Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #88 üzenetére
Megszületett a workaround.
1. Driver uninstall eszközkezelőben, amíg a "Standard VGA" nem lesz a telepített driver. Ha esetleg valahol a lemezen van más driver, azt el kell tűntetni, különben megtalálja és azt rakja fel.
2. Telepítő kicsomagolása (futtatás az első next>ig)
3. Driver telepítése eszközkezelővel C:\ATI\Support\***\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\-ból.
4. CCC2 telepítése darabonként: C:\ATI\Support\***\Packages\Apps\CCC2\ alatt van egy rakás mappa, mindegyikben egy msi meg egy halom más. Az msi-ket kell egyenként telepíteni.
4a. Ha esetleg nincs fent a megfelelő VCRT, akkor azt is ugyanígy a C:\ATI\Support\***\Packages\Apps\VC10RTx64\-ból.
5. Újraindítás, használatba vétel.Korábban a (4) nem volt lehetséges, mert le volt védve valami paraméterrel, de úgy tűnik, hogy most megy.
Eltávolítás: ugyanez visszafelé. Az msi-kre duplaklikk (érdemes megtartani az eredeti telepítőcsomagot, mert máshogy nem nagyon megy), eltávolítás, végül driver eltávolítás.
Látszólag működik, hőmérsékletet méri, beállításokat lehet nyomkodni és úgy tűnik, hogy érvényre is jutnak. Preview az nincs.
-
pengegyerek
aktív tag
Kipróbáltam a drivert HD5770- ES VGA-n és eddigi tapasztalatom szerint a Test Drive 2- ben több FPS- t kapok és mint ha szebb is lenne valamivel.{Ez nem tudom miért van lehet csak azért tűnik szebbnek a játék mert gördülékenyebb de eléggé szembetűnő volt főleg az árnyékok megjelenése a mostani driverrel}
Szóval nem árt kipróbálni. -
Steady74
addikt
az 5970 előtt ASUS 4870X2 volt, azzal semmi bajom nem volt, minden driver simán felment, nem volt gond, 5970-nél nem tudok frissíteni 10.7 utánira egyáltalán, 10.4 ről 10.6ra meg nem sok értelmét látom. Nem nyavajgok, csak jelzem, hogy nálam nem megy minden rendben az új driverekkel, a régivel viszont igen. Nem tudom, Te mit szólnál, ha egy frissítés után a win sose indulna el, kék halál fogad a boot közepén...
Abu: XFX-nek írtam, fogalmuk sincs mi lehet a baj, levelezgettünk heteket.
-
ArmanD.
őstag
Magyar nyelv mikor lesz benne?
-
vinibali
őstag
válasz
Gregorius #88 üzenetére
azért kártyát említettem mert sok kártyához járó sokféle driverre érdekesmód nem volt bajom... vagy csak nem tanusítottam driver bajnak amit annak lehetett volna. lényeg a lényeg, hogy nem mindig a nulláról építkeznek fejlesztés közben illetve nem kimondottan és kifejezettem(kivétel most az MLAA-nál). és ezért furcsa számomra hogy vannak akinek mégis újabb és újabb bajaik jönnek elő
-
Gregorius
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A procis power véletlenül maradt a 11.1-ben. Igazából még tesztelés alatt van ez a funkció, de később hivatalos lesz. Most a 11.2-ben letiltották. Ha kész lesz és jól működik engedélyezik. Addig is ott az Overdrive szoftver.
Gregorius, Steady74: Azt tudom mindkettőtöknek javasolni, hogy írjatok a VGA gyártójának. Írhattok az AMD-nek is, de a gyártóknak mindenképpen írjatok, mert gyorsabban tudnak szerezni megfelelő VGA-t tesztre, hiszen ők gyártják őket.
(#82) Gregorius: Nem állt szándékomban megbántani azzal, hogy a megfelelő driverre rákérdeztem, gondoltam, hátha ez a baj, de láthatóan nem.
-
vinibali
őstag
sosem értettem a nyavajgásokat, én még az életben nem találkoztam driver gonndal pedig pár "ATi" kártya megfordult a kezemben és havonta frissítek én is. valamiért azt érzem, hogy már csak hisztéria az egész és direkt arra mennek rá egyesek, hogy jól lehúzzák a kártyát.... az MLAA-tól sokat várhatunk viszont.
-
julius666
addikt
nekem ez a driver is gyönyörűen működik, továbbra sincs semmi hiba
-
Steady74
addikt
Megnézem lehet én is ezt a drivert, de a jelenlegi rendszeremhez nem találtam a 10.4-esnél jobb drivert. XFX 5970-es karit hajtok, az XFX eleinte letiltotta a ventiszabályozást, majd egy BIOS frissítéssel engedélyezték. Azóta, akármilyen driver-t rakok fel a 10.4-en kívül:
- a telepítés végig sem fut, egyszerűen lefagy
- ha végigmegy a telepítés, akkor az win7 indulásánál lesz kék halál
- ha nincs kék halál, akkor meg a monitoron olyan a kép, mint ha a háttérvilágítás romlott volna el. -
Gregorius
őstag
Kivizsgáltam friss rendszerrel: a tünet ugyanaz, vagyis nem a rendszeremben van valami elbarmolva.
A gyártó konkrétan a kártyához özönvíz előtti drivert ad (9.11), ami bitre megegyezik az AMD-félével. Az általában ATi-hoz adott driver (10.11) pontosan ugyanazt a tünetet produkálja. De úgy vettem ki, hogy a jelenség több gyártónál is előfordul.
Az install logból úgy tűnik, hogy magát a kártyát gond nélkül felismeri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sok minden miatt van, de a performance beállítás most erre jelent gyógyírt. Persze a textúra élessége csökken.
NVIDIA 16xAF - ATI 16xAF
Itt látható, hogy az NV és az ATI, hogyan oldja meg a szűrést. Az ATI-nál a távoli textúrák élesebbek (a felirat és a stadion lámpáin látszik), ami növeli a shimmering jelenség jelenlétét. Mivel ez sokaknak nem tetszik, így az új performance metódus az NVIDIA kártyákhoz hasonló módon jár el, vagyis kevesebb shimmering, de kevésbé pontos a szűrés és nagyobb a LOD, ami életlenebb textúrákat eredményez. A döntés a te kezedben van ezentúl. Azt választod, amelyik neked jobban tetszik. -
Male
nagyúr
Hm, a Performance részről eltűnt amivel a procit lehetett állítani (max - min órajel).
Csak nálam, vagy esetleg ezt valahol engedélyezni kell mostmár???
-
Hát nem tudom érdemes e fölrakni mert a mostanival sincs semmi bajom
-
superTibcsi
aktív tag
Felraktam az 5850-re.
GTA IV végre megjavult, van óceán és nem szaggat...
Dead space 2: Ez is megy simán, de az átvezető videó egy sárga paca.
Ez vicces, mert a 11.1-nél pont az átvezető videó volt jó és a játék szaggatott.
No comment... -
pincehely
addikt
Nekem megint ugyanazt csinálja, mint a januári.
Mosottak lesznek a betűk, élettelenek a színek.
Ennek vajon mi lehet az oka?
Pixel Format: Full RGB-n van.
Egyéb ötletem nincs. -
Yany
addikt
Ez a Shimmering cucc ez az, ami a textúrák negatív lod biasa miatt van? Az a zizegő textúra, ami pl. CS:S alatt megőrít? Vagy valami másról van szó?
-
vanye
senior tag
Nvidia-tulajdonosként szakmai vitákba nem bonyolódnék... Ellenben hogy van az, hogy ez a drivercsomag még 2011-ben is ATI néven fut? Mert a kártyák hivatalosan már AMD Radeonok. A honlapon (amd.com) viszont van, hogy egyszerre mindkét (!) verzió megvalósul: [link]
(Tipp: Érdemes megnézni a fület... ) -
wednesday
őstag
Én Steam alól frissítettem, nem volt semmi problémám, ahogy már évek óta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
finkelstein #60 üzenetére
Windows 7 alatt nem lehet vsync-et kényszeríteni. A WDDM 1.1-es felület nem teszi lehetővé a driver számára. A játék fejlesztőjének kell erről gondoskodni.
Az NV egy durva kényszerítést alkalmaz, amivel megkerüli a WDDM 1.1-es felületet. Ez kierőszakolja a szinkront, de nagy lesz az fps-szórás, a mérések szerint 15-20%-kal csökken az átlagos minimum fps. Természetesen, ha a játékból kapcsolod be, akkor az NV megoldása sem él, vagyis az fps normálizálódik. -
válasz
finkelstein #60 üzenetére
Ahol eddig. =)
Csak most betették egy Gaming fül alá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyugodtan felmehet. Én hetente frissítek nem publikus béta drivereket. Több hónapja nem volt telepítési hibám. Ha normálisan törlöd a drivert és bezársz az install előtt minden nem szükséges programot, akkor kizárt a kékhalál. Ennél a drivernél biztos, mert az MS aláírta, vagyis a driver átment a teszteken.
-
finkelstein
tag
Hol lehet beállítani a ccc-ben, hogy játékoknál mindig be legyen kapcsolva a vsync? Mert van ilyen opció, de hiába kapcsolom be az Always On-t, nem ér semmit. Nvidia drivereknél gond nélkül be tudtam állítani és mindig működött is.
-
leviske
veterán
11.1a-ról van értelme váltani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én most azon mosolygok, hogy az AHCI driver az tavaly októberi inf-et tartalmaz...
-
WongFeiHong
senior tag
Felraknám szivesen de a 10.5-ös driver óta nem találtam olyat amin minden játék jól menne.Mindig volt vmi gond ami miatt visszaálltam a régire
-
Joe.36
addikt
Máris letöltöm
-
Kapti
tag
Egy jó fan vezérlő részt rakhatnának már végre bele. Még mindig külső programot kell (MSI afterburner) kell alkalmazni.
-
mghltm
addikt
megnyugtato, hogy az ati/amd meghajto programok meg mindig a "regiek"
fel sem merem rakni az ujat az 5850-em ala
-
ArmanD.
őstag
Hát mit ismondjak feltelepítés után újraindítással szép kékhalállal elszállt a gépem, majd dead space 2 be megint előjöttek a marhaságok szerintem megy vissza az előző
-
mpierre
veterán
válasz
Gregorius #39 üzenetére
Ezzel a nem települős dologgal nem vagy egyedül.
6950-nél a gyári cd-ről csak az általad is linkelt 3 dolog ment fel. Megoldás az volt, hogy a gyártó - jelesül az asus - honlapjáról szedtem le a csatalisztet. Na az hiba nélkül felment.Megvárom a tapasztalatokat, de szerintem ezt is kihagyom, majd június környékén rakok fel új drivert.
-
LW
őstag
Öröm és bodottá': Nem lüktetve megy a GTA4, míg 11.1-el úgy ment.
-
Himym
senior tag
Üdv.
Itt egy cikk hiba: gy az adott játék által alkalmazott tesszellálási faktor korlátozásával lehetőség lesz a tesszellálás mellett is játszani egy olcsó Radeonokkal.
Vagy "az olcsó Radeonokkal" vagy "egy olcsó Radeonnal". De a kettő együtt nem igazán illik össze,
-
aero.
veterán
Csak nekem indul az új kinézetű catalyst eszméletlen lassan? fél perc kb, a régi olyan 5.
-
Georg17
tag
Na feltettem!
Gyors tapasztalatok:
-300/300-as órajel. Nem nagyon zavar. De vajon miért ennyi?-Videókonverter visszatért a régi formájában. Hurrá! Nem a "drag 'n' drop-os" van, amit azt sem tudtam, hogyan kell használni.
-MLAA: C64 emulátornál, ill. Age Of Empires II-nél továbbra is ki kell kapcsolni. Külön beállításokat kell majd elmentenem.
-De! Egyelőre úgy néz ki, hogy GTA IV-nél már nem okoz furcsa dolgokat. Mint Pl. nem rajzolja ki az óceánt, ill. jelentős fps esés köd vagy eső esetén. És egyébként is végre szép, szebb tőle a játék. Teljesítmény romlást nem észleltem.
Összeségében nekem nagyon bejön az új Catalyst. A 6xxx-es sorozathoz ez az első driver amire már csettinteni tudok. Érdemes kipróbálni! Rövid tapasztalataim vannak még ugyan, de nagyon jók a benyomásaim.
-
Tommmmka
senior tag
Nálam is van gond rendesen (Win 7 64bit, Lenovo y560a)
Felmegy minden hibaüzenet nélkül, erre nem nyitja meg a ccc-t csak tölt, de semmi..... csodás
-
Gregorius
őstag
A CCC is hiányzik és nincs fent. Ha van driver, a 10.7 illetve korábbi explicit kiírja, hogy a driver már telepítve, tehát akkor is a listán kellene lennie.
Szerk: a WU driver telepítés ki van kapcsolva. Egyébként meg uninstallkor odáig simán eljut, hogy a Standard VGA legyen feltelepítve, vagyis nem települ más sunyiban. -
waporka
tag
szerintem majd meghazudtólja magát de sose lehet tudni
-
yakuza.tora
addikt
No, majd a hétvégén elszöszölök vele...
-
Gregorius
őstag
-
pH03N1xM
tag
Tovabbra is rosszul kezeli a 2 projektoromat eyefinityvel osszekotve (nativ felbontas helyett oruleteket hoz, kinti forumokban ugyanigy vannak masok is ezzel). EDID hack se megy (total ignoralja) ATI, sssh.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Gregorius
őstag
Szemléltetném a problémát:
Akár GUI-ból telepítem, akár a kicsomagolt telepítőből konzolból. Az AMD fórumon is igen hosszan volt róla szó, az ottani workaroundok sem működnek. Az elmúlt fél évben volt olyan pakk is, ahol csak és kizárólag az Install Manager települt és annyi. Az utolsó csomag a 10.7 volt, ami rendesen települt (és települ mind a mai napig, tehát nem út közben romlott el valami a rendszeremen). -
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ, hogy mekkora a GPU-d számítási teljesítménye. A Barts-ig egész jó a sebesség, de a Junipertől már nagyobb a zuhanás. Ezzel nem lehet mit csinálni, tipikus post-process.
(#33) TOM-202: Az nem normális. Érdemes telepítés előtt, minden nem fontos programból kilépni. Vírusirtó, és egyéb tálcán futó alkalmazások. Nagyon régen én is belefutottam egy ilyenbe, hogy csak sokadszorra ment fel. Amint kilőttem az Asus Smartdoctort rögtön minden jól ment elsőre.
(#34) föccer: Kérd meg, hogy ne telepítse.
-
föccer
nagyúr
Csak neket tett ki egy Play online lord of the rings parancsikont az asztalra ez a paraszt? Fúj de utálom az ilyet
üdv, föccer
-
-
Gregorius
őstag
Lassan már meg sem kell lepődnöm rajta, hogy az install manager ismét nem hajlandó semmit telepíteni. 10.7 óta már csak így megy ez...
-
GAbre
veterán
Király!Remélem jó lesz!
-
vlevi
nagyúr
Hát, én is várok még vele, hogy milyen lesz.
Nemrég álltam vissza 10.11-ről (vagy 10.12?) 10.4-re, mert szar volt, mostmár kíváncsi vagyok rá, hogy kinek milyen. -
Blase19
tag
Én feltettem, az üresjárati gpu clock nekem is 300Mhz, más hiba egyelőre nincs.
Dead Space 2 alatt a scriptelt részeknél elhomályosodik a kép, van hogy egy sárga festékpaca szép lassan szétfolyik a képen, majd a script végével visszaáll minden. Ez volt a 11.1a-val is, a 11.1 meg szimplán laggolt 1024-be (HD6870) -
Boxi88
őstag
Jól hangzik! már tesztelem is...
-
pete_21
addikt
Akkor a morfológikus szűrést az 5000-es Radeonoknak is engedélyezték? És továbbra is külön kell bekapcsolni a CCC-ben?
-
eclipse006
őstag
Én eddig amikor kijött egy, egyből leszedtem és semelyikkel sem volt bajom. Így hát most is így teszek.
-
Móci
addikt
Én a 11.1-es után nem merem feltenni...
Majd kiderül, hogy tényleg jó e. -
kenwood3
addikt
"így a Radeon HD 5000-es kártyák teljesítménye akár 11%-kal is magasabb lehet a Call of Duty: Black Ops alatt, míg a Batman Arkham Asylum esetében 4%-os gyorsulásra lehet számítani."
azt hittem , hogy az 5000-es szérián már nem javítanak semmit , de tévedtem ...na akkor kapom is lefele
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megint napokat kell majd várni a Linuxos changelogra vajon?
Amúgy egy gyors kérdés, haver laptopján szeretnénk használni a GPU scaling opciót Win7 64 alatt, de az opció kompletten hiányzik nála a Catalystből, Erre lehet valami megoldás? HD5450 van nála a gépben.
-
megint én
őstag
Pont néztem olyan 3-4 órája, gondoltam szólok az AMD-s haveroknak erre itt is, itt van!
-
Máris letöltöttem Ubuntura, a HD 6310-hez.
-
Killer01
őstag
Nocsak, nocsak. Valahogy túl szépen hangzik hogy igaz legyen, megvárok pár visszajelzést a driver használata előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- bambano: Bambanő háza tája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest