Hirdetés
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fPApi
őstag
Engem az érdekelne, hogy a Series X mennyire használható filmnézésre (ha már van, illetve lesz, akkor ezen nézném a filmjeimet is)? Mi a tapasztalat full HD, vagy 4K filmekkel?
-
GEIL
addikt
Előző generációnál nekem a Ps4 volt hamarabb, aztán rá egy évre lett Xbox is......exclusive címek közül "the last of us"-t játszottam csak......de a céljátékok MKX/XL MK11, Fifa és
Fortnite / COD Warzone........de ezek mindegyike fut Xboxon is, viszont ott van
Forza Horizon 4 / Motorsport 7...stb....azokhoz az autós játékokhoz képest a Sony konzolján nincs alternatíva....Forzák után Sony konzolon autózva minden elég gyík....NFS sorozat mindkettőn elérhető...azokon kívül mutasson a Sony valami autóst...nincs ....szóval mindent össszegezve először Xbox SeriesX-et fogok venni, aztán majd később jöhet egy Ps5 is. Utána a fiamhoz meg átkerül a 2 "régebbi konzol"( tudjunk együtt Forzát is tolni...stb stb)
Amúgy mindkettővel nagyon elégedett vagyok...ugyanazok a játékok 99%-ban egyformán mennek......Controllerek mindkettő kézreáll...headset/chat dolog a Sony konzolon egy fokkal jobban sikerült szerintem...de ez ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
urbi73
senior tag
Én még nem kapkodom el mert számomra semmi olyan játék nem jelenik meg ami érdekelne . Amiért viszont majd mindenképp beruházok valamelyikre
......... az a BF6 - meg a GTA6 miatt .Addig meg jó a PC is a jelenlegi játékokra bőven .
-
laposonly11
senior tag
Egyik elektron a másiknak:
-Mire vágsz fel?! Te sem vagy Coulomb!Tehát a coulombség a két konzol között a Fájn'l Fántázi, Recsett & klenk, meg a Héjló.
De ha engem kérdeztek, a Sanyi egy jó japán gyerek, a Májkroszoftos Bill viszont egy Gets'i, pláne amióta a vakcináitól több beteg lett Indiában, mint ami volt előtte, szóval ennek a fényében vásároljatok konzolt.[ Szerkesztve ]
-
bobby45
tag
Sziasztok szerintetek butasagot csinálok ha a ps5öm elcserélem xbox series x-re? Konkrétan van egy ps4 pro is a családban ha annyira kellenének az exclusivok, illetve a warzone xsx en legalább nem 60fps lenne ami nekem fontos mert 90%-ban azzal játszom...
-
makkmarce
őstag
látta valaki az új vodafone reklámot?
xbox-okat S-t és X-et adnak részletre. meg is lepődtem, úgy látszik oda ment a sok X a polcok helyett -
BiP
nagyúr
válasz
Carlos Padre #531 üzenetére
Szerintem senki nem mondott ilyet, hogy a Series S jobb lenne a PS-nél.
Multira xboxot sem. (arra úgyis PC kell)
Igaza van hunlukinak. Mindkét konzol máshogy épül fel, mások az erősségei, ettől függetlenül kb. ugyanott lesz a végeredmény, és az átlaguser (értsd: a vásárlók >90%-a) úgysem a tech spec. miatt fogja venni egyik vagy másik konzolt, hanem az említett dolgok miatt (haveroknak mi van, mivel találkozik előbb a boltban, melyiknek a reklámja tetszett jobban, melyik store-ban jobb a kínálat, exkluzívok, milyen konzolja volt előtte, stb.stb. )
-
hunluki
senior tag
válasz
Carlos Padre #531 üzenetére
Jó akkor nincs, de én ebből most kiszálltam. Szvsz te gyártod itt a legtöbbet ha visszaolvasol...
És azt mégis ki mondta hogy series s jobb mint ps5? Nem tudom mit tolsz, de vagy lassíts vele vagy kínálj meg
Písz
-
Carlos Padre
veterán
Nem, túltolva az van, hogy fú 12TFlops, a ps5 körbe van hugyozva, meg amúgyis multira csakis xbox. Nem árt az ha néha valaki eltakarítja egy kicsit a sok bullshitet. Értem én, hogy miért jó egyeseknek elhitetni másokkal, hogy még a Series S is jobban futtatja a játékokat mint a ps5, de attól még nem igaz.
-
hunluki
senior tag
válasz
Carlos Padre #526 üzenetére
Szerintem túltolod, engedd el.
A valóság az hogy a kutyát nem fogja érdekelni kb 1% geeken kívül hogy melyik az "erősebb" konzol, azt fogják megvenni amivel a haverjaik játszanak és amin több játékuk van, illetve amelyik konzolon fut az a játék amit terveznek játszani.Azok a különbségek amiket kiemelsz pedig bőven el fognak csúszni hibahatár szinten, max a konzol nem full 4k-ba fogja kitolni a képet hanem lejjebb veszi dinamikusan a felbontást hogy meglegyen a fix 60/30 FPS, de ezt a nagyítóval nézegetőkön kívül senkit nem fog izgatni, azokból meg szerencsére szintén elég kevés van.
Az meg hogy boxra milyen játékok jönnek majd az még a jövő zenéje, de ha van varázsgömböd akkor kölcsönadhatnád a következő eurojackpot húzásra.
-
Chaser
legenda
lassan még jobban leegyszerűsödik a történet, mert már leginkább semmit sem lehet kapni ( :
aki venni akar bőven lesz ideje teszteket nézni -
Döglött Róka
veterán
válasz
Carlos Padre #526 üzenetére
Ha csondben maradtal volna...
-
Carlos Padre
veterán
Nem érted, a ps5-ben nem (csak) az ssd gyors, hanem minden. Erre lett kihegyezve a rendszer, a gyors adatmozgatásra. A Microsoft egy általánosabb, pécé közelibb rendszert tervezett, mert a terveikbe az illik. Egyik sem egyértelműen jobb a másiknál. A két konzol ebben a genben nagyon különbözik, nincs sok értelme csak az adatlapok alapján hasonlítgatni. Példa: a Series X több TFlops papíron (sokan csak emiatt ki is kiáltják nyertesnek), és a memória sávszélesség is nagyobb benne, DE a CU-k órajele csak 1825MHz szemben a PS5 2233MHz-ével és csak 10GB memóriaterület gyors benne, a fennmaradó rész fájdalmasan lassú és a Series X--ben nincs meg a PS5 gyors ssd-je ami képes 2BG adatot 0,27mp alatt a memóriába pakolni. A PS5-ben nincsenek ilyen korlátok, a teljes fennmaradó memória egyben elérhető (~+3GB) és ha ez sem lenne elég ott az ssd. Aztán ott a ROP-ok kérdése ami szintén 22%-al gyorsabb a PS5-ben miközben a számuk megegyezik, aminek köszönhető a jobb fillrate és kevesebb tearing. Komoly különbség lesz a jövőben a raytrace is, a több CU egyértelmű előnyt sejtet, DE az xbox megoldásában a TMU és az RT egység a CU elején rivalizál egymással, amíg az RT egység számol addig a futószalag várakozik, ellenben a PS5-ben amíg az RT egység számol addig a futószalag tovább tud dolgozni a shaderekkel. És akkor ott vannak a kis trükkök, dedikált hardverek is mindkét konzolban, amik segítenek tehermentesíteni a rendszert.
Szóval ha tényként akarunk kijelenteni bármit is a két konzollal kapcsolatban a fentiek alapján a Series X inkább a sztori alapú, narratív single player játékokhoz passzol inkább. Kár, hogy az Xbox pont nem ezekről híres. -
hunluki
senior tag
válasz
Carlos Padre #519 üzenetére
A valhallában azt látni hogy takk ugyanazt a texturákat használja mindkét konzol a series x meg néha bedroppol, ebből indult a történet. Majd kipeccselik és kész. A többit meg ugyanúgy leírtam: X erősebb, PS5-be meg gyorsabb a tárhely. Nem kell ezt tovább misztifikálni.
Az erősebb vasat meg b.hatod ha nem optimalizálnak rá rendesen, ugyanúgy ha nem használod ki a gyors SSD-t akkor sokáig fog tölteni a játék. Jelenleg úgy állunk hogy PS5-ön nem esik az fps bizonyos jeleneteknél, boxon meg igen. Ez nem teljesítmény kérdése hanem optimalizálás hiánya amit szépen kivasalnak majd az évek alatt.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Carlos Padre #517 üzenetére
Azt te megolod
-
BiP
nagyúr
válasz
Carlos Padre #520 üzenetére
Az erő a Fekete Laci, a sebesség meg a Usain Bolt.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Döglött Róka #511 üzenetére
Ott rontod el, ahol a marketing is, hogy az erő kizárólag a GPU elméleti maximális számítási teljesítménye, míg a sebesség a teljes rendszer összteljesítménye.
-
Carlos Padre
veterán
Ez így faszság, azt olvasd amit írtam és ne magyarázd már bele, hogy szerinted mit akartam írni. Tudjad már mi a különbség erős és a gyors között. Autós példával egy kamion erős egy sportkocsi meg gyors. Lehet, hogy ugyanannyi lóerős mindkettő de mégsem lehet egy az egyben összehasonlítani. Az Xbox elméleti számítási teljesítménye magasabb a több CU miatt, a PS5 rendszere viszont összességében fürgébb.
Számokban:
Series X - Texture Rate - 208TMU@1825MHz= 379,6 GTexel/s
PS5 - Texture Rate -144TMU@2233MHz = 321,6 GTexel/s
18% különbség a Series X javára.Series X = Pixel Rate - 64ROP@1825MHz = 116.8 GPixel/s
PS5 = Pixel Rate - 64ROP@2233MHz = 142.9 GPixel/s
22% különbség a PS5 javára.Valhalla alatt látszik is a különbség a framerate-ben, amit a gyorsabb ROP-oknak köszönhet a PS5. És ez hardveres, nem is fog változni.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Döglött Róka #505 üzenetére
... tovább hömpölyögne a topikban a hülyeség?
-
persil
nagyúr
válasz
makkmarce #515 üzenetére
Nekem is ki fog folyni a szemem, ha még egyszer leírod azt, hogy "külömbség". :D
Egyébként jah, úgy tűnik a cold war elég hasonló látványra és teljesítményre.
Nyilvan van különbség, de abszolút minimális, hol ez, hol az tűnik egy hangyányival jobbnak.
Tényleg csak az számít, hogy kinek melyik design jön be, van e meghatározó exkluzív és a szolgáltatások. -
hunluki
senior tag
válasz
Döglött Róka #511 üzenetére
Én nem rontom el, csak próbáltam úgy kikorrigálni a mondókáját hogy valamennyire hasonlítson a valóságra. De akkor a kedvedért: Series X-nek nagyobb a számítási kapacitása, ellenben PS5-ben meg gyorsabb az SSD hála a custom vezérlőnek.
Aztán hogy ebből a fejlesztők mit legóznak majd össze azt meglátjuk.
Szvsz ezen kár rugózni, majd szépen kipeccselik a játékokat és kb mindkét konzolon ugyanolyan lesz. Ami most kiütköző difi az a 120 fps támogatás amit ps5 (egyelőre) nem nagyon kap meg, de abból meg én személy szerint kiestem mert csak 60hz-et tud a tévém amit kb 2 éve vettem, amíg el nem rohad tuti nem fogom lecserélni
Majd feszeng rajta akinek tudja a TV-je/monitora
-
poci76
aktív tag
válasz
Elektrosokk #509 üzenetére
Ez a kép elég félrevezető. A QHD-nek kétszer olyan szélesnek kellene lennie, mint a HD-nek. A 4K-nak kétszer olyan szélesnek kellene lennie, mint a FHD-nek. A 8K-nak kétszer olyan szélesnek kellene lennie, mint a 4K-nak. A FHD-nek másfélszer olyan szélesnek kellene lennie, mint a HD-nek.
-
juvegamer
tag
válasz
Elektrosokk #509 üzenetére
Köszi.
-
juvegamer
tag
Amúgy a Seris S 1440p felbontása az pontosan mekkora felbontás? A 4K-s Tv-k támogatják?
Közben megvan: 2560X1440.[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
válasz
Döglött Róka #505 üzenetére
Kis korrekcióval azért elcsúszik:
"El kell fogadni, hogy a Series X avilághardveresenlegerősebb, a PS5 meg a világ leggyorsabb tárhelyével rendelkező konzolja."#499: Miből gondolod h boxon ultra, ps-en meg high? Én amiket láttam összehasonlítások ott azt mondták hogy takk ugyanaz a minőség, FPS-be van difi.
ps: tényleg hülyeség ezen marakodni. Mindenki azt fogja vanni amelyikkel a haverjai játszanak vagy ha érdeklik az ex címek akkor meg azt. Esetleg mindkettőt mert yolo.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Carlos Padre #497 üzenetére
"El kell fogadni, hogy a Series X a világ legerősebb, a PS5 meg a világ leggyorsabb konzolja."
Ha csondben maradtal volna...
-
makkmarce
őstag
válasz
Carlos Padre #503 üzenetére
vikinges
-
BiP
nagyúr
És igazából miért, MIÉRT kéne sorrendet hirdetni? Fontos ez?
Ugyanannyiba kerül, kb. ugyanazt tudja. Ahogy a cikk is írja, a döntésnél úgyis az fog számítani (legalábbis annak kéne), hogy milyen egyéb szolgáltatások, milyen húzócímek vannak az adott platformon, ki melyikekkel szeret játszani.
Azon, hogy 1-1 fűszál máshogy néz ki, nem múlik semmi. (pedig én grafikabuzi vagyok), mégis azt mondom, Teraflopsok ide vagy oda, a gyakorlatban mindkét konzol ugyanazt a játékélményt fogja nyújtani. (+ - pár %, és ahogy Kansas írja, játéktól függően változni fog.) -
makkmarce
őstag
válasz
ennyi erővel a ps5 renderelhetne wireframe-et, vagy egy fekete képen egy fehér kockát, egyből 1000 fps lenne a külömbség. már hogyne számítana a részletesség.
Az, hogy a ps5 high-on futtatja a game-et, az xbox meg ultra-n, attól még az xbox nem lett lassabb.
mindegy, hogy melyik lassabb 2 fps-el, a játék a lényeg, hogy az jó legyen, csak akkor érdekes a sebesség, ha belezavar a játékba. -
Kansas
addikt
válasz
"El kell fogadni, hogy a Series X a világ legerősebb, a PS5 meg a világ leggyorsabb konzolja."
És hogy ez a sorrend játékonként változni fog...[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
Hát azután ami itt (is) ment az elmúlt egy évben, hogy a Series X a világ legerősebb konzolja és a ps5 egy gyenge szar, minden multiplatform játék szebben fog kinézni xboxon a nagyobb felbontás, részletesség és framerate miatt elég megmosolyogtató olvasni az ilyen hozzászólásokat, hogy a részletesség és az fps nem is számít. Meg, hogy optimalizálás nélkül semmit nem ér a világ legerősebb konzolja, nahát, ki nem látta ezt előre?
El kell fogadni, hogy a Series X a világ legerősebb, a PS5 meg a világ leggyorsabb konzolja. -
hunluki
senior tag
válasz
juvegamer #493 üzenetére
Amíg nincs series exklu cím addig szerintem ráérsz kivárni. Egyedül a töltési időn nyernél, ha amiatt megéri neked akkor go for it, gyakorlatilag a te helyedben én kivárnám az első olyan címet ami már nem indul el a one x-en és akkora szerezném be az újat, hátha addigra még az ára is lejjebb csúszik kicsit.
-
juvegamer
tag
Én csak azért gondolkozom a cserén mert azért csak frissebb architektúra az SS mint az One X, az 1440p felbontás elég nekem. Viszont most olvastam hogy nincs rajta optikai kimenet ami elég bosszantó, lehet hogy ez miatt nem veszem meg.
-
persil
nagyúr
Ertelek, de ez neki "kotelessege", nem mondhatja senki azt az o helyukben, hogy hat sracok kidobtuk a gepeket, de nagy szar lesz az egesz.
Phil spencer nem fog leulni optimalizalni egy jatekot sem az ubinal. A "hatter" adott hozza, hogy a legjobban menjenek/fessenek a jatekok a gepen, innentol a fejlesztok dolga kihasznalni a lehetosegeket.
De kicsit olyan, amit irtal, mintha a series x-en 1080p-ben docogne epphogy 20-30 fps-sel, akkor ertenem mindenki felhaborodasat. De kozel sincs igy.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz
Hopkins95 #488 üzenetére
Amikor videokon kimeremitve mutatnak ilyen tavoli reszleteket, pl bokrokon, egyertelmuen latszik, hogy mig a ps-en egy zold paca, addig boxon kiveheto, hogy mit nezunk.
Erre irtam, hogy szebb.De pont azt mondom, hogy ezek a szirszarnyi kis kulonbsegek epp annyira nem fontosak jatek kozben, mint a 60 helyett 55 fps.
A legerosebb konzol meg nem egyenlo azzal, hogy a legjobban is fut egy jatek. A legerosebb hardver csak egy dolog, arra jatekot is irni kell es optimalizalni is kell a programot. Szoval igen, a legerosebb konzol a series x, szaraz teny. Az ac valhalla meg jelenleg jobban fut ps-en, ez is egy teny.
Ettol meg semmi sem valtozott es nem bizonyosodott be.
De ertem, hogy mit mondasz, csak "kezeljuk helyen".
Mindettol fuggetlen, ha valaki most vesz uj konzolt, egyikkel sem jar rosszul.[ Szerkesztve ]
-
Nem csak ez a játék, de teljesítmény tekintetében valami rejtélyes módon a Playstation egy kicsi előnyben szokott lenni, jobban tudja tartani a frameratet.
Amúgy meg vizuális tekintetben nincs különbség a Valhalla Xbox Series X és Playstation 5 verziója között, ezt látni is lehet illetve a Digital Foundry is megerősítette, hogy ugyanúgy mindkettő 1440p temporal upsampling metódust használ, grafikai beállítások ugyanazok. Nyilván ez egyelőre csak egy játék, majd meglátjuk a következő multiplatform címek hogyan fognak kinézni összevetve.
Amúgy nem rossz az Xbox Series X sem, csak mikor arra építik a marketinget, hogy ez a világ legerősebb konzolja s ezen a legjobbak a multiplatform címek és ilyet látok, akkor azért érzem a marketing szagát. Remélem patchelik a Series X-es verziót és kicsit agresszívabbra veszik a dynamic resolutiont, szerintem akkor jobb lesz és nem lesz tearing.
Amúgy egyelőre egyik konzolt sem veszem meg, valószínűleg PC-n VGA-t fogok beújítani.
A Playstation 5-nek is megvannak még a szoftveres hibái és limitációi, amelyek nem elfogadhatóak és amiket még ki kell vasalni. Ha lesz PS5 Slim, akkor leghamarabb azt venném majd.
-
-
Kansas
addikt
Nyilván, ha már van OneX-ed, nem érdemes Series S-re cserélni(sőt, eladni sem), de ha nincs konzolod, szvsz már nem éri meg újonnan a One szériából vásárolni, ha csak nem vagy biztos benne, hogy belátható időn(1-2 év) belül nem jelenik meg olyan next-gen exkluzív játék amivel szeretnél játszani.
[ Szerkesztve ]
-
juvegamer
tag
Üdv!
Szerintetek Xbox One X-ről érdemes a Xbox Series S-re váltani? Vagy ez visszalépés mivel az S nem 4K-s? -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
bagyulajuve #460 üzenetére
A cikk a Japanban eladott Xboxokrol es Ps5-rol szol.
-
Tin
veterán
Hagyd már. Eleve hol vegyen PS5-öt, kapni se lehet márciusig. Most addig a PS-ről lemaradtak majd fikázzák tesztek alapján az X-et, az Xbox tulajok meg végigjátsszák ezt az időszakot az új konzolon.
Német Mediamarkt-on ma indult a BF akció, a Facebook stream kommentjei csak arról szóltak, hol van már a PS5-jük. Többség fel se fogja, hogy a Sony jól elcseszte ezt a rajtot, de nyilván nem utálhatják az új megváltót, legyen hibás mindenki más.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz
Hopkins95 #473 üzenetére
Szoval van egy jatek, amit egesz egyszeruen jobban sikerult a ps-re optimalizalni es ez a "durva" kulonbseg ki is utkozik mondjuk a komplett jatek 5%-ban, ugy, hogy egyebkent meg a box verzio kategorikusan kijelentheto, hogy szebb lett*.
Ertjuk, mindent bebizonyitottal.
*Mindket verzio elkepesztoen jol nez ki, de amikor kiragadnak teszt videokban ilyen fityfasznyi reszleteket, mint kis bokor a hatterben, vagy tocsa a foldon, akkor jol lathato, hogy sokkal reszletesebb a boxon. Ennyi meg boven meger, hogy 60 helyett 53-mal megy neha, amit amugy jatek kozben eszre sem veszel soha az eletben.
De mindegy is, vegyel ps-t, jatsz azzal. Egyik konzollal sem lehet jelenleg melleloni. Csak annyira gaz mar, hogy ilyen 1%-os kulonbsegek miatt mindenaron be kell bizonyitani, hogy melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Assassin's Creed Valhalla: PS5 vs Xbox Series X/ Series S Next-Gen Comparison!
Ezt azoknak küldöm, akik azzal voltak nagyra, hogy az Xbox Series X a legerősebb konzol. Ennyit a teraflopokról, Mark Cerny jól mondta a prezentáción, hogy nem csak a teraflopok számítanak.
Szegény Xbox Series S meg maradrt 30 FPS-en.
-
makkmarce
őstag
na, már dolgoznak serényen
https://telex.hu/tech/2020/11/21/vizsgalja-az-amazon-hogy-ki-cserelte-rizsre-a-playstation-szallitmanyait
[link]
Sajnos ezért kell videózni minden komolyabb csomag nyitását.. -
PuMbA
titán
"Xbox Series S és X kontra Playstation 5 – melyiket vegyem meg?"
Amelyik szimpatikusabb. Topik zárható
[ Szerkesztve ]
-
ChoppR
tag
Azért egy Karácsony előtti Cyberpunk kiadásos Xbox Series X-re lehet elcsábulnék, ha már ennyire nyögvenyelősen lehet PS5-höz jutni.
(Remélem lesz ilyen)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát, még olyan októberben is az a nyilatkozat ment, hogy rendben halad a 10m darab gyártása. Ehhez képest ahogy kinéz, alig több mint 20 ezer Xbox és 118 ezer PS5 fogyott. Akkor hol az az eredeti 5-5m darab?
-
Chaser
legenda
nem a frgalmazó sara, hogy a gyártó nem küld árut
úh. hiába gratulálsz az alzának, nekik az az érdekük hogy minél több dolgot eladjanak, nem az hogy minél kevesebbet
a gratuláció a sonyt illeti- és nyilván nekik is az lenne az érdekük, hogy eladjanak, ne hitegessenek, de valamit elszámoltak -
sheratan
a sony pedig nem tud gyártani soc nélkül, amit pedig az amd gyárt ( : és mint elég egyértelműen látszik, kimaxolták a gyártókapacitást, túl sok dolgot vállaltak be, nem kellett volna
az ilyen hülyeségek miatt mindig a vásárló "szív" a végén, akiből élnekszerk:
5-5m darab volt eredtileg gyártónként ha jól tudom, ezt mindkét gyártó megduplázta első körre
szumma 20m db soc kell az amd-től, az biztos hogy a többi motyójuk mellett ez elsőbbséget élvez ismerve a sonyt és ms-t, nem hiszem hogy nem kőkemény szerződést írtak volna alá
covid miatt is lehet vannak fennforgások, bár ugye a nagy csájna' kijelentette hogy már rég megoldották a helyzetet, de sok mindent kijelentettek ők már[ Szerkesztve ]
-
ryke1
tag
Playstation 5 ma 19.-en 13:00-tol megint rendelheto: amazon.de
-
törölt tag
Hát így aztán sok értelme van az előrendelésnek
Mondjuk azt nem értem, hogy korábban olyan nyilatkozatok voltak, hogy rajtra 10 millió darabot gyártanak le, ehhez képest az első hétvégén nem egészen 120 ezer fogyott, ami még a 12-én rajtoló néhány piacra bontva arányosan is nagyon kevésnek tűnik.
-
Kansas
addikt
No, megjött a hír Alzától... a szeptember közepén leadott előrendelésemet nem tudják idén teljesíteni, csak majd jövőre az első félévben valamikor... gratulálok nekik is meg a Sony-nak is... viszont így jut pénz megvenni a Valhallát... másrészt addigra talán kivasalják Sony-nál az esetleges hardveres vagy firmware-es nyűgök java részét...remélem...
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
A nap meglepetése: a PS5-ön azonos grafikai színvonal mellett jobban(több fps, kevesebb képtörés) fut az AC:Valhalla, mint a Series X-en, ami papíron jó 20%-kal több FLOPS-ot tud...
Assassin's Creed Valhalla: PS5 vs Xbox Series X/ Series S Next-Gen Comparison!A számháborúra alapból nem adnék, de a TV-m nem tud se HDMI VRR-t se FreeSync-et, a képtörésre viszont allergiás vagyok... akkor már inkább kapcsolnám vissza fix 30fps-módba, ha lesz olyan.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Boxon nem vagyok annyira járatos, köszönöm a korrekciót. Illetve #445 is jogos, az is kimaradt hogy vannak PS oldalon speckó akciók.
Plusz akkor még ezen előfizetések árazása kapcsán:
PS-nél 13500 feketepéntekes 1 éves előfizu, ez havi 1125 pénz, legalábbis tavaly ennyi volt, nem tudom most emelnek-e rajta.
Boxon pedig majd kisegítenek a többiek, de elég sok trükközés van hogy hogyan lehet vicc áron ultimate-hez jutni, illetve az mennyire jönne ki havonta. -
törölt tag
A PS+ játékokat (mármint ami attól lett ingyenes, hogy PS+ akcióban szerepelt) addig kell hozzáadni a fiókodhoz, amíg az aktuális akció fut, utána ott maradnak és később is letöltheted már őket (mintha megvetted volna), de csak amíg PS+ előfizetésed van. Ha lemondod, akkor ezek a címek nem lesznek elérhetők, ha újra előfizetsz, akkor ismét elérhetők lesznek.
Illetve a PS+ amúgy emellett ad még más kedvezményeket is, vannak olyanok, hogy egy játék -40% mondjuk alap akcióval, és PS+ tagként ennél nagyobb kedvezményed lesz rá. -
hunluki
senior tag
Szia,
Gamepass: Amíg van előfizud, addig eléred azt kb 100 játékot ami benne van, de ezeket szokták cserélgetni, erre érdemes felkészülni. Ha vége az előfizetésednek akkor nem éred el a játékaidat, de ha újra előfizetsz megint mind játszható lesz.PS-en plus úgy működik hogy amíg van előfizetésed addig havonta jönnek kettesével (de néha hármasával) játékok, ezeknél hasonló a helyzet mint boxon, amíg él az előfizetésed addig játszhatsz velük, utána nem. Illetve ugyanúgy ha újra előfizetsz akkor újra játszhatsz velük, viszont amíg nem voltál előfizetve akkor az arra az időszakra járó játékokat nem kapod meg.
Series S-ről lebeszélnélek ha sok játékot tolsz egyszerre, mert pici az SSD és ha a bővítőkártyát megveszed hozzá akkor már ott tartasz árban hogy a series x is belefér és ott lényegesen erősebb a vas.
A series S mellett akkor érdemes maradnod ha:
1. egyszerre csak 1-2 játékot tolsz
2. Érdekel a gamepass és a visszafelé kompatibilitás és sok digitális játékod van (series S-en nincs optikai meghajtó!), a régi játékok mehetnek mezei külső winyóról is
3. Annyira nem érdekel a grafika, csak szeretnél nextgen játékokat tolniMinden más esetben series x.
PS oldalról az új kontroller érdekes cucc, pl NBA-ben egyre "nehezebb" a trigger ahogy fárad a játékos ami érezhető feedback, de lehet sok játék egyáltalán nem fogja használni, ez majd idővel kiderül.
Játékfelhozatal: Itt még nem mernék nagyokat mondani, előző generációban ex címekkel tarolt a PS, ha neked ezek bejönnek akkor érdemes lesni a sony mozdulatait és lehet inkább ps5-be fektetni. De ugyanakkor tudni kell hogy az MS most a világ pénzét beletolja a konzolba és a fejlesztőkbe, szóval simán lehet hogy néhány év múlva úgy fogunk pislogni az ms ex címekre mint ps4 korszakban a sony félékre.
Illetve még egy fontos dolog: Ha tervezel multizni, akkor haveroknak milyen konzolja/PC-je van. Van néhány játék ami cross platform, van ami csak box és PC között. Ezt is érdemes számításba venni.
Igazság szerint ha felméred az igényeidet akkor egyikkel sem tudsz igazán mellé nyúlni.
Ha a száraz technikai adatok érdekelnek akkor erőben a series x a király, utána jönnek a ps-ek majd a series s. X és PS5 között nincs lényegesen érezhető különbség, minimális difi amit inkább csak a kukacoskodók szoktak kiszúrni (1-2 sec gyorsabb töltés itt-ott, néhány textúra amíg kiélesedik betöltés vagy fast travel után, de itt is 1-2 másodpercekről beszélünk). Series S lényegesen gyengébb, de fullHD-ra tökéletes, igazából 1440p-re tervezték, ezt hol több, hol kevesebb sikerrel veszi. -
Chaser
legenda
-
robbi5
csendes tag
Sziasztok,
Első konzolom lenne most amit vennék, a döntés nálam kb a legszéleskörűbb játék elérés lenne legolcsóbban (FIFA, Mortal Kombat persze mindenképp legyen benne
), utána kb a kontroller minőség (PS5 új kontroller funkcióra amire ráállnák a fejlesztők az nem most lesz szerintem), utána meg kb a design, egyelőre letisztultabb XBOX S X. Tárhely vmivel több az XBOX Series X-ben, a többi spec nem lényeges számomra szerintem (4K TV is várat magára még).
Tehát ennek fényében a gamepass miatt az XBOX S X lenne a legjobb nekem. Jól értem, hogy ott kb 100 játék elérhető néha jön új néha megy ki régi, de azokkal csak addig tudok játszani amíg előfizetek? Illetve néha még vannak jó akciók annak aki ultimate előfizető és ha azt megveszem online akkor utána letölthetem bármikor mert hozzáadódik az accountomhoz (előfizetés lemondása után is akár)?
PS Plus-nál meg alapból lehet havi 1-2 régi és 1 új játékot kapni ingyen ha jól tudom, ez viszont már alapból hozzáadódna az accountomhoz és bármikor letölthetem újra (ha épp vmiért letörölném) előfizetés lemondása után is?
Illetve még egy kérdés, hogy az a goldra fizessünk elő akár 36 hónapra és aztán egyből váltsuk át ultimate-re akkor havi 1 dollárért az pontosan, hogy működik és hogy működik-e még?
Tehát úgy 1 vagy akár 3 év mennyire jönne ki?
Még arra mondjuk kíváncsi leszek, hogy az óriási ventillátor résznél az XBOX-nál ott mennyi por fog beleszállni, ha állítva van a gép, oké ha jól értem ott nyomja ki a levegőt, tehát kitolja, de akkor is. Így nekem, mint nem nagy műszaki zseninek úgy tűnik, hogy fektetve célszerűbb használni úgy kevesebb mehet bele, de a ventillátor, hűtés működését nem befolyásolja. De most lehet full hülyeséget írtam
.
Köszönöm előre is a reagálásokat.
Robi -
BiP
nagyúr
Annyi különbség van, hogy míg az ékezet nélküli írásnak "történelmi" és gyakorlati okai vannak, míg az értelmezhetetlen hülyeség bepötyögése meg tudatlanságból/igénytelenségből ered.
Ékezet nélkül is lehet igényesen írni. Ahogy olvasni is elég könnyű megtanulni, hamar rááll a szem, de az összevisszaságot több idő dekódolni. -
törölt tag
Mondjuk az eddigi 60$ helyett lehet 70$ is, az annyira nem egy nagy emelés. Vagy most egy 27 ezer forint még tök rendben van, a 30 ezer meg már vérlázító?
Ha valaki mindent megjelenéskor vesz meg, annak talán érezhető lesz, de ezekre a címekre is lesznek akciók, és idővel amúgy is megy le az áruk. -
persil
nagyúr
Szimplán "zavar", hogy mobilon hosszan kell nyomvatartani az adott karaktert, nincs hozzá türelmem. :)
Az autocorrect-et meg világ életemben utáltam, nincs az a pénz, hogy ahhoz hozzászokjak. 🤷Egyébként csak mobilról ph-zok, gépem szerencsére már évek óta nincs. Kevesebbet is fáj a fejem. :D
-
Chaser
legenda
nekem is megérné, ha az új játékok nem lennének tele bug-gal, és nem a 20 évvel ezelőtti béna grafika egy másik béna verzióját látnám viszont
de sajnos tisztelet a kevés kivételnek ezt látom
meg azt, hogy olyanokkal akarnák játékidőt növelni, hogy 20x meg kell csinálni ugyanazt más formában, ahelyett hogy lnne egy ütős 10-15 óra játékidő ismétlések nélkül
xbox/pc-nél is repkednek azért a 20e ft-os címek, de biztos van drágább is
gp nagy előnye, hogy pc verziója is van, kínálat nem fedi egymást, de ott is találtam olyat ami nekem értelmesnek tűnt
és pl az anywhere játékok nagyon jók, lehet tolni pc-n és boxon isgyépés
csak pojén' volt a brit-ékezet páros ( :
de kutatás már volt ilyen téren, ahogy a szavak terén is
nálam ez alapból megvolt, van akinél kisebb szinten van meg, van olyan akinél egyáltalán nincs -
gyépés
aktív tag
Ja, az én agyam is összedob valamit, valami hasonlót. Tudtommal a szóvég meg a szó eleje a legfontosabb, a többit tippeli az agy folyamatos okvasáskor. Gondolom ezért is nehezebb olvasni, mert ékezet nélkül sokszor a szóvég meg az eleje sem pontos. Plusz ugye a szavak képét jegyzi meg főleg az agy, és az ékezet nélkül nagyon nem ugyanaz. Gondolom, ha sokat olvasok ékezet nélkül azt is megtanulja az agyam folyamatosan, de annyit én még nem olvastam így.
Egyébként is a briteknek nincsenek is ékezeteik, nyilván nekik könnyebb anélkül olvasni. Elkezdenénk rakosgatni az ékezetet a betűikre, biztos besz@rnának, ha el kell olvasni. -
RudY
addikt
Tessék, meg is jött a friss válasz:
A Sony vezetője védelmébe vette a PS5-ös játékok megemelkedett árát [link]Egyébként szerintem semmi különös, van akinek megéri a 20-30 ezres játék, mert olyan élményt kap, viszont 300 ft-ért se talál semmi vonzót a GP csomagban...ugyanez persze fordítva is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
ha a ft romlik már nem 185e lesz...
gp-től azért csodát ne várj, vannak benne értelmes címek és sok hulladék is
de legalább sonyval ellentétben van
ilyen 20-30e egy játékért? sztem életemben nem költöttem annyit játékratalán 9sszesen, a két éves gp előfizetéssel együtt...nem bonyolítom túl, vannak alternatív beszerzési helyek, ha annyira illegál' akkor zárassa be a sony/ms, de nyilván nem az
és nem repülök rá új játékra, hogy beta teszter legyek amiért én fizetek, viccnek is rossz -
ChoppR
tag
Durva, hogy jelenleg nincs PS5, nem is várható (talán) jövő tavaszig, de ha majd lesz, és sikerül venni 185 ezerért lemezes verziót és szeretnél mellé egy új lemezes játékot is, akkor az még 29.900 Ft ?!? WTF? Zsebbe nyúlós lesz az tuti. Egyre szimpibb az Xbox Game Pass-a...
-
Chaser
legenda
brit tudósok megállapították, hogy átlagos emberi agynak nem kell ékezet, merek én velük vitába szállni? ( :
azt is megállapították, hogy a szavak részleges alakjából is összedob az agy értelmezhető szavakat
nekem nem is gond értelmezni az ork nyelvet
shiftet meg hanyagolom mióta notebookom van, kezem nagy, shift kicsi ( : ez már csak akkor jobb ha asztalihoz is kell ülnöm, más a billzet nyomáspotja, sokszor látom nem úgy sikerült ez vagy az ahogy kellene, de már letojom, ez egy fórum, ettől független a szavak helyesírására figyelek - ami nem mindig sikerül, elgépelek, melléütök, mikor mi - -
gyépés
aktív tag
Nyilván simán lehet, hogy kisebbségben vagyok a véleményemnel. Viszont mivel engem zavar, ha nincs ékezet, ezért váltogatom a kiosztást egész nap, mert én is angol billentyűzeten angol kiosztással dolgozok, de ha magyarul kell írni vallamit, váltogatok. Egyébként nálunk a cégnél mindenki ékezetekkel ír magyarul, mindegy milyen a billentyűzete, valahogy így alakult ki.
-
persil
nagyúr
Hát az tényleg nagyon szűk korű közvéleménykutatás... :D
Egyébként a mellett, hogy értelek, továbbra is azt mondom, hogy a "vasarotam xboksz 40e ft" és társai ékezetekkel sem lesznek értelmezhetőbbek, illetve még véletlen sem összehasonlíthatóak egy normálisan megalkotott, de ékezet nélküli mondattal.
Egyébként mindenféle rosszindulat nélkül, tehát tényleg ne értsd félre, de ezzel valószínűleg komoly kisebbségben vagytok feleségeddel.
Ui.: parancsolj, sok-sok ékezet. Ez +2 perc volt, ami a munkám elől vitte el a drága időmet. :D
Joke. -
gyépés
aktív tag
Hidd el az ékezet hiánya is zavaró! Pontosan ugyanúgy lassabban olvassa az ember az ilyen szöveget, mintha hibás lennne nyelvtanilag, mert úgymond a szókép alapú olvasás nem működik, és emiatt fejben folyamatosan kell behelyettesíteni a különböző ékezetes változatokat. Valahogy így tudnám megfogalmazni a folyamatot. Szóval az én szempontomból kb. mindegy, miért nem a megfelelő szóalakok vannak leírva ugyanúgy lassabban tudom csak értelmezni az írást. Mondjuk lehet ez csak nálam gond, de a nagyon szűk körű közvéleménykutatás alapján (feleségem
) hasonló a vélemény.
Bár én elfogadtam, hogy a fórumokon nem a nyelvápolás a fő szempont, inkább a tartalomra figyelek. -
persil
nagyúr
Az a baj, hogy az ekezet hianyatol nem lesz nyelvtanilag egy ertelmezhetetlen hulladek, amit leir az ember.
De ez a "te meg nem ekezetelsz, bruhuhu" a leggyengebb, amit ebben az esetben lehet valaszolni. Ugy tunik neked sincs problemad a helyesirassal, szoval abszolut nem hiszem el, hogy nem folyik ki a szemed, amikor olyanokat olvasol.
De remelem meg evek mulva is jon majd egy komment a temaban.
-
makkmarce
őstag
válasz
Carlos Padre #419 üzenetére
ezért mondtam, a kocka bármerre fordulhat, de jelen esetben a piacnak tetszik a gamepass.
-
Kanczy
veterán
válasz
Carlos Padre #418 üzenetére
Tessék?
-
-
Rathrol
senior tag
Köszönöm az eddigi véleményeket!
Persil a stílusoddal van a baj hogy ahogyan az én írástudatlanságomra utaltál rá kicsit lenézően és ez sértő volt számomra, utalt rá Xaels is hogy érdekesen fogalmazok/írok az finomabban és témához hozzáillően válaszolt a hsz.-ra!
Senki sem tökéletes, de azért ne parasztosan reagáljunk már rá a másikra...ha már a fáradtságról papolsz akkor kérlek ékezeteket használjál már akár miről is írtál![ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
Tényleg nem te kezdted (nagy dicsőség és jó érv volt általános iskola elején), te csak beszálltál a gúnyolódásba, de azért a biztonság kedvéért még le is írtad, hadd lássa emberünk, és hadd okozz neki egy kis kellemetlen érzést. Mert ez másra nem jó: nem neki címezted, és nem normális hangnemben, mert kizárólag az volt a célod, hogy röhögj rajta, mint - ismételten - általános iskolában a bikák. Itt az egyetlen cromagnoni viselkedésmód a tied, sajnálom. Rengeteg kollégám erdélyi magyar. Nem tudnak tökéletesen helyesen írni magyarul, és akcentussal / tájszólással beszélnek, mert nekik ez egy (kvázi)idegen nyelv. Tudod hányszor baszogatta őket miatta valaki a cégnél? Nulla. Neked az volt az első reakciód egy teljesen idegen ember helytelen nyelvhasználatára, hogy kigúnyold. Úgy, hogy fingod sincs róla, hogy külföldi-e, vagy mondjuk értelmi fogyatékos. Mert meglepetés, egyik sem bűn, vagy szégyellni való.
Azt pedig remélem te sem gondolod komolyan, hogy az alábbi kommented bármilyen szinten építő jellegű. Csak és kizárólag bántó, és ez is volt a célod vele.
"Kicsit?! :D
Az "esetekkel" bajban van. :D Reszes, targyas, birtokos... :D" -
persil
nagyúr
Nekem meg azzal van tele a tokom, hogy buszkenek kell lenni az irastudatlansagra. Ez is egy velemeny, meg a tied is, es egyik sem erdekes a masikunk szamara.
Nem baszogatas, szimplan alap elvaras lenne, hogy, ha valaki veszi a faradtsagot, hogy kifejtse a velemenyet, akkor ne cromagnoni modjara tegye.
De mindig rajovok, hogy ez manapsag nem divat. Sot, meg is kell sertodni mindenen. Errol szol a mai vilag.
Ugy, hogy vedd vissza a kopenyed es ments meg mast, tultargyaltuk.
Btw nem is en kezdtem el "baszogatni" es meg csak nem is neki irtam.
-
Alexios
veterán
válasz
Döglött Róka #409 üzenetére
Az meg hogy "elolem" viszi el, az nem az o hibaja, hanem az enyem, mert nem rendeltem idoben.
Ez amúgy nem feltétlen igaz, sok példa van a neten, hogy botokat használnak a vásárlásra, hogy biztosan ők vigyék el a készletet, de szerintem sem érdemes ezen ennyire idegeskedni.
-
Chaser
legenda
egyelőre jól jártam vele, kevesebb mint havi ezer ft-ból megvolt, még kb egy év lehet belőle
eladtam anno az xboxhoz kapott forzákat, gp-ből pont a forza érdekelt, ha ezt is nézem, havi 600ft-omba kerül a gp, és nem a sima, az ultimate
és pc-n is lehet már tolni
az igaz, hogy az én szememben a 95%-a a gp kínálatnak kalap sz@r, ahogy a gp-n kívüli játékok is, de ott a lehetőség hogy időnként megnézzek valamit, és megerősödjön a kalap sz@r véleményem ( : -
Döglött Róka
veterán
Felreertes ne essek, nem vedem az ilyen kereskedelmi gyakorlatot. De nem is fogom fergezni oket meg gyulolkodni. Amig van ennyiert kereslet ra, addig lesznek ilyenek.
Az meg hogy "elolem" viszi el, az nem az o hibaja, hanem az enyem, mert nem rendeltem idoben.
Mondjuk en meg mindig nem vettem mert meg minek. Sosem voltam early adopter, valszeg ezert nem huzom fel magam a neppereken.
-
Xaels
félisten
De ahogy írták, meg fog látszódni. Persze ha valami kis 1080p-s monitoron játszol kevésbé mint egy jobbfajta 4K-s megjelenítőn. A Sony csak kb. dupla annyi PS4-et adott el mint a MS Xbox-ot, nekik egyelőre nem kell annyira piacot szerezniük... a játékárakat meg a többi kiadó is emelte nem csak a Sony
-
RudY
addikt
Kapkodás? Kb. 3 éve ezt mondogatják egyesek, hogy egyelőre, meg egy darabig.
Ugyanakkor gyakorlatilag a tervezett ütemben és az ígéreteket betartva szépen bővítik a szolgáltatást.
PC, xCloud, EA Play.
Tisztán látható, hogy nem a felhasználónak kell többet invesztálnia, hanem a Microsoft fektet bele több pénzt, aminek nem a konzoleladások növelése a célja. Brutális pénzt toltak az AAA címek fejlesztésébe, mert a saját stúdióknak a megszokott folytatásokon kívül ez nem megy, viszont meghallgatták az igények, ezt is megoldják.Én igazándiból a Sony a részéről látom inkább kapkodást, ami bizonyos szempontból érezhető pl. a most megjelenő konzol pótolandó hiányosságaiban. Ezen kívül viszont úgy tűnik, hogy a bevált folytatásokra tudnak alapozni (HZD 2, GOW 2, Days Gone 2, Spider-Man 2), ami gyönyörűek és élvezetesek lesznek, a következő bő 2-3 évet tulajdonképpen le is fedik. Hogy utána mi lesz az majd kiderül, világos, hogy ők sem ülnek rá hosszú távon a babérokra. Számomra továbbra is marad természetesen mindkét konzol.
-
BiP
nagyúr
Hát, azért egy - ma már kicsitnek számító - 42-es tévén is amikor visszavált 720p-be, azért feltűniő lesz, hogy homályosabb lesz a kép.
És de, pont ugyanolyan, mint a youtube-os példa. Menet közben változtatja a rendering resolution-t, hogy tudja tartani a sebességet.[ Szerkesztve ]
-
Rathrol
senior tag
Oké hogy gyenge gép, de grafikán ezt annyira nem adja vissza hogy a felbontást változtatja, ez nem olyan mint youtube a gyenge internet sebesség miatt 1080p ből 420p váltja, szóval mezei felhasználó ezt nem nagyon veszi észre. Később persze 3-4 év múlva nagyobb játékoknál lehet 30fps fog menni, de ez még tűrhető kategória.
Plusz game pass ultimate 4200ft ea play játékok is játszhatóak + gold is kapsz hogy többjátékos módban játszhatsz. Ezt a sony hol tudja megadni? Sehol...Sony-nak nagyot kell villantania hogy piacot szerezzen, 30ezer ft drága exkluzív játékok amik majd használtan is 20-25ezer ft kerülnek majd fél év múlva...Ezt Mo. ilyen sz.r fizetések mellett hol engedheti meg magának legtöbb ember? Kb. ügyvédi fizetésből kijönne ez lazán persze...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Sony és a Microsoft ismét rendkívül hasonló dizájnnal vág neki az új generációnak, így nehéz lesz majd választani.
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...