Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaby_gyerek
tag
Semmi személyes. Direkt nem válaszba írtam, csak a véleményről beugrottak emberek, kategóriák. A véleményem egy átlagra vonatkozott, mert Terryt tényleg sokan leszólják. Te a képet kritizálod, teljesen más dolog és megértem a véleményedet, tőle én se ezt mutatnám meg elsőnek.
-
newd
csendes tag
Leszamitva a paraszt, lekezelo hangnemet: egyetertek. Az mar mas kerdes, hogy tipikus peldaja vagy a szamomra leirt jelensegnek, aki tobbre ertekel egy technikailag rendben levo, de unalmas, sokezredik kepet.
Szerkre.: Ne csusztass. senki sem beszelt semmilyen muveszetrol.
De latom te meg mindig nem tudsz tovabbjutni az arnyekon. Ez nem baj, de akkor te ezen a szinten vagy fotozas teren.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
mondd szépen utánam. Neked tetszik
Nekem meg nagyon nem.
ebben ki tudunk egyezni
ha te kijelented ez egy jó kép én ragaszkodni fogok ahhoz hogy egy határ szar.
tisztelettel.
3 füle van olyan faca kemény árnyékot kap a bushman vakutól, de én nem értem a művészetet.
amugy meg őszintén szívre kéz. ha nem az lenne a képen aki meg nem lenne név hozzá... akkor is művészet lenne?
haggyukmá
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
newd
csendes tag
Na latod, errol beszeltem. de nincs ezzel gond, nem vagyunk egyformak, szaby_gyerek leirta a lenyeget.
Eleg gyakori tema kulfoldi forumokon is, vannak, akik eleg jol megfogalmaztak a lenyeget. : "His work is great. He has a connection with his subjects that is incredibly difficult to replicate, and he's rewarded for it. If you're mad his lighting is complex, then you're showing your own flaws with what you view to be important in art. Photography is not about being impressive with your technique, it's about creating a compelling image, which he does consistently."
Na de nem offolok tovabb.#96: ezt viszont ne. Ez egy jo kep, ami a technikai resze miatt neked nem tetszik. De attol nem lesz "kibaszott szar". na, latod, errol beszeltem pont.
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz szaby_gyerek #82 üzenetére
nem szóltam le embert
ez egy kibaszar fotó. pontm3ss mondom fotó
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Fryskitt
addikt
Az A7-nél mindenhol azt olvasom, hogy kevés fényben rossz az autofókusz, sőt úgy általában véve is vannak problémái a képminőséggel, ha nem stúdiókörülmények között van és nem RAW a formátum. Ettől függetlenül lehet, hogy az irány jó. Majd kiderül.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Ijk
nagyúr
E-M10 nem felsőkategória, az EM-1 meg 750k a 12-40-el. Ez pedig bizony a FF-es vázak árszintje, ráadásul ott van milcben az A7. Más kérdés hogy az EM-1 egy jóval kiforrottabb váz, sokkal jobb objekív kínálattal. Mégis lehetnek olyan igények ahova az A7 jobb választás, minden hátrányával együtt.
De szerintem 1-2 éven belül lesznek még olcsóbb FF-ek, sony biztos lehozza alsóbb kategóriába is. Ezért is gondolom hogy az PanOly-nak el kellene kezdenie a saját kis FF rendszerét fejleszteni, mert pár év és olyan kiforrott vázak és objektívparkok lesznek a konkurenciánál, hogy az m43 elveszti a versenyképességét csakúgy mint a tükrösöknél.
Egyébként én most EM-1-et vennék valószínűleg.Fryskitt: Sony gyorsan ki akarta nyomni az első FF milcet és olyan is lett, gyermekbetegségekkel teli. Viszont manuálozni régi üvegekkel szerintem kiváló választás lehet így is. Igazából még rengeteg potenciál van ezekben, szerintem AF-ben is előbb-utóbb utolérik, sőt megelőzik a tükrösöket. Aztán maradnak a DF szintű retro vázak, azoknak akik szeretik az OVF-t és a tükrössel fotózást.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
szaby_gyerek
tag
Értelek. Aki D800 után GX1-et vesz, mert hogy neki az jó, az tévedésből vett FF-et. Egyébként ez okozza az széthúzást az egyes rendszerek használói között. Amikor valaki átszellemülten elmagyarázza, hogy az egyik miért jobb a másiknál. Jobb, mire? Ha portrézásból élnék tuti vennék egy FF-et fixekkel. De ne élek belőle, viszont szeretem mindig magamnál tartani a gépet. Ezért van E-M5-öm, ami a 17-essel mindig nálam van. Aztán ha mégis portrézni akarok akkor nekem elég a 45-ös. Ha erre valaki azt mondja, hogy nem jó, mert FF + 85mm f1.4 kell, akkor nem foglalkozom vele, mert nekem annyit nem ér az egész. Viszont amikor valaki egy 600D + 55-200 sötétzoommal szól be, akkor nyelek egy nagyot és nem foglalkozom vele, mert tudom, hogy nem ért hozzá.
-
madgie
titán
Messze van az olcsótól az FF, legalábbis itt, Magyarországon. Egy leszakadt tükrű, agyonhajtott 5D-t vehetek talán annyiért, amennyiért egy E-M10-et kap az ember 3 év mintaboltos garanciával, újonnan. Vagy kábé hat darab GF1-et
Egyik sem felsőkategória, az tény.
[ Szerkesztve ]
-
Angyom
tag
Sony DSLR tulajként el kell ismernem a 4/3-ad rendszert, rettentő jó szinte az egész, a gépek, az obik, a kezdőfényerők. A legjobb fix obik talán itt vannak. Azonban ha most nulláról indulnék, mégsem vennék 4/3-adot. Nincs meg az a vágyakozás a marokgépek felé, holott jól tudom, pl. az Olympus E3 vagy E5 nem éppen kis jószágok. Az a kis képérzékelő mégis csak behatárol pár dolgot. Igzaából másodgépnek tudnám elképzelni a 4/3-adot valami kisebb jófajta zoomal, mert néha jól jönne, pl klettersteignél, ahol a nagyot elővenni csak esetenként lehet.
Cipeléssel kapcsolatban, én aztán szinte mindenhova viszem a szajrét, Sony A700, Tokina 11-16 és Sigma 100-300. Ez így 3 kiló a tokok nélkül. Mivel hobbim a hegymászás, túrázás, így jönnek velem, és igaz, hogy néha bitang nagy nyűg, de érdekes módon mégis jut nekik a tatyóban hely. Szeretem a nagylátószögű és a nagyobb telés tartományt,--> hegyeket fotózni, ezért számomra egyik sem otthon hagyható. És bizony, volt a cucc már 3000 felett is.
-
Ijk
nagyúr
válasz szaby_gyerek #87 üzenetére
"Persze a D800 fényerős zoommal bitang egy kombó. De egy E-PL5 +14mm kombót sem fog kiváltani egy FF-sem."
Ezért kell több gépet tartani. Akinek futja D800 24-70-re, az bizonyára tud mellé venni egy belépő milcet valami fix obival. D800 munkaváz, más kérdés hogy nyugaton hobbisták is megengedhetik maguknak, akár több rendszert is. Csak ahogy a milcesek a tükrös beszólásoktól én azoktól kapok agyfaszt amikor például valami híresebb fotós vesz a D800 helyére egy G1X-et és filozofikusan megmagyarázza a blogjában hogy milyen jó ez neki, mennyivel jobb mint a volt tükröse. Persze az életben nem fogja kiváltani, baromi jó önigazolások ezek, aztán az már mellékes hogy fél év múlva megint teljesen más rendszere van az illetőnek és azt isteníti.
madgie: A MF egyelőre megfizethetetlen, a FF meg szinte ott csüng árban mint az m43-as felsőkategóriás vázak. Ezért nem fogja elővenni a kutya sem a MF-ot, majd ha "olcsó" lesz akkor igen.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
madgie
titán
válasz rbalint88 #88 üzenetére
Tökmindegy, itt a szent grál a fullframe. Más kérdés, hogy a D800 + 24-70 bizonyos szempontból lófing egy műszaki, nagyformátumú géphez mérten... meg amúgy is, miért nem azt hordozzuk? Puhányok vagyunk? Cseréljük az üveglapot, kenjük meg jó vastagon emulzióval! Harmonikakihuzat nélkül meg csak a pöcskompaktosok élhetnek
-
szaby_gyerek
tag
Ez jó volt. MLaca spéci eset. Ha én is rendszeresen kapnék kütyüket tesztelésre, biztosan én is gyakrabban cserélném a sajátot is. Egyébként amit írsz az jogos. Aki nem ért hozzá az megveszi azt amit ajánlanak neki. Aki ért az meg kattog a megoldások között. Ismerős.
Persze a D800 fényerős zoommal bitang egy kombó. De egy E-PL5 +14mm kombót sem fog kiváltani egy FF-sem.
-
Ijk
nagyúr
"De valljuk be, aki ért hozzá, az pontosan tudja, hogy mit vegyen magának."
Igen, ezért ment át MLaca keze alatt pár év alatt vagy 10 váz.
Inkább úgy látom hogy minél jobban ért valaki hozzá, annál kevésbé tudja mit vegyen. Meg van a többség, aki szeretne másik rendszert kipróbálni de nincs vagy nem szán rá annyi pénzt amennyibe egy váltás kerül.
Még bizonyos célra sincs egyértelműen legjobb megoldás. Viszont pl. egy D800 24-70 kombót soha nem fog tudni kiváltani egy m43, ha mégis akkor túllőtt felszerelésben a célon az illető./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Fujis2950
tag
Na csak ,hogy ne maradjak ki....Ez olyan mint a kocsiknál. Sok embernek tetszik a Ferrari, Mclaren, vagy épp a Lamborghini, de nem engedheti meg magának, mert pl drága, nem lehet fenntartani, meg nem praktikus. Persze száguldásra ideális sőt. Ugyanez a fotózás is. Kb ( a digitális technikának köszönhetően) ma szinte mindenki fényképez valamivel- a kicsit igényesebbek próbálnak fényképezőgéppel. Nem akarom most leszólni a mobilosokat
De aki szeretne kicsit jobb képeket készíteni ( hobbi szinten) és jobbat mint amit kompakttal valaha is készíthetne, az körülnéz a cserélhető obis piacon.Az esetek többségében megvesz valamit, amit vagy tud vagy nem tud használni.Ha meg szeretne fogalmat alkotni a fotózásról, akkor vesz könyvet ,utána olvas a neten, esetleg beiratkozik egy tanfolyamra. Ki- ki anyagi lehetősége szerint.
És Gépet is ugyanígy választ. Nem vesz mindenki Ferrarit, Mclarent, vagy épp a Lamborghinit, marad a Ford, Opel, Suzuki stb. Beéri a kitobival, max vesz még egy két obit meg pár kiegészítőt. Csak azt akarom kihozni az egészből, hogy biztos vannak itt guruk akik kenik vágják a témát, de van aki megelégszik, azzal, hogy életében egyszer, max kétszer tud venni egy vázat és hozzá obit. és örül neki, Egyik sem jobb vagy rosszabb, szerintem az a lényeg mit hoz ki belőle, és a képén látszik, hogy mit akart ábrázolni. ( mint anno a festményeken) Uff beszéltem.. ill off.- aztán ha odaérek kérek tőletek tanácsot, de nem kiröhögni , ha épp milcet veszek anno(OFF) -
rbalint88
addikt
és végül szétretusált, hibátlan műanyag bőrfelületek.
főleg.
-
szaby_gyerek
tag
Húha, téma van. Eddig azt hittem, hogy az OVF - EVF, Fázis AF - Kontraszt AF, m43 érzékelő - ff érzékelő, nagy műanyag lufi - pici fém váz vita lesz a legjobb. De valljuk be, aki ért hozzá, az pontosan tudja, hogy mit vegyen magának. Aki nem ért hozzá az meg így is úgy is belépő canikont vesz, aztán majd ha ért hozzá vagy vált vagy felmászik ott is az igazi gépekhez. Mind a kettő jó! Na, de ez a mi a jó kép véleményeltérés még érdekesebb. Azért Terry-t leszólni így nem kell. Ő nem azért csinált pofánvakuzott képet, mert csak ezt tud. Ő tud nagyon profi, nagyon művi sokvakus glamour izéket is. A pofánvakuzás nála koncepció. Mint, ahogy sok nagyon jó fotósnak is koncepció a műnek ható tökéletesség elkerülése. Pl.: c-headsen vagy nextdoormodellen zajos képek, életlen képek, kiéget, bebukott képek is beleférnek a sorozatba. Mégis messze jobb, szebb, emberibb munkák mint a profi (unalmas) munkák ahol: 200mm, 4-5 fény, kiskönyvből kikeresett unalmas pózok és végül szétretusált, hibátlan műanyag bőrfelületek.
-
m3ss
veterán
hmm lehet a videot nem is neztem, csak barackot. meg inkabb azon akadtam fel en is amire jjeah reagalt...
(#79) fattyu olyan terry richardsonos..ki nem allhatom pofanvakuzott blogfotoit akarmennyire is jo pillanatok. vagy ti a videorol beszeltek?
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
fattyu
veterán
te figy szerintem ez a fotó akármilyen emberi pillanat is emígyen busmanul pofánvakuzva, nálam nem születik meg, ha mégis nem jut ki a vázból, de hogy ezt én ki nem adom hogy én csináltam az tuti. pedig csak egy vak senki vagyok....
vannak képek amin a technikai tökéletlenség elmegy mert ad valamit. ez viszont nem "nem tökéletes" hanem "úristen SHIFT+Del most azonnal"
-
wody21
tag
"pedig jobb lenne ha olvasnad, mert akkor nem irkalnal ilyeneket. rengeteg olyan portret huzunk am le amik amugy kivalo pillanatok csak technikailag santitanak mondjuk..."
Ne haragudj, nem akarok belekontárkodni, de pont erről beszélt newd.
#74 - ez a felmerült problémának tényleg egy jól szemléltető példája volt!
-
m3ss
veterán
pedig jobb lenne ha olvasnad, mert akkor nem irkalnal ilyeneket. rengeteg olyan portret huzunk am le amik amugy kivalo pillanatok csak technikailag santitanak mondjuk...
oszinten szolva kivancsi lennek egy kezdonek aki hoz egy kozepre komponalt gazos, alulexponalt makrofotot milyen tanacsokat adnal es hogy azok mennyivel lennenek konstruktivabbak, mint amiket mondjuk most kap. de varunk, velemenyezz te is.[ Szerkesztve ]
-
newd
csendes tag
Nem olvasom egyiket sem, semmilyen "muveszkedesre" nem gondoltam es direkt nem szeretnek bovebben belemenni a temaba. termeszetesen vannak technikai dolgok, amiket ajanlott betartani, de ettol onmagaban nem lesz jo egy kep. ugyanakkor egy kep lehet jo attol, hogy technikailag nem tokeletes. a forumok egy resze teljesen kizarja az emberi, erzelmi tenyezoket, kivaltott reakciokat, csupan egy technikai oldalrol kozeliti meg. lehet akarmilyen profi vazad, kalibralt monitor, kreativitast nem fog neked adni es lehetnek eroltetett, total unalmas kepeid, amik akar technikailag rendben vannak.
nezz bele ebbe a videoba. a fotos fel oran at kinozza szerencsetlen csajt, aki teljesen kellemetlenul erzi magat az egesz alatt. ugy veszi ra a mosolygasra, hogy azt mondja "smile!".
most nezd meg ezt a kepet, mennyire oszinte az emlitett video utan. persze foglalkozhatsz az arnyekkal, homlokon levo fennyel, de akkor rossz oldalrol kozelited meg az egeszet.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Úgy pörög a számláló. Bár még nincs itt mindenki akit várok
Annyiban különbözik, hogy itt nem milc, hanem mft a célpont. Egyébként nemrég linkelték odaát A6000/EM10/XT1/D3300 afc tesztet, és azért a hibrid afnek sem kell szégyenkeznie, sőt. Nyilván, ha pl nikon odarakná magát, nagyon ütős cuccal jöhetnének ki, de egyelőre a labor mélyén reszelgetik a technikát. Ők is...
.: JuSzT :.: Igaz is, asszony X10-ese a legjobb, akármiben elfér, csini tokkal együtt, és már kevés embert limitál technikailag.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Sza_Sa
senior tag
Én az összes gépemet szerettem és utáltam egyszerre. Ez a kettősség nyomott, hogy állandóan cseréljek. 9 gépet, aps-c Nikon és Canon, m4/3 Oly használtam huzamosabb ideig az elmúlt 4 évben. Össze se merem számolni, hogy egy-egy teljes rendszer (obik, vaku, váz, táv, néha szűrők) eladása után mennyit buktam.
Mindegy, van itt a fórumon egy-két ember aki tudja miről beszélek.
Szóval akkó melyik formátum a legjobb??
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
törölt tag
Milyen érdekes, hol vannak a kompaktosok ? Ők miért nem tódulnak ide ilyenkor? Mivel nem csak 2 tábor alkotja a fényképezés világát.,
Miért nem jön egyik csúcskompaktos sem ide, hogy már pedig nála mellényzsebben elfér minden, és mekkora király az RX100 II
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
"Kisse olyan ez, mint sok fotos topicban a kedves "szakertok", akik nem jutnak tul a technikai tenyezokon egy kepnel"
biztosan a haladó vagy amatőr fotósók topikra gondolsz..azért a "technikázás", avagy a technikai alapok alap...ha az megvan, és már álmodból felriadva is nyomod, akkor lehet művészkedni.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
newd
csendes tag
Imadom az ilyen topicokban osszegyulo szukatokoru, csolatasu embereket, akik elvarjak, hogy az egesz vilag ugy gondolkozzon, mint ok. Mindenki hasznalja azt, ami szamara szimpatikusabb. csak ne probalja raeroltetni a velemenyet a masikra. Kisse olyan ez, mint sok fotos topicban a kedves "szakertok", akik nem jutnak tul a technikai tenyezokon egy kepnel.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
Bírom az ilyen "direkt kiborítjuk a bilit" írásokat.
Jöhet a két tábor acsarkodni egymásnak, ahogy már meg is történt.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
need
addikt
ROBOTER ...
Akinek kell a nagytele, és egyszerre a minőség is, annak az m4/3 kiesik, lesz majd 300/4 másfél év múlva 600..700eFt-ért.
a fentebb írt dolgot mire alapozod..? ahogy látom sajnos az árakat ez inkább a 40-150/pro ára lesz..inkább..
szerintem a 300/4-at e fölé fogják pozicionálni..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
L4mie
veterán
ÁÁÁ miről beszéltek...
EZ a gép, nem holmi FX, vagy m4/3Én bírom a trolletető írásokat.
btw: az ex nikont cipelő táskád nagyon tetszik kár, hogy ilyen drágák, meg autó nélkül igazából inkább hátizsák.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
m3ss
veterán
nah most rakerestem a flickr pooljara 135 f2-nek...pff...kremgyar. van egy nagy elonye, meg az elrontott, szar kepeket is feldobja a hatter iszonyat jo kepe van. nem tudom hogy fogom kibirni hogy ne vegyek egy ilyet csak akkor at kell alakitani az obiparkot. lehet 100 macrot tenyleg le kell cserelnem egy 85-re...
-
ROBOTER
addikt
Szerintem is tájképeknél a legnagyobb a jelentősége a felbontásnak (általában).
Viszont ez az egész technika (az átlagembernek elérhető része) 6 megapixelről indult, pár éve még 16MPixel volt az 1Ds Mark II, 8-12-16Megapixelesek voltak és jelenleg is azok a profi riportervázak, ráadásul a jelenleg még éppen csak megjelenő 4K monitorokat jól kitölti a 16 Megapixeles felbontásból kivágott, átméretezett kép.
Én régebben sokat panorámáztam, és most is fogok, ha a részletesség fontos.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
"Profi tájképfotózáshoz melyik része nem felel meg? A 16 MP kevés, vagy mi?"
talan a tajkepzes ami sztem is tulzas, nekem eleg lenne a 16mp. de amugy pont multkor olvastam vmi kulfoldi forumot ahol okoskodtak hogy mennyire kell a d800 felbontasa tajkepezni meg nyomtatni. meg ahogy hallottam eleg jol rajzol a nikon nagylatoja."Biztos szép, krémes, de rekeszelni kell azt is, ha nem az a cél, hogy a szemgolyón kívül semmi ne legyen éles."
ha teljes alakos kepekben gondolkodsz, akar jo tagra komponalva rogton jo lenne 135 f2-on sztemhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Lolka Bolka
aktív tag
"de nem csinálok hülyét senkiből, hát eladtam neki" Csak néha kicsit magadból?
Nehéz dolog ez a szerelem, ha már tárgyaknál is ilyen bonyolult tud lenni.
-
ROBOTER
addikt
Kezdjük azzal, hogy a PDAF váz(ak) kivételével C-AF-ről felesleges beszélni m4/3 esetében. Esetleg egy repülőgépet le lehet vele követni, mást nem igazán.
Akinek kell a C-AF, annak az m4/3 lényegében kiesik.
Akinek kell a nagytele, és egyszerre a minőség is, annak az m4/3 kiesik, lesz majd 300/4 másfél év múlva 600..700eFt-ért.
Minden másban viszont egyre jobb, én már majdnem letettem a rendszerről amikor bejelentették az E-M10-et, és nekem méretben és képminőségben ez a kompromisszum ideális, én az ergonómiáját is imádom.
-
madgie
titán
Sportra gyászos, ez tény (mindenhová gáz, ahová követő AF kell... kivéve a Nikon 1-et).
Profi tájképfotózáshoz melyik része nem felel meg? A 16 MP kevés, vagy mi? Az E-M10-ben nincs AA, olyan penge képeket köpköd megfelelő objektívvel, hogy a Lightroomban egy ideje az élességet kell visszavenni.
Rendezvény? Hová kevés bármelyik mostani szenzoros MILC/DSLR ebben a témában?
A 85/1.2 portré meg khm... finoman fogalmazok: a netes képek 99%-a dofbuzulás ezzel az objektívvel. Nem bántok én senkit, én is lefutnám a köröket, ha ilyenem lenne
Biztos szép, krémes, de rekeszelni kell azt is, ha nem az a cél, hogy a szemgolyón kívül semmi ne legyen éles.Madárhoz meg talán pont előny a kettes crop. Máté Bence se csinált sz*rokat a GH4-gyel, jó, visszament a Nikonhoz a szponzorképek után, ez tény
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest