- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbatyu75
tag
válasz
Kisbatyu75 #29983 üzenetére
Tegnapi folyamán eljutottam Cordonékhoz, megkaptam készülékem. Konkrétan mindent cseréltek benne. Új alaplap, kijelző, akkumulátor, burkolat. Van egy nullkilométeres telefonom.
-
Kisbatyu75
tag
Én is beszállnék a garanciás jelentésbe. Nekem volt az akku gyors lemerülés, és beázás volt a hibajelenség. Így vittem be Cordonba személyesen, múlt hét szerdán, hogy már nem kapcsol be egyáltalán. Alig egy hét eltelte után jött az sms, hogy mehetek a készüléket átvenni. Nem tudom, hogy mi lett vele, mert megmondom őszintén, volt egy-pár külső karc a sarkokon annak ellenére, hogy tokban hordtam. Féltem, hogy ettől megvonják a garanciát. Hétfőn megyek érte, majd beszámolok, hogy mi lett a vége.
-
Kisbatyu75
tag
Az ebay-es usb fedelek menyire ütnek el a telefontól? Szervizben észreveszik, hogy cserélve lett?
-
Kisbatyu75
tag
A nedvességérzékelők elszíneződésére zárt ajtóknál mi most a Sony/Cordon álláspontja? Sajna kiesett a telóm, bele a mosdóba, nem volt víz alatt 5mp-nél tovább, és a töltőnél elszíneződött a kis fehér érzékelő. A telefon egyenlőre még működik, lehet (remélem) nem ment sok víz bele, csak épp annyi, amennyi az elszínezéshez kellett. A készülék amúgy Telekomos, és még 2017 januárig garanciás.
-
Kisbatyu75
tag
válasz
nigtfall #25788 üzenetére
Amelyik lencsét én ki tudtam próbálni, azzal sokkal közelebbről tudtam éles képet készíteni. Nem mondanám, hogy nem torzít, de hát azért ez nem is egy több százezres objektív. Eleve makróban a megvilágítás is körülményesebb, nehezebb egyenletesen bevilágítani a lencse és a tárgy közé.
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Nagy megelégedéssel használtam a telefonom, amikor megjelent a lollipop, én frissítettem flashtoollal a CE3-as romra. Játszani nem nagyon szoktam rajta, a fiaim kapják meg maximum napi fél-egy órára. Nemrég feltelepítettem egy játékot, amivel én is szórakozok, és azt tapasztaltam, hogy iszonyat módon melegszik a telefon. Sőt, miután abbahagyom a játékot, nagyon nehezen hűl le. A melegedéssel egy időben azt vettem észre, hogy nagyon merül az akkumulátor is. Eleinte azt hittem, hogy a játék szívta le ennyire, de a játékot abbahagyva is tovább merül, már kikapcsolt állapotban. A készenléti időm is sokkal rosszabb, mint korábban. Ha az akku statisztikát megnézem, akkor látom, hogy a készülék nagyon sokat van ébresztett állapotban akkor is amikor a képernyő ki van kapcsolva. Mivel tudom kideríteni, hogy mi lehet a hunyó a folyamatos ébresztésben? Korábbi telefonjaimon a GSam Battery Monitor-t használtam, nem rootolt telefonon szerintetek tud adni elég infót? Egy próbát majd teszek vele azért.
Mostanában azt is tapasztalom, hogy a wifi kapcsolódásnál gyakran látok egy felkiáltójelet a wifi ikonon. Ilyenkor csatlakozik a telefonom a routerhez, de nem tudok internetet használni. Ez lehet, hogy nem a telefon hibája, de a routerre kötött számítógépemen van internet, a routerben semmit nem állítottam el. -
Kisbatyu75
tag
Megnéztem én, hogy mi foglal sok helyet, de ha összeadom a számokat, amit kihoz az ES file manager, akkor nem jön ki, a felhasznált memória területnél írt érték. Ezért nem értem, hogy mi foglalja a helyet. (DCIM: 2,54GB, Android: 2,39GB, games: 207MB, Download: 110MB, Viber: 95MB, Waze: 30MB, az összes többi, pár megabájt, vagy kilobájt méret. Ezeket összeadva nem jön ki a használtnak jelzett 10,3GB)
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Hogy lehet kikapcsolni a belső tárhely figyelmeztetését? Folyamatosan feldobja, hogy megtelt 75%-a, másoljam át SD kártyára az adatokat. Mondjuk azt sem értem mi miatt telt meg, mert ha összeadom a rajta található adatok mennyiségét, nem jön ki az elfoglalt mennyiség. A DCIM mappában a ./thumbnails mappában van két thumdata fájl, mindegyik 500mega fölötti. Hiába törlöm ki, újból létrejönnek. A gyári album alkalmazást nem használom, quickpic-et preferálom. (Az lehet, hogy a fényképező azt használja). Rootolva nincs a készülék, de a rejtett mappákat bekapcsoltam az ES File Exlorerben. -
Kisbatyu75
tag
válasz
Csa_ba #24317 üzenetére
Én xperifirmmel szedtem le először egy mappába az új firmwaret, az ki is csomagolta. Ezt a mappát adtam meg a flashtool Tools/bundles/create menüpontban a select source foldernél, miután kitöröltem a “fwinfo.xml”-t. Ugyanitt a Device dupla klikkel választható ki, az "altípus" a D5503 is dupla klikkel választható. A branding-nek én a Customized CE3-at írtam, a versionhoz írtam a 14.6.A.0.368_R2D-t. Ha ezekkel megvagy, akkor a folder list ablakban az összes file-t ki kell jelölni és át tenni a jobb oldalra és rákattintani a create gombra. Ez elkezdi készíteni az ftf filet.
Ez az egész egyébként egy már korábban linkelt oldalon teljesen le van írva:
[link] -
Kisbatyu75
tag
válasz
badacsony #24313 üzenetére
Ezzel sikerült nekem is megcsinálni a teljes flash folyamatot. Én a user data-t nem wipe-oltam, így megmaradt minden programom. Kétszer újraindítottam azért. Azon kívül, hogy más szoftver verziót ír ki, még nem látok mást változást. Majd csak eztán fogom használni jobban.
-
Kisbatyu75
tag
Kicsit hozzászólnék én is itt a készülékcseréhez. Nekem Telekomos szerződésem van. Az ezelőtti készülékem egy Alcatel volt. Amikor tönkrement és elvittem a szervízbe, ott azt mondták, hogy nem lehet javítani, kaptam egy papírt erről, amivel mehettem a T-mobilhoz. Ott felajánlottak értékben azonos készüléket. Van egy listájuk, a nettó kisker árakkal, és amennyiért abban volt az enyém, annyiért plusz ötezer forintért választhattam volna másik készüléket. (ez az a lista: [link])
Vagy van a másik lehetőség, hogy jóváírják az előző készülék árát, és a szerződés meghosszabbításával lehet új készüléket választani amibe beleszámolják a jóváírt összeget. Pénzt szolgáltató szerintem nem ad vissza, csak levásárolhatod. (javaslom Budapesten az Allee bevásárlóközpontot az Telekomos ügyintézéshez, nekem jó tapasztalatom van velük)
Szóval szerintem nem fognak csak úgy Z3C-re cserélni, de ne legyen igazam. -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Kicsit csalódtam a Nillkin márkában. Tudom, hogy kínai, de azért úgy gondoltam, hogy a jobbik fajtából. (Bár lehet a telefonommal van a baj....)
Rendeltem ebayről egy [USB kábelt], miután megérkezett az edzett üveg kijelzővédőm amivel teljesen meg is voltam elégedve, hologramos matrica szerint is eredeti volt.
A megérkezett kábelnél is leellenőriztem a matricát és az is azt mutatta, hogy eredeti. Ki is próbáltam, és meglepődtem, mennyire passzentosan lehet a helyére dugni, a gyári Sony nem pattantt ilyen határozottan a helyére. pár hónap használat után viszont nem tölti a telefonom. Van nálam egy céges Alcatel, azt tölti. A telefont viszont az eredeti sony kábellel, samsung és motorola töltővel is tudom tölteni. -
Kisbatyu75
tag
válasz
VMatteo #22457 üzenetére
Én is teszteltem a videó képességeit, igaz én egy esküvőn, a zene ott sem halk. Nekem szerencsére nincs okom a panaszra, a hang is és a kép is jó lett. Azt vettem észre, hogy más a fényképező exponáló gombja, ha kézi vagy Kiváló automatikus módban használom. Én a videót is kézi módból indítottam.
Nekem más gondom van: lezárt képernyő mellett, ha kapok egy üzenetet, akkor van, hogy a képernyő feloldásakor ugrál a kép. Ilyenkor csak pár képernyő lezárás, felnyitás segít.
-
Kisbatyu75
tag
válasz
csadi0011 #20909 üzenetére
Na nekem meg ez adta meg a kegyelemdöfést az xperia billentyűzetnek. Az egyes gombok kisebbek lettek a plusz sor miatt. Lehet nekem vannak nagy ujjaim. Feltettem végül a swiftkey-t. Abban van magyar adatbázis is alapból. Előtte még kipróbálta ma google féle gombsort, de az nem ajánlgatott fel szavakat, amiket már kezdtem megszokni, annak ellenére, hogy régen ellene voltam a prediktív bevitelnek.
-
Kisbatyu75
tag
Én is csatlakoznék egy észrevétellel a Lollipophoz. T-mobilos telefonom frissítettem 270-es CE3-as ROM-ra, használtam megelégedéssel, az itt felsorolt problémák nem jelentkeztek. Egészen tegnapig. Navigációhoz használta a Waze-t, és menet közben egyszer csak újraindult a telefonom. Érdekes módon, mert pin kódot nem kért az újrainduláshoz. Kit-kat alatt is sokat használtam, de ott soha nem indult újra a készülék, még mástól sem. Ezért még nem fogok vissza állni, tesztelem tovább, pláne hátha jön frissítés.
Szép napot mindenkinek! -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Január óta használom nagy megelégedéssel a telefont.Eddig nem volt különösebb problémám vele, de ma bele akartam tenni a korábbi telefonomban használt 8 gigabájtos, class 10-es SD kártyát, és azt írja ki rá a telefon, hogy az SD kártya sérült. Felajánlotta a formázást, de az után is sérültnek látja, nem használja. A kártyát számítógépen kétféle kártyaolvasóban is tudom írni, róla visszaolvasni. Kollégám telefonjában is működik (Huawei Ascend P7). Mi lehet a baj? Próbáltam már SD formatterrel is formázni ([link], az sem segített.
A kártya elvileg nem rossz, hiszen más készülékben jól működik. (egyébként számítógép boltban vettem hologramos matricával, Kingston márkájú). Ez a készülék ennyire válogatós? Mit javasoltok, mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest