Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Devily #18079 üzenetére
Usb:
Forrasztani kell, más módszer nincs.
Nekem volt több ilyen sztorim, sőt 3-4 db új csatakozóm még van is a mi2-es alkatrészek között (ibuygous vonalról, orig xiaomi, de tudtommal már nincs nekik) . Ha ráérsz, tudsz olcsón aliexpressen rendelni, kb 1 hónap és megjön. Ha nem érsz rá, keress meg.Akku téma:
Szívás a köbön. Ugyanazokat tapasztaltam a legtöbbször mint Balewi.. Tele fake akksival a net. Kb minden harmadik megrendelésre sikerül normálisat venni és abból is csak 1-1 db van. -
paulkaresz
aktív tag
válasz
szoke12 #18098 üzenetére
A feleségem telefonján(MI2S) érdekes dolog történik,szeretném megosztani, talán csak valami beállítás okozza a gondot.A helyzet az hogy amikor fogadja a hívást,akkor pár másodpercig "kimarad" a hívás eleje,ő mondja hogy halló, én pedig a túloldalon nem hallom azt hogy már felvette.Nekem olyan mintha nem szólna bele.Utána minden rendben,beszélünk és tudja bontani a vonalat.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Azóta sem történ változás azzal kapcsolatban, hogy olykor telefonálás közben egyszer csak elmegy a hang mindkét oldalról. Engem se hallanak, és én sem hallok. Ami érdekes, hogy ezt Vibernél is csinálja.
Magyarul, sztem nem sim kárya hiba. De akkor mi? -
Karavik
veterán
válasz
lacika888 #18096 üzenetére
"Szeretném megkérdezni, hogy te használsz e mobilnetet?"
Sokat, és nem csak böngészésre, hanem letöltésekre is pl. ha a helyzet úgy hozza, hogy nincs WiFi csatlakozási lehetőségem, akkor a napi béta teszt ROM-okat (~430MB) adatkapcsolattal szedem le, akár külföldön is.
"nem aggaszt, hogy a B20-at (azaz nálunk leginkább elterjedt 4G-s frekvenciát) nem tudja a készülék?"
Nem. Mi2S-ben most sincs B20 sőt semmilyen LTE támogatás sincs, de így is ~15mbps sebességgel töltök le mobilnettel. Amerre járok mindenhol 3G/H+ hálózatom van jelenleg is, még kocsiban út közben is cég és otthon között.
Következésképp, ha azt veszem alapul, hogy most is mindenhol 3G/H+ hálózatom van, és ehhez képest az Mi5 többet tud 4G/LTE B1 (2100MHz), B3 (1800MHz), B7 (2600MHz) frekvencia sávokkal, melyekből én a Telekom szolgáltatónál utóbbi kettőt szépen ki tudom használni, konkrétan a B7 2600MHz-et ahol lakom, és a B3 1800MHz-et Budapesten, ahol szintén sokat tartózkodom, akkor mindenképpen pluszt kapok az Mi5-tól a támogatott frekvenciasávok terén is!
Legrosszabb eset ami előfordulhat esetemben, hogy "csak" 3G/H+ mobilnetem lesz 15mbps sávszéllel 4G helyett, mert azon a településen ahol dolgozom ott 800MHz frekin (B20) tolja a netet a Telekom, de itt viszont mindig WiFi-hez vagyok csatlakozva.Szóval no para, no fos!
"Másik gondom, hogy Hong Kong-ba se lehet kapni, pedig onnan most be tudnám hozatni magamnak."
Igen, Sajnos... Nem győzik gyártani, Foxconn-tól kértek segítséget gyártókapacitásuk bővítésére. Az enyém (Pro) pedig még tervben sincs!
-
lacika888
csendes tag
válasz
Karavik #18082 üzenetére
Szia Karavik,
Szeretném megkérdezni, hogy te használsz e mobilnetet?
Ha igen, akkor nem aggaszt, hogy a B20-at (azaz nálunk leginkább elterjedt 4G-s frekvenciát) nem tudja a készülék?Én, idáig ezért nem rendeltem meg, pedig már nagyon vártam, hogy megjelenjen.
Másik gondom, hogy Hong Kong-ba se lehet kapni, pedig onnan most be tudnám hozatni magamnak.
-
Karavik
veterán
Megy fel az Mi5 ára: [link]
Első jó hír azoknak akik már előrendelték
-
Devily
tag
Köszi a rengeteg infót!
Az USB cseréjéhez kell forrasztani, vagy az is csak valamilyen pattintós megoldással van rögzítve? (feltételezem, hogy az első megoldás a helyes, de még él bennem a remény, hogy megúszom)
-
Devily
tag
válasz
balewi #18081 üzenetére
Pont ilyen tokot szeretnék. Köszönöm!
Ohh. a készlet infót nem néztem, csak rákerestem és láttam, hogy van. Viszont akku nélkül lehet, hogy nem éri meg a polírozást a cucc. Elég gyakran megéhezik a kütyü és már olyat is csinál, hogy 10%-ról kikapcsol. Ezt a napokban kezdte el.
Várok még néhány választ, hátha van valakinek pozitív tapasztalata is. -
Karavik
veterán
FYI Mi5 32/64GB: [link]
Lényeg belőle:
Xiaomi nem tudja kielégíteni a vevői igényeket Mi5-re vonatkozólag és a Foxconn segítségét kéri a gyártókapacitás bővítésre. Az arány a megrendelt és legyártott darabokra vonatkozólag elég elszomorító, cikk írásáig 17 millió előrendelés és 4 millió legyártott darab ezért akár májusig is kitolódhat a várakozási idő.
Mi5 Pro gyártása (amit előrendeltem) pedig még el sem kezdődött és fogalmuk sincs mikor lesz kapható
-
balewi
aktív tag
válasz
Devily #18079 üzenetére
Usb port: passz.
Aksi: szerintem az iBuygou-n nem találhattál, ezer éve nincs készleten. Vettem már többet, több helyről, mind szar.
Hátlap: én ilyet használok, teljesen jó -
lacika888
csendes tag
Sziasztok,
Én is segítséget, információt szeretnék kérni.
Vásárol e már valaki a xiaomishop.hu-ról.
Megosztaná velem a tapasztalatát?Előre is ezer köszönet.
-
Devily
tag
Bár sosem voltam aktív, de heti rendszerességgel olvasom a fórumot!
Már egy ideje szeretnék is írni Nektek, mivel volna néhány dolog, amit szeretnék megkérdezni. Segítenétek nekem a következő témákban?-USB port csere: Már egy éve észrevettem, hogy mintha "kikopott" volna az USB. Lötyögni kezdett a kábel. Ma már csak úgy tudom tölteni a telefont, ha teljesen mozdulatlan a rendszer. Lényegében a csatlakozó nem fogja a kábelt. Ebből kifolyólag még az összevont partíciót sem csináltam meg, mert nem szeretném, ha telepítés közben kicsúszna a kábel.
Volt bárkinek hasonló problémája? Az USB cseréjéhez kell forrasztani, vagy arra is jellemző a Legozhatóság? Honnan érdemes beszerezni?
-Akku csere: A gyári, 3 éves akksit szeretném frissíteni.
-Új hátlap: Időszerűvé vált egy hátlapcsere is.
Akksit még találtam ibuygou-n, de MI2-höz való hátlapok már nincsenek. Ismertek olyan megbízható boltot, ahonnan mindkét cuccot be tudom szerezni?
Köszönöm a segítséget!
-
vornia
senior tag
Remélem poénra veszitek!!!
-
vornia
senior tag
na én is csak read only módban voltam költözés miatt...
De már bekötötték a netet..melóban is csak read only időm volt.
Volt egy nagyon jó kis képem erre az amandás vonalra,sajna nem találtam,pedig be akartam szúrni, figyelmeztetésül a netes csajozás ártalmaira
megtaláltaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam szóval ezért tessék vigyázni a netes csajozással
-
Karavik
veterán
válasz
DrKapocs #18063 üzenetére
...ha már így befutottál a csőbe
csekkolnád ráérős idődben, hogy china dev ROM-ban MIUI downloader app-al működik nálad a torrent letöltés? Köszi előre is!
(#18062) mOta:
árban viszont nincs messze a Mi5 standard 32GB változat...megfontolandó ez a nézőpont is szvsz
(#18065) Williamgrant:
"A proci mindenre elég"
Ez úgy hangzik, mint Bill Gates híres szavai, amikor 1981-ben az IBM PC bejelentésekor azt mondta, hogy 640KB memória mindenre elég
-
Karavik
veterán
-
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
Williamgrant #18065 üzenetére
"Annál a résznél bennem is eltört valami. Mondjuk a megcsalós következtetés vonal is új szintre vitte a gondolatsort." Ekkor jöttem rá, hogy túl konzervatív vagyok. Öregszem biztos, nem indít meg bennem semmit ez a hányós szex dolog, nem éreztem, hogy ki kellene próbálnom. Az ilyenekre mondják azt hiszem, hogy többet megtudtam, mint szerettem volna.
De nagy volt a megcsalós gondolatmenet is. Egyenes logikával simán levezethető volt.
Elephone B20: Szerintem megy. Kollegámnak nem p9000 van, de az tudja. Viszont a képek elmondása szerint nem nagy minőségűek, bár az nem is sony kamerás.
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #18069 üzenetére
Sajnos nem, kipróbáltam anno. Ez az egy, ami nagyon hiányzik nekem a MIUIv5-ből...
-
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #18067 üzenetére
Nem. csak az Mi2-ből került ki valami miatt MIUI6-ra történő váltáskor, a többi nagytesó S800-tól felfelé tudja...
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
Nerazzurri95 #18064 üzenetére
A v5-ben volt ez. Jelenleg a gyorsított felvétel van csak a beállítási lehetőségek között. A lassított felvétel jópofa volt szerintem, butaság kihagyni, ha a hardver tudja. Annyi minden van a 7-ben is, nem elférne?
-
válasz
Karavik #18056 üzenetére
"azért remélem az olvasó közönség több, mint az író "
Jah, máshol fordítva van, tele van Write-Only módban működő userekkel...
(#18063) DrKapocs
Annál a résznél bennem is eltört valami. Mondjuk a megcsalós következtetés vonal is új szintre vitte a gondolatsort.
Elephone: A weboldalon lévő undorító pixeles képek mutatják a minőséget azt hiszem... B20-ra meg mi tipped van?(#18062) mOta
A Mi4S szerintem jobb választás mint a Mi5 vonal. A proci mindenre elég, a méret megfelelő, ram szintén bőven jó, LCD rendben van, kamera nem rosszabb mint a mi2-nél, Type-C USB, méretes akksi, és SD-Kártya slot vagy 2. sim. Utóbbi hiányát szerintem
épeszűhardcore ember nem tűri el egy androidos telefon esetében. Ha B20-at tudna, már lehet beneveztem volna az asszonynak én is. -
Nerazzurri95
tag
Emlékszem valamelyik régebbi MIUI verzióban (V6, vagy V5, nem tudom), volt a kamera appban lassított és gyorsított felvétel. Tudom hogy már jó ideje nincs, de mindig elfelejtettem megkérdezni, hogy van valami speciális oka, hogy ezek ki lettek véve?
Nem működtek olyan rosszul emlékeim szerint.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik #18056 üzenetére
Itt vagyok, nem vesztem el, folyamatosan olvasom a fórumot, napi szinten. Különösen a "hányós szex" vonulat volt kiemelkedő jelentőségű.
Mi5: Azt mondtam kicsit sokallom az árát. Persze, biztos megér ennyit, tuti kis telefon. Inkább úgy fogalmazok, hogy számomra kicsit soknak tűnik az ára. Érdekes dolog ez, nem az összeg sok, hanem telefonért sokallok ennyit adni. Aztán persze az már vitatható, hogy ki és mire szórja el a pénzét (én épp motort újítok fel, valaki erre mondaná azt, hogy baromság). Még az alap, 32 gigás ára is nagyon, nagyon a felső határon számomra. Bár szerintem még downclock mellett is nagyon gyors lesz. Említetted a horror összegű iPhone és Samsung telefonokat, 250+ ezerért. Az meg egyenesen agyabeteg dolog... gyógyszeres kezelést igényel. Viszont ez az Elephone P9000 megmozgatta a fantáziám. Tudom, tepsi, de ennyiért szerintem nagyon jó.
CM12: Kipróbálnám, ha nem lenne ez az MIUI7 ilyen nagyon összerakva. De - az a helyzet -, hogy nem igazán tudok értelmesen belekötni. Úgy gondolom (tudom), hogy nem kapnék tőle többet, csak visszalépés lenne.
A legutóbbi MIUI frissítést kihagytam. A lockscreen foltozása nem érdekelt, amúgy is uninstalláltam, szóval nem kellene foltozni.
-
Karavik
veterán
Akit esetleg érdekel Mi4S, már készleten iBuygou-n: [link]
Sajnos az Mi5Pro released date nincs még hivatalosan confirmálva. Optimista becslések szerint e hónap vége, pesszimisták szerint pedig jövő hónap (apr) vége...
Jó lenne ismerni a Xiaomi gyártókapacitását, ugyanis közel 20millió előjegyzés volt rá marc. 1-ig. Vannak kétségeim, hogy nem tudják kielégíteni a piacot...
-
Karavik
veterán
Eddig 14,4 millió előjegyzés Mi5-re
: [link]
...csak győzzék gyártani!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Williamgrant #18046 üzenetére
"Felemás igazság ez ... "
Véleményem szerint mindegy, hogy melyik szolgáltató, melyik másik szolgáltató hálózatát használja. A lényeg, hogy ha a telefonodat nem csak a fotelből használod (ahol mondjuk épp B3 van), akkor egészen változatos helyeken futhatsz bele B20-ba (bármelyik szolgáltatónál!)" ... majd a nagy freki teszt megmondja, legalábbis azoknak akik nem snapdragonos telóval szaladgálnak..." - azoknak is.
Ott van az általam link-elt leírásban a módszer. Igaz, sajnos root kell hozzá. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18043 üzenetére
Szerencsére ahol lakom és a környéken jellemzően LTE B3 (1800MHz) és B7 (2600MHz) lefedettség van, természetesen ettől függetlenül én is nagyon örülnék B20 (800MHz) támogatásnak.
(#18045) balewi:
Szívesen!
(#18047) neil_mullen:
Nem, nem tűnt el senkinek, xiaomi.eu fórum tagoknak sem...Az nem lehet, hogy a "Tools" vagy valamelyik másik folderben van és csak lejjebb kell görgetni, hogy lásd?
-
neil_mullen
aktív tag
a 6.2.25 frissités után nektek is eltunt a miui browser?
-
-
Karavik
veterán
válasz
balewi #18042 üzenetére
6.2.25 xiaomi.eu multi ROM-ba integrálva van a TWRP 2.8.7.0 verzió, ami OTA vagy updater app frissítéssel a ROM-al együtt feltelepül.
Ez a változás direkt, úgy lett kivitelezve, hogy "noob-proof" legyen, azaz kezdő user (akinek ismeretlen az adb, fastboot...fogalmak) az is simán boldoguljon vele, és szinte ne vegyen észre semmit ebből a változásból. Tehát amennyiben neked ez a twrp megfelel akkor nincs további teendőd.
Viszont a legújabb TWRP 3.0.0-1 verziót linkeltem pár hsz-el ezelőtt, amennyiben ki szeretnéd próbálni akkor manuálisan külön felteheted a ROM frissítés után. Ez a verzió fog bekerülni jövő héti ROM-ba...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #18041 üzenetére
"Telekomos vagyok - ebből a szempontból talán a legszerencsésebb szolgáltató..."
Talán, de hidd el, hogy sok helyen használnak ők is B20-at. Egy nagyon jó kezdeményezés, amit érdemes figyelemmel kísérni (ha majd lesz olyan telefonom, talán csatlakozok is). És a már összegyűjtött adatok (lehet nem mind). -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18038 üzenetére
Telekomos vagyok - ebből a szempontból talán a legszerencsésebb szolgáltató...
"Ezt el sem hiszem, hogy valaki képes volt így leírni.
Egy 500$ telefonról beszélünk"
Természetesen ezt privát csatornán közölte, csak mint barát a barátnak...
(#18040) <Adamsky>:
Köszi, valóban ott van...a legördülő menü bakavart!
"Az Isten áldjon már meg! Ne kavarj meg még jobban!
"
Sry
, lehet szerencsésebb, ha a továbbiakban 32GB, 64GB, 128GB megkülönböztetéseket használjuk. Ez ugyanis egyértelműen beazonosítja, hogy melyik változatról van szó.
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18036 üzenetére
Fura! amikor először megnyitottam a GSMArena-s linked, akkor láttam benne a supported sávokat köztök a B20-at is. Most újból megynitottam ugyanazt a linket és már nincs benne semmi infó ezzel kapcsoltban. Nagyon figyelnek minket!
(#18038) <Adamsky>:
Ez a 3 változat van:
1. Mi5 (Standard) S820 1,80GHz / 3GB RAM / 32GB ROM / Üveg-Fém = 1999RMB
2. Mi5 (High Edition) S820 2,15GHz / 3GB RAM / 64GB ROM / Üveg-Fém = 2299RMB
3. Mi5 Pro (Exclusive Edition) S820 2,15GHz / 4GB RAM / 128GB ROM / Kerámia-Fém = 2699RMBStandard (alap) modell downclocked! High Edition-t neveztem Advanced-nek
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Williamgrant #18035 üzenetére
Te, Telenor-os vagy? Tudtommal ők is erősen használják a Band20-at ...
"Snapdragon 805 óta minden snapi chipset szinten tudja a 3CA-t."
Akkor ezek szerint a downclock-olt Mi 5 még annyit sem tud, mint a 805? Nem teljesen vágom ezt a 2CA / 3CA dolgot. Utána kéne olvassak...(#18037) Karavik
Mi az, hogy "Pro" és "Advanced"? Ezt már az előbb is kérdezni akartam. Nem csak "sima" és "Pro" van?(#18037)
" ... kioktatóan léptek fel ellenem amikor megkérdőjeleztem amit írtak ... "
Én ebben a pillanatban mondtam volna vissza rendelést, és a következő képpen mutatkoztam volna be: Do you know me? I'm the CUSTOMER!"Egyébként Ingbrzy is azt írta erre a kérdésre, hogy ezt csak akkor tudom meg biztosan, ha már kezemben lesz a teló és letesztelem."
Ezt el sem hiszem, hogy valaki képes volt így leírni.Egy 500$ telefonról beszélünk ... ba***ák+
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #18035 üzenetére
Thx a lot!
Így most már gyakorlatilag mindent tudunk az Mi5 ről!
Továbbá ez még egy érv a downclocked alap (standard) változat ellen.
Közben érkezett újabb info Mi5 rendelésekkel kapcsolatban iBuygou Amandától:
"I just get news from xiaomi offical that only color white of 32G and 64G will be release on 1st March, other colors may delay some days , as well as 128G version .. please kindly be noted this .. :rolleyes::rolleyes:"
Szóval csak standard (32GB) és advanced (64GB) verziók jelennek meg marc 1-én, ezek is csak fehér színben. Páran már jelezték is egyből akik előzőleg más színt rendeltek elő, hogy jó lesz nekik a fehér is
(#18036) <Adamsky>:
Természetes ők mondták, de semmi gond, csak kioktatóan léptek fel ellenem amikor megkérdőjeleztem amit írtak.
...azért szurkolok, hogy neked legyen igazad, ill. a GSMArena-nak és Phonearena-nakEgyébként Ingbrzy is azt írta erre a kérdésre, hogy ezt csak akkor tudom meg biztosan, ha már kezemben lesz a teló és letesztelem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #18034 üzenetére
Miért csináltál hülyét magadból, nem értem? A phoneArena a legutolsó oldalak egyike, aminek hinni lehet? Ezt ők írták? És mi a helyzet a GSMArena-val?
Egyébként úgy gondolom, azt kijelenthetjük, hogy ezek az oldalak nem direkt írnak / állítanak valótlant. Vagy másképp: a Xiaomi-nak nem fontos, hogy a "kedves vásárló" jól tájékozott legyen? Kezdem azt hinni, hogy jobb, ha nem az ...Az, hogy a Xiaomi mind a mai napig képtelen egy tisztességes, angol nyelvű oldalt összerakni, ill. készülékeikkel kapcsolatos minden fontos információt egyértelműen feltüntetni, az szerintem nem az előbb említett oldalak szégyene.
"A spec-ben szintén full netcom résznél találtam olyat, hogy a Pro és Advanced verziókban 3xCA higher order modulation support van, míg a standardban csak 2CA. Ki tudja mi lehet ez a 2CA vs 3CA??"
Na, látod, erről beszélek. Ha, még egy olyan fanatikus, mint Te, se tud kiigazodni az általuk leírtakon, akkor mire számítanak? Persze könnyen lehet, hogy a design és a hype így is sok készüléket el fog adni nekik ...
-
válasz
Karavik #18034 üzenetére
"Ki tudja mi lehet ez a 2CA vs 3CA??"
Ki? Hát én.
2CA = 300 MBps (10+10 MHz)
3CA = 450 MBps (20+10+10 MHz)
Snapdragon 805 óta minden snapi chipset szinten tudja a 3CA-t.Az igazán izgalmas hogy a Band 20 (B20) 832 Hz és 862 Hz között üzemel, tehát ott csak 30 Hz tartomány van, tehát 3CA a büdös életben nem folyik át rajta.
Frekvencia sávszélességek:
B1: 60 Hz
B2: 60 Hz
B3: 75 Hz
B5: 25 Hz
B7: 70 Hz
B8: 35 Hz
B38: 50 Hz
B39: 40 Hz
B40: 100 Hz
B41: 194 HzHa a B20 után érdeklődtél tuti nem Telenoros vagy...
Ha megjött a telód, szólj. Jó pénzél átveszem, nekem lesz rajta LTE-m... -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18018 üzenetére
Mi5 suppoerted LTE Bands témával kapcsolatban elküldtem nekik azt a phonearena info-t amit linkeltél, szembe állítva és megkérdőjelezve ezzel a tőlük kapott (hivatalos) infót - amivel mellesleg jó hülyét is csináltam magmából - mert Amanda úr
válasza az official Xiaomi CS supportból kapott info továbbítása volt számomra, ami 100% biztos forrás (lásd képérnyűmentest lejjebb). Továbbá felhomályosítottak, hogy a phonearena kb. a legutolsó oldalak egyike aminek hinni lehet a weben.
Mindegy...
Itt a hivatalos Xiaomi Mi5 spec: [link]
"Full Netcom dual card and mobile networks" résznél "network band" lenyíló menüre kattintva jön elő a támogatott band-ok listája.
A spec-ben szintén full netcom résznél találtam olyat, hogy a Pro és Advanced verziókban 3xCA higher order modulation support van, míg a standardban csak 2CA. Ki tudja mi lehet ez a 2CA vs 3CA??
Itt pedig a Xiaomi CS team válasza LTE B20 (800MHz) kérdésemre:
-
Karavik
veterán
FYI:
...közben tudatosan előkészültem az Mi5 és velejáró locked bootloader china dev ROM fogadására úgy, hogy az en.miui.com fórumon annyit szavaztam és annyi "can't wait" "great" "awesome" "fantastic" etc. commentet nyomattam (csatlakozva ott az előttem szólókhoz), hogy közben diamond member lettem, aminak ez az előnye, hogy a diamond tagoknak egyből kinyitják a bootloader-t igény esetén várakozás nélkül, egyéb esetben viszont több hetet, akár hónapot is kell várni az elbírálásra, rosszabb esetben pedig meg se kapja az illető az unlock booloader lehetőséget - erre is volt már példa.
(#18029) Williamgrant:
(#18027) krizsotamas:
Úgy látszik öregszem...
(#18026) vicces1:
Igen Williamgrant a hibás, egyértelmű!
-
válasz
Karavik #18025 üzenetére
Nézz szét a neten, hány kínai srác nyomul csaj képpel és névvel a neten. Sőt én az egy hónapos Ázsiai utazásom alatt megtanultam hogy az a nő, akinek hiteles gyermekkori fotói vannak magáról...
Amúgy ha egyszer lesz egy szavazás a PH perverz, előítéletes, szexista userjeiről, lobbizni fogok érted! -
Karavik
veterán
Topic ON:
csakhogy egy kicsit a topicnál is maradjunk, most tesztelem aries TWRP 3.0.0-1 aries f2fs supported. Multilang így magyar nyelvet is tartalmaz és mindhárom eddigi MIUI partíciós elrendezéssel kompatibilis. Én nem találtam benne hibát, nagyon jónak tűnik elsőre. Megosztom, tesztelje aki szeretné, ha továbbra sincs probléma vele (nem lesz negatív visszajelzés) akkor ez fog integrálódni a jövő heti xiaomi.eu aries ROM-ba.
1. image verzió (ADB-vel fastboot módban telepíthető vagy flashify-al): [link]
2. flashelhető zip verzió (updater app-ból vagy recoveryből telepíthető): [link]A recovery.img file természetesen mindkettő változatban ugyanaz. Én ADB-vel tettem fel, így a 2. módszert nem próbáltam így nem tudom megerősíteni, hogy az a telepítés működik-e.
Pár saját screenshot TWRP 3.0.0-1: [link]
-
vicces1
aktív tag
Hova keveredtem.... de ha már így alakult feltolnád a képet Amandáról?! Mikor megjelenik Williamgrant, ilyenkor felbolydul a méhkas, elkezdődik az állatkodás!
Yó-lesz a YoYo-ról is. -
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #18022 üzenetére
"Nem gondolod komolyan hogy Amanda nő, ugye?
Az összes kínai webshopon mindenki női neveken kommunikál.
"
De...az gáz...mert iBuygou Celine-vel és YoYo-val pl. sokáig tartottam a kapcsolatot WeChat-en és Skype-on. Hosszas írogatás után már azt vettem észre, hogy egymás szexuális szokásáról beszélgettünk (ki, mit, mikor, hogyan, hányszor borotvált, szőrös...stb.) majd kitárgyaltuk szexuális kulturális különbségeket is európai vs. ázsiai (közöltem, hogy nekünk magyaroknak annyira nem jön be a hányós szex, mert zsíros kaja után magas a gyomorsav
), aztán a végén már képet is kért tőlem (magamról) és én is tőle, a képen egy lány volt
....azt mondta tetszem neki
...és küldött usb otg kábelt ajándékba és MiKey-t is...
-
-
Neck
veterán
válasz
Williamgrant #18022 üzenetére
Ugyan már, te tudod a legjobban, minden kínainak van európai neve.
Ezek az én kollégáim pl.:
Jiaying --> Janine
Zhenzhen --> Jennifer
Zhaoyun --> Charles
Guanxia --> Cassie
Zhengyue --> Connieetc.
-
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18018 üzenetére
Már meg is tettem köszi!
(#18020) Williamgrant:
Ott a probléma, hogy iBuygou csöcsike Amanada más információt adott ezzel kapcsolatban, miszerint ezeket a sávokat tudja csak az Mi5:
"Bands of mi5 include:
TDD-LTE (B38/B39/B40/B41) FDD-LTE (B1/B3/B7) TD-SCDMA (B34/B39) WCDMA (B1/B2/B5/B8) CDMA(BC0 / BC1) GSM / CDMA 1X (B2/B3/B5/B8/BC0 / BC1)" -
-
Zamasun
aktív tag
válasz
Williamgrant #18011 üzenetére
Legalább a Sony javítaná fel saját készülékeikben a modult szoftveresen vagy valahogy. De ezek szerint ez valahogy nem sikerül.
-
válasz
Zamasun #18009 üzenetére
A Z5 széria is egészen gyönyörű képeket tud készíteni... ha tökéletesek a fényviszonyok.
Más esetben kb ugyanolyan hulladék képet készítenek mint a Xiaomi telefonok (
), egy iPhone 5-6 és SGS5-6-hoz képest (s7 f1/7-hez képest már nem is merem említeni).
Az éjszakai fotók inkább gázok mint vállalhatóak. Viszont eszméletlen jól stabilizál 4k videózás terén, és villám gyors az autofókusz. Tehát nincs a sok telóra jellemző fókusz vesztés és homályos kép probléma. Nagy kár hogy rohadt keveset videózok telóval. -
-
Zamasun
aktív tag
válasz
Williamgrant #18005 üzenetére
Igen, ezert is varom az elso teszteket. A 4C egeszen gyönyörű kepeket kepes kesziteni... ha tokeletesek a fenyviszonyok. Egy kicsit is felhomaly van, a kamera becsődöl. 1.9-1.7-es ( S6-S7-G4-G5) optika a millionyi szoftveres fícsörrel nagyon-nagyon hianyzik.
A masik dolog, hogy ha mar uj flagshipnek hirdeti magát, megújulhatna a miui is valamicsket az uj keszuleken. Ugyanazok a funkciok, beallitasok lesznek kamera téren, ebben biztos vagyok. (Tudom, a kamera nem minden egy telefonban, de mar otthon szeretném hagyni a kompaktomat. S7-el ezt megtehetnem, csak az nem miui, en pedig ezt szeretem.)
Mellesleg Z5c hogy teljesit fotozas terén? -
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #18006 üzenetére
Igen, ezt én is így gondolom, de érzésem szerint biztos lesz pár negatív user akiknek ez a változás sem fog tetszeni...
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #18005 üzenetére
"Ugye tudod hogy ez egy akkora általánosítás, ami a masszív hülyeség szintjét veri?
OMG
"
Általánosításnak általánosítás, de közel áll az igazsághoz, mint a bugyi a legjobb dologhoz a világon
Ezt egyrészt tudom, mert a párjuk velem csalják őket
, másrészt pedig tanultam...
"Z5? Az egy batár nagy szar, még ha Z5C-t írtál volna...
De amúgy az sem.
Küldj már egy linket az ibuygou-ra arra a telóra"Természetesen rád való tekintettel Z5C-t akartam írni, de letelt a szerkesztési idő mire észrevettem
Parancsolj, itt a link az Mi5 Pro-hoz: [link]
"Ez a kerámia nem törékeny nagyon? Vagy a 810-es problémáiból kiindulva biztosra mennek, ha melegszik, az fícsör lesz egy tojással.
"
Általánosságban a kerámia, mint anyag az ütésszerű dinamikus terhelést nem nagyon bírja, mint ahogy az üveg sem, viszont keményebb mint az üveg, így a hordásból adódó karcoknak ellenállóbb. Tervezetten leejteni nem szándékozom
Egyébként itt a marketing duma hozzá, ami szerint strapabíró: [link]
Ha melegedni fog, akkor hordozható kerámia főzőlapom is lesz egyben"PayPalon kizárólag a saját bankit érdemes használni. Volt már olyan hogy neked jobban váltották?
"
Nem, de mindig leellenőrzöm
"Amúgy szerintem jó áron vetted és remélem mielőbb megkapod!"
Köszi! Bár már iBuygou Amanda közölte velem 2 nevető smiley kíséretében (egyből miután előrendeltem), hogy pont a Pro verzió kiadása késni fog pár napot a tervezett március 1-hez képest
Ez legyen a legnagyobb baj....majd beszámolok tapasztalataimról...
"Amúgy igen pofás telónak lesz Karavik hamarosan gazdája, remélem nem szívja meg a kamera modullal mint oly sok xperia tulaj.
Lehet én is veszek egyet végül."
Huga Barra lőtt pár képet vele, azok elég meggyőzőek, letöltöttem teljes méretben elemzésre - szal előjelek ezzel kapcsolatban jók.
-
-
válasz
<Adamsky> #17982 üzenetére
Nem lettem troll.
(#17983) Karavik
"...csak egy 1 dolláros mikrofonnak lett annyi tőle"
Van úgy hogy nem a pénz a legnagyobb veszteség."Az ilyen a személyek beleolvadnak a tömegbe, jellemzően szürkék, unalmasak, ezért párjuk folyamatosan megcsalja őket."
Ugye tudod hogy ez egy akkora általánosítás, ami a masszív hülyeség szintjét veri?OMG
"Mit ahogy mondottam volt, a fizikai home gomb nem az esetem, de tökéletes telefon nincs (kivéve Z5
"
Z5? Az egy batár nagy szar, még ha Z5C-t írtál volna...De amúgy az sem.
Küldj már egy linket az ibuygou-ra arra a telóra.(#17986) DrKapocs
Szerintem az ár egyáltalán nem vészes. A mi2-esed mikor kijött sem volt csúcs hardverrel felszerelve, a mi5pro 4 gb ramja és 820-as snapja pedig az. Mondjuk az SD kártya csere lehetőség hiánya, vérszegényebb LCD típus és felbontás,a Sony kamera modul választás lefelé húzza a termék árát. Ezért nem 200k felett van, mint mondjuk egy (ismertebb brand esetén) tisztességes flagship (lásd SGS7). Az egymillió dolláros kérdés az, hogy a Marshmallowban beígért, valszeg majd csak később fullos multi-core support mennyire lesz google álló. Ha igen, akkor a 820 4 szála mondjuk egy 8890 8 szálához képest hamar elmaradhat. (szerintem a samu erre számít). Az antutu fan geekeknek pedig dobja a 820-assal a telókat. Mondjuk a downclock-ról inkább nem beszélnék...
A dual sim viszont izgi lenne, főleg ha tudtak volna belőle egy tisztességes sd olvasót is faragni (ahogy sokan mások), de persze az már nem lenne jó a "lopjunk el a mi-felhőbe minél több felhasználói adatot" és "adjuk el a memória modult rohadt drágán mint az apple" elveknek.
Amúgy igen pofás telónak lesz Karavik hamarosan gazdája, remélem nem szívja meg a kamera modullal mint oly sok xperia tulaj.
Lehet én is veszek egyet végül.(#17990) krizsotamas
Hát ha a kamera a legnyomósabb érv, én a helyedben nagyon megvárnám az első pár hónapos teszteket. A sony kamerák a sony telefonokban vérgyengén teljesítenek rossz fényviszonyok esetén auto módban.(#17994) krizsotamas
Hát ja, és egy rakat nüansznyi dologban többet fog adni az s7. Én a sony modultól fosnék konkrétan, és az sgs7 záridő értéke egyértelműen mutatja hogy kinek a telefonja fog bulikban jobb képet készíteni.(#17995) Karavik
Ez a kerámia nem törékeny nagyon? Vagy a 810-es problémáiból kiindulva biztosra mennek, ha melegszik, az fícsör lesz egy tojással.(#18003) Karavik
PayPalon kizárólag a saját bankit érdemes használni. Volt már olyan hogy neked jobban váltották?
Amúgy szerintem jó áron vetted és remélem mielőbb megkapod! -
Karavik
veterán
FYI:
Holnaptól megint nagy változás lesz a xiaomi.eu ROM kiadásokkal kapcsolatban az official Xiaomi-nak köszönhetően. ROM sign key miatt a MIUI Recovery mostantól csak és kizárólag eredeti, hivatalos MIUI ROM kiadásokat támogatja, custom ROM-okat pedig, mint pl. xiaomi.eu többé már nem! Természetesen erre is van már megoldás, méghozzá a lehető legjobb. Holnap xiaomi.eu minden telefonhoz kiad megfelelő TWRP recovery-t, ami felhasználóbarát módon könnyedén updater app-ból telepíthető fel (nem kell ADB sem Flashify), és a holnapi ROM verzióra már csak TWRP-alól lehet frissíteni, vagy OTA, de az OTA frissítés is TWRP-be irányítódik át és onnan települ automatikusan. Ha a jó oldalát nézem, akkor kaptunk ezáltal egy sokkal jobb recovery-t, rengeteg opcióval és full nandroid backup lehetőséggel...
Ez minden készüléket érint, nem csak Mi2-t!
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #18002 üzenetére
Mi5 Pro (128GB ROM/4GB RAM) = 483,99 USD
+ 1 év hozzáadott garancia = 5 USD
+ DHL szállítási költség = 17 USD
+ Csomagbiztosítás = 2 USDÖsszesen = 507,99 USD
PayPal fizetésnél saját banki konverziót választottam, de természetesen előtte csekkoltam mennyi lenne PayPal konverzióval is, ami szerint 149.617.- HUF lett volna a teljes költség. Banki konverzióval ez pár ezer forinttal kevesebb lett, azaz 144.213.- HUF (szóval érdemes az utóbbi opciót választani annak aki vásárláson töri a fejét)
-
Karavik
veterán
válasz
morfondőr #17987 üzenetére
Meggyőződésem volt, hogy az fizikai home gomb beépített ujjlenyomat olvasóval de elbizonytalanítottál és ezért rákérdeztem iBuygou Amandánál, és itt a válasza amiben megerősítette amit tudni véltem
Egyben közölte is, hogy a 128GB Mi5 modell kiadása kicsit csúszik:
"Yes,it is physical Home button with intergrated fingerprint .
Oh, sorry to tell you that xiaomi only release 32G and 64G version on 1st March, 128G will not release on that day ,it may delay release few days .. please kindly note that ibuygou will take few days to stock it after release."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SzinkronSarok - Négy játékon dolgozik a csapat
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- Renault, Dacia topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest