- RAM topik
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED monitor topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TV antenna és jelerősítés
- A Sony még nem döntötte el, hogy miképpen reagálnak az USA vámpolitikájára
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
dehogy égnek, leg is samsungnál super amoled óta használok ilyet, nálam sose égett be 1 éven belül, esetleg annyi, hogy az értesítési sáv 1 év múlva kicsit világosabb lesz homogén háttérnél, de ez is inkább akkor volt jellemző ,mikor all in one mindig fekete volt az értesítési sáv, most már az se mindig fekete, így ez is javulhat
-
bandi0000
nagyúr
a Tv adás miatt lehet hogy magas zúgó hangot ad a tv, ha lehallkítom akkor megszűnik ez a za
bár a franc se tudja, lehet hang nélkül is hallom, vagy a fejem zúg
-
bandi0000
nagyúr
válasz
idegen lény #389 üzenetére
nem is nagyon értem ki veszi a Q szériát, mert minden hátránya meg van neki mint egy közép kategóriás led nek, igaz jobb minőségű, de még mindig nem oled, akkor fizetnék érte annyit, ha homogenitásba, fekete szintbe ott lenne az olednél
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Ren Hoek #361 üzenetére
hát azért nem tudom vagy nem mondanám hogy az ő jófejségük, mert attól függetlenül hogy nyílt titok hogy beég és azért valamennyore oda kéne rá figyelni, de az is normál felhasználás ha napit 10 órát fifázok rajta, és 2 havonta beégne. javítsatok ki de sztem nincs a gariba bele írva hogy nem lehet vele ezt csinálni,csak is 50 alatti HDR fénynél engedélyezett a teljes képernyős film nézés napi 2 órában
Sztem tudják ezt, és nem is mondják el, hogy mennyit cserélnek, rossz példa de a samu is cseréli a beégett teló kijelzőket, nekem mondjuk nem sikerült szerencsére, de nem hiszem hogy veszett drága lenne egy panel, leg is nem annyira ami nekik ne érné meg, mert rengeteg olyan felhasználó van akinek nem ég be, és vagy nem veszi észre de be van égve
-
bandi0000
nagyúr
talán ide való kérdés, mi van ha én az 5. évben cseréltetek panelt? lesz raktáron nekik egy 5 éves panel vagy ilyenkor már a legújabbat raknák bele? bár ezt kétlem
de azt is hogy direkt gyártsanak egy szart, amit úgy értek hogy az akkor már a 6 évvel azelötti oled panel lesz
-
bandi0000
nagyúr
Megértem az álláspontod, mert én is így látom, de mégis vettem egyet, ha csak fél évente tudom beégetni és panelt cseréltetni, akkor nem leszek mérges
ugyanakkor a laptopos példába csak bele kötnék, mert attól hogy valami gamer és erős, pl hőelvezetés szar és ezért trottyol a proci, ergó ott is kell komprumisszumot kötni
-
bandi0000
nagyúr
Fehér vagy színes adó logókra érzékenyebb az oled hosszú távon? valaki ezt valaki azt mondta
-
bandi0000
nagyúr
ez mondjuk jól hangzik, feltéve ha jól működik, de amúgy olyannak nem lett vna értelme hogy pl átlag fullhd tartalomra számolnak, vagyis ha ennél kisebb felbontású tartalom menne, akkor minden 2. sor pixelenne aktív, és ezt váltogatnák, bár lehet hülyeségnek tűnik, de valszeg észre se lehetne venni talán
-
bandi0000
nagyúr
amúgy a teszt alapján fifánál hogy jött össze ez? a HUD kivehető az oké, de kb a 4. héttől kezdve látszódik középen egy négyzet az mi vagy hogy égett be, mikor nincs is olyan objektum a fifában?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Csocsesz72 #273 üzenetére
milyen automata frissítés?
2 fajta van, az ami kikapcsolásnál fut le, és amikor újra bekapcsolod a tv-t akkor kiírja, hogy sikeresen vagy sikertelenül futott le
a másik azt nem próbáltam, de azt manuálisan kell indítani és ha jól gondolom akkor addig nem is tudsz tv-t nézni 1 órán keresztül, amíg le nem fut
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Csocsesz72 #267 üzenetére
de mi égett be rajta?
be van/volt kapcsolva a pixel frissítés? -
bandi0000
nagyúr
válasz
idegen lény #188 üzenetére
pont a játék miatt agyalok oleden, az nem igaz hogy nem lehet játszani, de nyilván napi 10 óra játék nem tenne jót neki 1 féle játékkal
-
bandi0000
nagyúr
válasz
idegen lény #185 üzenetére
nem nehéz látni, megnézel bármilyen tesztet, kb minden színnél pláne a fekete látszik hogy nem teljesen homogén a QLED, az más kérdés, hogy SD adásnál nem lesz annyira feltűnő, én pl azzal szórakozok, hogy Samuledes telómon nézegetem az összehasonlító videókat, és ott is lehet látni, hogy mennyivel szín teltebb egy oled a qledhez képest
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Williamgrant #170 üzenetére
mindenképp várok, 500k-t nem fogok kiadni egy tv-ért, idén akartam venni, de ebből jövőre lesz csak valalmi, most az LG B7 450k, jövőre talán a B8 még olcsóbb is lehet, 300k körülit még kiadnék érte, szal ha akkor lesz ennyiért OLED akkor valszeg veszem, 2 évet biztos kibírja, biztosítást tuti kötök rá, ha meg nem lesz vele baj, akkor megkeresem ezt a fórumot és majd nagy megbánások közepette leírom hogy tévedtem
ha meg be ég akkor se fogom azt mondani hogy megbántam mert 300k t nem sajnálnék rá de 500 az már egy tökéletesért is sok, nem hogy egy nem tökéletesért
amit mindenképp tudok, hogy OLED lenne a megoldás nekem, de majd masszívan olvasom a fórumát ha nem lesz gond akkor akár egy nagyobb akciónál is beszállok
félre értés ne essék, hallgatni szoktam rátok/azokra akiknek van ilyenje, csak itt a teszt, amit elbizonytalanít, ha lenne egy olyan ember aki pont úgy használná a tv-t mint én használnám, és nem lenne vele gond, akkor megvenném most is, persze ez a mostani álláspontom, lehet nyár végéig se fogom bírni
-
bandi0000
nagyúr
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kolopele #148 üzenetére
azért ebbe is belek kötnék, nyilván ha 5-ös bmw a cél, akkor igen roncsot kap az ember, de ha pl egy F-G astra ami viszonylag kis pénzért fenntartható és mégis megbízható, akkor igen lehet venni autót, nyilván mindenki a saját preferencia igényei szerint költekezik, én itthon élek, nem ringatom magam abba bele, hogy ha majd végzek a sulival akkor szalonból tudok venni autót
-
bandi0000
nagyúr
válasz
#72042496 #146 üzenetére
néztem persze, de az már tényleg az a kategória hogy drága is és még ugyan úgy nem tökéletes, félreértés ne essék, 500k-t is sajnálnám tv-re, 1 milka meg autó ára, persze ha netán egyszer be üt a jó élet, akkor nyilván mért ne, de most inkább lehet lenyelem a békát és veszek egy felső kategóriás sima LEDet, NU8002-őt, az is elég jó lett ahogy néztem és mégse oled/qled ár
-
bandi0000
nagyúr
válasz
kolopele #144 üzenetére
ebbe azért bele kötnék
mert van OLED ből 300 ért is és van 21 millióért is
nyilván vannak apró különbségek ( nem a méret meg hasonlóra gondolok) de alapvetően azt kapod csak olcsóbban, én a 21 millásat meg se célzom, nekem még az 500k azt mondom, hogy belefér, mert nekem az életem része a tv
de a 21 millás is gyanítóm ugyan így be tudna égni, én csak szeretem a viszonylag kompromisszum nélküli dolgokat, telefonból is inkább fizetek 2-szer annyit, de ne legyen az hogy szarabb a kamera, lassabb, vagy ez az amaz, nyilván a beégés is lehetne kompromisszum, hogy naponta nem 10 órát nézem csak 9-et, és nem lesz gond, de ez már gyökeresen ellen megy az egésznek, tehát a tv az nézésre van, lehet mondjuk kompromisszumot kötni abba, hogy szarabb a hangminősége azzal el lehet lenni, vagy ott a házi mozi, de ha már abba kell, amire kitalálták, az már nekem nem teljesen fér bele az árba
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Ren Hoek #140 üzenetére
mondom ki van sarkítva a napi 6-8 óra kicsit, de nem nehéz össze hozni jó pár órát, suli elött után helyett tv nézés, játék stb, annyira hozzá vagyok már szokva, ha csak gépen netezek akkor is megy, hogy adjon egy kis háttérzajt, ugyan akkor viszont ha leülök és nézek egy filmet, akkor igényelném az oled színeket, feketét, illetve az LCD hátrányai játéknál zavarnak mint a felhősödés, meg a függőleges "sávozódás"
Szal egyszerre vagyok igényes és igénytelen tv néző
Igazából jah, lehet az zavar, hogy tényleg oda kell kicsit figyelni a használatra, vagyis nem lehet ész nélkül használni, kicsit olyan, mintha egy mosógépre rá lenne írva, hogy napi 3-szor lehet csak mosni mert nem bír ki csak 1 évet
Balika911 Lehet akkor nem zárkózok el teljesen a témától, csak jegelem, és várok még egy ideig, több tapasztalat, jobb technológia, lehet nekem sem lenne tényleg évekig észrevehető gondom vele, csak ha ennyit kiadok érte akkor hajlamos lennék hetente tesztelni, rossz berögződés
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Williamgrant #132 üzenetére
nincs is ennél szebb mikor kiragadjátok a lényeget a többivel meg nem foglalkoztok
mind1 nem vitázni akarok mint mondtam, lehet neked/nektek van igazatok, de mint mondtam az én felhasználási szokásomhoz nem jó még a technológia
Nincs ilyened, de szeretnél, viszont drága ha szar.
- Ja sztem drága és szar, ha 500k, és az én szokásaimmal negyed évente beégne, hozzáteszem a teszt szerintAkinek van azt mondja hogy nem szar, viszont az neked nem elég
-Persze mert mint megerősítettetek, a legtöbbetek nem néz tv adást, vagy netflix, vagy letöltött filmek, stb filmek mennek, és napi pár órába használjátokÚgy mondasz véleményt a termékről hogy nincs tapasztalatod azzal hogy szar lenne, de kipróbálni nem mered (persze értem én, anyagi okokból).
-ebbe bele se tudok kötniAzért vannak a tesztek hogy akik olyan csórók, hogy nem tudnak/nem akarnak venni tv-t tesztelgetésből, azok az alapján döntik el, megéri e vagy jó lesz e nekik, mivel van tapasztalatom telefonos amoleddel, ami nem ugyan az nyilván, de az is hasonlóan hajlamos beégni, így nem merem megkockáztatni még most a tv-t, esetleg ha valaki tényleg alá tudja támasztani hogy hasonló szokások mellett nem lesz baja 4-5 évig
Tehát részben igazad van meg nem is
Hidd el én lennél a legboldogabb ha rá tudnám magam venni, hogy nem lesz vele gondom, de viszont érthető okokból azt se akarom, hogy kifizetek érte egy valag pénzt, és pár héten belül elkezd fáradni az anyag és romlani a képminőség, jelenleg ott tartok, hogy 200-ról felemeltem a keretet hogy vegyek egy prémium led-et, de az már kis lépéssel oled, ami nagyon sok zavaró problémáját megoldaná a led-nek, viszont nem biztos hogy olyan sokáig "TV" lenne
kolopele Az ilyesfajta leszűréseket egyenesen rühellem, biztos megátdolgoztál gondolom a pénzért, és van is ha nem hiányzik az a pár milla, persze nem akarok turkálni a zsebedből, de pl ha suli mellett dolgoznál nyáron 150k-ért havonta, akkor is ilyen nagy mellénnyel vennél több millás tv-t a max 300k-ból?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Carlytoo #128 üzenetére
Persze ez igaz, maradjunk is ennyibe, nem vitázni akarok én, meg hergelni az OLED tulajokat, inkább csak zsörtölődök, mert nekem nincs annyi pénzem kísérletezésre, nyilván ha egyszer beválik a cucc, és ténylegesen olyan lesz az élettartalma mint egy LED-é, akkor én is beszállok, de addig nézem a fos IPS LG-m
De amúgy vannak azért olyan szintek, ahol nem cserélsz 1-2 évente, és sztem a TV is ide tartozik, vagy mosógép stb, telefont azért sűrűbben cserélnek mint tv-t szerintem
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ecaddsell #124 üzenetére
Most hiába mondod hogy jobb mint a sima LED, persze jobb aláírom, nem is mondtam egy szóval sem, én csak azt mondom, hogy nekem addig nem íri meg amíg ennyire érzékeny erre, vagy meg nem tudok győződni, hogy az én szokásaimmal nem fog beégni 4-5 évig, amúgy meg Magyarok vagyunk, megnéznék egy kimutatást, hogy itthon mennyi az OLED tv, külföldön szarásig van pénz, bemegy kihozza 500k leszarja, 2 évet se fogja kibírni, már cseréli is le, itthon meg azért a legtöbb ember nem gari ideig tervez, legalább is tv-nél tuti nem
Ha adna rá az LG 5 év garit, és pl alá írná hogy akár egyetlen pixel beégésénél is cserél, akkor nem itt sírnék, hanem már az oled tv-m nézném
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Carlytoo #121 üzenetére
persze, csak sokkalta könnyebb ezeket beégetni mint azt sokan itt mondják, amit a teszt is bizonyít CNN 2.week ami azt jelenti, hogy napi 20 óra 2 hét alatt, 280 óra, 4 óra naponta, 70 nap alatt fog így kinézni, most mondhat bárki bármit, de a 4 óra tv naponta nem sok, persze nyilván ez kisarkított példa, mert lehet nálam se lenne ez, de lehet hogy igen ez lenne
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Williamgrant #119 üzenetére
Majdnem jól mondtad, mert vagy gyártsanak szart olcsón, vagy drágán jót, az oled szerintem még drágán szar, már csak azon része hogy nem lesz 5 évig olyan szép képe, mondhatjátok hogy a LED is beég, de a fenét ég be, nyomathatom rajta ugyan azt az adást napokig, attól még nem lesz semmi látszata, nyilván ha 1 statikus képet kipakolok akkor igen az beégne pár nap után, de az nem számítana normál felhasználásnak, 200 ért adnának oledet ami beéghet, akkor nem szólnék semmit, de 500k a legolcsóbb 4K-s oled, nyilván ha hetente keresnél 500k-t akkor se szólnék semmit, de amíg valamelyik része nem teljesül a dolognak, addig én nem fogom ajnározni a technológiát
-
bandi0000
nagyúr
Én csak azért vagyok mérges, mert habár nem nappaliba szeretnék venni, de gondolkoztam rajta, 200k volt a határ, aztán rá beszéltem magam az OLED-re, mert szeretem a valódi feketét stb, alapjába véve világos a szobám, de esténként pl én is megnéznék egy filmet, leginkább a rohadt felhősödés az ami kiakaszt az LED-nél, és marhára felbosszantana ha valami csoda folytán nálam beégne, ami a teszteket nézve nem is csoda, mert lehet a többség tulaj az hétvégente kapcsolja be 1 filmre és örül neki hogy nem ég be, de akinél reggeltől estig megy a tv az nehogy már ne legyen normál felhasználás
Nyilván én is akkor tudnék rendesen érvelni ha már 1 éve hajtanék egyet a saját szokásaimmal, de tesztelgetni nincs pénzem kiadni fél millát akkor inkább veszek egy rally autót
Ezért csak a teszteknek tudok hinni, ez a teszt pedig szerintem jól szemlélteti , mert lehet nem 6. hétnél égne be nálam csak a 12.nél de akkor se lenne 3 havonta szervizeltetni egy tv-t amit lehet majd a végén nem is javítanának mert nem rendeltetés szerűen használok
ecaddsell: miért elképzelhetetlen? nem mindenki 4k Filmeken meg Netflixen él csak, nyilván nem valós amit mondtam, de van hogy jó pár óráig csak 1 adó megy
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Carlytoo #112 üzenetére
Azért ne legyen már az, hogy nem lehet beégetni az oled tv-t, ha én reggeltől estig nézek 1 csatornát, ami normál felhasználásnak minősül, de nyakamat teszem rá, hogy pár nap/hét múlva látszani fog a nyoma, meg ha veszek egy tv-t akkor ne kelljen már figyelnem a fényerőt ilyen olyan beállítás mellett használni csak, meg stopperrel kapcsolgatnom az adókat nehogy nagyon terheljem az egyes pixeleket...
Jó és szép technológia, de amíg ezek a dolgok fennállnak addig nem lehet azt mondani hogy mindenkinek ajánlott, és/vagy nem lehet beégetni
-
bandi0000
nagyúr
válasz
FollowTheORI #58 üzenetére
ezek a panelek mennyiben hasonlítanak a samsungos super amoledhez? mert 1-1,5 év után lehetett észre venni, hogy a felső sáv ami viszonylag statikus , valahogy más volt talán kicsit világosabb a többi részhez, de számszerűsítve több ezer órát mehetett ugye, és annyira nem is feltűnő
-
bandi0000
nagyúr
mit jelentenek ezek a számok kontrétan, tehát kiemelve a lényeget ha én pl Fifázok, de az általad említett 800-1000 órát vagy a lehető legrövidebb idő alatt tehát 2 hónap alatt hozom össze pl, vagy mondjuk csak 1 év alatt akkor ugyan azt érném el? vagy ha 1 éves példánál maradok akkor semmilyen károsodást nem szenvedne a tv mivel tornáztatva vannak azok a pixelek is?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
flashpointer #3 üzenetére
statikusnál releváns hogy beég, ezért nincs is értelme annak, ezek sokkal valósághűbb tesztek
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest