Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz joysefke #548 üzenetére

  "Értem, ezzel az a probléma, hogy a legtöbb embernek többet ér az ideje, mint egy Windows licenc ára,": tehát a legtöbb ember képes megvásárolni a licenszbe ágyazva a tudást, ami a windows kezeléséhez kell?

  nem te kaptad az idei orvosi nobelt véletlenül?

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz joysefke #548 üzenetére

  "Értem, ezzel az a probléma, hogy a legtöbb embernek többet ér az ideje, mint egy Windows licenc ára, amelyet ugye sok sok éven keresztül lehet használni. "
  De azt sem veszi meg, hanem warezolja... A windózba is vagy beleölte az időt (csak nem jut eszébe) vagy nem ölte, azt' ha valami gond van, akkor ugyanúgy Pistikét fogja hívni. Mert az, hogy ő maga kitúrja a megoldást, az ott se megy.

  "A Windows-nak kb a Vista x64-óta nem vagy csak minimálisan növekedett az erőforrásigénye, az meg már vagy 12 éve volt."
  :D:D:D:D:D:D:D:D
  Inkább mondjuk úgy, hogy a Pista volt brutál gépzabáló akkoriban, csak közben felfejlődtek a hardverek,és a néileg kikupált 7 már jól ment rajtuk. A 8/10 elég frankón támaszkodik a gyors háttértárra (az első 8-aknál láttam, hogy ok nélkül tolta ki a RAM tartalmát a swapbe, szabadon állt a RAM fele, aztán állandóan a swaphez kellett nyúlkálni - hja, úgy reklámozták, hogy kisebb lett a RAM igény, szerencsére a 8.1-től már nem ilyen buta).

  "akiknek az ideje nem ér meg 5-10 éves időtávon egy Windows OEM Licencet?"
  Mondjuk elég sok ember van, aki örül, hogy gépet tudott venni, nem hogy még ugyanannyiért egy Win licencet is.

  "Abban ugye egyetértünk, hogy abból, hogy egy Win 10 X64 hogyan teljesít egy leghurkagyurkább hardveren amire éppen még fel lehet erőszakolni egy minimál-Linuxszal szemben aligha lesz mérvadó abból szempontból, hogy"
  Bika hardverre mindenki tud programot írni. A szar ott válik el a májtól, ahol nincs erőforrás.
  Próbáld ki Pentium M-es hardveren a 8-10-et :D Már ha felmegy. (Bizony, még mindig használnak olyat emberek :O .)

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

 • ubyegon2

  nagyúr

  válasz joysefke #548 üzenetére

  Ennyi idő alatt senki sem fog tudni megtanulni egy Linuxot érdemben kezelni.

  Csak idáig olvastam a hsz-edet, elég is volt, mert ez egyszerűen baromság!
  Utóbbi években jó pár embernek raktam fel desktop Linuxot, volt köztük 7 éves kislány is 45 éves hivatalnok hölgy is, akik még addig nem is hallottak Linuxról. Utóbbi hónapokban egy pár két HP Elitbook gépére szintén Linux Mint Cinnamont raktam. Mindenki használja a gépét home userként! Két öreg laptopra is raktam XFCE-s Mint-et, egyikre már a szervizben is azt mondták, ezzel nem lehet mit kezdeni, egyiket se böngészésre használják persze.
  Igaz nem is érdemben kezelik, mert ezt nem tudom, hogyan érted, hanem egyszerűen csak használják! Egy Asus laptopos kollégám hívott csak fel, hogy komoly gondja van, mert az egy éves gyereke a faliTV-n szereti nézni a Babóca akármi meséjét, ezt fél perc alatt megoldottuk GUI-ban kattintva kettőt úgy, hogy életemben nem próbáltam még én sem ezt az opciót azelőtt!

  Ezek a tények, innentől kezdve te okoskodhatsz ide bármit, enyhén szólva hiteltelen lesz! :)

  Eldől-e már gyerekkorban, hogy az embereket segíted-e vagy az őket irányító/ellenőrző rendszert?.... [ Moderálva ]

 • Frawly

  addikt

  válasz joysefke #548 üzenetére

  Ezekben sorra tévedsz. A legtöbb embernek eleve az ideje sem ér semmit, mert úgyis elb@xszák FB-on meg hasonló helyeken, meg magyar kertévét néznek, stb..

  A Windows licenc ára is gondot szokott okozni. Eleve használnak a legtöbben még ilyen 10-15 éves gépeket, mert nincs pénz lecserélni, nem hogy még hivatalos Windows licencre költsenek, meg a gép fogyasztását méricskéljék az értékéhez képest. Pedig az EU-s újrahasznosított OEM Windows licenc nem is drága, de ezt a lehetőséget kevesen ismerik. Így meg max. warez megy. Amihez megint idő kell. Meg sokan azt felejtik el, hogy a Windowst is meg kellett tanulni annak idején használni, abba is bele kellett tenni az időt az évek folyamán. Azzal is lehet gond, amikor drivereket kell cserélgetni, meg csökkentett módban felszuszakolni, Registryt hegeszteni, ami az átlag embernek ugyanolyan reménytelen, mint a Linux meg a terminálozás. Csak a Windowsnak illik elnézni, mert azt már megszokták meg ismerik.

  A licencet egyébként fel sem hoztam, elcsépelt frázis. A Linux nem azért ingyenes, hogy a szegényeknek is jusson valami ingyen sör jeligéjű hippy OS, ha nincs pénzük Windowsra vagy Mac-re. Azért ingyenes, nyílt forráskódú, hogy a technológiát jogi védelmi bonyodalmak nélkül zökkenőmentesen tudják fejleszteni, anélkül, hogy pereket kockáztatnának meg. Meg a zárt forráskód a fejlesztést is lelassítaná, őrizgetni kéne a vele való visszafelé kompatibilitást, ami meg a fejlődés gátja lenne. Plusz a tesztelést, adoptálást is megnehezítenék a szabadalmi, szerzői jogi védelmek, meg a fizetős licenc. Az iparágnak meg kellenek ilyen nyílt forráskódú alternatívák, amiket mindenki tud használni, bárki bele tud fejleszteni, bármilyen architektúrára fel tudja tenni (nem csak x86-os PC-re), lásd az ARM-es gépektől kezdve egészen a friss kínai procikig, amikből a szuperszámítógépeiket építgetik, vagy ilyen spéci beágyazott eszközökre, ezekre Windowst, meg MacOS-t eleve fel sem lehetne tenni.

  Nem csak a dzsunka gépekre védőbástya a Linux. Azt azért írtam, mert az ilyen gépeken jön ki, hogy a rendszer mennyivel olajozottabban fut. Erősebb gépen, SSD-vel már kisebb a különbség, de még ott is előfordul, hogy a Windows lomhábbnak tűnik, főleg hogy a vírusirtó meg a Windows Update fogja az egész a gépet, ami pl. Linuxnál alapból kiesik.

  De egyébként el sem hinnéd, hogy a linuxos topikokba beeső újoncok többsége milyen gyenge gépekre keres Linuxot. Elég sok ilyen ember van, szinte 3 ilyen hozzászólásból 2. Athlon XP, P4, P4 Celeron, Atom + 1 giga RAM-os gépekre keresnek disztrót. Tehát tömegesen van az ilyenre igény. Ugyanez motiválta ezt a cikket is, ami alá írogatunk, meg ha olvasod a hozzászólásokat, itt is vannak régi gépre milyen linuxot kérdések.

  Sok cégnél is a sz4rrágás megy, mai napig ilyen P4 dzsunkák futnak XP-vel. De vannak olyan helyek, ahol ilyen P1-P3-as gépek is túlélnek Win9x-szel, ha speciális feladatról van szó. Nem költenek rá, mert nem látják hol térülne meg, meg új hardverre már csak új OS menne fel, azon meg nem mennének a 20 éve összegányoltatott régi szoftverek (vagy csak emulátor alatt, amiben megint nem bíznak).

  Többé nem fórumozok itt. Remélem mindenki örül a továbbiakban a belterjességnek, és annak, hogy sikerül midenkit elűzni és rendszeresen kitiltatni.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés