Új hozzászólás Aktív témák
-
torcs
csendes tag
Értem ^^
Nem vita indításból, de kíváncsi leszek mi lesz ha a Ratko gyerekek végre nyugdíjba mennek. Remélem szegények sorsa javult a munkaerő hiány miatt. biztos fejek fognak hullani de remélem javul a szakmunkások helyzete. amúgy..... jól hallottam hogy 75 éves kor lesz a nyugdíjkorhatár? -
DominikLázár
csendes tag
Az olaj lényege az olcsóság, az egyszerű infrastruktúra - nem kell klíma, nincs gond a porral, valamint az, hogy akár egész nap hagyhatod melegedni, majd éjjel alacsonyabb környezeti hőfokon visszahűtöd, esetleg hőcserélővel átadod a hőt a melegvíz hálózatnak. Megfelelő kiépítés esetén lehetne tisztítani a kiemelt node-ot.
-
DominikLázár
csendes tag
Az olaj esetében el kell szakadni a megszokott dolgoktól, szekrény, unit szám stb. Minden teljesen egyedi.
Az eredeti hozzászólásban jeleztem, hogy profi szintre csak HBM2 a jövő. Te hoztad fel az ilyen hibrid, desktop kari szerverbe témát. Ide már az olaj is belefér. Persze jórészt csak azért hoztam fel, hogy a szerveres, open computos ismereteim fitogtassam kicsit a lekezelő hozzászólásod után.
-
DominikLázár
csendes tag
Ha nem szabvány rack unitokban, hanem egyedileg épített olajos rendszerben gondolkozol akkor ez sem igaz. Mivel az olajnak sokkal nagyobb a hőkapacitása mint a levegőnek, sokkal szűkebben pakolhatod a mATX vagy blade alaplapokat az egyedi szekrényedben. Az architektúra annyival erősebb GEMM alatt, hogy nem feltétlenül kell kétszer annyi kártya.
-
DominikLázár
csendes tag
Ha az RX480-at alul feszeled, csökkented az órajelet, még mindig nem fog visszaesni a teljesítmény, mert GEMM műveletek alatt a sávszél limitál. Le lehet szerelni a gyári hűtést, maratni rá egy hűtőbordát, majd a szervereket olajjal hűteni.
A bekerülés és az üzemeltetés is várhatóan olcsóbb lesz mintha gyári Titan X-eket használnál, ráadásul azok hűtésében nincs semmi redundancia.
-
nemlehet
őstag
Tudtommal az első titán volt ilyen célra közkedvelt, mert tudásban a jóval drágább quadro-kat nyaldosta. Az utódjai már nem voltak ilyen népszerűek, mert megnyírbálták a funkcionalitást (többek között pl ezzel tudtak sokat faragni a fogyasztáson a Maxwellben). De persze lehet ennek ellenére népszerű volt, de tudtommal közel sem annyira mint az első.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Steam topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- World of Tanks - MMO
- Sorozatok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged