Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Ebben nincs olyan nagy igazsagtalansag. Egyszeruen a szakmunkas munkajat kb. barmelyik programozo tudna csinalni, forditva meg nem. A szakmunkas tanul 4 evet, a programozo 7-10 evet. A szakmunkasbol nincs akkora hiany, mint programozobol. Tehat egyszeruen a piac bearazza, hogy az a tudas ennyivel tobbet er a jelenlegi korulmenyek kozott.
(Meg azert a BMW ne tevesszen meg, az csak egy nehany milkas lehasznalt darab, ami 6 honap utan osszejon.)
-
-
törölt tag
"Azért az, hogy fingom sincs a számítástechnika múltjáról.... Na az fájt
Gyűjtöm a régi számítástechnikai relikviákat.
Sohasem dicsekedtem vele, de gyűjtöm a régi alkatrészeket és ősleleteket. Szándékosan megtanultam a számítástechnikai történelem nagy részét mert izgalmasnak tartom."
Ezek után felteszel egy olyan kérdést, hogy miért az elavult x876-tal kell vesződni. Ez akkor annyit jelent, maximum bemagoltad, meg nem értetted, vagy még csak be se magoltad. Az, hogy miket gyűjtesz, nem jelenti azt, hogy érted is a témát.
"Na mindegy. A programozáshoz csak annyit, hogy annyira nem értek hozzá, csak azt mondom amit tapasztaltam a baráti körben. Tudom, hogy az agyi munkát meg kell fizetni, de-hát..... ez kicsit túlságosan megvan. Nem vagyok szakmunkás mielőtt ez lenne a kifogás. Csak felháborító, hogy BME-ről kijön a programozó elmegy bank szektorba s fél év múlva BMW-vel jár be dolgozni. Egy szegény szakmunkás mint amilyen apukám volt pedig majd megszakad és örül ha marad 10 forintja hónap végén. Nemhogy kocsira meg házra stb... A felsőoktatásban végzők meg migrálnak külföldre mert ott többet keresnek. Az nem érdekli, hogy itt luxusfizetése van kb...."
Továbbra is, fingod nincs a programozásról, na meg a világ működéséről sem. Javasolnám kicsit olvasni, hogy legyen sejtésed!
-
törölt tag
Mivel láthatóan halvány lila fingod sincs sem a számítástechnika múltjáról (miért van még x86), sem a programozás komplexitásáról ("Nem a programozókat bántom, de a nagy részük extrémen nagy fizetést kap arányosan kevés munkához képest. Különben sem értem, hogy egy programozó miért keres 7x többet egy átlag szakmunkásnál aki nélkül nem lenne min dolgoznia a programozónak."), így nem lehet szarkazmus nélkül reagálni a kommentedre. Ha ez neked sértegetés, akkor túlzottan mimóza vagy ehhez a világhoz.
A fizetési értetlenkedésed alapján mondjuk úgy, semmit nem értesz és nem is próbálsz gondolkodni, hogy megértsd, így kár beléd a szó!
-
törölt tag
Meg kemtrél, alufólia sityak és gyíkemberek, háttérhatalom, tudjukkik.
"Sajnálom, hogyha megbántottam valakit, de hihetetlen, hogy az x86 már lassan 25 éves és nem valami hasznosabb nagyobb teljesítményű szuper hatékonyabb dolgon munkálkodnak hanem foltozgatják azt ami a kukába való. "
Mondd királyfi, a történelem tanulása, megismerése ugye neked felesleges hobbi?
"Olyan architektúra kellene amin natívan megy a kód nem kell driver és olyan programozók akik nem lusták alacsony szintű utasításokkal és optimalizálással törődni."
És hajlandó is lennél megfizetni a körülbelül 10^10-en variációjú gépre optimalizált programot, mindegyikre egyedi kóddal, minden hardverváltozás lekövetésével? Vagy tegyék ingyen? És ugye lehetőleg tegnap előttre?
#181 Auratech: én meg elvárom, hogy 3,60 legyen a kenyér!
-
killer095
őstag
Lehet menni AMD frontra ha nem tetszik!
A programozók akik lángosokat osztogatnak meg nyuljanak a zsebükbe és foirdítsák az orcájukat az NV munkára szánt termékpalettája felé! Valamit magára ado cég, vagy otthol működő user nem asztali központú vga-val akar dolgozni ha nem arra szánt célhardverrel!
Ha meg nincs rávaló, abba kell hagyni(cégeknek bagatel egy quadro, napok alatt megtérül az ára, jancsika meg helyezkedjen el állásba egyetem után ne otthon taknyoljon)Imádom amúgy hogy itt a ph-n mindenki programozó zseni...
Kopi:
"hogy szarért nem kapnak részecskegyorsítót a vérpistik." A számból vetted ki a szót! -
törölt tag
Most is alkalmas gépi tanulásra, csak nem teljes kapacitásával.
Valamint majd ha kijönnek a Quadrok, Teslák is, akkor lehet erről véleményt mondani, azok korlátozásait ismerve. A területtel ismerkedve szerintem a GeForceok teljesítménye is elég, aki meg komolyabban akarja űzni, annak egyébként is megéri/anyagilag nem megterhelő komolyabb támogatással megvenni. Érdekes, azon soha senki nem akadt ki, hogy a Quadrok szarabbul teljesítenek, mint a nekik koppra megfelelő GeForceok, csak fordítva, hogy szarért nem kapnak részecskegyorsítót a vérpistik. -
Nem. Nem a teljesítményt vetted meg, hanem az adott funkciókkal rendelkező kártyát. Nem utólag tiltották le róla a számítási kapacitást, ezzel reklámozták, elején is tudtad, hogy mit kapsz a pénzedért. Vagy szerinted tervezzenek egy külön lapkát kisebb teljesítménnyel, amikor 10ed annyi pénzből előállítják ugyanazt a terméket a meglévő lapka lefarigcsálásával? Nem gondolkozol reálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby rádiós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Steam topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest