- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Tizenhuszonsok újraindítás után...
...végre megtaláltam a módját, hogy elérjem TWRP recovery-t. Fent van a Lineage 17.1, de szerintem a fényerő minimum értéke nem különösebben változott. Persze mivel csak az imént pakoltam fel, ezt még nem tudom pontosan megállapítani, este okosabb leszek. Mindenesetre első blikkre ígéretes az új OS. Köszönöm a segítséget. -
cinemazealot
addikt
Köszi a pontosítást, de kezdem elveszíteni a lelkesedésemet...
Jól tudom, ugye, hogy fastboot-tal úgy tudok dolgozni, hogy kikapcsolt állapotban úgy dugom rá az USB kábelt a készülékre, hogy közben nyomva tartom a VolumeUP gombot? Ekkor kéken kezd világítani az értesítési LED, de a készülék nem boot-ol be rendesen. Ezután (Linuxon vagyok):
$ sudo ./fastboot flash FOTAKernel twrp-3.4.0-1-amami.img
Sending 'FOTAKernel' (14080 KB) OKAY [ 0.444s]
Writing 'FOTAKernel' OKAY [ 0.946s]
Finished. Total time: 1.401sMajd USB kábel lehúz, készülék újraindít, SONY logó feltűnésekor VolumeUP nyomogatás (vagy nyomva tartás) hatástalan. A készülék elindul, TWRP menü sehol.
WTF? Ennyire nem lehetek töketlen...
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Hosszú idő után én is rávettem magam, hogy kipróbálom a LineageOS-t, jelen pillanatban a 17.1-gyel szemezek.
Gyakorlatilag az összes fellelhető tutorial és 161 kolléga leírása alapján is eljutottam oda, hogy
- nyitva a bootloader,
- flashtool-lal fel-flash-eltem a TWRP-t (próbáltam innen a 3.1.1.0-át, és innen a 3.4.0.1-et is)
- felmásoltam a telefonra a LineageOS és a Gapps ZIP állományát,
de valamiért képtelen vagyok recovery módban újraindítani a telefont, hogy elinduljon a TWRP és kiválaszthassam a LineageOS és a Gapps telepítését.Próbáltam többféle billentyűkombinációval, de
- vagy nem történt semmi,
- vagy normálisan újraindult a telefon,
- vagy indulás gyanánt megrezzent ugyan a telefon, de aztán 3 gyors erősebb rezgés után nem történt semmi.Ugyanígy próbáltam ADB-n és flashtool-on keresztül is recovery módba reboot-olni a készüléket, hiába, egyszerűen csak újraindultak.
Szóval most van egy szűz 5.1.1 alapú Z1C-m nyitott bootloader-rel, benne a TWRP-vel, amit képtelen vagyok működésre bírni. Mit csinálok/csináltam rosszul?
Ja, nem tudom, számít-e, de a készülék valószínűleg refurbished, eBay-ről vásároltam relatíve olcsón.
-
cinemazealot
addikt
válasz
zsolt19900 #31151 üzenetére
Laikusként én azt mondanám, hogy ha egy telefon (vagy bármilyen számítógép) hosszú ideig nincs újraindítva, akkor szinte várható, hogy idővel megzakkanjon szoftveresen és amikor az volna a dolga, hogy kapcsolja le a képernyőjét, akkor csak az LCD-t sötétíti el, de a háttér világítást elfelejti lekapcsolni. Ha jól értettem, az Általad tapasztalt jelenség ez volt. Szerintem ez egyáltalán nem a végelgyengülés jele, inkább valamilyen nem várt szoftver hiba, amit egy jól irányzott újraindítás képes orvosolni.
Ha egyéb extrém hibajelenségeket nem produkál, akkor én nem aggódnék miatta és egyáltalán nem készülnék a lecserélésére.
-
cinemazealot
addikt
Üdv, Szakik! 5.1.1-es Android alatt hogyan lehet kikapcsolni a töltőre csatlakoztatáskor felcsendülő hangjelzést (ha egyáltalán ki lehet)?
-
cinemazealot
addikt
A készülék eredetiséget (igen, már megjött és aktívan használom is) egyelőre semmi nem kérdőjelezte meg bennem, a memória kártya ajtaja is gravírozott. Nekem ezek az ajtós tokok annyira nem jönnek be, egyelőre egy szürke TPU tokban van, de le fogom cserélni egy ilyen gumiabroncsra, mert ez jobban körülveszi. Mindkettőben sajnálom, hogy az oldalsó mágneses töltőérintkezők nem hozzáférhetőek, de legfeljebb majd manuálisan kivágom.
(#31123) 161
A "jó vétel volt-e" kérdést csak a magam megnyugtatására gondoltam feltenni.A tapasztalataim egyelőre pozitívak. Korábban egy SE Xperia mini pro és egy Meizu m1 note kombót használtam (előbbi telefonálásra, utóbbi minden másra), de ezekkel nyűgös volt a hazai lefedettség (előbbi max. 3G-t tud, utóbbi meg a B20-as 4G-t nem tudja), és unalmas volt mindig két eszközt hurcibálni. Remélem, ez most kiváltja őket, bár be kell valljam, a Meizu a dupla annyi processzor maggal és 4.4 alapú Flyme OS-szel szerintem sokkal jobb felhasználói élményt nyújt. A dupla koppos ébresztés kicsit hiányzik (Meizun nagyon szerettem, hogy gyakorlatilag végig fizikai gomb megnyomása nélkül használtam), a képernyő fényereje még minimum szinten is kiégeti a retinámat. Így az esti olvasgatásra még megoldást kell találnom.
Az alacsony akkumulátor szint jelző hang erejét is szívesen letekerném, mert az is túl hangos.
Viszont a cseppállóság, az oldalsó tölthetőség, a mai tepsiknél jóval kisebb méret, a fentieknél gyorsabb GPS/GLONASS találat, az NFC lehetősége, a színes értesítési LED, a stabilizátoros kamera, a jobb-alsó sarokban lévő akasztó fül... visszaidézi a 7 évvel ezelőtti Xperia acro S iránt érzett rajongásomat.
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok! ~28 eFt-ért (~18500 Ft eBay (amit a PayPal 19351 Ft-ért mért) + 3500 Ft postai vámügyintézés + 5014 Ft ÁFA) jó vételnek számít egy null kilométeres abszolút bontatlan, gyári csomagból származó példány 5.1.1-es Androiddal?
-
cinemazealot
addikt
válasz
#56710400 #31109 üzenetére
Köszi, közben eszembe jutott, hogy az összefoglalót is érdemes lett volna elolvasnom, ott is írják.
A 6.0 (Marshmallow / pillecukor) alapú CM13 sikerességéről viszont nem sok infót olvasok itt. Kíváncsi volnék arra is (Xperia mini prón a CM11-et nagyon szeretem), de nem tudom, hogy pl. az NFC vagy a kamera használhatósága azt mennyire sínylené meg. Utóbbinál a kép- és videóminőség érdekel csak, a lassított felvétel meg az egyéb különleges hatások annyira nem érdekelnek.
NFC tag érzékeléséhez ezt a modellt is fel kell előbb ébreszteni? Acro S-nél (4.0.4-es ICS-vel) ennek szükségessége nagyon idegesítő volt, nem is használtam.
Illetve elég gyakori téma itt az akksi csere. Ez vajon csak a különösen kínzó felhasználásnak köszönhető vagy tényleg ennyire csere éretté válik a modell akkumulátora 2-3 éven belüli?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest