Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
A családban előfordul pár féle gép intel és amd is, eddig egyiknél se okozott ez gondot, pedig anyámnál elég hamar előjönne a probléma, hogy nem azok a programok indulnak el, amik kellenek. Egyiken se kalózpéldány fut, mindegyik offline profillal van használva(ez nem játszat szerepet?), eddig egyiknél se okozottak ilyen gondot a nagyobb frissítések.
-
Dragon3000
nagyúr
OC tesztelgetés miatt volt sok kékhalálom, de ezek hatására sem rakta alaphelyzetbe a beállításaimat. Kérdés, hogy minek a hatására csinálja, mert általában ugyanazoknál jön elő minden nagyobb frissítés esetében ez, ahogy követtem a fórumot. Valami hardveres kombináció vagy szoftveres vagy belenyúlkáltak a regeditbe is.....
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #907 üzenetére
Valami hatására biztos, mert sokaknak megváltoztatta/ja, illetve sokaknak meg nem. Van itthon több gép is win10-zel, egyiknél se változtatta meg eddig az alapértelmezett programokat, ettől persze elhiszem, hogy van akinek igen, de a kérdés inkább az, hogy mi alapján dönt az alapértelmezettre való állítás mellett a rendszer.
-
Dragon3000
nagyúr
Ahhoz, hogy mást használj elég átállítani, nem kell kigyomlálni semmit. De persze egyből ilyeneket kell írni, ha valami nem tetszik "Undorítóan nyomatják a saját cuccukat, ha rajtam múlna, olyan bírságot kapnának ezért..." Eleve egy nem kész termékről van szó, így előre sírni ezek miatt teljesen felesleges, ha meg nem tetszik lehet használni a 10-et vagy más rendszert.
-
Dragon3000
nagyúr
Akkor is viccnek tartottam az egészet, miért is kellene az ms-nek választhatónak beraknia a konkurenciát? Aki annyira lusta, hogy használjon egy keresőt, ahol talál másik böngészőt, annak teljesen megfelel a gyári is, de igazából szerintem ki is lehetne belőle hagyni, aztán mindenki oldja meg, hogy szed le a gépére egy böngészőt. Akkor az android esetében is mehetne a hiszti, hogy alapjáraton ott vannak a saját szarjai.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fatpingvin #677 üzenetére
De ha azt nézzük, hogy a programok 90%-a megfelelően jelenik meg windowson, így a fejlesztők alkalmazkodtak az ms-hez, az elején meg kellett volna maradni szabványosnak és akkor az ms-nek kellett volna igazodnia, ezt már elbaszták, így ez van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fatpingvin #673 üzenetére
Ha már valamit írnak egy szabványokat kerülő rendszerhez, akkor legalább legyen olvasható, amit a program ír, mert ennyi erővel minek kezdenek neki? Ha nem akar változtatni ezen az ms vagy igazodnak hozzá vagy elhatárolódnak a windowstól. Mert így csak kapunk egy szarul használható valamit.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
fatpingvin #671 üzenetére
Viszont, ha valamit windowsra írnak, akkor meg is nézhetnék, hogy ahhoz megfelelő karakterkódolást használjanak, ha már az ms nem akar szabványos lenni
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoodSpeed #543 üzenetére
Annyira nem volt vészesen nagy, a legtöbb embernek inkább azzal volt gondja, hogy a 2GB-os xp helyett 20-30GB-ot foglalt a rendszer. Sokaknak csak 60-80GB hdd-je volt akkoriban, így ekkora változás már nem nagyon tetszett nekik, persze mellette voltak akik 512MB rammal használták az xp-t, vista esetében ez meg a minimum volt. Nekem akkoriban egy 2 magos megoldásom volt 2*1GB ram társaságában és a vista gyorsabb volt rajta, mint az xp. A win7 érkezésével semmi változást nem tapasztaltam ilyen téren, inkább csak az eltelt 2,5 év alatt nagyon sok ember cserélte a gépét és akkor már nem tűnt nagynak a változás a rendszerkövetelmények szempontjából.
-
Dragon3000
nagyúr
Ehhez az kellene, hogy a telepítő felismerje, hogy laptopról van szó, mert asztali esetében nem lesz követelmény. Na most ha frissebb hardverről beszélünk, mint a telepítő, akkor mi alapján vizsgálja meg vagy ez miatt kell neki a net? Ez meg felesleges plusz kiadást okozna az ms-nek, így szerintem csak, így lehet előtelepített windowssal árulni majd a laptopokat. Mert ha a frissen vett win11-et ez miatt nem tudnák telepíteni, elég sokan mennének bíróságra, ami nem lenne jó az ms-nek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Acélfarkas #503 üzenetére
Mivel csak laptop esetén kell majd, így szerintem csak egy feltétel, hogy windowssal lehessen árulni, nem hiszem, hogy ha veszel egy win11-et, azt ne engedje telepíteni rá.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Acélfarkas #475 üzenetére
Nem lehet, hogy az előtelepített rendszerhez lesz feltétel?
-
Dragon3000
nagyúr
Megnéztem én is, ha a secure boot-ot bekapcsolom, akkor az asus hangkártyám szoftverét tiltja is a francba és használhatatlan lesz a kártya, amíg az asus ezzel nem kezd valamit, addig maradok win10-nél.
-
Dragon3000
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kinézetre sok dolog változik, de a nem látható fejlesztéseket sem hanyagolta el a cég.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest