Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz Simivok #4080 üzenetére

    Ezek fizikai hibák, melyek a merevlemez fizikai állapotát jelzik. Ezek függetlenek a logikai fájlrendszertől, annak állapotától.

    Furcsa lehet, de önmagukban ezek a hibás szektorok már nem okoznak problémát, mivel ezeket a merevlemez már nem használja (helyettük egy kijelölt tartalék területet ír és olvas).

    A gond akkor jelentkezik, ha viszonylag nagyobb mennyiségű ilyen hibáról van szó illetve folyamatosan kerülnek felszínre újabb és újabb hibás szektorok.

    Érdemes meggyőződni arról, hogy a merevlemez állapota stabil-e, azaz vannak-e további "lappangó" problémák a merevlemez felületének ritkábban használt részén - vagy a merevlemez már az összes ilyen hibás szektort kizárta a további használatból.

    Erre a legalkalmasabbak a programban a Lemez menü alatt található tesztek (rövid, részletes önteszt, felület teszt). Ezek (különösen az utolsó) a lehető legpontosabb elemzést végzi és segítségével kideríthető (adott esetben javítható is) a merevlemez hiba.

    Ha a tesztek után hiba nem jelentkezik és a kondíció is marad ezen a szinten, akkor a merevlemez még használható - de csak fokozott figyelemmel és folyamatos ellenőrzés mellett (és bármilyen változás esetén azonnali mentés javasolt).

    Bővebb információk:
    - a szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva
    - http://www.hdsentinel.hu/faq.php#test
    - http://www.hdsentinel.hu/faq.php#badsectors
    - http://www.hdsentinel.com/faq_repair_hard_disk_drive.php

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák