Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sniper elite
senior tag
Szép teszt!
-
SrAc 1139
tag
Nagyon jó teszt!!!
(szerény vélemény: én biztos hogy Gigabyte EX58-UD5 vennék...)
-
Vistaboy
veterán
Ha meglesz az i7-920 és az UD5 (3x2GB RAM-mal), akkor majd - amennyiben leírjátok vagy belinkelitek, melyik program eredményére vagytok kíváncsiak -, szívesen lefuttatok pár tesztet.
MOD: Egyedül tuningban nem vagyok otthon, még nem húztam egy procit sem (Kivétel volt a 300-as Celeron-A, asszem azt 450-ig fel tudtam nyomni, de azóta nem próbáltam).
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz bandras0226 #92 üzenetére
Hja kérem, a butákra ez az előző nem vonatkozik.
-
törölt tag
válasz CsíkosMókus #106 üzenetére
Az utánajárásnak az is része (lehet), hogy megkérdezi a boltost. Vagy akár több boltost is.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Oké, egy pár napon belül megjönnek a cuccok, úgyhogy hétvégére meglesznek a tesztek. Majd a cikk topikjában emlékeztessél, ha esetleg elfelejteném addigra - tudod, munka, asszony, egyebek...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
SzlobiG
félisten
Egy trichannelt valóban kellett volna azokba a lapokba rakni, de ettől függetlenül a lapok tulajdonságait megtudta a nép aki idáig nem volt tisztába vele.
[ Szerkesztve ]
-
-
samu74
addikt
Grat a a teszthez,érdekes volt!
Az Asus lapnál az Express Gate-et a dvd-ről fel kell telepíteni szerintem.A kézikönyvem szerint a sata vinyóknak ide módban kell lenniük,máskülönben nem megy a telepítés.-----------
-
Achill3uS
nagyúr
ha nem hiszed el nekem, hogy a Gene jobb képességekkel rendelkezik mint a tesztben szereplő lapok oké (már úgyis megszoktam tőled, de direkt a házon belüli P6T-hez hasonlítottam). viszont ha kritizálsz és a fáradtságot sem veszed, hogy megalapozd azzal magadat hozod kellemetlen helyzetbe a félmondatos beszólásoddal. jugeen és énis teszteltem nem keveset hetekkel azelőtt a lapot, hogy D0 került volna bele. Gene-vel értük el az első 5G feletti eredményt is Core i7-tel (C0) minuszban, a PCWorld tesztlaborral közreműködtünk [link], de mostanra már a honlapunkra is kiraktam az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Zájec
veterán
válasz Achill3uS #113 üzenetére
idézek belöle :
"OC Team Hungary először a processzor húzásával ért el egyre nagyobb pontszámokat, a Hun eXtreme OC Team viszont a GeForce GTX 260-as grafikus kártyát bűvölte először. Végeredményben az OC Team Hungary tudhatta magáénak a legtöbb pontszámot, a program összegző képernyője 22442 pontot mutatott. Körülbelül 700 ponttal maradt le a másik csapat, ám még így is nagyon szép az eredményük, ami egészen pontosan 21746 pont." nálam is:[link ] (only air kúler ) -
Achill3uS
nagyúr
ez meg hogy jön ide? de ha jobban megnézed nálunk ht nélkül futott a teszt (ezért kaptál 4.2-n kb azonos cpu score-t) + régebbi driver így első körben.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Csaszykj
aktív tag
Jó teszt, érdekes, pont ezt kerestem
-
Ricco_hun
senior tag
válasz Achill3uS #115 üzenetére
De ha egyszer a 3dmark profitál a ht-ből, akkor ti miért nem kapcsoltátok be? Végülis pontszámra ment a verseny nem? Zájec meg léghűtéssel elérte ugyanazt a pontszámot.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
TomBoy1986
veterán
fLeSs:
Már ebben a cikkben is benne volt ez az MSI lapokkal kapcsolatban:
"Problémának érezzük, hogy a BIOS tartalma nem menthető el különböző profilokba, így amikor sikertelenül próbálkozunk és CMOS-t kell resetelni, újra be kell állítani mindent."
Na most ez totál helytelen.
Főmenüben a USER SETTINGS-ben található két profilmentési lehetőség a DKA790GX Platinum esetében, míg ebben az X58-asban meg 4db profilt lehet elmenteni.Képeken:
x58 01 x58 02
dka790gx plat 01 dka790gx plat 02Ezt hogy nem sikerült megtalálni egyik lap esetében sem, mivel eléggé szem előtt van
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Zé_Mester
őstag
válasz CsíkosMókus #118 üzenetére
te nem unod még ezeket a ZÉRÓ értelemmel gazdálkodó hozzászólásaidat ?
kajak mint egy hülye ovodás akinek felakadt a lemez, gyűjtögeted itt a hsz-eketRicco_hun :
azóta változott a világ, kijött egy rakás új driver a karihoz és ettől simán lehet ekkora javulás. Physics Enadbel volt a versenyen, az is visszavett...nem keveset.TomBoy1986 : nem csak ennyi hiba van benne, van több is......de ez van
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz Zé_Mester #121 üzenetére
"azóta változott a világ, kijött egy rakás új driver a karihoz és ettől simán lehet ekkora javulás. Physics Enadbel volt a versenyen, az is visszavett...nem keveset."
nálam is PhysX enabled volt... neméreztem hogy "visszavenne"
az nem tünt fel hogy nálam jobban megvan húzva a GPU és a memo is ?
ezért lett "jobb" a pontszám.....
itt vannak a veresenyen készült eredmények...[link]Achill3uS: "ez meg hogy jön ide?" te linkelted be a PCWORLD irást a feljebb lévö h.sz-dben.....
-
Killing
addikt
Nagyon jó és drága alaplapok.De minek rögzíteni a SLI hidat?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Ricco_hun #119 üzenetére
mondjuk mert es processzorokat kaptunk amik semmit se mentek és volt fél óránk a 3dmark06 tesztre ezért ott álltunk neki, ahol az előző tesztek (superpi) stabilan futottak.
-
Achill3uS
nagyúr
sokszor egy-egy újabb driver többet dob a végső pontszámon mint amennyit az a 50mhz ér amennyivel feljebb hajtottad a gpu-dat vagy ramjaidat.
a pcworld cikket ezek szerint nem értetted miért linkeltem be: írta Gyepes Máté, 2009. március 26., tehát már előtte javában teszteltük C0-s cpu-kkal a GENE-t, hogy tudtunk eredményt prezentálni nekik. GOOC-ra nem utaltam szerintem sehol, de mind1."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
fLeSs
nagyúr
válasz TomBoy1986 #120 üzenetére
érdekes.
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Godefroy
senior tag
Kit érdekel milyen színű a nyák???
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
N-vidi-A
őstag
Nagyon jó teszt, de ez olyan 2év kb, mire "normális" áron lehet i7 -hez és x58 -hoz jutni!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
04ahgy
nagyúr
Jó a teszt, sok dolgot nem vesztek viszont figyelembe.
Egy: nem (csak) a fázisok számával kellene egy VRM-et minősíteni. Le azt a bordát, megnézni a FET-eket, adatlapot vadászni, kapcsolási frekvenciát mérni, összehasonlítani az alkatrészeket. Egy kevesebb fázisú is lehet jobb egy gagyibb sokfázisúnál. Míg az über ROG és DQ6 X48 lapokon tizen fázisok vannak, addig az eredeti intel DX48BT Extreme beéri 5 fázissal is. Hogy lehet ez?
Kettő: A fogyasztás értékelésénél nem vettétek figyelembe, hogy a Gigabyte lapon eggyel több a tároló chip (külön JMicron chip adja az IDE csatolót és a másikokon nem fellelhető a +4 SATA csatolót). Nem tudom, hogy a nem használt SATA portok miatt a chipeknek csökken-e a fogyasztásuk, de szerintem nem. Érdekes, hogy a Giga meg tudott oldani kétféle SATA használatot, míg a többi háromfélét használ. Szerintem kaotikusabb. A Giga lapon (feltehetőleg a tradicionálisan használt, 3 portos) TSB43AB23 a FireWire chip, míg a konkurensein valami más. Az ASUS lap egyértelműen a túlfeszelés miatt fogyasztott terhelve többet. Illetve ott sem a lap, hanem a CPU. A méréseket szoftverrel, vagy mérőműszerrel végeztétek?
ASUS: 6 USB, és semmi hátlap? Elég karcsú manapság. Itt az MSI a nyerő, a hátlapi USB-k 8-as száma mellé ad még kettőt. Ezek nem is a szám miatt jók, hanem nincsenek egyrakáson. Nagyobb USB eszközöknél praktikus lehet. Itt a táblázat rossz, mert én a Giga képénél csak eSATA hátlapot látok, USB-t nem. MSI felé pozitív pont a legalább tüskesoros kivezetés formájában élő COM port.
Giga érdeme a diagnosztikai kijelző. Ennek, és a vezérlő mikrokontrollerének is ott a többletfogyasztása. Sok kis watt sokra megy. A dupla PS/2 portok megléte is nagyon-nagyon pozitív számomra.
A legelső PCIe x16 feletti két PCIe (x1, x4) a Gigabyte lapnál szerintem jól kihasználható, sok PCIe x1 kártya csak a foglalatig ér. Nem tudom mi értelme volt a négyszerest kivágni hátul, a nagy kártya betoláskor a heatpipe-ban és annak borításában úgyis elakad, max. a valódi x4 fér a foglalatba. Lehet, hogy csak ilyenjük volt.
Az ASUS lapon meg csak egy LAN van. Cserébe túlfeszel, alulfelszerelt, szerencsétlen bővítőslot elosztású, és alig olcsób, mint a Gigabyte.Személy szerint üdvözlöm az MSI minimalista, de lényegre törő tervezési sajátosságait. Ha az eredeti intelnek kevés fázis is elég, akkor nekik is... A floppy viszont kell. Hogy hozom át a QB programot a Win7-ben emulált XP-m alatt futó DOS emulátorra anélkül?
Az ASUS a BIOS-ban is elszállt kissé. Túl sok mindent lehet állítani. Szerintem ez már az a határ, hogy jóból is megárt a sok, vagyis a kevesebb néha több. Ha jól meghatározott opciókat lehet korrekten beállítani, szerintem az elegendő. Néhány, gyakorlatilag lényegtelen feszültség léptékénél is kissé elaprózta magát az ASUS, percekbe telhet végigpörgetni. A QPI-t és a RAM-ot az ASUS-on még alulfeszelni sem lehet, mint ahogy az Uncore-t downclockolni sem. Ez végzetes tévedés lehet a nagy "green" divathullámban.
Ezek alapján szerintem megérdemelten lett tesztgyőztes a Gigabyte GA-EX58-UD5.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
tlac
nagyúr
1: igen, így alaposabb lenne, plusz háromszor annyi idő, nem biztos, hogy megéri, a többség a részleteket úgy sem értené meg
azért intel lapoknál nem annyira jellemző a tuning, lehet emiatt a kevesebb is elég2: ezen a giga-n 3 jmicron chip van és hiába tiltjuk őket, attól még ugyanúgy fűtenek
Érdekes, hogy a Giga meg tudott oldani kétféle SATA használatot, míg a többi háromfélét használ.
tanultak az ep45-ds5/dq6 hibájából
A dupla PS/2 portok megléte is nagyon-nagyon pozitív számomra.
ez pont mindegyiken rajta van
Nem tudom mi értelme volt a négyszerest kivágni hátul, a nagy kártya betoláskor a heatpipe-ban és annak borításában úgyis elakad
nem akadhat el, akkor már a videokártyákkal is probléma lenne
Személy szerint üdvözlöm az MSI minimalista, de lényegre törő tervezési sajátosságait.
nézd meg az ud4p-t, minden rajta van, aminek kell lennie, semmi hülyeség, én azt venném
Hogy hozom át a QB programot a Win7-ben emulált XP-m alatt futó DOS emulátorra anélkül?
biztosan nem valódi floppy-n
-
04ahgy
nagyúr
igen, így alaposabb lenne, plusz háromszor annyi idő, nem biztos, hogy megéri, a többség a részleteket úgy sem értené meg
azért intel lapoknál nem annyira jellemző a tuning, lehet emiatt a kevesebb is elégOké. Nem értik meg a részleteket, azt én elfogadom. De akkor ne is szerepeljen ott valahol, hogy a többfázisú jobb. Akkor legyen az, hogy a kevesebb fázis miatt nem feltétlenül jelent rosszabb lapot. Az intel is felhagyott már az antituningsággal, olyan tuningopciók vannak például a fent említett lapban is, hogy csak ámultam.
A dupla PS/2 portok megléte is nagyon-nagyon pozitív számomra.
ez pont mindegyiken rajta vanEnnek örülök én is. Mindegyik lap esetében.
Nem tudom mi értelme volt a négyszerest kivágni hátul, a nagy kártya betoláskor a heatpipe-ban és annak borításában úgyis elakad.
nem akadhat el, akkor már a videokártyákkal is probléma lenneJó. Akkor képzelj el egy x16 csatlakozójú VGA-t. A x4 slot vége ki van vágva, és te azt mondod, nem akadhat el. Akkor most kérlek, nézegesd meg ezt a képet kérlek [link], ami a tesztből van. Én ugyan a hőcsövek borítására gondoltam, de most látom, hogy a NB csavarja is szépen barátkozik az oda helyezett PCIe x16 kártya csatlakozósorával. Látod a slot aljának alaplaptól mért magasságát? Látod a csavarfej alaplap felületétől mért magasságát is? Úgy a kép alapján melyik tűnik magasabbnak számodra? Mert én kitartok amellett, hogy egy x16 csatlakozójú kártya még az NB csavarja nélkül is elakadna a rézsútos hőcsőborításban, de a csavarban tutira.
És egyébként valódi floppyn.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
csirkés11
tag
grat a teszthez
de én még maradok az lga775-nél -
N-vidi-A
őstag
Ősszel egy jó ki s Core i7 procit és lapot beszerzek hozza, meg memót is, esetleg egy két javaslatot, tapasztalatot meghallgatok szívesen, de valószínűleg Giga lap lesz, i7 920al, csak meg a memot nem tudom!
üdvMigiri, migiri, úgy ám! :D
-
maxisama
tag
sziasztok
én pont most vettem egy GA-EX58-UD4 lapot, i7 920 procival és 6x2GB ddr3-malnem tudjátok esetleg miért nem látja a BIOS a 12 Giga ramot? 8-at lát
Vista 64 bit pedig 10Gb-ot lát
köszi
-
AtG
aktív tag
Egy érdekes probléma fordult elő a barátom konfigjával kapcsolatban (GA-EX58-UD3R, i7 920 (D0), 3*2GB OCZ Intel Extreme 1600MHz Kit). A gyári hűtőt a procin cseréltük Mugen II-re, és azóta a 4. slotban nem viseli el a lap a memóriát, nem indul vele, hanem csak sípol sokáig. Minden más slot működik, de így oda a triple channel. Valakinek van ötlete, mi lehet a baj? Elromlott a foglalat? Köszi a válaszokat előre is.
A lap leírása alapján Power error-t sípol.[ Szerkesztve ]
-
{Zodiac}
senior tag
The best motherboard of Computex 2009 ~ LANParty UT X58-T3eH8
Taipei, Taiwan - May 27, 2009LANParty, Taipei, 2009/05/27 ~ After two months of keen competition, DFI has won out in the annual “Best Choice of Computex” tournament as the ‘Best Motherboard’ in the motherboards and add-on cards category.
LANParty, the overclocking motherboard brand of DFI, has proudly established many records on overclocking programs and become the favorite motherboard brand of overclockers around the world.
For LANParty, the prize in the “Best Choice of Computex” has remarkable significance. Awarded at the first time entering the competition, LANParty is affirmed by professionals for its excellence in quality and performance after years of hard work.
UT X58-T3eH8, the award-winning model, adopts the Intel X58 chipset and features several patents that make it stand out above the competitors. The winning factors of UT X58-T3eH8 are listed below:
1. Full digital PWM with MLCC
2. Flame Freezer cools down system temperature
3. Genie BIOS brings the most options for system tweaking
4. EZ Clear is the easiest way to reset BIOS
5. LANParty O.C. forum provide instant O.C. consulting service[ Szerkesztve ]
Öntörvényű Sünmalac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest