- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
{Zodiac}
senior tag
The best motherboard of Computex 2009 ~ LANParty UT X58-T3eH8
Taipei, Taiwan - May 27, 2009LANParty, Taipei, 2009/05/27 ~ After two months of keen competition, DFI has won out in the annual “Best Choice of Computex” tournament as the ‘Best Motherboard’ in the motherboards and add-on cards category.
LANParty, the overclocking motherboard brand of DFI, has proudly established many records on overclocking programs and become the favorite motherboard brand of overclockers around the world.
For LANParty, the prize in the “Best Choice of Computex” has remarkable significance. Awarded at the first time entering the competition, LANParty is affirmed by professionals for its excellence in quality and performance after years of hard work.
UT X58-T3eH8, the award-winning model, adopts the Intel X58 chipset and features several patents that make it stand out above the competitors. The winning factors of UT X58-T3eH8 are listed below:
1. Full digital PWM with MLCC
2. Flame Freezer cools down system temperature
3. Genie BIOS brings the most options for system tweaking
4. EZ Clear is the easiest way to reset BIOS
5. LANParty O.C. forum provide instant O.C. consulting service[ Szerkesztve ]
Öntörvényű Sünmalac
-
AtG
aktív tag
Egy érdekes probléma fordult elő a barátom konfigjával kapcsolatban (GA-EX58-UD3R, i7 920 (D0), 3*2GB OCZ Intel Extreme 1600MHz Kit). A gyári hűtőt a procin cseréltük Mugen II-re, és azóta a 4. slotban nem viseli el a lap a memóriát, nem indul vele, hanem csak sípol sokáig. Minden más slot működik, de így oda a triple channel. Valakinek van ötlete, mi lehet a baj? Elromlott a foglalat? Köszi a válaszokat előre is.
A lap leírása alapján Power error-t sípol.[ Szerkesztve ]
-
maxisama
tag
sziasztok
én pont most vettem egy GA-EX58-UD4 lapot, i7 920 procival és 6x2GB ddr3-malnem tudjátok esetleg miért nem látja a BIOS a 12 Giga ramot? 8-at lát
Vista 64 bit pedig 10Gb-ot lát
köszi
-
N-vidi-A
őstag
Ősszel egy jó ki s Core i7 procit és lapot beszerzek hozza, meg memót is, esetleg egy két javaslatot, tapasztalatot meghallgatok szívesen, de valószínűleg Giga lap lesz, i7 920al, csak meg a memot nem tudom!
üdvMigiri, migiri, úgy ám! :D
-
csirkés11
tag
grat a teszthez
de én még maradok az lga775-nél -
04ahgy
nagyúr
igen, így alaposabb lenne, plusz háromszor annyi idő, nem biztos, hogy megéri, a többség a részleteket úgy sem értené meg
azért intel lapoknál nem annyira jellemző a tuning, lehet emiatt a kevesebb is elégOké. Nem értik meg a részleteket, azt én elfogadom. De akkor ne is szerepeljen ott valahol, hogy a többfázisú jobb. Akkor legyen az, hogy a kevesebb fázis miatt nem feltétlenül jelent rosszabb lapot. Az intel is felhagyott már az antituningsággal, olyan tuningopciók vannak például a fent említett lapban is, hogy csak ámultam.
A dupla PS/2 portok megléte is nagyon-nagyon pozitív számomra.
ez pont mindegyiken rajta vanEnnek örülök én is. Mindegyik lap esetében.
Nem tudom mi értelme volt a négyszerest kivágni hátul, a nagy kártya betoláskor a heatpipe-ban és annak borításában úgyis elakad.
nem akadhat el, akkor már a videokártyákkal is probléma lenneJó. Akkor képzelj el egy x16 csatlakozójú VGA-t. A x4 slot vége ki van vágva, és te azt mondod, nem akadhat el. Akkor most kérlek, nézegesd meg ezt a képet kérlek [link], ami a tesztből van. Én ugyan a hőcsövek borítására gondoltam, de most látom, hogy a NB csavarja is szépen barátkozik az oda helyezett PCIe x16 kártya csatlakozósorával. Látod a slot aljának alaplaptól mért magasságát? Látod a csavarfej alaplap felületétől mért magasságát is? Úgy a kép alapján melyik tűnik magasabbnak számodra? Mert én kitartok amellett, hogy egy x16 csatlakozójú kártya még az NB csavarja nélkül is elakadna a rézsútos hőcsőborításban, de a csavarban tutira.
És egyébként valódi floppyn.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
tlac
nagyúr
1: igen, így alaposabb lenne, plusz háromszor annyi idő, nem biztos, hogy megéri, a többség a részleteket úgy sem értené meg
azért intel lapoknál nem annyira jellemző a tuning, lehet emiatt a kevesebb is elég2: ezen a giga-n 3 jmicron chip van és hiába tiltjuk őket, attól még ugyanúgy fűtenek
Érdekes, hogy a Giga meg tudott oldani kétféle SATA használatot, míg a többi háromfélét használ.
tanultak az ep45-ds5/dq6 hibájából
A dupla PS/2 portok megléte is nagyon-nagyon pozitív számomra.
ez pont mindegyiken rajta van
Nem tudom mi értelme volt a négyszerest kivágni hátul, a nagy kártya betoláskor a heatpipe-ban és annak borításában úgyis elakad
nem akadhat el, akkor már a videokártyákkal is probléma lenne
Személy szerint üdvözlöm az MSI minimalista, de lényegre törő tervezési sajátosságait.
nézd meg az ud4p-t, minden rajta van, aminek kell lennie, semmi hülyeség, én azt venném
Hogy hozom át a QB programot a Win7-ben emulált XP-m alatt futó DOS emulátorra anélkül?
biztosan nem valódi floppy-n
-
04ahgy
nagyúr
Jó a teszt, sok dolgot nem vesztek viszont figyelembe.
Egy: nem (csak) a fázisok számával kellene egy VRM-et minősíteni. Le azt a bordát, megnézni a FET-eket, adatlapot vadászni, kapcsolási frekvenciát mérni, összehasonlítani az alkatrészeket. Egy kevesebb fázisú is lehet jobb egy gagyibb sokfázisúnál. Míg az über ROG és DQ6 X48 lapokon tizen fázisok vannak, addig az eredeti intel DX48BT Extreme beéri 5 fázissal is. Hogy lehet ez?
Kettő: A fogyasztás értékelésénél nem vettétek figyelembe, hogy a Gigabyte lapon eggyel több a tároló chip (külön JMicron chip adja az IDE csatolót és a másikokon nem fellelhető a +4 SATA csatolót). Nem tudom, hogy a nem használt SATA portok miatt a chipeknek csökken-e a fogyasztásuk, de szerintem nem. Érdekes, hogy a Giga meg tudott oldani kétféle SATA használatot, míg a többi háromfélét használ. Szerintem kaotikusabb. A Giga lapon (feltehetőleg a tradicionálisan használt, 3 portos) TSB43AB23 a FireWire chip, míg a konkurensein valami más. Az ASUS lap egyértelműen a túlfeszelés miatt fogyasztott terhelve többet. Illetve ott sem a lap, hanem a CPU. A méréseket szoftverrel, vagy mérőműszerrel végeztétek?
ASUS: 6 USB, és semmi hátlap? Elég karcsú manapság. Itt az MSI a nyerő, a hátlapi USB-k 8-as száma mellé ad még kettőt. Ezek nem is a szám miatt jók, hanem nincsenek egyrakáson. Nagyobb USB eszközöknél praktikus lehet. Itt a táblázat rossz, mert én a Giga képénél csak eSATA hátlapot látok, USB-t nem. MSI felé pozitív pont a legalább tüskesoros kivezetés formájában élő COM port.
Giga érdeme a diagnosztikai kijelző. Ennek, és a vezérlő mikrokontrollerének is ott a többletfogyasztása. Sok kis watt sokra megy. A dupla PS/2 portok megléte is nagyon-nagyon pozitív számomra.
A legelső PCIe x16 feletti két PCIe (x1, x4) a Gigabyte lapnál szerintem jól kihasználható, sok PCIe x1 kártya csak a foglalatig ér. Nem tudom mi értelme volt a négyszerest kivágni hátul, a nagy kártya betoláskor a heatpipe-ban és annak borításában úgyis elakad, max. a valódi x4 fér a foglalatba. Lehet, hogy csak ilyenjük volt.
Az ASUS lapon meg csak egy LAN van. Cserébe túlfeszel, alulfelszerelt, szerencsétlen bővítőslot elosztású, és alig olcsób, mint a Gigabyte.Személy szerint üdvözlöm az MSI minimalista, de lényegre törő tervezési sajátosságait. Ha az eredeti intelnek kevés fázis is elég, akkor nekik is... A floppy viszont kell. Hogy hozom át a QB programot a Win7-ben emulált XP-m alatt futó DOS emulátorra anélkül?
Az ASUS a BIOS-ban is elszállt kissé. Túl sok mindent lehet állítani. Szerintem ez már az a határ, hogy jóból is megárt a sok, vagyis a kevesebb néha több. Ha jól meghatározott opciókat lehet korrekten beállítani, szerintem az elegendő. Néhány, gyakorlatilag lényegtelen feszültség léptékénél is kissé elaprózta magát az ASUS, percekbe telhet végigpörgetni. A QPI-t és a RAM-ot az ASUS-on még alulfeszelni sem lehet, mint ahogy az Uncore-t downclockolni sem. Ez végzetes tévedés lehet a nagy "green" divathullámban.
Ezek alapján szerintem megérdemelten lett tesztgyőztes a Gigabyte GA-EX58-UD5.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
N-vidi-A
őstag
Nagyon jó teszt, de ez olyan 2év kb, mire "normális" áron lehet i7 -hez és x58 -hoz jutni!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Godefroy
senior tag
Kit érdekel milyen színű a nyák???
Arra sosem emlékezünk ami nem jut eszünkbe...
-
fLeSs
nagyúr
válasz TomBoy1986 #120 üzenetére
érdekes.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Achill3uS
nagyúr
sokszor egy-egy újabb driver többet dob a végső pontszámon mint amennyit az a 50mhz ér amennyivel feljebb hajtottad a gpu-dat vagy ramjaidat.
a pcworld cikket ezek szerint nem értetted miért linkeltem be: írta Gyepes Máté, 2009. március 26., tehát már előtte javában teszteltük C0-s cpu-kkal a GENE-t, hogy tudtunk eredményt prezentálni nekik. GOOC-ra nem utaltam szerintem sehol, de mind1."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Ricco_hun #119 üzenetére
mondjuk mert es processzorokat kaptunk amik semmit se mentek és volt fél óránk a 3dmark06 tesztre ezért ott álltunk neki, ahol az előző tesztek (superpi) stabilan futottak.
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Killing
addikt
Nagyon jó és drága alaplapok.De minek rögzíteni a SLI hidat?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Zájec
veterán
válasz Zé_Mester #121 üzenetére
"azóta változott a világ, kijött egy rakás új driver a karihoz és ettől simán lehet ekkora javulás. Physics Enadbel volt a versenyen, az is visszavett...nem keveset."
nálam is PhysX enabled volt... neméreztem hogy "visszavenne"
az nem tünt fel hogy nálam jobban megvan húzva a GPU és a memo is ?
ezért lett "jobb" a pontszám.....
itt vannak a veresenyen készült eredmények...[link]Achill3uS: "ez meg hogy jön ide?" te linkelted be a PCWORLD irást a feljebb lévö h.sz-dben.....
-
Zé_Mester
őstag
válasz CsíkosMókus #118 üzenetére
te nem unod még ezeket a ZÉRÓ értelemmel gazdálkodó hozzászólásaidat ?
kajak mint egy hülye ovodás akinek felakadt a lemez, gyűjtögeted itt a hsz-eketRicco_hun :
azóta változott a világ, kijött egy rakás új driver a karihoz és ettől simán lehet ekkora javulás. Physics Enadbel volt a versenyen, az is visszavett...nem keveset.TomBoy1986 : nem csak ennyi hiba van benne, van több is......de ez van
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
fLeSs:
Már ebben a cikkben is benne volt ez az MSI lapokkal kapcsolatban:
"Problémának érezzük, hogy a BIOS tartalma nem menthető el különböző profilokba, így amikor sikertelenül próbálkozunk és CMOS-t kell resetelni, újra be kell állítani mindent."
Na most ez totál helytelen.
Főmenüben a USER SETTINGS-ben található két profilmentési lehetőség a DKA790GX Platinum esetében, míg ebben az X58-asban meg 4db profilt lehet elmenteni.Képeken:
x58 01 x58 02
dka790gx plat 01 dka790gx plat 02Ezt hogy nem sikerült megtalálni egyik lap esetében sem, mivel eléggé szem előtt van
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Ricco_hun
senior tag
válasz Achill3uS #115 üzenetére
De ha egyszer a 3dmark profitál a ht-ből, akkor ti miért nem kapcsoltátok be? Végülis pontszámra ment a verseny nem? Zájec meg léghűtéssel elérte ugyanazt a pontszámot.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
Csaszykj
aktív tag
Jó teszt, érdekes, pont ezt kerestem
-
Achill3uS
nagyúr
ez meg hogy jön ide? de ha jobban megnézed nálunk ht nélkül futott a teszt (ezért kaptál 4.2-n kb azonos cpu score-t) + régebbi driver így első körben.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Zájec
veterán
válasz Achill3uS #113 üzenetére
idézek belöle :
"OC Team Hungary először a processzor húzásával ért el egyre nagyobb pontszámokat, a Hun eXtreme OC Team viszont a GeForce GTX 260-as grafikus kártyát bűvölte először. Végeredményben az OC Team Hungary tudhatta magáénak a legtöbb pontszámot, a program összegző képernyője 22442 pontot mutatott. Körülbelül 700 ponttal maradt le a másik csapat, ám még így is nagyon szép az eredményük, ami egészen pontosan 21746 pont." nálam is:[link ] (only air kúler ) -
Achill3uS
nagyúr
ha nem hiszed el nekem, hogy a Gene jobb képességekkel rendelkezik mint a tesztben szereplő lapok oké (már úgyis megszoktam tőled, de direkt a házon belüli P6T-hez hasonlítottam). viszont ha kritizálsz és a fáradtságot sem veszed, hogy megalapozd azzal magadat hozod kellemetlen helyzetbe a félmondatos beszólásoddal. jugeen és énis teszteltem nem keveset hetekkel azelőtt a lapot, hogy D0 került volna bele. Gene-vel értük el az első 5G feletti eredményt is Core i7-tel (C0) minuszban, a PCWorld tesztlaborral közreműködtünk [link], de mostanra már a honlapunkra is kiraktam az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
Grat a a teszthez,érdekes volt!
Az Asus lapnál az Express Gate-et a dvd-ről fel kell telepíteni szerintem.A kézikönyvem szerint a sata vinyóknak ide módban kell lenniük,máskülönben nem megy a telepítés.-----------
-
-
SzlobiG
félisten
Egy trichannelt valóban kellett volna azokba a lapokba rakni, de ettől függetlenül a lapok tulajdonságait megtudta a nép aki idáig nem volt tisztába vele.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
Oké, egy pár napon belül megjönnek a cuccok, úgyhogy hétvégére meglesznek a tesztek. Majd a cikk topikjában emlékeztessél, ha esetleg elfelejteném addigra - tudod, munka, asszony, egyebek...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
törölt tag
válasz CsíkosMókus #106 üzenetére
Az utánajárásnak az is része (lehet), hogy megkérdezi a boltost. Vagy akár több boltost is.
[ Szerkesztve ]
-
CsíkosMókus
aktív tag
válasz bandras0226 #92 üzenetére
Hja kérem, a butákra ez az előző nem vonatkozik.
-
Vistaboy
veterán
Ha meglesz az i7-920 és az UD5 (3x2GB RAM-mal), akkor majd - amennyiben leírjátok vagy belinkelitek, melyik program eredményére vagytok kíváncsiak -, szívesen lefuttatok pár tesztet.
MOD: Egyedül tuningban nem vagyok otthon, még nem húztam egy procit sem (Kivétel volt a 300-as Celeron-A, asszem azt 450-ig fel tudtam nyomni, de azóta nem próbáltam).
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
SrAc 1139
tag
Nagyon jó teszt!!!
(szerény vélemény: én biztos hogy Gigabyte EX58-UD5 vennék...)
-
sniper elite
senior tag
Szép teszt!
-
peti_s
addikt
Tudom hogy most már "nem divat" SuperPI-t futtatni, de engem pl. érdekelne, mit tud egy CoreI7, vagy bármelyik processzor benne.
-
őstag
Grat a teszthez!
Nem is gondoltam volna, hogy a giga lap lesz a tesztgyőztes, Asusra tippeltem volna. -
P00By
nagyúr
Giga...
Köszi a tesztet! -
törölt tag
válasz bandras0226 #88 üzenetére
Ha valaki gépet akar, de nem ért hozzá, akkor általában utánajár, mit érdemes venni - ugyanúgy, mint egy mosógép, klíma, vagy bármi más tartós fogyasztási cikk beszerzése esetén.
Abban, hogy tartós cikk az is szerepel, hogy a legtöbben évekre veszik a PC-t, nem olyan érdekes nekik a foglalat kérdése. Ez inkább a "gépbuherátorokat" érintheti érzékenyen... -
bandras0226
aktív tag
válasz CsíkosMókus #89 üzenetére
A többség sajnos nem .Nap mint nap tapasztalom hogy korombeli /40-es/emberek viselkednek hülye gyerek módjára.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
törölt tag
És az a géppisztoly is hibásan jut eszébe, mert az AMD nem az!
-
CsíkosMókus
aktív tag
Ez ilyen hülye tizenéveskori beidegződés, hogy ami mainstream, az csak szar lehet.
Némi agyi érés után szerencsés esetben eljut mindenki oda, hogy nem bonyolítja fölöslegesen az életét. Ami jó, az úgyis elterjed. -
bandras0226
aktív tag
,,ebben nagyot bukhat az Intel"
Már miért bukna? Minden egyes felhasználóra akinek van fogalma arról hogy mi van a gépében jut legalább száz olyan /ha nem több/akinek fogalma sincs róla és nem is érdekli.Nagy többségük Intelt fog venni mert ha azt mondják neki hogy Intel akkor beugrik neki a processzor.
A tömeg nem gondolkodik bonyolultan:processzor=Intel
telefon=Nokia
vga=GeForce /Nvidia/
stb,stb,stb.AMD-ről meg maximum a géppisztoly jut az eszébe ha volt egyáltalán katona.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
Oliverda
félisten
Hmmm...az érdekes. Túl alacsony ez a latency az órajelekhez és a késleltetésekhez képest. Ilyeneket még a 4.6-os Everest adott de az 5.0-ban már javították ezt a bugot. Na mindegy.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Sárpac
nagyúr
A Giga felíratotos lemezt le kell szedni egyből 10-12C-vel lesz hűvösebb.
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Cyberpunk
félisten
Én is X-FI-t használok, de nekem hála istennek nincs driver problémám Vista alatt sem
Pont ez miatt felejtős nekem az UD5 mert szeretnék többkártyás rendszert kiépíteni (Crossfire) és akkor nem férne el a sima PCI-s hangkártya amiről viszont nem vagyok hajlandó lemondaniHope was the right choice, and it always will be.
-
CsíkosMókus
aktív tag
..egy alaplap ára maximum 30.000ft. Az i7 920 proc ára rendben van, de ennyiért egy alaplap? Vicc..
-
DroneZ
aktív tag
az asus valóban nem árasztotta el a felhasználókat minden földi jóval ennél a lapnál. úgy gondoltam, ennél valamivel többet pakolnak mellé.
nekem így teszt után megfontolandó egy corei7 rendszer építése. csak hát $$$ erre még gyúrni kell
-
Taranti
senior tag
Még nem olvastam végig a tesztet, de kapásból zavar valami (amiről nem a tesztelők tehetnek): ha jól értem, ez a socket1366, majd lesz valami középkat socket1150 (core i5) néven, meg még ki tudja mi?
Az a véleményem, hogy ebben nagyot bukhat az Intel. Mert mi lenne logikus? S1366, aztán i7, i5, stb bele, igény szerint, aztán jók vagyunk. Ha az AMD-nek van egy kis esze, végletekig fogja fokozni a chipsetek/foglalatok/cpu-k egymás közti kompatibilitását.
(Óvatosan mondom ki, de ez távolról emlékeztet az Nvidia G200 esetére: ugyebár azt nem lehet visszafelé skálázni. Lehet, hogy az i7-et sem?) Az árakról meg: lehet azt mondani, hogy majd csökkennek, de azért vicces lenne, ha a több tízezres alaplapok és processzorok ára egyszer csak megfeleződne azonos teljesítményen - álá 8800gtx... Mindenesetre, én számítok erre a poénra, úgyhogy kivárom
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
rovtiv
tag
A hangkártya kérdéséhez:
Annak idején volt egy Asus M2NE alaplapom. Utána Giga MA 790 FX DQ6 lett. Mindkettőt alaplapi hangkártyával hallgattam, egy egyszerű kis (Trust) 2.1-es hagszóróval. Aztán lett egy x-fi extreme gamerem, és ezzel a kis sz@r hangszóróval is megdöbbentő volt a különbség. Házzaj stb ide vagy oda. Aztán beruháztam valamivel komolyabb hangrendszerre. Kipróbáltam azért az alaplapit is. Méginkább érezhető volt a differencia, az x-fi javára. Pedig analóg kimenetet használok.
Való igaz viszont, hogy az x-fi driver egy kalap szar. Néhányszor komolyan elgondolkodtam rajta, hogy túladok rajta emiatt. Előfordult, hogy játékoknál fagyott a gép, mert a driver megmarhult. A beállításokat elfelejti stb.
Xonar kéne, de drága......már bocsánat...
-
Cyberpunk
félisten
Éppen jókor jött a teszt mert Corei7-re váltás előtt állok, és eddig bizonytalan voltam hogy melyik lap is lenne jó számomra
Hope was the right choice, and it always will be.
-
törölt tag
Lehet, hogy túlzónak hatott a hozzászólásom, nem annak szántam. Szerencsére nem vagyok audiofil, de a tisztán, dinamikusan megszólaló zenét, filmet, játékot szeretem. Az első kategóriába nálam egy jól kódolt mp3 is belefér, mindemellett egy néhány tízezres, okosan kiválasztott rendszeren már hallani a különbséget a kártyák között. Azon a véleményen vagyok, hogy elérhető az a szint, ahol már megéri a külön kártya, az ilyen lapok célközönségének meg pláne elérhető, csak - nem bántásból írom - sok esetben igényük nincs rá.
Igazad van abban, hogy a hangos PC mindennek ellensége. Ezért használok egy erős felső-közép kategóriás gépet, amelyik játékok alatt sem vall szégyent, de még eredményesen el lehet csendesíteni. A hűtőcseréken kívül pl. bepakoltam az íróasztalom erre kialakított rekeszébe, egy ajtó mögé. Még bőven lesz mit alakítani rajta, de már így is alig hallom, s számomra ez az összeállítás zene, film és játék alatt is nagyobb élményt biztosít, mint sok jelentősen drágább, de aránytalanul összeállított gép.
Vistaboy:
Valakinek semmi baja vele, valaki pedig máig átkozza a drivereket. Olyan tapasztalatokat szereztem, hogy sajnos az utóbbihoz állok közel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yany
addikt
válasz #72042496 #61 üzenetére
Az ilyen audiofil hozzáállással enyhén szólva is ellentétesként csapódik le bennem az a hozzáállás, hogy veszel egy durván hűtendő konfigba való high-end alaplapot, amiben a ventik zaja is nagyobb kárt okoz a hangzásban, mint egy kevésbé komoly hangkeltő/hangfal. Szóval kicsit túlértékeltnek tartom a mai világban a hangkártyák szerepét, már ami a tömegeknek szól. De még az ilyen "aki igénytelen, csak az ne vegyen külön hangkártyát" kijelentéseket is nagyon erősnek vélek.
Szóval pár spéci helyzettől eltekintve (pl. vízhűtéses és/vagy passzív gép, HTPC, stb) túlzásnak tartom az ennek tulajdonított hangsúlyt. Remélem, senkit nem sértettem a magánvéleményemmel.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Vistaboy
veterán
válasz #72042496 #65 üzenetére
Nem tudom, korábban már volt X-Fi-m (A legelső szériából, csak sajnos pénzhiány miatt el kellett adnom), és nem volt bajom a driverekkel. Mondjuk csak egy 2.1-es hangfalam van, de az THX-es (Creative Labs MegaWorks 250D 2.1 THX), és a hangja is teljesen rendben volt. Sajnos azóta csak az alaplapit használtam (GA-965P-DQ6-os alaplapom volt), és igencsak érződött a különbség, pedig az sem volt olcsó alaplap akkoriban.
[ Szerkesztve ]
-
Zé_Mester
őstag
ne beszélj már butaságokat, van a cikkben is ASUS lap, de tény hogy a Gene agyonveri az összeset, úgyhogy teljesen valós dolgot állított.
a cikkre visszatérve :
kissé hiányosnak és elkapkodottnak érzem. (tudom most jönnek majd megkövezni, de akkor is)
hiányosnak, mert az X58 egyik legnagyobb különbsége az eddigi chipset-ekhez képest, hogy 3 csatornás memória vezérlője van, ehhez képest 2x1gb-al mentek a tesztek. az lehet hogy a futtatott tesztekben nem sok minden változott volna a +1 rammal, de na.... F1-es autót se tesztelnek bukósisak nélkül.elkapkodottnak meg azért, mert köztudott hogy a procihoz adott gyári hűtés mindenre jó, csak arra nem hogy tuningoljon vele az ember. nem hiszem hogy PH-nak nem volt kitől beszerezni egy valamire használható hűtőt. (és persze egy normális 3x1GB-os KIT-et).
másrészt, egy ilyen bemutató cikknek valahol ott lenne az igazán nagy értelme, hogy az átlag user lássa hogy az adott hw mire képes, hogy lehet elérni benne az adott eredményt....stb. de a cikkből sajna ez nem derül ki, 2 oldalon keresztül csak a bemutató megy hogy mi merre és hol van a lapon....sorry, de nekem ez a véleményem, persze nem vagyok én senki, hogy kiosszalak titeket, de mint vélemény leírtam
-
fLeSs
nagyúr
azért az xtreme audio van ott pluszban, mert azt az MSI néha mellékeli az alaplapjaihoz (diamondok). mellesleg ennek voltak meg régebbről a mérési eredményei, audigy eredményeink nincsenek.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
PuMbA
titán
Hülyeséget írtam.
Balika911: Igazad van,nem tudom miért kellett XtremeAudio-val tesztelni,az egész kártya egy vicc.10k-ért vagy kicsit többért árulnak egy olyan kártyát amit megver egy használtan 4000ért beszerezhető Audigy,vagy 6000ért beszerezhető Audigy 2,4.Nagyon ügyes a Creative ,hogy minden Audigyt eltüntetett a boltokból és jól felnyomta a szar XtremeAudio árát.
[ Szerkesztve ]
-
Vistaboy
veterán
válasz #72042496 #61 üzenetére
Na, én pont ezért fogok mellé egy X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro-t venni.
(Ezúton is köszönet azoknak, akik lebeszéltek a sima Xtreme Gamer-ről. )
-
Oliverda
félisten
A PH! tesztlabor mikor áll át az Everest 5.0-ra?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
Az összehasonlítás csak annyit mutat, hogy RMAA tesztben az alja Xtreme Audiot már majdnem beérték a legalja alaplapi hangkeltők. Lehet belőle következtetéseket levonni, de nem olyat, hogy az alaplapi hangkártya is ugyanúgy szól, mint egy normális különálló.
Egyébként meg lehet, hogy sokan nem az alsópolcos Tesco házimozira kötik a cuccot és akkor máris megéri nekik egy hangkártya, még akkor is, ha 20-25K-ba kerül. Ami egyébként nem egy horror ár, a 65-70k-s alaplapokhoz viszonyítva pedig főleg nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
FSB? Mintha nem lenne ilyen i7-nél. A BIOS-okban írt megnevezés soksor téves, K8/10 lapokon is suttyó gyártók sokszor FSB-t írnak.
pmheros: Az Asus pont erre épített. Gondolom valami low end ALC8xx, ami a legolcsóbb volt.
A komolyabb (nem az ár az egyetlen szempont) hangkártyáknak meg jobbak a paraméterei, ezt még RMAA-val is ki lehet mérni (bár az igazi megoldás egy normális labormérés lenne). Plusz amit sem az RMAA sem a labormérés nem mutat ki, az a hangzásvilág. Na ebben az integrált hangok mindegyike erős lemaradásban van. Az SB Live! nem összehasonlítási alap, afelett már bőven eljárt az idő.
-
addikt
Van áruk Vajon mennyi hasznot tesznek rá?
-
Prof01
veterán
Remek teszt!
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Vistaboy
veterán
Nagyon jó teszt lett, gratulálok!
Egyben megerősítettetek benne, hogy jók a Gigabyte termékei. Egyébként nekem is pont ilyen UD5-ös alaplapom lesz - amint megjön -, úgyhogy remélem, tényleg olyan szép lesz a valóságban is, mint a képeken.
-
Márk
senior tag
Az Asus lapokon csak akkor jön be az Express Gate, hogy a Bios-ban a PnP Operating System opció No állásban van. Hogya Yes-en van, nem jön be. Tapasztalatból mondom, nálam is így van az Asus M3N-HT Deluxe/HDMI lapomon és ezt írják az Asus fórumán is.
Üdv.: Márk
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Yany
addikt
Véleményem szerint egy alaplap kiválasztásakor egyszerűen nem is szabad a teljesítményt szempontnak tekinteni. Ezer egyéb olyan paramétere van, ami kényelmet, vagy éppen sok bosszúságot okoz a leendő tulajdonosnak, no és a bővíthetőségről és megbízhatóságról sem szabad megfeledkezni. Aki 2 plusz fps-ért beválaszt egy kevésbé érett terméket, az meg is érdemli.
-
-
félisten
Nem rossz teszt, bebizonyosodott, hogy teljesítményben szinte mérhetetlen a különbség.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Jack O'Neill #45 üzenetére
a P6T árán pedig már simán kapsz egy Rampage 2 Gene-t ami pedig az egész mezőnyt odaveri tuningban úgy mellékesen
-
Yany
addikt
Ezt elsősorban nem arra reagálva gondoltam feltenni, hogy ti írtátok. Már akkor eszembe jutott ez a kérdés, mikor megpillantottam ezt az opciót a BIOS-ban. Vajon mitől esek el, vagy miben lesz nekem rosszabb, ha bekapcsolva hagyom? Azért idéztem be tőletek az ezzel kapcsolatos észrevételeteket, mert gondoltam hátha tudtok valamit, ami miatt ez kellhet.
szerk.: jack, a kiváló egy L betűvel írandó
[ Szerkesztve ]
-
Jack O'Neill
tag
Én csak az árakkal vitatkoznék...kb 5perc alatt talál magának mindenki UD5-t 10k-val olcsóbban. 62k-ból kijön...A többin is lehetne mit faragni...Tudom PH árszámítás...
Amúgy UD5-m van...kiválló!JAJJMÁÁÁÁ
-
Yany
addikt
-
fLeSs
nagyúr
nincs 3-as kittünk, ezért választanom kellett, hogy 3 rammal (két különböző kitből), amivel gondok lehetnek alapórajelen és/vagy tuningnál vagy 2 ugyanolyan rammal.
-
Yany
addikt
"[...]hiányosnak tartjuk az MSI X58 Platinum processzorfunkciókkal kapcsolatos menüjét is, a virtualizációtámogatás ki/bekapcsolását annyira eldugták, hogy nem találtuk meg."
Ezt még hadd kérdezzem már meg: mi értelme kikapcsolni a virtualizáció hardveres támogatását?
-
szuper-t
őstag
Ingyen ide adhatná valaki az 1 ik konfigot:$
-
Ricco_hun
senior tag
válasz venember83 #35 üzenetére
Mivel smiley-k nincsenek a hsz-edben, ezért feltételezem, hogy komolyan mondod.
Miért, te mégis, hogyan oldanád meg adott helyen a foglalatok elhelyezését? A 3 alaplapnál láthattunk 3 különböző elrendezést. Egyik sem jó, mivel ma márcsak 2 slotos videókártyák vannak, így sok a "kitakart" foglalat. Te bevezetnél egy új szabványt vagy hogy? Ennyi hely van és kész. Ha valaki tri-sli-t akar, az készüljön fel, hogy alaplapi hangkártyát fog használni és/vagy nem vehet a gépbe tv-tunert. Ha meg csak 1db kétslotos videókártyát használ az illető, akkor meg elég hely marad mindenre.A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
venember83
nagyúr
Ennyi pénzért vicc, hogy kompromisszumokat kell kötni a bővítőhelyeknél. Vagy több VGA és kevesebb egyéb bővítőkártya, vagy egy VGA és több bővítőkártya. Szégyenletes.
-
LackoMester
addikt
Hát ez igaz ezt trichannel-ben kellett volna tesztelni...Ezekszerint nem volt kéznél...
van ilyen,de akkor is GRAT A TESZTHEZott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Yany
addikt
"A Gigabyte és az MSI esetében hiányoltuk az Asuséhoz hasonló, BIOS-opciókat profilokba elmentő lehetőséget, ami hasznos lehet, ha lefagy a gép és CMOS resetre van szükség."
Hogyne lenne? F11 és F12 a BIOS főképernyőjén. Ezt javítsátok pls. Már a réginek számító X38-DQ6-ban is volt ilyen, sőt, még előtte lévő alaplapokon is volt már.
[ Szerkesztve ]
-
hétalvó
addikt
OC teszt sehol?
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
titán
-
-
X@b3e
addikt
Jobb későn, mint soha.. Lehetet volna több szereplő is, de gondolom nem rajtatok múlt. Neki is állok a tesztnek. 3 x XGb rammal optimálisabb volna a dolog, már csak tri channel kontra dual channel szemléltetése miatt, ez gondolom többeket érdekelhet.
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
InVino86
aktív tag
Joo teszt
Már meg akartam kérdezni Tri-Channel kapcsán ugye, nem kötelező tribe rakni csak amennyit beleraksz a lapba, és ez fordítva is igaz ugye?
Mármint Tri Channel kit-et vasarolsz, belőle 2-t beleraksz egy DDR3as lapba (s775) dual-ba a 3.at meg a polcon hagyod
-
ashot
tag
Nekem is ilyen UD5 os lapom van, es iszonyatosan meg vagyok elegedve vele. Sok alaplapom volt mar ,de eddig ez tetsztett a legjobban.
Tokeletesen stabil rendszer, minden poccre indul, rugalmas biosz, es meg szep is.
Csak kitakarja a haromnegyed reszet a Mugen 2[ Szerkesztve ]
-
pmheros
őstag
Én is sokáig integrálton éltem, és akkor úgy gondoltam hogy az nekem bőven jó. Aztán volt lehetőségem kipróbálni egy SB live -ot, rá két napra én is vettem egyet. Most a saját gépemben Audigy2 Zs van, az asszonyoméban Alc88x. Ha ugyanazon a hangtechnikán (analóg kimenetet használva) ugyanazt a filmet vagy zenét lejátszuk, nem ugyanaz lesz a hatás. Hozzá nem értő is meg tudja mondani, melyik szól jobban, sokkal jobban.
nem vagyok tökéletes
-
titán
válasz OkosTibiKing #18 üzenetére
Bocs ezt nem is néztem, eszembe se jutott, hogy i7-es rendszert valaki 2 db memóval tesztel. Így aztán le lehet mérni a sebességeket, 3 channeles rendszert 2 chanellel tesztelni. Grat!
-
OkosTibiKing
tag
de akkor meg min 3*1 vagy 3*2 GB memoria kellet volna, mivel az viszi a memoriát. de probáld ki csak 2 db memoriával.
mondjuk a hagon csodálkoztam, hogy kb ilyen jó a giga esetén.
amugy gigánál már van újabb bios pár napja az F7-es.
meg a szorzó giga esetén is lehet 21-es csak biosban lesz 20-as használat közben 21-esOkos Vok.
-
cowboy_bebop
őstag
Jó teszt, kis hiba:
2. oldal, első 3 kép aláírása:
"Az alaplapok található hűtőrendszerek"
Gondolom alaplapokon akar lenni.
Frenk1988:
"A Gigabyte megint megmutatta hogyan kell ár/teljesítmény királyt készíteni"
Pedig pont h. az a legdrágább a 3 alaplap közül.
[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
Szépen lassan eljuthatnánk már oda mint a konzoloknál, hogy szoftverből kiszámolja 1-2 magon az 5.1 hangot ami mehetne ki az integrált SPDIF-re vagy HDMI-re. Én úgy tudom ezekkel az integrált kodekeknél nincs rendes térhatású 5.1 a játékok alatt. Most nézem az x-fi titaniumot ami tud optikán DDL-t. Vakítás ide vagy oda akinek kell játékok alatt valódi térhatás annak kell venni legalább egy extreme gamer-t. Remélem tévedek
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
pmheros
őstag
nekem ami feltűnt az Audio minőség teszt: megint bedőltem annak hogy ami magasabb számozású az tuti jobb: lásd Asus -nál az Alc1200 rosszabbul szólt mint a többin a 88x -es. Mondjuk ha már hang nem tudom hogy X-Fi Extreme Audio -nak kellene lennie a mércének. Nekem csak egy Audigy2 Zs -em van, de úgy érzem klasszisokkal jobb mint akármelyik alaplapi.
nem vagyok tökéletes
-
Zsoo80
tag
jó kis lapok, de ilyen árakat...
-Nem hold ez - sóhajtott halkan Kenobi. - Hanem űrállomás.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem semmi lapok kérem szépen.
A hangkeltős rész az tetszett. Sokan 20-25K-ós hangkarit vásárolnak, mert azt mondják nekik az a jó. Ha viszont analóg kimeneten használják őket, még csak különbség sincs az integrálthoz képest.
Nekem eddig jók voltak az integrált megoldások is, se extrém gémer nem vagyok, sem pedig high end hangteknikám sincs ahhoz, hogy megérje jobb minőségű hangkarit beszerezni, HORROR áron.Köszi a tesztet.
-
titán
A winrar bench elég kevés lett, ilyen órajelen és uncore-al min 4500-körül kéne lennie.
Nekem alapórajelen ddr3 1600mhz 8-8-8-24, uncore 3200-n 4000. 3800mhz-en pedig már 4800.
LackoMester: Mibe verte a giga a többit?
[ Szerkesztve ]
-
_Oscar
tag
A Gigabyte lapnál az "egyelőre meghatározatlan célra szánt hátlap" az SLI híd rögzítésére való.
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
old gray
addikt
Érdekességképpen elolvastam, tapasztalatokat ilyen cuccokkal jó ideig nem fogok szerezni.
MOD: hivatalosan is függő lettem.
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
LackoMester
addikt
grat a teszthez,már a teszt elolvasása elött tudtam ,h.a Giga lap veri a versenytársakat...de azt nemgondoltam volna,h.a szerényen felszerelt MSI deszka is ilyen jól teljesit...
egyébként nagyon Giga párti vagyok,bár az egyik deszkámmal X48TDQ6-al memó problámák voltak,azt rájöttem (meg rajtam kivül jó páran)nem OCZ a jó választás..Sajnos a tesztben nemlátom milyen márkájú memók voltak...kiváncsi volnék,h.viselkedik az OCZ..ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Atlantis
veterán
Szép és jó dolgok ezek, de sajnos láthatók az egyszereplős piac hátrányai. Piszkosul drága lap és a belevaló proci is...pedig ez a Gigabyte lap nagyon jól néz ki.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
fLeSs
nagyúr
válasz rootkiller #2 üzenetére
mégis mi változott volna ebben a tesztben 3x X GB rammal?
-
FRENK1988
veterán
Jó kis tesztet rittyentettetek Tényleg nem lett volna baj legalább 3x1 de inkánn 3x2GB RAM-nak.
A Gigabyte megint megmutatta hogyan kell ár/teljesítmény királyt készíteniNem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
rootkiller
őstag
Nem igaz hogy nem tudunk leszokni a 2x1GB ramról. Egyébként meg i7 esetében a 3x2GB-nak KÖTELEZŐ érvényűnek kéne lennie, főleg hogy 64 bites OS van fenn. Meg szerintem az SP2 is felmehetett volna.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
huszar90
aktív tag
Jó teszt grat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest