Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi haladó szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
Tessék, meg is jött a friss válasz:
A Sony vezetője védelmébe vette a PS5-ös játékok megemelkedett árát [link]Egyébként szerintem semmi különös, van akinek megéri a 20-30 ezres játék, mert olyan élményt kap, viszont 300 ft-ért se talál semmi vonzót a GP csomagban...ugyanez persze fordítva is igaz.
-
RudY
addikt
Kapkodás? Kb. 3 éve ezt mondogatják egyesek, hogy egyelőre, meg egy darabig.
Ugyanakkor gyakorlatilag a tervezett ütemben és az ígéreteket betartva szépen bővítik a szolgáltatást.
PC, xCloud, EA Play.
Tisztán látható, hogy nem a felhasználónak kell többet invesztálnia, hanem a Microsoft fektet bele több pénzt, aminek nem a konzoleladások növelése a célja. Brutális pénzt toltak az AAA címek fejlesztésébe, mert a saját stúdióknak a megszokott folytatásokon kívül ez nem megy, viszont meghallgatták az igények, ezt is megoldják.Én igazándiból a Sony a részéről látom inkább kapkodást, ami bizonyos szempontból érezhető pl. a most megjelenő konzol pótolandó hiányosságaiban. Ezen kívül viszont úgy tűnik, hogy a bevált folytatásokra tudnak alapozni (HZD 2, GOW 2, Days Gone 2, Spider-Man 2), ami gyönyörűek és élvezetesek lesznek, a következő bő 2-3 évet tulajdonképpen le is fedik. Hogy utána mi lesz az majd kiderül, világos, hogy ők sem ülnek rá hosszú távon a babérokra. Számomra továbbra is marad természetesen mindkét konzol.
-
RudY
addikt
hmm
Infinity Ward quietly adds 120fps to Call of Duty: Warzone on Xbox Series X - but not PS5
[link] -
RudY
addikt
-
RudY
addikt
válasz
Hopkins95 #281 üzenetére
Elvétve előfordulnak csalással próbálkozók konzolon is, de paráznak, mert a fiókjuk és a konzoljuk is bannolható.
Egeresként mondjuk utálni fognak a konzolosok, de ez már megint egy más történet.
Saját tapasztalatom: Commodore VIC20 volt az első gépen, onnantól kezdve (szinte) folyamatos gépépítés, úgyhogy eltelt így pár évtized és inkább nem is szeretném látni a költségek összegzését. Volt kis Quake, komolyabb Unreal Tournament klánozódás pár évig, majd a CS korszak tömeges csalói után kiszálltam hosszú évekig. Éppen 3 éve mindent cserélni kellett volna a konfigban, de inkább megvettem mindkét konzolt (One X, PS4 PRO). Életem egyik legjobb döntése volt, újra elkezdtem élvezni a játékokat és szinte újdonságként hatott a játékélmény (többnyire mindenevő vagyok). Most mindkét új konzolt megpályáztam (One X már XSX-re cserélve), PS5 majd jövőre. A PC maradt munkára, majd kellett mellé egy újabb is, de játékra alkalmatlan.
Persze mindkét konzol családilag van használva, úgyhogy azért mások az igények.
Nem mondom, hogy ez követendő példa lenne, de hátha meglátsz benne olyan momentumot, ami esetleg segít elmozdulni valamelyik irányba. -
RudY
addikt
Egyrészt nem a Sony fog bővítő SSD-t vásárolni, hanem a felhasználók.
Másrészt megtervezték és legyártatták a saját vezérlőjüket, majd köré raktak laponként 6 db TLC Toshiba TH58LJT0T24BA4C chipet, ami megfelel a megálmodott architektúrájuknak. Nyilván nem hülyék, hogy ezt az egyedi megoldást választották ahelyett, hogy kész modult rakjanak csak bele. -
RudY
addikt
A Sony egyértelműen olyan PCIe GEN 4X4 modul(oka)t szeretne a bővítéshez jóváhagyni, ami minimum 5000 MB/s olvasásra képes, de inkább több (pl. Samsung 980 PRO), ezeket aligha kapod meg 70 ezer körül a zöldgyíkosnál.
Ennek érthető módon ez az oka:
The PS5 has a floor of 5.5 GB/s when it comes to transferring data. VHerald is reporting that the number could reach as high is 17 GB/s. -
RudY
addikt
Dolby Vision és Atmos csak a játékoknál nincs vagy a Blu-ray lemez, illetve egyéb médialejátszásnál sem érhető el?
(#206) Balika911
VRR és ALLM a HDMI 2.1 része és feltétele, úgyhogy szerintem határidőt kaptak csak a megoldásra és menni fognak ezek is, különben átnevezhetik 2.0-ra a portot. -
RudY
addikt
válasz
#72042496 #172 üzenetére
Boxon az előző gen-ben kb. ugyanannyit hozott a HDD-SSD cseréje, vagy éppen a külső SSD használata, mint laptopon és pc-n általános és alaphelyzetben, mivel nincs optimalizálva. Bizonyos műveleteknél gyorsabb, mint a HDD és semmi több.
Az újabb konzolokban viszont a teljes architektúra rájuk épül, átugrották a SATA SSD tempóját, így az csak tárolásra alkalmas, illetve régi játékok futtatására. -
RudY
addikt
válasz
Hunpriest #145 üzenetére
Nemcsak az újakat, már a One szériánál is volt, de nem minden játéknál.
Xbox One Dolby Atmos Games List
+ most még rátesznek egy lapáttal:
Xbox and Dolby redefine next-gen gaming -
RudY
addikt
Ez jó hír, hogy legalább foglalkoznak a megoldással, jövőre már engem is érint, addig marad a pro.
A futtatás világos, xs-nél is csak belsőről, vagy a Seagate bővítőről mehet az optimalizált változat.
ugyanaz. Ügyesen megoldották, külső tárolóra való letöltés befejezése után rögtön látszik ezeken a Series X|S logo, de oda-vissza nyíl is jelzi, hogy futtatáshoz majd áthelyezés/másolás szükséges. -
RudY
addikt
Lényegében tehát cserélhető.
Sokan a szervizeléstől aggódnak, de az legyen a gyártó gondja, legfeljebb cserélik PS-ben az egész lapot, minthogy forrasztgassanak. Gari letelte után már neccesebb, de majd kiderül.
XS tesókba se érdemes a Seagate megoldását erőltetni, külső USB-s "normál" SSD-n bármi tárolható, baromi gyorsan és kulturáltan áthelyezhető oda-vissza, tetszés szerint (tesztelgetem 2 napja).
A PS5-nél ezt kicsit szerencsétlenül oldották meg, ugyanis a PS5 játékok kizárólag a belsőn tárolhatók és slussz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony és a Microsoft ismét rendkívül hasonló dizájnnal vág neki az új generációnak, így nehéz lesz majd választani.
- EVGA 850 BQ 850W 80Plus Bronze félmoduláris táp, összes kábelével,nagyon keveset használt
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest