Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Hát igen, nem semmi. Ráadásul baromi jó minőségű ledszalaggal dolgoznak a Philipsnél, szóval így már érthető. Remélem az a kolléga is elolvassa, amit linkeltél,. aki itt "filléres" költségről meg egyszerű megvalósításról hablatyolt.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nuke7
veterán
miért drága az ambilight...
http://logout.hu/cikk/boblight_arduino_ws2812_ledszalag_ambilight_klon/bevezeto.htmlhttps://youtube.com/user/nuke7
-
Dave567
addikt
válasz #94529552 #179 üzenetére
Na, rád is szánok egy kis időt..
A másik, hogy hazudsz állandóan
Megkérdezhetem, hogy miben hazudtam?
Fogalma nincs senkinek, hogy mit keresel a tévés fórumokon egyáltalán.
Szerintem nézz egy kicsit vissza a múltadba, szerintem több savazást kaptál, mint itt akár melyikünk a topicokba..
A kábeles részt meg nem loptam, volt téma nem egyszer, de ha utána jársz láthatod, hogy van aki látja a különbségeket, van aki nem.
Ezt nem azért írtam mert van is rá válasz, mert nekem fogalmam sincs mi a különbség, nem is mennék bele egy vitába ezzel kapcsolatban, de nem is megyek oda pofátlankodni, hogy már pedig van.Igazad van abban, hogy kevésszer ajánlgatok tv-ket, mert már nem foglalkozom velük, mire össze gyűlt a pénzem, addig épp elegendő volt utána járkálni, és a fejem is belefájdult már a keresésekbe, meg a nézegetésekbe.
Persze attól még megfogom mondani a magamét, ha valaki hülyeségeket állít, és csak pár tesztre hivatkozik, akár Trollnaknak tart akár nem, hisz azért vagyunk itt, hogy segítsük egymást, GONDOLOM. -
törölt tag
Ezt mondtad? Többet nem várunk tőled, mint hogy értelmetlen dolgokat mondasz. A másik, hogy hazudsz állandóan., és még nem volt egy építő jellegű hsz-ed, csak somfordálsz a topicokban, és hőzöngesz. Fogalma nincs senkinek, hogy mit keresel a tévés fórumokon egyáltalán.
Azt a kábeles kérdést kitől loptad amúgy? A válasz is ott van általában, menj vissza és lopd el azt is, ha még tudod hol volt. Igen, igen, az vagy amit írsz, nagybetűkkel. -
Dave567
addikt
válasz #94529552 #176 üzenetére
Nem engem neveztek Trollnak minden topicban, de ezt hagyjuk.
Szerinted mi a különbség egy Hama és egy Audioquest Vodka HDMI között? A 50-60ezer forint árkülönbség az tuti, de képileg van? Mert sokan azt állítják, van pedig elvileg nem kéne lennie, de mégse állítok oda a házimozi topicba bizonygatni, hogy már pedig még is van, és nem hurrogom le őket akik esetleg tesztelték is.
Na, TE viszont ez vagy, és mellette BUTA is.
Na Csáá[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Dave567
addikt
Egyet kell értem Nuke kollégával, sokkot kapnál ha látnád, és azért is mert nincs igazad, ezt valaki anno bemesélte, vagy lehet, hogy a régi Plazmákra igaz volt, de most nem gázos a helyzet.
Régebben Samu tv-ket nézegettem, a 3d-je is tetszett, haverom akinek passzív 3d-je volt, azt mondta nagy butaság ilyet vennem mert szét esik a képe, mert a hülye haverja ezt állította, lás csodát, nekem nem esik szép a kép, tű éles, gyönyörű, a fejem amikor fel teszem a szemüveget 5 percig furcsa, utána tökéletes.
Magyarán szólva terjengenek a pletykák össze vissza...
Kérdezd csak meg PUMMÁT, neki vibrál is, de szerintem a sok hülyeség miatt az agya is.
MEG KELL NÉZNI előtte, és nem hülyeségeket írni..........Remélem a csúcstechnológiát nem az IPS-re írtad, mert kúrva messze áll a csúcs technológiától, mint az LG meg a Samu.
Led tv-k színesebbek, így van, de te ha végig nézel akkor mit látsz? Minden olyan húúú de színes? Vagy inkább természetes színt? A Plazma pont ezt adja vissza.
Dexarnak kár volt felhoznia a Plazma dolgot... Az emberek szemébe már elásta magát a Plazma, a mindenféle mendemonda miatt, viszont a többségük még nem is látott olyat...A Philips menüjére vissza térve, te azért veszed a tv-t, hogy csak lépkedj a menüjébe, vagy azért, hogy jó minőségű képet kapj? Mert ha valaki a Smart, meg a beépített lejátszója miatt veszi az HÜLYE.....
(#173) b.: Szerinted mennyi tv-t látott életében, mert az LG-n kívül nem sokat, tetszett neki az LG, megvette, a többit meg leszarozza, mert ezt meg azt írnak róla. PUFF.. ENNYI..
Elnézést PUMMA hogy személyeskedtem...
-
félisten
válasz #94529552 #171 üzenetére
nem ez a probléma, hanem a stílusod és az hogy semmi mást nem próbálsz bizonyítani , csak hogy a Philips milyen szar a samu meg mennyire jó, Mikor ez nem fekete és fehér. Mindkét, sőt minden gyártónak vannak pocsék és remek sorozatai.
Ugyan abba na méretben egy árkategória a 2 tv. Most mutassak neked 130 ezerért 50" Philipset? itt van
[link]
Nem értem mit akarsz itt bizonygatni . Minden gyártónak vannak minden méretben más kategóriában tartozó modelljei. A 48 " Philips , ami 400 ezerbe kerül , többet tud modernebb gyorsabb szebb. ugyan így van a Samunál. nem csak a méret számít."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nuke7
veterán
ez a fogyasztás zseniális... akkor gondolom se hűtő, se mosógéped nincs otthon
(hangfal, asztaligép meg ugye pláne )akinek meg villanytűzhely és/vagy villany bojlere is van, az akassza fel magát... (mert azt soha az életben nem fogja tudni kiperkálni halandó fizetésből... )
JA! és gondolom mindenhol LED-es villanykörte van a lakásban...hogy miért írom mindezt? mert nekem volt nagy plazmám - 50 és 55" is. Tudod mennyivel növelte az áram számlát? szerintem kitalálod pont annyival, amennyivel utána az lcd csökkentette, azaz 0 forint
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
törölt tag
Nem számít neki. Mekkora boldogság, hogy találtál az árukeresőn egy hibás adatot, egy kifutott 2012-es Samsung tévéről, amit 100% hogy nem lehet kapni. Samu 5-ös alapmodell 40" méretben, az idei ára 95k Ft. A H6400-asban 4 HDMI van, ha ez volt a probléma. Samsung UE48H6400 -
félisten
válasz #94529552 #166 üzenetére
vagy vegyél 400 K ért 40 " Samsungot.[link] nem kellene ez a fától az erdőt . Megértettük hogy neked nem fekszik a Philips. Amit linkeltem egy felsőbb kategóriás full HD modell, ami első között hoz Android felületet, és mint miden újdonságnak, ennek is ára van. Mondjuk a samunál 40 " ban végképp nem értem mire van a 400 ezres ár, de eladhatják Kínában, szerinted gondolom...
MrCsiT : Az új ambis androidos felület szerintem egész gyors és használható, még a 2 magos modellek is. eddig én csak azt láttam élőben, de nekem bejött, ne félj tőle.ha tudsz hozzá még külső lámpát is venni, igazi élmény faktor.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
MrCsiT
addikt
""nekem is LG monitorom van, ez volt pénztárca kímélő, belépő kategóriás, de ajánlott ennyi pénzért, de tv-be biztos nem venném meg." - ok. Neked nem kell az IPS panel, a csúcstechnológiás fejlesztések - hát nem kell, ez a Te döntésed.
Panát is néztem, szép képe volt, nagyon tetszett, de 30% felár lett volna, és egy marha nagy tényt viszont elfelejtesz:
Ha már otthon van az az egy TV, nem lesz viszonyítási alap, és a katódosnál nagyobb, szebb, színesebb lesz, kb. akármit vesz.
Aki meg utólag rí, teljesen igazad van, mert
-a, magára vessen;
-b, nem hiszem, hogy ma, az internet korában lehetetlen küldetés lenne eladni a nem szimpi terméket, el kell adni, és viszont látás.Soha nem vennék plazmát.
Miért?
Mert
- amikor kijött, nem voltam olyan burzsuj, hogy megvegyem, és számomra a túl-luxuscikk kategóriába került;
- nem vagyok hajlandó kifizetni egy plazma fogyasztását. (nem, nem tudsz meggyőzni, hogy "nem olyan sok az" , nem is érdekel semmiféle szubjektív vélemény erről, mert a gyártó fogyasztási adatai magukért beszélnek, semmiféle fanatizmus nem győzi le azt.)
- nem nézek feszt csak mozit, hogy sikítva elrohanjak, ha a fekete nem 27.521.022 -es érték, hanem csak 500:1-hez.
- így döntöttem.Nem mertem ambilight-os TV-t venni, a menüjükről sok rosszat olvastam.
..viszont, a gyermekem első tévéje biztosan ambis lesz, már csak a fun-faktor miatt is."Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
félisten
itt nem azt írtják [link] meg itt sem.[link] honnan jött ez a dolog? 4 magos procival 1 giga rammal nem hinném, hogy annyira lassú lenne.
itt látható mozgás közben. nem látok benne semmi akadozást[link]
[ Szerkesztve ]
-
Jaffafa
aktív tag
Most olvastam kicsit utána, mert az Ambilight mindig is tetszett, de gyorsan elvették a kedvemet...
Mindenhol ugyanaz:
A kép és az Ambilight szuper, de a TV kezelése, szoftver egy ótvar szar.
Nyilván szubjektív a dolog, de ha 80% ezt írja, akkor ott már gond van. Pláne egy 1500€-s (55PUS7909)
készülék esetében."Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
félisten
Szerintem félreértettél valamit, ez nem Ambilighthez hasonló technológia. Pár játék, ami támogatja, használja ki ezt a funkciót, maga az egér vagy bill nem érzékeli a képet ami látható a monitoron,hanem néhány játék által kapott támogatástól függően tudja csak kirakni az aktuális domináns színeket.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz lorinser #152 üzenetére
" akár 4 jól elkülönülő szín jelenik meg a képtartalomtól"
Ha megnézed a képet amit betettem, láthatod, hogy ott is különböző színekben világítanak az eszközök (egyetlen eszközön belül is!). Természetesen, a látvány önmagában nem vethető össze az Ambi-val, hiszen egészen más a célja. A technológia viszont ugyanaz, én pedig erről beszéltem.
A tudomány a valóság költészete!
-
Dave567
addikt
válasz Dexar007 #133 üzenetére
Vagy csak troll Na most rá tapintottál a lényegre, örülök, hogy te is észre vetted, de kicsit előbb kellett volna, és nem leállni vele vitatkozni, én is csak azért tettem, mert szeretek..
Végig nézhetsz pár topicot, már meg kapta a srác a Troll titulust, annyira ért a dolgokhoz, és még a tesztelőkkel is, is leáll vitatkozni, mert neki biztos, hogy igaza van.
Kérdezd meg az Aktív 3d-ről mi a véleménye, sírva fogod el hagyni a Prohardvert, garantálom.
De vigyázz, mert szokott fenyegetni Privátban is... -
lorinser
senior tag
(Egyébként előtted 3mal már linkelte valaki) - és tényleg, nem figyeltem
Egy kicsit hasonlít erre, bár itt nagyobb méretekről van szó.
Egyébként ízlés dolga, hogy kinek tetszik, kinek nem, nem vagyunk egyformák. Én már nagyon nehezen váltanák olyan TV-re, amiben nincsen Ambilight.Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
tonero
csendes tag
Sony is rossz anyagi helyzetbe van! Szabadulna a mobiloktól és a tv gyártásátol.Ezeket a nagyobb gyártókat az Lg meg a Samsung teszi tönkre vagy mért nem megy nekik?
[link] -
haris
őstag
-
lorinser
senior tag
Ahogy b. is mondta, többröl van itt szó mint egy LED szalag. Nekem csak két oldalas ambim van de ott is nagyon sokszor előfordul, hogy akár 4 jól elkülönülő szín jelenik meg a képtartalomtól és helytől függően. Most képzeld el ugyan ezt 3, 4 oldalassal. Az, hogy az egér változtatja a világítás színét nagyon nem ugyan az, mint amiről az Ambilight szól.
Neked nem jön be az Ambilight (pontosabban neked nem ér meg annyit amennyit elkérnek érte) ezt szerintem mindenki tiszteletben tartja de azért lefillérezni sem szabad. Már készül az Ambilight új változata az Afterglow, erre már tényleg nem lehet azt mondani, hogy filléres LED-ek villognak.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Vesa
veterán
"A rockat egeres példádat nem értem. egy gamer egér mit tud olyat amit egy Ambilight világítás? itt nem a ledsor a lényeg, hanem az hogy mindig a képernyő tartalmának megfelelően sugározza a színeket,"
Pont ezt tudja a roccat néhány billentyűzete és egere is (de gyanítom, más gyártónak is van ilyen). Csak ott a monitoron látható kép domináns színeit látod viszont a perifériában (pl. Vulkán van a képen, akkor piros lesz az egér/bill stb.)
De ezzel továbbra sem azt mondom, hogy nem szép a látvány, sőt, nagyon is tetszetős! Én még mindig arról beszélek, hogy maga a technológia filléres, tehát indokolatlanul árazza a Philips. Tehát nem innovációról van szó, amit meg kell fizetni. Azzal nem lenne bajom.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Levédett szabadalom. kizárólag Philipsen. Nem azért fizetsz érte ennyit mert annyit ér, hanem azért, mert más tv n ezt nem kapod meg. Amúgy huszon valahány ezerért lehet venni minden tv re felszerelhetőt, de nem olyan jó minőségű, mint a gyári Philips és nem is hozza azt a tudást. A semminél persze jobb, de nem ambilight.
Ha ilyen minőséget akarsz arra befizetnék hogy raknád össze ilyen minőségű ledekből és érzékelőkből, ugyan ilyen szintű képérzékenységgel
A rockat egeres példádat nem értem. egy gamer egér mit tud olyat amit egy Ambilight világítás?
itt nem a ledsor a lényeg, hanem az hogy mindig a képernyő tartalmának megfelelően sugározza a színeket, nem csak úgy vaktában bele a nagyvilágba. Egy tengerparti jelenetnél felülre kéket nyom oldalra -alulra sárgát meg zöldet, vagy amit kell, akár 5 centiméterenként a kép nyújtotta színekhez alkalmazkodva. Sokszor rajzfilmeknél 10 színt is körberak a falon.
Amúgy az Ambi 4 ennél is tovább megy. Emlékeztet az xbox one által elképzelt dolgokra. ez lesz a következő Tv -m az tuti. [link]"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vesa
veterán
"Parasztvakítás, mint a "NASA fejlesztésű fazék" 300ezerért."
"ez mi, ha nem ócsárolás?"Sajnos nem tudsz mondatot értelmezni!
Egy technológia nem tud parasztvakítani. Tudnak viszont a marketingesek, én erről beszéltem (a véleményemet továbbra is fenntartom). Tehát még1x...az Ambilight egy kétségkívül látványos, ámbátor filléres tech. Természetesen elfogadom, hogy neked tetszik és akár irreális árat áldozol egy RGB LED-re, de a fenti tényen ez sajnos nem változtat!2. Nem az a lényeg, hogy én mire vagyok képes, hanem az, hogy a piacon jelen lévő gyártók mire képesek! Érvet, példát hoztam fel...nézz utána bátran! A 15ezer forintos Roccat egér ugyanazt tudja, mint az Ambilight. Ennyi.
Másik példa: ha a Bioptron lámpa gyártási költsége 3000Ft, de Te mégis megveszed 150ezerért mert elhiszed amit mondanak róla, az nem változtat azon a tényen, hogy valójában a marketinget vetted meg, nem pedig egy eget rengető technológiát.A savanyú szőlős villantásra reagálni sem tudok, mert sajnos nem igazán értem, miről beszélsz...
-
kenwood
veterán
-
-
Cane
őstag
Az IBM és a Philips együttműködött a "net tv" fejlesztésében.
"Philips Net TV for popular online services on your TV. ... IBM collaborated with Philips to design and develop the new services portal and is operating the portal on behalf of Philips."
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
törölt tag
válasz lorinser #141 üzenetére
Nem tudsz szöveget értelmezni. en a Philipset mindig is a nagy markak legaljahoz soroltam.
rossznak sose tartottam,de az lg,samsung szintjet sem erte el nalam. Eddig tiszta? Ezután jön
a sony,panasonic es tarsairol inkabb ne is beszeljunk,mert az mas szint. Erről volt szó, normál tévékről, és itt semmi értelme a Pioneer meg Bang&Olufsen-ekkel jönni. Ennyi. Erre te is benyögöd a kuro-t Értelme nem volt az biztos.
Hogy jobban értsd: Van egy Dacia-d, amit le akarsz cserélni, és beszélgetsz valakivel a VW meg az Opel minőségéről, erre egy harmadik okostojás mondaná, de hát a Bentley, meg a Jaguár az jobb ezeknél! Értelmes beszólás volt ugye? Most már érted! Érted? -
lorinser
senior tag
válasz #94529552 #140 üzenetére
Nem keverek én semmit. A 130 és a 132-es hozzászólásodból az jött le, hogy az eladott darabszám a minőség fokmérője (és nem csak én értelmeztem így).
Ha tényleg így értetted akkor baj van, ha nem akkor fogalmazz érthetően, egyértelműen.
-
törölt tag
válasz lorinser #139 üzenetére
Ne jajgass! Almát körtével nem hasonlítunk. A Pioneer egész más kategória volt, csak a tudatlanok keverik össze a kommersz tévékkel. Tudod, almát almával. Neked is probléma? A mai tévékről volt szó egyébként is, nem kellene összevissza keverni a dolgokat.
Innen indultunk:
en a Philipset mindig is a nagy markak legaljahoz soroltam.
rossznak sose tartottam,de az lg,samsung szintjet sem erte el nalam.
a sony,panasonic es tarsairol inkabb ne is beszeljunk,mert az mas szint.
Szóval, hogy kerül a csizma az asztalra?[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
-
kenwood
veterán
azert a menurendszerben a samsung is tud erdekeseket.
Muterek vettek egyet,a csatornak rendezesebe beletort a bicskam.
visszamentek a boltba,az elado hivott egy kollegat,az egy masikat,aki elmondta,hogy az e-manualban van.
nem,nem a leiras,hanem maga a rendezes,mint menupont[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
válasz Dexar007 #131 üzenetére
Jah, azért még tudsz hülyeségeket írni, még szerencse, hogy nem a Bang & Olufsen-nel jössz itt, meg az OLED eladásokat hasonlítgatod az évi 10 milliós tételekkel. A Pioneer lényegtelen darabszámú tévét gyártott, de abba is beletört a bicskája. Azt nem is tudod hogy nem egy ligában focizott az említett 3-4 népszerű márkával. Sokat tudsz a témáról látom.
-
kenwood
veterán
en a Philipset mindig is a nagy markak legaljahoz soroltam.
rossznak sose tartottam,de az lg,samsung szintjet sem erte el nalam.
a sony,panasonic es tarsairol inkabb ne is beszeljunk,mert az mas szint.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
savoo
addikt
válasz Interceptor #23 üzenetére
Úgy tűnik, hogy neked a túlszaturált kamu színek jönnek be, mint sok embernek. Ebben jó a Samsung. A valósághoz azonban semmi köze nincs a színvilágának.
[ Szerkesztve ]
-
Gabir
aktív tag
"Parasztvakítás, mint a "NASA fejlesztésű fazék" 300ezerért."
ez mi, ha nem ócsárolás?
Ha "sima LED szalag", akkor akár te is össze tudsz dobni otthon ilyet, az alkatrész filléres tétel állításod szerint és a vezérlés sem nagy cucc.
Komolyan mondom, még a telefonomhoz is rendelek tőled és szerintem nem leszek egyedül vele.Savanyú a szőlő, igaz?
Nem baj, mert nem vagyunk egyformák, szerencsére(unalmas lenne a világ) -
Vesa
veterán
Pillanat! Az Ambilight-ot egy percig nem ócsároltam -max, a gyártót más termékeik kapcsán-, csak leírtam a vele kapcsolatos irreális árazás/innováció arányról alkotott véleményemet!
Ettől még tény marad, hogy ez egy sima LED szalag. A vezérlés is filléres, pont ilyen van számos Roccat termékben -billentyűzet, egér stb. (a monitoron éppen domináló színhez állítja a periféria világításának színét, ami ott is egy sima RGB LED).
A Philipsnél azt hitték, hogy a látványos diszkólámpát tömegesen megeszik majd az emberek annak ellenére, hogy alaptalanul túlárazott. Tévedtek...Ennyi a történet.A tudomány a valóság költészete!
-
Laca19 (a)
aktív tag
-
Cane
őstag
A Philips általában milyen belsőt használ? Gondolok az lcd panelra és processzorra?
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
lorinser
senior tag
válasz Laca19 (a) #81 üzenetére
Esetleg egy pontos tipusszámot írhatnál.
-
törölt tag
Az szégyen, hogy kötekedésen kívül, az egész fórumban nincs bejegyzésed. Ez vagy te. Gratulálok! Csekkolhatja bárki. Ahol beírsz valamit, csak a mások személyével foglalkozol, szakmailag egy szót nem tudsz a témákhoz szólni, ez a szégyen. Projektorozd le magad teljesen.
-
Dave567
addikt
válasz #94529552 #106 üzenetére
Pont az ilyen emberek miatt mint te, szeretek a középpontban lenni, mint te. Azért megkérdezhetnénk pár fórumlakót, hogy kettőnk közül melyikünk szokott kötekedni.
Te meg az LG topicba mehetsz vissza, ökörségeket írogatni, meg elbizonytalanítani másik embereket.
SZÉGYEN!!
Amúgy nincs márt TV-m, Projector lesz helyette, mint írtam korábban.
Bocs ha megsértettelek, BÉKE VELED![ Szerkesztve ]
-
Gabir
aktív tag
Mindkettő esetnél (de ugyanúgy más eseteknél is) nem a nyersanyagot kell megfizetni sosem.
Házilag is lehet készíteni, számos videó és leírás kering az interneten róla. Érdekes mód a kínai tévéknél sincs, pedig ők nem igazán törődnek a jogokkal.Ha működne a marketing, törődnének, hogy helyezik el a polcokon, nem úgy, ahogy manapság.
Attól hogy neked nincs lehetőséged v. igényed ilyen jellegű dologra, nem kell még ócsárolni.
-
törölt tag
Te ugorhatnál, de máshova, minden topicba csak kötekedni jársz, ezt bárki ellenőrizheti. Az hogy én egy másik taggal mit beszélek az nem a te dolgod, ne szólj bele kéretlenül. Senki nem kért fel ilyesmire. Menj vissza a plazma topicba, ott persze lapítasz mint a nyúl, meg se mersz mukkani, hát ez szégyen.
-
Dave567
addikt
El kellett viselni-e azt hiszem, nem tudom a srác pontos nevét így nem tudom ki keresni.
(#98) Pumma: Nem hiszem, hogy kötekedtem volna, én is csak a véleményemet írtam le, ahogy Te is.
Csak Te olyan embereket próbálsz meg kioktatni, akiknek több tapasztalatuk van, még jó hogy ugranak az ilyesmire....
Ha hülyeségeket beszélsz még jó hogy beszólok, kicsit el vagy veszve, és nem tudod elfogadni a tényeket, persze ez a Te butaságod...
Kíváncsi lennék hány terméket ismersz, hogy itt is osztod az észt... -
Vesa
veterán
A BluRay lemez mögött több ágazat sokéves munkája van, továbbá forradalminak mondható fejlesztések és gyártástechnológiák. Az Ambilight ezzel egy lapon sem említhető, az RGB led szalag a TV-től függetlenül is létező filléres tech, a vezérlés pedig egy elektronikában jártas embernek nem jelent problémát. Ebben semmi forradalmi nincs, csak egy szimpla látványelem. Az, hogy a marketing belebeszél mindenfélét, nem ide tartozik. Tehát míg a BluRay esetén jogos lehet az ár, itt én nem érzem annak. Parasztvakítás, mint a "NASA fejlesztésű fazék" 300ezerért.
Nem vettem másik porszívót. Az elsőnek leégett a motorja, ezt cserélték garanciában, a második meg csapágyas lett. Ott már szerencséjük volt, mert garanciaidőn túl következett be. Én meg vehettem újat.
-
Vesa
veterán
Egyébként azt sem értem, hogy az Ambilight-ban mi olyan eszement drága? Ez egy sima LED szalag, amit fillérekért lehet venni. A vezérlés pedig nem hinném, hogy akkora hardvert kíván, elvégre, a piaci forgalomban RGB LED szalagokhoz olyan távirányítókat lehet venni 2-3ezer forintért, melyek kvázi TrueColor színskálát tudnak keverni. Ehhez hozzárendelni a TV-n aktuálisan domináló színeket, majd ezzel vezérelni a szalagot, nem hinném, hogy profi mérnökönek iszonyatos nagy fejtörést okozott volna. Végülis nem más ez, mint egy RGB LED-es diszkólámpa...
-
Vesa
veterán
válasz Laca19 (a) #86 üzenetére
Philips BDP5100 BluRay player.
Pont olyan fos, mint amit írsz. Jól megszívtam vele. Boot idő itt is kb. 30-40mp, a menü a Dos-t idézi, random lefagy. Legújabb firmware-t tettem fel, semmi javulás. Máskor kiírja, hogy standby de meg se nyikkan ha bekapcsolom. Semmi visszajelzés arról, hogy a készülék éppen mit csinál. Standby módból ha életet kívánok lehelni belé, akkor fél perc malmozást követően tudom csak meg, hogy most elindult -megjelenik a menü-, vagy megint lefagyott (idők végezetéig írja ki a Standby szöveget). A lemez tálcája is rekord lassan jön ki, gombnyomást követő legalább15-20mp mire a lemezt végre kézhez kapom. A "menü rendszer" kimerül 4, azaz négy pontban, azon belül csak szöveges megjelenítésre képes (leszámítva a 4db almenü ikont). Filmekhez, zenékhez legalább egy apró képet rendelni csak álom marad. Számos formátuom nem kezel, ami még érthető is lenne, elvégre nem mediaplayer, de akkor meg minek bele a DLNA támogatás?
Pedig nem a legolcsóbb készülékről beszélünk, de ilyen tré modellel még nem találkoztam.
A csúcskategóriás Philips porszívónkból kettő is kihullott, az egyiknek fél év után leégett a motorja (50% teljesítményen hajtva), a másik meg csapágyas lett, 1 év elteltével. Soha többet nem megyek olyan polc közelébe, ahol Philips "márka" található.A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
Neszójábe, már mondtam neked! Te csak ennyi vagy minden fórumon? Ne kötekedj a véleményüket leírókkal. Elmondod a saját véleményedet és kész. Ennyi a fórumozás, ember! Pro és kontra, tartsd tiszteletben mások véleményét!
Philips a téma, legalább off-ba tennéd, mint hogy kiemelve írsz, OMG![ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
Hajvágom van, Philips...
Komoly 4ezerért. Kiválón működik közel egy éve. -
Dave567
addikt
válasz #94529552 #85 üzenetére
Egy kicsit félre értelmezed a dolgokat, az emberek nem azért vesznek Samsungot/LG-t, mert jó a minősége, ez a kér márka van a piacon megfizethető áron, és sajnos ennyit enged a pénztárcájuk is.
Köztudott az LG/Samsung még mindig küzd a bevilágítással/felhősödéssel, persze ki lehet fogni belőlük jót, mondom úgy, hogy az elején az LG-t preferáltam, aztán jöttek a hibái/tapasztalatok, és ki szerettem belőle, kérdezd meg az LG topicban SZcsicsit, picit voltak felhőcskék az 55"-os LM7XX akárhányas tv-én.
Az emberi butaság határtalan, bemész a boltba, megtetszik a tv és haza viszed, aztán jössz a fórumra panaszkodni, hogy miért ilyen foltos.
Mint a LED topicban az a srác, aki ki akarta váltani a média lejátszóját, a tv-je beépített lejátszójával, előtte le írtam, hogy nem szabad ez miatt tv-t venni, köpött rá, és most bajlódik, meg csalódott, ha annyira bunkó ember lennék, akkor leírnám, hogy megérdemelted hülye gyerek, de nem vagyok az.
Haverom megvett egy LG tv-t 32"5xxx valahányas, haza vitte, hű de szép képe van, egy hét múlva, azért mégse olyan jó ez a tv, én meg magamba röhögök, de előtte látta az ST50 Panasonicot nálam.
Másik hülye haver monitort akar venni, kinézett egyet, mondom ezt nem ajánlatos megvenni, mert itt a Monitor topicban annyira nem ajánlott típus, elkezdi, neked sose ajánlott típust írnak ott mondom akkor csinálj amit akarsz, haza vitte szép-szép de a jó nem ilyen, én meg megint szakadok....
Szóval, nekem is LG monitorom van, ez volt pénztárca kímélő, belépő kategóriás, de ajánlott ennyi pénzért, de tv-be biztos nem venném meg.Plazmához vissza térve, Dexart leugatod azért mert eladta a tv-jét, pedig azt se tudod mért adta el, elég bátor vagy...
Ha nem olvastad volna, Projetort vesz, én is eladtam a ST50-et, mert nagyobb méretett szeretnék, én is inkább projetor felé hajlok most már, jó tv-volt, de egy csúcs tv-t nem fogok csak sorozatokra pazarolni, menjen olyanhoz, aki ki is használja.. -
félisten
válasz Laca19 (a) #92 üzenetére
Hát igen sajnos 5.1 audióban nem a legjobb. SACD ben tudtak egy két jót csinálni meg Hi-fi ben.Sony szerintem is jobb vagy Pio. a legjobb döntés, bár ehhez nem igazán értek.
Én is így jártam, -(pedig én meghallgattam) a Pio frontjaimmal
Sajnos otthon nem szólt úgy , ahogy a bemutatóteremben. épp most adtam el őket"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Laca19 (a)
aktív tag
Amúgy tényleg kolléga vagyok, mert voltam párszor a Philipsbe(legutoljára amikor kezdték gyártani az üveglapos TV-ket a tisztatérbe, állandóan ment az oktatás, hogy mennyi kosz engedhető meg az üveglap és a panel között, legyen tisztítás ablaktisztítóval, ne legyen, meg voltak a dög nehéz kínai üveglapok, amiket mindenki utált...), lehet látásból ismerlek is
Igazad van, miért nem hallgattam meg. Nem érdekelt annyira engem, jobban szóljon a TV-nél, jól nézzen ki, mivel nappaliba megy, állványos legyen, nem érdekelt különösebben. Amúgy általába körültekintő vagyok, mindennek utánanézek, utánaolvasok, de nem gondoltam, hogy egy 90 ezres termékkel alapvető gondok lehetnek, hiszen csak szóljon jobban mint a TV, ez volt a cél.
Amúgy is eszembe sem jutott volna ilyenre rákérdezni, hogy mennyi idő alatt kapcsol be a termék, vagy éppen nem túl hangos a ventije? Vagy éppen 10 évvel ezelőtti kínai 20.000Ft-os Tesco-s házimozinál, vagy 4500Ft-os PC-s hangszórónál tapasztaltam olyat utoljára, hogy fújja ki magából a levegőt és azt durván hallom. Nem gondoltam, hogy egy 90.000Ft-os terméknél ilyen alapvető gondok lehetnek.http://www.diesel.com
-
félisten
válasz #94529552 #85 üzenetére
Én ha most vennék Tv-t csak Sony-t vagy Philipset vennék . ( Ambi ) Az LG -nek vannak jó készülékei nem vitatom, de ha bemész egy akármilyen boltba, akkor szinte nem is tudsz mást venni , csak LG-t vagy Samut, mert az erős marketing eladja a termékeiket. Sima alapszintű LG plazmát sem lehet összehasonlítani egy alap panával. Nem hogy 10x , de Semmivel sem jobbak az LG tv-k a Philipsnél. Tv ről beszélek.
A Kollega meg fikázza a terméket amiben igazat adok neki. De hadd kérdezzem már meg hogy előtte nem próbálta ki? Nem olvasott teszteket? Nem hallgatta meg? Minden gyártónak vannak rossz termékei ez tény. de ha mondjuk egy HTS SACD Philips rendszert vett volna mondjuk 120 ér, ami nem sokkal drágább, akkor most itt istenítené a márkát, mert az a sorozat meg anno annyira jól sikerült.Ha én 90 ezerét veszek hangrendszert csak kipróbálom előtte, vagy belehallgatok, hangrendszernél és vizuális terméknél ez alap. Kivéve ha most nyertem a lottón, de ez a veszély nem fenyeget.
Nem akarok én meggyőzni senkit semmiről, mert mindenkinek van egy véleménye, amit tiszteletben tartok, de nem értek egyet vele mindenben , ez tény.[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Nyílván így van , de ettől függetlenül még mindig a Samsung az egyik legjobb LCD-ben. Azért elgondolkodtató, hogy valamit a többiek mégiscsak rosszul csinálnak. Nem hiszem, hogy a Samsung vagy az LG a hibás a többiek hanyatlásáért.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
-
Laca19 (a)
aktív tag
Ha a hangminőséget/erősséget nem veszem figyelembe, mert ez olyan, hogy valakinek ez valakinek az tetszik (bár mint említettem a10 évvel ezelőtt feleenyiért vett LG után visszalépés volt), akkor is látszik hogy a terméket félkész állapotban dobták piacra: a közel 1 perc boot idő, a visító hűtőventi, és a beletekeréskor lefagyó lejátszó tényleg olyan dolgok, hogy megkeserítik az ember életét. Mielőtt kiadták a terméket, mit mondtak a mérnökök? "Sz.r, de jó lesz így mehet a boltba. ?" Ilyen súlyos hibából 1 elmegy egy termékbe, ha azt mondom ezen kívül tökéletes, nade ennyi?
Mondjuk igazából az első csalódás nem is az volt, hogy alig lehetett összeszerelni a hangszórókat, hanem amikor meghozta a futár, és kiemeltem a dobozból a dolgokat. Olyan könnyű volt, hogy mondom miből van ez, papírból? Mert mondjuk az LG-nek a mélye nehezebb mint a komplett Philips 5.1-es rendszer, vagy éppen 1 magashangszórója olyan súlyú, mint a Philipsből mind az öt egyszerre.http://www.diesel.com
-
félisten
válasz Laca19 (a) #81 üzenetére
Sok ember meg pont az általad ellenpéldaként felhozott LG vel van így. többek között én is. Soha többet semmiben.
-
nuke7
veterán
válasz Stukker1987 #75 üzenetére
Nem értelek.
Magaddal akarod vinni a tv-t amikor mész valahova?https://youtube.com/user/nuke7
-
Laca19 (a)
aktív tag
Látom, hogy van itt 1-2 ember, aki ugyanúgy rossz véleménnyel van a Philipsről, mint én. Én így jártam a termékükkel:
1 éve vettem egy Philips 90.000Ft-os kompakt házimozit az új LG TV-mhez. Elvárásom csak annyi volt, hogy állványos legyen, optikai bemenettel rendelkezzen, jól szóljon, a többit a TV intézi, szerintem nem nagy elvárás. Ennek sem felelt meg. Összerakása az állványos hangszóróknak rémálom volt, vízhólyag a tenyeremen 1 hét izomlázzal, annyira nehezen lehetett összecsavarozni. Utána kiderült, hogy a cucc 50 mp alatt bootol be, ennyi kell neki, hogy hangot adjon ki. A hangerőssége kevesebb volt, mint a 10 évvel ezelőtt 40.000Ft-ért vásárolt kishangszórós LG-é (oké hogy kamu, de papíron a Philips 1000W, a 10 éves LG 185W, és mégis sokkal hangosabban szól az LG). A menüje említésre sem méltó kb. C64-es grafikát nem éri el, oké hogy nem számít a menü, de azért valahogy nézzen már ki. A hűtőventillátora hangosan visított, ami idegesítő volt. A beszédhangokat elmosta, hiába hangosítottam, nehezen lehetett érteni a beszédet. Próbáltam mindent: éjszakai üzemmód, ráadásul a szélső hangszóróknak legkisebbre vettem a hangerejét, a középsőnek leghangosabbra, amiből a beszéd jön... valamit segített, de az alap probléma megmaradt. Éjjel/este ez miatt használhatatlan volt, hiszen ha olyan hangerőre emeltem volna, hogy a beszédet halljam, akkor a robbanásoknál jött volna fel az alsó lakó.. Ami egyedül jó volt benne az a médialejátszó része, mindent lejátszott. A negatív része ennek, hogy a filmek 80%-ba már nem tudott beletekerni, általában lefagyott. A mélye puffogott, hangos de erőtlen volt, hallottam ahogy fújja ki magából a levegőt, mint valami ócska kínai cucc, ami erőlködik. Igazából sok jót nem lehetett elmondani róla...Lecseréltem egy LG 2.1 soundbarra: bekapcsolom, 5 mp és van hang, a beszédet érteni, jobb hangzás, a mélye pedig sokkal-sokkal szebb. A Philips elbújhat ez mellett, ilyen h.mozit, mint ez a Philips volt, ilyet kínai cégnek sem szabadott volna piacra dobni, ez már pofátlanság szó szerint. Ha azt mondták volna, hogy 20.000Ft-os Orion, azt mondtam volna valakinek: "20.000-ret kiadtál erre a sz..ra?"
http://www.diesel.com
-
Cane
őstag
Nemrég láttam, hogy bizonyos Philips tv-re 5 év garanciát adtak. Ez a garanciaidő azért lényeges.
Valószínű van ilyen jó garanciaidő más gyártónál is, de a Philipsnél figyeltem fel erre.▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
Interceptor
addikt
Ha nem tudod a boltban magad beállítani úgy ahogy otthon, akkor abban sem lehetsz biztos, hogy jól döntesz végül x termékkel y ellenében Amúgy vannak neten akár hdtvtesten is kalibrálás utáni beállítási értékek, kiindulásnak jó aztán ott még finomítgatsz rajta. Szerintem is legyen béke.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz Interceptor #76 üzenetére
Azért tv vásárlás kapcsán én is képes vagyok 2-3 napon keresztül is visszamenni a boltba, és órákat bámulni a tesztlemezt (meg persze előfordul, hogy filmet is viszek magammal), mielőtt végleg döntök; meg persze a neten is keresgélek száraz adatok között (meg fórumozók véleménye között), mielőtt leszűkítem a jelöltek listáját arra a 2-3db-ra, amit utána igyekszek élőben is összehasonlítani. De ezen kívül, hogy ácsorgok a boltba, és megpróbálom a hibákat is felfedezni a gyári beállításokkal. Aztán ha valami tetszik, elkérem a távot is, de a boltban úgysem lehet úgy beállítani, mint otthon; arról nem is beszélve, hogy mostanában azt vettem észre, a panelnek is járódnia kell, és idővel változik, finomodik a képminőség is.
De pl. BluRay lejátszót már fél éve akarok venni; mert cirka azóta nincs BD-m, mivel az előző tönkrement (Philips), de még mindig csak ott tartok, hogy agyalok
Szóval én is tudok a semmin merengeni, mert nem akarok otthon sem csalódni...
De legyen tényleg ez az OFF vége, részemről BÉKEHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Interceptor
addikt
Senki nem mondta, hogy évente új tv-t kell venned ahhoz, hogy képbe legyél. Ha lenne saját VALÓS tapasztalatod a lehetséges jelöltekkel(kategórián belüli) legalább egy rövidebb teszt erejéig akkor azt mondom oké, de az első hozzászólásodnál jóformán a semmire tettél messzemenő következtetést. Mindent leírtam az előző hozzászólásaimban, hogy mit lehet csinálni, ne fussunk újabb köröket. Én is itt fejeztem be.
Ui: Az utolsó mondatod rohadt gáz
[ Szerkesztve ]
-
Stukker1987
senior tag
Ezen az alapon okostelefon helyett megengedem hogy a köv cuccokat vigyed magaddal,ha kimozdulsz otthonról mert jól jöhet (1db laptop netezéshez,1db Sokol rádió rádiózáshoz,egy darab walkman egyéb zenékhez,1db kompakt fényképező,1db GPS,1db Nokia 3310,1db PSP)...értjük egymást remélem.
Tehát nem kell hogy legyen,de ha használhatóan be tudják építeni az általam említett dolgokat az a felhasználóknak csak jól jöhet...
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
OII
csendes tag
Inkább beszélnék nosztalgiáról, mint jó hírnévről...
na, hát kb. hasonló véleményen vagyok én is, mint a kolléga. A philips logóval ellátott tévé vackok nagyjából az ipari hulladék kategóriát jelentik nálam. Ráadásul írom ezt úgy, hogy sosem volt más tv-m, csak filipsz. De az akkori minőség már csak retro.
Tessenek már olvasgatni külföldi (gyári support) fórumokat is, ahol özön számra csak a pórul járt és csalódott vásárlók lesújtó véleményeit lehet látni. Kiábrándító. Jómagam csak a 6-os szériával jártam meg, de a 9-es "csúcs" széria is mehet a levesbe, ahogy olvasgatom. 2 év után sincs normális szoftver a tv-m hez...
NEVER MORE PHILIPS
958 nap után lelkes újonc lettem
-
félisten
Voltak úgy műszaki hibás készülékek, amikből funkciók hiányoztak. Mint például nekem van 2 db 160 Gb hdd-vel szerelt DVD írós felvevőm, beltéri egységem..
Minden szuperül működik rajt, kivéve a Guide és az időzített programozást, mert hibás benne a panel. Ezt 10 ezer forintért vettem, ami akkoriban sem volt sok ( kb 10 éve) de a boltban még igazán nem is lehetett kapni, vagy csak vagyonokért.( 100 ezres tétel)
Én ezzel írtam és digitalizáltam több száz VHS-t, esküvőt stb. Nagyon imádjuk, igaz kicsit hangos már a ventije, de a szolgáltatóknál még a mai napig is vagyonokért adják, vagy több év hűségidővel. Mellesleg még azok sem érik el ennek a készüléknek a tudását, mert ugye ebben van optikai meghajtó és írni is tud lemezt.
Ami kicsit röhej, mert a gyártását például ezeknek a készülékeknek már kb 7-8 éve abbahagyták, kifutott modellek lettek. Szóval van azért még lemaradásunk bőven.Sokan nem tudják, hogy a Philips mennyire innovatív és előrelátó gyártó volt. Mindig az elsők között léptek az újdonságokkal, csak ide nem jutott el vagy éppen valami balszerencse révén ( mint például az évekkel ezelőtt bevezetésre kerülendő mozgásérzékelős távirányító , amit ugye most az LG éppen ad , vagy nem ad készülékeihez Philipsnél ez már ezelőtt 8 éve bejött volna, ha nem cseszik el a sok ezer Tv-t a mérnökök. De Sok ilyen dolog van, amit ha visszagondolok, hogy hány évvel ezelőtt gyártottunk és mostanában kezd beszivárogni az emberek lakásaiba. mint például a megállítható és rögzíthető Tv műsor. amihez mi a cuccokat a Philipsnék kb 2006 ban már gyártottuk tömegével.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Nem, ez tény!
Nekem eddig 3 tv-m volt, amit én vettem magamnak...
Nem szoktam évente tv-t cserélni, és remélem az elkövetkezendő 10 évben nem is lesz rá szükségem!
Persze még ez is sok, a szüleim 40 évig néztek 1db tv-t, és eszük ágában sem volt lecserélni annó
De bocsánat mindenkitől, hogy én sem évente cserélek tv-t
Mellesleg laptopom nincs, és egy tv teszt miatt nem is szándékozok egy tv árát elkölteni hülyeségekre
De most komolyan, ti milyen sűrűn vesztek tv-t, és mit visztek minden teszthez, amivel soha, semmikor nem lőtök mellé (és ha mindig a tökéletes tv-t veszitek, miért cserélgetitek)?
De én ezzel befejeztem; lehet engem hülyének nézni, amiért a saját szememnek, és ízlésemnek hiszek, amiért megbízok a gyártók hírnevében, és az általuk beállított bemutató módoknak, ami azért valamit sejtet a képminőségről, hiszen a legjobb oldalukat próbálják bemutatni, kihangsúlyozni, és lehet azért is lesajnálni mert nem követem a divatot, és nem veszem meg minden évben a legújabb modellt, de nem érdekel! Nem azért dolgozok, hogy évente új tv-t vegyek, 10 év alatt meg úgyis változik a technológia, és akkor majd megveszem azt, ami akkor tetszik, és ezért mindenkitől elnézést kérek, hogy nem vagyok jó fogyasztó
De 100 szónak is egy a vége, nekem tetszik a Philips képminősége, és nem érdekel, hogy ki szerint jó, vagy rossz, ha nekem megfelel...
Ez olyan, mint a nő: ha nekem x típus tetszik, akkor baromira nem érdekel, hogy más szerint ronda, ha számomra pont ő a viagrapótló, alhastáji ősvérbőség okozó nőszemélyHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Tibacca
csendes tag
b. válasza nagyon precíz, annyival egészíteném ki, hogy a Philips gyártási hibás készüléket (még esztétikai hibával sem) dolgozói vásárban sem bocsátott áruba, "Nehogy valaki nálunk lásson egy hibás készüléket és ezért rossz véleménnyel legyen a cégről." Azaz a b. által is említett "cég jó hírneve" nagyon fontos volt nekik. Dolgozói vásárba a kifutó termékek (persze ezek a magyar üzletekben még bőven újdonságnak számítottak, ha egyáltalán árulták idehaza) vagy a sérült csomagolású termékek kerülhettek.
-
Interceptor
addikt
Előszőr neten elolvasod a teszteket, pl hdtvtest, ezt követően megnézed élőben is a lehetséges jelölteket, van ahol megengedik, hogy rákösd a laptopot vagy amit akarsz. Mindent lehet csak akarni kell. De igazad van, azzal a hozzáállással ami neked van erre nincs esélyed.
-
félisten
Erre egyszerű a válasz. Azért mert a gyártók nem kiskereskedők. nem árulhatnak termékeket magánszemélyeknek, nem garanciázgatnak, nincs bolthálózat. Kizárólag dolgozói akcióban árulhatják ki a termékeket, amit meg is tettek évente 2x. Itt is csak minimális menyiségben. hisz vigyázni kellett, hogy ne legyen sok ilyen termék használatban, ami valami oknál fogva kisebb -nagyobb esztétikai vagy műszaki hibával működik, Itt a cég jó hírneve a tét. Általában sorsolták a készülékeket, mert voltak olyan modellek, amikre 10 x annyi ember jelentkezett, mint amennyit engedélyeztek.Garancia nem volt rájuk, vagy talán 30 nap némelyik modellre. . ha valami oknál fogva még is ilyen forgalomba kerülhetne mondjuk féláron, mindenki arra vadászna és várna, ami nem jó megint, hisz saját magának adna konkurenciát.
Az esztétikai hibákat általában amúgy ( mint pl lakozás) ráverték a beszállító cégre,( ebben az esetben a General plastics) aki lakkozta a modelleket, mert erre szerződés volt. Magyarul a cég nem bukott rajt igazán semmit a munkaköltségeken kívül, a beszállító cég meg ráfizette a gatyáját is, ha összeszerelés után kellett ilyen dolgokat elvégezni. Ezért rá voltak kényszerülve a jó minőségű munkára."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Vesa
veterán
Azt nem teljesen értem, hogy az ilyen gyártási hibás készülékeket miért nem lehet mondjuk féláron adni? Évente rendeznének 3-4 ilyen akciót, nyilván rengeteg vevő lenne. Annál talán értelmesebb, mint bontóba küldeni egy hibátlan eszközt némi esztétikai hiba miatt. Már csak azért is, mert így legalább a gyártási kültségek visszajönnének. Szal nem értem, miért kell kukába szórni ezeket...
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Persze, mert ugyanazt a modellt nem sokan veszik meg 1,5-2x áron a körülmények miatt...
Ahhoz vagy hasonló ár kell, max. 10% eltérés, vagy nagyon jó ismeretség, és vastag pénztárca, hogy az ember miatt hajlandó legyen ott vásárolni.
Úgyhogy maximálisan egyetértek a véleményeddelb.:
Nem láttam még passzív Philips tv-t, de nálam az pl. már nem férne bele a keretembe, mert az már magasabb árkategória, mint az aktív modellek, pláne ha Ambilight-al vannak szerelve
Persze a csúcs minden tv*nél drága, de sajnos az én keretem is véges; máskülönben lehet, hogy egy Quattron Sharp, vagy egy Ambilight-os csúcs Philips ülne most az asztalomonHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
félisten
Pedig a Philips passzív 3D remek. Szerintem a legjobb a piacon.
Aki az ambi miatt vesz Philips Tv-t , próbáljon meg azok közül a modellek közül venni, amik 3 oldalas világítást adnak. Sokkal jobb mint a 2 . Ez adja meg igazán az élményt.[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
válasz Interceptor #60 üzenetére
És az úgy tuti?
Szerinted van olyan áruház Magyarországon, aki megengedi, hogy saját BD-t vigyél be az üzletbe saját filmmel és saját HDMi kábellel, majd odaadnak 5-6 tv távirányítóját, majd kapsz egy kanapét is, hogy kényelmesen leülve be tudd állítani az általad jónak vélt képminőségre az összes tv-t, persze minden márkánál más érték a jó, aztán nézz végig legalább fél órát a filmből tévékészülékenként, hogy el tudd dönteni, melyiknek milyen a képe?
Ja, és persze közben kérjem meg az üzletet, hogy minden lámpát kapcsoljanak le amíg vásárolok, hogy minden apó részletet láthassak a sötét jelenetekben is?
Ez biztosan így működik, és minden vevőnek meg is teszik
És biztos, hogy elsőre sikerül belőni hasraütés szerűen a képet egy tök idegen modellnél?
Esetleg vigyek valami tesztlemezt is, referencia műszerrel, stb., hogy "valós" eredményt kapjak?
Ugye ezt azért, te sem gondoltad komolyan?
Vagy te így szoktál idehaza tv-t venni?
Ha igen, hol?
Akinek ilyen igénye van, az nem egy MM-be fog bemenni tv-t venni, ahol nagy a választék, hanem elmegy egy szakboltba, és hagyja magát rábeszélni egy jó drága, és hasbeszélő show keretén belül az egekig magasztalt márkára, aminek a bele valszeg ugyanaz, mint az MM-ben kapható tv-k, csak az eladási körülménye, és a neve miatt kell érte 10-100x árat fizetni
Ezzel szemben én úgy vettem tv-t, hogy volt egy elvárás képátlóban és tudásban, volt egy maximális összeg amit rá tudtam szánni, és megnéztem a választékot. Az adott árkategóriába volt Philips, LG, Samsung, és Sharp. Ebből a boltba, ahova be tudtam menni volt LG, Philips, és Sharp, de az adott árkategóriában és nagyságban csak Philipset, és LG-t tudtak volna adni. Mindkettő tetszett, de ahogy írtam, az LG passzív 3D-je nem győzött meg, de a Philips aktívja igen; így az lett. Ennél jobban, hogyan teszteljek egy tv-t?[ Szerkesztve ]
Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
nuke7
veterán
válasz Stukker1987 #4 üzenetére
hát a smart, a media player meg főképp az android nagyon kell egy tv-be...
https://youtube.com/user/nuke7
-
zed1983
őstag
Az Ambilight brutáljó!
kb 5" -al megnöveli a látható képi élményt és hát nem beszélve arról, hogy nem folyik ki az ember szeme teljes sötétségben!YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Geri Bátyó
addikt
Én most dobtam ki a Philips hajnyírómat. Minimum 12 éves volt. Anyám vasalója (gőzölős, teflon talpas) 14-15 éves és tökéletes. Volt szerencsém olcsó DVD lejátszóhoz, ami jobban működik a mai napig, mint a többszörösébe kerülő, jóval drágább Samu, ami már tönkre ment.
Én is szívtam Philips termékkel ('90-es évek eleje, kétkazettás magnó), amit garancia időn belül 4x vittem javítani, ugyan azzal a hibával. Előfordul a legjobb céggel is.
Nekem nincs bajom velük.
Nekem az ASUS a mumus. Minden ASUS cuccal szívtam eddig. Ettől még nem sz@r az ASUS, csak nekem nem jött be és nem volt vele szerencsém."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
imikee
tag
6 éves Philips monitorom van nagyon hozzám nőtt már 220XW
...
-
Tibacca
csendes tag
Én ugyan nem a Philipsnél, hanem a mellette lévő kiszállító cégnél dolgoztam (Geodis, majd DHL), de nálunk is előfordult, hogy át kellett vizsgálnunk több száz tévét, mert a hátulján (!), egy bizonyos részen nem mindegyiknél volt tökéletes a lakkozást (kb. háromból egynél). Ez nagyjából azt jelenti, hogy három-négy mm-es részen egy-két folt volt látható. A hibás tévék kamionszámra mentek a zúzdába. Nekünk is fájt a szívünk, hiszem a működésükkel semmi gond nem lett volna, szerintem a vásárók közül százból ha egy észrevette volna ezt a kis esztétikai hibát, ugyanakkor örültem, hogy a gyártó csak 100%-os készüléket enged az üzletek polcára. Első Philips termékem még '89-ből egy CD-lejátszós hifi, 25 éves és még mindig megy. Az érdekes az volt, amikor évekkel később az ilyen-olyan dvd lejátszók már nem tudták kezelni a karcos lemezeket, de ez mindent zökkenőmentesen megoldott. Dolgozói vásárban több terméket is tudtam vásárolni, magamnak és ismerősöknek is. Még egyikről sem hallottam semmi rosszat, mai napig működnek. Azóta nálam Philips a tévé, hifi, monitor, lámpa, még a sörnyitóm is!
-
NSX82
csendes tag
Nekem is az a véleményem, h a philips egy szivás...
Több philips termékkel is megszivtam és már-már oylan érzésem van a termék neve hallatán, mintha egy olyan cégről lenne szó aki direkt arra tervezi a készülékeit, h azok tönkremenjenek. És emellett tudva azt, hogy a kezdetek kezdetén a philips uttörö volt a lightbulb conspiracy kialakulásába, (tehát, h szádnékosan tönkremenjen x ora után egy villanykörte) teljesen kinézem a cégből, hogy minden más termékére is kiterjeszti ezt a hozzállást. Emiatt számomra a philips neve baromira nem cseng jól, bizalmam egy szál sincs már benne, és nem is ajánlom snekinek amikor ismerösök megkérdeznek. Számomra a philips egy tolvaj cég, ami midnezek ellenére amúgy minőségi dolgokat gyárt, de a minőség csak addig minőség amig az adott dolog müködik.... és ez általába nem tart sokáig...[ Szerkesztve ]
-
-
Zol01
tag
válasz Luck Dragon #42 üzenetére
Dolgoztam ott én is és nekem is kellett "rongálnom" annak ellenére hogy nem szerettem volna. Bár ez hangfalszett volt, de hát mit ne mondjak nem volt túl jó érzés!
-
félisten
válasz Luck Dragon #42 üzenetére
Akkor megnyugodtam, azt hittem nem szabadott volna leírnom. Éjszaka a szemben lévő General cégnél is szerelték szét a hibás sorozatokat.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
Hát most hogy írod ,lehet hogy nekem se szabadott volna leírnom ...
Amúgy már teljesen megszűnt a Philips Magyarországon vagy legalább is Fehérváron sincs már semmi. egy kínai cég használja a gyártóüzemet ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Elmondhatnád hol dolgoztál, mert én 8 évig Fehérváron a Philipsnél. Több Tv-t gyártottunk , teszteltünk és én a mai napiga márka hű fanatikusa vagyok. Mellesleg voltunk kint a vezetőséggel az LG gyárban, amikor lecserélték a Sharp paneleket LG -re és mit ne mondjak. Az Lg összeszerelése sem volt jobb (SŐT ), mint a Philipsé. Ráadásul, amikor a Loewe cuccokat gyártottuk, igen csak meg voltak elégedve a minőséggel a Loewe mérnökei, pedig brutális kritériumoknak kellet megfelelni minden téren . ( ha csak a lakkozását nézem a tv kereteknek, 10 legyártott Loewe keretből 3 mehetett át a Philipsnél, amíg ugyan ez az LG -nél legyártott egyetlen sorozatnál 10 / 6 volt. Ez nem azt jelenti hogy az Lg ennyire jó volt, hanem azt hogy leszarták a Loewe által kért kritériumokat.
Nekem van 10 éves Philips LCD tv-m , mai napig tökéletes. Van Amibis is, nem cserélném el semmire max a Sony 900 sorozatára , ha lenne benne ambi.
Több hozzászólásomban leírtam már, de itt is hozzáfűzném, hogy a Philips anyagi csődjét a TV gyártás területén 2008- ban Nem csak a gazdasági válság okozta..Több országban , (többek között Magyarországon )legyártott több havi teljes tv mennyiség végezte a kukában. Akkoriban jött volna ki a Philips egy teljesen új, forradalmi menüvel és irányítással ( amit most már az LG előszeretettel használ ) és 2 havi gyártás és raktárkészlet felhalmozás után derült ki egy óriási mérnöki hiba a menürendszerben , ami a Tv-t használhatatlanná tette. A Tv-ket heteken át bombáztuk szét a beszállító cégekkel együtt , mert nem volt rá megoldás hogy fel lehessen használni újra őket, kivéve az LCD panelt, de abból is rengeteg megsérült a szétszerelés során. Brutális volt, ahogy a tonna számra vitték el széttört üveg előlapokat ami keretet körbefogta. Kemény időszak volt, meg is lett az eredménye. Többek között ennek is köszönhető, hogy utána sokáig a Philips az elavult menürendszert és idegesítő kezelést használta a megmaradt tv produktumokban.
-
Zeki
nagyúr
Van nekem egy 40"-os Philips UHD tv-m (40PUS6809).. nem igazán tökszuper...
.... A digitális kábeltv adások képe, pláne a HD, az nagyon jó.
XBOX rákötve hdmi-n, minőségi nagysebességű kábellel, a képe nem olyan jó.Valahogy túl kontrasztos, túl tűéles, túlvezérelt.
Előtte egy nagy 100Hz-es Philips Matchline tv-m volt, amin élvezhetőbb volt a képe.
Mondok egy példát még, usb pendrive-on a film. Ha xbox-on keresztül megy hdmi-n, szintén túlvezérelt a kép, míg ha simán a tv oldalába dugom be, minden baba.
A betekintési szöge, meg csak szemből élvezhető.
A 3D viszont atom jó. Utazás a Föld középpontja felé 3D. Ez a családi kalandfilm kell, és lesel mint Gizi a moziban.
A hangja viszont ultragáz. Fakó doboz hang. Hiába a sok hangzásféle, meg basszus emelés, meg magas emelés, akkor is fostalicska.
És dög lassú a tv! -
Vesa
veterán
A cég jóhíre? Eddig bármilyen Philips cuccot vettem, azzal megszívyam! 2db csúcs kat. porszívó, 1db TV, 1db 6fejes állítólag csúcs kat. VHS magnó, és a legújabb, egy BluRay player. Romos fos volt az összes, szinte mindet vissza kellett vinnem mert idő előtt elhalálozott.
Inkább beszélnék nosztalgiáról, mint jó hírnévről...A tudomány a valóság költészete!
-
klepto
addikt
válasz Interceptor #24 üzenetére
Természetesen nem, és ezért is írtam, hogy magát a márkát én sem tartom túl sokra; vagyis nem vagyok márkafan!
Az én elismerésemet eddig leginkább az LG vívta ki, de a szívem csücske még a Sony és a Panasonic is.
Csak én is ár/érzékeny vagyok, és a Philipshez sikerült jó áron hozzájutnom, ezért van ilyen tv-m.
A másik ok pedig a 3D, nekem az aktív rendszer szimpatikusabb a passzívnál, de ez is egyedi ízlés kérdése, és tisztában vagyok a passzív 3D előnyével az aktívval szemben
A Samsung a kakukktojás az életemben, bár a családban van Samsung plazma, és az is megy már évek óta hiba nélkül!
Persze ha a bolti bemutatókból (a tv-k gyári demó bemutató programjából) nem lehet semmi következtetést levonni, akkor, hogy válasszon az egyszerű ember, de még a magam fajta, kissé tájékozottabb emberke is tv-t magánakHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
ALBY
senior tag
Jó cikk.
Nem sok szó esett róla de a Philips kiemelkedő képminőségű tévéket tudott csinálni, nyomorult divx szerintem jól belőtt philipseken néz ki a leg nézhetőbben. Mindenféle képjaítóban is élen jártak.
Kár hogy a tömegusert nem érdekli a képminőség manapság, csak a méret, az ár meg valammi aktuális baromság mint a meghajlítás, fészbúk App, integetőssbeszélgetős vezérlés stb.Az Ambilight is piszok jó cucc, egyetlen adu a kezükben. Amiatt én megint vennék Philips-et ha találok amúgy is megfelelő modellt.
Androidra váltás nagoyn jó húzás volt, azt a régi smart tv rendszert le kellett húzni a wécén.
(mondjuk személyszerint én jobban örülnék egy csak kijelzőnek, jó pannelel, ambilight-al és pár HDMI bemenettel aztán a tuner meg a smart vackok nem hiányoznának, rá lehet ugni amire valóban szükség van)És persze ügyesebben kéne reklámzni amijük van, mert az nem az igazi. (külön az értelmesebb, jobban érdeklődő megfontoltabb user-eknek, és külön stratégiával az egyszerűbb hozzáállású vásárlóknak)
Jó képminőséggel, amibilight-al és az új adroidos béléssel, ha nem szállnak el az árakkal(!),
továbbra is top gyártók lehetnének megint. Drukkolok!A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
hommeros
őstag
De kár azokért a jóféle Philips hangszórókért.
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
ALBY
senior tag
Tényleg , nekem is volt Philips Seismic Edge hangkártyám,
igazi unicum volt, kilógot a sorból, többet tudott a kommersz cuccoknál, pont ahol kellett.
Sajnos annka is pnt így leáldozott sajnos, szomorú vége lett. Pedig azt a kártyát ha futna a mai win7-8.1 rendszereken most is csak ajánlani lehetne egy csomó emberenek, ma is megállná a helyét, igazán szépen szólt, és nem volt drága sem.A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
addikt
Elolvastam a cikket, mert dolgoztam a Philipsnél, ismertem és dolgoztam együtt sok managerrel, mérnökkel, hollandiából, belgiumból.
Viszont feltettem magamnak a kérdést, hogy láttam e bármi jót a cégen belül amikor ott voltam (nem mostanában volt). Nem láttam. Folyton a kapkodás ment, meg a piac után kullogás, aztán meg az amúgy is lemaradásban levő termékek butítása, gyártástechnológiájának olcsósítása, hogy az eleve spórolósan megtervezett termék még szarabb legyen.
Aztán elgondolkodtam azon, hogy volt e valaha Philips termékem amivel elégedett voltam, vagy felmerült e valaha vásárlásnál mint bestbuy alternaítva. Az életben nem volt példa egyikre sem.
Így aztán nem is lepődök meg nagyon, vannak dolgok amik ha nem mennek, akkor nem kell erőltetni őket.
-
lorinser
senior tag
válasz Interceptor #23 üzenetére
Hol dolgozol? Mi a foglalkozásod?
-
Bogyi007
veterán
Samsunggal kapcsolatban nekem is van tapasztalatom mivel egy
SyncMaster T27B750EW (http://www.geeks.hu/tesztek/130205_samsung_syncmaster_t27b750ew_series_7_monitor_teszt) Tv-Monitorom van, amit màr 2x vittem szervízbe ( elsőre az optikai kimenet csatija vállt le az alaplapról, másodszor egy villám vágta taccsra).Lehet hogy szervízigényesek de legalább jó is a hazai support hozzá.
Tehát ha vennék új tévét Phillips mehet, a Blaupunkt, Akai, Hyundai, Akai Sharp, Jvc messziről elkerülendő ugye? Oriont szóba sem mertem hozni.... :-P
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Interceptor
addikt
Azért nem sértődsz meg, ha azt mondom, az alapján amit írtál, messzemenő következtetést levonni különféle márkákkal kapcsolatban nem igazán bölcs dolog. Az sem mindegy hogyan vannak beállítva a kiállított termékek, egy kategórián belüliek egyáltalán stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Személy szerint nem ajánlom a Philipset, gyengébb képminőség uyganazon áron mint egy Samsungé, ráadásul idő előtt tönkrement anyáméké is, bár ez lehet csak pech volt. Az amit előttem írtak, hogy a Samsung szervízigényes így általánoságban kijelentve netto baromság. Minden márkának vannak rosszabb/megbízhatatlanabb szériái. Nyílván Samsungban is vannak gyenge eresztések, bár az alsó kategóriában minden márka terméke vacak, legalábbis nekem nem felelnek meg képminőségben.
[ Szerkesztve ]
-
klepto
addikt
Nekem a lakásban 2 Philips tv-m van, és én meg vagyok velük elégedve.
Ami a tv-k képminőségét illeti, tavaly karácsony előtt elmentem egy kis műszaki áruháztúrára, és az egyik boltban szép sorba ki volt rakva azonos méretben, egymás mellett a 4 nagy márka, középen pedig a Philips. Akkor megjegyeztem, ha csak a képminőség számítana, most is a Philipset venném, pedig ez a márka a legkevésbé értékes a szemembenHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
lorinser
senior tag
Ajánlható persze. A Philips-et képminőség szempontjából én még továbbra is többre értékelem mint a Samsung-ot, LG-t. Csak a Philips kevesebbet költ marketingre mint a kóreaiak, ez sajnos meg is látszik az eladási darabszámokon.
Az is lényeges, hogy a Samsung nagyon szerviz igényes, az LG és a Philips jóval kevésbé.Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Bogyi007
veterán
Na most látom vannak pro és kontra vélemények, tehát a Sony Samsung Lg hármast leszámítva őket akkor lehet ajánlani vásárlásra tévé fronton vagy elkerülendőek messziről?
Egyáltalán a régi ismert nevek közül napjainkra melyik ami még most is jó vétel?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
kenand
veterán
Tudom, de sajnos az is a múlté.... Nekem van egy 2004-es PHILIPS LX8200SA SACD/DVD lejátszó+erősítő+rádió, 5.1-es kombón. Progreszív pásztázás miatt külön Faroudja chip van a készülékben. Még mindig tökéletesen működik.
-
macman507
aktív tag
Ez egyébként nagyon hangulatos tud lenni, igaz filmnézés közben néha zavarhat, de mint hangulatelem is akár használható és talán van olyan film, vagy bármi, aminél lehet jól használni és nem zavarja a filmnézést.
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
kenand
veterán
SONY-val együtt az összes TVs szabvány 99%-át ez a két cég tette le az asztalra...
Sajnos ez már a múlté. -
Interceptor
addikt
Nem sokat tudok erről a márkáról, de annyi bizonyos, hogy eddig engem nem győzött meg az lcd-ivel. Szüleim 3 éve vett 750K-s tv-je pont gari idő után purcant ki(majd megnézem a típust ha valakit érdekel). A panel adta meg magát, azt mondták nem éri meg javítani. Persze ez bármelyik gyártó termékével megtörténhet, nem ez az ok amiért nem tetszik, egyszerűen a képe nem hozta azt mint a 6 éves és olcsóbb samsungom akárhogy állítottam. Egyszerűen nem voltak olyan teltek a színek, emellett a mély piros színek meg szőrősek voltak, a különböző árnyalatokat alig lehetett megkülönböztetni. Ugyanez e baj ismerős mostani lg-jével is, akárhogy állítom sz@r. Van egy Sony is az meg szimplán fakó mindegy hogyan állítod a demo anyag is fakó, mintha ott lenne egy réteg fólia a képernyőn. Persze az csak egy 200k-s full hd-s darab. Nyílván a felsőkategóriában tud a Sony is olvastam néhány igen jó tesztet.
-
mmdms
addikt
Az előző melóhelyemen javították munkatársaim ezeket a már eladott licence-ű philips tévéket, a tesztergépből kijött panelok mindegyikén púpos volt az összes kondi. Kábé 40 perces egy ilyen teszt, nem tudom elhinni hogy az ilyen tv-k elmennek akár 1-2 évet. Valamelyik háttér világításos sorozat volt, de nem tudom pontosan melyik.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
pip
aktív tag
Acoustic edge es seismic edge neven futottak, nagyon jo kritikakat kaptak, megjelenesukkor sajat palyan EAX-ban vertek az SB-t (!), tamogattak az azota kihalt A3D-t, hangminosegben pedig minden review az SB ele helyezte oket. Aztan valamiert megsem vettek oket, ami igy utolag ertheto is, hisz a kezdetben gyakori driverfrissites teljesen leallt, gondolom jatekok alatt bugoltak.
egy regi teszt
-
lorinser
senior tag
Köszi a cikket.
Több egyéb Philips termék mellett én már a 2. Philips TV-met nyüstölöm. Nem ántam meg, hogy tavaly év végén újra ilyen TV-t vettem.
Az említett pozitív példa a TV divízió esetében talán még annak is köszönhtő, hogy a Philips-nek továbbra is 30% részesedése van ebben. Meg persze annak, hogy a legtöbb holland mérnök továbbra is ott dolgozik, a fejlesztés pedig maradt hollandiában.Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Gabir
aktív tag
Sajnos minden mondat igaz...valaki majd jót kaszál egy-egy licensz újratervezésével-modernizálásával.
-
elefant
őstag
válasz Stukker1987 #4 üzenetére
Én személy szerint imádom az Ambilightot, de mikor Philips tv volt nálunk teszten mindig idegbajt kaptam a vezérléstől. Kis apróság a menürendszer, de azért eléggé meg tudja keseríteni az ember életét.
-
pip
aktív tag
en ezt a "fejlesztunk, bemutatjuk, majd hagyjuk az egeszet" buktat szemelyesen a Philips hangkartyaknal ertem meg, meg a 2000 evek elejen bemutattak egy 5.1 hangkartyacsaladot (nekem ezekbol a seismic edge fantazianevu volt) amely minden tekintetben lekorozte az akkori csucsnak szamito Creative SB termekeket, aztan hagytak hanyatlani az egeszet, drivereket nem frissitettek, teljesen erthetetlen modon nem foglalkoztak vele tobbe. A cikkben latom hogy ezt notoriusan ismetelgettek mas teruleteken is
-
Geri Bátyó
addikt
Tényleg érthetetlen, hogy egy ilyen cég, hogy nem képes az amúgy jól sikerült, innovatív fejlesztésekből profitálni. Talán a felsővezetést kellett volna "eladni" és akkor mai napig egyben lenne a vállalat.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Zol01
tag
Szép írás, személy szerint nagyon szeretem ezt a márkát... sajnálom hogy így alakult, de szvsz jót tett-tesz a részlegen belüli cég váltás a márkának.
-
Stukker1987
senior tag
Nekem 2010-es Philips ambilightos,net Tv-s LCD-m van,ami akkor óriási dolognak számított és el sem tudtam volna képzeni hogy aki ilyen akkor élvonalba tartozó tv-t tud gyártani az pár éven belül kullogni fog a versenytársak mögött,de a P. megcsinálta
Egyedül az Ambilight marad benne,ami vonzó lehet,de abban a kategóriában drágább mint a vetélytársak.
Smart és a mediaplayer is csúnya lemaradásban,reméljük az android jól sikerül nekik...
Hozzáteszem,hogy minden másban elégedett vagyok a Philipsel,van otthon még belőle pár féle termék!
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
veterán
Nagyon korrekt kis cikk,.A Philips tévék szerintem még most is az egyik legjobbak között vannak,a többiröl nem tudok nyilatkozni.
duree54
-
-=MrLF=-
senior tag
Jó kis összefoglaló cikk, köszi. [Philips történet]
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
vhw
addikt
Hogy mára a márkanevek szinte semmit nem jelentenek... adják-veszik őket... önmaguk is termékek lettek...
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest