Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
No, megjött a hír Alzától... a szeptember közepén leadott előrendelésemet nem tudják idén teljesíteni, csak majd jövőre az első félévben valamikor... gratulálok nekik is meg a Sony-nak is... viszont így jut pénz megvenni a Valhallát... másrészt addigra talán kivasalják Sony-nál az esetleges hardveres vagy firmware-es nyűgök java részét...remélem...
-
Kansas
addikt
A nap meglepetése: a PS5-ön azonos grafikai színvonal mellett jobban(több fps, kevesebb képtörés) fut az AC:Valhalla, mint a Series X-en, ami papíron jó 20%-kal több FLOPS-ot tud...
Assassin's Creed Valhalla: PS5 vs Xbox Series X/ Series S Next-Gen Comparison!A számháborúra alapból nem adnék, de a TV-m nem tud se HDMI VRR-t se FreeSync-et, a képtörésre viszont allergiás vagyok... akkor már inkább kapcsolnám vissza fix 30fps-módba, ha lesz olyan.
-
hunluki
senior tag
Boxon nem vagyok annyira járatos, köszönöm a korrekciót. Illetve #445 is jogos, az is kimaradt hogy vannak PS oldalon speckó akciók.
Plusz akkor még ezen előfizetések árazása kapcsán:
PS-nél 13500 feketepéntekes 1 éves előfizu, ez havi 1125 pénz, legalábbis tavaly ennyi volt, nem tudom most emelnek-e rajta.
Boxon pedig majd kisegítenek a többiek, de elég sok trükközés van hogy hogyan lehet vicc áron ultimate-hez jutni, illetve az mennyire jönne ki havonta. -
törölt tag
A PS+ játékokat (mármint ami attól lett ingyenes, hogy PS+ akcióban szerepelt) addig kell hozzáadni a fiókodhoz, amíg az aktuális akció fut, utána ott maradnak és később is letöltheted már őket (mintha megvetted volna), de csak amíg PS+ előfizetésed van. Ha lemondod, akkor ezek a címek nem lesznek elérhetők, ha újra előfizetsz, akkor ismét elérhetők lesznek.
Illetve a PS+ amúgy emellett ad még más kedvezményeket is, vannak olyanok, hogy egy játék -40% mondjuk alap akcióval, és PS+ tagként ennél nagyobb kedvezményed lesz rá. -
hunluki
senior tag
Szia,
Gamepass: Amíg van előfizud, addig eléred azt kb 100 játékot ami benne van, de ezeket szokták cserélgetni, erre érdemes felkészülni. Ha vége az előfizetésednek akkor nem éred el a játékaidat, de ha újra előfizetsz megint mind játszható lesz.PS-en plus úgy működik hogy amíg van előfizetésed addig havonta jönnek kettesével (de néha hármasával) játékok, ezeknél hasonló a helyzet mint boxon, amíg él az előfizetésed addig játszhatsz velük, utána nem. Illetve ugyanúgy ha újra előfizetsz akkor újra játszhatsz velük, viszont amíg nem voltál előfizetve akkor az arra az időszakra járó játékokat nem kapod meg.
Series S-ről lebeszélnélek ha sok játékot tolsz egyszerre, mert pici az SSD és ha a bővítőkártyát megveszed hozzá akkor már ott tartasz árban hogy a series x is belefér és ott lényegesen erősebb a vas.
A series S mellett akkor érdemes maradnod ha:
1. egyszerre csak 1-2 játékot tolsz
2. Érdekel a gamepass és a visszafelé kompatibilitás és sok digitális játékod van (series S-en nincs optikai meghajtó!), a régi játékok mehetnek mezei külső winyóról is
3. Annyira nem érdekel a grafika, csak szeretnél nextgen játékokat tolniMinden más esetben series x.
PS oldalról az új kontroller érdekes cucc, pl NBA-ben egyre "nehezebb" a trigger ahogy fárad a játékos ami érezhető feedback, de lehet sok játék egyáltalán nem fogja használni, ez majd idővel kiderül.
Játékfelhozatal: Itt még nem mernék nagyokat mondani, előző generációban ex címekkel tarolt a PS, ha neked ezek bejönnek akkor érdemes lesni a sony mozdulatait és lehet inkább ps5-be fektetni. De ugyanakkor tudni kell hogy az MS most a világ pénzét beletolja a konzolba és a fejlesztőkbe, szóval simán lehet hogy néhány év múlva úgy fogunk pislogni az ms ex címekre mint ps4 korszakban a sony félékre.
Illetve még egy fontos dolog: Ha tervezel multizni, akkor haveroknak milyen konzolja/PC-je van. Van néhány játék ami cross platform, van ami csak box és PC között. Ezt is érdemes számításba venni.
Igazság szerint ha felméred az igényeidet akkor egyikkel sem tudsz igazán mellé nyúlni.
Ha a száraz technikai adatok érdekelnek akkor erőben a series x a király, utána jönnek a ps-ek majd a series s. X és PS5 között nincs lényegesen érezhető különbség, minimális difi amit inkább csak a kukacoskodók szoktak kiszúrni (1-2 sec gyorsabb töltés itt-ott, néhány textúra amíg kiélesedik betöltés vagy fast travel után, de itt is 1-2 másodpercekről beszélünk). Series S lényegesen gyengébb, de fullHD-ra tökéletes, igazából 1440p-re tervezték, ezt hol több, hol kevesebb sikerrel veszi. -
Chaser
legenda
-
robbi5
csendes tag
Sziasztok,
Első konzolom lenne most amit vennék, a döntés nálam kb a legszéleskörűbb játék elérés lenne legolcsóbban (FIFA, Mortal Kombat persze mindenképp legyen benne
), utána kb a kontroller minőség (PS5 új kontroller funkcióra amire ráállnák a fejlesztők az nem most lesz szerintem), utána meg kb a design, egyelőre letisztultabb XBOX S X. Tárhely vmivel több az XBOX Series X-ben, a többi spec nem lényeges számomra szerintem (4K TV is várat magára még).
Tehát ennek fényében a gamepass miatt az XBOX S X lenne a legjobb nekem. Jól értem, hogy ott kb 100 játék elérhető néha jön új néha megy ki régi, de azokkal csak addig tudok játszani amíg előfizetek? Illetve néha még vannak jó akciók annak aki ultimate előfizető és ha azt megveszem online akkor utána letölthetem bármikor mert hozzáadódik az accountomhoz (előfizetés lemondása után is akár)?
PS Plus-nál meg alapból lehet havi 1-2 régi és 1 új játékot kapni ingyen ha jól tudom, ez viszont már alapból hozzáadódna az accountomhoz és bármikor letölthetem újra (ha épp vmiért letörölném) előfizetés lemondása után is?
Illetve még egy kérdés, hogy az a goldra fizessünk elő akár 36 hónapra és aztán egyből váltsuk át ultimate-re akkor havi 1 dollárért az pontosan, hogy működik és hogy működik-e még?
Tehát úgy 1 vagy akár 3 év mennyire jönne ki?
Még arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy az óriási ventillátor résznél az XBOX-nál ott mennyi por fog beleszállni, ha állítva van a gép, oké ha jól értem ott nyomja ki a levegőt, tehát kitolja, de akkor is. Így nekem, mint nem nagy műszaki zseninek úgy tűnik, hogy fektetve célszerűbb használni úgy kevesebb mehet bele, de a ventillátor, hűtés működését nem befolyásolja. De most lehet full hülyeséget írtam
.
Köszönöm előre is a reagálásokat.
Robi -
BiP
nagyúr
Annyi különbség van, hogy míg az ékezet nélküli írásnak "történelmi" és gyakorlati okai vannak, míg az értelmezhetetlen hülyeség bepötyögése meg tudatlanságból/igénytelenségből ered.
Ékezet nélkül is lehet igényesen írni. Ahogy olvasni is elég könnyű megtanulni, hamar rááll a szem, de az összevisszaságot több idő dekódolni. -
törölt tag
Mondjuk az eddigi 60$ helyett lehet 70$ is, az annyira nem egy nagy emelés. Vagy most egy 27 ezer forint még tök rendben van, a 30 ezer meg már vérlázító?
Ha valaki mindent megjelenéskor vesz meg, annak talán érezhető lesz, de ezekre a címekre is lesznek akciók, és idővel amúgy is megy le az áruk. -
persil
nagyúr
Szimplán "zavar", hogy mobilon hosszan kell nyomvatartani az adott karaktert, nincs hozzá türelmem. :)
Az autocorrect-et meg világ életemben utáltam, nincs az a pénz, hogy ahhoz hozzászokjak. 🤷Egyébként csak mobilról ph-zok, gépem szerencsére már évek óta nincs. Kevesebbet is fáj a fejem. :D
-
Chaser
legenda
nekem is megérné, ha az új játékok nem lennének tele bug-gal, és nem a 20 évvel ezelőtti béna grafika egy másik béna verzióját látnám viszont
de sajnos tisztelet a kevés kivételnek ezt látom
meg azt, hogy olyanokkal akarnák játékidőt növelni, hogy 20x meg kell csinálni ugyanazt más formában, ahelyett hogy lnne egy ütős 10-15 óra játékidő ismétlések nélkül
xbox/pc-nél is repkednek azért a 20e ft-os címek, de biztos van drágább is
gp nagy előnye, hogy pc verziója is van, kínálat nem fedi egymást, de ott is találtam olyat ami nekem értelmesnek tűnt
és pl az anywhere játékok nagyon jók, lehet tolni pc-n és boxon isgyépés
csak pojén' volt a brit-ékezet páros ( :
de kutatás már volt ilyen téren, ahogy a szavak terén is
nálam ez alapból megvolt, van akinél kisebb szinten van meg, van olyan akinél egyáltalán nincs -
gyépés
aktív tag
Ja, az én agyam is összedob valamit, valami hasonlót. Tudtommal a szóvég meg a szó eleje a legfontosabb, a többit tippeli az agy folyamatos okvasáskor. Gondolom ezért is nehezebb olvasni, mert ékezet nélkül sokszor a szóvég meg az eleje sem pontos. Plusz ugye a szavak képét jegyzi meg főleg az agy, és az ékezet nélkül nagyon nem ugyanaz. Gondolom, ha sokat olvasok ékezet nélkül azt is megtanulja az agyam folyamatosan, de annyit én még nem olvastam így.
Egyébként is a briteknek nincsenek is ékezeteik, nyilván nekik könnyebb anélkül olvasni. Elkezdenénk rakosgatni az ékezetet a betűikre, biztos besz@rnának, ha el kell olvasni. -
RudY
addikt
Tessék, meg is jött a friss válasz:
A Sony vezetője védelmébe vette a PS5-ös játékok megemelkedett árát [link]Egyébként szerintem semmi különös, van akinek megéri a 20-30 ezres játék, mert olyan élményt kap, viszont 300 ft-ért se talál semmi vonzót a GP csomagban...ugyanez persze fordítva is igaz.
-
Chaser
legenda
ha a ft romlik már nem 185e lesz...
gp-től azért csodát ne várj, vannak benne értelmes címek és sok hulladék is
de legalább sonyval ellentétben van
ilyen 20-30e egy játékért? sztem életemben nem költöttem annyit játékratalán 9sszesen, a két éves gp előfizetéssel együtt...nem bonyolítom túl, vannak alternatív beszerzési helyek, ha annyira illegál' akkor zárassa be a sony/ms, de nyilván nem az
és nem repülök rá új játékra, hogy beta teszter legyek amiért én fizetek, viccnek is rossz -
ChoppR
tag
Durva, hogy jelenleg nincs PS5, nem is várható (talán) jövő tavaszig, de ha majd lesz, és sikerül venni 185 ezerért lemezes verziót és szeretnél mellé egy új lemezes játékot is, akkor az még 29.900 Ft ?!? WTF? Zsebbe nyúlós lesz az tuti. Egyre szimpibb az Xbox Game Pass-a...
-
Chaser
legenda
brit tudósok megállapították, hogy átlagos emberi agynak nem kell ékezet, merek én velük vitába szállni? ( :
azt is megállapították, hogy a szavak részleges alakjából is összedob az agy értelmezhető szavakat
nekem nem is gond értelmezni az ork nyelvet
shiftet meg hanyagolom mióta notebookom van, kezem nagy, shift kicsi ( : ez már csak akkor jobb ha asztalihoz is kell ülnöm, más a billzet nyomáspotja, sokszor látom nem úgy sikerült ez vagy az ahogy kellene, de már letojom, ez egy fórum, ettől független a szavak helyesírására figyelek - ami nem mindig sikerül, elgépelek, melléütök, mikor mi - -
gyépés
aktív tag
Nyilván simán lehet, hogy kisebbségben vagyok a véleményemnel. Viszont mivel engem zavar, ha nincs ékezet, ezért váltogatom a kiosztást egész nap, mert én is angol billentyűzeten angol kiosztással dolgozok, de ha magyarul kell írni vallamit, váltogatok. Egyébként nálunk a cégnél mindenki ékezetekkel ír magyarul, mindegy milyen a billentyűzete, valahogy így alakult ki.
-
persil
nagyúr
Hát az tényleg nagyon szűk korű közvéleménykutatás... :D
Egyébként a mellett, hogy értelek, továbbra is azt mondom, hogy a "vasarotam xboksz 40e ft" és társai ékezetekkel sem lesznek értelmezhetőbbek, illetve még véletlen sem összehasonlíthatóak egy normálisan megalkotott, de ékezet nélküli mondattal.
Egyébként mindenféle rosszindulat nélkül, tehát tényleg ne értsd félre, de ezzel valószínűleg komoly kisebbségben vagytok feleségeddel.
Ui.: parancsolj, sok-sok ékezet. Ez +2 perc volt, ami a munkám elől vitte el a drága időmet. :D
Joke. -
gyépés
aktív tag
Hidd el az ékezet hiánya is zavaró! Pontosan ugyanúgy lassabban olvassa az ember az ilyen szöveget, mintha hibás lennne nyelvtanilag, mert úgymond a szókép alapú olvasás nem működik, és emiatt fejben folyamatosan kell behelyettesíteni a különböző ékezetes változatokat. Valahogy így tudnám megfogalmazni a folyamatot. Szóval az én szempontomból kb. mindegy, miért nem a megfelelő szóalakok vannak leírva ugyanúgy lassabban tudom csak értelmezni az írást. Mondjuk lehet ez csak nálam gond, de a nagyon szűk körű közvéleménykutatás alapján (feleségem
) hasonló a vélemény.
Bár én elfogadtam, hogy a fórumokon nem a nyelvápolás a fő szempont, inkább a tartalomra figyelek. -
persil
nagyúr
Az a baj, hogy az ekezet hianyatol nem lesz nyelvtanilag egy ertelmezhetetlen hulladek, amit leir az ember.
De ez a "te meg nem ekezetelsz, bruhuhu" a leggyengebb, amit ebben az esetben lehet valaszolni. Ugy tunik neked sincs problemad a helyesirassal, szoval abszolut nem hiszem el, hogy nem folyik ki a szemed, amikor olyanokat olvasol.
De remelem meg evek mulva is jon majd egy komment a temaban.
-
makkmarce
őstag
válasz
Carlos Padre #419 üzenetére
ezért mondtam, a kocka bármerre fordulhat, de jelen esetben a piacnak tetszik a gamepass.
-
Kanczy
veterán
válasz
Carlos Padre #418 üzenetére
Tessék?
-
-
Rathrol
senior tag
Köszönöm az eddigi véleményeket!
Persil a stílusoddal van a baj hogy ahogyan az én írástudatlanságomra utaltál rá kicsit lenézően és ez sértő volt számomra, utalt rá Xaels is hogy érdekesen fogalmazok/írok az finomabban és témához hozzáillően válaszolt a hsz.-ra!
Senki sem tökéletes, de azért ne parasztosan reagáljunk már rá a másikra...ha már a fáradtságról papolsz akkor kérlek ékezeteket használjál már akár miről is írtál! -
Kanczy
veterán
Tényleg nem te kezdted (nagy dicsőség és jó érv volt általános iskola elején), te csak beszálltál a gúnyolódásba, de azért a biztonság kedvéért még le is írtad, hadd lássa emberünk, és hadd okozz neki egy kis kellemetlen érzést. Mert ez másra nem jó: nem neki címezted, és nem normális hangnemben, mert kizárólag az volt a célod, hogy röhögj rajta, mint - ismételten - általános iskolában a bikák. Itt az egyetlen cromagnoni viselkedésmód a tied, sajnálom. Rengeteg kollégám erdélyi magyar. Nem tudnak tökéletesen helyesen írni magyarul, és akcentussal / tájszólással beszélnek, mert nekik ez egy (kvázi)idegen nyelv. Tudod hányszor baszogatta őket miatta valaki a cégnél? Nulla. Neked az volt az első reakciód egy teljesen idegen ember helytelen nyelvhasználatára, hogy kigúnyold. Úgy, hogy fingod sincs róla, hogy külföldi-e, vagy mondjuk értelmi fogyatékos. Mert meglepetés, egyik sem bűn, vagy szégyellni való.
Azt pedig remélem te sem gondolod komolyan, hogy az alábbi kommented bármilyen szinten építő jellegű. Csak és kizárólag bántó, és ez is volt a célod vele.
"Kicsit?! :D
Az "esetekkel" bajban van. :D Reszes, targyas, birtokos... :D" -
persil
nagyúr
Nekem meg azzal van tele a tokom, hogy buszkenek kell lenni az irastudatlansagra. Ez is egy velemeny, meg a tied is, es egyik sem erdekes a masikunk szamara.
Nem baszogatas, szimplan alap elvaras lenne, hogy, ha valaki veszi a faradtsagot, hogy kifejtse a velemenyet, akkor ne cromagnoni modjara tegye.
De mindig rajovok, hogy ez manapsag nem divat. Sot, meg is kell sertodni mindenen. Errol szol a mai vilag.
Ugy, hogy vedd vissza a kopenyed es ments meg mast, tultargyaltuk.
Btw nem is en kezdtem el "baszogatni" es meg csak nem is neki irtam.
-
Alexios
veterán
válasz
Döglött Róka #409 üzenetére
Az meg hogy "elolem" viszi el, az nem az o hibaja, hanem az enyem, mert nem rendeltem idoben.
Ez amúgy nem feltétlen igaz, sok példa van a neten, hogy botokat használnak a vásárlásra, hogy biztosan ők vigyék el a készletet, de szerintem sem érdemes ezen ennyire idegeskedni.
-
Chaser
legenda
egyelőre jól jártam vele, kevesebb mint havi ezer ft-ból megvolt, még kb egy év lehet belőle
eladtam anno az xboxhoz kapott forzákat, gp-ből pont a forza érdekelt, ha ezt is nézem, havi 600ft-omba kerül a gp, és nem a sima, az ultimate
és pc-n is lehet már tolni
az igaz, hogy az én szememben a 95%-a a gp kínálatnak kalap sz@r, ahogy a gp-n kívüli játékok is, de ott a lehetőség hogy időnként megnézzek valamit, és megerősödjön a kalap sz@r véleményem ( : -
Döglött Róka
veterán
Felreertes ne essek, nem vedem az ilyen kereskedelmi gyakorlatot. De nem is fogom fergezni oket meg gyulolkodni. Amig van ennyiert kereslet ra, addig lesznek ilyenek.
Az meg hogy "elolem" viszi el, az nem az o hibaja, hanem az enyem, mert nem rendeltem idoben.
Mondjuk en meg mindig nem vettem mert meg minek. Sosem voltam early adopter, valszeg ezert nem huzom fel magam a neppereken.
-
Xaels
félisten
De ahogy írták, meg fog látszódni. Persze ha valami kis 1080p-s monitoron játszol kevésbé mint egy jobbfajta 4K-s megjelenítőn. A Sony csak kb. dupla annyi PS4-et adott el mint a MS Xbox-ot, nekik egyelőre nem kell annyira piacot szerezniük... a játékárakat meg a többi kiadó is emelte nem csak a Sony
-
RudY
addikt
Kapkodás? Kb. 3 éve ezt mondogatják egyesek, hogy egyelőre, meg egy darabig.
Ugyanakkor gyakorlatilag a tervezett ütemben és az ígéreteket betartva szépen bővítik a szolgáltatást.
PC, xCloud, EA Play.
Tisztán látható, hogy nem a felhasználónak kell többet invesztálnia, hanem a Microsoft fektet bele több pénzt, aminek nem a konzoleladások növelése a célja. Brutális pénzt toltak az AAA címek fejlesztésébe, mert a saját stúdióknak a megszokott folytatásokon kívül ez nem megy, viszont meghallgatták az igények, ezt is megoldják.Én igazándiból a Sony a részéről látom inkább kapkodást, ami bizonyos szempontból érezhető pl. a most megjelenő konzol pótolandó hiányosságaiban. Ezen kívül viszont úgy tűnik, hogy a bevált folytatásokra tudnak alapozni (HZD 2, GOW 2, Days Gone 2, Spider-Man 2), ami gyönyörűek és élvezetesek lesznek, a következő bő 2-3 évet tulajdonképpen le is fedik. Hogy utána mi lesz az majd kiderül, világos, hogy ők sem ülnek rá hosszú távon a babérokra. Számomra továbbra is marad természetesen mindkét konzol.
-
BiP
nagyúr
-
Rathrol
senior tag
Oké hogy gyenge gép, de grafikán ezt annyira nem adja vissza hogy a felbontást változtatja, ez nem olyan mint youtube a gyenge internet sebesség miatt 1080p ből 420p váltja, szóval mezei felhasználó ezt nem nagyon veszi észre. Később persze 3-4 év múlva nagyobb játékoknál lehet 30fps fog menni, de ez még tűrhető kategória.
Plusz game pass ultimate 4200ft ea play játékok is játszhatóak + gold is kapsz hogy többjátékos módban játszhatsz. Ezt a sony hol tudja megadni? Sehol...Sony-nak nagyot kell villantania hogy piacot szerezzen, 30ezer ft drága exkluzív játékok amik majd használtan is 20-25ezer ft kerülnek majd fél év múlva...Ezt Mo. ilyen sz.r fizetések mellett hol engedheti meg magának legtöbb ember? Kb. ügyvédi fizetésből kijönne ez lazán persze...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony és a Microsoft ismét rendkívül hasonló dizájnnal vág neki az új generációnak, így nehéz lesz majd választani.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 4
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest