- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_s
addikt
válasz
torma1981 #296 üzenetére
Pont jó példa, mivel egy köztudatban beégésre egyáltalán nem jellemző panel is 1-2 hét után változó tartalommal is beég, ha új korától ezt kapja. Ezek után számomra nem kérdés egy beégésre hajlamos panel.
Az OLED az egy gyűjtőfogalom, van a passzív mátrix alapú OLED, ez a PMOLED, meg az aktív, az AMOLED. Az AMOLED-et alakítod ahogy szeretnéd, kiegészítheted fehér színnel ahogy az LG is teszi, de a technológia attól még AMOLED marad. Ha jól tudom a Samsung is fehérrel kiegészített AMOLED panelt használ a telefonjaiban. PMOLED-del kis képernyőméret mellett találkozol, pl. gépjárművek központi kijelzője. -
-
peti_s
addikt
Értelek, ebben meg biztos vagyok hogy hamar.
Nálunk az LCD monitorok ugyanazzal a képpel 24/7-ben 3 év után is csak világosodás van, ott ahol fekete volt a kép, az LCD TV változó tartalommal, de gyakori ismétlődéssel 1-2 hét 24/7 után beégett. A fekete-fehér tartalom ég be a legkönnyebben, pl. ha fehér háttérre fekete szöveg van írva. Ugyanolyan TV-n a zöld-sárga-piros fehér sokkal kevésbé égett be évek után is, úgy hogy azon viszont nem volt változó a tartalom. Illetve, ha az első nem tudom mennyi, de nagy számú órát változó tartalommal tölti a TV, és utána kerül be a 24/7-ben fix tartalomba, akkor is sokkal jobban bírják. Ezek az én tapasztalataim, ezek után számomra egyáltalán nem kérdés, hogy az OLED sokkal könnyebben be fog égni.
(Főleg a tudattal, hogy az S7-em egy órás beszéd Youtube videó után teljesen ghostos, ahol csak egy kép megy végig.)
-
peti_s
addikt
Nálunk a cégnél az ipari Samsung LCD TV is beég, méghozzá nagyon hamar. Innentől fogva az OLED számomra egyáltalán nem kérdéses. Mobilok kijelzője, szintén rendszeresen beég. Nem tudom miért kérdés ez egyáltalán, persze hogy beég, és pont.
-
bandi0000
nagyúr
ez mondjuk jól hangzik, feltéve ha jól működik, de amúgy olyannak nem lett vna értelme hogy pl átlag fullhd tartalomra számolnak, vagyis ha ennél kisebb felbontású tartalom menne, akkor minden 2. sor pixelenne aktív, és ezt váltogatnák, bár lehet hülyeségnek tűnik, de valszeg észre se lehetne venni talán
-
dezz
nagyúr
válasz
bandi0000 #288 üzenetére
Lényegében követi az egyes szubpixelek össz. terhelését, az intenzitás és idő függvényében, ebből egy 1920x1080/3840x2160-as RGB maszk-képet hoz létre, amit negatívban rászámol a megjelenített képre, ellensúlyozva a korábban nagyobb intenzitáson működő szubpixelek fokozatos halványulását. (Valószínűleg van egy kis tartalék is a szubpixelekben, alapból nem a full max. intenzitáson, illetve feszültségen hajtják őket, szóval nem kell az egész képet hozzá halványítani a már halványulni kezdett pixelekhez, először kicsivel jobban hajtják őket, hogy ugyanolyan intenzitással világítsanak.)
-
dezz
nagyúr
válasz
Csocsesz72 #283 üzenetére
Nem írtad korábban, hogy milyen formában írta ki a szöveget a pixelekkel kapcsolatban. Ja, ég a piros lámpácska, de sokan akkor sem foglalkoznak vele. Így tette totálisan taccsra egy ismerősöm egy másik ismerősöm autójának motorját.
Nem hiába mondják, hogy autót, feleséget, fogkefét (régebben hanglemezt) kölcsön nem adunk. De az sem véletlen, hogy az újabb autók már csak annyit írnak ki, hogy "Vidd el a szervízbe!".
(#284) bandi0000: Írják a tesztben, hogy az a tévék kompenzáló elektronikájának szoftveres hibája volt. Vagy nem arra gondolsz?
(#285) Madwe: Bahh (nem J.S.), és így akarják eladni. Marha nehéz lenne kora reggel a kézi kompenzációval indítani. Egyébként a 20 óra mellé odaírhatjuk a full OLED fényt + kontrasztot. A MM legalább bevezette a sötétített szobát a jobb készülékeinek.
-
bandi0000
nagyúr
amúgy a teszt alapján fifánál hogy jött össze ez? a HUD kivehető az oké, de kb a 4. héttől kezdve látszódik középen egy négyzet az mi vagy hogy égett be, mikor nincs is olyan objektum a fifában?
-
Csocsesz72
újonc
Kedves Dezz! Nem vagyok szőkének mondott nő! Látom nem érted a történet lényegét! De ha már itt tartunk. Első! A tv nem hibaüzenetet tett ki ami kék alapon fehér betükkel történő kis ablakon, és ameddig te rá nem nyomtál valamelyik gomra eset történt! Amit még egy szőkének mondott emberke is megért. Hanem a tv jobb felső sarkában kitett rövid időtartamú fehér alapon fekete betükkel írt kis üzenet volt. Ami azt autót illeti ha az olajjal probléma van akkor a kis piros lámpa az folyamatos ég! Vagy szólj ha rosszul tudom! Bár én nem vagyok szerelő!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Csocsesz72 #281 üzenetére
100%, hogy a kompenzáló elektronika hibája.
Főleg ha a világos logó világos szellemképet hagy.
Tesztek szerint vannak ilyen túlérzékeny, hibás TV-k.
Egyértelműen cseréltesd...4-500 óra alatt nem kéne semmit sem látnod...de inkább 1000-2000 óra.
Amúgy a kézi pixelfrissítést lefuttattad?
-
Csocsesz72
újonc
válasz
Ren Hoek #279 üzenetére
Ez egy nagyon jó kerdés! Az lg oldalán azt írjak hogy a fehér szinte sosem ég be! Na már most nekem 85 százalékban az égett bele, még pedig a call of duty zombi mód játéka, ami viszont még melepöbb hogy nem csak a fehér logók amik ugye non stop ott vannak hanem a pálya is ami ugye változni szokott. Mikor bekapcsolom és csak a szürkés árnyalatú alap háttékep van mintha egy fénykep lenne szellem változatban, ha viszont tv-t nézek vagy fílmet akkor csak a fehér logók szellemképe kivehetőek. Mennyit játszom? Azt pontosan meg tudom mondani mert a zombi mód írja mennyit játszol, tehát az elmúlt hat hónapban 10 napot vagyis kb 240 órat.
-
dezz
nagyúr
válasz
Csocsesz72 #276 üzenetére
Ha kiírja az autód, hogy kevés az olaj, azzal sem foglalkozol, mert nem vagy autószerelő?
(#266) Joshi: Az említett beállítással a filmek is elég jók tudnak lenni - már amik a moziban is jók voltak -, csak írtad, hogy sosem állítottál rajta. Ahogy a felhasználók 99%-a, mert nem is tudott róla, hogy van ilyen, de ha tud, az átlagfelhasználó akkor sem állítgat szinte semmit. Nagy marhaságnak tartom a gyártók részéről, hogy - ha már úgyis elemezgeti a képet a tévé - miért nem vették ezt automatára!?
(És utána a felhasználó az egyforma mértékűre állított térhatást vehette volna kisebbre vagy nagyobbra, ha akarja.) Na de most már valószínűleg mindegy.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Csocsesz72 #269 üzenetére
Milyen OLED fény beállításon ment, és kb mennyit játszottál rajta összesen összeadva?
Illetve egy fontos kérdés, hogy a beégés sötét? Tehát a világos logó sötét nyonot hagyott, vagy világosat?
Lőhetnél egy fotót légyszi, a beégésről.
COD-ból 1000 órát is el kéne viselnie, és FIFA-nál is. Napi 3-4 órával ezt nehéz elérni.
-
Csocsesz72
újonc
válasz
Partizan182 #277 üzenetére
Tènyleg nem tudom mert nem figyelem, csak volt hogy megakadt a szemem a pixel szón, de lehet ez csak egyszer történt meg, tényleg nem tudom mivel én még voltam nyugodva hogy végzi a dolgát, de ezután nezek meg ellenörzök mindent. Azért a történetnek nem ez lenne a lényege! Azért egy 5 hónapos 1milliós tv képernyője be égjen már be napi 2-4 óra használatnál! Ha be van kapcsolva a frissités ha nem, de azt elárulom hogy a frissités az alapvetően be van kapcsolva, szóval azt neked ki kell kapcsolni. Az lg oldalán azt írjak hogy csak akkor ég be ha valaki direkte módon extrém ideig használja az úgymond álló képet! A garanciánál viszont szerencsére kiólvasható az üzemidő.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Csocsesz72 #276 üzenetére
"az igaz hogy mikor bekapcsolom ír valamit a pixelekkel kapcsolatban de azt én soha nem nézem, nem foglalkozom vele."
Várjá, dob egy errort minden bekapcsoláskor? Mit ír pontosan?
Pixel shift meg a pixelfrissítő 2 más dolog.
-
Csocsesz72
újonc
válasz
bandi0000 #274 üzenetére
Mikor megvettem mondta az lg-s szakember hogy a screen shift legyen bekapcsolva mert az autómatikusan végzi a dolgát, és ugyanez az ember adta ezt az információt hogy folyamatos állókép mellett frissít óránként mivel én mondtam neki hogy mire kell, mire használom, az igaz hogy mikor bekapcsolom ír valamit a pixelekkel kapcsolatban de azt én soha nem nézem, nem foglalkozom vele. Nem tv szerelő vagyok hanem egy átlagos felhasználó.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Csocsesz72 #273 üzenetére
Sima pixelfrissítő 4 óra kumulatív használat után fut standbyban, bandi rosszul tudja mert nem írja ki hogy lefutott. Majd szólj mi lett a kézi futtatás eredménye.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Csocsesz72 #273 üzenetére
milyen automata frissítés?
2 fajta van, az ami kikapcsolásnál fut le, és amikor újra bekapcsolod a tv-t akkor kiírja, hogy sikeresen vagy sikertelenül futott le
a másik azt nem próbáltam, de azt manuálisan kell indítani és ha jól gondolom akkor addig nem is tudsz tv-t nézni 1 órán keresztül, amíg le nem fut
-
Csocsesz72
újonc
válasz
Partizan182 #272 üzenetére
Azt nem próbaltam de este megteszem. Nem nincs, sőt olyan eset áll fent hogy csak éjszaka használom 90 százalékában. Az autómata frissítes meg a kezikönyve szerint óránkent teszi folyamatos állókép mellett.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Csocsesz72 #271 üzenetére
Amit kézzel indíthatsz a menüből az kicsit komolyabb mint az esti auto frissítő, LGtől is azt fogják mondani hogy azzal kezdd. Ha az nem tünteti el akkor csere.
Remélem estére nincs áramtalanítva, mert akkor sosincs auto pixelfrissítés.
-
Csocsesz72
újonc
válasz
Partizan182 #270 üzenetére
Mármint szeretnél egy képet róla? Be van kapcsolva a frissítés természetesen, de mivel azt automatikusan végzi el azt hiszem folyamatos alló képnél óránként de ebben nem vagyok biztos nem ír ki semmit sem, a menüpontra meg nem megyek rá mivel automata üzem módban van. Még most fogom bejelenteni pár napja vettem észre, vagyis hamarabb csak mikor bekapcsoltam az xboxot csak egy bizonyos oldalnál lehetett látni vagyis inkább szín alatt. Mivel én nem figyeltem erre oda amikor filmeztünk fel srm tűnt de pár napja egyre jobban kivehetőek.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Csocsesz72 #269 üzenetére
Képet lősz? Pixelfrissítő után mit mutat? Mekkora oled light? Lg üfszolg mit mondott mikor bejelentetted?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Csocsesz72 #267 üzenetére
de mi égett be rajta?
be van/volt kapcsolva a pixel frissítés? -
Csocsesz72
újonc
Sziasztok. Én pár hónapja vettem egy 65 ös lg oled tv-t és nem extra körülmények között használom ami azt takar hogy napi 3-6 óra tv, film nézés, napi 2-4 óra jaték bár van hogy heti egy alkalommal 6-8 órát játszom és hát finoman szólva be lett égve a képernyő. Azért egy 1 milliós tv ne égjen már be 6 hónap alatt.
-
Joshi
titán
"(#264) Joshi: Lehet, nem is láttál még igazán jó 3D-t. Mert arra azért azt mondja az ember, hogy hát ez ilyen is lehet? A mozifilmeknek jellemzően kicsi a tere tévé méretben nézve (főleg az említett beállítás nélkül), de pl. a kimondottan tévére tervezett természetfilmek elég jók tudnak lenni. Meg a hozzáértőbb 3D hobbisták videói a Youtube-on, stb."
Ámen. Nagyjából ennyi a történet. Szerintem ne csűrjük-csavarjuk, ennyi volt és pont. -
dezz
nagyúr
válasz
idegen lény #263 üzenetére
Eleve nem kellene (könnyen észrevehetően) szellemképesnek lennie. Sötét háttér előtt pl. egy fáklya látszhat halványan, de ha ennél erősebb szellemkép van, ott valami nem stimmel. Pl. nem tökéletesen van pozícionálva az FPR fólia a panelen (ez egy soronként ellentétesen polarizáló fólia, aminek pontosan kell illeszkednie a sorokhoz), esetleg a szemüveg szűrői nem tökéletesek (a Real3D mozis szemüveg is jó hozzá). És természetesen abban a 10-15 fokban kell elhelyezkedni függőlegesen, ahol a legjobb az ellentétes nézet fedése. Ez nem mindig a tévé középvonalán van, néha picit feljebb, néha lejjebb. A beállításokat illetően a héttérfényt/OLED fényt érdemes picit feljebb venni (azért a passzív szemüveg is sötétít egy kicsit), esetleg a kontrasztot pedig picit lejjebb (csökkenti a szellemképet nagy kontrasztú részeknél).
(#264) Joshi: Lehet, nem is láttál még igazán jó 3D-t. Mert arra azért azt mondja az ember, hogy hát ez ilyen is lehet? A mozifilmeknek jellemzően kicsi a tere tévé méretben nézve (főleg az említett beállítás nélkül), de pl. a kimondottan tévére tervezett természetfilmek elég jók tudnak lenni. Meg a hozzáértőbb 3D hobbisták videói a Youtube-on, stb.
-
Joshi
titán
-
TongPo72
csendes tag
Ugyanilyen tapasztalatom volt ma az Allee-ban. LG 55"-os B7V, 1 hónapja van ott a bemutató készülék. Megy a sablon demo (kolibri meg erdő meg sivatag meg vízcsepp meg mittoménmi még), de az LG meg Dolby Atmos logó durván kivehető némelyik jelenetnél. Amúgy tényleg lélegzetelállító a kép meg minden, de fél milliós nagyságrendért ne történjen már ez meg ilyen korán, ráadásul nem is egy állandó csatorna logóról beszélünk, hanem néhány percenként egy-két másodpercre felvillanó tartalmakról. Az mondta az eladó srác, hogy a 65"-os verzió ugyanez.
Hetek óra remeg az ujjam a megrendelés gombon, de ez nagyon elbátortalanított...
-
PuMbA
titán
" Ami 3D-ben megy a mozikban, az kijön 3D Blu-rayen is"
A Disney már nem ad ki 3D filmeket. Last Jedi sincs kint, pedig moziban ment 3D-ben. Már csak pár kiadó ad ki 3D-t és az sem minden régióban. Thor Ragnarok, ami Disney / Marvel például USA-ban nem jött ki 3D-ben, de a világ többi részén igen.
(#255) dezz: Blu-ray.com-on néztem, ott nem volt kint, de akkor mégis létezik
-
dezz
nagyúr
Hát ez az, hogy nem álltak le vele teljesen. Ami 3D-ben megy a mozikban, az kijön 3D Blu-rayen is, kapható 3D Blu-ray player is hozzá, tévé meg nuku.
A passzív polarizált 3D-hez csak egy plusz fólia kellett a panelra, fillérek...
Ellentétben az aktívval, amihez nagyon gyors panel kellett és drága szemüveg. Tiszta ráfizetés volt a Samsungnak.
Aztán egyszer csak elkezdték nagyon lehúzni, cikizni a 3D-t a neves tévés portálok... Azt sulykolták, hogy csak a hülyének kell a 3D... Az áruházi eladókkal egyetemben...
Odáig fajult a dolog, hogy még az LG is hirtelen szinte titkolni kezdte a honlapján, hogy ezt is tudja egy adott tévé, csak a specifikációkból lehetett kiolvasni. Pedig akkor még egy sor tévé tudta.
De ehhez az egészhez nyilván semmi köze a Samsungnak... A "LED TV"-vel sem verték át a fél világot... Az OLED-et sem próbálták lejáratni, amikor világossá vált, hogy a saját megoldásuk nem versenyképes...
(#252) Joshi: A képmérettel kapcsolatban lásd a #249-est! Bővebben: a látszólag a végtelenben lévő objektumok eltolódása kb. 8cm a filmvásznon (átlag szemtávolság) a két nézeten. Mert hogy ha nagyon messzire nézünk, akkor közel párhuzamosak a szemtengelyek. Kisebb képen arányosan kisebb lesz ez a távolság is. Csakhogy az alapeltolódás állítható! Ha nagyobbra vesszük, akkor olyan lesz a tévé, mintha ugyanazt a nagy teret egy kisebb ablakon át néznénk... Mi minden filmet így nézünk.
-
Frawly
veterán
Nincs benne semmi meglepő, a gyártók néhány éve teljesen leálltak a 3D-vel. Kevés volt hozzá a natív (nem konvertált) tartalom, eléggé rétegigény volt, feleslegesen drágította meg a gyártást. Abban egyetértek veled, hogy ha már kifejlesztették a technológiát, kár volt teljesen kidobni, egy modellt meghagyhattak volna, fejleszthetnének, ami támogatja. A kísérleti 3D-s adások is leálltak.
Inkább a 4K-t, HDR-t, okosfunkciókat tolják helyette, azokra úgy néz ki, hogy nem csak igény nagyobb, de több tartalom is érhető el hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Windows 10
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Star Trek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest