmi. A Biztonsági javítás szinje 2018. októberi. szóval semmi frissítés, sehol
-
jambiyya
őstag
válasz bexinho23 #3403 üzenetére
Feltettem. Maradt a DTS-HD Master.
Kodival játszottam le 24/50/60p videokat, és a TV mindig a jó értéket írta ki (és nem is ugrált a kép), szóval úgy tűnik tényleg megoldották saomiék az egyik (nekem) legjobban fájó problémát.szerk: kodiban nem volt választható a nagy felbontású hang a menüben, de egy tesztvideo lejátszása után újra megjelentek
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Drive
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen GPS-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest