Hirdetés
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia XZ1 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fixmiki
tag
Sziasztok, ezzel a telóval nincsenek térerő , hívás eldobás , problémák? Az xz2 compactról ez ügyben elég rosszakat írnak, és én is próbálgattam egy hétig és nem valami stabil telefonként. Köszi
-
vicze
félisten
válasz
bolcsodal #1892 üzenetére
Nem lesz egy havi patchben semmi olyan változtatás, ami a működést befolyásolná.
A Google have biztonsági javításainak X része kerül bele és hibajavások, amik vagy működnek vagy nem, így nincs róluk semmi lista és nem is lesz.Minden alkalmazás vagy a Store-ból vagy "magától" (What's New) frissül, a frissítések alkalmazáson nem változtatnak, működést pedig kizárólag fő verzió frissítés módosít.
A havi frissítések lényege a Google biztonsági frissítéseinek terítése más nem nagyon. Arról megtalálod a rémisztő listát minden hónapban.A Sony által implementált hibajavítás pedig vagy működik vagy nem, így azt nem verik nagydobra hogy "megpróbáltuk", már ha megpróbálták. A lassan 4éve jelen lévő beakadó GPS ikon példájából kiindulva, nem feltétlen nagy a megerőltetés.
-
bolcsodal
addikt
v. 47.2.A.8.24 update change log-ot valaki meg tudná mutatni? Szimpla guglizás nem megoldás...
-
MedMat
csendes újonc
Ha esetleg még nem rendeltél tokot, akkor előszeretettel ajánlom a Ringke Fusion tokját rá.
Előnyök:
MIL-STD 810G - 516.6 esés elleni védelem (nekem eddig egész jól szuperált)
átlátszó a hátulja, szóval meg lehet csodálni a szépséges xperia logót hátul. (az oldalát lehet kapni füstös és egyéb színekben is ami pl a szürke telefonnal kifejezettel jól néz ki szvsz.
egy nem faltól falig üvegfóliával simán elmegy egymás mellett
a portokhoz van beépített kupak porvédelem szempontjából.
edit: ja és a gombok benyomása szinte teljesen olyan mint tok nélkül, nagyon "reszponzív"
Hátrányok:
kemény műanyag a hátulja, szóval azért egész szívesen gyűjti a karcokat (nekem mondjuk a telefon szépsége kompenzál)
a port kupakok lehetnek hátrány is, mert azért néha idegesítő tud lenni (bár erre opció az, hogy egy finom mozdulattal levágja az ember) -
Na, már akkor egy kicsit különlegesebb vagy az átlagnál, mert elolvastad az Összefoglalót.
Nincs benne annyi plusz app mint egy MIUI-ban, ésszel azok nagyrésze is gyomlálható amit tuti nem fogsz használni (pl ha nincs PS4-ed, az ahhoz tartozó integrációs app mehet a levesbe, stb.)
Nálam BL nyitott, de nem a custom romok miatt (talán van 2 használható, de az is közepesen szar, viszont szélvész gyors), hanem:
- Le akartam cserélni a gyárilag telepített Swiftkeyt régebbire és moddolt FB appot akartam feltenni.
- Szerettem volna ha van teljes nand mentésre lehetőségem.
- Szerettem volna egy erősebben világító zseblámpa funkciót.
- Szerettem volna egy teljeskörű reklám blokkolást (weboldalak, appok, youtube stb.)Ha ezek közöl egyik sem nagyon fontos, tök felesleges BL-t nyitni, ráadásul igen macerás ha nincs szerencséd (nekem nem volt) órákat fogsz az exploittal eltölteni mire a TA mentésed megvan. Szóval komoly igény nélkül tényleg nem érdemes belevágni.
Amúgy használd egészséggel!
-
duo
addikt
Sziasztok!
elolvastam az összefoglalót és az összes kommentet. (az első néhány százat nem kellett volna feltétlenül. a káva-kijelző passió, meg hogy halott a sony...haters gonna hate)
hozzátok hasonlóan én sem értem mire jó ez.
Nos. ahogy belakom a készüléket, fogok jelentkezni. először az adb uninstallal fogok kezdeni. xda-t böngészve látom hogy elég heavyweight a cucc, szoftveresen az biztos. pont annyi holmi van benne mint a xiaomi szutykai. (bár remélhetőleg kevésbé kiváncsi appokkal van tele ). az fb cuccoknak, google analytics-nak meg efféléknek mindenesetre mennie kell. meglátom mire jutok.
Volt sonym egyszer. xperia U. imádtam a minőségét, a designt. ott nyitottam BL-t, de nem romoltam különösebben, mert állati memory leakes volt az összes custom rom.
És ha kicsit megnyugodtam, akkor szerintem Tábornok Úr leírását el fogom kérni tisztelettel. hálásan megköszönöm ha van egy magyar nyelvű, gyógypedagógiai szintű leírás.És most rendelek tokot.
@eventus ez a blackberry keyboard egy álom, a napokban kipróbáltam. köszönet érte
-
duo
addikt
Nos. elvileg kedden itt van a t.e.r.m.é.k
fehér-ezüst. Ugye jól láttam h. nano-simes? (csak mert akkor be kell mennem előtte a szolgáltatóhoN.)
-
duo
addikt
sziasztok!
piszkálja a csőröm ez a teló. egy xiaomi tepsit váltanék. (elegem lett a hagymavágó deszkákból és az újabb modellek még a jelenleginél is nagyobbak.)
hardveresen nekem teljesen oké.
93-94K -ért szerintetek oké ez a készülék?
a másik kérdés. ( romolni nem nagyon akarok, de a bloatot kiherélném belőle amennyire csak lehet.)
van erre lehetőség?köszönöm!
-
Celtis
veterán
Lehet valamit csinálni, hogy működjön az értesítő LED?
Ha emailt kapok, csak hang van, a LED nem villog. A beállításokban a "LED kijelző használata" engedélyezve van.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Williamgrant #1867 üzenetére
Annyira szarok, hogy 15-20% akkuidőt is spórolsz a nap végére ha ezeket használod a default FB+Messenger helyett.
Btw..próbálgattam a 19MP vs.12MP (4:3) kamera beállítást. Nekem nem tűnik fel, hogy mérsékelné a zajszűrést az alacsonyabb MP. Evvan, a FullHD 960FPS egész pofás, kár hogy közben csak 3s-t tud felvenni 6s helyett.
-
-
proximus
senior tag
válasz
Williamgrant #1870 üzenetére
Pedig megengedte!
4 -et tiltottam le azokból, amiknek Face szerepelt a nevében, de nem a Messenger és Fb Lite.
Persze az lenne a legtisztább, ha a What's new, vagy akármi max felajánlaná telepítésre, de nem lenne integrálva a rendszerbe, mert ez gyökérség, ráadásul első dolga, hogy letölti a frissítését, tehát semmit nem ér, hogy gyárilag is tartalmazza....
Ezzel mi a fenének hízlalják a ROM-ot??Egyébként miért gondolod, hogy ha utólag rakom fel ugyanazt a Face-t, tehát root és "gyomlálás" után, akkor az úgy "sokkal tisztább" lenne?
Vagy mire érted a "debloatedet"? -
-
proximus
senior tag
Na úgy látom a 9-es droidra frissítés teljesen kikapcsolta a hangbeli értesítéseit a Messenger Lite-nak...
Gratulálok...
Persze most is néma volt még, úgy hogy visszakapcsoltam...
Még egy próba és letúrom az egészet, majd vissza fel újra.
Nevezetesen most az alapértelmezett hangja helyett választottam egy rendszerhangot, hátha ott a hiba!
(Amúgy egy ideje ugye kivették az appból az értesítések konfigurálását és azóta az alkalmazások beállításain keresztül kell állítgatni) -
proximus
senior tag
válasz
Williamgrant #1867 üzenetére
Ugyanazok a fejlesztői, mint a "nagy" Face appoknak.
Tudniuk kell, ha az egyikben előjön egy bug, akkor az a másikra is hatással lehet!
A gyári Face "főprogramot" még az elején tiltottam a telefonon...(170kB körül nyom)
Szóval elvileg nem eheti az erőforrásokat.
Mondjuk több apró Face nevű alkalmazás is fent van gyárilag a telefonon.
4 darab összesen. -
válasz
proximus #1866 üzenetére
Már bocs, de ezen a telón ha nem rootolod, mi értelme FB light app használata? FB integráció rendszer szinten gyárilag benne, mindig fut, sem komolyabb CPU erőforrást, sem lényeges akku időt nem tudsz vele spórolni. Az egyetlen amivel a light takarékosabb, az a net.
Az FB light appjai legendásan és lehet szándékosan is szarok, nem hinném hogy bárki tesztelné, főleg nem régebbi verzióra a Sonynál úgy, hogy a pie frissítéssel kaptál friss FB appokat."Senki nem teszteli ki, hogy mi fog történni 8--->9 váltás (meg akármilyen) után, a gyárilag is a mobilba "égetett" alkalmazások esetén???"
Neked FB light van gyárilag a Sony telódon?
-
proximus
senior tag
válasz
DanielLong #1865 üzenetére
Pedig Face alkalmazásból direkt a Lightot használom mind a kettőből, ha meg több kell, ott a böngészős bejelentkezés a Chrome-ból... Bőven elég, ha nem "hardcore" Face-s valaki...
Szóval nem tudom, hogy a teljes rendszert újra kéne-e tennem, vagy csak Factory reset, vagy töröljem a Face alkalmazásokat, meg előtte az összes Cache és Data anyagát, majd megint fel újra...
Majd még lehet kísérletezek, de nem szeretem, hogy full mainstream appokat is képesek taccsra tenni, egy rendszerfrissítéssel!!!
Senki nem teszteli ki, hogy mi fog történni 8--->9 váltás (meg akármilyen) után, a gyárilag is a mobilba "égetett" alkalmazások esetén???Mondom, sem a LED nem működik rendesen, sem hang nincs értesítéskor, egyedül rezgés van csak!
Na, pont most jött egy üzenet, a Light man. száműzése után és már megy a LED... (szokásos 5sec/villanás...., hogy úúútáltam én ezt!!)
De hang még mindig nincs, pedig nincs némítva... -
válasz
proximus #1863 üzenetére
Én az ingyenes Light Managert használom, nálam hibátlanul működik, ellenben még Android 8-on a LightFlow teljesen kiszámíthatatlan volt. Messengerből már évek óta egy régi verzió van nálam telepítve, talán 2016 nyári. Ebben még nem volt sok kikapcsolhatatlan hülyeség, viszont sajnos az új üzenetekről már nem mindig kapok értesítést és a Messenger telefonálás sem működik benne, de esetleg alternatíva lehet a Light helyett.
-
proximus
senior tag
Valaki tudja, hogy a mostani 9-es droidra frissítéssel miért zavarodtak meg az értesítések!!?
Csak figyelem egy ideje, hogy hiába nincs némítva a telefon, de semmi hang nem jön, amikor messenger üzenet érkezik! (Messenger Light)
Továbbá én használtam a Light Manager appot, mert a zöld és normálisan villogó értesítés helyett a Messenger light egy szörnyen lassú és fehér villogást használ, ami nekem nem volt pálya, megváltoztatni meg nem lehet onnan.
Szóval rákényszerültem erre az appra, amiből meg is vettem a Pro-t.
A kérdés, hogy ez bolondult meg a 9-es Androidtól, vagy maga a rendszer kezeli hibásan az értesítéseket??
Ja, tán még LED villogás sincs mindig, csak feloldom a képernyőt és látom, hogy na lett volna üzenetem, mert ott az előnézet!
Magyarán se kép se hang???Szóval más is tapasztalta ezeket?
(állítólag mintha más Sony telókon is bajba lennének...) -
rednifegnar
senior tag
hat a log nekem is hianyzik, de mar hozm lefele ezt a frissitest is.
a pie ota azert vannak fura dolgok, az opera szeret fekete kepernyot dobni (elotte nem volt), az ora atkoltoztetest nem is mondom, de neha a fooldalon ha jobbra balra lapozni akarok akkor nem az ikonok mennek hanem a hatter. eleg vicces, de azert zavaro, egy screenoffon megoldja legtobbszor de azert ez eleg buta hiba.
-
CabalX
aktív tag
Kb 1 órája lett elérhető a januári security updatet tartalmazó 47.2.A.6.30 a CE1-re (valamint a Telenor HU-ra) - OTA telepítő jelzett.
Csinálhatna a Sony egy changelogot...más fórumokat olvasgatva azt írják hogy van akinél javította az adaptív fényerős problémákat - de ahogy a vak is mondta, majd meglátjuk... hogy felvilágosodik-e a kijelző avagy sem.
A lényeg hogy azért ide is szívárognak CE1-re a frissítések -
Celtis
veterán
Ez az alkalmazkodó fényerő elég bosszantó. Időnként leáll, de a legrosszabb, hogy sötétben ugrál a fényerő.
-
vicze
félisten
válasz
proximus #1855 üzenetére
A marketing festék elég sok mindent elbír.
Ezek az előnyök esetlegesen lehetségesek, de semmi és senki se garantálja."Tudom jól, amikor forró a telefon, egy órás beszélgetés után..."
Írtam, hogy 3G esetén lehetséges a melegedés, de 2G esetén ez azért erősen kétlem. A VoLTE ezen semmit nem fog változtatni, ugyanúgy folyamatos kapcsolatot kell fenntartson, minimálisan jobb mint a 3G, de nem hinném, hogy észrevehető lenne."nem egyszer tapasztaltam"
Leírtam mikor lehetséges ez, nem azt írtam, hogy nem lehet, de ehhez több dolognak együtt kell állnia."nem csinál plusz adatforgalmat"
Miért csinálna egy hívás adatforgalmat ez teljesen értelmetlen számomra, semmi köze a kettőnek egymáshoz. A VoLTE egy tök mezei VoIP SIP hívás a háttérben, aminek az adatmenyisége nem számolódik bele az adatforgalmadba, az hogy nem generál adathasználatod az accountodon az nem feature hanem alapvető követelmény, hogy hanghívásnak minősüljön. Egy csöppet bicskanyitogató is lenne, ha a percdíjat és az adatdíjat is fizetnéd...Még egyszer ahhoz hogy egyáltalán működjön, mind a két hívásban részvevő fél készülékének/hálózatának támogatnia kell.
"miért nem említi senki sem"
Elég egyszerű, senki se használja.
Volt már korábban téma említve 1x mikor a T aktiválta pár hónapja.Minden szolgáltató csak akkor engedi egy szolgáltatást a hálózatán, ha azt letesztelték és működik. Az ilyen funkciókat először szolgáltatói ROM-ban lesznek megtalálhatóak, majd idővel esetlegesen lecsoroghatnak többi ROM-ban is ha a szolgáltató és a Sony foglakozik vele. Lefordítom marketingre: A felhasználok számára a lehető legjobb élményt szeretnénk nyújtani, ezért a lehető legszigorúbb tesztelés alá vetjük a készülékeket és minden új szoftver verziót.
Ezek a beállítások teljesen szolgáltató függők és a szolgáltatói beállításcsomaggal kerülnek a telefonodra, a hálózatra való csatlakozáskor.
Teljesen lehetséges, hogy megkapod az opciót CE1-es független ROM-ra egyszer valamikor, de hogy mikor az csak a szolgáltatótól függ (na meg Sony-tól is).
Lásd saját példám én 1év után egyszer csak lett WiFi hívásom, de a VoLTE ugyan úgy cseszték aktiválni, csomagomon aktív, hálózat tudja, készülék tudja, de se híre se hamva. Ja és a WiFi hívás SW alapja pontosan ugyan az mint a VoLTE-é. -
Bozek
nagyúr
válasz
proximus #1855 üzenetére
"Ja igen, nem egyszer tapasztaltam, hogy beszélgettem valakivel és mikor végeztem a hívással, a telefon utólag "bepótolt mindent", ami Messenger üzenet jött, vagy bármi mobilnetes anyag.
Biztos ez is véletlen volt!"Ott más probléma lehetett, nekem mindig csipog a fülembe, ha üzenetem jön. És nem egyszer volt, hogy folyamatosan írtak, miközben beszéltem.
-
proximus
senior tag
Akkor gondolom viccből írják, hogy nem meríti annyira az akkut, mert nem kell a vonalat "erővel tartani"...
Azt sem én találtam ki, hogy 1/3 annyi idő kell a kapcsolat felépítéséhez.
Ne rám mutogass...
Ott van a cikkekben!!
Tudom jól, amikor forró a telefon, egy órás beszélgetés után...
Ez meg a másik!
Ja igen, nem egyszer tapasztaltam, hogy beszélgettem valakivel és mikor végeztem a hívással, a telefon utólag "bepótolt mindent", ami Messenger üzenet jött, vagy bármi mobilnetes anyag.
Biztos ez is véletlen volt!"Ez végképp értelmezhetetlen kijelentés.
VoLTE pontosan ugyan úgy számolódik el, ahogy az összes többi."Úgy írják, hogy nem csinál plusz adatforgalmat és nem lehet "megakasztani" azzal, hogy valaki éppen letölt!
Hiába csomag alapú a hívás, mert bizonyára elszigetelt csatornát használ és/de nem a mobilnet keretbe dolgozik.
Én bírnám, ha végre előrelépés történne ebben is és rendesen elterjedne!Ja igen, ha annyira csak szolgáltatós ROM-al lehet használni, akkor ezt miért nem említi senki sem és rakja felfelé röhögve az UK, meg CE ROM-okat? Merthogy "gyorsabban frissítik"...
Mert akkor nem csak arról van szó, hogy "belehekkelik" a szolgáltató saját sza...jait/alkalmazásait, hanem rendszerszinten is belenyúlnak?
Na ezt miért nem említette még senki, egyik fórumon sem??
Csak mert érdekes, hogy senkit nem zavart...
Vagy ez az egyetlen változtatás a programokon kívül, a szolgáltatói ROM-okban?
VoLTE és pont?
Tényleg érdekelne. -
vicze
félisten
válasz
proximus #1853 üzenetére
The valamit nagyon félreértesz...
VoLTE kizárólag akkor elérhető, ha van 4G lefedettséged, és hívás lebonyolításhoz az is kell, hogy MIND a két fél eszköze VoLTE képes legyen.
Amennyiben ezek nem valósulnak meg akkor először 3G-n próbálkozik a telefon, ha ez se elérhető mind a két félnél akkor vált le backup GSM-re(2G), már ahol van még. A kapcsolat felépítése azért tarthat sokáig, mert ezeket a lépéséket mind le kell játssza a hálózat, akkor is ha VoLTE lenne a hívás. 3G híváshoz képest (többnyire HD voice) nem számottevő a hívásminőség javulás, de van valamennyi.A GSM fogyasztja a legkevesebbet, utána 3G, és a 4G valahol a kettő között van de lehet magasabb 3G-nél bizonyos estekben függ az adott frekvenciától is.
A te problémád maximum az, hogy 3G-re esik a hangívás és ekkor az adat is max. 3G, így lassabb lehet ha gyenge a 3G lefedettség.
Az adatforgalom nem szűnik meg egyáltalán, max. ha valóban GSM-re esik és nincs EDGE lefedettség a területen vagy annyira lassú, hogy nem létezőnek érzékeled."eközben nem is a mobilnet rovására fogyaszt, hanem marad a megszokott perc alap"
Ez végképp értelmezhetetlen kijelentés.
VoLTE pontosan ugyan úgy számolódik el, ahogy az összes többi. Minden hanghívás, hanghívásnak számít, egyik se mobilnet. Egyetlen különbség, hogy a VoLTE csomagkapcsolt és nem CSD.És még egyszer, emennyiben nem Telenoros a telefonod SW-je nem fog soha aktiválódni a VoLTE.
-
proximus
senior tag
Nem csak az ott a gond, hanem hogy lelövi az adatforgalmat, amíg telefonálsz, meg rendesen felmelegszik a telefon, a GSM alapú őskövület hívástól...
"Akksigyilkos", ha 1-2 órát telefonálsz bármikor.VoLTE meg: jobb hangminőség, gyorsabb kapcsolás, kevesebb akku és eközben nem is a mobilnet rovására fogyaszt, hanem marad a megszokott perc alap.
Szóval mindenben verné szegény ósdi hanghívást... -
proximus
senior tag
Én még egész korán lecseréltem a Telenoros szoftvert a CE-re, hogy gyárilag ne legyenek benne a cuccaik, csak ha én akarom.
Akkor ezért nem látnám a VoLTE-t?Elvileg a szervizmenükben is ott lehetnének, konkrétan ebben:
*#*#4636#*#*
De nekem teljesen szürke a VoLTE beállítás.
Legalábbis akkor a CE-n? -
vicze
félisten
válasz
proximus #1849 üzenetére
Itt a válasz: "Telenor-specifikus szoftverrel rendelkező okostelefont használó havidíjas előfizetők készülékén."
1,5éve elérhető számomra a VoLTE, támogatja a készüléket a szolgáltató, de az és régiós SW-men nem aktív és nem is lesz.
Legviccesebb, hogyha rákeresek a beállításokban a VoLTE-re akkor kidobja, rányomok egyszerűen rejtett az opció. -
proximus
senior tag
Ez a Telenoros VoLTE most tényleg csak az új telefonjaikkal fog menni?
Vagy csak direkt ilyen pongyola a megfogalmazás?
Én azért bekapcsolnám az XZ1C-n, ha lehet!
[link] -
-
Celtis
veterán
válasz
Williamgrant #1846 üzenetére
Igen, közben megtaláltam a cikket, pedig nem mai.
Akkor marad egyelőre az XZ1C. -
Celtis
veterán
OFF:
Ezt ismeritek? Kisméretű és erős telefon. -
vicze
félisten
Továbbra se engedett/megengedett dolgokról beszélünk, a kamera driverbe nincsen egyesszerűen implementálva az adott API hívás, a többi igen. A Z/X(konkrétan az a 3db) kamera modulok alapvetően nem az Android camera interfészen kommunikálnak a kamerával, hanem egy alacsonyabb szintű driverrel, a driver támogat valamennyi API hívást, 3rd party alkalmazások számára.
Ezekhez a kamera modulokhoz, nem létezik olyan driver ami a RAW-ot támogatja hibába bármilyen custom ROM, a Sony egy külön erősen lebutított drivert ad az AOSP-hez, ez kerülhet be bármilyen customba.
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #1835 üzenetére
"ugyanazzal a kamera modullal mások jobbat tudnak produkálni"
Ennek néz utána. IMX400-at senki más nem használja, IMX300-et senki más nem használja.
IMX220-et 4db másik készülék használta, amiket nyugodtan összehasonlíthatsz GSMArénán(Meizu MX5 vs. Z3), nem lesz drasztikusan jobb, csak a túlélesítés és a színezés a "jobb". Más kamera modult pedig nem használtak. És az SW verziók figyelembe sincsenek véve."camera2 api támogatás tiltva van"
Ez nem igaz csak RAW nincs, minden más támogatott teljes mértékben. -
vicze
félisten
A Sony felső kategóriás készülékek kamera problémáinak, semmi köze ahhoz, hogy a Sony gyártja másoknak.
Azokat a szenzorokat amik a Z/X kategóriában vannak 1-1 kivételtől eltekintve kizárólagosan csak ezekben a készülékekben találhatóak meg, és Sony nem is hajlandó másnak adni belőlük.
Ezek általában a legújabb fejlesztések, amik kifejezetten ezekhez a készülékekhez lettek fejlesztve.
Többnyire ezek mind nagyon magas MPixel számmal bírnak.Egyik legnagyobb probléma, hogy a Sony az elektronikus képstabilitásra hagyatkozik a OIS helyett, ami egyetlen készülékében se található meg. Ezért gyengébbek drasztikusan a képek kézben tartva, és ezért gyengébb sokkal sötétben.
Ez EIS a kézremegést képes egész jó hatásfokkal kompenzálni(gyengébben mint a OIS), de az esti felvételek estében erre már képtelen, mivel nincs elég fényinformáció hozzá.A másik igen nagy probléma a lencserendszer, ami nem tudom miért de rettenetesen gyenge. Megint csak a fénybeengedésével van probléma, egyszerűen nem gyűjt össze eleget.
Egyik oka ennek a vékonyság. Sony nem használja a kiálló kamera lencsét, így ez egész rendszer jó 2mm-re is vékonyabb más készülékeknél, ami elég jelentős. (A XZ2 esetében az új kialakítással ez orvosolva lett.)
Ez nagyon szembetűnő makrók esetben, ahol a kamra képtelen 20cm-nél közelebb fókuszálni, míg más készülékek ezt simán megteszik, drasztikusan kisebb makró távolságot elérve.
És akkor a lencsetorzításba még bele se mentem, ami megint csak elég rosszul van kezelve.A utolsó probléma az SW. Ez a leginkább érthetetlen és megmagyarázatlanabb része. Lényegében az auto mód, amit 99%-ban mindenki más valamilyen oknál fogva szintekkel gyengébb képet készít, mint a manual mód. Iszonyatos problémája van a fehéregyensúly eltalálásával és a fényméréssel. Minél kevesebb a fény annál rosszabbul csinálja elég erőteljes lejtmenettel.
Van egy másik pontja is a "Sony szar kamera" kijelentésnek még pedig a 12MP vs. 20MP, ami esetében fullra belenagyítva a magasabb MP nyilvánvalóan zajosabb lesz, így mindenki aki csak annyit csinál, hogy bele nagyít a képbe a zajt látja, hisz majd dupla akkora a kép. Ebben a topikban is többször demonstráltam, hogy a Sony (XZ2-ig) élesebb, és sokszor részletesebb képet készít azonos körülmények között elegendő fény mellett. Tehát van egy emberi butaság tényezője is a dolognak.
Aki azt mondja a kamerára hogy szar, az kb. rossz fényviszonyok mellett csinált két képet autóval és full bele nagyított, és leszűrte a következtetést, hogy zajos és szar.
Összehasonlítási alapom:
Moto X Fore
Samsung S7/S8
iPhone 6/6S/7
Összes létező Nexus + Pixel 1.
Huawei (talán P20 nem emlékszek)
Sony Compact: Z3, X, XZ1Nappali fényviszonyok között nagyon sokszor és sok esetben a Sony képei egyértelműen jobbak az összes többinél, sokkal élethűbb színeket képes produkálni és jobban visszaadni a tájat, szituációt, jelenetet. Csak hogy felhozzam példának, a Huaweit képei istentelen szörnyűek autóban, olyan durván túl van szaturálva, hogy kiég a szemem. (Képek egy kalibrált monitoron nézem, nem a saját kijelzőjükön.)
Már iOS12-n az iPhonok is túlélesítenek és túlhúzzák a színeket, és ez az általános trend. A Sony ezt egyáltalán nem csinálja sokkal kevesebb vagy legalábbis más processinget alkalmaz és nem színezi halálra a képet. Ez a XZ2-vel teljesen megváltozott, Sony is elkezdte alkalmazni a túlélesítést és némi színezést is kapnak a képek. Lehet köze van az OLED-hez, de értelmes monitoron szörnyű nézni.Személy eszerint én úgy gondolom, hogy pl. a N5X jobb képet csinál a Pixelnél, annak ellenére, hogy ugyan az a HW és SW, és csak a lencse a különbség, és elvileg a N5X-ben rosszabb és mégis azt preferálom.
Pixel 2 és 3-om még nincs, így azt nem tudom azok jobbak-e.
De általánosan a Google előnye az állandó HDR+, zseniálisan csinálja a képjavítást és összemosást. Aki más készüléken hackelve használja az nagyon közeli minőséget kap a Pixelekhez. -
válasz
Williamgrant #1836 üzenetére
Az már restartot is számítva majdnem 1 perc lesz
Erről a hálózati hibáról nem tudsz valamit pontosabban? Gondolkoztam azon, hogy talán gyenge a 4G jel és ezért többet keresi és erősíti a telefon, de ennek ellentmond, hogy a térerőm maxon van és a Z1C meg nem csinálta a problémát. Másokat nem kérdeztem, de úgy sejtem, hogy csak a külföldi barangoló SIM-ekkel jön elő a hiba, tehát roaminghoz/barangoláshoz van köze.
-
válasz
DanielLong #1834 üzenetére
Ha restartolsz, oreon is 1 mp alatt fog találni.
Az osztrák problémád sajnos nem egyedi és nem készülék hiba, hanem hálózati.
A What's New és az Xperia tippek is eltávolíthatók adb parancssorból. -
Hogy megállapodás vagy sem, az lehet konteo. Mindenesetre ugyanazzal a kamera modullal mások jobbat tudnak produkálni. Mint mondtam semmi vészes nincs vele ettől függetlenül.
Így van, a Sony általában 2 generációnyit androidot ad, a független fejlesztői közösség néha szokott még rá plusz egyet dobni, de ez nem tuti (szóval a többiektől korrektebb sokszor). Security frissítések viszont sűrűbben jönnek, bár azok sem olyan sűrűn mint máshol. Nálam ezek egyike sem volt hátrány.Nem nagyon tudsz a kamera szoftveren mit mókolni teljes hozzáférés mellett sem, camera2 api támogatás tiltva van, szóval ennyit tud amit látsz.
-
A GPS kapcsán annyit, hogy Oreoval sem volt igazán gondom, de ott néha tényleg 1-2 perc kellett neki, hogy megtalálja a jelet a szabad ég alatt. Most Pie van, a múlt héten minden nap használtam és másodpercek alatt megtalált, szerintem jobb lett.
A hálózat tényleg stabil, viszont én attól szenvedek, hogy Ausztriában a magyar kártyámmal rettentő gyorsan merül a telefon, ha a 4G hálózatok a preferáltak. Mobilnet kikapcsolva és simán merül 50%-ot egy nap anélkül, hogy használnám. 3G-re állítva hirtelen minden rendben lesz és nincs abnormális merülés. Ez persze lehet, hogy teljesen független a telefontól, de előtte Z1C-n nem volt ilyen gondom.
Van pár idegesítő gyári alkalmazás, pl Whats new és Xperia tippek, de többé-kevésbé kikapcsolhatóak. A rendszer tényleg atomstabil, nálam 30-60 napokat elmegy a telefon restart nélkül.
Az ujjlenyomatolvasó száraz kéz esetén hibátlan, gyors, jó helyen is van, de nedves kézzel sokat szenvedek. Nem tudom, ez más telefonon hogy megy, de kézmosás után csak a képernyő minta segít
-
Nimda
addikt
válasz
Williamgrant #1832 üzenetére
Szóval ha jól értem, a Sony kamerája azért gyengébb a saját készülékeikben, mert ez egy megállapodás része? Amúgy én sem látok katasztrófát, bár a lencserajzolat mintha puhább lenne a széleken. Kicsit szűk a dinamika és a szokásos túlélesítés.
Van nekem is egy 5X-em, ezt biztos nem fogja überelni, de nem is ezért kellene ez a teló.
A frissítések is ritkán jönnek, de azok viszont stabilak, ha jól értelmezem. Mókolni nem szeretnék, talán a kameraszoft miatt érdemes lenne, de nem hinném, hogy rá tudnám venni magam.
Köszi a kimerítő válaszokat mindenkinek
-
Nem nagyon van egyelőre alternatíva. Ugye ott az XZ2C, ami kérdés hogy tud-e többet.
- Kamera: sajnos amíg a Sony mobil üzletágát a kamera biznisz viszi a hátán addig szerintem a Sony telefonok kamerái mindig egy kicsit gyengébbek lesznek a konkurenciától. Eddig legalábbis így volt. Ezzel egyrészt lehet élni, másrészt nem rosszak a képek, csak van jobb.
- A rendszer szerintem atomstabil, főleg pl jópár konkurens gyártóéhoz képest. Gyors és mindent tud amit kell, felesleges sallangok nincsenek de nem pucér puritán mint pl egy One vagy egy aosp.
- A GPS-szel oreoig volt gebasz, ha huzamosabb ideig ki van kapcsolva és a készülék nem volt újra indítva, akkor nem akar csak rohadt nehezen műholdat találni. Akinek folyamatosan aktív, annak nem gond. Én ritkán használom, reflexből újra szoktam a telót indítani Navi app használat előtt, ugyanis restart nélkül 2 - 3 perc is lehet, az pedig gyorsabb és utána mp-ken belül okés minden. Pie esetén nem tudom még meg lett-e ez oldva.
- Hálózat atomstabil, kiváló minőségű. WiFi jó, gyors, okos, stb. Térerő toronynak megfelelő, szerintem kiválóan roamingol is közöttük.
Sony csúcs telók hang minősége és kapcsolat stabilitásra nem szokott panasz lenni. Nem véletlen. -
csakany2001
senior tag
Szia!
Használtam több csúcstelot is, szóval van viszonyítási alapom.
-kamera csak átlagos szerintem, vannak tőle jobbak de rossznak semmikép sem mondanám.
-a rendszer nagyon stabilnak mondható még a 9.0 is(legalábbis nálam egyelőre hibamentes),bug-t nem nagyon találtam benne és igazából fagyással sem találkoztam.
-a leírtakban hibátlan, ilyen problémákkal nem találkoztam használat során.
Amit fel tudok érvnek hozni a többi teloval szemben az az átlagon felüli üzemidő, ebben talán az egyik legjobb.
A rendszersebesség rendben van, simán egálban van a többi csúcsteloval, a memóriakezelés is nagyon rendben van.
Szóval részemről hibátlan telefon, nem cserélném semmire.
Egyedül a kamera amibe bele tudnék kötni, bár a jóhoz könnyű volt hozzászokni az N5X személyében legalábbis ilyen tekintetben. -
Celtis
veterán
Én is a méret miatt kötöttem ki ennél. Még az A3-2017 jöhetett volna szóba, de a 2016-om volt, ami a életem legrosszabb telefonja volt.
- elégedett vagyok a kamerájával, habár vannak akik kritizálják. Javaslom hasonlítsd össze a gsmarena.com oldalon más telefonokéval side-by-side
- stabilitás és lassulás gondom sincs. Talán egyszer vagy kétszer fordult elő, hogy valamire nem azonnal reagált. A szarszungnál pont fordítva volt.
- nem volt gondom
- nem volt gondomNyilván van ennél jobb telefon, de ez egyszerűen teszi a dolgát, különösebb problémák nélkül. Ami hátrány:
- a kis mérethez aránytalanul kisebb képernyő tartozik, mivel ilyen méretben nem gyártanak faltól falig kijelzős telefont.
- ami engem legjobban zavar az a szögletes, sarkos formája. Nadrággyilkos ha zsebben hordod.
- ja, és az ujjlenyomat olvasó elég nehezen működik, de nincs összehasonlítási alapom. Az is lehet, hogy a bőröm nedvesebb. -
Nimda
addikt
Hello!
Nézegetem a kis méretű telefonokat, és nem nagyon látok más alternatívát, (a jelenlegi SE-n kívül). Aki már huzamosabb ideje használja, mondana róla pár szót? Mondjuk a következő érdekelne:
- kamera, videók minősége a konkurensekhez képest.
- rendszer stabilitás, hivatalos verziók közötti különbségek.
- GPS pozíció, keresés, jel stabilitás.
- hálózat, wifi, térerő stabilitás.Köszi!
-
-
MC Pite
veterán
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #1818 üzenetére
Én is elégedett vagyok a rootolt Pie-al. Csak úgy kíváncsiságból érdekelt, mert én szeretek mókolni.
Meg egy AOSP ROM-on hátha normálisan működne a sötét téma. Sajnos a zárképernyőn megjelenő értesítések fehérek maradnak, amin a fehér szöveg nem olvasható.
Esetleg azt nem tudod, hogy csak a zárképernyőt nem lehet lecserélni valahogy?
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Williamgrant #1815 üzenetére
Egyébként ha már ROM csere, akkor megkérdezném, hogy GSI-t próbáltál már felrakni?
-
Drughi
addikt
válasz
Williamgrant #1815 üzenetére
Csak 1 kérdés volt
-
-
-
Drughi
addikt
Szerintetek érdemes lecserélni a gyári ROM-ot valami másra?
Egyelőre nincs semmi mókolásom és panaszom se, csak hát na
-
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #1808 üzenetére
Mert utána nem mutathatják be?
Ez a jövő szépsége. -
-
Fred23
nagyúr
Hátha valaki venne egyet, ez szerintem már jó ár.
Csupa kompromisszumos megoldást találok új mobilra, szóval most betettem a topik tárgyát képező készüléket is a Top5 lehetőségembe, amolyan ló helyett szamárnak (csak szamarak vannak). Inkább az XZ2 Compact, de ha áprilisban 80-ért kapnék XZ1C-t, míg 140-ért XZ2C-t, akkor inkább az előbbi. XZ4C-t most végleg törölték, vagy esetleg mégis lesz belőle valami? Ha törölték, akkor az XZ2C ára nem sokat fog esni.
-
Dency01
aktív tag
válasz
Williamgrant #1804 üzenetére
Aham
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A XZ1 kompakt változata apróságokon kívül tökéletesen megegyezik a csúcsmodell képességeivel és felszereltségével, csak tényleg kicsi.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Dell notebook topic
- Hardcore café
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest