Hirdetés
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Autós kamerák
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A mai napig kiszolgál a Asus Silent Knight, végig kísért pár procin át, azt hiszem a mostani a 4. a sorban
tökéletesen meg vagyok vele elégedve, bár amikor vettem, kicsit drága volt, de azt hiszem nagyon megérte!
Igazából a ventin gondolkodom hogy meg kéne próbálni lecserélni egy 12 cm-esre, de csak azért mert ami gyárilag van rajta, mintha már 1 kicsit hangos lenne.... -
gametofiton
tag
A teszt kihagyta a max fordulatszámnál lévő teszteket..szal nem tom, biztos szép és jó így is, de azért kíváncsi lennék a Zalmanra 2800 fordulaton..lehet h más eredmény jönne ki
-
c0va
csendes tag
Sziasztok!
Lehet arrol valami infot talalni, hogy a proci kornyeki komponensek mennyivel hidegebbek (ha azok egyaltalan) Asus Silent Knight (II) hasznalata eseten, mondjuk gyari hutohoz kepest?
Koszi..
-
Pubszon
veterán
Ez a Cooler Master Hyper TX nagyon állat hűtő.
Sztetek elég lessz egy Core 2 Quad Q6600-asra?
A házam AC Aeroengine II, aminek nagyonjó a hűtése. -
kebot
tag
Hali!
Nekem 9*300-on, E2160 van egy TT házban, amin 2*12cm venti van elől és hátul.
Mindkettő kikapcsolva.
Max hőm. 48 fok, akármennyi ideig ment a stress test (fesz. alapon).
A ventiket bekapcsolva már nem emlékszem, mennyi volt, de az biztos, hogy 3-massal kezdődött.
Sima használatnál gyakorlatilag szobahőmérséklet.
Most próbálgatom a leghalkabb megoldási lehetőségeket, ha lesz végeredmény, megírom. -
X Factor
addikt
Asus Silent Knight, Gigabyte Poseiodn házban, 9*300on hajtott Core2Duoval, 40 fok alatt picivel produkál, kb 30 fokos szobahőmérsékeltnél Orthos test alatt, pedig 50fokra felmegy, ha nincs fenn a ház oldala akkor kb 5 fokkal hidegebb, ezek az értékek normélisak egy ilyen hűtőtől vagy jobban kéne teljesítenie? 1.3V mellett.
-
CriticalHit
addikt
A zárt P180-as házamban, 6600-os Conroe-val, 4-óra Prime95 után BIOS-ban a proci hőmérséklet 42-fok, Ultra-120-al, teljes csendben. Én szeretem.
Sokat tököltem, milyen CPU hütőt válasszak, rengeteg tesztet átböngésztem, mire az Ultra-120-at választottam. Az Extreme változata 12 hőcsővel is ütős de az már majdnem egy kiló.
Új megoldásként az Enzotech nem a hőcsövek számát növelte, hanem azok átmérőjét. Igencsak hatékony lett az Enzotech Ultra-X, sajna igen nehezen beszerezhető. -
Templomegere
senior tag
TR Ultra-120 , nekem is ilyen hűtőm van . Első nekifutásra egy nagy szar volt , ha lehet így fogalmazni ..... aztán kiderült a hiba . A procival illeszkedő felület enyhén szólva olyan mint egy hegység ........
Szóval csiszolópapir , aztán vizpapír megtette a hatását . Azóta is hibátlanul teszi a dolgát .
Gondolom ilyen okokból lehetnek eltérések a teszteknél. -
memorix
senior tag
Nekem Zalman 9700 Led -m van . A véleményem nagyon jó erről a hűtőről. Csendes, és nagyon jól dolgozik egy C2D 4300 -n...és tuningnál sem kell maxra tekerni a fordulatot...
(11 494 ért vettem a mustárba)
Csak ajánlani tudom mindenkinek. Ami a cikket illeti lehet mérési hiba is....amúgy min és max-n érdemes megteszelni a hűtöket és legalább 4x rámérni és átlagolni a kapott eredményeket...)
-
Pipó
őstag
válasz
CriticalHit #222 üzenetére
[link]
Érdekes. Köszönő viszonyban sincsenek a tesztek. ??????
[Szerkesztve] -
CriticalHit
addikt
A TR Ultra-120 itt még a Tuniq Tower 120-at és a dupla ventis Infinity-t is veri. Csak nem értem, hogyan maradt le nálatok ennyire.
[link] -
skoos
őstag
Vettem egy Silent Knight CPU hűtőt, kis P5B-E alaplapomhoz, hogy hűtse a 6400as C2D-t.
Amennyiben jól raktam össze, akkor a PCI slotok felől nézve az ASUS felirat kacsint le rám a gerincről (és nem a kard). Jó ez így? Felteszem, ebben az állásban fújja a levegőt a memóriamodulok irányába, vagyos a gép eleje felé.
[Szerkesztve] -
serito
senior tag
Úgy érzem a Zalmant lehúzták kicsit.Meg kell modjam elfogult vagyok mert nekem is Zalman 9500AM2 -esem van. Az igaz, hogy a AM'' 4200+-os nem fűt annyira mint egy C2D E6600-as nálam 32C' fokos a CPU 5000+-os (2600Mhz) teljesítményre húzva. Amíg jó volt fordulatszabályzóm 1200fordulat/perc (legalacsonyabb) fordulaton produkálta ezt.
Na mindegy ebben a kategóriában már mindegyik szépen teljesít. -
ReFleXx
addikt
Nah megvettem a CM Hyper TX-et, volt belőle raktáron. 5.5k, elég baráti.
Iszonyat csendes és jól is hűt. 1 szavazat rájaneki. -
Nyugdíjas
nagyúr
Hali mindenkinek!
Én pont ezen a teszten felbuzdulva vettem is hirtelen egy Silent Knightot
Nálam teljesen jól működik,én maximálisan meg vagyok vele elégedve,jól hűt,halk is. Most kb valahol 3400Mhz körül szaladgál vele az E6400-am (még lesz sztem ennél több is,most tesztelem),és nem megy eccerűen 50fok fölé a proc hőmérséklete,pedig nincsen ezer venti a házamban (csak 2db)
-
szélerőmű
tag
Figyelmesebben olvasva észre fogod venni, hogy a tesztelt procik közül a legkisebb hőtermelésű A64 3000+-nál verte agyon a mezőnyt a BT. Továbbá a ház oldalára szerelt venti egyenesen a Typhoon szélkavarójába fújta a hűvös levegőt. A többi hűtő kialakítása miatt ebből nem igazán profitált. A 4800+nak komoly hőtermelése van, inkább a Pentium D 920-szal játszik egy ligába, ott már nem volt nyerő a BT.
Mit pakoljál a procidra? Ami szimpatikus. D920-nál jól muzsikált az Infinity és a Zalman is. Zalman maxon zajos, Infinity-hez 2 lassú fordulatú venti kell a jó eredményhez. Ha ragaszkodol a Typhoon-hoz,.tehetsz rá izmosabb ventit pl: Silverstone FM121 vagy Aerocool Xtreme Turbine Fan-t
[Szerkesztve] -
Drang
tag
sziasztok,
itt a PH-n egy regebbi teszten arra jutottak, hogy az alaplappal parhuzamosan fujo ventiknek jobb a hatasfoka, mint a merolegeseke. ez edig cool.
ezt elolvastam, es azt mondtam, hogy a zalman 9700 vagy a Scythe SCINF-1000 lehet az en hutom, a zalman raadasul jol is mutatna a Thermalteke Tsunami hazban..
erre most rabukkanok az X-bit labs egy tesztjere [link], ahol pl a Thermaltake Big Typhoon konkretan agyonveri az egesz mezonyt scythestul, zalmanostul
a tajfun megcsak nem is kifele fujja a levegot, szoval a PH tesztje sem teljesen pontos, amikor a parhuzamosan fujo ventiket preferaljak, vagy a tajfun a kivetel, nemtom, de erdekelne a velemenyetek, mit pakoljak az X2 4800+ fole, ha 2.8 Ghz fole akarok menni??(eddig jutottam a stock-hutovel)
[Szerkesztve] -
ReFleXx
addikt
válasz
Mustangjones #211 üzenetére
Google az egy köcsög, és köszi
-
Mustangjones
csendes tag
Google a te barátod... Az enyém is az volt.
Demo stúdió. 5,5k
Telefonáltam 2-kor, és negyed 5-re a boltban volt a nagykerből.
Egyébként istenkirályság a hűtő. A felrántott 805-ös 44/61/68 (idle/terhelve/stress) volt stock coolerrel, a CM-TX-szel: 34/50/54! És a lehallkított Silentbladejeim+ZMF3-mam (épp h pörögnek) és a CT táp gyári 12-ese bőven elnyomja a zaját...
[Szerkesztve] -
ReFleXx
addikt
Hol lehet most venni Hyper TX-et? Users-be nincs perpill és jövőhéten se lesz, nekem meg sürgös lenne, a kekhal-ba meg kicsit sokallom a 7200-at és ők is 3-7 napot irnak...
-
szélerőmű
tag
-
szélerőmű
tag
válasz
Veriakilis #203 üzenetére
-
szélerőmű
tag
-
szélerőmű
tag
válasz
Veriakilis #203 üzenetére
Meg szokták adni, minden procihoz. Több forrásból is össze lehet vadászni. Csak legyen hozzá türelme az embernek. Első számú lehetőség a gyártók honlapjain található pdf-ek böngészése. Vannak olyan oldalak, ahol táblázatban foglalják össze az infókat, pl: AMDBorad-on [link]
Intelre csak a saját oldalát tudom ajánlani, sorry, több mint 6 éve ájemdé fan vagyok -
Creaft
csendes tag
Valaki meg tudja mondani hogy mi a különbség a 2 ninja között?
NINJA PLUS (SCNJ-1000P)
NINJA PLUS Rev.B (SCNJ-1100P)
A tesztben melyik vezió szerepelt? -
szélerőmű
tag
válasz
Veriakilis #200 üzenetére
Frostytech tesztjeiben 150 Wattnak veszi a Pentium D-k hőtermelését. Lehettek volna igényesebbek is, illett volna megadni a szobahőmérsékletet gyári Intel hűtő tesztjében [link]
-
szélerőmű
tag
válasz
Veriakilis #200 üzenetére
E6300 65 Watt, pár héttel később írták, hogy a megszokott alkalmazásokkal (S&M, Prime95) nem bírják maxra fűteni a Core2Duo-t. BurnK6-tal magasabb hőtermelést facsartak ki az E6300-ból, bár az Intel által megadott TDP értéket így se sikerült 100%-ra elérni [link]
Pentium D 820-nak Intel 95 Wattos TDP-t adott meg gyári specifikációként [link] és a itt az eredmény [link] 145 Watt tényleg több mint a bemutató cikkben. Lehet, hogy túlpörgetve mérte le a tesztelő -
Veriakilis
senior tag
válasz
szélerőmű #198 üzenetére
A C2D E6300 1.86 GHz csak 44W
a táblázat szerint 100%-on.
Ez kissé kevésnek tűnik.
60W körüli adatot adnak meg gyárilag elvileg.
Volt D 820-asom is (2.8 GHz), jobban melegedett, mint az E6300, de a 145W meg soknak tűnik,- azzaql a gyári hűtővel sokkal melegebb lenne, mint 60 C fok. -
szélerőmű
tag
válasz
Veriakilis #195 üzenetére
^193 provokatív, de nem teljesen értek veled egyet. Asus eléggé határeset. 92 mm-es venti, de képes egy 120-as levegőszállításával versenyezni. Te ennek tudatában hova sorolnád?
Mert ha a 92-esek mezőnyébe, le kellett volna mérni 1700 és 1350 rpm-en, ahol egyezik a levegőszállítása a többi hűtőre szerelt Coolink egyen ventiével.
A 120-asoknál a 2000 rpm korrekt ''hangos'' módban, de csendes módban vissza kellett volna venni 1350-re.
Csendesem jegyzem meg, kívácsi lennék a Hyper TX-re 47 cfm-es ventivel a Silent Knight 2000 rpm ellenében. Vagy 1 ordítós tesztre, mondjuk Hyper TX-en TT Silent Tower ventije maxon (52.2 cfm@2500 rpm) vs. Silent Tower maxon (52.2 cfm@2200 rpm).
''Igazán készíthetne a coolink egy felújított, és nagyobb BAT2-t.''
Ez elég nehéz ügy. A Bat hatalmas, alaplappal párhuzamosan fújó hűtő, 120-as ventit fogad. Ha még nagyobbra hízna beleférne-e 1 átlagos házba? Tartok tőle, hogy nem. Bár Papst király ventiket gyárt 120*120-as keret méret fölött is. -
szélerőmű
tag
válasz
Veriakilis #188 üzenetére
Az említett procik hőtermelése:
Socket 478-as Presshot(tudom, Prescott) [link]
LGA775-ös duál-kóroskazán [link] illetve külön csak a táblázat [link]
A Pentium D-ben volt ''egy kis plussz'' fűtési teljesítmény a nagyon korai, melegedő Presshothoz képest. Cirka 30%. Ha jól emlékszem 130 Watt volt a legforrófejűbb Pentium D-k tdp-je. A hűvösebbeké 95 W.
Ezekben az inteles pdf állományokban nehezebb eligazodni, mint a konkurensében -
Haart
addikt
válasz
Veriakilis #196 üzenetére
Nemtudom mennyire lehet cserélni az asusban a ventit, de ha jól értelmezem ami a gyártó oldanán van, hogy sleeve(csúszó) csapággyal van szerelve az nem túl jó ómen. Sztem elég hamar tönkremegy.
-
Veriakilis
senior tag
Semmit sem fizet!
Ez a teszt teljesen korrekt!
Nézd csak meg a felépítésbeli különbséget a Zalman, és az ASUS között!
Eleve 6 db heatpipe áll a 3-al szemben...
Ezenkívül sokkal jobban elosztották az ASUS tervezői a heatpipe-okkal a hőt,- ott mennek körbe a heatpipe-ok pont a bordázat mértani közepén!
És milyen 'véletlen' - akarom mondani milyen ügyes tervezés - hogy pont ott az a mértani közép, ahol már majdnem a ventillátor lapátjainak a széle van,- ott ugyanis sokkal nagyobb a légáramlat,- tehát ott a leghatékonyabb a hűtés->ott is adja le a hőt a heatpipe. -
Dimitryj
aktív tag
Nekem csak egy kérdésem lenne h vajon rá lehet-e ''hegeszteni'' egy SocketA alapra
(Barton 2600+). -
Gungho
csendes tag
Mennyit fizetett az A$U$ hogy újfent ''tesztgyőztes'' legyen??
-
éN79
addikt
Kékhal listájából:
'' COOLER MASTER Hűtőventilátor CoolerMaster Hyper TX (754,939,940,,AM2) 7 430,40 Ft 7 281,79 Ft db Központi raktárról*
COOLER MASTER Hűtőventilátor CoolerMaster Hyper TX (775) 7 430,40 Ft
7 281,79 F''
7281 most a jelenlegi ára (valmaiféle akció lehet, bár 130 Ft?)
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Veriakilis #188 üzenetére
A Bat valahol a Coolunk U8-92 és U8-120 között lehet, szóval a szűk csúcsmezőnybe már nem fér be, de az A64 és Core procikhoz az is vastagon elég. A régi, szivárgós prescottnál többet eszik a mostani 830-as Pentium D. Hűtésben ez a Coolink U8-92 szintű hűtőknél 5 fok körüli többletben mutatkozik meg.
-
erdoke
titán
Kár, hogy a HyperTX árát nem tudtam csekkolni, mert az Expert legnagyobb kiskereiben még árlistán sincs.
-
Veriakilis
senior tag
Annak idején a Coolink Bat elég jó teljesítményt ért el egy réges-régi tesztben:
[link]
Arra lenék kíváncsi, hogy szerinted milyen lenne a Bat a jelenlegi hűtőkel, leginkább az Asus Silent Knight-al szemben?
[link]
Tudom, hogy simán nem lehet összehasonlítani két tesztet, mert eleve eltérő processzort kellett hűteniük a tesztelt hűtőbordáknak.
Most szellőzéssel 100%-on minden hűtő 55 C fok felett volt. Annak idején pedig az U8, és a BAT 50 C fok környékén (picit felette).
Talán az U8 lehet támpont az összehasonlításhoz, bár most 1500-as fordulaton ment, akkor, amikor a BAT-hoz hasonlítottátok, akkor pedig 2000-es fordulaton.
A D-830-as vajon mennyivel termel több hőt (többet termel egyáltalán?), mint az 'Intel Pentium 4 3,2 GHz Prescott mag, nagyon korai, melegedős modell '?
Szóval kb hol lenne a BAT, a mostani legutolsó tesztben?
(Egyáltalán nem kötekedési céllal kérdezem, csak kíváncsiságból!)
Veriakilis
[Szerkesztve] -
tts
addikt
nem kritika akar lenni, de itt egy érdekes teszt - [link] - nem az erdmények miatt, a három oszlop az izgalmasabb - az utolsó a szoba hőmérséklete, ami akár 5 fokot !!! is szórt
-
Anubis_9
addikt
Hello!
A Zalman CNPS9700 LED-nek két üzemmódja van: Silent és Normal. Silent-ben 1250-et pörög és 19 dBA hangot ad ki. Normálban ez a 2 érték 2800 RPM és 35 dBA. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy vajon Silent módban megbírkózna-e egy (akár jócskán) tunningolt E6400-es CPU hűtésével? Azért lenne fontos, hogy Silent módban bírja, mert szeretném ha halk lenne a gépem. Előre is köszi!
-
100kg
tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne hogy a Cooler Master Hyper TX am2 (így van feltűntetve) felhelkyezhető S754-es foglalatra minden alakítás nélkül? Sürgős lenne mert rendelném is meg ha jó! Köszi!
Üdv... 100kg! -
vottokar
senior tag
-
vottokar
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #136 üzenetére
Teljes mértékben igazat adok neked. A Papst ventijeim még a régi iskola szerint készült H700-as házamba valók. Itt nincs 12cm-s ventihely.
Mondjuk a Papstok is elindulnak 4V körül, csak úgy már nem szállítanak sok levegőt. Mondjuk 12V-on is csak 33m3 per órányit. De van belőlük 4.plusz 2 Y.S. Tech 17dB a merevlemezeknél. Sajnos így összesen már nem olyan halkak.
-
szélerőmű
tag
válasz
F(r)iend #171 üzenetére
Itt Core2Duon nézték meg [link] nagyjából annyit tud minimum fordulaton 9700, mint 9500 maxon. A teszthez használt erőteljesen szellőztetett házban kb. 5 fokkal kisebb proci hőmérséklet alacsony, közepes és max venti fordulatszámnál egyaránt.
Ph-n is van teszt kölön-külön, csak nem azonos a két tesztelt rendszer, így nem lehet őket összevetni.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
TESCO-Zsömle #173 üzenetére
Sztem ronda...a teljesítménye meg olyan amire gondoltam...
-
F(r)iend
csendes tag
Hy
Én arra lennék kíváncsi, hogy a Zalman CNPS9700 mennyivel tud többet azt áltam is vett CNPS9500-hoz képest.... -
Anubis_9
addikt
Köszi szépen a segítséget! Sokat segítettetek!
Ezzel a Ninja + 1200-as Noctua-val nagyon beleültetted a fülembe a bogarat... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Anubis_9 #161 üzenetére
Ninja-hoz elég jó ventit adnak, de ha nem sajnálsz a 13,5K-s árához hozzácsapni 3K-ért egy 1200-as Noctua-t akkor mindkét igényednek megfelel a hütő! 4-5V-ra levéve halhatatlan 6dB-t produkál, 1200-as fordulatra pörgetve (a 12V-os ág minden erejét ráruházva) pedig 81m3-t kerget át óránként!
Mindazonáltal én azt ajánlom, hogyha nem óckodsz némi forrasztgatástól csinálj neki egy fordulatszámszabélyzót, amit egészen 2V-ig le lehet tekerni, így igény esetén teljesen elnémíthatod a ventit! -
éN79
addikt
válasz
Anubis_9 #161 üzenetére
''Sajnos'' bármelyik tökéletesen jó a tesztelt példányok közül. Jómagam azért preferálom a 12-es szabvány ventivel szerelt példányokat, mert ott te tudod eldönteni, hogy milyet raksz rá ha a gyárit nem tartod megfelelőnek, azaz a minél halkabb működést v. a minél nagyobb telesítményt tartod szem elött.
Egy kis aprócska Ninja adalék: megnéztem passzív módban mit bír: alapfeszen (1.2V) de 2200Mhz-en járatott AM2 X2 3600 (EE) processzorral, a házban két darab 12-es, bios álal ''lehalkított'' ventivel, passzív módban (fizikailag rajtamaradt ventivel) 1 óra Orthos-szal nyúzva a melegebbik mag max. hőmérséklete 54 fok volt, idle-ben jelenleg 27-28 fokos a proci, 21 fokos szobában. Nem rossz szvsz.
[Szerkesztve] -
Anubis_9
addikt
Most tervezek új 6400-es Core2Duo-t venni és újítanék hozzá egy hűtőt is, mert úgy hallottam a gyárinak elég siralmas a hangja...
Az Asus Silent Knight nagyon megtetszett, mert a teszt szerint elég halk és jól hűt. Itt a fórumban viszont 1-2 hozzászólásból az derült ki, hogy nem is olyan csendes. Mi az igazság?
Azért fontos ez nekem, mert olyan kb. 10-12.000 Ft-ból szeretném a leghalkabb és a legjobb teljesítményű CPU hűtőt venni. Az Asus Silent Knight mellett mit tudnátok még javasolni?
Légyszi segítsetek! Köszi! -
rudi
nagyúr
Nagyjából mindig ugyanazt a ventit használjuk az adott méretosztályban és ugyanazon a fordulaton. szélerőmű írta éppen az imént, hogy azonos fordulatszámon közel azonos az egyforma méretű és felépítésű ventilátorok fordulatszáma, szóval nem feltétlenül kell folyamatosan ugyanazt a ventilátort használni, ráadásul a gyárilag ventilátorral érkező terméken nem biztos, hogy a felhasználók ventilátort cserélnek majd, és ugye a gyári venti hangjára is kíváncsiak vagyunk.
Gond a spéci kialakítású bentilátorokkal van mint amilyet például a Zalman cuccok használnak. Egyrészt, milyen beállításon mérjük? Másrészt, a hangosság szempontjából hogyan értékeljük azt, hogy a ventilátora cserélhetetlen? Mert ugye megveszed extrahalknak, és fél-egy év múlva bezajosodik a csapágya (szinte biztos, hogy ez lesz, csak a legextrább venik nem zajosodnak be idővel). Ekkor a Zalman esetében hogyan tudsz halkítani? Veszel újat 15 000 Ft körül? -
szélerőmű
tag
Csendes/visszafogott módban Asus Silent Knight-nak volt előnye a többi résztvevővel szemben (kb. 10%).
Coolink U8-92: max 40.2cfm@1900 rpm, 31.7cfm@1500 rpm
Coolink X12-1600: kb. 47.5cfm@1500 rpm, 31.9cfm@1000 rpm, max 51cfm@1600 rpm
Asus Silent Knight: kb. 47cfm@2000 rpm, 35.6cfm@1500rpm, max 52.2cfm@2200 rpm
Cooler Master Eclipse: 39.8 cfm maxon, 21.7cfm@1800 rpm
Megnéztem 1 Papst és 2 Sunon katalógust, illetve Coolink weblapját. A levegőszállítás fordulatszám függése nagyjából lineáris mind 3 cég termékei esetén. Ezért merészeltem becsülni az értékeket. Zalman honlapján nem találtam semmi infót e tekintetben
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
Bocsi, csak azert arra a hozzaszolasodra reagaltam, mert az volt az utolso, csak annyi volt a celom vele, hogy neked legyen cimezve. Szal en altalaban kerdezem, a hutok osszehasonlitasara.
Ha a homerseklet merest neheznek talalod, azt is ki lehetne probalni (ez is teljesen hasonlo celt szolgalna), hogy mindig ugyanazt a ventit rakni minden bordara, ugyanolyan fordulaton, igy hasonlo levegomennyiseg menne at rajtuk, hasonlo lenne a hangossaguk is, es kiderulne, melyik hut effektivebben. Vagy ugyanannal a bordanal kulonbozo venti - melyik venti szallitja a nagyobb levegomennyiseget ugyanolyan fordulaton. Ezek mind szamitanak szerintem...
Vegul is ezek otletek, ha esetleg viszontlatom valamelyiket egy tesztben, majd orulni fogok, ha nem tetszenek, akkor se kotom fel magam, en mindenesetre jo otletnek tartom oket. -
denes242
aktív tag
azt hiszem kicsit tul kritikus voltam, bocs. szoval jo a cikk (a kepek is nagyon tetszenek
), meg nyilvan elegge elmelyultetek a temaban (megneztem a ventillatoros cikket). Nos ez igaz, hogy a zalman fordulatszama szemet szurhat - az 1500 rpm ugye kicsit keves , az 1000 rpm meg nagyon eroltetett, mert gyarilag min. 1300-zal megy (gondolom azert mert mar azon is rohadt halk). Mondom, engem a ninja/thermalright eredmeny is meglepett az alapjan amit eddig olvastam mashol, de ez nem feltetlenul a ti hibatok - hiszen sok tenyezotol fugg egy ilyen meres, es mas mediumok - amiket olvastam - is konnyeden felremerhettek.
de osszesegeben jo a cikk, ez az asus silent knight tenyleg hatekony darab! -
szélerőmű
tag
válasz
frenky8230 #108 üzenetére
[link] a gyártó 35 dB-t ír 2800 rpm-re.
-
szélerőmű
tag
válasz
frenky8230 #71 üzenetére
Ha nem sikerült volna megfejteni a nickemből, elárulom nem spórolok a légárammal. Az, hogy sületlenségedre reagálok, nem nyalizás a többiek felé. A legnagyobb lúzer te vagy itt. Miért? Ismét felhívom rá a figyelmedet, ha minimális szakmai jártasságod lenne, tudnál róla, hogy a 9700-es Zalmit már tesztelték falra pörgetve nem is egyszer:
1. [link] 9500, 9700, Infinty és Silent Knight C2D-n
2. [link] Big Typhoon, Ninja, Infinty, 9700-as Zalmi 3 platformon (S939 A64, C2D, Pentium D)
Jah, djfrenky, értem, máshol nem tudnál kattogni? Mindjárt itt a hétvége, tarts ki
[Szerkesztve] -
szélerőmű
tag
válasz
frenky8230 #83 üzenetére
Elég lett volna pár katalógust megnézned a linkeken amit adtam, nem nyomni tovább megállás nélkül a hőbörgést. Ha minimális jártasságod lenne a témában, Rudi 111-es hozzászólása nélkül is tudtad vona, hogy zöldségeket karattyolsz.
Athlon64-es procikon a Zalmanod a fasorban sincs: [link]
Akinek egy pár angol nyelvű honlap (Papstnak is van angol verziója) leküzdhetetlen probléma, az ezzel a teszttel se megy semmire. Talán a táblázat és a számok kisegítenének, bár stílusod alapján a zsét is a papír szine alapján számolod
De nagylelkűségi rohamom van szerencsédreOtt a Zalmid 2800rpm-en pörgetve, házban csak 5,0 asztalra kitéve 2,4 Celsius fokkal kap ki a Big Typhoon-tol
-
rudi
nagyúr
válasz
denes242 #133 üzenetére
Nem úri szeszély alapján állítottuk a ventilátorokat, hanem az alapján, ami a cikkben van írva, tessék elolvasni. Egyszer régen hónapokon keresztül hallgattam és mértem többféle képpen több mint 50 ventilátort. Amellett, hogy lett belőle egy cikk [link], rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem, többek között a ventilátorok hangjának mérhetőségével kapcsolatban, ami a jelenlegi eszközeinkkel, obektíven szinte lehetetlen. Fülre nagyjából egymáshoz lehető ket hangolni, de az sem pontosabb mint az azonos venti használata azonos fordulatszámon. Ez eddig be is vált, de most 92 mm-es, 120 mm-es, és egyedi formájú cuccokat kellett összevetni, ami már távolról sem olyan egyszerű. Azt megkértem, hogy a CNPS9700 miatt reklamáltok, de az U8-120, Ninja és Ultra-120 ugyanazzal a ventilátorral lett mérve, szóval ott aztán nincs semmiféle pontatlanság.
-
rudi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #124 üzenetére
Én nem nagyon hiszek a nyílt rendszeres tesztekben. Azért nem, mert egyik házhoz (tehát a hűtők normál használati helyéhez) sem hasonlít. Persze, házból is van sokféle, de szerintem szerencsésebb egy referencia házban mérni mint egységesen nyítl környezetben. Nyitottban pl egy jó nagy hőleadó felületű, sűrű lamellás borda jó lehet, de házban (akármilyen házban) már megakadhat, mert nem tud úgy mozogni körülötte a levegő.
-
EQMontoya
veterán
válasz
(Kolombusz) #140 üzenetére
majd meghallgatom az eredményt
Én sztem 1 CM hyper TX-re fogok benevezni vmikor.
-
rudi
nagyúr
válasz
CriticalHit #125 üzenetére
Aha, nyitott rendszer. Lehet, hogy ez az eredmény kulcsa.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
frenky8230 #135 üzenetére
A tesztben is ez volt leirva. Csupán volt olyan hűtő ami hangosabban, de jobban hűtött.
Ne lázongj, látod, hogy nem szeretjük ezt a stilust.Te ''ujjonc''.
Hogy ON is legyek: Rudi, ma megvettem 1 négyzetméter 8 mm-es parafát, pénteken szépen kimérem és leszigetelm vele a házat.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
CriticalHit #125 üzenetére
igen, ezek meglehetősen érdekes eredmények
-
Oliverda
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #136 üzenetére
Ennek a Nuctua 12cm-esnek mennyi hangja van max. fordulaton? Csapágy hangja van? Írhatnál róla még pár szót.
Hol lehet beszerezni? (jöhet priviben is) -
Oliverda
félisten
válasz
frenky8230 #135 üzenetére
Én is a 9700-es Zalman-t szerettem volna eredetileg. ''Kár'' hogy kb. 4K-val olcsóbban meg lehet kapni a Ninja-t, ami még ráadásul jobban is hűt. Igaz nem olyan szép, és nem is világít úgy mint a Zalman.
(bár a világítás annál csak venti kérdése)
-
-
denes242
aktív tag
en azt vartam (eddigi tesztek alapjan amiket olvastam), hogy a coolink u8 120, thermalright ultra 120, scythe ninja es a zalman 9700 kb. azonos eredmenyeket hozzon.
ez kb. igy is van, csak eppen a thermalright ultra rosszabb a ninja meg sokkal jobb mint a masik ketto.
talan ha nem uri szeszelyeitek alapjan valasztottatok volna meg, hogy melyik huto milyen rpm-mel megy, akkor normalis eredmenyek lettek volna. itt arra gondolok, hogy talan azonos hangerore kellett volna torekedni nem azonos fordulatszamra ket teljesen kulonbozo ventillator eseten (hiaba kb. ugyanakkorak - bar a zalman csak 11 centi - a karakterisztikajuk, mint a tesztbol is latjuk, teljesen mas).
bocs a kritikus hangvetelt, de szerintem furcsak az eredmenyek. -
ANT
őstag
Engem az olyannyira hallhatatlan gép érdekel, hogy egy időben szemeztem én is a Ninjával, passzívan akartam használni a 478-as Prescott-omon. Aztán ez több okból sem valósult meg. Egyrészt elég neccesnek tűnt, h elmenne-e a cucc passzív hűtéssel (sztem inkább nem!), másrészt meg komoly tuning híján nálam kihasználatlan lett volna a Ninja.
Az említett üzenet említett részét meg nem vettem magamra! -
vottokar
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #128 üzenetére
A környezetben levő zajszintre gondolsz? Hát, nem tudom.. Szerintem amit meg lehet oldani egyszerűen, azt ne bonyolítsuk el.
Papst 8412N/2GLE 12dB Én nyertem
Mondjuk több is van belőlük, úgyhogy összességében nem igaz. -
Pat
tag
válasz
TESCO-Zsömle #128 üzenetére
csöndben jegyzem meg ha szabad akkor én az utóbbit választanám
-
TESCO-Zsömle
titán
Tom off, de azért megkérdezem, amég ilyen nagy itt a forgalom:
Szerintetek nagy hülyeség volna hang alapján szabályozni a ventiket??
Pontosabban arra gondolok, hogy egy mic méri a zajszintet, és ha az megnő akkorára, hogy a venti zaja ne legyen zavaró, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül ráereszti a fordulatot.
-- vagy maradjak csendbe a Noctua-immal, amik maxon adnak le 17dB(A)-s zajteljesítményt. -
ANT
őstag
Amikor én játszom a gépen - és ez elég ritkán van - akkor is bőven elég a meglévő (halknak mondható, és nem is brutál) hűtésem. Az igaz, hogy nem szoktam ''hardvert kínzó'' játékokkal játszani, a konfigom se arra való! Előlapi szabályzóm sincsen, inkább igyekeztem olyan ventiket belepakolni a házba, amik 12V-on is halkak. És ez alól nem kivétel a proc. hűtőm se. Ha mégis halkítani akarom a Freezert, akkor meg ott a Speedfan. De hangsúlyozom, hogy ez a saját példám, biztos nem mindenki gondolkodik így (sőt!)
-
TESCO-Zsömle
titán
Igazság szerint csak egy féle tesztet tudok mondani, aminek ugyanazt az eredményt kéne/kell hoznia itt, mint bárhol a világban: Egy bizonyos gép (IGEN egy bizonyos gép! tehát ugyanaz az egy konfig!) 100%-os terheléssel, azonos venti(k) és fordulatszám, azonos szoba (hőmérséklet, filtráció, stb...) és elhelyezkedés, nincs ház (mert ugye hűtés szempontjából a ház az egyik kulcsfontosságú elem, ami ronthat/javíthat az eredményen)!
Ha ezek a körülmények adottak, minden eltérés a mérési technikák közti eltérést tükrözi!
Na!
Tulajdonképpen nem is érdekel Ultra-120, mivel be se fér a gépembe! -
Oliverda
félisten
Amúgy tényleg lehet kapni olcsóbban kiskerben CNPS9700-et. Én olyan bruttó 14K-ért láttam a legolcsóbban ha jól emlékszem. Persze ez csak addig érdekelt, amig el nem olvastam ezt a tesztet, tehét inkább Ninja lesz helyette.
A frenky8230 meg kicsit visszább vehetne szerintem.... -
rudi
nagyúr
Szerintem egy olyan jellegű mérés meglehetősen körülményes. Elsősorban nem a mérési módszerre gondoltam a hozzászólásomban, amire reagáltál, hanem arra, hogy milyen beállításokat érdemes megversenyeztetni. Mert ugye a CNPS9700 szemszögéből nem lenne fair összevetni egy olyan Ninjával, amin két 2500-as 12-es venti dolgozik. Persze, nagy kérdés, hogy kit érdekel a CNPS9700 szemszöge. Szerintem sokkal fontosabb a felhasználó szemszöge, neki meg a lehető legnagyobb hűtési teljesítmény kell ebben az esetben. Ha egy árban van a CNPS9700 és a kétventis Ninja, miért venné az előbbi ha (feltevés, még nem mértem) az utóbbi jobb?
-
rudi
nagyúr
válasz
CriticalHit #116 üzenetére
Hol, hol? Igazat megvallva, én is többet vártam az Ultráktól. Talán nagyobb légszállítással jobbak lehetnek, az jobban szokott feküdni a sűrű lamelláknak.
-
rudi
nagyúr
válasz
frenky8230 #119 üzenetére
Légy szíves, fejtsd ki alaposabban a véleményed, mert így könnyen félreérthetnek!
1. ponthoz. Mit értesz standard szó alatt?
2. ponthoz. Éppenséggel tesztelhetnék vízzel is a levegősök ellenében - volt már ilyen teszt - de maradjuk a léghűtésnél. Ezzel a pontoddal kötözködni akartál, vagy miért írtad? Mindenesetre én most szeretnék levegős vonalon maradni, bár van itt egy kis kompakt vízhűtés is a tesztelendő dolgok között.
3. ponthoz. Ezt hogy érted? Lehet kapni olcsóbban is a CNPS9700-at? Mennyivel?
4. ponthoz. Én most nem értelek meg, de lehet, hogy Te sem engem. Meglátásom szerint, úgy bizonyítottad be az igazad - mert igazad volt a lapát átmérőjével, ez kétségtelen - hogy közben sokakban kötekedő, arrogáns, személyeskedő alak benyomását keltetted. Ez nem egy szerencsés dolog, főleg nem olyan társaságban, ahova újként csöppentél be.
Igen, a gyárilag besorolt 11 centiméteres vntilátornak 10 cm a lapátátmérője, de - ahogyan előbb írtam - a többi méretnél sem a lapátok átmérőjére vonatkozik a feltüntetett adat. -
frenky8230
csendes tag
1.Hát szerintem meg standard cuccokról szólt a teszt ,nem arról hány ventit tudsz rakni a ninnyára.2.Miért nem tesztelsz vizet is mindjárt ventivel szemben. 3.Kicsit árak után is nézhetnél. 4. A magam lejáratásáról meg annyit ,hogy ha valaki nem ért meg valamit akkor kicsit máshogy kell fogalmazni. És persze akkor is 10 cm a venti lapátja, ha fáj neked ,ha nem.
-
Gorneck
legenda
válasz
CriticalHit #116 üzenetére
Ezt én se értem...tálan a teszt környezet volt más...sőt szinte biztos...pl Typhoon is rendesen odacsap egy-két tesztben vhol meg gyegén szerepel. Szóval nekem ő nagyon hiányzott, pedig nem egy elérhetetlen és drága hűtő.
-
CriticalHit
addikt
Meglepett az Ultra-120 viszonylag gyenge szereplése. Más tesztekben simán veri az óriás Infinity-t, a kiváló Ninja-t, a HR-01-ről nem is beszélve.
-
rudi
nagyúr
válasz
frenky8230 #89 üzenetére
Ha már igazságról van szó. Az szerinted igazságos lesz, ha a 18 000 Ft körüli CNPS9700-at összevetem a 14 000 forintos HR-01-gyel, amire felrakok két 2000 forintos 12 centiméteres, 2500-at pörgő ventilátort?
-
rudi
nagyúr
válasz
frenky8230 #97 üzenetére
Jó kis bemutatót adtál magadból, gratulálok hozzá. Szidsz itt másokat, viszont Te sem vagy semmivel különb. Rinyálsz olyan dolgok miatt, amik a cikkben le voltak írva - lesz külön nagy teljesítményű teszt, meg is van indokolva, hogy miért.
-
rudi
nagyúr
válasz
Mértem én is, bár fotóm nincs, így kénytelen leszel elhinni. A 80 mm-es keretes ventilátor lapátátmérője nagyjából 71 mm. A 92 mm-es keretesé 84 mm, a 120 milliméteres keretesé pedig 110 mm környékén van. A Zalmanod a maga 10 centiméteres átmérőjével ha hiszed, ha nem 11 centiméteres besorolásban van, ami közelebb áll a 12 centisekhez. Ne aggódj, külön tesztben azt is megnézzük, hogy maxon mit tud. Persze, továbbra is tartom, hogy egy olyan erejű hűtőre nem nagyon van szükség. Pláne nem a 65 nm-es procik idejében.
-
R.Attila
tag
Mér lenne felesleges egy olyan teszt ahol maxra vannak pörgetve? Azokat tuti nem érdekli a hang akik lanra mennek játszani vagy videót konvertálnak és otthagyják a gépet..És ők sem pörgetik mindig maxon,mer ahoz ténleg kell sütnivaló hogy addig pörögjön maxon amig el nem durran..
-
Solad
addikt
válasz
nem a kinaipiacon kellene megvenni a csalman hutot
-
frenky8230
csendes tag
[link] tessék tessék erre. És 2800 at forog a venti amit 30 db nek ír a gyártó. Én falra felpörgetem és nem hangos na csak ennyi. Már lenyugodtm
-
Pat
tag
dehogynem. hát nyilván. engem kizárólag a hallhatatlan gép érdekel. Bazira boldog is vagyok hogy jól tettem hogy nem vártam erre a tesztre Karácsokor, hanem hittem a többi tesztnek, miszerint a HR-01 a legjobb egy hallhatatlan, de léghűtéses konfighoz, és meg is vettem.
Full értelmetlen és kínzás egy ventit nagy fordulatszámon hajtani, sokkal értelmesebb a hatékonyság felé törekedni, engem már az 1000-es fordulat is zavarna.. de szerencsére nincs rá szükség
Sokkal nagyobb értelmét látnám, egy Halksági tesztnek, ahol nem D830at, hanem C2D-t tesztelnek, passzívan, vagy ami sztem sokkal jobb: Air duct [link], amivel sajna nem foglalkoztak még itt Ph-n sem. Pedig a hatásfokon marha nagyot dob, ha a halkságról beszélünk, mert ugye nincs semmi borda által kelltett zaj. csak a venti saját szél/motorzaja marad(400rpm-en nem sok), ami meg ventiteszt ugye, más téma.
akinek ''szar'' a procija, legalábbis a megeledést tekintve és folyamatosan 100% on hatja, az vegyen C2D-t, vagy vegyen vízet.
Aki olcsón akar nagyon jót: Hyper TX
Aki meg az egyik legjobb teljesítményű levegőset akarja, az vegyen Ninját. Akinek a design is fontos (bár nekem nem tetszik) és nem számít hogy hangos, magas fordulaton, ahol hűteni is tud, az meg vegyen Zalmit, vagy Asust (na ehhez kellet volna az asus 1000es furdulattát tesztelni)
szal minden kiderül a tesztből ami fontos, ezért nem értem mit sírtak. csak próbáltam nyugtatni őket, hogy elvileg lesz überhangos teljesítmény mérés is. -fölöslegesen..
Legyen überSILENT full config teszt, kezdve a megfelelő háztól, a vinyóm keresztül a a cpu-ig. pl mint ez: [link]
véletlenül ment Neked az egész előző üzi válaszkéntnyilván nem Rád értettem a rosszakat.
-
Haart
addikt
Hát sztem ez nem mindig van így. Gondolj arra hogy mivan ha pl játszol és akkor kéne a jó hütés ugye, de közbe meg rohadtul nem törödsz a hangokkal a gépből mert rajtad van egy bazinagy fejhallgató és nemhallod csak a game hangját. Ha pedig halk működés kell akkor leveszel minden potit minre hogy aludhass ha tölt a gép. Szoval ez sem mindig egyértelmű sztem.
-
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
frenky8230 #89 üzenetére
Szerintem egyértelmű. Akinek a hang nem lényeg, az vehet mondjuk egy ASUS-t olcsón, akinek meg a csend fontos az egy Zalmant drágán. Például, de nyilván több variáció is van.
De igazából mentalitásodból és dühkitöréseidből az derül ki, hogy éretlen vagy és keményebb nem leszel tőle, csak kiröhögnek.
[Szerkesztve] -
Pat
tag
jézus mi megy itt...
-én is néztem: 50 napjahehhe.
nem értem mit sírtok, a tesztben is le van írva hogy lesz majd max. teljesítmény mérés, amikor minden venti maximumon lesz. aztán örülhettek majd!
bár nem tudom hogy mi a rákot akartok hűteni vele, vagy netán itt mindenkinek D830-a van?
zalmiőrülteknek belemászott a felyükbe a sok reklám, nem csoda, hogy nem bírják elviselni, hogy nem győzött a legdrágább bordályuk.
mindent a gyári beállításon tesztelni szvsz hülyeség. Aki ezeket a teszteket olvassa, annak nem ügy egy venticsere,vagy leszabályzás, vagy akármi, főleg ha már ennyi pénzt rááldoz. Nameg kit érdekel hogy a Zalmi féle ''turbina'' 50 decibelen jobb mint egy venti nélküli Ninja, hűűhaa. Na meg valóban adnak ninnyához ventit is, nem is sz*rt ráadásul.
Infinity-sek től kérdem, hogy ''csak'' a PH-ról tájékozódnak?! pár tesztben már leszerepelt a nyinnya előtt. hát akkor meg? kit érdekel ha ráadásul drágább is. nem mintha nem lenne így is iszonyat joo.
Ultra-120-at én sem értem.. máshol az a referencia..
TT-Bt re kiváncsi lettem volna, bár más kategória(merőleges), ami miatt nem is venném soha.
sajna nekem is elmegy a kedvem a sok okoskától, aki csak a hibát keresi, meg hogy hol tud belekötni.. ahhoz nagy tehetség kell..
egyetlen egy, ami nekem is fura volt, hogy az asus-t nem tekerték le 1000-re. kár.
Na de hogy ezért bármi jutatást kapjanak a tesztelők, nana azér áljon meg a menet. kicsit durva feltételezés.
na most joobenyaltam? jool. de ez a véleményem.
na azóta még néhány baromság.. egye meg a fene a zalmidat amiben nem lehet ventit cserélni, kellet neked olyat venni.. kit érdekel mi van a dobozban. nem tudsz hozzá venni még egy ventit? ja nem mer ugye zalmid van
[Szerkesztve] -
Haart
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #98 üzenetére
Úgy látom nem érted amit mondok. Én csak azt mondtam hogy ugy kellett volna tesztelni hogy ami a gyári csomagolásokban van azzal a ventivel legyen mindegyik lemérve max fordulaton, és akkor reális képet kap az ember hogy melyik mit bír. Mert ninjához a hülye is tud még + 3 12-es ventit venni, persze plusz pénzért de az nem a dobozban volt.
-
Male
nagyúr
Igen, azt tudom, de az 1000 vs 1500rpm túl nagy különbségnek tűnik, főleg hogy ez hangban is megmutatkozott ahogy olvasom.
Egy javaslat: a hűtési grafikon néhol már túl sűrűnek tűnik, nem lehetne úgy megoldani, hogy oldalt kis checkbox-ok, és mindenki bekattintgathatja, hogy melyik hűtők grafikonja jelenjen meg egyszerre? (ezzel az ilyen több részes teszteknél bennne lehetne az előző teszt eredménye is, vagy pl a különböző beállításokkal készültek... így mindenki kedvére hasonlítgathatna egy grafikonon, jól átlátható módon)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Tesztünk második részében a legnagyobb léghűtők, valamint két új érdekesség szerepel.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- alza vélemények - tapasztalatok
- One mobilszolgáltatások
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ukrajnai háború
- Autós kamerák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest