Új hozzászólás Aktív témák
-
Romvr
őstag
válasz Tikakukac #21 üzenetére
" többet szopok a konzumerekkel a driverezés miatt"
Win 8 béta óta én csak a VGA drivert telepítem külön, mert néha játszom régi játékokkal. Amikor volt egy fél éves játékmentes időszak, elég volt az MS féle is. Ismerősnek is akit már megtérítettem ennyiből áll az egész: os-t telepít, használ. Bár mostanában egyre több gépen van OEM Win8 (amit a halál-f*szára kívánok az esetek 80%-ban a f*s gyárilag telepített programokkal és gyökér-mód particionálással), így legtöbbször csak bekapcsol és használ effektus lép életbe."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Tikakukac
titán
Hogy mivel plug and playabb egy random noti a boltból, mint egy T510 vagy akármi más, hát passz. Nyilván velem a baj, én konkrétan többet szopok a konzumerekkel a driverezés miatt, de hát na, valóban, ízlések és pofonok, valaki ezt kívánja
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Romvr
őstag
Jó, nem vitatkozom. Másként látjuk a dolgokat, ettől lesz olyan színes és változatos a világ
(#17) Tikakukac:
"Nem nagyon van meg akkor ez a laptopos téma úgy látom."
Nézd... én otthon mint felhasználó akarom használni a gépem. Azaz, kibontom/megkapom, tolok rá egy Win8.1-et (ha nincs gyárilag) és használom. Ha nagyon akarnám, biztos össze tudnék rakni bontóból egy olyan gépet amit látva összepisilem magam a gyönyörtől, de nem akarok ezzel vacakolni. Tudod, plug and play. Illetve ott van mögötte a biztonság érzete, hogy ha megreccsen, akkor elsírom a bánatom egy búgó hangú hölgynek az éter másik felén és jön a szaki, megjavítja, ingyen-bérmentve.De mint írtam kollégádnak is: ízlések és pofonok. Kinek mi a fontos.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
rumos14
nagyúr
ma kaptam céges gépnek C55-A-135-öt. a procija kellemes i5-3320, de ez az egyetlen jó amit el tudok mondani róla. eleve nem igazán szeretem a numerikus bill-t mert jópár centivel balra tolja a kezemet és kényelmetlen a gépelés. a billentyűzet amúgy... szokatlan... maradjunk egyelőre ennyiben.
kellemetlen műanyag, csúnya pixeles 1366x768... ezeket a sorokat még a 14"-os Sony Vaio-ról írom, nem gondoltam volna, de hiányozni fog... -
Khelben
nagyúr
Azt hagytad ki a számításból, hogy nekem 60k-ért nem olyan gépem van, mint annak, aki 100k-ért (vagy 150-ért, mindegy) vette az újat. Hanem egy olyan, ami újonnan 400k volt. Ez elég jelentős különbség minőségben, teljesítményben, bővíthetőségben, stb. Tehát hibás az az összehasonlítás, hogy ő 100-150-ért újat vesz garanciával én meg 60-ért használtat garancia nélkül és ugyanott vagyunk. Nem, nekem egy jó gépem van olcsón, neki meg egy kupac szar drágán, garantáltan
-
Tikakukac
titán
Hát azért a Probook egy nagyon belépő KKV gép. nem a több. Magnézium is szerintem annyi van benne, mint az én reggelimben mikor pizzát eszem.
Nem tudom én 4-5 éve havi szinten raklapozva tapicskoloma gépeket, nem láttam még roll-cage-es konzumert, de az Acer biztosan tudott ilyet, nem vitatom.
VIP gari tesóméra is van. Más kérdés, hogy a gép egy ótvar fos és a szénné kopott műanyagokat fél év után már úgy néztem, hogy miként kéne törni, hogy cseréljék aztán adom el a francba. Kircsi a gari, de nekem ilyen gép ne legyen a családban.
Köze nincs a TDP-nek a fogyihoz és a melegedéshez sem. Ezt úgy 50-60 alapos teszt után el tudom neked mondani bátran, bármikor csinálok neked excel táblát, hogy a 2 véglet között brutális a különbség. Ez alapján válogatni butaság volt régen is, ma is. Linxet nem tudom ki futtat a gépén, egy ilyen és egy aida között 15 fok a difi terhelésen. Ennyit erről. És még ezek is túlfűtenek egy rendes terheléshez képest.
5GHz wifi kb. minden üzleti gépben van 3-4-5 éve, EC kari hely is, oda raksz USB 3.0-t. Nem nagyon van meg akkor ez a laptopos téma úgy látom.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Romvr
őstag
"Csak ismételni tudom magam: tegyél egymás mellé egy 100k-s műanyagot és egy 60k-s, 3 éves, újonnan 4-500k-ba kerülő üzleti gépet."
Abban egyetértek hogy 100k-ért nem érdemes laptopot venni, vagy ha valaki vesz nem szabad nagy elvárásokkal lenn iránta. Aki ismerősöm kérdez hogy 80-100 körül milyen laptopot érdemes venni a boltban annak azt mondom mindegy, mert mind vacak, a következő kérdés hogy akkor mennyiért van már jó. Erre a válaszom hogy 160-200-nál nézelődjön, mert ott már ki lehet fogni jó szériákat. Valóban az ilyen árú gépek 90%-a egy ruppót nem ér ha az összeszerelési minőséget veszem figyelembe. Kedvencem az ASUS aki szerintem fröccsöntött játékkatonákat hasznosít újra ami a gépházat illeti.Ami az új gépek nagy húzóereje az a garancia. Elég sok márka fordult meg a kezem alatt és még csak amikor sörrel locsoltam meg a billentyűzetet (nem szomjas állapotban) akkor küldték vissza hogy nem javítható garanciában mert "folyadék került a gépbe". Amúgy még az elejtés miatt meghalt HDD-t is cserélték záros határidőn belül (lenovo), a kitörő zsanért is javították (acer), a "nem kapcsol be" hibát is (asus), sőt még a beszakadt billentyűzetgombot is (hp). Szóval akinek megér 50-60 ezret hogy egy régi "talán jó" gépet vegyen és inkább levásárolja a garancia árát alkatrészekben és szerelőknél, az tegye meg. Nemrég futottam bele egy ilyen vételbe és buktam 40 ezret, mert 3 hónap után tönkre ment. Még szerencse hogy csak ennyit és nem többet nyeltem be. 60-nál már ütemesen vertem volna a fejem a falba.
"én nem akarlak meggyőzni róla, hogy használt gépet vegyél. "
Nem is tudnál. A makacsság az egyik jó tulajdonságom
Viccet félre téve, sajnos mindenki a saját kárán tanul. Én túl sokszor futottam bele használt gépes hibákba (telefon, porszívó, tv, laptop, vga, alaplap, rota-kapa) így inkább ráfizetek akár 60-100-ezret is ha tudom a baj első jelére cserélik. Az más hogy a garis, de elromló gépekkel is megjártam már párszor, de ott mindig cserélték a készüléket, vagy visszakaptam a pénzem."Elég, ha az ismerőseimet meggyőzöm róla, mert tudom, hogy így kevesebb gondom lesz velük, mint ha valami szart vennének."
Így van. Majd ha tudsz csendes, usb3-as 5ghz-s(wifi) laptopot ami szerinted jó még használtan is, akkor írj egy PÜ-t, mert érdekel"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Utánaolvastam a TDPs dolognak és egy 35W TDP jű Celeron 1005M kb 28W ot hamizik... Míg a Celeron 1007U a maga 17W-os TDP jével már csak 13 W-ot. Akkor pedig nyilván kevesebb hő termelődhet és az akksis üzemidőn is meglátszik. De persze a két proci közötti telljesítménykülönbség is megvan az 1005M javára. Viszont engem a C50 es gép használhatósága hangossága ilyesmi érdekelne...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Khelben
nagyúr
Csak ismételni tudom magam: tegyél egymás mellé egy 100k-s műanyagot és egy 60k-s, 3 éves, újonnan 4-500k-ba kerülő üzleti gépet. Én úgy tapasztalom, hogy sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az új géped meghibásodására ráfogja a gyártó, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt nem javítható, mint annak, hogy egy 3 éves üzleti gép tönkremenjen (amihez nem mellesleg bagóért vannak bontott alkatrészek).
De hát azért ilyen változatos a világ, hogy mindenki megtalálja benne a neki megfelelő megoldást, én nem akarlak meggyőzni róla, hogy használt gépet vegyél. Elég, ha az ismerőseimet meggyőzöm róla, mert tudom, hogy így kevesebb gondom lesz velük, mint ha valami szart vennének. -
Romvr
őstag
válasz Tikakukac #12 üzenetére
"Míg egy T500-al passzívan netezgetsz, addig a csodagéped most úgy fog pörögni mint az állat. "
150K-s Samsunggal ami még csak Ivy Bridge i3-al volt szerelve is teljes és totális csendben tudtam netezni. Kb óránként 1x felpörgött egy izmosabb szúnyog hangjára, majd ismét kuss. Mostani Probook (céges) viszont hiába üzleti, meg magnézium, meg usb3 és 5ghz-s Wifi... izzad, hangos, a kijelzője pedig csak elrettentő példának jó (komolyan ilyen sz*r képernyőt én még egy gépen sem láttam a lassan 8 éves pályafutásom alatt) a touchpad egy szenvedés, de legalább a LED-ek vakítanak mint az állat... Ez a gép a cégnek bruttó 260 ezrébe került, igaz 3 év NBD garis. Azért az üzleti gépektől sem szabad hasra esni. Ott is találsz bőven sz*rkupacot."Nagyon sok marhaság kering sajnos a piacon."
Ez tény. Napjában 1x mikor megyek ebédelni egy "üzletláncba" ott látom miket raknak ki, mennyért. Aztán mikor odamegyek és már kettéhajlott a billentyűzet, vagy megcsavarodott az egész gép a ráragasztott matrica súlya alatt akkor nézek. Ezt mind 130 magasságában. Márka és márka között van némi különbség. Lehet drágán szart és olcsón jót is venni. Aki ostoba módra berohan egy ilyen helyre és leemeli az elsőt amit meglát az így járt... az ilyet nem tudom sajnálni."kinek meg van 200k-ja 3 év NBD-s garival vegyen."
3-al ezelőtti Acer laptopom 120-ért olyan masszív volt, hogy szöget tudtam beverni vele (na jó azt ezért nem ), a 3 év Pickup-and-Return VIP garancia 25 ezerért került rá. 3 nap alatt megjárta a szervizt amikor "véletlen" eltörtem a zsanért. Kérdés nélkül cserélték. Jó kis gép volt az akkoriban, manapság nem találok még egy olyan összeszerelést ilyen áron."A legjobb, hogy a TDP-nek semmi köze az akksi időhöz. Semmi."
Tény hogy a leadott hőmennyiségből nehéz a fogyasztást számolni egy elektromos alkatrész esetén, de azért egy körülbelüli képet kaphat az ember. Mobil eszközökben nagyon közel szokott lenni a TDP az áramfogyasztás értékéhez, így azért lehet mondani hogy némi köze van a fogyasztáshoz, de ha szorosan nézzük akkor TDP =/= W/h ez tény[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Tikakukac
titán
válasz Lalikiraly #10 üzenetére
A legjobb, hogy a TDP-nek semmi köze az akksi időhöz. Semmi.
Romvr: Míg egy T500-al passzívan netezgetsz, addig a csodagéped most úgy fog pörögni mint az állat. Nagyon sok marhaság kering sajnos a piacon. Ott van a fél 1 év garis gépek tonnaszámra, meg kell venni, akinek meg van 200k-ja 3 év NBD-s garival vegyen. Másnak úgy értelme nincs.
-
Romvr
őstag
Ízlések és pofonok. A használt gépekkel annyi baj hogy zsákbacica effekt bekapcsol a vásárlásnál. Tehát 0 garanciás 3-5 éves gép lehet a vásárlást követő napon beadja a kulcsot. De persze lehet hogy még 5 évig megy gondtalan. Ráadásul a régi hardver miatt nagyobb a fogyasztása, melegebb és nincsenek benne olyan apróságok mint mondjuk USB 3.0, AC Wifi (esetleg 5Ghz)...stb.
Nekem nem érne meg 60-100 ezer spórolást ez a dolog. Inkább veszek 150-200-ért olyat ami ha tönkremegy akkor még 2-3 évig javítja ingyen a gyártó. Van benne USB3 (aki gyakran ment külső lemezre annak felér egy virtuális orgazmussal a 100mb/s írási/olvasási sebesség ), esetleg egy alacsony fogyasztású proci, ami nem melegszik, tehát jó esetben hangtalan a gép és bírja akkuról igény szerint."(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
És mennyire igaz az a 4-5 órás üzemidő mondjuk Celeron 1005M el... Mert csak 35W a TDP je...
nekem bejövős gép a C50 A1G viszont a tapipadja sztem a legbénább a mostani gépek között.
Viszont remélem kapok megerősítést hogy Celeron B815 öt van értelme Celeron 1005M re frissíteni úgymond, mert a régi notim már megy fateroméknak netezős gépnek...
[ Szerkesztve ]
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
TheCif
tag
A C50 matt a C55 fényes házban van.
-
caligua
újonc
Igen vegyen nyugodtan az az ismerősével 60-80 kœzötti matt kijelzős első gen. Corei3-at, csak akkor is jó legyen a kapcsolat amikor 4-5 hónap után a magnézium házas, matt kijelzős csoda a maga 3-5 évével lehunyja szemét. Aki akar vásárolni imindíg rábeszélem az újra.
-
Khelben
nagyúr
El szoktam küldeni őket a tescoba, hogy nézzék meg a 120ezres műanyag gépet, utána meg kezükbe nyomom az Elitebookomat
Ma jött meg egyiküknek a karcmentes 8530p, 50-ért, innen ph-ról. Megy bele egy új hdd és senki nem mondja meg, hogy nem új gép. Ráadásul 5 év múlva is ugyanígy fog kinézni.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
C-s Toshival egy gond van: olyan minőségbeli szórást bakker...tehát, hogy az illesztések 3 gépen 3 különféle formában vannak, az okés. De mikor kiszántják a kijelzőt a palmrestek meg a gombok beleépülek, hát na. Nem jó ötlet ez fiam.
-
rii
nagyúr
jééé de jó
öntuadlan én is pont így csináltamaz a baj amúgy, hogy sokan at új új új új új új mániában szenvednek, képtelenek second hand cuccokat használni ... és ők jrnak sz.rul ... mert pld. Hi-Fi-ben, 30.000-ért már Cambridge Audio erősítőt lehet venni meg 20.000 ért pöpec régi hangfalat ... aki ezt a minőslget akrja újonnan, az bele fog szaladni 200-300.000-be csak erősítő terén ... és akkor még a hangfalakről nem is beszélgettünk ... 30.000-ért Pioneer HPM 60-asom (is) van ... kertiprarty-t lehet vele csinálni, akkora teljesítményű ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Khelben
nagyúr
Ismerősök sokszor megkeresnek, hogy 80-150k között (tehát a belépő szinten) milyen notebookot vegyenek. Semmilyet. Kell venni egy 2-3 éves üzleti gépet 50-60ért és minden szempontból jobban jár. Inkább segítek nekik beszerezni innen hardverapróról, mert azzal nem fognak visszajárni kéthetente, hogy valami tönkrement benne, vagy épp leverte a gyerek és szanaszét tört. Egy magnéziumvázas gépre még rá is állhat, semmi baja nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
"fényes felületű TN+film kijelző van mindegyik modellben "
A TN panel még OK ebben a kategóriában. Na de a tükröződő kijelző?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- Apple MacBook Pro Touch bar 15" A1990 2018 Silver (EMC 3215) 15"4 2880 x 1800 - 16GB - 256GB SSD -
- Dell G3 3500 Fekete (FULL HD, 120Hz) i5-10300H, 32GB DDR4 & 1650Ti 4GB
- MacBook Pro 13" Retina Mid-2017 i7-2.5Ghz 16GB 500GB garanciával, üzletből
- HP 250 G3 N2840. 4gb ddr3 500gb Hdd (Bill. Gombhianyos) töltő nincs
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 82K101CUHV notebook, bontatlan
- ASUS Vivobook E510MA-EJ1317WS notebook, bontatlan
- Asus X552WE-SX007D notebook PC
- Eladó Lenovo IdeaPad Slim 5, 14" WUXGA OLED kijelző /Ryzen5/16GB/512 GB SSD/Win11Home 21 hó garancia
- Eladó!!! ASUS TUF F15 FX507ZC4-HN066 15.6'' Full HD 144Hz Gamer Laptop - 1 éves(kevés használat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest