Új hozzászólás Aktív témák
-
hellsing71
tag
A Windows Health Check szerint nem jó a gépem a W11 futtatására. Szerintetek?
i9-10900KF, 128GB RAM @ 3600MHz, 2×500GB WD Black NVMe SSD + 4×500GB SSD RAID 5-ben, 3070.Mégis mi a Jóisten kell a Win11-nek, ha ez nem elég?
Tegyek bele 3 Teslát?
-
Honnan tudom letölteni az ISO file-t
Clean installt szeretnék csinálni.
-
hunluki
senior tag
válasz
FLATRONW #195 üzenetére
A lehetőség nélkül pedig mindent elveszítesz. Esetleg hivatalos számlával lehetne menni reklamálni, 1drive tárhelyre beváltani, stb.
Amúgy LTT videó megnézése után a Pro/Home most elég durván elüt majd és ráadásul elég agyatlan felesleges dolgokkal.
Will see, még ráér, addig még sok víz lefolyik Satya homlokán. -
-
Zotya84
őstag
Ööö... nem minden esetben csinálja jól, ami annyira nem is meglepő, minthogy a 4K később jelent meg, mint a 7. A 100megás Bootpartíciót nem jól hozza le sokszor, így lehet újra-alignálni 4K-hoz, hogy jól partícionálható legyen, mert eleve nem 1MB-hoz alignál. Persze, ha működő rendszer alól partícionálsz programmal, akkor jó lesz, de a setup nem hoz pontos eredményt. Sokszor annyira, hogy bizony kellet újraalignálni, csak, hogy használható tempót hozzon a 4Ks HDD. Még akkor is, ha nem 4Kn, csak 512E.
Nálunk? Max felénk, a sok okos hómjúzer. De igen, még mostanság is találkozom XP-s partícionálással – bár emlékeim szerint valamikor január végén volt az utolsó.
(De igazából így 2021-ben ez már annyira nem is lényeg. Szerencsére még max pár év és kifut a 7 mindenhonnan, ahonnan ki kell/lehet neki.) -
-
hunluki
senior tag
válasz
JamesHun #189 üzenetére
Írd meg az MS-nek
Amúgy még van pár év amíg ezt rágni fogják, meglátjuk akkor hogy alakul majd a hw piac. Ha látják hogy a júzerek jelentős százaléka nem vált akkor egészen biztosan finomítani fognak a követelményeken. Iszonyat nagy bukó lenne főleg mac, de még akár linux javára is.
#191: Vagy upgrade közben feldobnák hogy alkalmatlan a géped, ennek fényében vagy mész home-ra vagy maradsz itt ahol vagyunk és köszönjük a részvételt, találkozunk ha új gépet vettél. A lehetőség még mindig jobb mint az instant nem.
-
-
-
törölt tag
Persze, nekünk is van megkötés mi lehet a gépen, de van csomó olyan program, ami nincs alapból telepítve de fel lehet tenni önállóan és/vagy kérvénnyel. Ilyenek például a Spotify, VScode, VLC, stb. Szerintem egy TC-t elég könnyű megindokolni a rendszergazdák felé, ha tényleg használod.
Az meg nem hiszem, hogy alap elvárás lenne, hogy egy alap rendszerprogram mindent is tudjon. Ha egy TC tudású intéző lenne, akkor az emberek többségének felesleges bloatware lenne. Én is azzal kezdeném, hogy kikapcsolom a funkciók 80%-át meg próbálom visszaállítani a felületét egy átláthatóbb és kevésbé zsúfolt megoldásra.
#180: Én sem vágom miért jó, és remélem ez még változni fog azért őszig. Nem vagyok benne biztos, de elképzelhetőnek tartom, hogy az új tálcán nem lesz már lehetőség arra sem, hogy ne csoportosítsa az appokat, mert ugye csak ikonokat akarnak mutatni és abból is viszonylag keveset egyszerre. Mondjuk azt nem értettem sosem, hogy miért megkötés az, hogy ha nem akarom hogy csoportosítsa, akkor ikon helyett átvált a régi széles app megjelenítésre, főleg függőleges tálca elrendezésnél semmi értelme és még ronda is.
-
Packovics
csendes tag
válasz
Dragon3000 #132 üzenetére
Vagy szó mit is jelenthet:)
-
Zotya84
őstag
MBR-nél 3 partíció: Aktív boot, Win, WinRE.
Uefinél 4: Boot, MSR (nem jöttem rá, miért, de nem hiányzik, ha nincs), Win, WinRE.Ha valami kavar van mbr2gpt-vel, akkor kell egy PartitionWizard, törlöd a boot-ot, konvertálsz, diskparttal létrehozod a GPT-Bootot (primary, megfelelő GPT ID-val, attribútumokkal), bootrec-kel megoldod a bootolhatóságot, reagentc-vel hozzáadod a WinRE-t, majd, ha már megy a rendszer, akkor eltávolítod a WinRE-betűjelet, és beállítod a recovery ID-t, atrribútumokat.
És a végére lesz egy olyan GPT-partícionálásod, mint ha frissen telepítetted volna.Csak azért tudom, mert ha nem is napi, de még mindig heti szinten kell konvertálnom, és bizony a 7 még 512-vel alignál, nem 4K-val, így az mbr2gpt legtöbbször nem validálja, és ezáltal nem konvertálja a lemezt, layout hibával. Esetleg 4 primary, vagy van extended partíció a lemezen (akármilyen korábbi maradék, ami lehet, akár WinRE is, esetleg adatpartíció, laptopoknál a gyártói recovery partíció(k)), akkor meg eleve nem tud vele mit kezdeni.
#182 Flatronw: Ööö.... sztem nem fogják. Van még 4 év, hogy ha valaki annyira akarja használni, tudjon tenni érte. És akkor még csak a frissítés ér véget, nem a rendszer. És ezzel sincs baj. Szerintem. Aztán lehet, hogy tévedek.
-
FLATRONW
őstag
Gondolom az a céljuk, hogy minél több ember váltson Win 11-re. Tehát elkerülhetetlen, hogy kivegyék a TPM-es követelményt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
MasterDeeJay #162 üzenetére
A 4. generációs i7-ben új korában is gyenge volt az IGP, de ennek most nincs jelentősége.
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #165 üzenetére
"Például hogy nem lehet már máshova tenni a tálcát, csak alulra
"
Ezt vajon miért kellett elvenni? Miért fáj nekik, ha egyszer sokaknak jobb, ha oldalt van? A Windows-ból az egyik talán legtöbbet használt felhasználó felület rész az a tálca. Nyilván azon kell takarékoskodni. Így is már elég gagyi volt (pl. kedvencem, hogy ha több ablakban van megnyitva ugyan az, akkor egymás mellé rakja őket indítás sorrendben, és nem rendezheted át).
-
törölt tag
válasz
Fecogame #173 üzenetére
A W10 időről-időre a másodlagos kiejlzőn kezdett megynyitni alkalmazásokat. Ez rendszeresen fölcseszett, mert az a kijelző fizikailag egy AVR, amit így állítottam be kiterjesztett asztalként, hogy véletlenül se lehessen áthúzni rá semmit.
Annyira bénán kezelte a W10, hogy visszaálltam inkább optikára, aztán az állandóbb megoldás majd a HDMI 2.1-es PC > AVR > monitor lánc lesz.
-
Zotya84
őstag
Ez nem igaz. Simán megoldható, kb 10 perc alatt. És ha az említett mbr2gpt-vel valamiért nem akar működni (elég kényes a cucc), akkor sem nehéz, de jó ha van egy LiveWin10-es pendriveot, meg tudsz partícionálni, és pár diskpart/command parancsot is ismersz. De még akkor sem több 15 percnél, ha lassú vagy..
-
ddekany
veterán
válasz
#16820480 #165 üzenetére
"Van belőle portable, nem? Azt nem kell telepíteni."
Az alapötlet ezek mögött az, hogy tilos a felhasználóknak olyan alkalmazásokat futtatni, amit nem a cég ad nekik. Biztonsági, és akár jogi megfontolásból is. Ez így vonatkozik portable-re is. Nincs statisztikám, hogy ez a nagy cégek hány százalékánál van komolyan véve, de van, ahol igen.
"Ha random userek gépén turkálnál, akkor vagy rendszergazda vagy, vagy semmi keresnivalód ott."
Az egy előzőtől független, másik eset, ahol jól jönne, ha nem lenne buta az Intéző. De amúgy, szerintem eléggé evidens, hogy egy olyan alap része egy desktop environmentnek, az számít, hogy milyen.
-
törölt tag
válasz
Fecogame #173 üzenetére
Ebben nem ez a pláne, hanem hogy ha legközelebbi bekapcsolásnál/sleepből visszatérésnél nincs rajta a külső monitor, de aztán rádugod, akkor visszaáll oda, ahol eredetileg volt azon a monitoron. Most ha bekapcsolod úgy, hogy nincs rádugva a külső monitor, akkor a már megnyitott appok nem másznak vissza rá, hanem egyesével kell átpakolgatni őket újra.
-
a legutóbbi ablakpozíciót még több kijelzős konfiguráción is megjegyzi az operációs rendszer, vagyis az adott program legközelebb is ugyanazon a helyen fog megnyílni.
Nekem a Win10 is tudja ezt -
-FreaK-
veterán
Tudom, azért írtam hogy újra kell telepítsem.. vaaagy, lehet mégse?
#162 MasterDeeJay köszi!
#167 kriszpontaz : köszi, írták már, raktam is be képet hogy mit mutat.
-
válasz
#32839680 #164 üzenetére
Átlag user nezetni, 4gen igpvel azért bőven elengendő de még 2gen 4mag is kényelmes. Youtubeot meg proci izomból kitolja.
Most is 4gen notin dolgozok úgy hogy van mellette 6 és 7 gen gép is meg 20 magos xeon gold. Átlag használatra meg nem mondanám melyik melyik.
Képet ad az igp, netezni annyi elég. A gépeket nagyrészt nem játékra használják az emberek.ddekany
Ezek szerint kevés volt az amit az updatek nemtesztelésével spóroltak meg. -
junior11
veterán
válasz
MasterDeeJay #146 üzenetére
Lesz itt még sok változás őszig biztosra veszem.
-
törölt tag
Van belőle portable, nem? Azt nem kell telepíteni. Ha random userek gépén turkálnál, akkor vagy rendszergazda vagy, vagy semmi keresnivalód ott. Előbbi esetben ugye nincs jogosultság probléma, sőt akár egy hálózati meghajtóra is felteheted a portable-t, és onnan indítod. Nem tűnik ez olyan hatalmas problémának.
Dilikutya: Nekem nem szenvedés, simán tudok másolgatni. Más kérdés, hogy nem azzal töltöm az időmet, hogy fájlokat másolgatok a gépemen
Leginkább fotókat másolok fényképezőről le, az ctrl+a, ctrl+c, ctrl+v (leírni hosszabb volt, mint megcsinálni).
Egyébként ami még érdekes, az a kivett funkciók listája lehet [link]
Például hogy nem lehet már máshova tenni a tálcát, csak alulraGondolom akkor nem fognak menni az olyan tálcára kitűzött programok sem, mint a network meg temperature monitor.
Ez azért elég zavaró lesz nekem legalábbis -
Rayyy
senior tag
Nem tudom eldönteni, hogy WinTosh vagy Macindows legyen a neve...
szerk.: vintosnak fogom mondani, az egyszerűbb. -
-
VIC20
őstag
Akkor, ha jól értem, a Win10 Enterprise LTSC 2025 után is támogatva lesz?
-
Dilikutya
félisten
válasz
DirectX 12-t 10 éves videókártyák is támogatják, sőt az AMD-nél 10 éves IGP-k is.
-
-
ddekany
veterán
válasz
Gondolom az áll a BIOS, WDDM 1.0, stb. elhagyása mögött, hogy ezzel pénzt takarítanak meg (nem kell már karbantartani az ehhez kapcsolódó kódot). Ezt amúgy cikisebb lett volna megtenni, ha termék neve Windows 10 marad, és ez csak egy féléves frissítésként van kommunikálva (mert akkor mi az, hogy egyszer csak nem kapsz több frissítést, más meg, aki ugyan olyan licencet vett, igen).
-
BiP
nagyúr
Hol lehet ezt ellenőrizni?Leszedtem ezt a Health Check cuccot.
Most azon kívül, hogy azt írja, nem jó a gépem (ami bizonyosan nem igaz), egy pipa,X checklisttel igazán segíthetné a usert, hogy mégis mit hiányol.
(gyanítom a secure boot nincs bekapcsolva, csak ennyi, de erről tájékoztathatná a kedves usert, hogy ne rohanjon egyből új gépet venni, ha csak egy beállítás hiányzik, vagy legalább támpontot adjon, hogy merre induljon el. (procit cseréljen, vidkártyát, drivert, akármi).)Millió kompatibilitás-ellenőrző program létezik már, mindegyik informatívabb, mint ez az izé.
-
-
anulu
félisten
ASUS Z270-E Gaming, csak a TPM csatlakozó van rajta, modul külön vehető meg. nem nagy pénz (6-7e), csak sehol nem kapható. ffs
-
Microsoft mostantól minimum igényli a 64 bites processzort, ebből is legalább egy kétmagost, amely mellé minimum 4 GB RAM és 64 GB-os adattároló szükséges, legalább WDDM 2-t és DirectX 12-t támogató grafikus vezérlővel. Az UEFI, illetve a Secure Boot és TPM 2.0 is követelménnyé válik.
Biztos lesz rá valami hack, a dev verzió minden probléma nélkül megy olyan gépen ami hírből sem ismeri ezeket.
G41-es és 4500MHD WDDM 1.1-es drivert is beleértve.
Egyik notimon gyári driverrel áttetsző a tálca, de felrakva a tizenéves drivert megjavul. (bár ebbe a gépbe pont van TPM)
Secure boot és TPM totálisan felesleges átlagos usernek. DX12 is teljesen értelmetlen követelmény. (Win10-nek elég volt dx9-es és WDDM 1.0)
Ramból a 4gb és 64bites cpu azért érthető. UEFI határeset, bár már minden támogatja de nincs értelme minimum követelménynek berakni.Szvsz legyen ajánlás és ne követelmény mert utóbbi azt feltételezi hogy nem fog működni, míg előbbi azt hogy megy ugyan de nem támogatott.
BTW a dev verzió gyorsabban indul mint a kiadott win10 ilyen core2 szintű gépeken. Habár még tele van hibákkal.
Ami gáz hogy valamiért nem minden drivert eszik meg, raid vezérlő win8-as driverét nem ette meg pedig az WDDM. Cégeknél lesz gond ahol speckó hardverhez régi driver van, win10 esetén nem volt gond az ette kivéve videókártyát mert ott követelmény a WDDM. (Habár hozzátesztem nálam jelenleg a voodoo1-es drivere sem akar működni pedig kellene neki.) -
negyedes
addikt
Bekapcsoltam a TPM-et a ryzen 5 3600 es azota bsod a bootnal....
full bios reset megoldotta a problemat. Tudja-e valaki hogy a tpm-et engedelyezni kell meg win install elott vagy csak az enyem b@szakodik most?
Intel platformon minden biztonsagi featuret bekapcsolva hagyunk a meloban. Ezzel most nincs tapasztalatom. -
cacasz02
aktív tag
válasz
AxBattler #30 üzenetére
Zseniális! Tehát a munka közepén sutty újraindul? Az is idegesít hogy bekapcsolásnál (amikor lenne fél órád járszani) nekiáll frissíteni aztán újraindul, majd megint számolgatja a százalékokat. Ezért van teljesen kikapcsolva nálam a frissítés. Nem is frissítettem a telepítés óta, és tökéletesen fut minden. Ugyan már...
-
cacasz02
aktív tag
Kérdés hogy a telemetria, követés, srb. kikapcsolható lesz e? Az adminisztrációs jogok tovább csorbulnak a felhasználónál, vagy azért a nem használt szolgáltatásokat ki kapcsolhatom?
-
mr.nagy
tag
Vicces: [kép]
-
jbush
tag
i7-4600M - Fujitsu Lifebook E754
FX-8800P - Lenovo Y700-15ISK
Azokon a gépeimen valóóban nem indult el a telepítő, amelyekben nincs TPM.
Itt igazából azok a konzumer gépek lesznek kellemetlen helyzetben, amelyek még nem tartalmaznak integrált TPM-et.
Az üzletii kategóriában már a Core2 előtti érában is volt TPM. -
válasz
Dragon3000 #135 üzenetére
Akkor várjunk valakit, aki Zen procival is átmegy az ellenőrzésen.
Nálam minden rendben van, a gép B450 és R5 1600AF, ez már Zen+. -
ddekany
veterán
Ez a 40 perces giccs videót ami a cikkbe is be van ágyazva... ezt az emberek hány százaléka képes egyáltalán elviselni? Vagy pláne komolyan venni, hogy mennyire inspiráló nekik kb minden, stb.
-
törölt tag
válasz
arnyekxxx #28 üzenetére
Peobaltál már 100 állományt atnevezni, bizonyos logika alapján? Vagy csak egyszerű szelekció, főleg tapipaddal?
Van valami köze ahhoz is, hogy akik a TC-t és klonjait használják, a legtöbb esetben még MS-DOS ön nőttek fel, ott a "beépített" fájl kezelő egy kicsit macerásabb volt az igaz.
-
AssAssynn
addikt
Valami drasztikusabbra. Pl. a klasszikus Windows egeret leváltja a szemmel történő (kurzor)irányítás, vagy fele olyan erős hardveren hozza a megszokott sebességet. De legalábbis valami olyasmi, ami alapján egyértelműen azt mondja az ember, hogy ehhez új verzióra volt szükség. A kozmetika, a vizualitás nem ilyen.
Időközben eszembe jutott, hogy viszont a natív Android kezelés az beleillene ebbe a képbe, csak kérdés mennyire megy majd flottul és lesz-e gyakorlati haszna. -
Skynet258
veterán
válasz
Dragon3000 #131 üzenetére
Tudom, másik topikban már linkeltem én is, én arra gondoltam, hogy lista a procikról amik támogatják az fTPM-et / PTT-t. Bár végülis megfordítva a Microsoft listája is jó lehet kiindulásnak, ugyanakkor abban sem szerepel minden lehetséges opció (egyről biztosan tudunk, a Ryzen 2200G). Mondjuk Intel / AMD odlalon biztos össze lehet sakkozni, csak kerestem a neten valami fórumot/listát de nem találtam. Ez a TPM dolog eddig a felhasználók 5%-át ha érdekelte... na majd ha kijön a Win 11 ez megváltozik.
-
moleculez
veterán
Ez most kapott valami optimalizálást ARM-re? Mert ez irányban nagy a csend.
-
-FreaK-
veterán
-
Juhaszatti
addikt
Nem olvastam még vissza, biztosan volt már téma.
De akkor most ha az én laptopom gyártója pár évvel ezelőtt hagyományos BIOS-al adta ki a gépet, nem UEFI-vel (és azóta sem jött rá frissítés formájában), akkor erre már fel sem fog menni? -
válasz
AssAssynn #124 üzenetére
Mondjuk én sem látom, hogy miért kell főverziót ugrani. Látszik, hogy az egész a régi vonalat viszi tovább. Na meg ugye még mindig megvan, hogy azt mondták nem lesz új Windows. Akkor én arra gondoltam - mondjuk az lenne a rosszabb - , hogy egy teljesen új név alatt, egy teljesen új rendszert fognak kifejleszteni jó sok év alatt, ami nem lesz visszafelé kompatibilis.
-
AssAssynn
addikt
Ebben a reklámban sikerült minden olyan újítást bemutatni, ami kapásból nem érdekel. Azt várná az ember, hogy új verziónál komoly előrelépések történnek.
-
sb
veterán
A szokás sok mindent befolyásolhat, ahogy írd.
De akkor ennyit kell érvként leírni. Ez viszont a legritkább esetben van így és rögtön jönnek, "a másik ezt nem tudja" ill. "ez is tud mindent ami kell" szintű szövegek amik 99%-ban nem igazak.
Szerintem itt van a gond a hamis önigazolás környékén, nem a szokásokkal és az arra épülő egyéni preferenciákkal. -
toth19
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán tiszta ez a kompatibilitás dolog. Jelenleg minden be van kapcsolva/aktiválva az előttem hozzászólók alapján. Secure Boot, fTPM viszont a security device support részt sehol nem találom a rendszerben (win 10 pro) . Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!(Ryzen 5 1600x , MSI B350 tomahawk artic, Nvidia gtx 1080)
-
ddekany
veterán
Az Amazon alkalmazásboltjának kínálata hogyan viszonyul a Google Play Store-éhoz?
-
sb
veterán
Így relatíve egyszerű bezárni a kört.
Leírsz 2 dolgot amit nem tud... kiderül, hogy tudja, meg még 200-at amit az explorer nem, de az meg nemérdekel.Nálam az 1db panelnél elvérzik az intéző. És innen jönnek tök alap ergonómiai dolgok: kinézet, méret, szín, stb... de talán a legfontosabb: filesorrend. TC-ben pluginnel elég összetett dolgokat lehet beállítani. A színezés szintén nagyon hatékony munkában. Az integráltság... egy intéző meg kb. ott se tud megnyílni ahol korábban bezártad.
Másolási paraméterek? Teljesen hiányoznak. De lehetne napestig sorolni amitől jóval kényelmesebb és hatékonyabb a használata.A natív android támogatás jól hangzik de hiszem ha látom. Amit az új widgetekkel mutatnak az nem igazán győz meg, hogy ez a rész is normálisan menne majd. Pedig ergonómiában itt is fel lehetne nőni, ha eddig nem ment akkor legalább a kész droidos appokkal.
B*szott nagy desktop és alapból tök üres.
Emellé pedig jöhet a normál ablakban futó appok elhelyezése is ahogy mutatták, ez is hiánypótló lesz. Ha normális lenne a többmonitoros mód akkor főleg. -
Packovics
csendes tag
amugy hibás a cikk mert nem directx 12 és wddm 2.0 kell hanem csak valamelyik a kettőből
-
scott_free
senior tag
MSI B550 Gaming Plus + Ryzen 1600AF + fTPM biosban bekapcsolva: win11 ready.
-
ddekany
veterán
"Intézővel mi a baj" téma kapcsán. Az egy hétköznapi feladatokra elégséges "buta" cucc. Az rendben lenne, hogy akinek a feladata többet kíván meg, az használjon TC-t, ám komolyabb munkahelyen nem telepíthetsz a gépedre. Mivel az Intéző be van építve, ezért szinte kizárt, hogy kapnál mást. (Illetve random user gépén, ahol valamit mókolnod kell, is az lesz valószínűleg.) Tehát legalább egy kicsit megőröltethetnék magukat "power user" irányba is. Sokan értékelnék.
-
btprg
senior tag
Mi az hogy ronda a felület?
Néha kezdem érteni, hogy miért alakulnak ki a bloatware-ek... Ha már nem átlátszó csilli-villi, legújabb értelmetlen "2021-es kinézetet" adó library van egy giga dependency dzsungelben, akkor már az szar. Szerintem meg pont az a szar, ha kompatibilitási probléma van a legprimitívebb programokkal is lassan, mert natív WinAPI helyett a parasztvakítás miatt ilyen fancy kinézetet adó library-kat használ.
-
-
joelke HU
őstag
válasz
#32839680 #103 üzenetére
Én abban bízom, sok lesz az elégedetlenkedő és maguktól ezt a korlátozást kiveszik. Mindenkinek az lenne a legjobb.
Ha pedig nem, hát sajnos marad a nem hivatalos út. És legyünk őszinték hiába próbálja majd esetleg akadályozni az MS, mindig egy-egy lépéssel előttük fog járni pár ember, akik megkerülik a dolgokat. Ez eddig is így volt és nem gondolnám, hogy a jövőben nem így lesz. -
Vicces, megnéztem a CPU kompatibilitási listát: Ix-8yyy a miimum.... Megnéztem annak a verzióét, ami most fut a gépemen: ix-5yyy.... Tettem mindezt egy i5-2400-on...
-
btprg
senior tag
Hát kíváncsi leszek, hogy ha valaki nem újdonságokat akar, hanem csak tovább használni a számítógépet mint előtte, akkor az milyen szívásokkal fog szembenézni
No de látatlanba semmit se szabad elítélni, majd kiderül... Remélem nem egy méglebutítottabb, mégtöbb telemetriát tartalmazó még inkompatibilisebb bughalmaz lesz, mint a Win10...
-
-FreaK-
veterán
válasz
#16820480 #102 üzenetére
Ah, köszi.
Most már így néz ki, viszont továbbra sem vagyok kompatibilis, de tudom miért, a secure boot miatt. Megtaláltam a bios-ban, Giga X570-nél ki kell kapcsolni hozzá a CSM opciót, akkor megjelenik a secure boot. Viszont ha innen restartolok, nem indul a rendszer, hanem rögtön a bios-ba kerülök vissza, ami ráadásul laggol mint az állat és chipset 50fok fölé ugrik.
Valami public beta mikor lesz elérhető, azt tudni már?
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #98 üzenetére
Magasabb százalékot vesznek le a többiek, mint a MS, legalábbis ezt mondták, de pontos számadat nem hangzott el.
Mondjuk 100%-át akkor kapod meg a bevételnek a boltjukból, ha magadnak készítesz az appodban fizetés rendszert, te magad kezeled az emberek pénzügyi adatait és garantálod az adatbiztonságukat. Ezt szerintem azért a legtöbb fejlesztő nem fogja bevállalni annyira szívesen.-FreaK-: Mert egybe kell írni -> "get-tpm"
-
joelke HU
őstag
Ha Microsoft nem is, majd mások tutira találnak rá megoldást. Egyébként youtubeon átpörgettem pár videót és már most elég könnyen fel tudták rakni olyan gépekre is ami nem kompatibilis a win11-el, és nem is kell hozzá hatalmas heckertudás. Egy két fájlt kell a telepítőben kicserélni és hopp máris felmászik a tpm-et hírből sem ismerő gépre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest