Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicze

félisten

válasz proximus #1855 üzenetére

A marketing festék elég sok mindent elbír.
    Ezek az előnyök esetlegesen lehetségesek, de semmi és senki se garantálja.

"Tudom jól, amikor forró a telefon, egy órás beszélgetés után..."
    Írtam, hogy 3G esetén lehetséges a melegedés, de 2G esetén ez azért erősen kétlem. A VoLTE ezen semmit nem fog változtatni, ugyanúgy folyamatos kapcsolatot kell fenntartson, minimálisan jobb mint a 3G, de nem hinném, hogy észrevehető lenne.

"nem egyszer tapasztaltam"
    Leírtam mikor lehetséges ez, nem azt írtam, hogy nem lehet, de ehhez több dolognak együtt kell állnia.

"nem csinál plusz adatforgalmat"
    Miért csinálna egy hívás adatforgalmat ez teljesen értelmetlen számomra, semmi köze a kettőnek egymáshoz. A VoLTE egy tök mezei VoIP SIP hívás a háttérben, aminek az adatmenyisége nem számolódik bele az adatforgalmadba, az hogy nem generál adathasználatod az accountodon az nem feature hanem alapvető követelmény, hogy hanghívásnak minősüljön. Egy csöppet bicskanyitogató is lenne, ha a percdíjat és az adatdíjat is fizetnéd...

Még egyszer ahhoz hogy egyáltalán működjön, mind a két hívásban részvevő fél készülékének/hálózatának támogatnia kell.

"miért nem említi senki sem"
    Elég egyszerű, senki se használja. :U
    Volt már korábban téma említve 1x mikor a T aktiválta pár hónapja.

Minden szolgáltató csak akkor engedi egy szolgáltatást a hálózatán, ha azt letesztelték és működik. Az ilyen funkciókat először szolgáltatói ROM-ban lesznek megtalálhatóak, majd idővel esetlegesen lecsoroghatnak többi ROM-ban is ha a szolgáltató és a Sony foglakozik vele. Lefordítom marketingre: A felhasználok számára a lehető legjobb élményt szeretnénk nyújtani, ezért a lehető legszigorúbb tesztelés alá vetjük a készülékeket és minden új szoftver verziót.
    Ezek a beállítások teljesen szolgáltató függők és a szolgáltatói beállításcsomaggal kerülnek a telefonodra, a hálózatra való csatlakozáskor.
    Teljesen lehetséges, hogy megkapod az opciót CE1-es független ROM-ra egyszer valamikor, de hogy mikor az csak a szolgáltatótól függ (na meg Sony-tól is).
    Lásd saját példám én 1év után egyszer csak lett WiFi hívásom, de a VoLTE ugyan úgy cseszték aktiválni, csomagomon aktív, hálózat tudja, készülék tudja, de se híre se hamva. Ja és a WiFi hívás SW alapja pontosan ugyan az mint a VoLTE-é.

• Bozek

nagyúr

válasz proximus #1855 üzenetére

"Ja igen, nem egyszer tapasztaltam, hogy beszélgettem valakivel és mikor végeztem a hívással, a telefon utólag "bepótolt mindent", ami Messenger üzenet jött, vagy bármi mobilnetes anyag.
    Biztos ez is véletlen volt!
    "

Ott más probléma lehetett, nekem mindig csipog a fülembe, ha üzenetem jön. És nem egyszer volt, hogy folyamatosan írtak, miközben beszéltem.

Új hozzászólás Aktív témák