-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny70
tag
A nagy felületű kékeket nem tolja túl? Általában az emberek azt szeretik, ha a nyaralós képeken haragos zöld minden növény, mélykék az ég és valószerűtlenül türkizes a tenger. Nem erre játszik rá? Kipróbáltad olyan témával, ahol az ég kékje hangsúlyos, azt is kiemeli vagy csak a zöldre játszik rá? Lassan végre Android fronton is lesz normális kamera (200 alatt) és le lehet cserélni az öreg Lumiámat egy új telefonra..
-
Sinu
senior tag
Nagyon egyszerű a dolog. Másfél éve, minden vasárnap felteszem tölteni, aztán péntek délutánig használom. Cserébe nem kell kibogoznom egy kábelt, nem bajlodnom azzal, hol huzzam el ahol nem zavar. De ez meddő vita. Nekem pl nagyon nem hiányzik a jack, a fül és fej hallgatom is BT, az otthoni eszközök is BT-n csatlakoznak.
egyenlőre ≠ egyelőre
-
ak76
senior tag
Kompromisszumos.
Mellette:
-Az Mi8 üzemideje a duplája az S8-nak (tapasztalat, 2x is használtam S8-ast)
-SD 845 (no comment)
-6Gb ram (mindenre IS elég,átlag 3,és fél Gb szabadon marad)
-MIUI (szubjektív,mindenesetre nincs lag,nincs érthetetlen akadozás)
-Arc alapú azonosítás (éjjel nappal,azonnal nyit,és nálam eddig nem tévesztett)
-A kijelző az alacsonyabb felbontás ellenére is gyönyörűEllene:
-Nincs IP védelem (bele kellett volna férnie)
-Nincs SD bővíthetőség (nekem nem is hiányzik)
-A kamera picit gyengébb mint az S8-é (alakul,alakul,de van még hova fejlődni)
-Batár nagy,az S8 jóval kezelhetőbb (nem vagyok kis kezű,de nálam kb ez a határ)
-Nincs jack (ostoba trend,nyilván a BT-s fülesek felé akarják terelni a népet,ez van)
-Nincs indukciós töltés (ennek is bele kellett volna férnie, az üveg hátlap miatt is)[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Tesztben említik,hogy nem működik rendesen.
Nyilván Szoftveres.
Egyébként anno olvastam a pixel topikban is,hogy gond van vele. Lehet ott már javítottàk,de itt még fennáll a problem. Ugye ott stock droid itt meg a miui-s. És ugye alapjaiban bug-os,akkor itt is az lesz. Kiváncsi vagyok,frissítéssel majd javul-e.Ami meg már az én szubjektív véleményem,hogy nem tetszik,mert iX utánzat. ..de ez nem fontos.
Hozzá teszem...volt jó pár Xiaomi telóm.Akkor Inkább a mi mix2s. Legalább egyedi kinézete van.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
kóóó
aktív tag
Vajon egy Samu s8-hoz kepest milyen lehet osszesegeben, kameraban.
Megerne levaltani? 🤔🤔
Nekem eleg fajo pont a feher ertesitesi led, ez mar vergaz a mai vilagban....Üdv.: kóóó!
-
logitech1
tag
Akku lehet volna nagyobb 4ezres legalább.
Posta nem érdekel Átvétel: személyesen helyszíni próba garanciával (3 nap) - utána egyéb garancia, visszavétel nincs! Alku nincs! Nem fér bele az időmbe
-
natë
nagyúr
válasz kazsmerlaca #186 üzenetére
Ok, nem tetszik. Még írd le vagy 8x.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz kazsmerlaca #182 üzenetére
Ez mindenre igaz, ha vársz 10 évet, akkor a mai cuccoknál sokkal jobbat veszel. Ha 15öt, akkor még jobbat.
A Mi Mix 3 szétnyílós megoldása nekem nem jön be, idén más felső házas telefonjuk pedig nem lesz. Plusz árban, ha az is amoledet kap, akkor tuti jóval a Mi8 fölé fog menni.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Kampó
senior tag
válasz PowerBuldog #135 üzenetére
olyan hülye összehasonlítás hogy ez az átalakítosdi ez akkor volt divat amikor minden gyártónak saját csatlakozója volt, és a headsetek anno normálisabbak nyilván, fél úton szétszedhetőek voltak és ott volt a 3.5 jack.. .. csati... és tapsultunk neki hogy dejó átalkitó van hozzá hurrá. Majd végre ezt elhagyták egységesítve lett 3.5 aljzat és nem kellet az a rohadék átalakító hanem olyan fülesed volt ami szimpi.. erre most megint átalakító kell +1 aljzat +1 rész ahol kontaktos lehet megtörhet a kábel, és megint tapsolsz hozzá .. +egy grabanc amit pénzért vehetsz ha beszarik .
[ Szerkesztve ]
AMD volt AMD van AMD lesz
-
kazsmerlaca
senior tag
Jönnek még a xiaomi-tól ennél jobb telefonok is. Simán kibírható a kistestvérekkel addig....
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
Dean92
csendes tag
Éjszaka valószínűleg azért nem csinál jó képeket a tele lencse mert sötétben nem azt használja a telefon...mix 2s-em van az is ha sötét van akkor nem kapcsol át tele lencsére hanem csak simán digitálisan bele nagyít ha sötétben oda teszed az ujjad a tele lencse elé zoom után se fogod kitakarni a képet mert nem vált át a telefon
[ Szerkesztve ]
-
tihibaby
senior tag
Én tudok!
A poco olasz szó,jelentése:alig,kevés,néhány.
A kevesebb néhány esetben több,mint tudjuk.
Remélem segítettem! -
CactuS
Arcképgyáros
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy Poco F1 vagy Mi 8 legyen a Note 5 után.
Számomra kb. így néz ki a képlet:
Poco:
- tetszik a hátsó kamera elrendezés, hogy középen van és nem lóg ki.
- lesz kevláros kiadás, ami jól néz ki, a műanyag engem nem zavar, Jerry sem tudta eltörni a telefont
- folyadék hűtés, így ahogy olvasgatom nem forrósodik, mint pl: korábban a Mi 5S Plusom.
- nagyobb akkuMi8:
- OIS, állítólag jobb kamera, bár a tesztek alapján nekem nem egyértelmű ([link], illetve a viideós összehasonlítás: [link])
- Azért csak egy Amoled, always on screen funkcióval
- Van NFCAz üvegház nekem inkább hátrány, mint előny, úgyis tokban van a telefon, szóval ezért sem jön szóba a mix2s sem. A poco talán kicsit bumfordibb, de designra tetszik, egyedül attól félek, hogy az OIS nélküli kamera nem igazán lesz előrelépés a Note 5höz képest. Tárhelyből vígan elvagyok 64 Gbon, szóval az sem igazán vízválasztó.
Tud valaki valami okosat mondani?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
MODERÁTOR
Ezt nem egészen értem:
Aki viszont használja(gesztusvezérlésről volt szó - a szerk. ) , az fog találkozni egy komoly hibával. A szoftveresen elrejthető notch melletti részeken néhány alapvető ikon (akkumulátor, WiFi, SIM-állapot és egy-két értesítés) fér el.
Megvan ugyanis az alkalmazások rögzíthetőségének lehetősége, illetve az egykezes mód, de ezek mind a virtuális, háromgombos sáv funkcióira alapozva működnek, és ha elrejtjük azt a színről, használhatatlanná válnak a funkciók.
Szóval, mi?
Az, hogy a notch mellett kevés cucc fér el, az ok. De hogy jön hozzá a gesztusvezérléshez?
Az egykezes mód virtuális gombokkal aktiválható, ami ha nincs, nincs mivel. Ez tiszta sor. De milyen alkalmazás rögzíthetőség, meg hol?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Doki42
őstag
Nekem bejön.. 😁✌️
Iphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Engikrisztus
tag
válasz <Adamsky> #56 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.Annak idején az egyik ok,hogy az OPO-at MI6-ra cseréltem,az a relatív kompaktsága.Jó lett volna ,ha a Xiaomi meghagyja az MI sorozatod kb a 6-os szintjén,hiszen van bőven péklapát a kínálatában.Amúgy tetszene.
Ugyanakkor maga a puszta megfigyelés magában kissé kezdetleges módszer.Néha mélyebbre kő ásnunk,a valódi érzelmi vetületig.Úgy lehet elcsípni a fájdalom forrását és átélni.
-
K82
őstag
Van különbség azért, és ez csak egy félig működő gcam. Úgy látszik nagyon hosszászokott a szemem a HDR+-hoz.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
K82
őstag
Legyen úgy, mert a GPS miatt nagyon bejön.
Lehet h nem 100%-ig reális a színhűség, de nagyon közel jár hozzá, a fehéregyensúlyban meg nagyon ritkán téveszt.
-
natë
nagyúr
válasz enginev3.0 #169 üzenetére
Már nem működik.
-
allein
addikt
Sziasztok. Nokia C3 készülekben van egy memória kártya, azon fotók. Hogyan lehet átrakni iPhone-ra? Nokia telefon memóriájában van 100 olyan telefonszám ami nem volt rajta a sim kártyán, ezeket hogyan lehet átmásolni az iPhone-ra? Tud valaki segíteni?
Szerk: bocsi, topikot tévesztettem.
[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
Hasonló cipőben járok én is.
Eddig Pixel 2XL-t használtam, de garanciáztatnom kell, a MI 8-at meg azért vettem h ezen idő alatt is tudjak jó képeket lőni. Hát, kicsit felemásak az érzéseim...
Megnéztem a GSMArena és DxOMark tesztjeit is, azok alapján nem tűnt rossznak. És nem is mondom azt h rossz lenne a képminőség, de lenne mit reszelni rajta. Majd' kiesik a szemem annyira megtolja a zöldet (AI szigorúan kikapcsolva), ha a szaturációt lejebb veszem akkor már jó a zöld, ellenben a többi szín látja kárát.
A HDR is kicsit érdekesen dolgozik, van h nélküle szebb képek készülnek.
A GCAM lesz itt is a megoldás, de egyelőre fakók a színek vele sajnos. Pedig sokkal természetesebbnek hatnak vele a képek, nem annyira "mesterkélt" mint a gyári kamerával.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
őstag
Az aliról nem nyitottan jönnek?
Gondolom egy TWRP-t feltenni, és az EU ROM-ot. De a beállításokat, mindent hogy lehet átpakolni?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
natë
nagyúr
válasz enginev3.0 #162 üzenetére
Csökkentették? Nekem még 720-ról indult, most 500 körül jár.
-
-
őstag
Igen, ott néztem többet, és ez alapján döntöttem el, hogy megrendelem.
Csak most nagyon lehidaltam a tesztképeket látva.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
válasz VANESSZA1 #155 üzenetére
MA tesztben általában úgy fotóznak ahogy a hétköznapi emeberek fotózánanak, előveszik és kattintanak
Lehet állítgatni, de nem az a hétköznapi, hogy több perced van egy témára, és ők nem ezt akarják átadni neked
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
őstag
válasz enginev3.0 #153 üzenetére
Ha ezek a képek a tesztben szerinted jók, akkor gyorsan menj optikushoz, mert szemüveg kell neked.
Vagy az enyém túl erősPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
válasz VANESSZA1 #124 üzenetére
Atya ég.... mégis mi bajod a képekkel? Ez gyenge? Szerintem mondd is vissza a rendelésed, mert nem leszel boldog a telefonnal
(#141) Herreløse@ Semmi baja nincs a vezérlésnek, és nagyon megszokható/szerethető, ráadásul át lehet rakni virtuális gombokra is
-
K82
őstag
Javasolnám a Mobilarena szerzőinek is a következő program használatát:
Ezzel tesztelve 30-35 műholdat lát a telefon, szemben a Chartcross-féle GPS Test 20-24 műholdjával. A Pixel 2XL-emnél kiírja a carrier frequency-t is (ott csak L1 van), és igaz h a MI 8-nál ezeket nem jeleníti meg, de egy műhold kétszer is szerepel a listában, tehát L1 és L5 sávon is használja ugyanazt.
Számomra egyértelműen a GPS a legnagyobb vonzereje a MI 8-nak, Bp. belvárosában a szűk utcákban nem kezd el driftelni mint a P2XL.
[ Szerkesztve ]
-
lolal
senior tag
válasz TheBikerider #141 üzenetére
Most az Iphone XR-es téma alól gyorsan átjöttél fikázni a MI8 at, mert ott megemlítettem... ejnye...
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
BlackDevil
aktív tag
Köszi a tesztet! Nagyon bejövős a cucc.
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
addikt
Mix2-őn nem tapasztaltam semmi bugot, mióta van azt használom és nagyon jó. Most ment rá a miui10 amiben még plusz funkciót is kapott.
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
natë
nagyúr
Miért bugos a gesztusvezérlés? Miért gyenge?
-
veterán
Nem rossz,de nem is jó.
iPhone X utánzat,ráadásul a gesztus vezérlés is rossz benne,bug-os...
Szerintem ez így összességében gyenge.HARLEY-DAVIDSON
-
zsoltiz
aktív tag
Az oneplus6-nak is van notch. Árban is több, még a 64GB-os alap verzió is több, a 128as meg pláne. És kamerában gyengébb. A 6T szerintem be fog kacsintani 200e fölé, legalábbis a 128as és nagyobb verziók. A mi8 meg 145 itthon. (amúgy szeretem a OnePlust, az OP3 a legjobb telóm volt eddig, nagyon szeret(t)em. Csak drágulnak.)
[ Szerkesztve ]
-
ak76
senior tag
A notch mizéria egy kreált hülyeség,ami lényeges infó,mind odafér, akksi százalék az ikonban, 4g, wifi, óra, a többi egy mozdulattal előkerül, a lehangoló felbontást az iPhone Xr topicban keresd ahol 2018-ban belefért a 300 ezres készülékbe egy sima HD+ LCD panel,és a fanok vért okádva védik a védhetetlen 321 PPI-t 6.1 colon, a jack kivezetése globális negatív tendencia, jóformán csak a Samsung nem állt még be a sorba, az akksiidőről egy 5 napos készüléknél meg csak annyit mondanék,egy 3x ennyibe kerülő X csak álmodozhat ilyen értékekről:
[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
A műhold vétel engem is érdekel. Melyik teszt program írja ki a műholdak típusát, mert többet sorolnak fel a tesztben, mint amit az adatösszegzésben látni lehet.
-
Kampó
senior tag
A jack elhagyása szerintem nem hátrány, mivel van a telefonhoz átalakító (előbb-utóbb úgyis mindenhol elhagyják),
Azért az gáz hogy a kb 10éves nokia 5800 xpress musicon is volt.. szerintem ez nem elörelépés hanem visszafejlődés...
A leg elterjetebb csatlakozó ha audióról van szó.... Átalakito meg ha tönkremegy vehetsz másikat.. Jack en más a kiosztás batyhatod az adaptert..AMD volt AMD van AMD lesz
-
natë
nagyúr
A jack elhagyása szerintem nem hátrány, mivel van a telefonhoz átalakító (előbb-utóbb úgyis mindenhol elhagyják), az akku 5-6 órát tud nálam mobilneten, wifin többet is (ha jól tudom a 3400-as akku nem igazán számít kicsinek a flagshipeknél...). Amoled kijelző gyönyörű, a notch, úgy, hogy nem vagyok a pártján 2 nap alatt megszokható volt (a szélessége az infra kamera miatt indokolt). A kávákkal semmi gond nincs, ha jól emlékszem 87%-os a kijelző arány. Mi is a többi hátrány? Én gyakran cserélgetem a mobiljaimat (elég maximalista vagyok), de ennél a mobilnál érzem azt jóideje, hogy na így kell ezt.
-
Nem győzött meg a teszt, akkor már inkább egy OnePlus telefon, nem sokkal többért. Erőltetik ezt a röhejes notch-ot amoled kijelzővel, közben meg ott egy nagy alsó káva. És nem, nincs értelme itt a notch-nak, mert olyan széles fent a kivágás, hogy gyakorlatilag szinte semmi sem fér ki oda. A felbontás is lehangoló (mondjuk a OnePlus-nál is), nincs jack, kicsi az akku, és még lehetne sorolni a hátrányokat.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Kampó
senior tag
kár hogy ugyan úgy néz ki mint mostanában akármelyik telefon akármelyik gyártótól... kezd unalmas lenni ez a 18:9 es belógó szigetes stílus... meg a hátlap is ugyan az ezért kár designer csapatot fizetni Jelenleg is xiaomim van szeretem is korrekt gépek de ennyire egy kaptafára gyártani mindent márkától függetlenül...
AMD volt AMD van AMD lesz
-
maczera
aktív tag
válasz PowerBuldog #129 üzenetére
Igen, lásd itt: Xiaomi Mi 8 Dual-Band GPS Test Limit – Works Amazingly
-
hubertus33
tag
Üdv! Több mint egy hete vagyok büszke tulaja egy ilyen telefonnak fekete színben! Samsung S8-ról jöttem át, ég és föld villámgyors készülék!
Xbox Series S,
-
őstag
Hát remélem, hogy a tesztben ezek csak valami nagyon gyengére sikerült képek, mert ennél még a Mi5 is jobbat csinál
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
zsoltiz
aktív tag
Szerintem a camera2 api még nem jelenti ,hogy a google camera midnen funkciója (gondolok itt a legfontosabb HDR+ -ra) működni fog. Különben miért kínlódnak annyit az xda-n a különböző verziókkal? Nem ástam bele maga, de szerintem a camera2 api csak egy alap feltétel ,hogy bizonyos dologk egyáltalán működhessenek a standardizált apin keresztül elérve a kamerát. Ez nem jelenti ,hogy minden google által készített nexus/pixel only funkció működik is egyből és jól.
[ Szerkesztve ]
-
ujvendeg
tag
Üdvözlet a szaktársaknak és a moderátornak! Ha lehet itt ilyen jellegű megjegyzést tenni, folytatnám a tesztelő egy félmondatát: valóban kapuban a MIUI 10, ugyanis a napokban, egy este váratlanul megérkezett a Redmi 4X telefonomra a tökéletes magyarságú MIUI 10 - mintegy 1,3 GB formájában. A bolti állapotú, garanciás készülék egyébként ettől függetlenül eladó (fekete).
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok!
Több helyen olvastam hogy a Xiaomi nem túl erős a gps-ben, megszakad vagy esetleg nem is talált jelet, max ha újraindítják.
Ennél a készüléknél (és a mi mix 2s-nél) mennyire tapasztalható ez? Napi szinten többször használom a wazze-t és nem férne bele az életembe az újraindítgatás. -
andrisms
aktív tag
Mi Mix 2S-em van, de pont a tesztelt Mi8-at sikerült megnyomkodnom, szerény véleményem:
Szerintem egyedül kijelzőben jobb a Mix2S-nél, abban viszont van QI töltés. Notch engem nem zavarna, de anyagminőségben érzékelhető a különbség.
- hardveresen tökugyanaz elvileg
- kijelzőben egyértelműen a Mi 8 vezet, telt, élethű, sokak szerint túlszaturált, fényben talán jobban is olvasható, Mix 2S IPS elbújhat mellette
- mi 8 hátlapja mintha műanyag lenne, egyáltalán nem minőségi, mixnél viszont a kerámia borzalmasan jó cucc, a kettő közül egyértelműen a Mix "prémiumabb"- Vastagságban nincs érdemi különbség, magasság viszont látszott
- jóval könnyebbnek tűnt a 8-as, pedig csak 20gramm a különbségzárójelesen: Mix 2S kamerában szerintem tök jó, 8asban elvileg ugyanaz, a napokban megjelent kameratesztben biztosan erős középmezőnyben végezne
-
retroid
senior tag
GPS milyen?
Stabil és pontos?
iPhone 13 & Apple Watch 8 45mm
-
-
válasz PowerBuldog #100 üzenetére
Igen, az elrendezés nagyon fontos
-
zsoltiz
aktív tag
Ez is csak félig jó megoldás a rövid tapasztalatom szerint. Normál szaturáció mellett hajlamosak rikítani a zöldek. Ha leveszem a szaturációt low-ra, akkor bár a zöldek jobbak lesznek, viszont minden más is deszaturált (fakó) lesz - legalábbis az én ízlésemnek. Elég lenne ha maradna minden normál módban, csak a zöldön javítanának egy kicsit, hogy természetesebb legyen. (egyébként engem ez a része nem zavar, mármint a kicsit rikító zöld)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- ASUS notebook topic
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Energiaital topic
- További aktív témák...