Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Végre a régebbi OpenGL-es játékok támogatása is rendbe lett rakva a 11.2-ben!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nálam is előjött ez a gond:
Restore Factory Settings rendbehozta, és restart után is jó minden. Eddig.
-
Oliverda
félisten
válasz
pincehely #179 üzenetére
Írtad, hogy nálad 11.2-vel is előjön a dolog, ezért nem is próbáltam. Helyette kipróbáltam gyakorlatilag szinte az összes meghajtót amit eddig támogatta a Cayman-t, és mindegyikkel látható volt a hiba. Végül utolsó próbálkozás gyanánt felraktam a 11.2-t és azzal eddig jó. Remélem így is marad...
-
pincehely
addikt
válasz
Oliverda #169 üzenetére
Ha kihúzom a hdmi kábelt, akkor nem ugyanazt produkálom, mintha kikapcsolnám a tv-t?
Érdekes egyébként, mert a kép szerintem szebb lett, lehet, hogy ez az olvashatóság rovására ment.
Az is lehet, hogy csak tv-ken jön elő ez a bug.
Nagy kár, hogy ha vissza kell tenni a régit, mert ezzel jobban futnak a játékok."Amúgy a legdurvábban talán a Seagate oldalán jön ki a dolog. A legfelső sorban illetve a termékek pontok alatti további menüpontok betűinek színe nem fehér hanem szinte teljesen sárga."---Nálam is, beszarás!
Rákeresnék a megoldásra külföldi fórumon, de fingom sincs, hogy erre mégis hogyan.
Annyira nem vagyok jó angolból. -
Oliverda
félisten
válasz
pincehely #165 üzenetére
Remek, akkor ez driver bug. A ClearType nálam ki is van kapcsolva már a Win 7 feltelepítése óta. Pedig először azt hittem, hogy a mini DP -> DP átalakító a gagyi.
Próbáld meg úgy, hogy a monitort illetve a TV-t akkor kapcsolod be, ha már felállt a Win és bent van az asztal. Nálam ilyenkor nincs probléma, sőt DVI-on keresztül sincs.
Amúgy a legdurvábban talán a Seagate oldalán jön ki a dolog. A legfelső sorban illetve a termékek pontok alatti további menüpontok betűinek színe nem fehér hanem szinte teljesen sárga.
Abu: Ezt hol lehet hatékonyan jelenteni? Már úgy értem, hogy olyan helyre menjen, ahol foglalkoznak is vele. Honnan tudok leszedni 11.1 előtti driver-t a 6950-hez? Kipróbálnám azzal...
-
vlevi
nagyúr
-
-
pincehely
addikt
-
Ha kikapcsolom a CrossfireX energia beállításokat, akkor nem fogja hibernálni a 2. gpu-t? Abu mondj valamit erről a funkcióról.
Az AI beállításainál van ez.
-
HRC_Szykla
csendes tag
Felraktam ezt az új Catalystot, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve...
A Crysis 2 beta kb 15-20 fps-el többet muzsikál, mint előtte, akár hardcore grafikai fokozaton is! A többi game még tesztelés alattAsus G73JH-TY226Z
Intel® Core™ i7-740QM (1,73-2,93 GHz, 6 MB)
ATI Mobility™ Radeon® HD5870 / 1GB GDDR5
8GB DDR3 1333MHz -
Mercutio_
félisten
Hoppá, épp képeket dolgoznék kicsit meg, akkor ez a driver lehet, hogy nem az én barátom?
Mi volt az utolsó problémamentes driver?
-
törölt tag
Az egyik tunerem WHQL x64 drivere hosszú időn keresztül (kettő és fél év...) hibásan működött, amennyiben hw encoder-t használtam (a Vista és a W7 is ezt telepítette WU-ről). Szóval a kártya egyik legfőbb funkciója volt hibás. Ilyenre én semmilyen aláűírást nem adnék meg. Pedig ott volt a hibátlan driver, csak a Leadtek úgy gondolta nem ér meg neki $450-t ennek a tunernek a támogatása (nem tudom miért, de ezt a tunert teljesen el akarta felejteni, pedig a mai napig a legjobb terméke.)
A Gigabyte E8000 első x64 drivere analog módban minden esetben kékhalált okozott, csak DVB-T módban működött stabilan. Kritikus hiba, az egyik legsúlyosabb. A driver szintén megkapta a WHQL minősítést. Pedig egyértelműen driverhiba volt, ugyanis a PxDTV2300 H driverével a tuner hibátlanul működött.
Asus PE6x00 x64 drivereinek egyes változatai csak részben települtek fel sokáig, (HID, azaz az erre kapcsolódó távirányító pl nem működött) ezek is WHQL minősítésűek voltak.
És volt még pár eset, ami számomra egyértelműen bebizonyította, hogy semmit sem jelent, hogy oda van biggyesztve az a négy betű. Ha valaki minden asztali Win alatt támogatott hw-t akar kiadni WHQL driverrel, az $900-jába kerül. És elnézve mennyi hw van a piacon, ez nem gyenge summa. Érdemes csak a Catalyst által támogatott hw-eket szépen beszorozni ezzel a $900-ral...
Hol lehet egyébként megnézni ezeket a minősítéseket?
-
Osynho
addikt
Hello!
Eddig 10.12-es drivert használtam és 720p-s videók lejátszásánál Splash Pro lejátszóval akadtak képhibák néha-néha. Ez most az új driverrel megszűnt, aminek örülökViszont egy ilyen videó lejátszásánál a fogyasztás az alap 95W-ról 135-140W-ra ugrik fel. (konnektorból felvett érték). Ez normális? 2D-s órajelekkel nem vinné a gép?
Egyébként 1-2% gyorsulás lett 3dmark 11 alatt, meg játékokban is mintha kicsit jobb lenne a szitu, bár eddig se volt gondom a sebességgel
Az alap órajel 300/300 lett, ez pár W-ot jelent pluszban idle. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#65675776 #143 üzenetére
Persze meglehet kapni a whql-t nem százas eredmény mellett is, de a Catalyst 13 hónapja 100/100-as minősítéssel kap aláírást. A 11.2-re még nincs adat, de ha az is 100-as, akkor 14 hónapja.
Tudtommal az NV is átmegy az összes stabilitás teszten. A GeForce driverek a képminőségteszteken véreznek el, és ez adja az alacsonyabb pontszámot, de az aláírást megkapják, mert az MS elfogadta az NV indokát a pozitív LOD beállításokra. Lehet egyezkedni.
-
pincehely
addikt
Senki más nem találkozott az idei drivereknél olyan jelenséggel, mint én?
Rendben feltelepül. Majd a probléma az, hogy mosottak, élettelenek a betűk. Az egész kép olyan sárgás-barnás.
Nem tudom hova tenni a dolgot.
Mind a januári, mind a februári ugyanezt csinálja nálam.
Ötletek? -
törölt tag
Nekem sehogyan sem akar felmenni. Azt írja hogy CListart.exe - hibás bináris fájl. Ráadásul először kékhalált okozott. Windows\system32\atiaalxy.dll-re meg azt írja hogy nem a windows-hoz készült fájl vagy sérült.Nem tudom feltelepíteni a win7 x64-re hiába rakom már vagy 10-edjére újra.Tud valaki segíteni hogy mi lehet a gond? Egy MSI 5830-as videókarim van.
-
brd
nagyúr
Mivel a teljes megvalósítás post-process effekt formájában működik, a végleges képkockán fut le, ami azt eredményezi, hogy minden renderelőn ugyanúgy fog működni.
Jól értem, ez egy 4-5 éves játéknál is működni fog, azaz ott, ahol miután kinyírta az ATI az EATM-et, semmilyen módszerrel nem lehetett az átlátszó textúrákat kontúrelmosni? Vagy ehhez DirectX11-es motort kellene használnia a játéknak?
-
Khaal
őstag
válasz
AMD Power #126 üzenetére
Nekem elszállt, újraindítás után kékhalál.
Csökkentett módban meg persze nem lehet telepíteni/uninstallálni a catalyst install managerrel. Szerencsére a "legutóbbi használható beállítások"-al elindult a gép és a sima rátelepítés megoldotta a gondot.
Egyszerűen nem tudok rájönni mikor kell előtte uninstallálni, hányszor indítsak újra, mert minden egyes frissítésnél másik verzióval sikerül működésre bírni. -
visz963
csendes tag
Lehet, hogy a driver jó (bár én semmilyen gyorsulást nem látok), viszon a Control Center brutálisan el lett rontva. Egyszerűen nem lehet módosítani profilokat vele, csak mindig újat létrehozni. Új profil létrehozásakor pedig egyszerűen nem minden beállítást képest elmenteni, tetszőlegesen kihagy dolgokat (pl. képtelen megjegyezni, hogy hány képernyőt akarok egyszerre üzemeltetni). A régi control center ezt mind simán tudta.
Az órajel nem megy vissza 157 Mhz-re, gyakran 300-on áll. Kikapcsolom az overdrive-ot, akkor visszamegy, de ezt meg nem lehet elmenteni profilba...
Szóval használhatatlan.Végül felraktam az új drivert, de meghagytam a régi control centert. Így viszont az új beállítások nem érhetők el.
Nem tudom mit képzel az AMD, hogy ilyet ki mert adni. Az egész fórumban hemzsegnek a hibabeszámolók.
-
törölt tag
Én is föltettem a 11.2-es drivert. Eddig semmi problémát nem tapasztaltam vele. Az órajeleket is rendesen visszaveszi, ahogy kell. A 11.1-est kihagytam, úgyhogy azzal nem tudom összevetni.
-
DMG
senior tag
válasz
pincehely #113 üzenetére
Tudom én, csak megjegyeztem, hogy a legutóbb már C: \AMD-be telepedett, most meg megint ATI-ba.
Most szembesültem a ténnyel, hog ykevés a memória a gépembe, szóval jövő hónapban vehetek 2x2 GB-ot hogy érdemben meg tudjam állapítani, valóban gyorsultra-e az említett játékok.
-
Matamata
aktív tag
válasz
Motion_Blur #122 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
julius666 #120 üzenetére
XP-n azért CCleanert és MyDefrag-ot érdemes időnként lefuttatni, 32bitesnél pedig igen hasznos a Superspeed Ramsdisk Plus ami a rendszer által nem látható ramterületet teszi elérhetővé és arra áthelyezhető a lapozófile.
Szóval nem ördögtől valóak a más gyártól áltak készült SW-k, csak tudni kell mi mire jó. -
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Hát gyerekek.... rég nem örültem ennyire egy drivernek
Anyagi gondok miatt kénytelen vagyok beérni egy integrált HD4200-zal és meglepően tapasztaltam, hogy az F1 2010 SOKKAL gördülékenyebben megy, játszhatóbb az egész.... és már ultra low helyett low-on játszom
ne tudjátok meg milyen rossz 8800GT meg 4850 után
... amint helyrerázódok, 6850 lesz a cél, egész baráti ára van...
Üdv mindenkinek
-
pincehely
addikt
válasz
julius666 #120 üzenetére
Emlegetett szamár.
Tegnap este kicsit bekakilt a Catalyst. Maxon járt a GPU folyamatosan.
Driver uninstall, restart, driver felrak, restart. A probléma ugyanaz.Ma reggel: driver uninstall, driversweeperrel töröltem mindent, restart, driver fel. -Tökéletesen működik.
Az a program egy nagyon jó megoldás, nem véletlenül ajánlgatják több fórumban is.
Bajt meg nem hiszem, hogy tudna okozni, hiszen csak a kijelölt fileokat törli.
Ha valaki meg nem tudja használni, az ugye nem szoftware, hanem user error. -
AMD Power
titán
Remélem ettől nem fog elszállni a Windows-om úgy mint az előző kiadástól.
-
Cranium
tag
Hali
AGP-s HD2400 videókarim van. Felraktam sikeresen a 11.2-es drivert, plusz rá az AGP-s hotfixet. Azonban, ha megakarom nyitni a Catalyst Control Center-t, egy ideig tölt a gép, majd semmi. Megnéztem a Feladatkezelőnél, a folyamatoknál, hogy előbugrik a CCC folyamatai, de gyorsan el is tűnnek. Mi lehet a megoldás?Márpedig muszáj beállítanom valahogy, hogy kezelje a DXVA-t.
-
keIdor
titán
Érdekes lett ez az új MLAA. Homályos és lassú, egyelőre nem vágom.
Bár biztos jól jöhet.
-
julius666
addikt
válasz
pincehely #115 üzenetére
Ha a hétköznapi módszer valami rejtélyes okból kifolyólag nem működik nyilván próbálgat az ember mindenfélét és akkor ha a Vénusz és a Jupiter jó szögben áll, lehet bejönnek az ilyen 3rd party külső okosságok.
De ez nem azt jelenti hogy akkor tuti jók és orrba-szájba használni kell őket mindenre, mert könnyen lehet több bajt okoznak mint hasznot.
Ezekről mindig a "régi szép" XP-s idők jutnak eszembe amikor az emberek ész nélkül rakták fel a különböző egygombos windóz-sebesség optimalizáló varázs szutykokat. A dolog iróniája hogy többet lassítottak így hogy futott 4-5 ilyen is egyszerre mint amennyit "gyorsítottak" a rendszeren (a sok ilyen registry meg egyéb cleanernek álcázott féregről ne is beszéljünk).
Szóval én határozottan azon a véleményen vagyok, amíg nem muszáj, addig kerüljük a külső, 3rd party dolgokat. Ne akarjunk okosabbak lenni a gyártónál, úgysem fog menni.
-
Matamata
aktív tag
Png képekkel senkinek sincs baja?
Nálam ha villámnézettel nyitom meg őket, sokon(táblázatok, diagramok) észrevehető torzulás.
A Windows meg leminősítette 5,5-re a kártyámat(5770). -
TOM-202
senior tag
-
Steady74
addikt
válasz
vinibali #116 üzenetére
ok, vágom
Próbálkoztam, igen. SSD-t cseréltem pár hónapja, és akkor egy szűz win7-re raktam fel az akkori, azt hiszem 10.11-et, de azonnal kék halál első indulásra, másodikra elindult, de nem kapcsolt be a monitor háttérvilágítása - vagy nem tudom, mert sötét szürke volt a képernyő -,így az a driver le, 10.4 fel. Előtte próbáltam 10.7-tel, hogy az eszközkezelőből kiszedtem a karit, dirver le, cleen, új driver fel, de semmi... marad a 10.4, 6990 alá majd felteszem valamelyik új meghajtót...
-
DMG
senior tag
Feltettem, működik. Játékokat még nem próbáltam, de eljön az ideje.
Mellesleg, megint C:\ATI könyvtárba tömörül.
Ez jelent valamit?
-
pincehely
addikt
válasz
Motion_Blur #107 üzenetére
Igen, szerintem még nagyon sokan ragaszkodnak a szériához, mert ma még kvázi majd mindenre elég.
-
Motion_Blur
félisten
Pozitív hogy az 5xxx-es szériát se felejtették el teljesen
-
pincehely
addikt
Nekem megint ugyanazt csinálja, mint a januári.
Mosottak lesznek a betűk, élettelenek a színek.
Ennek vajon mi lehet az oka?
Pixel Format: Full RGB-n van.
Egyéb ötletem nincs. -
GAbre
veterán
Érdekes dolgokat művel havernál az új driver!
Felraktam,és nem tetszett restart után a winnek a program!
640x480 és 4 bites szín
De viszont miután még1x felraktam ugyanazt már jó volt!Erre varjatok gombot! -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Jelenleg ACC 2010.0504.2152.37420-as verzió van fent (XP PRO HU 32bit) érdemes-e erre frissítenem?
Az új driver telepítése előtt elég a Driver Sweeper-t lefuttatni, vagy van más tennivaló is? -
Vertic
aktív tag
Én próbáltam XFX-el hadakozni egy 5870 ügyében, ami random időközönként fagy, de csak játékokban, ott viszont mindegyikben (vagy újra tudja indítani a drivert a win7, és akkor ott is van az event logban, vagy még a monitor is kikapcsol és csak a reset segít).
Első körben mindent frissíttetek velem, a BIOStól elkezdve driveren át, win reinstall, semmi változás. Aztán mondták, hogy küldjem vissza. Először a hazai nagyker ült rajta 2-3 hétig, nem tudták reprodukálni, aztán kérdezték mi legyen, mondtam küldjék ki az xfx-nek, oda kiküldték, ismét néhány hét eltelt, majd visszajött a kártya, hogy TEST OK.
Nem írták le, hogy mit és mennyi ideig teszteltek, de lényegtelen is. Ami lényeg, hogy visszakaptam a szerintem hibás kártyát, aminek szerintük semmi baja, és biztos a konfigommal van valami gebasz. Az, hogy akkor hogyan tudnám kideríteni, hogy micsoda lehetne a ludas természetesen már nem az ő hatáskörük. Mellesleg mikor visszaraktam az előző kártyámat a gépbe, az csont nélkül működött végig... és ne magyarázzák nekem, hogy egy 620W-os cooler master táp nem bír elég delejt adni neki, mert 500W-os van a speckóban, mellesleg pedig a FurMarkkal nem bírtam sehogy se lefagyasztani, pedig 90fokig felfűti, ami játékban soha nem fordult még elő.
Hát köszi szépen. Többet ettől a gyártótól nem veszek semmit. -
válasz
pengegyerek #99 üzenetére
Test drive nálam is jobban fut mind2 magot használja normálisan a játék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Robogó, kismotor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox tulajok OFF topicja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest